Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδος v2.0


astrolabos

Recommended Posts

http://www.theguardian.com/world/2015/jun/07/jean-claude-juncker-angrily-accuses-greek-alexis-tsipras-lying-bailout-talks?CMP=share_btn_fb

 

 

Και όσον αφορά τις ανύπαντρες θυγατέρες, δλδ θέλετε να μου πείτε ότι εισφορές 30 ετών (και πολλά ίσως να λέω μιας και μιλάμε για ενστόλους) δικαιολογούν να πληρώνουμε την κάθε Ματινα - ταπεινό χαμομηλάκι- Μανταρινάκη απο τα 18 της μέχρι να αποφασίσει να τινάξει πέταλα;

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Πλέον, όλοι όσοι εκφράζονταν φιλικά όλο αυτό το διάστημα προς την Ελλάδα το γυρνάνε. Σε συνδυασμό με τα άδεια ταμεία, τα πράγματα σφίγγουν για το 15μελές της κυβέρνησης. Δεν αποκλείεται να είναι και σχέδιο, όπως γράφω σε προηγούμενο ποστ, σχέδιο το οποίο πέτυχε χάρη στην δημιουργική ασάφεια και το χάσιμο χρόνου από την Ελληνική κυβέρνηση, η οποία  επί 4 μήνες δεν έχει κάνει ουσιαστικά τίποτα. Επίδειξη μαγκιάς στο εξωτερικό μέσω Βαρουφάκη και επίδειξη πατριωτισμού και αλαζονείας στο εσωτερικό, με ύβρεις απέναντι στα υπόλοιπα κόμματα εντός και εκτός της Βουλής.

Έγινε επεξεργασία από yanni
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν και καλύτερες απαντήσεις, αλλά τα συμφέροντα Αμερικής-Γερμανίας είναι αντίθετα στο συγκεκριμένο θέμα και υπάρχει και το ιστορικό των πρόσφατων παρακολουθήσεων εκατέρωθεν που επιβαρύνει το κλίμα. Πάντως, ακόμη και από ιδιοτέλεια, η Αμερική έχει υπάρξει η φωνή της λογικής σε μερικές κομβικές συγκυρίες για τα Ευρωπαϊκά ζητήματα τον περασμένο αιώνα. Βέβαια, όποιος είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει...

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Για να καταργηθούν φόροι τύπου ΕΝΦΙΑ πρέπει να απολυθεί σχεδόν όλο το δημόσιο. Δεν βγάζεις αλλιώς πλεονάσματα 9 δις ευρώ το έτος. Θα τα έβγαζες αν σε άφηναν να ανασάνεις, υποχρεώνοντάς σε μόνο σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις πάνω σε θέματα γραφειοκρατίας, κινήτρων για επενδύσεις και πάταξης της φοροδιαφυγής. Στο εξωτερικό π.χ. με ημερήσιους δειγματοληπτικούς ελέγχους προσδιορίζουν κατ'εκτίμηση το τζίρο των επιχειρήσεων. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην παρθούν εδώ ανάλογα μέτρα. Και γιατί να μην μας πιέζουν για τέτοια μέτρα.

 

Το mail Χαρδούβελλη το έχεις διαβάσει; Κάνει λόγο για αύξηση ΦΠΑ στα ξενοδοχεία. Τότε που ήταν καλό μέτρο μαζί με άλλους φόρους.

http://www.star.gr/Pages/Oikonomia.aspx?art=254340&artTitle=afto_einai_to_kafto_email_pou_esteile_o_g_chardouvelis_stin_troika_gia_na_epistrepsei

 

Ο Στούπας ως μέγας φιλελεύθερος θα είχε ενδιαφέρον να τοποθετηθεί επάνω στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Όπως αυτό που σχολίασε πρόσφατα ο Βαρουφάκης εντός Βουλής για την εκχώρηση της εκμετάλλευσης 14 αεροδρομίων στην κρατική γερμανική Fraport. Επίσης θα είχαν ενδιαφέρον οι απόψεις του για το αν οι χρυσοπληρωμένες από εμάς ελληνικές τράπεζες πρέπει να διοικούνται από το Δημόσιο ή όχι.

Τέλος, δεν τον βλέπω να ασχολείται συχνά(σχεδόν καθόλου) με το θέμα της φοροδιαφυγής. Ίσως γιατί εκεί δεν υπάρχει ψωμί για τις γερμανικές και άλλες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Κατσε για τον ΕΝΦΙΑ και το mail χαρδουβελη δεν επεσε η ΝΔ, γιατι δεν τα ελεγαν αυτα προεκλογικα?? Τωρα ειναι οκ γιατι δεν γινεται αλλιως πρεπει να στεναχωρησουμε πελατες? Αν ηταν ετσι το εκανε και η ΝΔ αυτο για ποιο λογο μπηκαμε σε περιπέτειες και μαλιστα θα υπογραψουμε και χειροτερα μετρα?? Για τις αποκρατικοποιησεις τοποθετήθηκε ο Τσιπρας μια χαρα νομιζω στην προταση 47 σελιδων που στειλαμε, τα ξεπουλαει ολα τι παραπανω να πει ο Στουπας?? :p Για εμενα προσωπικα η μοναδικη ισως λαθος ηταν του ΟΠΑΠ.

