Jump to content



Η απάντηση μας σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με το TheGreekz.com


hayabusa

Recommended Posts

Θέλοντας εκ μέρους όλης της ομάδας του TheLab.gr να ξεκαθαρίσω την θέση μας αλλά και τις οποιες αμφιβολίες σας έχουν δημιουργηθεί για εμάς σχετικά με το φόρουμ TheGreekz.com, με αφορμή αυτό το ποστ που έγινε στο ΠοΘ θα σας ξετυλίξουμε το κουβάρι της ιστορίας έτσι όπως ακριβώς ξεκίνησε πριν μερικές ημέρες

Στις 26/5/2008 λοιπόν, λαμβάνω πμ από κάποιον χρήστη (αν θέλει ας πει ο ίδιος ποιος είναι, για ευνόητους λόγους) ότι στο Thegreekz.com υπάρχουν άρθρα που έχουμε δημοσιεύσει εμείς, αντιγραμμένα αυτούσια και χωρίς να υπάρχει παραπομπή στην πηγή η οποία είναι το TheLab.gr

Κατόπιν άμεσης συννενόησης με τα παιδιά της υπόλοιπης ομάδας συνέταξα προσωπικά το παρακάτω mail το οποίο και έστειλε τελικά ο Astrolabos (ως registered αφού το site αυτό δεν έχει ούτε καν φόρμα επικοινωνίας για τους επισκέπτες του. )

Αγαπητή διοίκηση του TheGreekz.com,

Mε το e-mail αυτό, θα ήθελα εκ μέρους της ειδησεογραφικής ομάδας του TheLab.gr να εκφράσω την δυσαρέσκεια μας σχετικά με την αυτούσια αντιγραφή ειδήσεων από την ιστοσελίδα μας, χωρίς να έχει προηγουμένως ζητηθεί η άδεια από τους news posters ή από την Διοικητική Ομάδα και χωρίς να υπάρχει η παραμικρή παραπομπή στο αρχικό άρθρο.

Και για του λόγου το αληθές ιδού δύο άρθρα τα οποία βρήκαμε σε λιγότερο από ένα λεπτό και στα οποία γίνεται μόνο μια απλή αναφορά στο TheLab.gr χωρίς να υπάρχει ούτε ένα link το οποίο να οδηγεί τουλάχιστον στην αρχική του σελίδα : http://www.thegreekz.com/forum/showthread.php?t=351102 , http://www.thegreekz.com/forum/showthread.php?t=350962 καθώς και τα αρχικά άρθρα που δημοσιεύσαμε στο TheLab.gr : http://www.thelab.gr/showthread.php?t=51304 , http://www.thelab.gr/showthread.php?t=50239

Όπως σίγουρα γνωρίζετε, η αυτούσια ή μερική αντιγραφή του περιεχομένου της ιστοσελίδα μας (και όχι μόνο φυσικά) απαγορεύεται απαγορεύεται ρητά, από το πιο σημαντικό έως το πιο ασήμαντο post, πολύ δε περισσότερο όταν πρόκεται για άρθρα τα οποία έχουν μεταφραστεί από ξένες πηγές και έτσι αυτομάτως αποτελούν προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας του δημιουργού τους. Για την ακρίβεια στους όρους πρόσβασης και χρήσης του TheLab.gr αλλά (όπως και κάθε ιστοσελίδας και κάθε ιστοσελίδας που σέβεται τον εαυτό της) αναφέρεται ρητά το εξής "Το περιεχόμενο το οποίο αποτελεί προϊόν εργασίας του TheLab.gr αποτελεί πνευματικό δικαίωμα και απαγορεύεται η αντιγραφή / αναδημοσίευση / αναπαραγωγή του με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο χωρίς την γραπτή άδεια των κατόχων του TheLab.gr. Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.

Θα θέλαμε λοιπόν να ζητήσουμε την παρέμβαση σας έτσι ώστε, αφενός να τροποποιηθούν οι ανωτέρω καταχωρήσεις και οι όποιες άλλες πιθανώς υπάρχουν κατά τρόπο τέτοιο που να φαίνεται ξεκάθαρα η πηγή των ειδήσεων καθώς και το όνομα του δημιουργού τους και αφετέρουν να καταστήσετε σαφές στα μέλη, είτε με τροποποίηση των κανόνων της σελίδας σας είτε με ανακοινώσεις, πως η αναδημοσίευση του περιεχομένου άλλων ιστοσελίδων χωρίς την έγκριση της ιστοσελίδας απαγορεύεται ρητά έτσι ώστε να μην βρεθούμε ξανά στην δύσκολη να θέση να διαμαρτυρηθούμε για αντιγραφή θεμάτων που αποτελούν προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας της ιστοσελίδας μας.

