anhelito Posted June 27, 2004 #1 Share Posted June 27, 2004 Το τροφοδοτικό μου είχε δύο ανεμιστήρες(400w innovator :-) ). Επειδή με ενοχλούσε ο θόρυβος έβγαλά το έναν ανεμιστήρα(αυτόν που είναι στην εξωτερική μεριά του κουτιου. Τώρα τελευταία παρατηρώ πως σε full load γίνεται επανεκκινήσεις στο άσχετο. Οπότε σκέφτομαι να επαναφέρω τον ανεμιστήρα που έβγαλα, αλλά να βάλω κ στους 2 από μία αντιστασούλα για να μειώσω τις στροφές. Έτσι με τα δύο φάνς σε χαμηλές στροφές ίσως είναι καλύτερη η ψύξη απότι με έναν στο φούλ. Τή αντίσταση θα βάλω για να μειωθούν οι στροφές κάπου στις 1800-2000(φαντάζομαι πώς εκεί δεν θα ακούγονται πολύ)? Την αντίσταση αυτή θα την τοποθετήσω στο ένα καλωδιάκι του ανεμιστήρα? ΓΙα δώστε τα φώτα σας... Δεν σκέφτομαι τι λύση ενός ροοστάτη. Θέλω κάτι πιό μόνιμο.ΥΓ: τα χαρακτηριστικα των ανεμιστήρων είναι 12V,0,19Α. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Posted June 27, 2004 #2 Share Posted June 27, 2004 Θα το κάψεις και θα κλαίς! Αστο όπως είναι, δεν παίζουν με τροφοδοτικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMylonas Posted June 27, 2004 #3 Share Posted June 27, 2004 Εγώ θα σου έλεγα να βάλεις ένα ολοκληρωμένο και να κάνεις τα 12V ---> 8V..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Posted June 27, 2004 #4 Share Posted June 27, 2004 Αρχική απάντηση από anhelito [Σήμερα, στις 20:59] Το τροφοδοτικό μου είχε δύο ανεμιστήρες(400w innovator :-) ). Επειδή με ενοχλούσε ο θόρυβος έβγαλά το έναν ανεμιστήρα(αυτόν που είναι στην εξωτερική μεριά του κουτιου. Τώρα τελευταία παρατηρώ πως σε full load γίνεται επανεκκινήσεις στο άσχετο. Οπότε σκέφτομαι να επαναφέρω τον ανεμιστήρα που έβγαλα, αλλά να βάλω κ στους 2 από μία αντιστασούλα για να μειώσω τις στροφές. Έτσι με τα δύο φάνς σε χαμηλές στροφές ίσως είναι καλύτερη η ψύξη απότι με έναν στο φούλ. Τή αντίσταση θα βάλω για να μειωθούν οι στροφές κάπου στις 1800-2000(φαντάζομαι πώς εκεί δεν θα ακούγονται πολύ)? Την αντίσταση αυτή θα την τοποθετήσω στο ένα καλωδιάκι του ανεμιστήρα? ΓΙα δώστε τα φώτα σας... Δεν σκέφτομαι τι λύση ενός ροοστάτη. Θέλω κάτι πιό μόνιμο.ΥΓ: τα χαρακτηριστικα των ανεμιστήρων είναι 12V,0,19Α. Και ποιος σου είπε ότι ο ροοστάτης δεν είναι μόνιμος; Έχω βάλει τρεις ροοστάτες και δουλεύουν πάρα πολύ καλά και τους ρυθμίζω ανάλογα με τα κέφια μου και τη θερμοκρασία. Επιπλέον δεν μπορείς να ξέρεις από πριν τι αντίσταση χρειάζεται ούτε να υπολογίσεις με τι αντίσταση θα πάει στις 2000 rpm. Και στην τελική που ξέρεις ότι στις 2000 θα είναι αθόρυβο; Πήγαινε πάρε ένα ροοστάτη στα 60Ω περίπου με 2,5W, βάλτον σε σειρά σε ένα ανεμιστήρα, δες το επιθυμητό επίπεδο θορύβου και αμα θες να το κρατήσεις εκεί μέτρα την αντίσταση που έχει εκείνη τη στιγμή και πάρε μία παραπλήσια αντίσταση. ΥΓ: Αν ακούσεις μπαμ ουδεμία ευθύνη φέρω, εμένα δούλευε καλά πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Posted June 27, 2004 #5 Share Posted June 27, 2004 Tα Fans της Ζalman στη συσκευασια εχουν ετοιμους ανταπτορες με αντισταση που μειωνουν τις στροφες.Ευκαιρια να βαλεις και Fans της Ζalman .