 

Φοροδιαφυγη ειναι απλα lol long shot και το ξερουν/ξερουμε ολοι νομιζω, δεν χρειαζεται να σχολιασω κατι νομιζω, εκτος αν πιστευεις οτι υπαρχει μαγικος τροπος να σταματησει η να αλλαξουν τα μυαλα των Ελληνων, πολιτικοι ειναι ομως οχι μαγοι.. :p Επενδυσεις με κομμουνιστες στην εξουσια οι οποιοι δεν εχουν ιδεα απο επιχειρήσεις και παραγωγή χρηματος, με τετοιο ασφαλιστικο, με τετοια αβεβαιοτητα, με τετοια φοροδιαφυγη και διαφθορα ειλικρινα πως περιμενεις να δεις?? Ασε την προστασια του δημοσιου και την πληρη απαξιωση του ΙΤ ως γραμμη της κυβερνησης και μονο η γραφειοκρατια/διαφθορα/αβεβαιοτητα φτανει για να τις απωθησει. Εξαλλου ο επενδυτης πρεπει να ξερει οτι σε περιπτωση αποτυχιας να μπορει να περιορισει τις απωλειες του, στην Ελλαδα δεν ισχυει αυτο οποτε και μια ενδεχομενη επενδυση αμεσως εμπεριεχει μεγαλυτερο ρισκο.

 

Με λιγα λογια μαγικα "κινητρα" και αυτονοητες μεταρρυθμισεις δεν μπορουν να σου προτεινουν αντι για δημοσιονομικα μετρα αυτα πρεπει να τα κανεις μονος σου, αν ηταν να σου πουν μεταρρύθμιση σε θεμα γραφεικοκρατιας τοτε ποιος ο λογος να εχουμε κυβερνηση ας ερθουν να κυβερνησουν αυτοι.. :p

 

Οι τραπεζες ειναι εντελως διαφορετικη ιστορια, η οικονομία δεν λειτουργει χωρις τις τραπεζες για αυτο λεγονται "συστημικες" δηλαδη θα πεσει το συστημα αν πεσει η τραπεζα για αυτο και απολαμβάνουν προνομιακή μεταχείριση σε σχεση πχ με μια αλλη επιχείρηση η οποια και να πεσει δεν θα κανει μεγαλη ζημια στην οικονομια. Αυτη τη στιγμη μεγαλομετοχος ειναι το ΤΧΣ με χρηματα της ΕΕ οποτε στην ουσια δημοσιες ειναι. Οι οποίες τραπεζες βεβαια επαθαν ζημια με τα ελληνικα junk ομολογα καθως και η τιμη τους στο ΧΑ κατέρρευσε οποτε οι long term επενδυτες εχασαν αρκετα χρηματα για να μη λεμε οτι θησαυρίζουν οι τραπεζιτες κτλπ..

 

 

 

Υπάρχουν και καλύτερες απαντήσεις, αλλά τα συμφέροντα Αμερικής-Γερμανίας είναι αντίθετα στο συγκεκριμένο θέμα και υπάρχει και το ιστορικό των πρόσφατων παρακολουθήσεων εκατέρωθεν που επιβαρύνει το κλίμα. Πάντως, ακόμη και από ιδιοτέλεια, η Αμερική έχει υπάρξει η φωνή της λογικής σε μερικές κομβικές συγκυρίες για τα Ευρωπαϊκά ζητήματα τον περασμένο αιώνα. Βέβαια, όποιος είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει...

Η Αμερικη με τη Γερμανια απο την αρχη της κρισης ειχαν διαφωνια σχετικα με τον τροπο αντιμετωπισης της, η Ελλαδα ειναι απλα η ευκαιρια να διατυπώσουν ξανα τις διαφωνιες τους και ενας τροπος να "δικαιωθει" εστω και σε μια χωρα η αποψη της Αμερικης. Παντως λεφτα δεν βαζουν ομως οι Αμερικανοι αυτη ειναι η ουσια.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μου κανει εντυπωση πως δεν το ειπε κανεις αλλος (ή δεν το ειδα)...

 

Η αμερικη απο την στιγμη που ανακατευεται σημαινει:

 

1. οτι εχει συμφερον στην ολη ιστορια

2. οτι εχουν καποια μεσα για να πιεσουν τις εξελιξεις προς την κατευθυνση που θελουν. Δεν υπηρχε περιπτωση να ανακατευτουν και να εκφερουν αποψη ετσι για να μιλησουν μονο.

 

 

Ο σοιμπλε μπορει να λεει οτι θελει, αλλα ξερει οτι τελικα η πολιτικη κανονιζει τα παντα και χρεη στην ιστορια εχουν σβηστει με γομολαστιχα "σε ενα λεπτο" αφοτου παρθηκε η πολιτικη αποφαση.

 

 

Γιατι ομως τους νοιαζει;

 

Γιατι ο Πουτιν, αρπαξε την ευκαιρια και παιρνει χωρες στη σφαιρα επιρροής του. Τωρα εβλεπα οτι παρομοια τακτικη ακολουθει και στην Ιταλια.

