Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδας


Chosen

Recommended Posts

Έπρεπε να πει ότι δεν θα την καταπολεμησει και δεν θα κερδίσει τίποτα από αυτό ε; Το δύσκολο είναι να τα καταφέρει βέβαια, από την άλλη, είδαμε και τις κινήσεις όλων των κυβερνήσεων στο θέμα...

Στάλθηκε από το Android κινητό μου με το Tapatalk

Ψήφισε Σαμαρά τότε. Σε λίγο θα ετοιμάσει το περιουσιολόγιο για την πάταξή της.

Link to comment
Share on other sites

Για οποιοδήποτε υπολογισμό χρειάζεσαι τα οικονομικά στοιχεία της χώρας. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι αυτά δεν δίνονται ποτέ ως έχουν στην αντιπολιτευση, κάτι που φυσικά έχει γίνει στο παρελθόν.

Για αυτόν τον λόγο δεν μου φαίνεται πολύ περίεργο να υπάρχουν ανακρίβειες.

Το πώς υπολόγισαν, τι υπολόγισαν κτλ δεν το ξέρω.

Στάλθηκε από το Android κινητό μου με το Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ώπα. Να το και το λόμπι της δραχμής.

Ρε συ LL_NEO το 1/3 των ιδιωτικων υπαλληλων δουλευει 4ωρο για 200-300 ευρω , και για τα πρωτογενη πλεονασματα που εχει δεσμευτει μεχρι το 2016 ακομα και αυτοι που εχουνε εισοδημα πανω απο 1000 ευρω το μηνα θα πρεπει να δινουν τα μισα στο κρατος (τουλαχιστον) για να τα μαζεψει.

Και δεν φτανουνε ολα αυτα, συνεχιζεται το χαιδεμα της μεγαλοαστικης ταξης με συνεχεις χαριστικες διαταξεις και δωρακια πασης φυσεως.

Το εχεις παρει πρεφα οτι εισαι γραφικος οσο δεν παει.

Καλυτερα Τσιπρα και ας κανει τα ιδια (που αποκλειεται να ειναι τοσο προσκυνημενοι οσο η νδ και το πασοκ) , 40 χρονια εχετε μπιπ το συμπαν και θελετε να συνεχισετε λες και δεν τρεχει τιποτα.

Έγινε επεξεργασία από Γιωργος_Μ
Link to comment
Share on other sites

Και δεν φτανουνε ολα αυτα, συνεχιζεται το χαιδεμα της μεγαλοαστικης ταξης με συνεχεις χαριστικες διαταξεις και δωρακια πασης φυσεως.
Το 2013, το ελληνικό κράτος, μέσω του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, επένδυσε €5,8 δις στην Eurobank, καταβάλλοντας €1,54 για κάθε μετοχή και αποκτώντας έτσι το 95% της τράπεζας. Επιπλέον, το κράτος αγόρασε επιπλέον προνομιούχες μετοχές αξίας €1,25 δισ. Το κράτος παρέδωσε την Postbank στην Eurobank αφού πρώτα ξόδεψε €4,06 δις για ώστε να καλύψει το «κενό χρη- ματοδότησης» της Postbank αλλά και ακόμη €550 εκ. για την ανακεφαλαιο- ποίησή της.

Βοήθησε την Eurobank να απορροφήσει την διεφθαρμένη, πτωχευμένη Proton Bank δωρίζοντας στην Eurobank €760 εκ. για να καλύψει το «κενό χρηματοδότησης» της Proton, και επί πλέον €550 εκ. νέων κεφαλαίων. Δώρισε €760 εκ. στην Eurobank για την κάλυψη του «κενού χρηματοδότησης» της Aspis, απορροφώντας την. Συνολικά, όσο ο κ. Χαρδούβελης τελούσε Οικονομικός Σύμβουλος της Eurobank, δηλαδή κορυφαίο στέλεχος, το χρεοκοπημένο ελληνικό κράτος παρέδωσε στη Eurobank το συνολικό ποσό των €13,3 δις το οποίο μεταφράζεται στο 7,3% του ΑΕΠ. Γιατί; Επειδή η Eurobank πτώχευσε και το ελληνικό δημόσιο αναγκάστηκε να την διασώσει. Θα περίμενε, όμως, κανείς ότι, έχοντας κάνει μια τέτοια τεράστια επένδυση, από το υστέρημα των πολιτών, το κράτος θα προσπαθούσε να διασφαλίσει την περιουσία του. Αντί για αυτό, μερικούς μήνες αργότερα, εκδόθηκαν νέες μετοχές της Eurobank.

