Jump to content



Αγορά φριτέζας


Havic

Recommended Posts

Επειδή νηστικό αρκούδι δεν μαστορεύει, ποια φριτέζα λέτε?

 

Professional 3 Plus ~ 60€

Είναι ισπανική, έχει ένα «σουρωτήρι» στον πάτο όπου βγάζοντας το απομακρύνεις κομματάκια πατάτας που έχουν μείνει μέσα στο λάδι, έχει αρκετά μεγάλο φίλτρο στο καπάκι, δεν έχω ιδέα αν λειτουργεί, στα αρνητικά πρέπει να την παραγγείλω απέξω που αυτό μεταφράζετε σε αναμονή, επίσης σβήνουν οι ενδείξεις θερμοκρασίας σχετικά εύκολα.

 

Crown CDF-336 ~40€

China is my friend, στα θετικά ότι είναι Inox, έχει φίλτρο αλλά είναι μικρό σιγά μην λειτουργεί.

 

Μου αρέσει το στυλ που έχουν με το inox και γενικά αποφεύγω τα πλαστικά να έρχονται ή να είναι κοντά στο φαγητό μου, ιδιαιτέρα όταν θερμαίνονται…, πρέπει να χωράει κάνα κιλό πατάτες, μην τηγανίζω δύο μέρες και φυσικά να είναι και λίγο δυνατή.

 

Κάποιες γερμανικές που έχει στο skroutz απορρίπτονται όλες, όχι μόνο δεν διάβασα καλά λόγια στο αμαζον αλλά επίσης fu(k germany!

 

(δεν ανοίγω θέμα για φριτέζα….)

Έγινε επεξεργασία από Havic
Link to comment
Share on other sites

Επειδή πριν περίπου  20 μέρες πήρα μια φριτέζα θα σου πω την προσωπική μου άποψη μιας και έχω ψάξει το θέμα τηγανητές πατάτες.

 

1ον.  Ναι τηγανίζει καλύτερα από μια φριτούρα γιατί έχεις απόλυτο έλεγχο της θερμοκρασίας (170°~175° για πατάτες). Δεν θα ξεπεράσει ποτέ τη θερμοκρασία που βάζεις όπως το μάτι της κουζίνας και οι πατάτες όντως βγαίνουν καλύτερες. Πιστεύω ότι θα έκανε επίσης πολύ καλή δουλειά σε κοτόπουλο φτερούγες, και καλαμαράκια.

2ον. Παίρνει πολύ λάδι (3 Λίτρα αλλά δεν πρέπει να πέσεις κάτω από τα 2½)

3ον  Το καθάρισμα (πλύσιμο) είναι εύκολο και το inox είναι ευπαρουσίαστο και σπάει σε κομμάτια και μπαίνει και στο πλυντήριο (εκτός από την αντίσταση)

4ον. Τα καπάκια και γενικά το γύρω-γύρω είναι από μέταλλο λεπτό σαν χαρτόνι. Θα ήθελα να είχαν λίγο πάχος παραπάνω. Οι διακόπτες, η αντίσταση και το καλαθάκι φαίνονται πιο στιβαρά και κάπως καλύτερης ποιότητας από το καπάκι και τα υπόλοιπα inox μέρη αλλά σίγουρα δεν είναι το μηχάνημα που θα το έχει κανείς μια ζωή. (αλλά τι περίμενες να πάρεις με 30€;)

 

Κλείνοντας θα κάνω μια παρατήρηση και θα δώσω και μια συμβουλή. 

Αν δεις όλες αυτές τις φριτέζες σε αυτή την τιμή, λίγο πολύ είναι οπτικά σχεδόν ίδιες με ίδια ακριβώς χωρητικότητα σε λάδι (3l) και ίδια watt (2000) και μάλλον έχουν παραπλήσια αποτελέσματα στο χρόνο τηγανίσματος.

Επειδή ρόλο παίζει εκτός από την πατάτα και το λάδι, θα σου πρότεινα το ραφινέ ελαιόλαδο το οποίο  εγώ βρίσκω  καλύτερο γευστικά.

