Jump to content



Αξιόλογα πολυμέσα και ρήσεις στο διαδίκτυο (ThinkLab)


Tsakonas

Recommended Posts

πριν 11 λεπτά, το μέλος Delijohn έγραψε:

ξανά και ξανά...

Καλά κάνεις και το βάζεις, αλλά απευθύνεται μόνο σε όποιον θέλει να συμορφωθεί (γιατί όλοι μας έχουμε κάνει μ@ες στο δρόμο).

Στη βουλή και που μίλησε, πέρα βρέχει. Τα ατυχήματα είναι τζίρος για αυτούς, νοσοκομεία, ορθεπεδικά, νεκροταφία, συνεργεία, μπαριέρες, ανεβαίνουν τα ασφάλιστρα (άρα και οι φόροι) και πάει λέγοντας. Αν ήθελαν να κάνουν κάτι, θα ξεκίναγαν από τα σχολεία με σωστή οδική αγωγή, ανταυτού συντηρούν ένα κύκλωμα που βγάζει δολοφόνους κι άσχετους στο δρόμο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ε ναι, μόνο το ηλίθιο/κοντόφθαλμο ελληνικό μυαλό θα σκεφτόταν έτσι. Στις υπόλοιπες χώρες που μειώνουν τα ατυχήματα, τους νοιάζει περισσότερο η ανθρώπινη ζωή.. πέρα από το ότι θέλουν να έχουν αρτιμελείς πολίτες που δεν τους καλύπτουν ιατρικά έξοδα, επιδόματα, αποζημιώσεις, φοροελαφρύνσεις κ μπορούν να δουλέψουν κανονικά, παράγοντας έργο κ πληρώνοντας τους φόρους τους. Βέβαια είναι κι άμυαλοι κ διευκολύνουν τη ζωή των ανθρώπων μετά τα ατυχήματα.. στην Ελλάδα εύχεσαι να είχες πεθάνει. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, ronin13 said:

Πώς το έλεγξες? Δε σε αμφισβητω, εγκυκλοπαιδικα ρωταω....

Προσπάθησα να την κάνω download με HTTrack και μετά έγινε έλεγχος.

Επίσης, μετά την επίσκεψη στη σελίδα, ο browser μου έγινε πολύ αργός και δυσλειτουργικός, μετά από έλεγχο, είδα πως είχα κι εκεί κάποια πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

Τέτοιους ανθρώπους θέλουμε. Περισσότερους τέτοιους ανθρώπους: https://pegasus.ucf.edu/story/rosen/

 

Παράθεση

In 1993, Harris Rosen “adopted” a run-down, drug-infested section of Orlando called Tangelo Park. Rosen offers free preschool for all children prior to kindergarten and a free college education for high school graduates. Today, the high school graduation rate for Tangelo Park is 100 percent. And no, that is not a typo.

After spending $9 million on his adopted neighborhood of 2,500 residents, Rosen was asked if the program has a stopping point.

“I will be involved in the program until Tangelo Park is a gated community and the average home is selling for $1 million. Then I’m gone.”

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Η νέα κούρσα εξοπλισμών

Παράθεση

 

Η Κίνα έχει περισσότερους γείτονες από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Έχει τεταμένη και ακόμη και εχθρική ιστορία με κάποιες, και υποψίες για όλες. Όμως, η στρατηγική της επιλογή δεν ήταν ο πόλεμος, αλλά οι δρόμοι, οι σιδηρόδρομοι, οι αγωγοί και άλλες επενδύσεις.

 

Στον εικοστό πρώτο αιώνα, οι κούρσες εξοπλισμών δεν είναι για τα όπλα αλλά για την συνδεσιμότητα -και οι Ηνωμένες Πολιτείες [1] χάνουν έδαφος. Στην καρδιά του ανταγωνισμού για την συνδεσιμότητα βρίσκονται οι υποδομές. Μεταξύ του 2005 και του 2012, για να συμβαδίσουν με την αστικοποίηση, την αύξηση των διεθνών ταξιδιών, την αύξηση του εμπορίου [2], την διασπορά των αλυσίδων εφοδιασμού και την αυξημένη εξάρτηση από τις διεθνείς [3] ψηφιακές υπηρεσίες, οι δαπάνες για τις υποδομές μεταφορών, ενέργειας και επικοινωνιών διπλασιάστηκαν από περίπου 2 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως γύρω στο 2005 στα 4 τρισεκατομμύρια το 2012. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί στα 9 τρισεκατομμύρια μέχρι το 2020.

Με τον κόσμο τώρα να διασχίζεται από ένα πλέγμα συνδέσεων, η εποχή των εδαφικών κατακτήσεων έχει σε μεγάλο βαθμό τελειώσει. Οι διεθνές συγκρούσεις έχουν μειωθεί˙ αντ’ αυτού, τα έθνη ανταγωνίζονται για να αποκτήσουν επιρροή στον διασυνδεδεμένο κόσμο.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Διατροφή και συμπεριφορά

 

 

 

Παράθεση

 

‘Ενας μέσος ανθρώπινος εγκέφαλος  ζυγίζει περί τα  1.350 γραμμάρια και καταναλώνει ένα τεράστιο συγκριτικά μέρος της ενέργειας από τον μεταβολισμό μας. Ενώ καταλαμβάνει μόνο  ένα μικρό ποσοστό από το βάρος μας, χρειάζεται το 25% του βασικού μας μεταβολισμού. Είναι προφανές ότι η τροφοδότηση του μυαλού μας με θρεπτικά συστατικά είναι πολύ σημαντική για την επιβίωσή μας. Αλλά και για τις καθημερινές μας σχέσεις.Η εμπειρική γνώση ότι η διατροφική στέρηση  επηρεάζει την διάθεση και μπορεί να φέρει επιθετικότητα είναι, λίγο ή πολύ, γνωστή σε όλους.

Αυτή η εμπειρική γνώση δεν είναι κάτι καινούριο ούτε στην επιστημονική κοινότητα. Εδώ απλά θα  επισημάνουμε μερικές έρευνες:

  • Το 1987 ο Virkkunen σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Βιολογικής Ψυχιατρικής παρατήρησε αντιδραστική υπογλυκαιμία  στο σύνολο των 68 καταδικασθέντων για αδικήματα βίας.
  • Το 1990 ο Schrauzer  βρήκε αξιοσημείωτα μειωμένες τιμές σε φόνους, αυτοκτονίες και βιασμούς στις επαρχίες του Τέξας που οι φυσιολογικές συγκεντρώσεις του λιθίου στο πόσιμο νερό ήταν μεταξύ 70-170 μg/L  συγκριτικά με τις επαρχίες που είχαν λιγότερο ή καθόλου λίθιο στο νερό τους.
  • To 1994 o Corrigan βρήκε μειωμένα επίπεδα Ω-3 και Ω-6 λιπαρών  οξέων σε ανήλικους καταδικασθέντες για βίαια αδικήματα σε σχέση με συνομηλίκους τους που δεν είχαν ποινικό μητρώο.

 

  •  

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.