Φιλικά

εκ μέρους της Ειδησεογραφικής Ομάδας του TheLab.gr

Μετά από αρκετές ημέρες και συγκεκριμένα χθες 1/06/2008 η απάντηση που λάβαμε ήταν η ακόλουθη (σε πολύ επίσημο ύφος γραμμένη οφείλω να παραδεχτώ)

Αρχικό μήνυμα απο kouklitsa™

Geia sou tha to shzhthsw me ton idioktiti...alla emeis den koitazoume poios grafei ti...panta lemme na bazoune phgh kai to link den einai aparetito mias kai mporoune poli apla na pane sto site...

nomizw oloi genikos pernete polla proswpika...emas ed wienai apla enhmerwsei kai oxi efhmerida kanonikia....den antigonizomaste me sites nea h efhmeridwn...

tespa osa na exei tha to shzhthsh me ton idioktiti ty

ops na symplhrwrsw auta ta rthra den einai sths efhmerides section

kai opws sou eipa ta bazoune users...kai den koitazoume to kathe user ti kanei....kai ean antigrapsane balane phgh toulaxiston pou alloi den bazoune kan

Κατόπιν δημοσιεύτηκε η ακόλουθη ανακοίνωση επιπέδου στην εν λόγω ιστοσελίδα.

8a sas parakalousa na mhn dimosieueste ar8ra apo to The Lab.gr dioti o idioktitis tou mas apeilise nomika.

Epeidi ta ar8ra tou einai xrysa kai den goustarw na tou kanw kai tsampa diafimisi 8a sbistoun ar8ra apo ekei.

Logika kai oloi apo tou team to The Lab.gr exoun ginei banned apo edw! Mhn xesoume diladi!

Μπορείτε να αρχίσετε να βγάζετε τα συμπεράσματα σας...

Πολλά θα μπορούσα να γράψω ακόμη, καθώς και να θέσω πολλά ερωτήματα αλλά μόνο ένα θα πω. Σίγουρα δεν περίμενα(με) από ένα τόσο μεγάλο φόρουμ τέτοια γελοία αντιμετώπιση, ειδικά μάλιστα από την στιγμή που δεν ζητήσαμε κάτι άδικο αλλά θελήσαμε να προστατεύσουμε την ιστοσελίδα μας και το περιεχόμενο της που αποτελεί Προϊόν Πνευματικής Ιδιοκτησίας ! ! !

Αυτά τα λίγα από εμάς..

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι με αυτό το ποστ δεν θέλουμε ούτε να βρούμε το δίκιο μας από κανέναν ούτε τίποτα τέτοιο, ξέρουμε ότι είμαστε σωστοί και τελείωσε.

Αυτό που θέλουμε είναι να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας απέναντι σε εσάς που τόσα χρόνια μας δείχνετε την εμπιστοσύνη σας και συμμετέχετε ενεργά στο TheLab.gr, επειδή δεν θέλουμε να έχετε ούτε την παραμικρή αμφιαβολία για την ακεραιότητα της σελίδας μας.

Υ.Γ: Αγαπητοί κύριοι εκεί πέρα, Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 41
  • Created
  • Last Reply

Το επίπεδο του αντιπροσώπου τους αντικατοπτρίζει μάλλον και το επίπεδο όλου το site τους.

Όταν κι εγώ έγραφα news για το Lab είχα βρει αρκετές φορές κάποια από τα κείμενά μου σε άλλα sites, είναι πολύ ενοχλητικό.

Τυπάκια εκεί στο thegeekz, αν δεν μπορείτε μόνοι σας να γράψετε 2 λέξεις στα ελληνικά (αυτό προκύπτει από την αντίδραση του αντιπροσώπου σας) μη ψάχνεται να τις βρείτε αλλού, έτοιμες, αν μη τη άλλο είναι ανήθικο και τραγικό...

Link to comment
Share on other sites

Απαραδεκτη η απαντηση τους βεβαια....

Απλα οταν η ειδησειογραφικη ομαδα του καθε ελληνικου και μη site μεταφραζει ή αναμεταδιδει ειδησεις απο sites που ειχαν αυτουσια την ειδηση δεν θεωρειται αυτο ως καταπατηση πνευματικης ιδιοκτησιας?

Link to comment
Share on other sites

Απαραδεκτη η απαντηση τους βεβαια....

Απλα οταν η ειδησειογραφικη ομαδα του καθε ελληνικου και μη site μεταφραζει ή αναμεταδιδει ειδησεις απο sites που ειχαν αυτουσια την ειδηση δεν θεωρειται αυτο ως καταπατηση πνευματικης ιδιοκτησιας?