Προσωπικά έχω τηγανίσει με ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο, παρθένο ελαιόλαδο και πυρηνέλαιο παλαιότερα σε φριτούρα και δεν ξέρω αν το γευστικό αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο ή χειρότερο σε φριτέζα.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Έχω μία Philips αρκετά παλιό μοντέλο (του 2010). Την χρησιμοποιούμε σπάνια τόσο γιατί θέλει πολύ λάδι (κάπου 2μιση κιλά) όσο και γιατί αποφεύγουμε τις τηγανιτές πατάτες. Το βασικότερο σε μία φριτέζα είναι η ευκολία καθαρισμού της. Η δικιά μου έχει αφαιρούμενο κάδο και αφαιρούμενο καπάκι που μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων. Επιπλέον είχε και ένα τάπερ με φίλτρο για να αποθηκεύεις το λάδι στο ψυγείο εάν δεν πρόκειται να τη χρησιμοποιήσεις άμεσα. Προσωπικά την χρησιμοποιώ με καλαμποκέλαιο για το πολύ 7-8 φορές και εφόσον έχει χρησιμοποιηθεί μόνο για πατάτες. Μια φορά που φτιάξαμε κεφτεδάκια, το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό μεν, το λάδι ήθελε όμως πέταμα.

 

Επίσης έχε στα υπόψην ότι καλό είναι να τη δουλεύεις κάτω από τον απορροφητήρα, γιατί αλλοιώς βρωμάει το σπίτι σα τηγάνιζες στο τηγάνι. Εάν έχεις βέβαια κατάλληλο χώρο στο μπαλκόνι, αυτό ειναι το ιδανικότερο όλων.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Κοντινα προσωπα γυρω στα 50 .... ειχαν μια φριτεζα με πλαστικο περίβλημα. Καθως τηγανιζαν πρεπει να επαθε καποια βλαβη , αρχισε να ανεβαζει θερμοκρασια ανεξέλεγκτα, το λαδι πηρε φωτια  kai κανουν το λαθος να πανε να την σηκωσουν για να την βγαλουν εξω. Το πλαστικο τους εμεινε στα χερια επιτοπου και αδειασε ολος ο καδος πανω τους. Δεν μπαινω σε λεπτομέρειες για ευνοήτους λογους.

Θελουν προσοχη αυτα τα πραγματα....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

vw_2004_golf_hatch.jpg

 

Θα σου πρότεινα πάντως να κοιτάξεις και αυτές με λίγο λάδι.

http://www.delonghi.com/el-gr/proionta/mikrosiskeves-kouzinas/mikrosiskeves-kouzinas/low-oil-fryer-and-multicooker

 

ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ αλλά αν έπαιρνα θα κοίταζα σε κάτι τέτοιο.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πρώτα ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

 

@p55 χρήσιμες οι παρατηρήσεις σου τα 3L όντως είναι αρκετό λάδι, προσωπικά θα χρησιμοποιώ ελαιόλαδο από το χωρίο μου λόγω του ότι υπάρχει ήδη και δεν νομίζω ότι με συμφέρει οικονομικά να αγοράσω extra άλλο από σουπερ μάρκετ, ένας άλλος λόγος είναι η παραξενιά μου και το ότι δεν μου αρέσουν τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

 

Τώρα για την οικονομία που λέει και ο @ ΓιαγκΤ, το υπολόγισα όσο μπορώ, νομίζω ότι με 4-5 φορές το μήνα και κάνα κιλό την φορά βγαίνει πάνω κάτω το ίδιο και εξηγούμε.

 

Spoiler

Τρώω 4-5 φορές το μήνα τηγανιτές πατάτες άρα 48 φορές το χρόνο, πες 50 και περίπου κάνα κιλό και λίγο παραπάνω την κάθε φορά.

 

Aν πάρω 2L χωράει 800gr αυτό σημαίνει 2 τηγανιές την φορά, αν υποθέσουμε ότι θέλει 7:30 λεπτά για 2 τηγανιές τότε αν αλλάζω ανα 3 φορές λάδι, [3 φορές χ 7:30 = 22:30 λεπτά συνολικός χρόνος].

 

Tα 22:30 στην 3L αν υποθέσω ότι θέλω 5 λεπτά αντιστοιχούν σε  4,5 τηγανιές.

 

50/4,5=11,11χ3L = 33.3 λίτρα λάδι το χρόνο

50/3=16,66χ2L = 33.33 λίτρα λάδι το χρόνο

 

Πάνω κάτω το ίδιο είναι από την στιγμή που θέλω πάνω από 800gr δλδ 2 τηγανίες.

