Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδος v2.0


astrolabos

Recommended Posts

@Hero

Οι φτωχότεροι όμως απολαμβάνουν κοινωνικές παροχές.

Απολαμβάνουν ένα NHS που ντρέπεσαι να το συγκρίνεις με το ΕΣΥ, επενδύσεις στην περιφέρεια που ντρέπεσαι να τις συγκρίνεις με την ελληνική πραγματικότητα, ταμείο ανεργείας που αγγίζει τα όρια του καλύτερα να τα ξύνω παρά να δουλεύω.

Ποιες ακριβώς κοινωνικές παροχές προσφέρει η Ελλάδα στους απόρους?

Εμένα π.χ. δεν μου παρέχει καν υπηρεσίες υγείας. Έχω την υποχρέωση να στρατευτώ, αλλά δεν έχει υποχρέωση το κράτος να μου πληρώσεις υπηρεσίες υγείας. Στην Αγγλία, έχω υπηρεσίες υγείας έχοντας απλά δουλέψει εκεί κάποια χρόνια, εδώ που και έχω δουλέψει, και έχω γεννηθεί και έχω το διαβατήριό μου απολαμβάνω ένα απέραντο τίποτα.

Και η Γερμανία έχει φτωχούς. Γι'αυτό κράζει και το Die Linke. Και όλη η Ευρωζώνη. Αλλά το να κάνουμε όλη την Ελλάδα αποθήκη φτωχών πλην ενός 10% ελίτ που θα σουλατσάρουν ανάμεσά μας με Μερτσέντες και 1% ελίτ που θα σουλατσάρει με Καγιέν είναι λίγο ουτοπία. Αυτό κάνουμε, αλλά μην περιμένουμε πολιτική σταθερότητα με τόσο μεγάλες κοινωνικές ανισότητες.

Όσον αφορα τη διαφθορά στην κυβέρνηση, η μόνη λύση είναι δημοψηφίσματα και ενισχυμένη τοπική αυτοδιοίκηση (=λιγότερες κεντρικές εξουσίες = λιγότερη διαφθορά).

Τώρα μπορεί να τα χαρακτηρίσεις κι αυτά μαλακίες/πίπες/κλπ.

Η σίγουρη πίπα πάντως είναι αυτή που θα πρέπει να παίρνεις στη Γερμανία για να σε κρατήσει εντός ευρώ ώστε να έχεις(?) να ξοδεύεις δανεικά ευρώ αποπληρώνοντας(?) σε προνομιακό επιτόκιο (το β ενικό δεν πάει σε σένα, είναι γενικό).

Έγινε επεξεργασία από sotiris
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Τρώει που τρώει κράξιμο η καλύτερη κυβέρνηση όλων των εποχών από εμένα και διάφορους φιλελέδες για κάτι τέτοιες ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ

 

http://www.capital.gr/capitaltax/3036187/den-meionontai-oi-antikeimenikes-times

 

τρώμε και κράξιμο και από το ΔΝΤ

 

http://www.capital.gr/oikonomia/3036133/mega-to-dnt-antidra-stis-ellinikes-protaseis

 

Μα την παναγία, να πατήσει πόδι το ΔΝΤ να υπάρχουν μειώσεις κρατικών εξόδων και όχι άλλες αυξήσεις φόρων. Πιο λογικοί από τους δικούς μας τρελούς είναι. Η πηγή στέρεψε. Πόσο πιο αστειοι δηλαδή πρέπει να γίνουμε προς τα έξω για να το καταλάβουμε;

 

και μετά αναρωτιέστε γιατί κάποιοι γραφικοί λένε κράτα γερά Γερούν κλπ

 

Σωτήρη, Να ξαναπώ την άποψη μου για την Ευρώπη; Μπορείς να πας και αρκετές σελίδες πίσω να τα ξαναδείς.