Όμως δεν επιτράπηκε στο κράτος να συμμετάσχει (μέσω του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) στην έκδοση των νέων μετοχών. Επιτράπηκε στους ιδιώτες να αγοράσουν αυτές τις νέες μετοχές με έκπτωση 80% (πληρώνοντας το εξευτελιστικό ποσό των 31 λεπτών ανά μετοχή, ενώ το κράτος είχε ξοδέψει €1,54 ανά μετοχή) εντός λίγων μόνων μηνών. Η τιμή αυτή δεν ήταν μόνο πολύ χαμηλότερη από την τιμή που είχε καταβάλει το κράτος λίγους μήνες πριν, αλλά ήταν και χαμηλότερη από την αξία της μετοχής στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατά τη στιγμή της έκδοσης των νέων μετοχών. Για να καλύψει τα νώτα της, η κυβέρνηση νομοθέτησε την εσαεί ασυλία για τα μέλη του ΔΣ του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από την κατηγορία ότι ενήργησε εναντίον των συμφερόντων του δημοσίου απέχοντας από την συγκεκριμένη έκδοση νέων μετοχών. Ως αποτέλεσμα της νέας έκδοσης μετοχών, οι ιδιώτες επενδυτές (συμπεριλαμβανομένων αρκετών hedge funds) πλήρωσαν €2,86 δις και απέκτησαν το 65% μίας τράπεζας για την οποία το ελληνικό κράτος είχε μόλις ξοδέψει €13,3 δις. Έτσι η συμμετοχή του κράτους στην Eurobank μειώθηκε στο 35% του μετοχικού κεφαλαίου, μειώνοντας την αξία των μετοχών του δημοσίου σε μόλις €2 δις. Περιληπτικά, το κράτος διέσωσε την Eurobank με κόστος τουλάχιστον €13,3 δις για να λάβει το 95% της τράπεζας αλλά, λίγους μήνες αργότερα, παρέδωσε τα κλειδιά της τράπεζας σε ιδιώτες θυσιάζοντας το 65% που κατείχε μειώνοντας την περιουσία του στην Eurobank στα €2 δις.

πηγή: Ο ταλαντούχος οικονομικός σύμβουλος της Eurobank | Το Κουτί της Πανδώρας
Link to comment
Share on other sites

Έχετε δίκιο μάγκες. Ναι ρε. Έχουν προγράμμα οι άνθρωποι και θα μας κάνουν επίγειο παράδεισο. Σαν τις χώρες που μας έχουν φέρει σαν παραδείγματα προς μίμηση.

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά δεν είδατε τον Βορίδη που εγκαινίασε νέα χειρουργεία στον Ευαγγελισμό , ευγενικής χορηγίας του Τουρκολιά; - Εγκαινιάστηκαν τα νέα χειρουργεία του Ευαγγελισμού - κοινωνία - Το Βήμα Online

Μην είστε αχάριστοι!

Ξεσκιστήκανε να μασάνε δις από την ανακεφαλαιοποίηση και ρίχνουν τώρα τυράκι να τσιμπήσουν τα ποντίκια. Ουστ , κοπριές!

Link to comment
Share on other sites

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των στρες τεστ , αν και απ' ότι φαίνεται η σούπα αργεί - Τις επόμενες εβδομάδες τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των «ασκήσεων αντοχής» της ΕΚΤ | naftemporiki.gr

"Σύμφωνα με το σχόλιο της Wall Street Journal, η ΕΚΤ, με την απόφασή της να μοιραστεί με τις ευρωπαϊκές τράπεζες μέρος των αποτελεσμάτων των ασκήσεων, επιχειρεί να δώσει την ευκαιρία να καλύψουν κεφαλαιακές ανάγκες ή να διορθώσουν λάθος στοιχεία, πριν την οριστική δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων."

