n.k.vagenas Νοέμβριος 24, 2018 #1581 Νοέμβριος 24, 2018 Καλησπέρα! Πολύ υψηλού επιπέδου οι δημιουργίες σας. Σας διαβάζω περιστασιακά, αλλά από ότι φαίνεται θα τα λέμε συχνότερα. Ας όψεται ο Κώστας! Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 3
Seafalco Νοέμβριος 25, 2018 #1583 Νοέμβριος 25, 2018 ^^ Δε σου ξεφεύγει καμία ευκαιρία για πλακίτσα ε ! ! Μια ερώτηση για τον Παππού: Κώστα υπάρχει η δυνατότητα να κόψεις τα συρτάρια με σέγα επιτραπέζια (scrol saw); Το μήκος των πριονιών της σου είναι αρκετά; Ή δε παίζει τέτοιο ενδεχόμενο; Το ρωτάω γιατί με αυτό το τρόπο θα πετύχαινες πιο "σφιχτή" προσαρμογή των συρταριών στο πλαίσιό τους. πριν 13 ώρες, το μέλος n.k.vagenas έγραψε: Καλησπέρα! Πολύ υψηλού επιπέδου οι δημιουργίες σας. Σας διαβάζω περιστασιακά, αλλά από ότι φαίνεται θα τα λέμε συχνότερα. Ας όψεται ο Κώστας! Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Καλώς ήρθες στη παρέα μας ! Εύχομαι καλή διαμονή, έχει πολλούς "ωραίους τρελούς" εδώ μέσα ! 1
costas1965 Νοέμβριος 25, 2018 #1584 Νοέμβριος 25, 2018 πριν 15 ώρες, το μέλος panava έγραψε: Betabo BAS 318 ??? Άλλη μάρκα; Καλημέρα κυρ Παναγιώτη. Τώρα το είδα. Ναι είναι ειδική παραγγελία αποκλειστικά για την Πάτρα! πριν 2 ώρες, το μέλος Seafalco έγραψε: ^^ Δε σου ξεφεύγει καμία ευκαιρία για πλακίτσα ε ! ! Μια ερώτηση για τον Παππού: Κώστα υπάρχει η δυνατότητα να κόψεις τα συρτάρια με σέγα επιτραπέζια (scrol saw); Το μήκος των πριονιών της σου είναι αρκετά; Ή δε παίζει τέτοιο ενδεχόμενο; Το ρωτάω γιατί με αυτό το τρόπο θα πετύχαινες πιο "σφιχτή" προσαρμογή των συρταριών στο πλαίσιό τους. Καλώς ήρθες στη παρέα μας ! Εύχομαι καλή διαμονή, έχει πολλούς "ωραίους τρελούς" εδώ μέσα ! Στέλιο καλημέρα. Τόσο σκληρά ξύλα κ σε τόσο μεγάλο ύψος δεν γνωρίζω καμιά ερασιτεχνική σέγα πάγκου να τα καταφέρει. Η συναρμογή είναι σφικτή αλλά το περνάω κ το συρτάρι κ το σασί στο ρουτερ κ κάνει αυτό το "ράδιο". Έχω φτιάξει παλιότερα κουτάκια χωρίς την χρήση ρουτερ αλλά το έβλεπα κάπως γεωμετρικό! Θέλει λοιπόν δυνατό σε watt μηχάνημα κ όσο το δυνατόν λεπτή κορδέλα. Εγώ στην Ελλάδα κ για την δική μου Μ(Β)etabo δεν έχω βρει πιο "στενή" κορδέλα. 3
panava Νοέμβριος 25, 2018 #1585 Νοέμβριος 25, 2018 (edited) πριν 6 ώρες, το μέλος Seafalco έγραψε: ^^ Δε σου ξεφεύγει καμία ευκαιρία για πλακίτσα ε ! ! Το κατά δύναμη! Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 25, 2018 από panava 2
Stelios13 Νοέμβριος 26, 2018 #1586 Νοέμβριος 26, 2018 On 25/11/2018 at 4:07 ΜΜ, το μέλος panava έγραψε: Το κατά δύναμη! Μας ελλειψες...ελπιζω να ηταν υπεροχες κ μεγαλες οι διακοπες σου στο νησι!!!!!!!!!!!!!
