f117 Απρίλιος 28, 2018 #581 Απρίλιος 28, 2018 (edited) παπαρούνες ... καλά έκανα δηλαδή και πήρα άλλη πριν από λίγο.... Δεν θα την χρησιμοποιήσω τόσο συχνά για να δικαιολογήσω την τιμή της... Πήρα πριν από λίγο την NWS ΠΛΑΓΙΟΚΟΦΤΗΣ 160MM .... στα 16,56 € ... έχουν έκπτωση 20% όλα τα NWS αν κατάλαβα σωστά αυτό που μου είπε.... 5 χρόνια εγγύησης το μέχρι πόσα mm μπορεί να κόψει Σύγκριση με την Wiha Bicut 200mm Σύγκριση στο άνοιγμα... Με το Power πατημένο της Wiha Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 28, 2018 από f117 6
pol77 Απρίλιος 28, 2018 #582 Απρίλιος 28, 2018 Ωραιότατη η NWS αλλά όπως βλέπεις από τη στάμπα, για μαλακά και ημίσκληρα μέταλλα. Δεν αναφέρει καν πάχος για σκληρό ατσάλι (piano wire / spring wire), για τα οποία ήταν ειδικά κατάλληλη η Fujiya που κοίταζες με τις λεπίδες από tungsten carbide. Ξέρει κάποιος πιο ειδικός αν οι πλαγιοκόφτες με λεπίδες από tungsten carbide χρειάζονται κάποια ειδική φροντίδα λόγω του ότι είναι τόσο σκληρές και καθόλου ενδοτικές οι λεπίδες; Μήπως είναι εύθραυστες σε συγκεκριμένες δουλειές και πρέπει να προσέχουμε κάτι; 2
f117 Απρίλιος 28, 2018 #583 Απρίλιος 28, 2018 Ακριβως...οποτε wiha για σκληρα κςι nws για ελαφρια και γρηγορα.... Παρατηρηση... μερικες φορες αν την εχεις μεσα στην τσεπη την wiha η και να την αφηνεις οπου νανε μπορει να μπλοκαρει και να πρεπει να πατησεις το κουμπακι... 1
pol77 Απρίλιος 28, 2018 #584 Απρίλιος 28, 2018 @f117 Από τη στιγμή που τελικά κατέληξες να έχεις δύο πλαγιοκόφτες, κάτι που κατά βάση ακυρώνει το μάρκετινγκ της Wiha, ότι παίρνεις το BiCut και έχεις 2 σε 1 και δε χρειάζεσαι άλλο, μήπως τελικά δεν άξιζε το BiCut? Τι σε ώθησε δηλαδή να αναζητήσεις κάτι πιο "γρήγορο"; Αν είναι γιατί γουστάρουμε τα εργαλεία και όσο περισσότερα τόσο καλύτερα, δε θα βρεις μεγαλύτερο υποστηρικτή από εμένα. Αν όμως κάτι δε βολεύει στο BiCut και τελικά χρειαζόμαστε και 2ο εργαλείο, γιατί όχι ένα X-Cut και ένα Twinforce ή CoBolt (ανάλογα τις ανάγκες / προτιμήσεις) από Knipex; Ναι, ξέρω, συνολικά το κόστος είναι μεγαλύτερο αλλά και η ευελιξία που συνολικά αποκτάς, επίσης. 2
rory Απρίλιος 28, 2018 #585 Απρίλιος 28, 2018 (edited) Με αυτο ακριβώς το σκεφτικό πήρα το X-Cut αφου ειχα CoBolt για τα πιο "δύσκολα". Βασικά αυτό εφαρμόζω σε όλα τα εργαλεία.Δηλαδή παίρνω αυτό που καλύπτει εργασία πριν ή μετα το εύρος από αυτό που έχω ήδη. Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 28, 2018 από rory
f117 Απρίλιος 28, 2018 #586 Απρίλιος 28, 2018 πριν 15 λεπτά, το μέλος pol77 έγραψε: @f117 Από τη στιγμή που τελικά κατέληξες να έχεις δύο πλαγιοκόφτες, κάτι που κατά βάση ακυρώνει το μάρκετινγκ της Wiha, ότι παίρνεις το BiCut και έχεις 2 σε 1 και δε χρειάζεσαι άλλο, μήπως τελικά δεν άξιζε το BiCut? Τι σε ώθησε δηλαδή να αναζητήσεις κάτι πιο "γρήγορο"; Αν είναι γιατί γουστάρουμε τα εργαλεία και όσο περισσότερα τόσο καλύτερα, δε θα βρεις μεγαλύτερο υποστηρικτή από εμένα. Αν όμως κάτι δε βολεύει στο BiCut και τελικά χρειαζόμαστε και 2ο εργαλείο, γιατί όχι ένα X-Cut και ένα Twinforce ή CoBolt (ανάλογα τις ανάγκες / προτιμήσεις) από Knipex; Ναι, ξέρω, συνολικά το κόστος είναι μεγαλύτερο αλλά και η ευελιξία που συνολικά αποκτάς, επίσης. Τι με ώθησε ε..? όντως είναι 2 σε 1... όλα σε 1 ο wiha...