Jump to content



Μπλέ οθόνη μετά από shutdown σε WIN7 Ultimate


Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...ΜΕΤΑ ΑΠΟ SHUTDOWN το σύστημά μου ( 8 πυρηνο AMD με ssd και asus μητρική)  μου πετάει μπλέ οθόνη...
σημερα μου πεταξε αυτό:

 

image.jpg

έχει κανείς κάποια ιδέα πώς μπορώ να το λύσω  το θέμα;

Ευχαριστώ!

Έγινε επεξεργασία από rastafari
Αλλαγή τίτλου από κεφαλαία σε μικρά.
Link to comment
Share on other sites

 

Results verified by WinDBG, DumpCHK, and BlueScreenView.

All the minidumps had the same Bug_Check 7E CAUSE , all except one, was rdyboost.sys which is a Windows component which means something else drove it into Fault. The other one indicated MEMORY CORRUPTION. All of the other minidumps also had the c0000005 as 1st parameter which also points 

to memory.

 

 

 

Εδώ μαλλον βρισκεται η απαντηση που ψαχνεις :) 

 

Το πιθανοτερο προβλημα ειναι η μνημη. ΕΧεις 2 modules? Στο κανει σε ΚΑΘΕ εκκινηση ή στο κανει αραια και που; Εαν στο κανει πολυ τακτικα, δοκιμασε με μια μνημη βγαλμενη. (εαν εχεις 2). Εαν οχι , πρεπει να τρεξεις ενα memtest για να δεις τι γινεται με τη μνημη ραμ σου.

 

Επισης , αναφερει καπου και θεμα driver (ισως απο καρτα γραφικων; ) στο site που παραθετω. Δοκιμαζεις πρωτα αυτο μηπως και... (δηλαδη επανεγκατασταση του driver). 

 

PS: Μπορεις αν εχεις κανονικη προσβαση στα windows, να δοκιμασεις ενα απο τα προγραμματακια που αναφερονται στο ποστ που παραθετω, τα οποια διαβαζουν τις bsod. 

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το πρόβλημα αφορά το ReadyBoost που χρησιμοποιούν τα φλασάκια ή οι SD κάρτες. Το ReadyBoost χρειάζεται φυσικά μνήμη από το σύστημα. Μήπως εξαντλείς την μνήμη σου και  έχοντας πάνω φλασάκια δημιουργείται το πρόβλημα? Πόση μνήμη έχει το σύστημά σου? Εδώ καλό είναι να τσεκάρεις και τις μνήμες σου όπως σου είπε ο tommy.

 

Μπορείς να απενεργοποιήσεις το readyboost κάνοντας δεξί κλικ στο φλασάκι --> properties ---> καρτέλα readyboost.

 

Αν λόγω του ssd έχεις απενεργοποιήσει το Superfetch τότε απενεργοποιείται αυτόματα. Αλλά λογικά το readyboost πρέπει να είναι enable.

Έγινε επεξεργασία από pasjohn
Link to comment
Share on other sites

Για το 0Χ07Ε .Το είχα πάθει και γω παλιά το συγκεκριμένο. Είχα φάει το κόσμο να καταλάβω που οφειλόταν. Θέμα μνημών ήταν σε μένα κάτι σκάλιζα και με overclock τότε, δεν ηταν χαλασμένες. Πόσα modules έχεις, και ποια μητρική . Κάνε και ένα clear cmos 

 

 

Προσπάθησε να bootάρεις πρώτα με το πρώτο module ( δεξιά τέρμα ) και το αμέσως αριστερά του 2ο κατά σειρά από δεξιά , αμα δεν δουλέψει μετά δοκίμασε να bootάρεις μόνο με ένα stick στη 2η θέση από δεξιά προς αριστερά

Έγινε επεξεργασία από SpirosKGR
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.