 

Η ΕΕ έτσι όπως έχει σχηματιστεί είναι ενα λάθος και μισό όπως αποδείχτηκε στην πορεία. Δεν γίνεται να έχεις 25 σετ νόμων, 25 σετ συνταγμάτων, 25 υπουργεία οικονομικών κλπ. Όλα αυτά έπρεπε να είναι 1 και να ισχύουν τα ίδια πράγματα στην Ελλάδα με τη Γερμανία. Το όλο σύστημα έτσι όπως είναι ναι βολεύει τους Γερμανούς ή μάλλον για να μην είμαι ρατσιστής τους δυνατούς της ευρώπης. Υπάρχει ένα αλλά όμως. Το όλο δημιούργημα είναι στην αρχή του. Δηλαδή μπορεί κάποτε (σύντομα ή αργά) να γίνουμε οι Ηνωμένες Χώρες Ευρώπης και να ισχύει μετά ότι και στην Αμερική. Το χρέος μας μετά να ενσωματωθεί σε όλο το ευρωπαικό, και μετά να ψηφίζουμε για πρόεδρο όπως οι Αμερικανοί και να ισχύει ένα σετ νόμων. Αυτό είναι το ένα σενάριο και το ιδανικό για μένα και ίσως να μην προβλέπεται για το μέλλον. Το άλλο όπως είπα είναι ότι θέλω πρώτα να φτιάξουμε το κράτος μας να ειναι ανταγωνιστικό και αυτάρκες (που ΔΕΝ είναι) και στην συνέχεια να πάμε σε δραχμή, ήρεμα, όμορφα με σχεδιο και χωρίς πολλές υποτιμήσεις μετά από κινήσεις πανικού ή και χρεωκοπία. Πόσο μάλλον επίσης να επιλέξουμε και να κάτσουμε κάτω από την ομπρέλα των Ρώσων, Κινέζων κλπ. που τους θεωρώ εγκληματίες και τους δύο.

 

Προς όλους αυτούς που είναι υπέρ ρήξης κλπ.: Όπως και να έχει. Θα το ξαναπώ. Γιατί εγώ ουτε ειρωνεύομαι και μου αρέσει να τα λέω κατάμουτρα, ευθέως και χωρίς υπαινιγμούς.

 

Είστε λάθος και το λιγότερο έχετε άγνοια κινδύνου (για να μην πω ότι είστε αστείοι πάλι) για το τι μπορεί να προκαλέσει μια ρήξη με τους Ευρωπαίους. Είστε λάθος γιατί νομίζετε ότι άμα βαρέσουμε κανόνι, δεν θα χρωστάμε πουθενά. Λάθος! Όχι μόνο θα χρωστάμε, αλλά υπάρχει και περίπτωση ανάλογα και με τις υποτιμήσεις που θα παίξουν να χρωστάμε και παραπάνω. Είστε λάθος που δεν πιστεύετε ότι ζούμε σε ένα Κομμουνιστικό κράτος. Άντε ζούμε σε Σοσιαληστρικό. Σε φιλελεύθερες οικονομίες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ τόσοι φόροι, άδικοι και αντισυνταγματικοί. Οι Σουηδοί που ευαγγελίζεστε μερικοί (ακόμα και η Κανέλλη τρομάρα της), έχει μια βιομηχανιάρα από πίσω που ΜΠΟΡΕΙ και στηρίζει τις κοινωνικές πολιτικές της, αλλά το ζήτημα είναι ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΕ έχει σχηματιστεί αυτή η βιομηχανία. Οι Νορβηγοί που κάνουν κάτι αντίστοιχο, έχουν βρει τα πετρέλαια. Οι Γερμανοί επίσης.

 

Νομίζετε, ότι άμα πάμε σε δραχμή τώρα, μαγικά θα πάμε στο 1995 που με δραχμούλα γεμίζαμε το καλάθι και πηγαίναμε και σινεμά κλπ.. Άμα παίξει μια υποτίμηση 30-50% τόσα και τα χρόνια που θα πάμε πίσω χοντρικά και με το χρέος σε ευρώ από πάνω μας. Τέλος δεν μπορώ να φανταστώ τι γεοπολιτικοοικονομικα παιχνίδια θα παιχτούν, όταν εμείς δεν θα είμαστε υπό την προστασία κανενός, επίσημα χρεωκοπημένοι και ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ και δίπλα τα αρπακτικά τους Τούρκους να τρίβουν τα χέρια τους...

