Aris Teidis Νοέμβριος 28, 2016 Author #101 Νοέμβριος 28, 2016 (edited) πριν 2 λεπτά, το μέλος GoMaR έγραψε: Ποτε θα ερθω να στο σπασω ; Χαχα, πότε πρόλαβες ρε να απαντήσεις; Θα κανονίσουμε! Το φρένο μια χαρά (όχι θα μου έκανε το δύσκολο...) αλλά είναι τώρα σαν το αληθινό φρένο του αυτοκινήτου - μετά από έναν αγώνα πονάει το πόδι από το πάτημα (τρελή δύναμη θέλει!). Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 28, 2016 από Aris Teidis 1
liakjim Νοέμβριος 28, 2016 #102 Νοέμβριος 28, 2016 Άρη πολύ ωραίο. Κάτι που μου κίνησε το ενδιαφέρον : το τιμόνι δεν είναι πολύ χαμηλά? Ειδικά σε μια θέση, σχεδόν ακουμπά στα πόδια σου ( ειδικά σε κάνα περίεργο ανάποδο, σε βλέπω στείρο...)Στάλθηκε από το m2 note μου χρησιμοποιώντας TapatalkΕίναι πιο μαζεμένο, μπαίνεις και κυρίως βγαίνεις πολύ ευκολότερα αλλά έχασες την ρύθμιση ύψους του καθίσματος ( μπροστινό τμήμα ) Στάλθηκε από το m2 note μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Aris Teidis Νοέμβριος 28, 2016 Author #103 Νοέμβριος 28, 2016 πριν 3 λεπτά, το μέλος liakjim έγραψε: Άρη πολύ ωραίο. Κάτι που μου κίνησε το ενδιαφέρον : το τιμόνι δεν είναι πολύ χαμηλά? Ειδικά σε μια θέση, σχεδόν ακουμπά στα πόδια σου ( ειδικά σε κάνα περίεργο ανάποδο, σε βλέπω στείρο...) Στάλθηκε από το m2 note μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Thnks, Δημήτρη επίτηδες το έκανα έτσι για να μιμηθεί την θέση που έχει το τιμόνι και στο πραγματικό αυτοκίνητό μου όπου είναι πολύ κοντά στα γόνατά μου. Είναι πολύ βολικά. Όπως είδες όλη η κατασκευή μπορεί να "ξεβιδωθεί" και να αντικατασταθεί το οποιοδήποτε κομμάτι. Μ' αυτό το σκεπτικό το έκανα και έβαλα το τιμόνι σ' αυτό το ύψος ώστε αν τελικά δεν βολεύει να το αλλάξω - εύκολα - αλλά δεν θα χρειαστεί. 1
khr1s Νοέμβριος 28, 2016 #104 Νοέμβριος 28, 2016 Πανεμορφο το κοκπιτ του team mate! Μακαρι να ειχα χωρο να φτιαχνα και εγω ενα αλλα μενω σε διαμερισμα 45ΤΜ και μονο αυτο λειπει τωρα απο εδω μεσα Θα ηθελα να κανω 3 ασχετες ερωτησεις: 1) Οδηγατε με παπουτσια ή καλτσες? Εγω στην G29 με καλτσες, αν και καποιες φορες το χτυπαω το ποδι, ενω το heeltoe απλα δεν γινεται με καλτσα. Να φανταστω οτι οδηγατε με παπουτσι με πολυ λεπτο πατο? 2)Στο πενταλ φρενου της G29 εχει μεσα κατι σαν ruber ωστε το τελευταιο περιπου 1/4 της διαδρομης να ειναι αρκετα σκληρο, αυτο ειναι και μια απο τις διαφορες της απο την G27. Δεν θα ηταν καλυτερο να το βγαλω καθως μου σπαει τα νευρα και να παω σε πιο σκληρο ελατηριο αν ειχα θεμα? 3)Υπαρχει οδηγος για τον σωστο τροπο να ρυθμισω υψος τιμονιου,υψοςκαρεκλας,αποσταση απο τα pedal,αποσταση απο την οθονη,αποσταση απο το τιμονι και μαζι με ολα αυτα και το FOV? Οπως και να κατσω μπορω να παιξω αλλα θελω να εχω μια στανταρ θεση τωρα που ηρθε και το wheelstand απο τον φιλο @liakjim, ωστε να ειμαι πιο σταθερος. Παιζω σε 24αρα Dell U2414h.
