Jump to content



Αναβάθμιση σε σύστημα 12ετίας


Recommended Posts

Καλημέρα σας!

Φίλος μου του οποίου το PC εδώ και 1-2 χρόνια καταρέει σιγά σιγά, αποφάσισε επιτέλους να το αλλάξει. Οι απαιτήσεις του πλέον είναι μόνο το σερφάρισμα και άντε κανένα 3D Google Earth. Το σύστημα του είναι εποχής Core 2 Quad Q6600 με μία nVidia Quadro 600 νομίζω. Ο λόγος που αλλάζει είναι γιατί σταμάτησε ξαφνικά να παίρνει μπρος! :p

 

Σκεφτόμουν να πάρει εξ'ολοκλήρου ένα έτοιμο όπως αυτό (στα 450€ με 3 χρόνια εγγύηση) μιας και το budget σίγουρα δεν θέλουμε να ξεπεράσει τα 600€, αλλά θέλουμε να το κρατήσουμε όσο πιο χαμηλά γίνεται, έχοντας στο νου βέβαια ότι και αυτό το PC θα θέλουμε να βγάλει τουλάχιστον 10 χρόνια.

 

Από την άλλη, επειδή έχει ήδη κουτί, SSD με λειτουργικό και DVD, σκεφτόμουν μήπως έβρισκα ένα συνδυασμό από Motherboad, CPU (ίσως και cooler για περισσότερη ησυχία), RAM και τροφοδοτικό που σίγουρα θα βγε κάτι καλύτερο και οικονομικότερο από το έτοιμο. Εκεί βέβαια θα πρέπει να αναλάβω εγώ το στήσιμο και την υποστήριξη.

 

Οπότε με ελάχιστον ψάξιμο κοιτάω κάτι τέτοιο:

CPUAMD RYZEN 5 3400G 3.70GHZ 4-CORE WITH WRAITH SPIRE BOX 141.90 € (3 χρόνια εγγύηση)

MoBoGIGABYTE B450M DS3H RETAIL 69.90 € (3 χρόνια εγγύηση) [σύμφωνα με το site τους υποστηρίζει τον επεξεργαστή]

RAMPATRIOT PSD48G240081 SIGNATURE LINE 8GB DDR4 2400MHZ 29.50 €(Eφ όρου ζωής εγγύηση) [ίσως να μπει και 2η στο πακέτο] [σύμφωνα με αυτό, φαίνεται να την υποστηρίζει η μητρική]

PSUCORSAIR CX SERIES MODULAR CX550M - 550W 80.90 € (5 χρόνια εγγύηση)

 

Σύνολο 322.20 €

 

130€ λιγότερα δηλαδή από το έτοιμο σύστημα με πολύ καλύτερο αποτέλεσμα και αρκετές δυνατότητες αναβάθμισης (προσθήκη RAM, M2 δίσκο) ώστε να θεωρούμε ότι θα κρατήσει. Δεν ξέρω αν έχει νόημα να πάει σε έναν 2600X και να πάρει και την πιο φθηνή κάρτα γραφικών αντί για τα ενσωματωμένα του 3400G. Γιατί έχει γίνει τόσο δύσκολο πλέον να στήσεις ένα μηχάνημα μέχρι να καταλήξεις σε συμβατότητες μητρικής με επεξεργαστές (παρόλο που έχει το σωστό socket), ή μνήμες (παρόλο που έχει τον σωστό τύπο και ταχύτητα), ασπρίζουν τα μαλλιά σου.

 

Οπότε καταλήγουμε στα ερωτήματα:

- Ποια η άποψη σας για αυτή η σύνθεση;

- Έχω κάνει κάποιο λάθος στις συμβατότητες;

- Έχει νόημα η επένδυση σε κάποιο άλλο CPU cooler; (πχ αν ξέρουμε ότι κάνει πολύ θόρυβο το default)

- Έχετε κάποια άλλη πρόταση;

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Μνήμη οπωσδήποτε 2 X 8GB και πάρε κάτι πάνω από  2400MHZ (η μητρική υποστηρίζει 2933/2667/2400/2133 MHz) καλό επίσης να πάρεις με το πιο χαμηλό CAS Latency.