panava Νοέμβριος 26, 2018 #1587 Νοέμβριος 26, 2018 πριν 2 ώρες, το μέλος Stelios13 έγραψε: Μας ελλειψες...ελπιζω να ηταν υπεροχες κ μεγαλες οι διακοπες σου στο νησι!!!!!!!!!!!!! Χρόνια πολλά και καλά Στέλιο! Δεν ήμουν στο νησί αλλά πολλές υποχρεώσεις (βλέπε εγγόνια) συν το ότι μετακόμισα και δεν έχω κοντά το εργαστήριο. Πολύχρονος και ο Στέλιος ( Seafalco) και όποιος άλλος γιορτάζει. 1
Seafalco Νοέμβριος 26, 2018 #1588 Νοέμβριος 26, 2018 Να είσαι καλά Παναγιώτη ! Ευχαριστώ για τις ευχές και εσύ ότι ποθείς ! Σε καταλαβαίνω απόλυτα για το χρόνο που λές και τα εγγόνια! Εγώ μιά την έχω και δεν τη προλαβαίνω ! 1
Stelios13 Νοέμβριος 29, 2018 #1589 Νοέμβριος 29, 2018 On 26/11/2018 at 9:25 ΜΜ, το μέλος panava έγραψε: Χρόνια πολλά και καλά Στέλιο! Δεν ήμουν στο νησί αλλά πολλές υποχρεώσεις (βλέπε εγγόνια) συν το ότι μετακόμισα και δεν έχω κοντά το εργαστήριο. Πολύχρονος και ο Στέλιος ( Seafalco) και όποιος άλλος γιορτάζει. Διαθετω το δικο μου για οτι χρειαστεις, αν εισαι καπου σχετικα κοντα!!!!!!!!! Θα χεις κ μενα βοηθο!! 3
Stelios13 Νοέμβριος 29, 2018 #1590 Νοέμβριος 29, 2018 Μασγαλοτορνος..... Η πως ενα επιπεδο κομματι, στρογγυλο, γινετε οτι θες!!!!!!!!!!!!!! Υπαρχουν κ καλουπια γι αυτα...χρειαστηκε μια κατασκευη για λαμπα πυροφανιου , οποτε το μαθα κ αυτο!!!!!!! Επισης πρεσσα γι αυτη τη δουλεια κ μια ηλεκτροποντα γιγαντας!!!!!!!!!!! 8 1
Δημοφιλής Δημοσίευση costas1965 Νοέμβριος 30, 2018 Δημοφιλής Δημοσίευση #1591 Νοέμβριος 30, 2018 Making an Airplane Shelf for Kids Bedroom (by Costas1965) Do it! 10
costas1965 Δεκέμβριος 1, 2018 #1592 Δεκέμβριος 1, 2018 Καλημέρα σε όλους. Κάτι στα γρήγορα που μου ζητήθηκε για το bazaar του παιδικού σταθμού της εγγονής. Δοκιμάστε το. 9
Δημοφιλής Δημοσίευση costas1965 Δεκέμβριος 2, 2018 Δημοφιλής Δημοσίευση #1593 Δεκέμβριος 2, 2018 Καλημέρα. Πουκάμισο/Κρεμάστρα. Ιδέα από το Pinterest. Εύκολη κατασκευή με πολύ όμορφο αποτέλεσμα. 11
Δημοφιλής Δημοσίευση Stelios13 Δεκέμβριος 2, 2018 Δημοφιλής Δημοσίευση #1594 Δεκέμβριος 2, 2018 Mπηκαν σε πετρελαιο κ φαρμακο για να φυγουν τα πολλα..... Βγηκαν κ καθαριστηκαν με βουρτσες..... Βαφτηκαν οσα επρεπε με μπογια που υπηρχε.... Το διαλυτικο νιτρου ειναι μια χαρα για το hammerite αν δεν υπαρχει το δικο του!!!!!!!!!!!!!!!! Λυθηκε καθαριστηκε........ Πετρα λαδιου, χοντρο ψιλο, ακονισμα κ ετοιμοπολεμη παλι! Καθαριστηκε κ το κολλητηρι, [που δουλευει μια χαρα] κ αναμενεται συνεχεια! 16
Δημοφιλής Δημοσίευση karmen1983 Δεκέμβριος 4, 2018 Author Δημοφιλής Δημοσίευση #1595 Δεκέμβριος 4, 2018 Δυο μικρα πραγματακια απο μενα σημερα που επιτελους ειμαι σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. 1. Αφου αρεσε το πρωτο πηγαδι για τη μεγαλη λεμονια, ξεκινησε και το δευτερο για την αλλη σημερα. 2. Μεσα σε ολα που εχω στο μυαλο μου ξεχασα οτι δεν ειχα ανοιξει την τρυπα για τον απορροφητηρα. Τελειωμενο, βαμμένο το δωματιο, οποτε η δουλεια επρεπε να γινει χωρις μερεμετι. Και ακολουθεί η διαδικασια. Μεχρι το σοβα πηγε το ποτηρι κ οχι στο τουβλο απο μεσα κ απο εξω και μετα δουλεψε κομπρεσερακι παλι μεσα εξω. tada!!! 13