 

Τέλος τι προτιμάτε; Τον έστω πιο σίγουρο δρόμο να συνεργαστούμε με τους Ευρωπαίους και να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε το κράτος μας ή να πάμε σε ρήξη δραχμούλα και ίσως να γίνουν αυτά τα παραπάνω; Ακόμα και αν δεν γίνουν είναι αχαρτογράφητα νερά. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ τι θα γίνει. Ένα σενάριο είναι αυτό. Σενάριο πάντως ΑΜΕΣΗΣ ανάπτυξης κλπ δεν υφίσταται.  Εγώ προτιμώ πάντως τον ευκολότερο δρόμο. Για εσάς ξέρω. Εγώ είμαι ο τρομοκρατημένος που βλέπει MEGA/ΣΚΑΙ και τα καταπίνει αμάσητα (ρεαλιστή θα με έλεγα) και εσείς οι υπερήφανοι αγωνιστες τις χώρας που θα βάλετε το στήθος μπροστά για την επανάσταση. Ω ναι είμαι είρωνας.

 

Τέλοσπάντων παραιτούμαι απο το thread (ΜΟ-ΝΙ-ΜΑ) για να μην συγχίζομαι και σας συγχίζω. Εδώ δεν καταλαβαίνεται βασικά πράγματα που λέω και νιώθω ότι "πληκτρολογώ" σε τοίχο.

 

Φιλάκια! Ματς μουτς! καλό σας καλοκαίρι! Εύχομαι ότι καλύτερο για όλους μας!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Το μόνο θέμα που έχω με τη δραχμή είναι ότι το χρέος μας θα εξακολουθεί να είναι σε ευρώ και με μία υποτίμηση 50-60%, το χρέος αυτόματα θα ανέβει άλλο τόσο. Αν ήμασταν καθαροί από χρέος ή αν γινόταν το χρεός να μετατραπεί και αυτό σε δραχμές, τότε ναι. Όπως είναι τα πράγματα τώρα, η μόνη ρεαλιστική λύση που βλέπω είναι ένα νόμισμα, ένα υπουργείο, μια πολιτική. Ενιαία για όλους.

Link to comment
Share on other sites

Μη ξεχνάμε και την Ισπανία, όπου οι Podemos προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι ο Τσίπρας κρατάει γερά. Η αναφορά του Ιγκλέσιας στις συντάξεις και τους μισθούς, δυστυχώς στοχοποιεί αυτά τα δύο. Οι δανειστές έχουν ένα ακόμα, ίσως τον πλέον σημαντικό λόγο να επιμείνουν σε αυτά.

 

Ιγκλέσιας (Podemos): «Ο Τσίπρας υποχώρησε πολύ λίγο»

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Κρατα γερα Χριστίνα για το καλο μας αυτο εχω να πω, πανε να σας πιασουν κοροιδα με τα ισοδύναμα και να κανουν την ελλαδα την χειρότερη χωρα για επενδύσεις. Με αυτο το συστημα οχι απο την κριση δεν βγαινεις αλλα βυθίζεσαι σε μεγαλυτερη υφεση, το λυπηρο ειναι οτι δεν το βλεπει η κυβερνηση αλλα το ΔΝΤ...

Link to comment
Share on other sites

 

Εκπρόσωπος Επιτροπής την περασμένη εβδομάδα: "Μα εμείς δεν είπαμε ποτέ για κατάργηση ΕΚΑΣ και αύξηση ΦΠΑ."

Εκπρόσωπος Επιτροπής αυτήν την εβδομάδα: "Τώρα λέμε για κατάργηση ΕΚΑΣ και αύξηση ΦΠΑ."

 

Εκπρόσωπος ΔΝΤ την περασμένη εβδομάδα: "Συμφωνία χωρίς αναδιάρθρωση χρέους δεν είναι βιώσιμη, αλλά κι η Ελλάδα δαπανά 4 φορές περισσότερο από το μ.ο. της Ευρώπης στο ασφαλιστικό."