 

Οι ΗΠΑ θελουν ισχυρη ευρωπη στην αυλη της ρωσιας, αλλα οσο ειμαστε μονο μια νομισματικη ενωση αυτο δεν θα αλλαξει ουσιαστικα. Και τωρα που ακομα και αυτη η ενωση τριζει...η δουλεια χαλαει... το κολπο με την ταραχη στα σκοπια δεν πετυχε...η τουρκια αυτονομείται αμυντικα...

Έγινε επεξεργασία από oxide
Link to comment
Share on other sites

Η απάντηση θα ήταν "μόλις μας ξεπληρώσετε το πακέτο Marshal, ευχαρίστως να συνεισφέρουμε" :p

 

Να προσθέσω ότι η «Δημοκρατία της Βαϊμάρης» έζησε δανειζόμενη από τις ΗΠΑ για τις πολεμικές επανορθώσεις και όχι μόνο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πιστωτική πυραμίδα που οδήγησε στο κραχ του 1929.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

30% η ΧΑ επειδή η πλειοψηφία των ''αγάμων'' θα πρέπει να συμβιβαστούν με σύνταξη γήρατος του ΟΓΑ (360€), και όχι όσα τους βολεύει ?? Τελικά πρέπει να είναι πολλές και να κρύβονται :hehe: :hehe:

"Κοπριές" πάνε να βγούνε από σας το 50% των Ελλήνων. Δεν είναι μόνο οι άγαμες.

 

Αν θές να κάνεις ανάλυση, θα κάνεις και συγκρίσεις με κράτη με παρόμοιες οικονομίες. Δεν θα μου συγκρίνεις τον πρώτο των G7 με την ψωροκώσταινα, σαν να είναι το ίδιο πράγμα, γιατί όλοι ξέρουμε πως δεν είναι. Επιπλέον αν είναι να μου πείς, πως έτερες χώρες των G20 όπως η Γαλλία η Ιταλία και η Ισπανία κάθονται να τους γαργαλάει η Μέρκελ το γκρόβερ, επειδή ''οι πολιτικοί τους είναι δοσίλογοι'', όντως καλύτερα να το σταματήσουμε εδώ.

 

Το πώς λειτουργεί ένα κράτος με δική του Κεντρική Τράπεζα δεν έχει να κάνει με το μέγεθος. Ρωτήστε τον LL_NEO ή διάβαστε οικονομική θεωρία ή τίποτα άλλο σχετικό.

Πριν το ευρώ τυπώναμε δικό μας χρήμα-χρέος όπως συμβαίνει στην Ιαπωνία που το χρέος προς τη δική τους τράπεζα έχει εκτοξευτεί πάνω από το 200% του ΑΕΠ χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

 

Με το ευρώ επειδή δεν έχεις δική σου τράπεζα δανείζεσαι από τις αγορές(όλα τα ευρωμέλη). Τόσα χρόνια μια χαρά είχαμε πληθωρισμό από το δανεικό χρήμα που εισέρεε. Όχι μόνο στα είδη που λογαριάζονται στη μέτρηση του πληθωρισμού αλλά και π.χ. στα σπίτια. Αν δεν δανειζόσουν έπρεπε να είσαι Bill Gates για να αγοράσεις ένα μέτριο σπιτάκι εκεί που πήγε τις τιμές το γαμάτο δανεικό ευρώ.

Η διαφορά είναι ότι το ευρώ το χρωστάς στους έξω και με δεδομένο ότι δεν το τυπώνεις σε έχουν by the balls(ΕΚΤ). Την πάτησαν πολλές χώρες έτσι και μπήκαν σε μνημόνια.

Το αν είναι δοσίλογοι και υπηρέτες τραπεζικών/επιχειρηματικών συμφερόντων οι πολιτικοί των μεγάλων κρατών το αφήνω στην κρίση σας. Θυμηθείτε τη γενναία στάση της μικρούλας(για εσάς) Ισλανδίας, θυμηθείτε την Ιταλία να κυβερνιέται από τον άνθρωπο των τραπεζών Μόντι. Θυμήθείτε τα δημοψηφίσματα για το ευρωσύνταγμα στη Γαλλία που τα "έγραψαν" κανονικά. Δεν είναι θέμα Γερμανίας, αλλά γερμανικού και ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Μην κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε.

 

 

Θεωρία, όπως τα λες.

Εντάξει. Υπολόγισε στην πράξη πόσο θα έχουν αυξηθεί οι τιμές με πληθωρισμό 15% σε 20 χρόνια και πόσο θα έχει αυξηθεί ο μισθός σου με αυξήσεις 10% για το ίδιο διάστημα. Θα διαπιστώσεις ότι αν ίσχυε αυτό που λες τα 3/4 των Ελλήνων επί δραχμής θα τρέφονταν από τους κάδους.

 

http://www.theguardian.com/world/2015/jun/07/jean-claude-juncker-angrily-accuses-greek-alexis-tsipras-lying-bailout-talks?CMP=share_btn_fb

 

 

Και όσον αφορά τις ανύπαντρες θυγατέρες, δλδ θέλετε να μου πείτε ότι εισφορές 30 ετών (και πολλά ίσως να λέω μιας και μιλάμε για ενστόλους) δικαιολογούν να πληρώνουμε την κάθε Ματινα - ταπεινό χαμομηλάκι- Μανταρινάκη απο τα 18 της μέχρι να αποφασίσει να τινάξει πέταλα;

Έχει λυθεί το θέμα μετά και από δικαστική απόφαση. Η σύνταξη δίνεται από τα 50 και με αρκετούς περιορισμούς.

