Jump to content



Λύσεις για αθόρυβη κατασκευή οικοδομής


Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά, σύντομα θα ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε μια οικοδομή, αλλα επειδή πολύ κοντά της (στα 100 μέτρα) έχουμε μερικά ενοικιαζόμενα και δε θέλουμε να ενοχλούμε, ψαχνω να βρω τις πιο αθόρυβες λύσεις που μπορεί να υπάρξουν.

 

Ευτυχώς τα σκαψίματα τα κάναμε τώρα που δεν είχαν κόσμο τα ενοικιαζόμενα, αλλα απο την άλλη εβδομάδα αρχίζει και έρχεται κόσμος, οπότε πρέπει να δουλέψουμε το κατα δύναμιν αθόρυβα.

 

Όσον αφορά τα καλούπια, σκέφτηκα τα καρφωτικά, γιατι θα κάνουν μόνο ενα χτύπημα, σε αντίθεση με το σκερπάνι που χτυπάει πολλές φορές την κάθε πρόκα. Βρήκα πχ αυτό http://www.crisco.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=128&category_id=88&option=com_virtuemart&Itemid=64&lang=el το οποίο παίρνει πρόκα ως 16 εκατοστά μήκος και 4,6mm πάχος. Άρα μπορεί να πάρει άνετα τη 45άρα πρόκα που χρησιμοποιούν συχνά οι καλουπατζήδες. Το σκεπτικό μου είναι να βάλω ενα μεγάλο πιεστικό σε κλειστό χώρο ώστε να μην ακούγεται, και απο εκει να τραβήξω μεγάλο σωλήνα και να δώσω στο καρφωτικό.

Μια άλλη λύση ίσως να είναι ηλεκτρικό καρφωτικό (πχ αυτό http://www.dewalt.gr/powertools/productdetails/catno/DCN692P2/info/specifications/ ), αλλα βλέπω οτι παίρνει μόνο ως 9 εκατοστά πρόκα, άρα ίσως να μην κάνει για όλο το καλούπωμα. Σίγουρα το ηλεκτρικό είναι πιο βολικό, αλλα δεν ξέρω αν κάνει γιαυτή τη δουλειά...

 

Οι σιδεράδες απο όσο ξέρω είναι αθόρυβοι σχεδόν, οπότε είμαστε οκ.

 

Τα τσιμέντα ξέρω οτι κάνουν θόρυβο (η πρέσσα?), αλλα μου είπε ο μηχανικός οτι θα πέσουν όλα σε μια ημέρα, οπότε αφου δε μπορώ να κάνω τίποτα γιαυτό, οκ ας κάνουν υπομονή γιαυ μια ημέρα....

 

Ενα επίσης που σκέφτομαι, είναι να βρω μια αθόρυβη μπετονιέρα. Βρήα πχ αυτή https://newtools.gr/mpetoniera-cm-120-mbc-N70130004 . Προτείνετε κάποια άλλη που να είναι το δυνατόν αθόρυβη?

 

Γενικά όποιος έχει καμία ιδέα παρακαλώ να μου πει, γιατι απο ό,τι καταλαβαίνω είναι δύσκολο το εγχείρημα....Ευχαριστώ πολύ παιδιά!

Link to comment
Share on other sites

Οικοδομή που να μην υπάρχει θόρυβος ΔΕΝ ορίζεται !!!

 

Από εκεί και πέρα αν πεις στου καλουπατζίδες να αφήσουν τα σκερπάνια και να πιάσουν τα καρφωτικά, θα σε πάρουν στο ψιλό ....

 

 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Αθόρυβη οικοδομή δεν υπάρχει, όπως ενόχλησαν και αυτοί όταν έφτιαχναν τα ενοικιαζόμενα, έτσι μοιραία θα ενοχλήσεις και εσύ.

Απλά φρόντισε να είσαι εντός των ωρών κοινής ησυχίας.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Τα σεβη μου στους 2 απο πανω. 

Ξεχασε αυτο που σκεφτεσαι! Εχεις τοσα πολλα μπροστα αφου τωρα ουσιαστικα ξεκινα, που θα δεις οτι, οτι κ να κανεις και φασαρια θα κανεις και συννεφα σκονης θα σηκωσεις και γενικα θα αλλαξεις τα φωτα στη γυρω περιοχη.