Εννοείται ότι αγοράζεις σύμγωνα με το QVL με τις μνήμες του κατασκευαστή.

Φίλος πρόσφατα αγόρασε αυτή την ψύκτρα και είναι πολύ ικανοποιημένος, βέβαια τώρα ακούει τον μηχανικό δίσκο...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά είναι για το κόστος αυτό, απλά μη ξεχνάς ότι το έτοιμο έχει και ενσωματωμένο το κόστος των win10 σύν έναν 500gb SSD και ένα μουφά psu οπότε δεν έχουν και καμιά σοβαρή διαφορά ουσιαστικά, άλλο που εσύ μπορείς να βάλεις τα win τζάμπα..Οι μνήμες έχουν πέσει στο πάτωμα οπότε βάλε 2χ8 στα 2666 και πάνω τουλάχιστον γιατί δίνει αρκετό boost στην ενσωματωμένη gpu, αν θα παίξει κανα game δλδ.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

ΑΝ κανετε εσεις την....ανανεωση...., θα προτεινα  

Μητρικη  https://www.skroutz.gr/s/15586063/MSI-B450M-Pro-M2.html    επειδη η MSI εχει ανακοινωσει υποστηριξη και  των ZEN 3 στις Β450  μητρικες της, 

 

APU τον 3400g που ανεφερες.  μια χαρα ειναι για απλες δουλειες...!  ψυκτρα μην παρεις. δουλεψετην δικη του, και ΑΝ δεν σας αρεσει, τοτε και μονο τοτε..., αγοραζετε αλλη..!!! 

 

RAM   παρε πιο γρηγορες, ασχετα αν δουλεψουν στα 2400 που υποτιθεται υποστηριζει ο Controller των A-series.  Π.χ  https://www.skroutz.gr/s/9470608/G-Skill-Aegis-8GB-DDR4-3000MHz-F4-3000C16S-8GISB.html    (εγγυηση Εφ' ορου ζωης και αυτες..!)  

 

ΑΝ θες απο το Memory support list της πιο πανω μητρικης... εδω ->  https://www.skroutz.gr/s/12586812/G-Skill-Aegis-8GB-DDR4-2400MHz-F4-2400C17S-8GIS.html?o=F4-2400C17S-8GIS  αλλα απο οτι ειδα και αυτη που εβαλες εσυ, ειναι στο support List..!! 

 

 

PSU OK....! αλλα αν θελεις, υπερκαλυπτεται και με μικροτερο.  εκτος και αν νομιζετε οτι καποια στιγμη, υπαρχει πιθανοτητα αγορας εξωτερικης καρτας γραφικων...! 

 

 

 τα WIN 10 δεν ειναι σοβαρο κοστος, αφου πλεον αγοραζεις κλειδακι με κατω και απο 10€...!!!!     

Έγινε επεξεργασία από cabdik
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

PSU θα ελεγα αυτο    

 

 που

1. ειναι 500αρι, ωστε ..οτι και να προσθεσει αργοτερα, δεν θα εχει θεμα, 

2. εχει 5 χρονια εγγυηση, και 

3 κερδιζεις ενα 20αρικο, ωστε να το ριξεις στις μνημες, αν και εφ οσον θελετε....! (εγω θα προτεινα απ ευθειας 2χ8gb..) 

Link to comment
Share on other sites

Αν και η Msi εμένα με χάλασε διότι το πρόγραμμα της Command center μου μαμησε την εγκατάσταση των windows 7, αυτό δεν αποτελεί, αντικειμενικά, λόγο να μην την προτείνω. Οπότε θα έλεγα την X470 Plus MAX η οποία πωλείται προς 97€ άμεσα διαθέσιμη και επεξεργαστη τον 3100, ετοιμοπαραδοτος στα 95€. Κάρτα γραφικών μια GT 1030 με μνήμες gddr5 και όχι έκδοση με gddr4 ή  rx 550.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το update είναι οτί ο φίλος μου βιάζεται για την αγορά και όπως φαίνεται θα βάλουμε και κουτί στο πακέτο να μας το στήσουν και να το πάρει έτοιμο χωρίς δίσκο (θα βάλουμε τον SSD που έχει ήδη και λογικά θα παίξουν όλα κατευθείαν, εφόσον έχει Win10).