Δεν ειναι ακριβη λυση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Posted June 27, 2004 #6 Share Posted June 27, 2004 Ροοστάτης 2, αντιστάσεις 0,02Αν δεν έχεις πολύμετρο πήγαινε στο μαγαζί να σου μετρήσουν την αντίσταση του ροοστάτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anhelito Posted June 27, 2004 Author #7 Share Posted June 27, 2004 Η ευθύνη είναι πάντα δική μου. Απλά ζητάω τη γνώμη σας. Ε το πολύ πολύ να κάψω το τροφοδοτικό :-) Πάντως θεωρώ άχρηστους 2 ανεμιστήρες να δουλέυουν με τέρμα τα γκάζια. Βασικά θα είχε νόημα αν στο κουτί δεν είχα άλλο ανεμιστήρα να βγάζει αέρα από το κουτί οπότε οι ανεμιστήρες του τροφοδοτικού θα είχαν 2πλό ρόλο.Λοιπόν καλό αυτό με το ροοστάτη. Ποιός πουλάει κ πόσο αν επιτρέπεται :-) . Επίσης τη πλακέτα θα την φτιάξω μόνος μου? Βασικά έχω το aerogate coolmaster αλλά είναι δύσκολο να βάλω κ τους 2 ανεμιστήρες. Έχει 4 κανάλια μόνο. Είχα πάρει έναν Zalman για το case k ο βλάκας πέταξα την αντιστασούλα που είχε μαζί. Πάντως δεν λέει να αγοράσω 2 zalman για το τροφοδοτικό. ’λλωστε κ αυτοί στις μέγιστες στροφές σε ξεκουφαίνουν. Απλά τώρα παίζω μεταξύ ροοστάτη-αντιστάσεων. Αν πάρω πολλές αντιστασούλες(φαντάζομαι πώς είναι φθηνές) κ δοκιμάσω ποιά μου κάνει σε ποιές τιμές να κυμανθώ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anhelito Posted June 27, 2004 Author #8 Share Posted June 27, 2004 με πρόλαβες trendy. Δεν είχα δεί την τελευταία απάντηση. Είναι φθηνός ο ροστάτης Οπότε αν ακούσεται κανά μπουμ θα είναι από το τροφοδοτικό μου!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Posted June 27, 2004 #9 Share Posted June 27, 2004 Τις τιμές δεν τις είδες Δοκίμασε το Φανό στην πλατεία Κάνιγγος. Δε χρειάζεται πλακέτα. Σε σειρά με το ανεμιστηράκι. Απλώς πρόσεξε να το σηκώνει από θέμα ισχύος το ανεμιστηράκι ο ροοστάτης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anhelito Posted June 27, 2004 Author #10 Share Posted June 27, 2004 Έγινε θα πάω εκεί. Βασικά από ηλεκτρονικά πήγαινα στο ΑΚτίνιον αλλά ειναι πολύ ακριβός κατάστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosmos Posted June 27, 2004 #11 Share Posted June 27, 2004 υπαρχουν ετοιμες αντιστασεις (μεταβλητες ή οχι) ειδικα για fans Η/Υ δες στην Checkmate και στο Hac. ειναι βεβαια πιο ακριβα απο τα μαγαζια ηλεκτρονικων αλλα εισαι σιγουρος οτι δεν θα εχεις προβληματα. στο aerogate μπορεις να τους βαλεις και τους 2 παραλληλα στο ιδιο καναλι δεν νομιζω να εχει προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anhelito Posted June 27, 2004 Author #12 Share Posted June 27, 2004 φοβαμαι να συνδέσω όλα στο aergate. Βασικά οι έτοιμες αντιστάσεις δεν με εξυπηρετούν γιατί το ανεμιστηράκι του τροφοδοτικού έχει 2 καλώδιο μόνο που συνδέονται με κόλληση στην πλακέτα. Οπότε κ μια σκέτη αντίσταση κάνει τη δουλειά. Θα περάσω κ μια βόλτα από hac. Όλα εκεί κοντα είναι :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
anhelito Posted June 28, 2004 Author #13 Share Posted June 28, 2004 τελικά δεν βρήκα πουθενά ροοστάτη. Ούτε στο Φανό. Αγόρασα όμως αντιστάσεις από 20Ω μέχρι 60Ω. Ελπίζω να έκανα καλά τις πράξεις. Εφόσον ο ανεμιστήρας έχει στοιχεία 12V,0.19A τότε η αντίσταση του ανεμιστήρα είναι 64Ω. Οπότε για να ρίξω έως κ στο μισό το ρεύμα πρέπει να πάρω από 64Ω και κάτω. Τωρα μένει να τα βάλω να δώ αν δουλεύουν αυτά που σκέφτηκα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Posted June 28, 2004 #14 Share Posted June 28, 2004 Περίεργο μου ακούγεται που δε βρήκες ροοστάτη. Πάντως με τις αντιστάσεις καλά έκανες και τις υπολόγισες σωστά. Ελπίζω να μην ξεχάστηκες και πήρες αντιστάσεις με λιγότερα Watt από τα ανεμιστήρια (κάηκαν). Link to comment Share on other sites More sharing options...
