Jump to content



Χαλαρή κουβεντούλα (το ΠΟΘ του μάστορα :p) και προτάσεις για τη βελτίωση της κατηγορίας (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ POST)


Recommended Posts

19 minutes ago, karmen1983 said:

Αφηνω μια γρηγορη συμβουλη εδω μιας κ ριναι καπως γενικο κ δε θελω να επεκταθω πολυ.

 

Ψαχνομαι για κουζινα αυτο το καιρο. Θα την εκανα μονη μου αλλα ειναι να φτιαχτουνε 3 και δεν προλαβαινω οποτε για μια απο αυτες αναγκαστικά πηρα προσφορες.

 

Επειδη ο βακελιτης ειναι μια έννοια πολυ φλου εχετε το νου σας οσοι σκέφτεστε για κουζινα. Οποιος σας πει κατω απο ~350 ευρω το τρεχον μετρο ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ!

Δεν βαζει βακελιτη αλλα σαγρε μελαμινη μονης οψης αντε διπλης στο τσακιρ κεφι με pvc τριγύρω.

 

Πριν πειτε οτι καποιος ελληνας μαραγκος ειναι ακριβος σε σχεση με τη ταδε Ιταλική  εταιρια αναλογιστειτε το γιατι. Παρτε δειγμα και συγκρινετε. Αν δεν βρειτε διαφορα ελατε να με φτυσετε!

Αυτα για τα "ιταλικα γαματα έπιπλα" κουζινας που εχουν τρελαθει ολες οι ελληνιδες νοικοκυρες :)

 

Αν ψάχνεσαι ακόμη έχω κάποιον "καλό" να σου προτείνω.

 

Τι έπαθε η κουζίνα της φίλης σου;

Link to comment
Share on other sites

Ε δεν επαθε τπτ. Βακελιτη της πουλησανε αλλα ηταν μελαμινη πεντακαθαρη :p

Καηκε και ο και καλα πυραντοχος παγκος αλλα τεσπα...

 

20171010_135552.jpg

 

Στειλε μου πμ αν κ εχω καταληξει σε δικο μου συνεργατη :)

  • Wow 1
Link to comment
Share on other sites

LOL ! ! !

Καλημέρα !  :)

Δεν ξέρω ποιος φταίει περισσότερο, η -πολλές φορές- ανύπαρκτη ποιότητα αρκετών κινέζικων εργαλείων / προϊόντων, ή το γεγονός ότι κάποιοι επιτήδειοι, εισάγουν ειδικά αυτά για να κερδίσουν περισσότερο ! ! !

Γιατί το σίγουρο είναι ότι οι Κινέζοι μπορούν και παράγουν και ποιοτικά προϊόντα, δεν θα μπορούσαν να κάνουν αλλιώς!

Ας πούμε θα φτιάχνουν και allen που δεν στρίβουν σαν κοκορέτσι όταν πας να σφίξεις τη βίδα, γιατί κάπως θα πρέπει να βιδώνουν τις βίδες τους ! :p

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αργήσουν πολύ -αν το καταφέρουν ποτέ!- να προϊόντα τους να γίνουν συνώνυμα με την ποιότητα!

Ίσως είναι διαφορετική φιλοσοφία ζωής, δεν ξέρω, αλλά αν πάρω για παράδειγμα τους Ιάπωνες, που ξεκίνησαν να αντιγράφουν προϊόντα -όπως μπορούσαν- λίγο μετά τον πόλεμο και κατόρθωσαν -εδώ και πολλά χρόνια- η ένδειξη "Made in Japan", να αποτελεί σφραγίδα ποιότητας και επιζητούμενο χαρακτηριστικό, πιστεύω ότι οι Κινέζοι ε΄χουν πολύ δρόμο μπροστά τους ακόμα !