 

@p55 @Matia δεν τον ενδιαφέρει το gaming και δε νομίζω να ασχοληθεί ποτέ, είναι 65 ετών :p 

Επίσης είπαμε ότι μόνο σερφάρισμα θα κάνει, δεν βρίσκω γιατί να μην του περισσεύουν τα 8GB. Τα 16GB είναι υπερβολή. Τόσα έχω εγώ, που δουλεύω στο δικό μου.

 

@cabdik ευχαριστώ για τις προτάσεις, αν και θα προτιμήσω να αγοραστούν όλα από το ίδιο κατάστημα και ακόμα καλύτερα από κάποιο που έχει και φυσική παρουσία (όπως τα e-shop points) στο Ρέθυμνο. Ναι δυστυχώς είναι περιοριστικό αυτό, αλλά ακόμα και αν δεν είναι όλα από το e-shop θέλω να είναι όλα από το ίδιο κατάστημα. Όσον αφορά το τροφοδοτικό αυτό που έχω επιλέξει έχει επίσης 5 χρόνια και είναι 550Watt αλλά είναι και modular σε αντίθεση με αυτό που προτείνεις.

 

@yanni με δεδομένο ότι το πιο απαιτητικό σε 3D πρόγραμμα που θα τρέξει (παιχνίδια δεν μας απασχολούν) είναι το Google Earth, έχει νόημα μία discrete GPU για 80€; Ωστόσο μήπως είναι πιο safe (εφόσον δε σε ενδιαφέρει η απόδοση 3D) να έχεις και ενσωματωμένα γραφικά; Πχ πολλές φορές έχει πεθάνει η κάρτα γραφικών, αλλά παρόλα αυτά μπορείς ακόμα να δουλέψεις το PC με την ενσωματωμένη. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, cabdik said:

 τα WIN 10 δεν ειναι σοβαρο κοστος, αφου πλεον αγοραζεις κλειδακι με κατω και απο 10€...!!!!     

 

11 hours ago, tragikos said:

Οι απαιτήσεις του πλέον είναι μόνο το σερφάρισμα και άντε κανένα 3D Google Earth.

 

11 hours ago, tragikos said:

Εκεί βέβαια θα πρέπει να αναλάβω εγώ το στήσιμο και την υποστήριξη.

 

Μην ακούω μπούρδες για win. Με αυτές τις ανάγκες εννοείται θα μπει Linux Mint και τέλος. Θα γλιτώσεις άπειρες ώρες υποστήριξης και μια φορά τον χρόνο θα πηγαίνεις να του κάνεις update στη νέα έκδοση, π.χ. τώρα είμαστε στην 20 --> 20.1 --> 20.x --> 21 κτλ.

Έγινε επεξεργασία από gdp77
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Και εγώ με τον 3400G είμαι και δεν είναι μόνο για απλές δουλειές. Εγώ τρέχω άνετα Photoshop και παίζω και παιχνίδια (τώρα τελευταία έχω πιάσει το Amnesia Machine for Pigs σε ανάλυση 1440p με medium settings). Δηλαδή το σερφάρισμα θα είναι παραπάνω από αξιοπρεπές.  

Έγινε επεξεργασία από trib
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 2 ώρες, το μέλος tragikos έγραψε:

@yanni με δεδομένο ότι το πιο απαιτητικό σε 3D πρόγραμμα που θα τρέξει (παιχνίδια δεν μας απασχολούν) είναι το Google Earth, έχει νόημα μία discrete GPU για 80€; Ωστόσο μήπως είναι πιο safe (εφόσον δε σε ενδιαφέρει η απόδοση 3D) να έχεις και ενσωματωμένα γραφικά; Πχ πολλές φορές έχει πεθάνει η κάρτα γραφικών, αλλά παρόλα αυτά μπορείς ακόμα να δουλέψεις το PC με την ενσωματωμένη. 

