Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

Σήμερα έφτιαξα ριζότο μετά από πολύ καιρό που το είχα στο μάτι. Ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι λοιπόν εγώ και χοιρινό κρασάτο η γυναίκα. Τα αποτελέσματα παρακάτω:

attachment.php?attachmentid=55126&stc=1&d=1362924457

attachment.php?attachmentid=55127&stc=1&d=1362924467

post-400-1416077133,4188_thumb.jpg

post-400-1416077133,2586_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα έφτιαξα ριζότο μετά από πολύ καιρό που το είχα στο μάτι. Ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι λοιπόν εγώ και χοιρινό κρασάτο η γυναίκα. Τα αποτελέσματα παρακάτω:

http://www.thelab.gr/attachment.php?attachmentid=55126&stc=1&d=1362924457

http://www.thelab.gr/attachment.php?attachmentid=55127&stc=1&d=1362924467

Το χοιρινό φαίνεται ωραίο

:hehe:

Link to comment
Share on other sites

το καλυτερο είναι το κορναρόλι αλλά το βρίσκεις δυσκολότερα

Έχω και κορναρόλι (ας είναι καλά το makro), απλά ήθελα να ακολουθήσω τη πλειοψηφία που έλεγε αρμπόριο στη συνταγή.

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα το μενού είχε ένα πρόχειρο φαγητό, αλλά σε καμία περίπτωση το πρόχειρο δεν σημαίνει συμβιβασμούς στη γεύση!!

Πένες με κόκκινη σάλτσα λαχανικών (πιπεριές βασικά) μυρωδικά (μαϊντανό και λίγο δυόσμο) στην οποία προς το τέλος προσθέτουμε 2 -3 κονσέρβες τόνο σε ελαιόλαδο (χωρίς το λάδι) και το αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμα!

Συνοδεύουμε με τυρί τριμμένο, όχι αλμυρό (εδώ βάλαμε Λαδοτύρι Μυτιλήνης) .

Το κακό ήταν ότι είχε πέσει πολύ πείνα, οπότε συμπαθάτε με για τις φωτό!

PS_hp_sl_P3133819_zps88e3614a.jpg

PS_hp_sl_P3133822_zpsa8369bf5.jpg

PS_hp_sl_P3133821_zpsbb1abcf2.jpg

PS_hp_sl_P3133827_zpsd4ce07b7.jpg

Υ.Γ. Οι πένες είναι καψαλισμένες με λίγο ελαιόλαδο.

Το φαγητό είναι πολύ εύκολο και αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία όσοι δεν το έχετε δοκιμάσει (μην ξεχάσετε να ρίξετε μια πρέζα δυόσμο, κόβει την "ψαρίλα" και τον τόνο μην τον κάνετε τελείως νια -νια, να βρίσκεις που και που και κομμάτια ολόκληρα)

Καλή μας όρεξη!

Link to comment
Share on other sites

Συνέβη πριν λίγο:

η πρώτη μου προσπάθεια για medium rare steak

σε κάποια σημεία ήταν πιο λεπτή και έγινε medium αντί για medium-rare αλλά σε γενικές γραμμές το "πείραμα" ήταν επιτυχές!

Περισσότερες φωτογραφίες δεν υπάρχουν γιατί από την στιγμή που την άγγιξε το μαχαίρι, έφυγε σε χρόνο dt.

Δυνατή / μεγάλη θερμοκρασία για λίγο, να καεί απόξω, να κρατήσει υγρά μέσα.

Θέλει λίγο τρεινιμγκ αλλά είσαι σε καλό δρόμο.

Και βασικό να είναι ΚΑΛΟ το κρέας.

Link to comment
Share on other sites

Δυνατή / μεγάλη θερμοκρασία για λίγο, να καεί απόξω, να κρατήσει υγρά μέσα.

Θέλει λίγο τρεινιμγκ αλλά είσαι σε καλό δρόμο.

Και βασικό να είναι ΚΑΛΟ το κρέας.

3 λεπτά από κάθε μεριά την άφησα σε δυνατή φωτιά με ελάχιστο λάδι στο τηγάνι.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.