Οπλισου με υπομονη και πολυ επιμονη με ολα οσα έρχονται!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Από προσωπική εμπειρία προτείνω την έκδοση άδειας για κάδο. Μπορεί κάποιος να πέσει επάνω με το αμάξι του πχ. και να τραβιέσαι.

Εγώ είχα πάρει απ' τον δήμο και ολιγόωρη κατάληψη οδοστρώματος για την πρέσσα. Σκέψου ότι πρέσσα+βαρέλα πιάνουν πολλά μέτρα χώρο σε μήκος. Στους σοβάδες οπωσδήποτε δίχτυα.

Να είσαι προβλεπόμενος γιατί οι κακοθελητές καραδοκούν.

Έγινε επεξεργασία από Lakisss
Link to comment
Share on other sites

Από ότι διάβασα λες "έχουμε" νοικιαζόμενα οπότε είναι δικά σας και πολύ σωστά σε ανησυχεί το θέμα θόρυβος για τους πελάτες σας.

Είναι δύσκολο να αποφύγεις τον θόρυβο απλώς οι της οικοδομής έχουν την συνήθεια να ξεκινάνε τα άγρια χαράματα και αυτό είναι σίγουρα ενοχλητικό για κάποιον που πληρώνει για ησυχία. Μια λύση θα ήταν να έχεις ξεκινήσει πριν ανοίξει η περίοδος αλλά τώρα ότι έγινε έγινε ξεκίνα και όπου βγάλει. Αυτό που θα μπορούσε να βοηθήσει ίσως να ήταν κάποιο ηχητικό εμπόδιο ανάμεσα στην οικοδομή και τα δωμάτια όπως κάποιος τοίχος από φτηνό υλικό π.χ. νοβοπάν και φελιζόλ.

Να ξέρεις και το άλλο, υπάρχουν πολλοί που θα πλήρωναν για να ακούσουν θόρυβο οικοδομής έτσι που έχει καταποντιστεί η οικοδόμηση τα τελευταία χρόνια :D

Έγινε επεξεργασία από osa
  • Like 4
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Σωστά αυτά που λένε τα παιδιά και βγαλμένα μέσα από τη ζωή ! :D

Η απόσταση από τη θεωρία στη πράξη είναι πολλές φορές κρίσιμη! :)

Έχοντας κάμποσα "χιλιόμετρα" σαν καλουπατζής, θα σου έλεγα ότι θα συναντήσεις πρόβλημα σοβαρό και όχι μόνο γιατί αυτό που σκέφτεσαι πάει ενάντια στις δόκιμες τεχνικές κατασκευής και τις συνήθειες που συνδέονται με αυτές, αλλά και για αντικειμενικούς λόγους!

Το κάρφωμα στην οικοδομή δεν είναι κάτι που γίνεται όπως σε ένα εργαστήριο πάνω σε ένα πάγκο ή σε άλλο βολικό σημείο.

Πολλές φορές ο μάστορας κρέμεται με το ένα χέρι και με το άλλο καρφώνει τη πρόκα σε σημείο που πρέπει να τεντωθεί όσο μπορεί για να φτάσει.

Εκεί φυσικά το βάρος του καρφωτικού και μόνο -χωρίς να υπολογίζω το τράβηγμα του λάστιχου, είναι απαγορευτικό και αν το θέλεις και επικίνδυνο, καθώς σε μια οικοδομή υπάρχουν "'άπειρα" σημεία που αυτό θα μπορούσε να μαγκώσει και να προκαλέσει πρόβλημα!

Πολλές φορές το κάρφωμα γίνεται σε γωνίες και σε σημεία, που το σκεπάρνι ίσα που καταφέρνει να περάσει, πόσω μάλλον το ογκώδες καρφωτικό.

Βεβαίως υπάρχουν και εύκολα καρφώματα που εκεί ακόμα και τα φανατικά  μαστόρια δεν θα έφερναν αντίρρηση, όπως ας πούμε να καρφώνει το πέτσωμα σε μια πλάκα, αλλά και πάλι θα έχεις θέμα γιατί πρίν να καρφώσεις τη σανίδα πρέπει να τη φέρεις φέρμα με την ήδη καρφωμένη, οπότε θέλει ένα χτύπημα με το σκεπάρνι να έρθει.