 

 

Η λογική της πρότασής μου πάει ως εξής.

MSI X470 Gaming Plus Max - Skroutz.gr

Μια καλή full ATX μητρική μιας και μιλάμε για PC που θα αντέξει στον χρόνο.

Η εν λόγω MSI, εκτός του ότι είναι άμεσα διαθέσιμη και μάλιστα κάτω από τα 100€ είναι

Full ATX, οπότε μπόλικες υποδοχές για επέκταση, με σχεδόν όλες διαθέσιμες ταυτόχρονα, όχι "έβαλες αυτό εκεί, έχασες την άλλη υποδοχή"

X470, άρα μιλάμε για το premium chipset της προηγούμενης σειράς

Δέχεται όλους τους επεξεργαστές, εκτός από κάτι Α12 και τα ρέστα που ΔΕΝ είναι Ryzen, αλλά Bulldozer, έχει BIOS chip 256MBit, θα υποστηρίξει ΚΑΙ τους 5000

Παίρνει μέχρι και 3950Χ/3900XT, οπότε θεωρητικά είναι μια χαρά και για τα μεγάλα μοντέλα

 

AMD Ryzen 3 3100 Box - Skroutz.gr

Όσον αφορά τον επεξεργαστή. Διαθέτει 4 πυρήνες και 8 threads όπως και ο 3400G, αλλά είναι Zen 2. Σε σχέση λοιπόν με τον 3400G προσφέρει σαφώς καλύτερες επιδόσεις και μάλλον και χαμηλότερη κατανάλωση. Στα 94€ άμεσα διαθέσιμος νομίζω είναι αυτή τη στιγμή ο πιο VFM επεξεργαστής της AMD στην αγορά με πολλά από τα άλλα μοντέλα να έχουν δει ανατιμήσεις σε κάποιες περιπτώσεις μάλλον υπερβολικές.

 

1030GT - Κάρτες Γραφικών - Skroutz.gr

rx 550 - Κάρτες Γραφικών - Skroutz.gr

Από την στιγμή που προτείνω επεξεργαστή χωρίς κάρτα γραφικών, προφανώς πάμε σε επιπλέον κάρτα γραφικών. Τώρα γιατί λέω για 1030 ή 550. Γιατί αυτές υποστηρίζουν, σε έναν βαθμό έστω και hardware decoding H265 codec, το οποίο χρησιμοποιείται ιδίως σε ταινίες 4Κ. Χωρίς την υποστήριξη αυτή η αποσυμπίεση του video πέφτει στις πλάτες τους επεξεργαστή. Ο 3100 πιθανόν δεν θα έχει πρόβλημα, αλλά γιατί να μην κάνεις το μηχάνημα ολίγον πιο future proof και στον τομέα της κάρτας γραφικών;

Unified Video Decoder - Wikipedia

Video Encode and Decode GPU Support Matrix [NEW] | NVIDIA Developer

 

Να κάνω και μια πρόταση για μνήμες. Οι μνήμες που πήρα για μένα ήταν οι G.Skill Aegis 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-16GIS) - Skroutz.gr

3200 και σε χαμηλή τιμή στα 55€ άμεσα διαθέσιμες. Στην MSI με τον Athlon 3000G (Zen+ είναι αυτός) δεν μου έπαιξαν στα 3200. Βασικά δεν ασχολήθηκα καν να δω αν αλλάζοντας κάποια settings θα παίξουν. Έπαιξαν όμως με την μία και συνεχίζουν να παίζουν απροβλημάτιστα στα 3000MHz. Με τον 3100 που είναι Zen 2, ίσως να παίξουν και 3200. Το θέμα είναι ότι είναι οικονομικές, άμεσα διαθέσιμες και προσφέρουν αρκετά καλή ονομαστική ταχύτητα.