anhelito Posted June 28, 2004 Author #15 Share Posted June 28, 2004 ώχ δεν ήξερα ότι παίζουν ρόλο τα watt του ανεμιστήρα για τις αντιστάσεις αντιστάσεις :whistling :whistling Βασικά οι αντιστασεις είναι κάτι μικρούλες! Μάλλον θα μου καούν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Posted June 28, 2004 #16 Share Posted June 28, 2004 Για να ρίξεις τις στροφές πρέπει να ρίξεις τα volt με 2 αντιστάσεις 20Ω (για 8V) είσαι εντάξει.Θα κόψεις τα κόκκινα καλώδια των ανεμηστήρων και ανάμεσα θα βάλεις από μια αντίσταση,έτσι θα είσαι πολύ καλά.μπορείς να μειώσεις τα volt και λιγότερο πχ 10V με αντιστάσεις των 10Ω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Posted June 28, 2004 #17 Share Posted June 28, 2004 Μπορεις να τους βαλεις σε σειρα στα 12V και αφου ειναι ιδιοι (αν ειναι) θα δουλευουν στα 6v. Eπισης μπορεις να τους βαλεις στα 7V (12-5) ή και στα 8.3 (3.3-(-5)). Όλα αυτά χωρίς αντιστάσεις, απλά αλλάζοντας συνδεσμολογία.Επίσης θα προτεινα πριν απο οτι αλλο να δοκιμασεις να το δουλεψεις με τον ενα ανεμιστηρα στην εξωτερική μεριά σε κανινικες στροφές.Ο εξω ανεμιστηρας του τροφοδοτικου βγαζει αερα απο ολο το κουτι και ετσι αεριζεται καλυτερα ολο το συστημα. Αντιθετα οπως το εχεις τωρα ο μεσα βαζει αλλα ενα μερος αυτου που βαζει βγαινει απο τις τρυπες παλι μεσα στο κουτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleo8onhs Posted June 28, 2004 #18 Share Posted June 28, 2004 Δεν παραξενεύτηκε κανεις που έβγαλε τον ανεμιστήρα απο το τροφοδοτικο??ΕΓΚΛΗΜΑ!!!Τυχερός που δεν κάηκε είσαι. Την επόμενη, αν σε ενοχλεί ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή, βγάλτον και αυτόν! (sorry, im in a bad mood) Link to comment Share on other sites More sharing options...
anhelito Posted June 28, 2004 Author #19 Share Posted June 28, 2004 Καλό αυτό με τους 2 ανεμιστήρες σε σειρα! Αλλά φοβάμαι μήπως είναι πολύ χαμηλή η τάση για να λειτουργήσουν. Πράγματι με τον ανεμιστήρα να βάζει αέρα στο κουτί η ψύξη είναι προβληματική. Βγαίνει πολύ λιγος αέρας κ καυτός. Θα βάλω αντίσταση. Αυτή η αντίσταση που έχω θα αντέξει???? Δεν νομίζω ότι είναι κ τόσο επικίνδυνο που πειράζω τους ανεμιστήρες του τροφοδοτικού. Πιστεύω πώς είναι περιττή η ψύξη με 2 ανεμιστήρες στο φούλ. Κ μια τυπική ροή αν υπάρχει πρέπει να είμαι οκ. Απλά είδα κάποια αστάθεια στο o/c και σε πλήρες φορτίο. Ίσως είναι χαζομάρα που έβγαλα τον εξωτερικό ανεμιστήρα. Εκεί συμφωνώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Posted June 28, 2004 #20 Share Posted June 28, 2004 Μα καλά και εσύ πάς να κάνεις oc με το inovator? και χωρίς ανεμηστήρα ΕΞΑΓΩΓΗΣ? Είσαι κωλόφαρδος που δεν σου κάηκε τίποτα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.