Jump to content



WIFISLAX


skepasti21

Recommended Posts

Παιρνω το θάρρος να ανοιξω ένα θέμα με το εν λόγο software, κατανοώ ότι είναι λεπτό το θέμα και συνάμα παρεξηγησιμο αλλά ο λόγος που το κάνω είναι μόνο για ηθικούς σκοπούς, και για να μπορούμε να αυξήσουμε την ασφάλεια στο δίκτυο μας. Και μετά από αυτόν τον πολύ ωραίο πρόλογο λέω να μπω αμέσως στο ψητό. Έχω λοιπον ένα γειτωνα δίπλα μου ,μένω σε πολυκατοικία, και εδώ και πόσες μέρες καταφέρνει και σπάει τον κωδικό μου στο ρουτερ ,ότι ασφάλεια και να βάλω, ότι κωδικό και να βάλω .Είμαι τόσο γκαντεμης που βρέθηκε να μείνει δίπλα μου φοιτητής τεχνικός δικτύων. Τεσπα,ειπα να κάνω μία έρευνα και βρήκα το wifislax και είπα να το ψαξω λίγο αλλά το κάψα (δεν ξέρω τίποτα από linux) έκανα παπαγαλια ότι έβλεπα στο youtube αλλά δεν κατάφερα τιποτα ,δεν μπόρεσα να σπασω το δικό μου ρουτερ. Και ερωτω τωρα εγώ ,υπάρχει κάποιος που να έχει ασχοληθεί ?? Έχει πολύ πράμα μέσα , ένας τρόπος που δοκιμασία είναι με το linset αλλά δεν.... Άσε που κατάλαβα μάλλον ότι εξαρτάται από το τι θα κάνει το 'θυμα".

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω τι είναι το wifislax, αλλά έχω την εντύπωση ότι το θέμα σου έπρεπε να έχει τίτλο

"Πως θα ασφαλίσω καλύτερα το router μου από τον τεχνικό δικτύων γείτονά μου;"

και όχι "Πως να σπάσω το router του γείτ... μου"

Link to comment
Share on other sites

πριν 14 ώρες, το μέλος skepasti21 έγραψε:

Έχω λοιπον ένα γειτωνα δίπλα μου ,μένω σε πολυκατοικία, και εδώ και πόσες μέρες καταφέρνει και σπάει τον κωδικό μου στο ρουτερ ,ότι ασφάλεια και να βάλω, ότι κωδικό και να βάλω

Τι δρομολογητή έχεις?

 

Διάβασε λίγο σχετικά με την ασφάλεια στα WiFi δίκτυα, διαφορά WEP, WPA, WPA2-PSK (TKIP), WPA2-PSK (AES). Επίσης απενεργοποίησε το WPS αν έχει (μπορεί να το λέει και Easy-setup ή κάποια τέτοια μπούρδα).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 28 λεπτά, το μέλος skepasti21 έγραψε:

Δηλαδή κατι τέτοιο δεν σπάει με τίποτα??

Δεν υπάρχει "με τίποτα" - απλά ίσως δεν θα ασχοληθεί να το σπάσει αν είναι αρκετά μεγάλο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Βαλε ΚΑΙ MAC Filtering !   Να επιτρεπεις μονο τις δικες σου συσκευες να μιλανε ασυρματα.

 

Αυτή είναι η καλύτερη λύση και το ρουτερ σου το υποστηρίζει. Με το Mac filtering δηλώνεις στο ρουτερ τις iP των συσκευών που χρεισιμοποιεις και δεν μπορεί να συνδεθεί άλλη.
Βέβαια σκέφτομαι και το να μπαίνει κατευθείαν στην iP του ρουτερ σου και να στα αλλάζει και αυτά. Κωδικό login στο ρουτερ έχεις καλό; (δεν εννοώ του wifi). Δυστυχώς δε ξέρω περισσότερα να σε βοηθήσω.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.