Εκπρόσωπος ΔΝΤ αυτήν την εβδομάδα: "Καλά, μπορεί η Ελλάδα να δαπανά το ίδιο με τις άλλες χώρες στο ασφαλιστικό, αλλά συμφωνία χωρίς αναδιάρθρωση χρέους εξακολουθεί να μην είναι βιώσιμη. Α, θα σας στείλω και έναν χαμηλόβαθμο υπάλληλο για να κρατά πρακτικά. Όταν επιστρέψει και με ενημερώσει τι αποφασίσατε, θα σας πω ότι διαφωνώ."

 

Ό,τι και να αλλάξει, για τις θέσεις των "θεσμών" ισχύει πάντα (EL) ∩ (EU) ∩ (IMF) = ∅

Εμείς απλά τυχαίνει και βρισκόμαστε στη μέση, αναγκασμένοι να συμφωνούμε πότε με τη μια πλευρά και πότε με την άλλη.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτη φαινεται πως ειναι η αντιπροταση, πως σας φαινεται?? Εγω βλεπω οτι εχει και σωστα και λαθος μεσα.

 

 

Στα δημοσιονομικά

 
-Επιμένουν στα έσοδα από ΦΠΑ στο 1% του ΑΕΠ και συγκεκριμένα στην εστίαση στο 23%
 
-100% προκαταβολή φόρου από τα νομικά πρόσωπα
 
-Κατάργηση φοροαπαλλαγών στα αγροτικά καύσιμα
 
-Μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 400 εκ. (αντί για 200 που προτείναμε)
 
-Μικρότερη αύξηση στη φορολογία νομικών προσώπων (από το 26% να πάει στο 28% και όχι στο 29% που προτείναμε)
 
-Αφαίρεσαν τη φορολογία e-gaming -VLTs (φρουτάκια)
 
-Αφαίρεσαν τα έσοδα από τις άδειες 4G και 5G
 
-Αφαίρεσαν τις φοροαπαλλαγές για τους κατοίκους των νησιών (που θα αποζημιώσουν την αύξηση του ΦΠΑ)
 
Συντάξεις
 
-Επιμένουν στην πλήρη εφαρμογή του νόμου 3863/10 (κυρίως στον υπολογισμό των συντάξεων, αυξάνει τις χαμηλές συντάξεις και μειώνει τις υψηλές)
 
--Επιμένουν σε ισοδύναμα για την αναστολή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος
 
-Ζητούν εξοικονόμηση 0,25%-0,5% του ΑΕΠ για το 2015 και 1% για το 2016
 
-Πλήρης εξάλειψη των πρόωρων συντάξεων μέχρι το 2022 (στα 67 χρόνια ανεξάρτητα από χρόνια εργασίας ή στα 62 χρόνια με 40 χρόνια εργασίας)
 
-Κατάργηση/αντικατάσταση του ΕΚΑΣ μέχρι Δεκέμβριο 2017
 
-Αύξηση εισφορών υγείας συνταξιούχων από το 4% στο 6%
 
-Σταδιακή κατάργηση όλων των εξαιρέσεων που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και εναρμόνιση των ασφαλιστικών εισφορών με τη δομή του ΙΚΑ από 1 Ιουλίου 2015
 
-Κατάργηση όλων των εισφορών υπέρ τρίτων (π.χ. αγγελιόσημο) μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015
 
-Εύρεση ισοδύναμων που θα καλύψουν το κόστος της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας

http://www.capital.gr/oikonomia/3036390/antiprotaseis-esteilan-oi-pistotes-analutika-ti-zitoun

Link to comment
Share on other sites

Τα πράγματα είναι απλά. Ήρθε η ώρα του ξεκαθαρίσματος. Το ΔΝΤ θα απαιτήσει εδώ και τώρα μείωση του χρέους αλλιώς bye bye Θα τολμήσει η Γερμανία να πάει κόντρα στους Αμερικάνους; Πιστεύω πως θα το κάνει το λάθος (για τη Γερμανία. για εμάς ότι και να αποφασίσουν βασανιστήριο θα είναι). 