Μέχρι τότε προσέχουμε για να έχουμε ! :p

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, Seafalco said:

κατόρθωσαν -εδώ και πολλά χρόνια- η ένδειξη "Made in Japan", να αποτελεί σφραγίδα ποιότητας

 

Εκτός αν συνοδευτικά αναφέρει Made by Takata / Kobe Steel, ... :D

 

Πέρα από το καλαμπούρι, δεν είναι μόνο οι Κινέζοι που υποκύπτουν στον πειρασμό να μειώσουν το κόστος, θυσιάζοντας την ποιότητα του προϊόντος τους. Από την άλλη, σίγουρα υπάρχουν και εξαιρετικά εργαλεία Made in China, αλλά αυτά δύσκολα θα τα βρεις στην κορφή της λίστας στο AliExpress και ακόμη πιο δύσκολα θα τα προτιμήσεις, αφού στην ίδια τιμή θα υπάρχουν κοντινότερες και πιο εδραιωμένες επιλογές.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Εχεις απο τη μια τον κινεζο που ριχνει συνεχως την ποιοτητα και την τιμη, εχεις και απο την αλλη ομως καποιο ονομα που εχει και πουλαει μονο αυτο και πολυ ακριβα μαλιστα, χωρις την ποιοτητα να το υποστηριξει. Γι'αυτο ποιος φταιει εκτος απο τον καταναλωτη που πεφτει στην παγιδα? Και ποιο απο αυτα τα δυο ακρα στην τελικη ειναι χειροτερο? Ο ακριβος ή ο φτηνος "κινεζος"?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα τα κινεζικα ειναι οτι χειροτερο,οχι βεβαια οτι δεν μπορεις να πετυχεις και κατι ποιοτικο η εστω αρκετα καλο.

Η εταιριες παλι που εχουν μεγαλο ονομα ριχνουν την ποιοτητα για να πουλανε περισσοτερο,αλλα εχουν και ενα quality control που εχει ενα καποιο επιπεδο.

Το βασικο ειναι αυτο που θα παρεις να μην εχει αντικτυπο και σε εσενα,οχι μονο στην τσεπη σου.

Θελω να πω οτι με χαμηλης ποιοτητας(κινεζικα) και κυριος αναλωσιμα,εκτος του οτι δεν θα κανεις τη δουλεια σου οπως πρεπει η και καθολου,μπορει να εχεις και καποιο ατυχημα.Ειδικα με αναλωσιμα που δουλευουν με πολλες στροφες,υπο πιεση η ρευμα.

Οχι βεβαια οτι και με το επωνυμο δεν παιζει να εχεις ποτε ατυχημα,αλλα τουλαχιστον μειωνονται κατα πολυ οι πιθανοτητες πιστευω.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ο Κινεζος φτιαχνει οτι του ζζητησει η καθε εταιρεια η εμπορος...

Το καλυτερο που υπαρχει η το χειροτερο γιατι εχει πλεον την τεχνογνωσια,οποτε...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ίσως εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα.

Ότι φτιάχνει οτιδήποτε του ζητήσουν, ασχέτως αν αυτά που αποκλίνουν πολύ προς τα κάτω από τις ελάχιστες "λογικές" προδιαγραφές, φέρουν και αυτά το ίδιο "Made in" .

Είτε το γράφουν, είτε -προσπαθώντας να αποποιηθούν την ευθύνη! - δεν το γράφουν!

Για να αποτινάξουν αυτή τη κακή φήμη, θα πρέπει να πάψουν να φτιάχνουν ότι τους ζητάει ο κάθε τυχοδιώκτης και να  περάσουν και κάποια χρόνια!

Γιατί όπως είπε και ο Γιάγκος, πάρα πολλές εταιρίες επώνυμες, κατασκευάζουν στην Κίνα και δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα!

 

Συνεπώς το ζήτημα είναι στο να πατήσουν λίγο φρένο στο κυνήγι του ασχέτως λοιπών όρων κέρδους, και να σκεφτούν λίγο πιο μακριά! 

Σαφώς βεβαίως τότε τα "τσινουά" θα αναλάβουν να τα φτιάξουν κάποιοι άλλοι! :p

Αλλά ας μην τα χώνουμε μόνο σε αυτούς, καθώς για τον "κατιμά" που μπαίνει στη χώρα μας -αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, εξίσου υπόλογοι είναι οι υπεύθυνοι (κρατικές υπηρεσίες κλπ κλπ ) που κάνουν τα στραβά μάτια, ή ακόμα χειρότερα δεν έχουν πάρει χαμπάρι ! ! !