 

Κατσε για τον ΕΝΦΙΑ και το mail χαρδουβελη δεν επεσε η ΝΔ, γιατι δεν τα ελεγαν αυτα προεκλογικα?? Τωρα ειναι οκ γιατι δεν γινεται αλλιως πρεπει να στεναχωρησουμε πελατες? Αν ηταν ετσι το εκανε και η ΝΔ αυτο για ποιο λογο μπηκαμε σε περιπέτειες και μαλιστα θα υπογραψουμε και χειροτερα μετρα?? Για τις αποκρατικοποιησεις τοποθετήθηκε ο Τσιπρας μια χαρα νομιζω στην προταση 47 σελιδων που στειλαμε, τα ξεπουλαει ολα τι παραπανω να πει ο Στουπας?? :p Για εμενα προσωπικα η μοναδικη ισως λαθος ηταν του ΟΠΑΠ.

 

Παραχώρησαν 14 αεροδρόμια στην ίδια εταιρεία. Δεν είναι απλά ξεπούλημα αυτό. Η εταιρεία αυτή λέει ότι θα επανεξετάσει το ενδεχόμενο της επένδυσης μετά από την αναθεώρηση της αρχικής συμφωνίας που ετοιμάζει ο Τσίπρας.  

Στα άλλα βλέπουμε πάλι μνημόνιο. Το μνημόνιο είναι πιο σίγουρο και από τον ήλιο όσο παραμένεις στο ευρώ.

 

Φοροδιαφυγη ειναι απλα lol long shot και το ξερουν/ξερουμε ολοι νομιζω, δεν χρειαζεται να σχολιασω κατι νομιζω, εκτος αν πιστευεις οτι υπαρχει μαγικος τροπος να σταματησει η να αλλαξουν τα μυαλα των Ελληνων, πολιτικοι ειναι ομως οχι μαγοι.. :p

Τότε είναι μάγοι στις άλλες χώρες που σε πιάνουν από χίλιες δυο μεριές για να μη φοροδιαφύγεις.

 

Με λιγα λογια μαγικα "κινητρα" και αυτονοητες μεταρρυθμισεις δεν μπορουν να σου προτεινουν αντι για δημοσιονομικα μετρα αυτα πρεπει να τα κανεις μονος σου, αν ηταν να σου πουν μεταρρύθμιση σε θεμα γραφεικοκρατιας τοτε ποιος ο λογος να εχουμε κυβερνηση ας ερθουν να κυβερνησουν αυτοι.. :p

 

Οι τραπεζες ειναι εντελως διαφορετικη ιστορια, η οικονομία δεν λειτουργει χωρις τις τραπεζες για αυτο λεγονται "συστημικες" δηλαδη θα πεσει το συστημα αν πεσει η τραπεζα για αυτο και απολαμβάνουν προνομιακή μεταχείριση σε σχεση πχ με μια αλλη επιχείρηση η οποια και να πεσει δεν θα κανει μεγαλη ζημια στην οικονομια. Αυτη τη στιγμη μεγαλομετοχος ειναι το ΤΧΣ με χρηματα της ΕΕ οποτε στην ουσια δημοσιες ειναι. Οι οποίες τραπεζες βεβαια επαθαν ζημια με τα ελληνικα junk ομολογα καθως και η τιμη τους στο ΧΑ κατέρρευσε οποτε οι long term επενδυτες εχασαν αρκετα χρηματα για να μη λεμε οτι θησαυρίζουν οι τραπεζιτες κτλπ..

 

Αναφέρθηκα στη διοίκηση των τραπεζών. Να δούμε και τις δοσοληψίες τους με τα ΜΜΕ. Το ΤΧΣ απ'ότι θυμάμαι δεν έχει δικαίωμα ψήφου παρά την πλειοψηφία των μετοχών.

Έγινε επεξεργασία από Petrossortep
Link to comment
Share on other sites

Θα αφήσω ένα κείμενο με ορισμένα edit για λόγους ανωνυμίας. Όποιος θέλει και δε βαριέται διαβάζει:

 

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ;   
Σκέψεις  λιγο πριν πέσουν οι υπογραφές.  ( Λίγο πριν την κατάρρευση της ψευδαίσθησης  για αριστερές ριζοσπαστικές πολιτικές  μέσα στην Ε.Ε.- ΕΥΡΩΖΩΝΗ-ΝΑΤΟ )     Όσα γράφονται συνοδεύονται με ένα μπουκάλι κρασί. Με βοήθησε να χαλαρώσω να διώξω το θυμό και την οργή. Κατάλαβα ότι μου έμεινε η μελαγχολία μπερδεμένη με την απόφαση να πω αυτά που έχω στο μυαλό και την ψυχή μου.Απέναντί μου το διανυκτερεύον φαρμακείο. Αρνούμαι την πρόκληση των αντικαταθληπτικών και των αγχολυτικών.  Καλύτερο φάρμακο η απόφαση να αγωνίζεσαι για την αλήθεια των ιδεών σου στην σκληρή πραγματικότητα της  κρίσης  που ζούμε.Να αγωνίζεσαι αταλάντευτα για τις ιδέες τις ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Μπορεί να μην ανήκω στο ΣΥΡΙΖΑ εδω και τρία τέσσερα χρόνια-αφού όμως  τον έφτιαξα-πριν τον χρησιμοποιήσουν άλλοι,έχω δικαίωμα να ομιλώ ελεύθερα.