 

 

 

------------------------

Εναλλακτικές για πιο οικονομικό τελικό setup

Σε επεξεργαστή.

AMD Athlon-3000G Box

Ναι το ξέρω. Δύο μόνο πυρήνες, αλλά έστω έχει 4 threads. Προσωπικά περίμενα ότι θα είναι ένα χρέπι και τον πήρα αποκλειστικά και μόνο για internet/htpc. Λοιπόν, δεν είναι καθόλου χρέπι. Η αίσθηση που έχω στο desktop είναι η ίδια ή καλύτερη από αυτή που είχα με τον αρχαίο εξαπύρηνο Thuban overclocked στα 3.8GHz. Η μόνη περίπτωση που τον είδα να τα βρίσκει λίγο σκούρα ήταν όταν πήγα να παίξω Youtube 1080p και ταυτόχρονα έτρεχα και antivirus scan στο background το οποίο antivitus βάραγε όλα τα threads και τα τέσσερα. Εκεί ναι, το video playback κόλλαγε στον βαθμό που το σταμάτησα για να το δω αργότερα. Αλλά browsing και γενική χρήση υπολογιστή είναι ultra smooth. Επίσης παίζει μια χαρά 4Κ Η265 μιας και έχει hardware decoding. Με κόστος κάτω από τα 60 ευρώ, άμεσα διαθέσιμος είναι η μόνη APU αυτή τη στιγμή της AMD που δεν έχει ξεφτιλιστεί σε ελεεινό βαθμό η τιμή της. Και πάλι δηλαδή στα 57€ άμεσα διαθέσιμος ακριβός είναι δεδομένου ότι εγώ τον πήρα 45€. Αλλά όχι ρε μαμώτο και 140€ για τον 3400G. Έλεος. Σε σχέση με τον Q6600 λογικά θα είναι σαφώς ανώτερος, αν κρίνω από την σύγκριση με τον overclocked Thuban.

 

Σε κάρτα γραφικών.

MSI GeForce GT710 1GB LP - Skroutz.gr

MSI GeForce GT710 2GB LP - Skroutz.gr

Αν θέλουμε οικονομική κάρτα γραφικών η μόνη πιστεύω σοβαρή επιλογή στις φτηνές είναι η GT 710. Η καρτούλα προφανώς είναι για τα βασικά, αλλά με τιμή άμεσα διαθέσιμη λίγο πάνω από τα 30€ για το 1GB μοντέλο και κάτω από τα 40€ για το 2GB μοντέλο, και με μόλις 19W TDP, είναι ο ορισμός της οικονομικής επιλογής. Βέβαια είναι κατώτερη ακόμα και από την ενσωματωμένη του Athlon, τουλάχιστον στο video playback, λόγω παλαιότητας. Αλλά την δουλειά της θα την κάνει μια χαρά.

 

 

 

Υ.Γ. Μια δεύτερη κάρτα γραφικών σε περίπτωση που πολύ συγκεκριμένα σου πεθάνει η κάρτα γραφικών είναι ολίγον υπερβολή. Στην τελική αν εξαιρέσουμε το εύκολο και άμεσο trableshooting (βγάζω την κάρτα, το PC δουλεύει, άρα φταίει η κάρτα), η λύση είναι πανεύκολη. Αγορά μιας άλλης φτηνής κάρτας, αν το RMA είναι να αργήσει. Ακόμα και second hand των 15€. Μιλάμε για πολύ ειδική περίπτωση ώστε να κάτσουμε να αλλάξουμε όλο το setup του PC αποκλειστικά και μόνο από τον φόβο μην μας κάτσει το λαχείο.

 

 

Υ.Γ. 2. 3100 και κάρτα γραφικών βγαίνουν χοντρικά κάπου στα 165-175€. Σε επιδόσεις λογικά είναι αρκετά πιο πάνω από τον 3400G ώστε να δικαιολογούν το επιπλέον πάνω κάτω 30ευρω.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, yanni said:

Αλλά όχι ρε μαμώτο και 140€ για τον 3400G.