Maximvs Νοέμβριος 28, 2016 #105 Νοέμβριος 28, 2016 @Aris Teidis......ποτε να παρω τα mods μου και να ερθω????
Aris Teidis Νοέμβριος 28, 2016 Author #106 Νοέμβριος 28, 2016 Μία ώρα πριν, το μέλος Maximvs έγραψε: @Aris Teidis......ποτε να παρω τα mods μου και να ερθω???? Έλα φίλε Θωμά, σου έχω στείλει εδώ και καιρό προσωπικό μήνυμα, για τσέκαρε!
Maximvs Νοέμβριος 28, 2016 #107 Νοέμβριος 28, 2016 2 hours ago, Aris Teidis said: Έλα φίλε Θωμά, σου έχω στείλει εδώ και καιρό προσωπικό μήνυμα, για τσέκαρε! Το εχω δει φιλε Αρη....μολις τελειωσω με κατι δουλειες θα ερθω οποσδηποτε....δε το γλυτωνεις! 1
wargasm Νοέμβριος 28, 2016 #108 Νοέμβριος 28, 2016 Μπράβο αρη γείτονα!!! Πολύ ωραίο!!!! Θέλω και εγώ τεστ ντραηβ!Στάλθηκε από το Redmi 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1
dpolal Νοέμβριος 29, 2016 #109 Νοέμβριος 29, 2016 Απορία. O κόκκινος διακόπτης στον τοίχο είναι κουμπί πανικού του στύλ «αμάν πέφτει παντόφλα» ; Πυροσβεστήρας ; Κάτι άλλο ;;;; (σοβαρά ρωτάω )
liakjim Νοέμβριος 29, 2016 #110 Νοέμβριος 29, 2016 Απορία. O κόκκινος διακόπτης στον τοίχο είναι κουμπί πανικού του στύλ «αμάν πέφτει παντόφλα» ; [emoji14] Πυροσβεστήρας ; [emoji3] Κάτι άλλο ;;;; [emoji4] (σοβαρά ρωτάω [emoji4] ) Είναι emergency stop του μοτέρ ( σε φαση : τα 20Nm μου τσακίζουν τα δάχτυλα ) Στάλθηκε από το m2 note μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Aris Teidis Νοέμβριος 29, 2016 Author #111 Νοέμβριος 29, 2016 Μόλις τώρα, το μέλος dpolal έγραψε: Απορία. O κόκκινος διακόπτης στον τοίχο είναι κουμπί πανικού του στύλ «αμάν πέφτει παντόφλα» ; Πυροσβεστήρας ; Κάτι άλλο ;;;; (σοβαρά ρωτάω ) Ναι καλά το είπες. Το πουλάν μαζί με το σετ του μοτέρ (OSW) καθώς η ροπή του θεωρείται "επικίνδυνη" αν για κάποιο λόγο τα πράγματα δεν παν όπως πρέπει οπότε χτυπώντας το κουμπί κόβεις το ρεύμα!
