Jump to content



AMD ZEN thread


jesus

Recommended Posts

Δεν έχω παρακολουθησει όλη την κουβέντα από την αρχή, αλλά νομίζω ότι ποτέ δεν είπε ότι έτρεξε Cinebench R15 MT με αυτή την συχνότητα και αυτά τα Volts.

Ένα ποσταρισμα από ότι κατάλαβα έκανε ο αγοραστής του Ryzen ότι μπορει και τρέχει CPU-Z σε αυτό τον συνδυασμό Volt/frequency

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, azazil1190 said:

Πραγματικα χαίρομαι!!!

Που το thelab.gr εχει συνφορουμιτες που μας ανοιγουν τα ματια και ανεβάζουν το επιπεδο του φορουμ μας.

Γιατι αλλιως φοβάμαι (συγνώμη Κ. Διαχειριστές) οτι θα κινδύνευε να γινει μπαχαλο μην πω να κλεισει να πουληθεί. :p:hehe:

Συνεχώς βλεπω ποιος την εχει μεγαλύτερη και ποιος ειναι πιο οικονομικος και ποιος για πεταμα.

Ρε έλθετε λιγο στα ισα σας μην παίζετε με την νοημοσύνη του κόσμου.

Οποιος θελει να τα σκασει για ιντελ ας τα σκασει οποιος θελει amd ας παρει amd.

Ο καθενας κανει κουμαντο στην τσεπη του και μονο.

Εγω περιμένω στο παρον θεμα να δω σοβαρα δημοσιεύματα απο ανθρωπους που θα πάρουν ryzen(οπως εγω με ρισκο και ας μη ειναι αυτο που περιμένω ισως και να ειναι) να ποσταρουν αποτελέσματα ωστε να βοηθησουν και αλλους συνφορουμιτες να κρινουν εαν πρεπει να προβούν σε αγορα και εκείνοι με την σειρα τους.

Τοσο απλο ειναι μα τοσο

 

 

 

Σαν άνθρωποι οι περισσότεροι ψάχνουμε κάποια επιβεβαίωση ή κάποιον να συμφωνήσει στα λεγόμενα μας ώστε να δικαιολογήσουμε στον εαυτό μας την εκάστοτε επιλογή, ειναι θέμα καθαρά ψυχολογίας του κάθε ατόμου. Όταν δεν ειναι 100% ξεκάθαρη η επιλογή ή δεν ξέρουμε για ποιο λόγο χρειαζόματε το τάδε πράγμα καταφεύγουμε στις αντιπαραθέσεις υγιείς ή μη εξαρτάται απο τον χαρακτήρα του καθενός.

 

Κατά την δικιά μου αποψη χάνεται όλο το νοημα σε τέτοιες συζητήσεις "ποιος την έχει μεγαλύτερη" στην τεχνολογία και ειναι και λίγο μάταιες. Σε μερικούς μήνες απο σήμερα θα υπάρχει κάτι νέο στην αγορά και σε 2 χρόνια κάτι ακόμα ποιο νέο, δεν θα σταματήσει ποτέ η εξέλιξη. Το μόνο που μπορείς να κάνεις ειναι να δεις τα θετικά και τα αρνητικά απο αυτό που θες, να ζυγίσεις τις επιλογές σου, να δεις το πορτοφόλι σου και να επιλέξεις για σένα αυτό που θες και οχι επειδή ειναι επιλογή κάποιο άλλου.

 

Έγινε επεξεργασία από acct
quote edit
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 1 λεπτό, το μέλος Trexx έγραψε:

 

Τι σχέση έχει αυτό; Ο φίλος ισχυρίζεται ότι το 4.0GHz με 0.7v vcore ειναι αληθές μέχρι αποδείξεως του εναντίου και όσοι δεν το δεχόμαστε παραπληροφορούμε.

