Jump to content



Αξιόλογα πολυμέσα και ρήσεις στο διαδίκτυο (ThinkLab)


Tsakonas

Recommended Posts

Είναι παλιό, αλλά το πέτυχα πάλι οπότε αν δεν το έχετε δει:

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=4_7ojVm806c]Fallen Art 2004 720p HDTV - YouTube[/ame]

Επίσης και αυτό έχει ξαναμπει, αλλά πλέον αν κλικάρεις σε οποιοδήποτε πρόσωπο σε πάει στην αντίστοιχη wikipedia σελίδα:

Famous People Painting with Wiki Links | Historical Figures With Image Map - ClipTank.com

Link to comment
Share on other sites

Δημοσιεύτηκε ετήσια έκθεση με παγκόσμια κατάταξη ευημερίας των χωρών του ινστιτούτου Legatum: The 2012 Legatum Prosperity Index

Η Ελλάδα από την θέση 36 το 2009 έχει κατεβεί στη θέση 49 το 2012 στη συνολική αξιολόγηση. Καλύτερα απ’ όλα τα πάμε στην υγεία (θέση 23) και χειρότερα απ’ όλα στα ατομικά δικαιώματα (θέση 121 από 144(!), μετά την Συρία (113)).

XhoC4.jpg

Ολόκληρη η έκθεση σε μορφή PDF

Link to comment
Share on other sites

Συνολικά αν δεις τη βαθμολογία, στέκει.

Αλλά οι επιμέρους τομείς δε στέκουν.

safety & security 38η θεση οι ενώ personal freedom 121? πως γενεν αυτό?

Το PDF βεβαία με την έκθεση λύνει την απορία αφού αναλύει σε σχετικά ικανοποιητικό βαθμό τους παράγοντες που βαραίνουν στον κάθε τομέα αξιολόγησης. (Χωρίς βέβαια να ξέρουμε από που ακριβώς προήρθαν όλα τα δεδομένα, πλην των οικονομικών.)

Παράγοντας που επηρεάζει τον τομέα safety and security "Express Political Opinion w/o Fear" Μαζί με άλλους 9 ομολογουμένως σωστά τοποθετημένους παράγοντες.

Παράγοντες που επηρεάζουν το τομέα personal freedom "Tolerance of Immigrants"

"Tolerance of minorities" x2 αυτοί γιατί μετράνε "in both income and wellbeing categories"

Την εικόνα εύλογα συμπληρώνει ο "Civil Liberties and Free Choice" ως income παράγοντας και οι Satisfaction with Freedom of Choise , Civil Liberties ως wellbeing παράγοντες.

Τώρα αν η ελευθερία λόγου δεν μετράει ως personal freedom.. τι να πω... ξεμένω απο λόγια για να περιγράψω το mind**** που ένιωσα.

Ακόμα και αν το Personal Freedom είχε αντικατασταθεί με κάτι αντίστοιχο της "μεταναστευτικής πολιτικής & αντιμετώπιση μειονοτήτων" ενώ παράλληλα ψήφιζα Ουράνιο Τόξο , δε θα μπορούσα να φανταστώ πως γίνεται να βρεθούμε τόσο πίσω, ειδικά αν ληφθεί υπ όψη ότι στα σύνορα της καταπράσινης στο χάρτη των ελευθεριών USA, με το Μεξικό, γίνονται πραγματικά στρατιωτικές επιχειρήσεις απώθησης μεταναστών.

Ή μήπως να τεθούμε και υπόλογοι ως χώρα που εν μέσω χρεοκοπίας, δεν έχουμε τη δυνατότητα να υποδεχτούμε με δάφνες και στεφάνια τις χιλιάδες μεταναστών που περνούν τα σύνορα μας μηνιαίως.

Έγινε επεξεργασία από kaynd
Link to comment
Share on other sites

Επίσης ψηφίζουν Νοέμβριο, διότι τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του κράτους ήθελαν να λάβουν υπόψιν τον αγροτικό πληθυσμό. Γι' αυτό επέλεξαν ένα μήνα που είναι "ήρεμος" σε σχέση με τα σπαρτά.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.