 

Πάντως η iGPU του 3400G είναι ισάξια και σε πολλά games καλύτερη της GT 1030. Υπό αυτή την έννοια δεν είναι άσχημα τα 140€ imo. Αν σκεφτείς ότι η GT 1030 κοστίζει ~80€, αγοράζεις και επεξεργαστή με ~60€ (80+60=140). Σε αυτά τα λεφτά ο Ryzen 3400G είναι πολύ καλύτερος από τον Αthlon 3000G των 60€

Έγινε επεξεργασία από gdp77
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

70€ ετοιμοπαράδοτη η 1030 και ο 3100 έχει το πλεονέκτημα ότι είναι Zen 2. Οπότε έχεις ένα επεξεργαστή σαφέστατα ταχύτερο ο οποίος μπορεί αργότερα να μπει και σε μητρική με chipset σειράς 500 αν χρειαστεί για τον Χ/Υ λόγο. Επιπλέον η επιλογή CPU+ξεχωριστή κάρτα γραφικών, δεν οδηγεί σε memory bottlenecks όταν δουλεύει ταυτόχρονα iGPU και CPU στην περίπτωση μιας APU.

 

O 3000G δεν συγκρίνεται με τον 3400G ούτε με σφαίρες. Και στην επεξεργαστική ισχύε(είναι ο μισός) και στην ενσωματωμένη κάρτα γραφικών(δεν είναι καν το 1/3).

 

Αλλά ο 3000G έχει αστείο κόστος, είναι σαφώς ανώτερος του Q6600, δεν πάμε δηλαδή σε κάτι χειρότερο, παίζει σχεδόν τα πάντα όσον αφορά video decoding και επιπλέον αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για games. Την 1030 και την 550 τις ανέφερα καθαρά για θέμα video playback. Η 710 αρκεί για απλή απεικόνιση εικόνας και μια κάποια επιτάχυνση γραφικών σε desktop/browsing.

Έγινε επεξεργασία από yanni
Link to comment
Share on other sites

(diαφωνώ με την οικονομική πρόταση του yanni, η πρώτη ε΄ναι σαφώς καλύτερη)

Για σύστημα που προορίζεται να κρατήσει κοντά στην δεκαετία, δεν έχει νόημα να ρίχνει κάποιος το κόστος στο πάτωμα. Ειδικά αν η εξαντλητική συμπίεση κόστους γίνεται εις βάρος όλων των υποσυστημάτων.

Μητρική ίσως είναι το εξάρτημα που αξίζει να προσεχθεί κατά το δυνατόν. Έχω καιρό να δω τιμές αλλά θα προσπαθούσα μήπως γίνεται κάτι σε 570. Μνήμη με τίποτα κάτω από 16. Για την ψύκτρα που έγινε ερώτηση, ακόμα κι αν δεν αγοραστεί από τώρα, ίσως χρειαστεί να υπάρχει ως πιθανό κόστος στο μυαλό του αγοραστή, η υποκειμενική ενόχληση από τον θόρυβο δυστυχώς δεν είναι παρακολούθημα της τιμής: αν σε ενοχλεί κάτι, ατυχώς δεν μειώνεται η ενόχληση στην ιδέα ότι πλήρωσε κάποιος λιγότερα. Ιδιαιτέρως αν είναι συχνή/διαρκής. (ανάλογα ισχύουν για «ασήμαντα» εξαρτήματα όπως ποντίκι, πληκτρολόγια απλώς αυτά ήδη υπάρχουν στην περίπτωση).
 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

πριν 21 ώρες, το μέλος tragikos έγραψε:

το budget σίγουρα δεν θέλουμε να ξεπεράσει τα 600€

 