Το screenshot βρέθηκε σε σοβαρό forum του εξωτερικού με 10Χ χρήστες που ξέρουν 10Χ πράγματα από τα ελληνικά. Κι όμως δε βρέθηκε ένας να γράψει ότι έχει γίνει λάθος, ότι είναι ψεύτικο ή κάτι άλλο. Δεν ισχυρίζομαι εγώ κάτι, φίλε, υπάρχει ένα screenshot με 3.9GHz σε 0.7V.

 

Δε σου είπα να το δεχτείς. Εσύ μην το πιστέψεις ποτέ. Το να γράψεις όμως ότι δεν έγινε ποτέ, επειδή εσύ ξέρεις, είναι άλλη ιστορία.

πριν 5 λεπτά, το μέλος NikosD έγραψε:

Ένα ποσταρισμα από ότι κατάλαβα έκανε ο αγοραστής του Ryzen ότι μπορει και τρέχει CPU-Z σε αυτό τον συνδυασμό Volt/frequency

Ναι από ότι καταλαβαίνω ήταν σε idle.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πραγματικα προσπαθω να καταλαβω ποιο το κερδος για το αν ισχυει η φωτογραφια.Δηλαδη τι ; Τρεχει με τα μισα βολτς (πραγμα απιθανον για μενα αλλα οκ) και λοιπον ; Θα κερδισεις 250Ε τον χρονο στην ΔΕΗ;
Το προβλημα μας ειναι τελικα να βγαλουμε λαθος τον απεναντι μας και οχι να σκεφτουμε ποια τα θετικα η τα αρνητικα του καθε προιοντος..

Επειδη μπορει να σκεφτω την αγορα ενος 1700 οταν μπουν για τα καλα στην αγορα, οι μητρικες περιπου στα ποσα λεφτα θα παιζουν ; 
Παντα αναφερομαι για ενα τυπικο ocing της ταξεως 3.9 -4.0 και με μια απλη καρτουλα.Δεν εχω απαιτησεις.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

πριν 2 λεπτά, το μέλος GoMaR έγραψε:


Παντα αναφερομαι για ενα τυπικο ocing της ταξεως 3.9 -4.0 και με μια απλη καρτουλα.Δεν εχω απαιτησεις.

 

Με βάση όσα ξέρουμε αυτό δεν "ένα τυπικό ocing" αλλά το ταβάνι του 1700 στην καλύτερη περίπτωση και πιθανόν να χρειαστείς και νερά.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

πριν 55 λεπτά, το μέλος NikosD έγραψε:

Τώρα για κάτι τυπάκια που με τα λεφτά του μπαμπά (ή της μαμάς), εύχομαι να είναι πιτσιρίκια κι όχι 30+, έρχονται εδώ πέρα να βοηθηθούν και να πάρουν συμβουλές για τις επόμενες φαντεζί αγορές τους, εκτός από το να δηλώνουν παντελή άγνοια και ασχετοσύνη με τα τεχνικά ζητήματα (τι να την κάνουν την γνώση αφού τα "σκάνε" τα φράγκα) δεν έχω να σχολιάσω και πολλά.

 

Η ξιπασιά του στυλ, "έχω φράγκα αγοράζω ότι γουστάρω, πείτε μου τι να πάρω για να είμαι ο καλύτερος" δεν ήταν ποτέ το φόρτε μου.

 

Και δεν πας να πάρεις και τον ακριβότερο Intel ή AMD.

 

Στα παπάκια μας ρε φιλαράκο στην τελική...

 

Απο ολα τα παραπανω κραταω την φραση"στα παπακια σου" και συμφωνω Νικολα εισαι αρχηγος!Ελπιζω τα παπακια σου μονο να ειναι αλανιαρικα και οχι εκκολαπτυριου.

Εγω να δεις τι παπακια εχω στο χωριο μου για αυτους εννοείται αλανιαρικα:D

 

Που θα ερθει ο καθε τυχαιος-πλουσιοπαιδο της μαμας και του μπαμπα 30+χρονων που δεν εχει δουλεψει ποτε του ουτε εχει σκοπο.