   Σκοπός του κειμένου να αφυπνίσει να διεγείρει αριστερές συνειδήσεις . Να ενώσει σκόρπιες δυνάμεις της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ  ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

   Σε μια συνεντευξη μου Νοεμβρης  2012 στο ριαδιοφωνο για ΄΄Πολυτεχνειο 73΄΄ σε ερωτηση δημοσιογραφου αν με φοβιζει κατι απο τις πολιτικες εξελιξες  και τη σταση της αριστερας απαντησα:Με φοβιζουν τα ΄΄εκκολαπτομενα  λαμογια της αριστερας΄΄.Καποιοι φροντισαν να δικαιωσουν την φραση μου.Θυμηθειτε τα προηγουμενα κυβερνητικα σχηματα.

 

Και  τωρα τι γινεται με μας τους υπολοιπους εντος και εκτος  ΣΥΡΙΖΑ που ορκιζομαστε στη  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΑΡΙΣΤΕΡΑ;

ΠΕΝΤΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

1.Η δογματικη αντιληψη της ηγετικης ομαδας του ΣΥΡΙΖΑ (κυβερνητικης &κομματικης) για ΕΕ-ΕΥΡΩ-ΝΑΤΟ  ειναι  πολιτικη θεση αριστερου ριζοσπαστισμου;

2.Η βαθια πατριωτικη σταση της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ εχει καμμια σχεση με τυχον συνεχιση της εκχωρησης  της ΕΘΝΙΚΗΣ & ΛΑΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ;

3.Μπορει η ΑΡΙΣΤΕΡΑ σε συνθηκες σκληρης ανθρωπιστικης κρισης να διατυμπανιζει  ως προσφορα στην κοινωνια τα κουπονια συσσιτιου; Ο  ΕΛΑΣ & ΤΟ ΕΑΜ σε συνθηκες  Γερμανικης κατοχης εσπερνε-θεριζε-μοιραζε και οποιος εκλεβε στο αποσπασμα.Ταυτοχρονα οργανωνε ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ και τις δομες της στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ.

4.Η πεφωτισμενη ελιτ της κυβερνωσας σημερα αριστερας μπορει να αντισταθει στην επιθεση του ευρωπαικου και παγκοσμιου ακραιου νεο φιλελευθερισμου ,με τον λαικο παραγοντα αδρανη,φοβισμενο,καθηλωμενο ειτε απο αδυναμια ειτε  ηθελημενα;

5.Συντροφοι της αριστερας του ΣΥΡΙΖΑ εχετε καμμια αυταπατη οτι θα αποφυγετε την συστημικη ενσωματωση χωρις την δημιουργια ευρυτατου ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ  ΜΕΤΩΠΟΥ;

 

 

Απευθυνομενος σε συντροφους που γνωρισα ως καθηδηγητες&καθοδηγουμενους.Ανηκω στην  ΑΡΙΣΤΕΡΑ απο παιδι ακομα,η πατριδα μας ειναι μικρη ,ετσι ευκολα γνωριζομαστε μεταξυ μας.Λιγο οι μνημες να λειτουργησουν –αν το θελουμε βεβαια- και αξιζει  ο κοπος να γυρισουμε στο 1970-1980-1990.Οι κομματικες και  συνδικαλιστικες διεργασιες  σας εδωσαν δημοσιοτητα,αναγνωρισιμοτητα και  οχι μονο.Σε γενικες  γραμμες  τακτοποιησατε και  τις ζωες σας.Χρωστατε λοιπον στην ΑΡΙΣΤΕΡΑ και οφειλετε  να ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ στην ΑΡΙΣΤΕΡΑ με βουλα και υπογραφη.Αλλο ειναι συντροφοι ο επαγγελματιας επαναστατης και  αλλο επαγγελματιας πολιτικος  της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.Συντροφοι της αριστερας του ΣΥΡΙΖΑ  ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ΣΑΣΜην καταδικασετε την  ΑΡΙΣΤΕΡΑ.Της ανηκει  το σημερα μα και το  ΑΥΡΙΟ.Πειτε την πληρη αληθεια στον λαο για τα αδιεξοδα του διαλογου με τους  κυριαρχους  πολιτικους και οικονομικους κυκλους της ΕΕ.Μη  δισταζετε να δωσετε τη μαχη για την ηγεμονια των αξιων και αρχων της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

 

Ειναι σιγουρο οτι θα βρειτε συμμαχους.

Αντισταθειτε στους  καιροσκοπους καρριεριστες  νεοκοπους αριστερους.

Η σχεση τους με την ΑΡΙΣΤΕΡΑ;

Οση σχεση εχει ο τελεμες με την φετα.

Αρνηθειτε την ασφαλεια της οικονομικης-επαγγελματικης  και πολιτικης σας θεσης .