 

Παραδοχή ότι για να «χαλάσει» το λάδι θέλει τον ίδιο χρόνο και ότι με τις δυο φριτέζες θέλω: 2 λεπτά ζέσταμα, 3 λεπτά για την πρώτη τηγάνια (5 λεπτά για την 3L σύνολο) και 2:30 επιπλέον για την δεύτερη τηγανιά (7:30 λεπτά σύνολο για την 2L).

 

Ok ίσως το χάνω λίγο αλλά δεν νομίζω να έχω τόσο μεγάλη απόκλιση.

 

@ GriGaS

Για το καθάρισμα είμαστε κομπλέ σχεδόν όλες οι Inox αποτελούνται από την εξωτερική επιφάνεια, εσωτερικά ένα δοχείο που είναι συνήθως εμαγιέ, την αντίσταση που μπαίνει μέσα στο εμαγιέ οπότε αφαιρείτε και πλένετε, oι πλαστικές φριτέζες δεν μου αρέσουν ούτε οπτικά αλλά λόγο παραξενιάς δε τις θέλω να υπάρχει πλαστικό κοντά στο φαγητό μου, γενικά αποφεύγω τα πλαστικά σκευή οπότε αυτόματα απορρίπτονται οι περισσότερες.

 

 

Τελικά θα πάρω την Taurus, είναι inox, αρκετά μεγάλη για να χωρά κάτι παραπάνω από κιλό και σαν bonus έχει δίχτυ/φίλτρο για το καθαρισμό του λαδιού, για να απομακρύνω τα υπολείμματα μετά από κάθε τηγάνισμα και να μην παιδεύομαι ψαρεύοντας, τώρα για το αν είναι ποιοτική, αν έχει λεπτά τοιχώματα δεν το ξέρω… το μόνο σίγουρο είναι από σχόλια που διάβασα ότι σβήνουν οι ενδείξεις θερμοκρασίας με το καθάρισμα.

 

@ sotiris αυτές με λίγο λάδι,  κουτάλια και έτσι ανεβαίνουν χρηματικά και ήδη έχω φτάσει τα 70€ κατά πολύ περισσότερο από ήθελα αρχικά να δώσω (40€ -50€), to WV δεν ξέρω που κολλάει εκτός αν καίει λάδια :p

Έγινε επεξεργασία από Havic
Link to comment
Share on other sites

Το ελαιόλαδο έχει ειδική θερμότητα περίπου 2 kJ/(Kg K). Αυτό σημαίνει πως χρειαζόμαστε 2 KJ ενέργειας για να ανεβάσουμε κατά 1 βαθμό τη θερμοκρασία 1 κιλού λαδιού.

 

Έστω ότι το λάδι σου βρίσκεται σε θερμοκρασία 20 βαθμών και θες να το πας στους 170, θες δηλαδή να το ανεβάσεις 150 βαθμούς και η έστω ότι φριτέζα σου χωράει 2 κιλά λάδι.

 

Βάσει των παραπάνω θα χρειαστείς ενέργεια 2 [kJ/(Kg K)]  χ 150 [Κ]  χ 2 [Kg] = 600 kJ

 

Φυσικά, όπως όλες οι θερμικές συσκευές, έτσι και η φριτέζα έχει κάποιες απώλειες. Έστω ότι αυτές είναι 30% (στις απώλειες μετράω και τα μέρη της φριτέζας που θερμαίνονται). Η ενέργεια λοιπόν που θα πρέπει να δώσει η αντίσταση είναι 600/0.7 = 857 kJ. H αντίσταση της φριτέζας είναι 2.1 kW. αυτό σημαίνει ότι για να ζεστάνει το λάδι σου στους 170 θα χρειαστεί 408 δευτερόλεπτα ή 7 λεπτά.

 

Στην πράξη, η δικιά μου θέλει πάνω από δέκα λεπτά για να ζεστάνει το λάδι. Θα πρέπει επίσης να λάβεις υπόψη ότι όταν ζεσταίνεις το λάδι θα πρέπει να το βάλεις αρκετά πάνω από το 170, γιατί ρίχνοντας 1 κιλό πατάτες θερμοκρασίας 20 βαθμών στα 2 κιλά λάδι των 170 αυτομάτως θα ρίξεις την θερμοκρασία του λαδιού κάτω από τα επιθυμητά επίπεδα τηγανίσματος.

 

Στην πράξη έχω διαπιστώσει ότι για να τηγανίσω 1200 γρ πατάτες που είναι η μέγιστη χωρητικότητα της φριτέζας μου θέλω κάπου μισή ώρα.