Και θα μας το παιζει οτι εχει τα φραγκα να αγοραζει το καλυτερο και να το παιζει μουρη με τα λεφτα παντα της μαμας και του μπαμπα.

Καλα για το ασχετοσύνη περι τεχνολογιών μαζι σου.

Που καποτε εμεις καναμε oc με jumpers κτλ .

Και έρχεται αυτος με ενα auto oc features της μητρικης και μας το παιζει πρωτη μούρη στο καβουρι.

 

 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, azazil1190 said:

Που καποτε εμεις καναμε oc με jumpers κτλ .

Είσαι πολύ μικρός φυλλαράκι. :p  Υπέρλεπτο συρματάκι πάνω στο socket A, εκεί που κούμπωνε ο Duron για αλλαγή multiplier, μέσω βραχυκυκλώματος δύο pin. B)

 

:hehe:

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

πριν 4 λεπτά, το μέλος yanni έγραψε:

Είσαι πολύ μικρός φυλλαράκι. :p  Υπέρλεπτο συρματάκι πάνω στο socket A, εκεί που κούμπωνε ο Duron για αλλαγή multiplier, μέσω βραχυκυκλώματος δύο pin. B)

 

:hehe:

Αχαχαχα εκει παω πασο δεν το προλαβα:hehe:

Το αλλο που μου ηρθε τωρα που εβαζα μικρα μπλοκακια στα vrms της gpu με νερακια και σωληνάκια και ολοι στο ocn.net ειχαν λαλήσει πως το κανα και εσκιζα τα αμερικανακια στα oc.

Ειχα ποσταρει και φωτο εδω στο φορουμ για του λόγου το αληθές..με τους ασχετους του ocn.net :hehe:

 

Το παραπανω θα το δοκιμασω στον ryzen με το συρματακι να δω που θα τον παω:hehe:

Ειμαι καθυστερημενο πλουσιοπαιδο 35+ χρονων και δεν δουλεύω εχω λεφτα για πεταμα δεν ειναι δικα μου ειναι της μαμας και του μπαμπα.

Καμια φορα δουλευω κανα 16ωρο την μερα ετσι για να νιωθω

Έγινε επεξεργασία από azazil1190
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Πως γινεται να κανει συγκριση των επεξεργαστων οταν η GPU δε τρεχει παντα στα ιδια ρολογια ;;;

 

Δεν ξερω αν αναφερει κατι γιατι το ειδα χωρις ηχο (ειμαι δουλεια)

Έγινε επεξεργασία από GoMaR
Link to comment
Share on other sites

πριν 32 λεπτά, το μέλος GoMaR έγραψε:

Πως γινεται να κανει συγκριση των επεξεργαστων οταν η GPU δε τρεχει παντα στα ιδια ρολογια ;;;

 

Δεν ξερω αν αναφερει κατι γιατι το ειδα χωρις ηχο (ειμαι δουλεια)

Τι σημασία έχει σε τι clock είναι η GPU όταν το game δεν είναι GPU bottlenecked; Φαντάζομαι αν χρησιμοποιούσε 1080 τα ρολόγια θα ήταν ακόμα πιο χαμηλά, αφού η GPU είναι underutilized.

Έγινε επεξεργασία από dfk_7677
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, GoMaR said:

απο τα comments..

the resolutions are all very low: 800x600, 720p(60% scaling), 640x480... to avoid a GPU limit

Μαλιστα...Το nokia3210 παιζει να εχει μεγαλυτερη αναλυση :p
 

Ναι, αλλά αυτό είναι το ίδιο επιχείρημα για τον τρόπο με τον οποίο τα benchmarks σε 1080p (που είναι cpu-bound) προσομοιώνουν τη μελλοντική απόδοση του επεξεργαστή με καλύτερες κάρτες γραφικών. Αν θεωρούμε ότι είναι ακριβές και ισχύει στο 1080p, κατά μείζονα λόγο πρέπει να ισχύει σε χαμηλότερες αναλύσεις.