Μήπως με αυτά τα χρήματα πρέπει να αγοράσει και οθόνη; Γιατί αν η οθόνη είναι της ιδίας ηλικίας, πρέπει να αντικατασταθεί οπωσδήποτε (με 27άρα). Πέραν αυτού, δεν έχει κανένα νόημα να ασχοληθείτε με motherboard παλαιότερα της σειράς B550 - x570, καθώς υπάρχουν τέτοια μοντέλα για κάθε βαλάντιο. Και επίσης, αξίζει να περιμένετε να βγουν στα ράφια οι ryzen 5xxx, είναι θέμα 10-15 ημερών. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν σας ευχαριστώ όλους για τα εποικοδομητικά σχόλια σας. Δυστυχώς έπρεπε να επισπεύσω την αγορά γιατί ο φίλος μου δε μπορούσε να περιμένει. Οπότε τελικώς προστέθηκε και ένα κουτί στην παραγγελία, βρήκα συμβατές μνήμες στα 2666Ghz, κατέβηκα λίγο στο PSU για να είναι άμεσα διαθέσιμο και παραγγείλαμε τα εξής:
 

CPUAMD RYZEN 5 3400G 3.70GHZ 4-CORE WITH WRAITH SPIRE BOX 141.90 € (3 χρόνια εγγύηση)

MoBoGIGABYTE B450M DS3H RETAIL 69.90 € (3 χρόνια εγγύηση) [σύμφωνα με το site τους υποστηρίζει τον επεξεργαστή]

RAMRAM KINGSTON KVR26N19S8/8 8GB DDR4 2666MHZ 32.50 € (Eφ όρου ζωής εγγύηση) [σύμφωνα με αυτό, φαίνεται να την υποστηρίζει η μητρική]

PSUPSU CORSAIR CX SERIES MODULAR CX450M - 450W 71.90 € (5 χρόνια εγγύηση)

CASECORSAIR CARBIDE SERIES 100R SILENT EDITION QUIET MID TOWER BLACK 79.90 € (1 χρόνο εγγύηση)

 

Σύνολο 396,10€

 

Αν η ψύκτρα που συνοδεύει τη CPU είναι θορυβώδης, λογικά θα αγοραστεί και μία ψύκτρα.

 

@Oric η οθόνη που έχει του είναι αρκετή, νομίζω είναι 22", οπότε δεν θα τον ενδιέφερε να δώσει παραπάνω χρήματα για αυτό.

@gdp77 ο SSD που έχει ήδη έχει εγκατεστημένα τα προγράμματα που θέλει, όπως τα θέλει σε Windows 10. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να του κάνω format. Επίσης ο ίδιος είναι χρήστης χρόνια των Windows και έχει μία εξοικείωση, δεν θα ήθελα να μπω καν στη διαδικασία για κάτι άλλο. Ευχαριστώ πάντως.

@yanni ευχαριστώ για την εκτενή ανάλυση, δυστυχώς οι επιλογές μου περιορίστηκαν στο stock του e-shop για λόγους που ανέφερα πιο πάνω.

 

Γενικά σας ευχαριστώ όλους, ήταν πιο πολλές οι απαντήσεις απ' ότι περίμενα για το σύντομο διάστημα που ανέβασα το θέμα. Θα το αφήσω ανοιχτό για σχόλια (και κράξιμο που κατέληξα όπου κατέληξα :p) αλλά και για να ενημερώσω για την εξέλιξη. Έχω να στήσω PC γύρω στα 5 χρόνια, ελπίζω να μην έχω χάσει πολλά επεισόδια.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

πριν 22 λεπτά, το μέλος tragikos έγραψε:

ο SSD που έχει ήδη έχει εγκατεστημένα τα προγράμματα που θέλει, όπως τα θέλει σε Windows 10. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να του κάνω format

Αν βάλεις τον δίσκο στο νέο σύστημα θα δουλέψει και θα έχει τα πάντα όπως και στο παλιό αλλά θα πρέπει να βάλεις νέο κλειδί.

Από την άλλη μια φρέσκια εγκατάσταση θα έκανε τα Windows πιο σπιρτόζικα.

Μπορείς να κάνεις είτε το ένα είτε το άλλο.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.