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Havic said:

..ένας άλλος λόγος είναι η παραξενιά μου και το ότι δεν μου αρέσουν τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Από τη στιγμή που βράζεις το ελαιόλαδο χάνει όλα τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν ανώτερο (διατροφικά) από τα "τηγανόλαδα". Ουσιαστικά το καταστρέφεις. Δεν υπάρχει λόγος να το χαραμίσεις σε τηγάνισμα εκτός κι αν σου αρέσει η γεύση που δίνει, που είναι πιο βαριά από τα άλλα.

 

Βέβαια αν το έχεις ούτως ή άλλως και δε βλέπεις να το καταναλώνεις με άλλον τρόπο (μαγειρευτά, πίτες, σαλάτες) προχώρα απτόητος, απλώς να ξέρεις οτι δεν πρόκειται για κάτι καλύτερο εφόσον το τηγανίσεις.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, konnos said:

Από τη στιγμή που βράζεις το ελαιόλαδο χάνει όλα τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν ανώτερο (διατροφικά) από τα "τηγανόλαδα". Ουσιαστικά το καταστρέφεις. Δεν υπάρχει λόγος να το χαραμίσεις σε τηγάνισμα εκτός κι αν σου αρέσει η γεύση που δίνει, που είναι πιο βαριά από τα άλλα.

 

Βέβαια αν το έχεις ούτως ή άλλως και δε βλέπεις να το καταναλώνεις με άλλον τρόπο (μαγειρευτά, πίτες, σαλάτες) προχώρα απτόητος, απλώς να ξέρεις οτι δεν πρόκειται για κάτι καλύτερο εφόσον το τηγανίσεις.

 

Ναι βρε τηγανιτά και υγιεινά δεν πάνε μαζί αλλά άλλο ελαιόλαδο που ξέρω από πού είναι και άλλο «βαλβολινη».

2 hours ago, astrolabos said:

το έβαλε ο p55 λίγο πιο πάνω :p,  η προέλευση της πατάτας και η ποικιλία της είναι πολύ πιο σημαντική από το λάδι νομίζω. Επίσης στις φοτο του άρθρου τα τσιπς είναι καμένα….

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, xkabamarux said:

Σρυ φίλος τα υπόλοιπα πήγαν στην focusrite 2ι2, πλέον είμαι ταπί! Κομμένοι οι καφέδες και τα σουβλάκια για αυτό το μήνα :p

 

 

@GriGaS  Ελπίζω να κάνεις λάθος! Κάποιος είχε κάνει σχόλιο ότι θέλει 5 λεπτά για προθέρμανση και ψήσιμο σε μια που ήταν 2kw γιαυτό χωρίς να έχω άλλη εμπειρία λέω ε εντάξει ο άλλος είπε 5 άντε να κάνει 10 λεπτά… αλλά μισή ώρα πολύ!

 

ps no merge :(

Έγινε επεξεργασία από Havic
Link to comment
Share on other sites

πριν 25 λεπτά, το μέλος Havic έγραψε:

Κάποιος είχε κάνει σχόλιο ότι θέλει 5 λεπτά για προθέρμανση και ψήσιμο σε μια που ήταν 2kw γιαυτό χωρίς να έχω άλλη εμπειρία λέω ε εντάξει ο άλλος είπε 5 άντε να κάνει 10 λεπτά… αλλά μισή ώρα πολύ!

Από προσωπική πείρα φτάνει τους 170° σε περίπου 7 με 8 λεπτά (τόσο έκανε η φριτούρα μου στο μάτι της κουζίνας για  το μισό λάδι δηλ. 1½ λίτρο ).

Τηγανίζει όμως πιο γρήγορα από τη φριτούρα (12 με 13 λεπτά) και αυτό ίσως οφείλεται στη μεγάλη ποσότητα του λαδιού (3 λίτρα) που παίρνει. 

Η φριτέζα(3 λίτρα) και η φριτούρα( 1½ λίτρο)  χωράνε περίπου  1,3 κιλά πατάτες οι οποίες με το που μπαίνουν στο λάδι ρίχνουν την θερμοκρασία απότομα αλλά η φριτέζα  επανέρχεται πιο γρήγορα σε θερμοκρασία γιατί έχει μικρότερη πτώση λόγω όγκου λαδιού.