Μετά έχεις να κάνεις με όλα εκείνα τα χτυπήματα που δεν έχουν σχέση με το κάρφωμα, για παράδειγμα από το βάλεις ένα τάκο σφήνα, μέχρι να ταμπανιάσεις σωστά τα ποδαρικά της μεταλλικής σκαλωσιάς (η οποία εν προκειμένω είναι πολύ πιο ήσυχη από το κλασικό καλούπωμα με λατάκια για κολώνες).

Αλλά και αυτές έχουν άλλα, ας πούμε κάνουν πολλή φασαρία όταν τις στήνεις, και ιδιαίτερα όταν είσαι στη φάση να φέρεις τη όλη σκαλωσιά σε αλφαδιά με το σφίξιμο ή χαλάρωμα των ποδαρικών (άλλα χτυπήματα εκεί! :)  )

Και μέχρι τώρα είπαμε μόνο για τις τυπικές δουλειές σε μια δουλειά "ταψί" και εύκολη, αν πάμε στις ιδιαιτερότητες που έχει η κάθε οικοδομή και οι τεχνικές της, ο κατάλογος της φασαρίας μακραίνει κι άλλο, για παράδειγμα πως γίνεται να κλειδώσεις μια κολόνα με τα σιδερόκλειδα, χωρίς να χτυπήσεις τα κλειδιά να έρθουν εκεί που πρέπει και χωρίς να χτυπήσεις τις σφήνες που θα τα ασφαλίσουν ! Εκεί να δεις φασαρία, που χτυπάς πάνω στο κλειστό  καλούπι της κολόνας που λειτουργεί σαν αντηχείο! ! !

 

Αυτό που θα είχες σαν σχετική λύση είναι να βρεις ένα καλουπατζή που να έχει "προκάτ" εξοπλισμό, αλλά αυτό το βλέπω πολύ δύσκολο σε μια οικοδομή μικρού μεγέθους γιατί  οι εξοπλισμοί αυτοί γίνονται για πολύ μεγάλες δουλειές, διαφορετικά τα κόστη τους είναι απαγορευτικά!

Ενδιάμεση λύση θα αποτελούσε (με τη σχετική επιβάρυνση βεβαια) να προετοιμάζουν όσα περισσότερα πλαΪνά -ας πούμε- σε χώρο που θα είναι προφυλαγμένος από κάποιο ηχοπέτασμα (σε χαμηλό σημείο ας πούμε της εκσκαφής, οπότε λίγο το βάθος της εκσκαφής , λίγο τα χώματα που θα είναι γύρω θα ανακλούν το ήχο προς τα επάνω.

Αλλά αυτό θα πρέπει να το συνεννοηθείς καλά, γιατί δεν ανήκει στις πρακτικές των καλουπατζήδων και θα κοστίσει περισσότερο τόσο λόγω της καθυστέρησης, όσο και σε φθορά ξύλων!

Μια επίσης καλή ιδέα σε συνδυασμό με τις ώρες της κοινής ησυχίας είναι να τροποποιήσεις το ωράριο των εργασιών των οικοδόμων έτσι ώστε να μην κοπανάνε από "αξημέρωτα"  ! :)

Τρίτη ιδέα, εξαρτώμενη πολύ από την αρχιτεκτονική και τον προσανατολισμό των οικημάτων που θέλεις να προστατεύσεις και από τις ενδεχόμενες αντηχήσεις, είναι να κάνεις τα επίμαχα σημεία τους πιο αναίσθητα στο θόρυβο!

Έχεις 100 μέτρα απόσταση, αν είναι ανοιχτωσιά δεν είναι και πολύ , αλλά δεν είναι και λίγο.

Ίσως αν μένουν τα προς την οικοδομή παράθυρα κλειστά (αν έχουν και διπλά τζάμια ακόμα καλύτερα) ο θόρυβος να είναι εύκολα ανεκτός.

 

Όπως και να έχει, έχεις ένα δύσκολο στοίχημα βάλει μπροστά σου, και σου εύχομαι να το φέρεις σε πέρας με τις λιγότερες δυνατές αβαρίες! :)

 

 

 

Έγινε επεξεργασία από Seafalco
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Αν εισαι απο δω μερια ,Γυθειο ως Πορτο καγιο κ εισαι ντοπιος, κανενα προβλημα.... Απλα ρωτα το γειτονα τι ωρες δεν ενοχλει πολυ η φασαρια , που θα γινει ετσι κ αλλοιως!!!!!!!!!!!

