Jump to content



Linux σε παλιό laptop για νέο χρήστη.


CrookedPenguin

Recommended Posts

Καλησπέρα Linux users! 

Χρειάζομαι τα φώτα σας. Προσωπικά η εμπειρία μου με τα linux ήταν μηδαμινή, ένα dual boot έχω κάνει για κάτι εργασίες της σχολής. 

Στο θέμα μας, στο πατρικό μου έχω ένα laptop toshiba του 2005(?!) intel 1.7 dual core, 4gb ram 300hd. O υπολογιστής τρέχει πλέον σε windows 7 αλλά κολλάει απίστευτα. Τον χρησιμοποιεί ο πατέρας μου για browsing και ορισμένες διεργασίες με το office. Επομένως θέλω κυρίως 3 εφαρμογές:

  • browser
  • εφαρμογή για προσπέλαση και επεξεργασία αρχείων ms office
  • pdf reader

Η μόνη μου ένσταση είναι για το 2ο, δηλαδή αν θα μπορεί να κάνει δουλειά με το open office ή αν υπάρχει κάτι άλλο που μπορείτε να προτείνετε. Επιπλέον θα ήθελα μια έκδοση linux που να είναι σχετικά user friendly (όσο μπορούν τα linux xD ) και αναρωτιέμαι αν η εναλλαγή από win 7 σε κάποιο linux os θα χρειάζεται λιγότερους πόρους με αποτέλεσμα να μην κολλάει το μηχάνημα στις πιο εύκολες των διεργασιών όπως πχ. το άνοιγμα μιας φωτογραφίας. Αυτά!

Έγινε επεξεργασία από CrookedPenguin
Link to comment
Share on other sites

Προτείνω linux mint mate. Με 4 GB ram θα είσαι κομπλέ.

 

Σχετικά με τις ανησυχίες σου με το office, απλά έγγραφα ανοίγουν απροβλημάτιστα με το libre office (εξέλιξη του open office που αναφέρεις). Ειδικά με το libre office 5 έχουν βελτιωθεί δραματικά τα πράγματα και στο άνοιγμα σύνθετων εγγράφων του ms office).

 

Αν θες βέβαια να δεις διαφορές μέρας-νύχτας στο μηχανάκι, (εφόσον μπορείς να δώσεις μερικά €), βάλτου έναν ssd 256GB.

Link to comment
Share on other sites

Πιο ελαφρύ linux που έχω δει είναι αυτό που στήνεις μόνος σου. Π.χ arch.

 

Μετά αν θες κάτι που να είναι friendly για αρχάριους προτείνω lubuntu και γενικά οτιδήποτε φοράει lxde.

 

Εγώ για office σε linux χρησιμοποιώ Google Docs με offline υποστήριξη μέσω chrome, που έχουν αντίστοιχα για word, excel, power point.

Μπορείς να δεις και το LibreOffice, αν και εμένα η σουίτα της Google με βόλεψε. Αν επιμένεις για ms office μπορείς να χρησιμοποιήσεις το office365 της microsoft που παίζει παντού και είναι ουσιαστικά μια cloud έκδοση του microsoft office.

Έγινε επεξεργασία από Sheva
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.