το θέμα είναι οτι σε ορισμένα σημεία δεν βολεύει μερικές φορές να μπει εύκολα ....απλά λόγο όγκου... επίσης λόγο όγκου και βάρους άμα πχ έχεις μια διαδρομή 30 μέτρων καλώδιο το οποίο είναι πιασμένο με tire-wrap ανα 1-2 μέτρα θα προτιμήσω να βγάλω το μικρό έξω...επειδή όμως θέλει ένα εργαλείο.... παίρνεις το wiha...που κόβει μαρουλάκι το καλώδιο που έχει μέσα μπλεντάζ και δεν το σκέφτεσαι στιγμή... Τώρα στην πραγματικότητα τον μικρούλι τον πήρα γιατί μαρεσε πολύ η φάτσα του... πολύ γλυκούλης... αχαχαχαχαχ ...ξυρίζει η αλήθεια είναι υ.γ. αυτό που έχει o wiha και ο x-cut και δεν το έχει cobolt και twinforce είναι το άνοιγμα... υ.γ.2 Αυτό που έχει ο wiha και δεν το έχει ο x-cut είναι οτι κόβει με ακόμα λιγότερη δύναμη....εφάμιλλη του twiforce θεωρω
pol77 Απρίλιος 28, 2018 #587 Απρίλιος 28, 2018 13 minutes ago, f117 said: υ.γ. αυτό που έχει o wiha και ο x-cut και δεν το έχει cobolt και twinforce είναι το άνοιγμα... υ.γ.2 Αυτό που έχει ο wiha και δεν το έχει ο x-cut είναι οτι κόβει με ακόμα λιγότερη δύναμη....εφάμιλλη του twiforce θεωρω Γι αυτό σου είπα κι εγώ για συνδυασμό X-Cut + Twinforce ή CoBolt. Εφ' όσον πάντα μιλάμε για 2 εργαλεία, που έτσι κι αλλιώς κατέληξες να έχεις.
f117 Απρίλιος 28, 2018 #588 Απρίλιος 28, 2018 (edited) ειναι μεγάλο το x-cut... 200αρι δεν ειναι? δεν υπάρχει λόγος να πάρεις άλλο...μονο ένα.. wiha....άμα είσαι οκ με το μέγεθος...(Αλλά εγώ πήρα για πιο κόμπακτ...και πιο ελαφριές δουλείες εννοείται...). Αν είναι να πάρεις ένα...ή ένα μαζί σου στην εργαλειοθήκη το wiha θα πάρω...το άλλο είναι Optional...για την γκβλα... στριμώχνεσαι με το με το wiha αλλά θα τα καταφέρεις.... Μόνο με το wiha μπορείς να κόψεις μπαμ μπαμ τέτοιο καλώδιο Πραγματικά εδώ δείχνει την αξία της δύναμης του και του ανοιγματός του... Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 28, 2018 από f117 1
pol77 Απρίλιος 28, 2018 #589 Απρίλιος 28, 2018 16άρι είναι το X-Cut. Οσο για το αν υπάρχει λόγος να πάρεις άλλο, ακριβώς επειδή τελικά πήρες και άλλο, το συζητάμε. 1
f117 Απρίλιος 28, 2018 #590 Απρίλιος 28, 2018 (edited) 16αρι ε? αχμμμμμ το είχα στην wish list πρώτο πρώτο η αλήθεια είναι αλλά...ΙΣΧΥΕΙ 16αρι είναι !!! Δεν το πήρα γιατί όταν το κοίταζα μου φάνηκε ακριβό.... (τώρα το έχει σε τιμή χαμηλή αρκετά στο tech)... και οτι είναι 160αρι έλεγα οκ...έχει βελτιωμένη γεωμετρία...αλλά δεν είναι twinforce...που είναι και 180αρι....το twinforce δεν το κοίταζα πρώτα λόγο του ανοίγματος...και μετά λόγο της τιμής του... έτσι αυτός συνδυασμός με οδήγησε στο να πάρω την bicut...τώρα πήρα το άλλο πιο πολύ για εύχρηστια όταν ξέρω οτι θα είναι για "παιδικές" απαιτήσεις Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 28, 2018 από f117 1