Το μεγαλυτερο ποσοστο της περιοχης εχει τα θεματακια του με αυθαιρεσιες οποτε δεν θα σε ενοχλησουν κ ιδιαιτερα για ψιλοθεματακια....

Λιγα λογια κ καλα με τους διπλα κ οσο μπορεις ποιο νομιμος εσυ κ ολα θα πανε οκ!!!!!!!!!!!!!

Αν εισαι απεναντι[ μεσσηνιακη] οτι σου ειπε ο Νικος απο πανω....

Γενικα κανε τη δουλεια σου , νομιμα κ με ευγενεια απεναντι στους γειτονες ,αλλα να θυμασαι οτι η πολυ ευγενεια ;) καλο ειναι ν αποφευγεται στα μερη μας.....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

οταν ερθει η ωρα ειδοποιησε με να ερθω να νοικιασω το πιο κοντινο δωματιο με θεα προς την οικοδομη !!

.

.

.

.

.

θελω να βλεπω να πεφτουν τα τσιμεντα με την αθορυβη μπετονιεριτσα !!

 

:hehe:

  • Haha 5
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους παιδιά και ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

 

Τα ενοικιαζόμενα δίπλα είναι δικά μας, οπότε καταλαβαίνετε οτι αν δημιουργήσω μεγάλο πρόβλημα στους ενοικιαστές, θα αναγκαστώ να σταματήσω την οικοδομή. Γιαυτό ψάχνω για λεπτομέρειες που ενδεχομένως να βοηθήσουν την κατάσταση.

 

Ευτυχώς ο καλουπατζής είναι φίλος και μικρός στην ηλικία, οπότε δέχθηκε να το ψάξουμε για καρφωτικά κτλ...

 

Σαφώς θα τους πω να δουλεύουν μετά τις 9 και ως τις 3.

 

Θα σκεφτώ μήπως βάλω κάποια φυσικά εμπόδια στο σημείο που η οικοδομή «βλέπει» τα ενοικιαζόμενα. Πχ ενας θείος μου έχει νταμάρι και έχει φορτηγά. Πιστεύετε θα δουλέψει αν βάλω μπροστά κάποια φορτηγά; Ίσως και μπροστά απο τα φοστηγά κάποιο ηχοαπορροφητικό, πχ τα ντάου των μονώσεων και της σκεπής;

 

Επίσης πολύ βασική είναι η μπετονιέρα, αφου θα δουλεύει συνέχεια όσο χτίζουν (θα είναι πέτρινα τα σπίτια). Υπάρχει εμπειρία απο αθόρυβες ηλεκτρικές; 

Έχει και ενας φίλος μια ηλεκτρική χωρίς μοτέρ, σκεφτόμουν μήπως βάλω μόνος μου ενα δυνατό ηλεκτρικό μοτέρ, που να δίνει απευθείας κίνηση στον κάδο της μπετονιέρας, χωρίς γρανάζι, γιατι ξέρω οτι το γρανάζι προκαλεί το θόρυβο. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;

 

 

Έγινε επεξεργασία από kavouras5
Link to comment
Share on other sites

... Και κατι ακομα πού μπορεί να ακούγεται αμελητεο ωστοσο θεωρώ οτι ειναι ΠΟΛΥ σημαντικό. Η ενημέρωση. Φρόντισε να κοινοποιηθεί παντού αυτή η προσωρινή αναστάτωση μρ ενα ευγενικό σημειωμα προς καθε εναν που τυχόν επηρεαστεί. Καλο κουράγιο. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Αν θέλεις να αποφύγεις την πολλή φασαρία (καλούπωμα όχι μπετό) θα σου κοστίσει περισσότερο. Υπάρχουν καλούπια δοκιμασμένα από διάφορα άλλα υλικά εκτός ξύλου που συνδέονται με βίδες (μεταλλικά καλούπια) ή από φελιζόλ με μόνωση αλλά θα πρέπει να το ψάξεις. Η οικοδομή δεν είναι μόνο μπετά όμως. Σίγουρα θα υπάρχουν και σκαπτικά δονητές κλπ. που κάνουν αρκετό θόρυβο. Επίσης το καλούπωμα δεν διαρκεί βδομάδες εκτός αν σηκώσεις πολυκατοικία. Καλή τύχη πάντως.

Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, geochal said:

Αν θέλεις να αποφύγεις την πολλή φασαρία (καλούπωμα όχι μπετό) θα σου κοστίσει περισσότερο. Υπάρχουν καλούπια δοκιμασμένα από διάφορα άλλα υλικά εκτός ξύλου που συνδέονται με βίδες (μεταλλικά καλούπια) ή από φελιζόλ με μόνωση αλλά θα πρέπει να το ψάξεις. Η οικοδομή δεν είναι μόνο μπετά όμως. Σίγουρα θα υπάρχουν και σκαπτικά δονητές κλπ. που κάνουν αρκετό θόρυβο. Επίσης το καλούπωμα δεν διαρκεί βδομάδες εκτός αν σηκώσεις πολυκατοικία. Καλή τύχη πάντως.

 

Πολύ καλή ιδέα για τα μεταλλικά καλούπια! Θα ρωτήσω αν έχει κάποιος στην περιοχή...Σε ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

@kavouras5 Επειδή το τι μπορείς να κάνεις εξαρτάται από το σε ποία φάση βρίσκεται τώρα η οικοδομή και τι σκοπεύεις να φτιάξεις, καλό θα ήταν να μας το πεις, μπορεί να υπάρχουν λύσεις πιο δόκιμες.

Είπες για τοίχους από πέτρα, αυτό πως θα γίνει?

Θα πέσει κανονικός σκελετός από μπετόν και μετά αντί για τοίχους από τούβλο θα γίνουν πέτρινοι (!) ή θα γίνει τούβλο με επένδυση πέτρας?

Αν είναι να γίνει κυρίως πέτρινη κατασκευή, τα μπετά θα είναι μόνο πλάκες και δοκάρια ?

Πόσους ορόφους θα είναι ?

Υπόγειο θα έχεις , θα έχει τοιχία αυτό ?

Οι πετράδες που θα δουλέψουν, θα κάνουν τη πέτρα πελεκητή ή είναι λίγο πολύ έτοιμη?

Όλα αυτά τα ρωτάω, γιατί αν ας πούμε έχεις υπόγειο, αυτό θα είναι ένας καλός χώρος για περιορισμό του θορύβου π.χ. της μπετονιερίτσας που θα φτιάχνει τη λάσπη.

Πιστεύω ότι γι αυτό τη θες τη μπετονιερίτσα, γιατί αν την σκέφτεσαι για τα μπετά, καλύτερα ξέχνα το! :)

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Seafalco said:

@kavouras5 Επειδή το τι μπορείς να κάνεις εξαρτάται από το σε ποία φάση βρίσκεται τώρα η οικοδομή και τι σκοπεύεις να φτιάξεις, καλό θα ήταν να μας το πεις, μπορεί να υπάρχουν λύσεις πιο δόκιμες.

Είπες για τοίχους από πέτρα, αυτό πως θα γίνει?

Θα πέσει κανονικός σκελετός από μπετόν και μετά αντί για τοίχους από τούβλο θα γίνουν πέτρινοι (!) ή θα γίνει τούβλο με επένδυση πέτρας?

Αν είναι να γίνει κυρίως πέτρινη κατασκευή, τα μπετά θα είναι μόνο πλάκες και δοκάρια ?

Πόσους ορόφους θα είναι ?

Υπόγειο θα έχεις , θα έχει τοιχία αυτό ?

Οι πετράδες που θα δουλέψουν, θα κάνουν τη πέτρα πελεκητή ή είναι λίγο πολύ έτοιμη?

Όλα αυτά τα ρωτάω, γιατί αν ας πούμε έχεις υπόγειο, αυτό θα είναι ένας καλός χώρος για περιορισμό του θορύβου π.χ. της μπετονιερίτσας που θα φτιάχνει τη λάσπη.

Πιστεύω ότι γι αυτό τη θες τη μπετονιερίτσα, γιατί αν την σκέφτεσαι για τα μπετά, καλύτερα ξέχνα το! :)

 

 

Προς το παρόν έχουμε τελειώσει τα σκαψίματα. 