Έγινε επεξεργασία από Alexgk
Link to comment
Share on other sites

Τα πράγματα είναι απλά. Ήρθε η ώρα του ξεκαθαρίσματος. Το ΔΝΤ θα απαιτήσει εδώ και τώρα μείωση του χρέους αλλιώς bye bye Θα τολμήσει η Γερμανία να πάει κόντρα στους Αμερικάνους; Πιστεύω πως θα το κάνει το λάθος (για τη Γερμανία. για εμάς ότι και να αποφασίσουν βασανιστήριο θα είναι). 

Αν δεν θελει να παει κοντρα απλα ας αγορασει το χρεος μας προς το ΔΝΤ και ας τους στειλουμε στο καλο αν τα βρίσκουμε μεταξυ μας σαν Ευρωπη. Τοσο απλα, το ΔΝΤ δεν ενδιαφέρεται να αλλάξει την οικονομία της Ελλάδος, αν του δωσεις τα λεφτα του πισω θα σου πει μωρο μου bye bye και τελος το προβλημα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Κρατα γερα Χριστίνα για το καλο μας αυτο εχω να πω, πανε να σας πιασουν κοροιδα με τα ισοδύναμα και να κανουν την ελλαδα την χειρότερη χωρα για επενδύσεις. Με αυτο το συστημα οχι απο την κριση δεν βγαινεις αλλα βυθίζεσαι σε μεγαλυτερη υφεση, το λυπηρο ειναι οτι δεν το βλεπει η κυβερνηση αλλα το ΔΝΤ...

 

Ανεβάζει ΦΠΑ η κυβέρνηση ->κράζεις ότι ειναι υφεσιακό μέτρο

Αντιπροτείνει το ΔΝΤ υψηλότερο ΦΠΑ στην εστίαση---> "Κράτα γερά Χριστίνα"

 

legit

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ανεβάζει ΦΠΑ η κυβέρνηση ->κράζεις ότι ειναι υφεσιακό μέτρο

Αντιπροτείνει το ΔΝΤ υψηλότερο ΦΠΑ στην εστίαση---> "Κράτα γερά Χριστίνα"

 

legit

Ειπα 2 ποστ παραπανω μερικα ειναι καλα/καλυτερα απο αυτα που προτειναμε μερικα ομως οχι οπως η αυξηση του ΦΠΑ, εσυ το βλεπεις ωραιο που στην ουσια σε "παρατανε" να κανεις οτι θελεις και μονο η Χριστινα κραταει καπως?? Προφανως οι προτασεις μας ειναι καταστροφη για την οικονομια γιατι ειναι μονο φοροι, δεν ειναι το θεμα να βγαλεις το 15 και το 16 με ισοδυναμα και βλεπουμε μετα εχει ο θεος, ο δανεισμος θα πρεπει να εχει οριζοντα 30-40 χρονια στα οποια θα υπαρξει αναπτυξη μεσο φιλικου προς τις επενδυσεις κλιματος και εξοδου στις αγορες, αυτα με κομμουνιστες στην εξουσια και με αυτες τις προτασεις δεν γινονται.. Οι Ευρωπαιοι ομως φανηκαν να κουράστηκαν και να λενε οκ αφου θελετε φορους παρτε τους και βλεπουμε μετα οταν θα εισπράξετε τα μισα και αν απο αυτα που λετε και θα ζητατε και παλι λεφτα.

 

Οπως και να το δεις τη χειροτερη προταση την εστειλε η "πρωτη φορα αριστερα" βεβαια ειναι συμβατη με την ιδεολογια τους "θα φαμε τα λεφτα των αλλων" οποτε οκ θα περασει και μια χαρα απο τη βουλη. Τα ξαναλεμε χειμώνα που θα ερθει ο λογαριασμος του μνημονιου στον απλο κοσμο, να δουμε που θα ειναι η ανεργια και η οικονομια μας πρακτικα πλεον.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.