Δημοφιλής Δημοσίευση Stelios13 Δεκέμβριος 5, 2018 Δημοφιλής Δημοσίευση #1596 Δεκέμβριος 5, 2018 Περιεργο τριακμο σουφλι...πολυ σκουρια!τριφτηκε, τροχιστηκαν οι ακμες , γεμιστηκαν οι ρωγμες στο χερουλι με κολλα κ ετοιμο... Σγρομπια, το σημειο κοπης τροχιστηκε με ψιλη,στρογγυλη λιμα κ βαφτηκε.... Λιμες.... Μετα το μπανιο ,καθαριστηκαν με λιμοβουρτσα κ μπηκαν χερουλια, ενα υπηρχε κ ενα φτιαχτηκε.... Τσεκουρακι...ηθελα να του δωσω λιγο εξτρα βαρος κ αντοχη ,γιατι προοριζεται για ''κωλοριζια'' στις ελιες .... καλο σκουποξυλο,ντιζα ,2 17αρια παξιμαδια ασφαλειας κ μια ροδελλα .... Μετα θυμηθηκα οτι ειχα κ μακρυα τρυπανια... Περαστηκε ντιζα ,με ρασπα φτιαχτηκε η μπροστα υποδοχη , σφιχτηκε καλα, μπηκε κρικος στην πισω πλευρα κ ανατομικη λαβη! Φτιαχτηκε κ το κουτακι με το παλιο αυτοκολλητο... Περαστηκαν τελικο σταδιο με αντισκωριακο με λαδι συντητησης.... Φτιαχτηκε κ μια 2η ψαλιδα .... Ηρθε αρκετα στα ισια του κ το τσοκ ...3-4 χιλ.σκουρια!!!!!!!! CCCP, 1977 με κατι σαν ελαφι για σημα.... Ξαναγινε καινουριο κ αυτο.... ολα τα τορνοεξαρτηματα δοθηκαν σε 2 φιλους με τορνο , που με εξυπηρετουν - ανεχονται, για οτι χρειαστω! Ετοιμα κ τα υπολοιπα.... Ξεκινησαμε απο δω κ φτασαμε εδω.... Ειχε κοπο,καντηλια, αλλα κ μαθαμε κατι παραπανω , δωσαμε πραγματα σε ανθρωπους που εχουν βοηθησει, κ το καλυτερο η χαρα να ξαναδινεις ζωη σε κατι που θα πηγαινε στα καμινια της Χαλυβουργικης.... 11 3
Seafalco Δεκέμβριος 5, 2018 #1597 Δεκέμβριος 5, 2018 Ωραίος ο μάστορας με τις αναβιωτικές του ανησυχίες ! Μια λεπτομέρεια - πρόταση στην περίπτωση που θέλεις να σφίξεις ντίζα με κόντρα παξιμάδια, ιδιαίτερα χρήσιμη στις περιπτώσεις που το βίδωμα είναι πολύ, όπως ήταν εδώ. Μεταξύ των παξιμαδιών παρεμβάλλεις μια ροδέλα και μετά καργάρεις γερά. Η ροδέλα θα εμποδίζει τη καστάνια να ξεπερνά το έξω παξιμάδι και να πηγαίνει πιο μέσα στο πίσω παξιμάδι, συνεπώς θα είναι πολύ εύκολο το σφίξιμο της ντίζας με το ένα χέρι! 4
Stelios13 Δεκέμβριος 5, 2018 #1599 Δεκέμβριος 5, 2018 πριν 10 ώρες, το μέλος Seafalco έγραψε: Ωραίος ο μάστορας με τις αναβιωτικές του ανησυχίες ! Μια λεπτομέρεια - πρόταση στην περίπτωση που θέλεις να σφίξεις ντίζα με κόντρα παξιμάδια, ιδιαίτερα χρήσιμη στις περιπτώσεις που το βίδωμα είναι πολύ, όπως ήταν εδώ. Μεταξύ των παξιμαδιών παρεμβάλλεις μια ροδέλα και μετά καργάρεις γερά. Η ροδέλα θα εμποδίζει τη καστάνια να ξεπερνά το έξω παξιμάδι και να πηγαίνει πιο μέσα στο πίσω παξιμάδι, συνεπώς θα είναι πολύ εύκολο το σφίξιμο της ντίζας με το ένα χέρι! Σωστος οπως παντα!!!!!!!!!!!!!!! Αλλα εδω οι πισω βιδα ειναι σε διαφορετικη γωνια, οποτε κανει στοπ... αλλα κ το κλειδι καστανιας εχει 4 διαφορετικα Νο. , βιδωνω με το 17 ενω πισω εχει το 16, οποτε κ 2ο στοπ!!!!!!!!!!!! Πεσαμε στην εξαιρεση του κανονα!
Seafalco Δεκέμβριος 6, 2018 #1600 Δεκέμβριος 6, 2018 πριν 20 ώρες, το μέλος Stelios13 έγραψε: Πεσαμε στην εξαιρεση του κανονα! Η τύχη σου και το εργαλείο σου συνεργάστηκαν άψογα! Πράγματι αυτά τα σύνθετα πολύγωνα καστάνιας έχουν αυτό το πλεονέκτημα που δεν το βλέπεις από πρώτη ματιά !
Recommended Posts