Είναι δύο κτίρια:

Το πρώτο είναι ενας πύργος πέτρινος, ισόγειο και ενας όροφος. Ο πύργος θα έχει μόνο βάση απο μπετό και δεν θα έχει κολώνες. Ο τοίχος του θα είναι 50 εκατοστά απο πέτρα που βγάλαμε απο τις εκσκαφές. Ο όροφός του θα έχει πλάκα. Στον όροφο θα μπει σκεπή με ξύλο και κεραμίδια.

Το δεύτερο κτίριο είναι υπόσκαφο. Αυτό θα είναι όλο απο μπετό, φαντάσου θα πέσει όλο σε καλούπια. Οι τοίχοι δηλαδή θα είναι και αυτοί απο μπετόν, ώστε να μη μπάζουν υγρασίες κτλ, αφου θα είναι όλο χωμένο μέσα στη γη. Η σκεπή του είναι πλάκα μπετόν και απο πάνω είναι μπαζωμένη. Τη σκεπή την φτιάχνει η εταιρία που έφτιαξε το υπόσκαφο στο ίδρυμα νιάρχου (εθνική βιβλιοθήκη), οπότε έχει πολύ καλή γνώση για τα υλικά που βάζει κτλ...

 

Οπότε δυστυχώς δεν θα υπάρχουν υπόγεια για να δούλευε μέσα η μπετονιέρα.

Τη μπετονιέρα τη θέλω για τους μάστορες που θα χτίζουν την πέτρα. Τα κυρίως μπετά θα έρθουν κανονικά με φορτηγά, πρέσσα κτλ..Εκείνη τη μέρα που θα πέσουν τα μπετά το ξέρω οτι θα γίνει χαμός, θα ειδοποιήσω όμως τους ενοικιαστές να κάνουν υπομονή αυτή τη μέρα. Γιαυτό θέλω τις προηγούμενες ημέρες (καλούπια, σίδερα κτλ), να κάνω όσο μπορώ πιο αθόρυβα τις εργασίες. Μια λύση ας πούμε που θα εφαρμόσω, είναι οτι οι πετράδες έχουν ηδη αρχίσει να πελεκάνε πέτρες τώρα που δεν έχει πολύ κόσμο, οπότε όταν χτίσουν δεν θα κάνουν τον θόρυβο του πελεκήματος.

 

Οπότε εν τέλει ψάχνω λύσεις για μείωση του θορύβου στο καλούπωμα και μείωση του θορύβου της μπετονιέρας...

Link to comment
Share on other sites

Ότι και να κάνει τον θόρυβο δεν θα τον εξαφανίσεις.  Οι όποιες μυώσεις επιτύχεις δεν ξέρης αν θα έχουν και  μειωμένο αντίκτυπο στα πελατάκια σου.

Αν αντί λοιπόν να επενδύσεις στην μείωση του θορύβου χαρίσεις μέρες στα πελατάκια  νομίζω θα ευχαριστηθούν περισότερο.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, ΓιαγκΤ said:

Ότι και να κάνει τον θόρυβο δεν θα τον εξαφανίσεις.  Οι όποιες μυώσεις επιτύχεις δεν ξέρης αν θα έχουν και  μειωμένο αντίκτυπο στα πελατάκια σου.

Αν αντί λοιπόν να επενδύσεις στην μείωση του θορύβου χαρίσεις μέρες στα πελατάκια  νομίζω θα ευχαριστηθούν περισότερο.

 

 

Αυτό είναι μια πολύ καλή ιδέα που λες...Θα το προτείνω οτι πχ τους χαρίζω μερικές μέρες επειδή θα ταλαιπωρηθούν με τη φασαρία...

Παρόλα αυτά, αφου μπορώ να βρώ κάποιες απλές λύσεις, θα τις προσπαθήσω. Πχ αυτό που είπα με τη μπετονιέρα. Υπάρχει ηλεκτρική που κάνει σαφώς λιγότερο θόρυβο απο την βενζινοκίνητη, και υπάρχουν και μοντέλα ηλεκτρικών που κάνουν ακόμα λιγότερο θόρυβο, πχ αυτό https://newtools.gr/mpetoniera-cm-120-mbc-N70130004 . Δεν είναι μεγάλο έξοδο, οπότε την αγοράζω και μου μένει μετά σε άλλες δουλειές που θα κάνω... ;)

Link to comment
Share on other sites

πριν 6 ώρες, το μέλος kavouras5 έγραψε:

Οπότε εν τέλει ψάχνω λύσεις για μείωση του θορύβου στο καλούπωμα και μείωση του θορύβου της μπετονιέρας...