Aris Teidis Φεβρουάριος 14, 2017 Author #113 Φεβρουάριος 14, 2017 Μια πολύ καλή υλοποίηση, βάση σχεδίων μου: 6
Δημοφιλής Δημοσίευση PolomanGR Μάρτιος 17, 2017 Δημοφιλής Δημοσίευση #114 Μάρτιος 17, 2017 (edited) Όπως κάποιοι ήδη ξέρετε,απέκτησα και γω ενα PVC Cockip,σχεδιασμένο απο τον @Aris Teidis,τον οποίο ευχαριστώ πάρα πάρα πολυ και για τα σχέδια και για την περαιτέρω βοήθεια,και φτιαγμένο απο τα χεράκια μου(ή σχεδον οπως θα δούμε παρακάτω).Πριν κάνω review το cockpit,θελω να κάνω μια ανάλυση της διαδικασίας κατασκεύης. Αρχικά, ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ: 135 € οι σωλήνες 80 € τα ξύλα (Ισως τα πλήρωσα λιγο ακριβά,αλλα τα ήθελα ολα ντυμένα μαύρα) ~40-50 € Σφικτήρες,βιδες,και κανα 2 εργαλεία που χρειάστηκα και δεν είχα. Καρέκλα είχα,αν και θα αλλάξω κάποια στιγμή,υπολογίζω γυρω στα 50 € ΣΥΝΟΛΟ: 250 (300€ με καρέκλα) Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 1ο Βημα, έπρεπε να κόψω τους σωλήνες,σε οσο το δυνατόν με μεγαλύτερη ακρίβεια,πριν συνειδητοποιήσω για ποσα κοψίματα μιλάμε έλεγα θα το κάνω στο χέρι (Manual). Τελικά τα έκοψα σε ενα γνωστό σιδερά με δισκοπροίονο,5-10 λεπτα δουλειά,άψογα κομμένα ολα.Εκεί έφαγα και τα ταυ ωστε να τσουλάει η καρέκλα και τα πεταλ. (ΛΑΘΟΣ:Έκοψα καταλάθος 3 κομμάτια αντί για 427,472,ευτυχώς τα έκανα μεγαλύτερα,και μετα μπόρεσα και διόρθωσα το λάθος. 2ο Βημα, Ο σκελετός απο τα PVC, αφου ειχα κομμένους τους σωλήνες,άρχισα να κολλάω,το έχτισα μια φορά δοκιμαστικά χωρίς κόλλα,και έβγαζα κομμάτια όπως βόλευαν και κολλούσα. {ΛΑΘΟΣ: Κολλησα ανάποδα δυο σωλήνες,και οταν κολλαν,ΔΕΝ ξεκολλάν.Με την βοήθεια φλογοβόλου και καποιου που ξερει να το χρησιμοποιει τελικα το έβγαλα και το κόλλησα σωστα. 3ο Βημα: Τα ξύλα,ετοιμα κομμένα.απλη διαδικασία σχετικα η συναρμολόγηση,εδω ΔΕΝ εκανα λάθος,απλά κάηκα μια δυο φορές από τις βίδες. (Λάθος του Άρη για τα ξύλα,μου έβαλε κάτι χοντρά για το πληκτρολόγιο,και μπαλαντζαρουν λιγο παραπάνω απο όσο θα έπρεπε) ΤΟ ΖΟΥΜΙ Η Κατασκευή είναι υπέροχη,όλα ρυθμίζονται, όλα προσαρμόζονται στα μέτρα σου,και νομίζω εκεί βρίσκεται η διαφορά σε σχέση με ενα έτοιμο εξίσου ακριβό (ή και ακριβότερο) κοκπιτ. Επίσης,όλα μπορείς να τα αλλάξεις σχετικά εύκολα,ειδικά αν το έχεις προβλέψει,πχ εγω ζήτησα απο τον Άρη να μπορώ να βάλω στο μέλλον ένα DDW ή το shifter της Fanatec. Γενικά είναι ζόρικο-δύσκολο να το φτιάξεις,οπότε όποιος ενδιαφέρεται να ξέρει οτι τον περιμένει ανήφορος,αλλα το αποτέλεσμα σε ανταμείβει. Είναι εξαιρετικά στιβαρό και στο βίντεο ξαφνιάστηκα που το είδα να κουνιέται τόσο,μιας και δεν το είχα συνειδητοποιήσει καθόλου,πλην του πληκτρολογίου. Σαν άνεση τώρα,δεν μπορώ καν να το συγκρίνω με το Wheel Stand,απλά άλλος κόσμος,για αρχή κατάλαβα τι σημαίνει να έχεις καλά πετάλια,μιας και πριν το φρένο απλα με ζόριζε γιατί έφευγα,εγω ή αυτο,μακριά καθε φορά που το πατούσα,το πρωτο πραμα που έκανα μετά τον πρώτο γύρο στο κόκπιτ ήταν να σκληρύνω το φρένο,μετά ρύθμισα την καρέκλα και τα πετάλ,σε αυτήν την ελαφριά κλίση που βλέπετε στις φώτο,μιας και μου φάνηκε η πιο άνετη. Αρχικά τα "ταυ" ζορίζονταν να κουνηθούν,αλλα μετα απο λίγη ώρα μου φάνηκε πιο εύκολο,τώρα,ή αυτα άνοιξαν ή εγώ βρήκα το κόλπο,γενικά η ρύθμιση είναι εύκολη,και δεν θα διστάσω αν ερθει κάποιος να δοκιμάσει να του το "φτιάξω στα μέτρα του" επειδη η διαδικασία ειναι δύσκολη.