Γενικά θα πω ότι είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την απόδοσή της αν και θα ήθελα  πολλές φορές να χώραγε 2 κιλά.

Το τέλειο θα ήταν να είχα 2-3. Θα ήταν ευκολία όταν τηγάνιζα φτερούγες, onion rings και πατάτες αλλά τέτοια σπορ τα κάνω 2-3 φορές το χρόνο όπως και τα burger.

ΥΓ. @ HavicΜε γεια τη φριτέζα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Τελικά είτε είμαι πολύ άτυχος ή ο πληθυσμός των ζώων έχει αυξηθεί επικίνδυνα….


Έκανα χτες παραγγελία την φριτέζα, στο bestprice λέει άμεσα διαθέσιμο, στο site "trade-shop.gr" λέει «Διαθεσιμότητα: 1» (ήταν 2 υποτίθεται πήρα το προτελευταίο) επίσης στο site λέει στους "Τρόποι Πληρωμής"


"2)  ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗ (από την εδρα μας)

Μπορείτε τώρα να κάνετε την παραγγελία σας τηλεφωνικώς, ή μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος και να περάσετε να πληρώσετε και να παραλάβετε την παραγγελία σας από την εδρα μας  αφού πρώτα μας ενημερώσετε σχετικά."

 

Ωστόσο με παίρνει τηλέφωνο 13:15 σήμερα που κλίνουν οι τράπεζες 14:00 να μου πει ότι δεν γίνετε αυτό και θα πρέπει να πληρώσω με έναν άλλο τρόπο από τον παραπάνω και ότι αυτοί τα φέρνουν απ’εξω….


Τι του λες?

 

Έγινε επεξεργασία από Havic
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

… έχει περάσει σχεδόν μήνας και ακόμα δεν την έχω πάρει…. Αρχικά έκανα παραγγελία πέμπτη βράδυ από το http://trade-shop.gr/, έλεγε στο site διαθέσιμα 3 τεμάχια, λέω οκ και την αγοράζω, την επόμενη μέρα Παρασκευή κατά της 13:00 (οι τράπεζες στο μεταξύ κλείνουν 14:00) με παίρνει τηλ και μου λέει κύριε βάλετε σαν σχόλιο την πληρωμή και παραλαβή από το κατάστημα, δεν γίνετε πληρωμή στο κατάστημα παρά μόνο κατάθεση και εμείς έχουμε ευρωπαϊκές αποθήκες και διάφορες ανοησίες, (στο site στους τρόπους πληρωμής αναφέρει πληρωμή στο κατάστημα αλλά κατά την παραγγελία δεν υπάρχει τέτοια επιλογή οπότε επέλεξα κατάθεση και έγραψα σαν σχόλιο quote από του site τους στους τρόπους πληρωμής) λέω οκ αν μπορείς να μου στείλεις σε SMS τον λογαριασμό καθώς ήμουν έξω και δεν είχα πρόσβαση σε ιντερνετ για να τους δω, προφανώς δεν τους έστειλε… τεσπα λέω οκ δεν πειράζει, την Δευτέρα κάνω κατάθεση κανονικά, τον παίρνω τηλ να του το πώ, μου λεεί οκ σας ευχαριστούμε, Πέμπτη παίρνω τηλέφωνο να δω τι γίνετε, μου λεεί ξέρετε και ότι θα σας έπαιρνα, ξέρετε δεν έχουμε απόθεμα (στο site ακόμα έγραφε 2 τεμάχια) και πρέπει να την παραγγείλουμε, δεν προλάβατε την παραγγελία που έκανα και θα πρέπει να κάνω άλλη, του λέω καλαά περιμένω μέχρι την Δευτέρα να μου πεις αν θα μου την στείλεις ή όχι, Δευτέρα φυσικά πάλι δικαιολογίες και ξέρετε δεν είναι διαθέσιμη από τον κατασκευαστή και διάφορα τέτοια, του λέω οκ δεν την έχεις δώσε μου πίσω τα χρήματα και του δίνω λογαριασμό Πειραιώς, απαντάει φυσικά και θα σας τα επιστρέψω σήμερα. Φυσικά δεν το έκανε, μετά από 3 μέρες καθυστερήσεων μου πετάει το «ο λογαριασμός μας στην Πειραιώς δεν έχει λεφτά αν θέλω να χρεωθώ το έμβασμα από άλλη τράπεζα»… δεν με νοιάζει αν έχει λεφτά ή όχι, αν δεν μπορείς να ολοκληρώσεις μια παραγγελία και απαιτείς και τα λεφτά προκαταβολικά τουλάχιστον να έχεις  την αξιοπρέπεια να μου επιστρέψεις τα χρήματα αμέσως ή να μου πεις δώσε μου λογαριασμό στην Eurobank εξ’αρχής και μην μου λες δικαιολογίες όπως έκανες και στην παραγγελία με της «ευρωπαϊκές αποθήκες» κτλ κτλ,, στο κάτω κάτω να πάρεις την κωλο σου και να πάς να μου κάνει κατάθεση στο ταμείο, τεσπα του δίνω Eurobank και την επόμενη μου τα επέστρεψε, 2 εβδομάδες χαμένες….