Αποδεχθειτε και ζηστε οπως ζει σημερα ο μεσος ελληνας πολιτης.

Αρνηθειτε καθε τι επιπλεον.

Απαρνηθειτε τον χαρακτηρισμο του τακτοποιημενου.

Ζητω ο αριστερος προεδρος της Ουρουγουαης   ΧΟΣΕ ΜΟΥΧΙKΑ.

 

    Και εμεις οι αλλοι της εξωκοινοβουλευτικης αριστερας  τι κανουμε;Μας αρκει για να υπαρχουμε πολιτικα η αυταρεσκη αλλαζονικη καθαροτητα;Συμπεριφορες εντονα υπαρξιακες.Μεγαλωσαμε και ακομα βρισκομαστε στα φοιτητικα αμφιθεατρα.

   Συντροφοι της  ΡΙΞΗΣ (ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ-ΣΧΕΔΙΟ Β-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΠΑΜ&ΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ)ας δωσουμε τη μαχη ολοι μαζι στις απροβλεπτες  και ραγδαιες εξελιξεις  που ερχονται.

 

 

Ο υπογράφων

Ένας αμετανόητος ΕΑΜίτης

Link to comment
Share on other sites

"Κοπριές" πάνε να βγούνε από σας το 50% των Ελλήνων. Δεν είναι μόνο οι άγαμες.

 

 

Ωραία λοιπόν ! ας πάει και 200% η ΧΑ άμα νομίζουν όλοι αυτοί ότι θα μπορούν να παρασιτούν εις βάρος του συνόλου, και των παιδιών τους εις το διηνεκές. Τι νομίζουν αλήθεια ? οτι η ΧΑ θα τους εξασφαλίσει ?? ας γελάσω. Κατά τ'άλλα ...... μετά φταίνε οι πολιτικοί....

 

Το πώς λειτουργεί ένα κράτος με δική του Κεντρική Τράπεζα δεν έχει να κάνει με το μέγεθος. Ρωτήστε τον LL_NEO ή διάβαστε οικονομική θεωρία ή τίποτα άλλο σχετικό.

Πριν το ευρώ τυπώναμε δικό μας χρήμα-χρέος όπως συμβαίνει στην Ιαπωνία που το χρέος προς τη δική τους τράπεζα έχει εκτοξευτεί πάνω από το 200% του ΑΕΠ χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

 

Με το ευρώ επειδή δεν έχεις δική σου τράπεζα δανείζεσαι από τις αγορές(όλα τα ευρωμέλη). Τόσα χρόνια μια χαρά είχαμε πληθωρισμό από το δανεικό χρήμα που εισέρεε. Όχι μόνο στα είδη που λογαριάζονται στη μέτρηση του πληθωρισμού αλλά και π.χ. στα σπίτια. Αν δεν δανειζόσουν έπρεπε να είσαι Bill Gates για να αγοράσεις ένα μέτριο σπιτάκι εκεί που πήγε τις τιμές το γαμάτο δανεικό ευρώ.

Η διαφορά είναι ότι το ευρώ το χρωστάς στους έξω και με δεδομένο ότι δεν το τυπώνεις σε έχουν by the balls(ΕΚΤ). Την πάτησαν πολλές χώρες έτσι και μπήκαν σε μνημόνια.

Το αν είναι δοσίλογοι και υπηρέτες τραπεζικών/επιχειρηματικών συμφερόντων οι πολιτικοί των μεγάλων κρατών το αφήνω στην κρίση σας. Θυμηθείτε τη γενναία στάση της μικρούλας(για εσάς) Ισλανδίας, θυμηθείτε την Ιταλία να κυβερνιέται από τον άνθρωπο των τραπεζών Μόντι. Θυμήθείτε τα δημοψηφίσματα για το ευρωσύνταγμα στη Γαλλία που τα "έγραψαν" κανονικά. Δεν είναι θέμα Γερμανίας, αλλά γερμανικού και ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Μην κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε.

 

 

Κατ' αρχήν για το ότι ήθελες τρελά κεφάλαια για να αγοράσεις ένα σπίτι, καλόν θα ήταν να αναρρωτηθείς πού ήταν η καταναλωτική συνείδηση που πρέπει να έχει ο κάθε ένας απο εμάς, όταν ο Α και Β εργολάβος θησαύριζε φτιάχνοντας 3 σπίτια απο τα κέρδη πώλησης ενός. Αμα ένα πράμα θεωρείς πως είναι ακριβό, δεν το αγοράζεις. Δεν υποθηκεύεις τα νεφρά σου για να το πάρεις σώνει και καλά. Στο κάτω κάτω, ΠΟΤΕ δεν ήταν εύκολη η απόκτηση ενός σπιτιού στην Ελλάδα. Οι γονείς μας (όσοι μπήκαν σε δικο τους σπίτι) το κατάφεραν στην 4η με 5η δεκαετία της ζωής τους και αυτό με αιματηρές οικονομίες για ένα διαμέρισμα 60 - 70 τετραγωνικών (γιατί τη ''χρυσή εποχή της δραχμής'' τα δάνεια έτρεχαν με 15 - 18% και κανένας δεν πέρναγε ούτε απ'εξω απο τράπεζα για δάνειο). Τι νομίζεις πως άλλαξε τόσο πολύ προς το καλύτερο στη χώρα, ώστε αυτο να άλλαζε τόσο πολύ ?