Επιτρέποντας έτσι στους επιτήδειους εγχώριους και μη, να "χορεύουν" στην πλάτη των ανύποπτων!

Και -κάτι που είναι πιο σημαντικό-  δίνοντας παράλληλα το άλλοθι σε όσους έχουν επώνυμα προϊόντα, να πατάνε στην αισχρή ποιότητα των "κινέζικων" που είναι φτηνά, και σπεκουλάροντας πάνω σε αυτό, να δικαιολογούν τις λωλές τιμές που πουλάνε τα δικά τους προϊόντα επειδή είναι ποιοτικά ! 

 

Ποιο θα ήταν το τοπίο, αν το φτηνότερο Κινέζικο, μπορούσε να συγκριθεί -έστω και από κάποια λογική απόσταση- με ένα Ευρωπαϊκό;

Θα μπορούσαν άραγε να πουλάνε την πένσα ένα 50ρι?

 

Νομίζω ότι όλους τους "συμφέρει" η κατάσταση που επικρατεί, εκτός από τους απελπισμένους ντόπιους παραγωγούς -που έχουν και αυτοί τις ευθύνες τους βεβαίως βεβαίως- και τους καταναλωτές!

Αν λοιπόν δεν κάνουμε κάτι εμείς οι ίδιοι γι' αυτό, δεν πρόκειται από μόνοι τους να αλλάξουν τίποτε, γι' αυτούς, η κότα με τα χρυσά αυγά είναι ήδη στο κοτέτσι τους!

Και αν το θέλετε, αυτό που κάνουμε εμείς εδώ είναι αυτό που χρειάζεται να γίνει σε αυτό το επίπεδο και πιστεύω ότι σιγά-σιγά κάπου βοηθάμε να αλλάξει η κατάσταση, σε αυτό το μικρό ποσοστό που μας αναλογεί ! :) 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Εμεις οι ιδιοι τι να κανουμε; Μποικοταζ σε προιοντα χαμηλης ποιοτητας η στα επωνυμα;Δεν υπαρχει περιπτωση να γινει κατι τετοιο.

Το μονο που θα ειχε καποιο αποτελεσμα ειναι να γινει νομοθετικα.Δηλαδη ολα αυτα τα προιοντα αν δεν πληρουν συγκεκριμενες προδιαγραφες (iso κτλ) να μην περνουν εγκριση για διανομης στην αγορα.Αλλα επειδη το παιχνιδι ειναι μεγαλο και τα λεφτα πολλα,δεν παιζει ουτε αυτο. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Και αυτό που κάνουμε εδώ είναι καλό και απαραίτητο!

Σε δυο φίλους να πεις : "Προσέχετε αυτά, όταν πάτε να αγοράσετε . . . " βοηθάει!

Ε και αν μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω, ακόμα καλύτερα! :) 

Φυσικά δεν αποτελεί την λύση, αλλά να είσαι σίγουρος δεν πάσχουμε από νόμους, από εφαρμογή τους πάσχουμε !  :(

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Για ολα τα παραπανω που γραφουν ο συνονοματος κ ο Rory  υπευθυνα ειναι τα ''καλα'' της παγκοσμιοποιησης,του ελευθερου εμποριου κ το οτι το κεφαλαιο δεν εχει πατριδα...

Το οτι ο καθε πονηριδης κανει την αρπαχτη του με επικινδυνη σαβουρα ,ειτε εργαλεια ειτε παιχνιδια κ ρουχα για τα παιδια μας,ειτε οτιδηποτε αλλο μπορειτε να φανταστητε ειναι θεμιτο κ νομιμοτατο... 

Το να στειλουμε εμεις τα αγροτικα  μας προ'ι'οντα ,Α ποιοτητας,στη Ρωσια[αφου οι ''φιλοι'' δεν τα καταδεχονται] ειναι παρανομο κ διαταρασσει την παγκοσμια ειρηνη:p

Αλλα καλυτερα να σταματησουμε εδω αυτη την κουβεντα,οσοι καταλαβαινουν ,καταλαβαινουν...

  • Like 5
  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.