pol77 Απρίλιος 28, 2018 #591 Απρίλιος 28, 2018 Τώρα χορεύεις στο χωρό που μπήκες. Η ερώτηση που είναι όλα τα λεφτά είναι, αν γύρναγε πίσω ο χρόνος, θα έπαιρνες τα ίδια που έχεις ή το συνδυασμό της Knipex? 1
f117 Απρίλιος 28, 2018 #592 Απρίλιος 28, 2018 (edited) Το σκέφτηκα....ακόμα και στα ίδια λεφτά στο σύνολο να ήτανε πάλι bicut θα αγόραζα...πιο σημαντικό είναι να μπορώ να κόψω τα μεγάλα εύκολα...παρά το mobility Τώρα αν η x-cut είχε μέχρι 20 ευρώ θα την έπαιρνα αντί για την nws εννοείται υγ. σε λίγο καιρό θα έχω στα χέρια μου να κάνω "συγκριτικό" με twinforce Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 28, 2018 από f117 1
IOANNISTSA Απρίλιος 28, 2018 #593 Απρίλιος 28, 2018 Η x-cut κόβει piano wire 2,2mm. Εγώ έχω πάρει την 1000v στα 30 ευρώ ... 2
IOANNISTSA Απρίλιος 28, 2018 #595 Απρίλιος 28, 2018 (edited) πριν 7 λεπτά, το μέλος f117 έγραψε: εσύ δεν είχες και την bicut??? Ναι την είχα ... για κάποια λεπτά ... Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 28, 2018 από IOANNISTSA
f117 Απρίλιος 28, 2018 #596 Απρίλιος 28, 2018 (edited) και??? πέρα από το κομπλάρισμα που θυμάμε οτι είχες πει? τι εντυπώσεις σου είχε αφήσει? τώρα πια δεν την έχεις καθόλου? Λεπτάαα?? και τι σε ξενέρωσε? lol Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 28, 2018 από f117
IOANNISTSA Απρίλιος 28, 2018 #597 Απρίλιος 28, 2018 πριν 27 λεπτά, το μέλος f117 έγραψε: και??? πέρα από το κομπλάρισμα που θυμάμε οτι είχες πει? τι εντυπώσεις σου είχε αφήσει? τώρα πια δεν την έχεις καθόλου? Λεπτάαα?? και τι σε ξενέρωσε? lol Είπα να δοκιμάσω κάτι άλλο σε σχέση με τα Knipex … αλλά …. Ο Μηχανισμός ψιλο κολλούσε στην αλλαγή.Λόγο του Μηχανισμού το πιάσιμο είναι μικρό για 200mm κόφτη.Ο Μηχανισμός είχε κάποιους τζόγους οπότε σε βάθος χρόνου αυτό είναι αρνητικό.Στην θέση «Power» δεν μπορείς να κόψεις με το ένα χέρι μεγάλες διαμέτρους. Οπότε τον πούλησα άμεσα … 1
f117 Απρίλιος 28, 2018 #598 Απρίλιος 28, 2018 Το πιάσιμο είναι μικρό για 200μμ εννοείς το άνοιγμα που είχε ο κόφτης??? Το οτι δεν μπορείς να κόψεις μεγάλους διαμέτρους, με πατημένο το on, με το ένα χέρι ποιος κόφτης στο έλυσε??
kavouras5 Απρίλιος 28, 2018 #599 Απρίλιος 28, 2018 (edited) Αφού μιλάτε για μεγάλους κόφτες, δείτε ενα πρόσφατο απόκτημά μου: Αγορά απο γερμανικό amazon στα 23 ευρώ. https://www.amazon.de/dp/B000XULUWE/ Θηρίο, στα 25 εκατοστά μήκος, κόβει πολύ σκληρά μέταλλα (πρόκες κτλ). Εξαιτίας του μεγάλου του μήκους, χρησιμοποιείς λιγότερη δύναμη για να κόψεις κάτι. Κόβει piano wire στα 3,0 mm. Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 28, 2018 από kavouras5 1
f117 Απρίλιος 28, 2018 #600 Απρίλιος 28, 2018 μοχλάραα!οταν το ανοίξεις τέρμα εννοείται οτι με τα δύο χέρια το πιάνεις ε? Η επαναφορά που κάνεις με τα δάχτυλα οτι κόβεις με το ένα χέρι ώστε να κόψεις μετά και κάτι άλλο...προβλήματίζει ή είναι οκ με το "βάρος" του?
Recommended Posts