 

Όσον αφορά το χρέος, να σου θυμίσω ότι και προ ευρώ εποχής, το χρέος μας υπολογιζόταν σε δολάρια, και σε δολάρια το αποπληρώναμε. Υπολόγισε τώρα πόσες φορές και πόσο υποτιμήθηκε η δραχμή μέχρι να μπούμε στο ευρώ, και θα έχεις την απάντηση μπροστά σου στο ερώτημα: Το χρέος αυξάνονταν ή μειόνονταν όσο είμαστε στη δραχμή, και αυτό απο τι εξαρτιώταν ? απο το πόσο δανειζόμασταν ή απο τη συναλλαγματική ισοτιμία ?

 

Αυτή τη στιγμή έχει πληγεί η αξιοπιστία σου σαν κράτος. Και άν αυτό δεν αποκατασταθεί κανένας δεν προκειται να σε δανείσει τίποτα. Ότι νόμισμα και να έχεις.

Έγινε επεξεργασία από colt3003
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Θεωρείτε ότι mail Χαρδούβελη ήταν συμφωνία με τους εταίρους ή μια πρότασης ανάμεσα στις τόσες άλλες που θα έστελναν στις Βρυξέλλες (όπως κάνουν και τουτινοί εδώ) και θα γύριζαν πίσω αντιπροτείνοντας άλλα μέτρα;

Θεωρείτε ότι δεν αντιμετωπίζεται διαφορετικά η τωρινή κατ' ευφημισμόν αριστερή κυβέρνηση ; Σίγουρα δεν είναι αρεστή στους εταίρους και συνεπώς σίγουρα δεν είχε την αντιμετώπιση που είχαν οι προηγούμενοι ως τώρα. Ναι ή όχι; Το ξέρανε και το ξέραμε από πριν ... είναι αντεπιχείρημα όμως αυτό για να δικαιολογήσει την ουσία των πραγμάτων; Το να θέλει ο εταίρος στον οποίο στρέφεσαι για βοήθεια να αποτύχεις ;

Θεωρείτε ότι προτάσεις για μέτρα, τα λεγόμενα "διαρθωτικά" που όμως δεν έχουν άμεσο δημοσιονομικό όφελος, δεν έχει κάνει η ελλ.πλευρά; Ποιοι πρότειναν την ¨αναπτυξιακή" αύξηση του ΦΠΑ; Την κατάργηση του ΕΚΑΣ (ποιοί δικαιούνται ΕΚΑΣ και ποιοι το λαμβάνουν ξέρετε; ένας φιλελε συνάδελφος πάντως χθες έμαθε τι είναι το ΕΚΑΣ);  

Γιατί; Γιατί δεν τους δίνουν χρόνο να εφαρμοστούν πραγματικά αναπτυξιακές πολιτικές που στην ουσία όμως πρέπει να αντισταθμίσουν τα εντελώς υφεσιακά μέτρα που οι ίδιοι οι εταίροι προτείνουν (για να έχουν άμεσα έσοδα) και να δείξουν και πλεόνασμα 1, 2, 3%....

Οι Σλοβένοι γκρινιάζουν ότι χρησιμοποιούμε τα λεφτά τους για συντάξεις ενώ ο λαός τους πεινάει....και υψώνει το δάχτυλο σε εμάς αντί για τον Σόιμπλε τότε που με τον ΓΑΠ μετέφεραν το χρέος της Deutche Bank στο κεφάλι του Σλοβένικου και των άλλων λαών της Ευρώπης

 

Είπε κανείς από εμάς τους ανένταχτους (κρυφοπαρθένες κατά τον @LL_NEO)  ότι δεν διαφωνεί με τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, με τους χωρίς  αντικείμενο δ.υ, με τα λαμόγια στους διαγωνισμούς προμήθειας νοσοκ. υλικών, με τους εργολάβους και τις καταχρηστικές συμβάσεις δημ.έργων; Δεν διαφωνεί κανείς σώφρων πιστεύω...

Όλα τα παραπάνω αν πεις ότι θα κάνεις χρειάζεσαι πολύ χρόνο αλλά δεν σου τον δίνουν...Σου λένε να ματώσεις ξανά και κάνε ότι θες για τα διαρθρωτικά σου...Κι όμως εκεί χρειαζόμαστε βοήθειά των εταίρων λόγω ανεπάρκειας / υστεροβουλείας /διολιότητας/ διαφθοράς μας, στην σύνταξη αναπτυξιακού σχεδίου και την αύξηση του ΑΕΠ ώστε να μειωθεί ποσοστιαία το θεόρατο χρέος...Πως όμως; Λαμβάνοντας καινούργιο δάνειο 50δις εν καιρώ ύφεσης; Αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα της ύφεσης με υφεσιακά μέτρα;

Τα μέτρα επιβάλλονται ξεκάθαρα από τους έξω...δεν υπάρχει ούτε διαπραγμάτευση ούτε αμοιβαία επωφελής συμφωνία ούτε κόκκινες γραμμές και και...