 

Παραγγελία από το /www.xmb.gr, περνάνε 2 μέρες δεν βλέπω να έχει αλλάξει η κατάσταση της παραγγελίας, στο site φυσικά εμφανίζεται σαν διαθέσιμη,  καλώ μου λένε δεν την έχουμε αν θέλω άλλη, του λέω ευχαριστώ όχι και ακυρώνω την παραγγελία.


Τώρα (23/04) έκανα παραγγελία μια άλλη φριτέζα 2L από το  www.my-bestbuy.eu ακόμα δεν έχει αλλάξει κατάσταση στην παραγγελία και σήμερα έστειλα μνμ να δω τι γίνετε…. στο μεταξύ στο bestprice μου έβγαζε αυτό το κατάστημα με χαμηλότερη τιμή όταν κοίταζα την προηγούμενη φριτέζα, δεν το αγόρασα από εδώ επειδή είπα να το πάρω από Έλληνα (trade-shop) και φυσικά για να παραλάβω και πιο γρήγορα αλλά μετα από 2 εβδομάδες χαμένες και στο bestbuy τελείωσε το απόθεμα γιαυτό πήγα στην 2L.

 

Δεν με θέλει καθόλου…. Αργότερα θα πάω να μοιράσω αρνητικές σε skroutz και bestprice να ηρεμήσω λίγο.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Feedback time!

 

Επανέρχομαι μετά από αρκετό καιρό, τελικά αγόρασα την Tristar  FR-6935 (3L  2000w) στα 30.90€, δυστυχώς αφού έφαγα «1 χρόνο» προσπαθώντας να αγοράσω από μικρομάγαζα είπα να πάρω την παραπάνω.

 

Η συγκεκριμένη δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, ένα απλό inox μοντέλο, το εξωτερικό περίβλημα είναι λίγο ψιλό που δεν με νοιάζει ιδιαίτερα αλλά το ότι δεν έχει πάτο το θεωρώ αρνητικό, έχει χωρητικότητα λαδιού 3 λίτρα που όντως είναι πολύ αλλά το θέμα είναι ότι σύμφωνα με το manual τηγανίζει 200gr φαγητού ανά λίτρο, αυτό μεταφράζετε στα 600gr, φυσικά χωράει παραπάνω αλλά υποθέτω έχει να κάνει με την θερμοκρασία, όσο μεγαλύτερη ποσότητα βάζεις τόσο πιο πολύ πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού, όπως και να έχει 600gr είναι λίγα! edit- Ξέχασα να πω ότι βρώμαγε πλαστικούρα από τις λαβές, σιγά σιγά φεύγει η μυρωδιά.

 

Τώρα έχω τηγανίζει 3 φορές, τραγανές πατάτες δεν έφαγα, δεν βοήθησαν και οι ποικιλίες (Ηλίας, Κύπρου και Καλαμάτας φρέσκιες που βγήκαν τώρα), αν βρώ Τρίπολης ή άγιων Θεόδωρων και δεν κάνει τραγανές τότε απλά είναι τραγική…

 

Το μόνο θετικό είναι ότι έχει πυκνό δίχτυ οπότε δεν μένουν υπολείμματα στο λάδι.

 

Τώρα γενικά τα θετικά σαν φριτέζα είναι ο θερμοστάτης και το γεγονός ότι είναι φορητή, δλδ εκεί που ψήνεις στα κάρβουνα βάζεις μια μπαλαντέζα και ένα τραπεζάκι και τηγανίζεις και τις πατάτες σου ή γενικά τηγανίζεις έξω για να μην βρωμάει το σπίτι τηγανίλα.

Έγινε επεξεργασία από Havic
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.