 

Προσωπικά δε συμμερίζομαι τη χρησιμότητα της μεθόδου στο βαθμό που την υπερασπίστηκαν ορισμένοι reviewers, γιατί οι παραδοχές είναι πολλές και όχι πάντοτε ακριβείς. Κρατάμε τα αποτελέσματα ως ενδιαφέροντα, με μικρή επιφύλαξη για την αξιοπιστία των δοκιμών, όπως για κάθε bench που έχουμε δει μέχρι στιγμής.

 

Συμπλήρωση: όσο έγραφα εμφανίστηκε και το τελευταίο μήνυμα με τα νούμερα του Tom's Hardware. Αν τα τεστ είναι αξιόπιστα και επαναλήψιμα, σίγουρα μέρος του προβλήματος είναι και στο ίδιο το DE:MD. Ουσιαστικά χωρίζει όλα τα CPU σε 2 bins (στατιστικά, όχι λιθογραφικά), με πανοποιότυπα fps, στο όριο του στατιστικού σφάλματος.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Όσο περνάνε οι ώρες και οι μέρες από την επίσημη δήλωση - ήττα της AMD προς την Microsoft, ένα κύμα αγανάκτησης έχει αρχίσει και εξαπλώνεται στα τεχνικά forums ανά τον κόσμο και για τους δύο.

 

Πολλοί ικανοί άνθρωποι έχουν βρει συγκεκριμένα bugs στον Windows 10 scheduler, αλλά όχι μόνο εκεί, συνολικά στον τρόπο διαχείρισης των Cores, του CPU affinity και του SMT από τα Windows 10 που είναι απαράδεκτος για σύγχρονο λειτουργικό.

 

Το εντελώς εξοργιστικό όμως, είναι η δήλωση υποταγής της AMD στον αφέντη Microsoft.

Αν πραγματικά δεν διορθώσουν τα Windows 10, έστω και χωρίς τυμπανοκρουσίες και δημόσιες ανακοινώσεις, θα είναι μια από τις μεγαλύτερες ήττες της AMD στην ιστορία της.

 

Να δίνει ο άλλος τα 300$ + minimum και να πρέπει να βάλει Windows 7 (που δεν υποστηρίζουν επισήμως τον επεξεργαστή) για να έχει καλύτερο performance και σωστότερη διαχείριση της CPU από τα επίσημα latest & greatest Windows 10.

 

Μιλάμε για σκανδαλάρα πρώτου μεγέθους, θα πρέπει να γίνουν ρόμπα και οι δύο εταρείες (Microsoft και AMD και περισσότερο η Microsoft γιατί είναι σαφέστατα σε θέση ισχύος)

 

Λες και δεν υπάρχουν άνθρωποι με τον RyZen στα χέρια τους που μπορούν να τον τρέξουν σε άλλα OS ακόμα και της Microsoft ή με τρόπους που να δείχνουν την αδυναμία των Windows 10 να τον διαχειριστούν σωστά.

Τι υποτίμηση του κόσμου είναι αυτή ;

 

Ήδη το Linux τους βάζει τα γυαλιά και ετοιμάζει/ έχει ετοιμάσει Linux Kernel που διορθώνει το SMT και τον scheduler (ανάμεσα σε άλλα patches αποκλειστικά για RyZen)

 

Η γνωστή ηττοπάθεια της AMD θα μου πεις (μικρή εταιρεία, άδεια ταμεία, τα βάζει με τους γίγαντες κτλ) και η γνωστή επίδειξη ισχύος της Microsoft.

 

Για αυτό και βγάζει τα Windows Server για ARM για να την κάνει από την πλατφόρμα της Intel και άντε γεια.

 

Για να δούμε που θα καταλήξει κι αυτό το φιάσκο.

Έγινε επεξεργασία από NikosD
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.