Αλλά δεν μπορείς να λες ότι έχει ξεκάθαρα ευθύνη μόνο η κυβέρνηση για τους χειρισμούς της το 4μηνο αυτό...

 

100% ευθύνη έχει. Αυτή το πάλευε επίμονα* να κυβερνήσει έχοντας "εναλλακτικό σχέδιο" (άσχετα αν δεν είχε τίποτα). Μέχρι και "παράταση"/γέφυρα για 4 μήνες πήρε για να κάνει "αναδιαπραγματεύση".

 

Και για ποιες "πραγματικά αναπτυξιακές πολιτικές" μιλάμε? Αυτές που σε χρόνο dt επαναπροσέλαβαν ανθρώπους-κλειδιά ενισχύοντας έτσι το πελατειακό κράτος? ή τις άλλες που εμμέσως ενθαρρύνουν τους πολίτες να μην πληρώνουν τα χρέη τους γιατί το κράτος στην ανάγκη τους χαρίζει τα μισά?

 

 

*τόσο επίμονα που αναγκάστηκε να πει τα ψέμματα του αιώνα.

@greekfragma, ακόμα σε περιμένω να εκφράσεις την κριτική σου για την ομιλία Σαμαρά. :p

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε μία ΝΔ η οποία σταμάτησε τα πάντα για να μην έχει πολιτικό κόστος πριν τις εκλογές και η οποία σύμφωνα με πολλούς έστησε παγίδα στον ΣΥΡΙΖΑ και κατ' επέκταση στην χώρα και έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος προσπάθησε με μανία να καταστρέψει την όποια σταθερότητα και την όποια καλή εικόνα της οικονομίας και της χώρας προεκλογικά, ώστε να σιγουρέψει ότι θα διατηρήσει ή και θα αυξήσει τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων. Τι να λέμε τώρα;

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Έχουμε μία ΝΔ η οποία σταμάτησε τα πάντα για να μην έχει πολιτικό κόστος πριν τις εκλογές και η οποία σύμφωνα με πολλούς έστησε παγίδα στον ΣΥΡΙΖΑ και κατ' επέκταση στην χώρα και έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος προσπάθησε με μανία να καταστρέψει την όποια σταθερότητα και την όποια καλή εικόνα της οικονομίας και της χώρας προεκλογικά, ώστε να σιγουρέψει ότι θα διατηρήσει ή και θα αυξήσει τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων. Τι να λέμε τώρα;

 

Δηλαδή ο συριζα μυρίστηκε παγίδα και είπε "πάμε ντου παλικάρια. ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται"?

Πάντως, προσωπικά διαφωνώ στο "κατ'επέκταση στην χώρα". Από πάντοτε φώναζαν για τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα φέρουν οι δήθεν "εθνοσωτήρες".

Αλλά ας μου λυθεί η εξής απορία. Ποια είναι αυτά που σταμάτησε η ΝΔ? Τι ακριβώς σταμάτησε?

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή ο συριζα μυρίστηκε παγίδα και είπε "πάμε ντου παλικάρια. ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται"?

Πάντως, προσωπικά διαφωνώ στο "κατ'επέκταση στην χώρα". Από πάντοτε φώναζαν για τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα φέρουν οι δήθεν "εθνοσωτήρες".

Αλλά ας μου λυθεί η εξής απορία. Ποια είναι αυτά που σταμάτησε η ΝΔ? Τι ακριβώς σταμάτησε?

 

σταμάτησε την διαπραγμάτευση και κάθε είδοους μεταρύθμιση όταν ο Σαμαράς άρχισε και έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια κλπ μετά τις Ευρωεκλογές που έχασε. Μετά σε πήγε και για εκλογές, οπότε για ένα μήνα πάλι σταματήσαμε τα πάντα... Απαράδεκτος. Για μένα έπρεπε να κλείσει την διαπραγμάτευση κλπ, να κλείσει την συμφωνία για τα επόμενα χρόνια και άσε μετά τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδομεί ή δομεί με καλύτερες συνθήκες. Αυτό λέγεται ευθύνη προς την χώρα.

 

Τώρα για το ΣΥΡΙΖΑμόνο χολή θα στάξω οπότε θα πω μόνο αυτό. Αν ήμουν ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αισθανόμουν μεγάλο κορόιδο.

 

Sorry σύντροφοι μου ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, αλλά είστε. (ειδικα΄αν πιστέψατε ότι θα ακολουθήσει το πρόγραμμα της Σαλονικά). Kisses.

 

(ήρωα δεν το λέω για σένα που έκανα και παράθεση, Γενικά αναφέρομαι. για να μην παρεξηγούμαστε)

Έγινε επεξεργασία από tavliban
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

αυτό σε πείραξε; :hehe:

Ναι. 

Όχι μόνο είναι προσβλητικό, αλλά είναι και λάθος! Σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα από το τι σημαίνει και τι πρεσβευει αυτή η λέξη..

 

Δεν θα κάτσω να σχολιάσω όλα τα προηγούμενα, αφενός δεν έχει νόημα γιατί δεν θα πειστούν για κάτι, αφετέρου γιατί είμαι στη δουλειά και έχω σπασμένο χέρι εδώ και μια βδομάδα

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.