όταν από μια ξένη πηγή κάνεις μετάφραση για να φτιάξεις κάτι δικό αυτό δεν ισχύει.

Μάλιστα αυτό που προκύπτει αποτελεί προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας του δημιουργού του :)

PS: Και φυσικά, πάντα υπάρχει λινκ προς την πηγή

:)

Link to comment
Share on other sites

ενημερωτικα να πω πως και το παιδι που κανει την μεταφραση εχει (παραγωγο) δικαιωμα πνευματικης ιδιοκτησιας,διαφορετικο απο αυτο του συγγραφεα

(γιαυτο στα μεταφρασμενα βιβλια λεει στην πρωτη σελιδα το ονομα του μεταφραστη ;) )

Link to comment
Share on other sites

παντως στους κανονισμους της κατηγοριας computers κτλ που εχουν, λεει ακριβως :

Prosoxi..

Prosoxi sto ti kanete sta alla sites..

Min pairnete tutorials apo edo, kai ta valete se alla sites xores piges...!!

An entopisoume kati tetoio o xristis tha ypostei tis sinepeis..!!

Deikse ligo sevasmo edo sta paidia poy etoimazoun ta tutorials!

τελικα το αντιθετο δλδ δεν ισχυει... καλα.

(σορυ για τα greeklish)

Link to comment
Share on other sites

Αναφέρεται η πηγή τουλάχιστον.

Αν έλεγαν στις ειδήσεις "τους" ότι η είδηση προέρχεται από το TheLab, τότε το τραβάτε και λίγο από τα μαλλιά. Αν δεν έδιναν κανένα στοιχείο ότι η είδηση είναι από το TheLab, τότε όντως είναι foul.

Εδώ το tcmagazine είναι τρέχα γύρευε στις πηγές του, όποτε το θυμούνται αναφέρουν τις πηγές των ειδήσεων, κι αυτές χωρίς direct links.

Του τέστειν, αν δω ειδήσεις μου σε άλλα site, αλλά να αναφέρεται το box, κι ας μην έχει direct link, δε θα με ενοχλήσει. Αν όμως είναι στεγνό copy-paste, χωρίς καμία απολύτως νύξη προς την πηγή, τότε θα τα πάρω ;)

Link to comment
Share on other sites

καλά ρε, στραβός είσαι? :p :P :p:hehe:

Από το mail μας

...αυτούσια αντιγραφή ειδήσεων από την ιστοσελίδα μας, χωρίς να έχει προηγουμένως ζητηθεί η άδεια από τους news posters ή από την Διοικητική Ομάδα και χωρίς να υπάρχει η παραμικρή παραπομπή στο αρχικό άρθρο.

Link to comment
Share on other sites

αν διάβαζες και τα υπόλοιπα, πριν δηλαδή σβήσουν τα superduper σκουπίδια, από εκείνο το thread θα καταλάβαινες πόσο στέκουν όλα αυτά που λένε

Βασικά, και αυτά που υπάρχουν τώρα να διαβάσεις πάλι το ίδιο συμπέρασμα θα βγάλεις λογικά

:D

edit: Ρε, αν αναφερόταν ο Λάμπης δεν θα είχαμε πει κουβέντα. Αλλά αυτοί και δεν έγραφαν τίποτα και πήγαν να μας πουν ότι φταίμε κιόλας...

Άλλωστε και στο insomnia βαζουν πολλες φορές ειδήσεις από εδώ, όμως υπάρχει πάντα παραπομπή στο άρθρο ;)

Link to comment
Share on other sites

Δες ομως τι ωραια που τα γραφουμε εμεις οι λαμπιτες ρε π0Υτ! μου ..

Στα Ελληνικα , στον πληθυντικο, ευγενικοτατοι! :hehe:

Ενω αυτοι... greeklish :p

Περα απο την πλακα τωρα, τα παλικαρια δεν την παλευουν.

Δειτε signature o administrator.

Καποιοι θα επρεπε να κρατανε και τους ''τυπους''..

Go Lab Go! :);):);)

Link to comment
Share on other sites

Μιλωντας γενικα και με αφορμη το παραπανω συμβαν σκεφτομαι ποσο ευκολα καταπαταμε την πνευματικη ιδιοκτησια αλλου και ποσο ευκολα ενοχλουμαστε οταν απο θυτης γινομαστε θυμα.

Link to comment
Share on other sites

Μιλωντας γενικα και με αφορμη το παραπανω συμβαν σκεφτομαι ποσο ευκολα καταπαταμε την πνευματικη ιδιοκτησια αλλου και ποσο ευκολα ενοχλουμαστε οταν απο θυτης γινομαστε θυμα.

Ειπες πολυ μεγαλη κουβεντα :T:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.