Το μόνο που δεν με βόλεψε για την ώρα είναι οι ταχύτητες,που είναι λίγο μακριά,αλλα επιφυλάσσομαι για όταν τις δοκιμάσω σωστά,εχω αφήσει τους σφιγκτήρες σε άλλη πόλη και δεν θέλω να ανοίξω τρύπες για να την βιδώσω. Στα της οδήγησης,νομίζω ο τελευταίος μου αγώνας λέει πολλά,γενικά στους αγώνες που ήμουν προπονημένος είχα καλό χρόνο,αλλά σπάνια είχα σταθερότητα,στον αγώνα αυτό λοιπόν ήμουν 6ος καλύτερος σε σταθερότητα,και αυτό με 2 γκάφες που έκανα με τις ποινές,το παιχνίδι μου τις έδωσε πολύ εύκολα,σε άλλη πίστα δεν θα είχα τετοιο λάθος. Οσο αναφορά την άνεση,απλά μετά τον αγώνα,έβαλα να τρέξω λίγο για το WAMTA. Φώτο και βίντεο: https://drive.google.com/open?id=0B3L0ispHHnC8cFhfUTVnTHRMVWs Δεν μου εμφανίζει τις φώτο απο το Drive,οποτε όποιος θέλει ας ανοίξει τον φάκελο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΑΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΞΟΔΕΨΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΚΠΙΤ. Για να λέμε την αλήθεια χρειάστηκαν 52 μηνύματα,συν viber συν μερικά τηλέφωνα για να καταφέρω να το φτιάξω,δεν είχα ιδέα και ο Άρης ήταν ΠΑΝΤΑ κατατοπιστικότατος!!! Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 17, 2017 από PolomanGR 11
GoMaR Μάρτιος 17, 2017 #115 Μάρτιος 17, 2017 ωωωωωωωω μεγειες μεγειες!!! Καλοδουλευτο με πολλα χιλιομετρα!! 2
liakjim Μάρτιος 17, 2017 #116 Μάρτιος 17, 2017 Με γειές!!! Τώρα θες να κρύψεις το virtual τιμόνι (άμεσα) και μια πιο μεγάλη οθόνη (στο μέλλον). 1
PolomanGR Μάρτιος 17, 2017 #117 Μάρτιος 17, 2017 πριν 3 λεπτά, το μέλος liakjim έγραψε: Με γειές!!! Τώρα θες να κρύψεις το virtual τιμόνι (άμεσα) και μια πιο μεγάλη οθόνη (στο μέλλον). Η ενα oculus rift. ;-) 2
wolves Μάρτιος 18, 2017 #118 Μάρτιος 18, 2017 Μεγειες και καλοδουλευτο.... Μια παρατηρηση-απορια. Πολυ δεν κουνιεται το ολο συστημα; Δηλ. μεγαλη οθονη ή τριοθονο θα φοβομουν να τα εχω εκει πανω.... Δεν θα ηταν καλυτερα η βαση της οθονης να ειναι ανεξαρτητη απο το καθισμα; (εχει και τετοιο σχεδιο ο Αρης)
PolomanGR Μάρτιος 18, 2017 #119 Μάρτιος 18, 2017 Στο βιντεο φαινεται αρκετα εντονο,απο κοντα δεν το παρατηρησα τοσο ουτε σαν οδηγος ουτε σαν θεατης,για μεγαλυτερη οθονη νομιζω μεχρι 40-50" δεν θαχεθ θεμα,παραπανω ισως,αλλα μετα θα εβαζα και μια βιδωτη βαση για να κρατιεται. Απο τριοθονο δεν εχω εμπειρία αλλα δεν φανταζομαι θα θελει αλλη κατασκευή ουτως η άλλως. 1
Aris Teidis Μάρτιος 23, 2017 Author #120 Μάρτιος 23, 2017 (edited) Ξανασχεδίασα το μπράτσο του πληκτρολογίου για να είναι όσο το δυνατό ελαφρύτερο. Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 23, 2017 από Aris Teidis 3
Recommended Posts