Το καλούπωμα στο υπόσκαφο, αν δεν υπάρχουν γειτονικά σημεία ανάκλασης του ήχου δεν θα σου δημιουργήσει ιδιαίτερο πρόβλημα.Υπόσκαφο και θόρυβος_01.jpg

 Το ίδιο το περιβάλλον είναι ένα φυσικό χωνί που στέλνει τον ήχο επάνω , μακρυά από τα σπίτια!

 

Για την μπετονιέρα, εφόσον θα έχει οπτική επαφή με τα διαμερίσματα, μπορείς να την τοποθετήσεις έτσι ώστε ο ανεγειρόμενος τοίχος να παρεμβάλλεται μεταξύ αυτής και των διαμερισμάτων.

Επίσης μπορείς να την περικλείσεις με κάποιο ηχοπέτασμα (λατάκια , σανίδες και άντε και μια στρώση πετροβάμβακα για απορόφηση καλή του ήχου.

 

Υπόσκαφο και θόρυβος_02.jpg

 

Ο θόρυβος θα είναι μειωμένος, και καθώς το χτίσιμο θα ανεβαίνει, μπορείς να ψηλώσεις λίγο τη  θέση του πετάσματος.

Τώρα αυτά είναι και θεωρητικά, γιατί δε ξέρω τι παίζει με τους αέρηδες εκεί που είσαι, μπας και το πάρει σαν χαρταετό ! ! ! :p

 

Αλλά τη μπετονιέρα μπορείς να τη δουλέψεις μέσα στον πύργο, αν δεν είναι πολύ στενάχωρα!

"Απλά" θα χρειαστεί να φέρνει με το καρότσι μέσα τα υλικά, αλλά τη λάσπη θα την έχει δίπλα στους μαστόρους!

Επίσης μπορείς να φτιάξεις ένα μικρό ηχοπέτασμα για όποια πελεκήματα πρέπει να κάνουν οι μαστόροι, αν και αυτό είναι ένα θέμα , γιατί πολλά από αυτά είναι της τελευταίας στιγμής και ο μάστορας θέλει να είναι δίπλα στο σημείο που δουλεύει για να παιρνει τα μέτρα του!

 

Καλή συνέχεια και ενημέρωσε πως πήγε το πράγμα! :)

  • Like 3
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Χωρίς  πραγματικα να θελω να στο χαλασω. Αλλα η λυση του Γιαγκου ειναι πολυ πιο σωστη απο αυτο που σκεφτεσαι.

 

Οτι και να κανεις οσο κ να το παλεψεις δε θα καταφερεις τιποτα. Πες οτι μειωσες το θορυβο της μπετονιερας. Και;

Ο μαστορας που θα φωναζει στον βοηθο κ θα κατεβαζει την μητροπολη με τον Πατριαρχη μαζι;

Μια ομορφη κοπελα που θα περνα και θα αρχιζουν να μιλανε για "κυβικα μπετο";

Οι τροχοι που θα δουλεψουν;

Οι σφυριες που αναγκαστικα θα πεσουν;

Τα τριψιματα;

Οι χριστοπαναγιες οταν κατι στραβωσε;

Τα κομπρεσερ που ολο κ καπου θα χρειαστουν;

Μπαζα που θα αδειαζουν μεσα σε καδο κ θα κανουν σαν κουδουνες;

Τρυπανια που αναγκαστικα θα δουλεψουν;

Οι πλακαδες;

Οι μπογιατζιδες με τριψιματα κ σκονη σα να εισαι σε σαχαρα;

 

Σκεψου το αρκετα γιατι αυτο που θες απλα δε γινεται κ μπορω να σου πω αλλους 100 λογους να κανεις φασαρια σε οικοδομη.

Οι λυσεις ειναι 2. Ή κανεις αυτο που λεει ο Γιαγκος και παρακαλας για κατανόηση (διοτι προσωπικα σε διακοπες μου δε θα εδειχνα ακομα και αν δε πληρωνα φραγκο) ή τα κλεινεις για 1-2-3 μηνες δε ξερω το χρονοδιαγραμμα σου  φτιαχνεις οτι ειναι κ συνεχιζεις κανονικα. :)

 

 

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.