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά δεν είδατε τον Βορίδη που εγκαινίασε νέα χειρουργεία στον Ευαγγελισμό , ευγενικής χορηγίας του Τουρκολιά; - Εγκαινιάστηκαν τα νέα χειρουργεία του Ευαγγελισμού - κοινωνία - Το Βήμα Online

Μην είστε αχάριστοι!

Ξεσκιστήκανε να μασάνε δις από την ανακεφαλαιοποίηση και ρίχνουν τώρα τυράκι να τσιμπήσουν τα ποντίκια. Ουστ , κοπριές!

Ο θρύλος λέει οτι κάθε πρωί που ξυπνάει ο Τουρκολιάς το πρώτο πράγμα που κανει ειναι να προσευχηθεί στο Μεγαλοδυναμο προκειμένου να γίνει ο πρώτος τραπεζίτης στην Ελλάδα που θα τον συμπαθήσουν οι Έλληνες. Δεν ξέρεις δε πόσες φορές εχει φτάσει στο Τσακ να πάρει τηλέφωνο τον Σόλωνα και να τον ρωτήσει "ν αγαπαααας;"

Link to comment
Share on other sites

Ο Χαρδούβελης αναφέρει ότι όλες οι χώρες πληρώνουν φόρο για την ακίνητη περιουσία...τετριμμένο...όπως τετριμμένη και η απάντηση ότι ο συνολικός φόρος της ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα είναι υπερπολλαπλάσιος, οι αντικειμενικές αξίες άλλης εποχής και εκτός χρόνου, οι μισθοί μικρότεροι κτλ...

Απ'την άλλη οι τράπεζες, λένε, χρειάζονται 20 δις ακόμα, όσο δηλαδη και το πρόγραμμα του Συριζα κοστολογημένο από την κυβέρνηση...ας τα ξαναπάρουν οι τράπεζες μωρέ...τον κάθε ξεβράκωτο να βοηθήσουμε όπως λέει ο Συριζα...Του Τσίπρα τα 20 δις δεν βρίσκονται ...για τις τράπεζες θα τα βρούμε...θα ξαναμαμήσω τον φτωχό...θα βγάλω έναν νεό ΕΝΦΙΑ που και καλά θα αντικαταστήσει τον παλιό (η ακόμα καλύτερα θα αφήσουμε και τον παλιό τώρα που τον μάθαμε), και αργότερα θα αποδεχθει λάθος/αντισυνταγματικός whatever ένα χρόνο μετά αλλά θα τα εχω εισπράξει...Θα τα πάρω και από τις διαζευγμένες γυναίκες φορολογώντας την διατροφή σαν ελ.επαγγελματία (που είναι ήδη φορολογημένο από τους τεως συζύγους ) με 26% από το 1ο ευρώ και 55% προκαταβολή φόρου και εχοντας επίσημα ανακοίνωση ότι η διόρθωση θα γίνει του χρόνου (οι φόροι δεν θα επιστρέφονται)

απ'την άλλη ο Γερολυμάτος Γιακουμάτος παρακαλάει να πέσουν οι τιμές του γάλακτος (REAL FM) που ήταν σίγουρος ότι θα το πετύχαινε ...

Και επιμένει ο LL_NEO ότι δεν είναι ανίκανοι ή καλύτερα ότι πιο ανίκανοι είναι οι άλλοι ...

Έγινε επεξεργασία από sstav
Link to comment
Share on other sites

Με συγχωρείτε τώρα αλλά το "θα μαζέψει πόρους από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την εξυπηρέτηση των κόκκινων δανείων" είναι η φενάκη των προϋπολογισμών των προηγούμενων χρόνων που για να δικαιολογήσουν τις τεράστιες αποκλίσεις που είχαν, χώναν κάποια εκατομμυριάκια με αιτιολογία "καταπολέμηση της φοροδιαφυγής" το οποίο δε το κάνανε ποτέ και ο προϋπολογισμός αν και ισοσκελισμένος ήταν στην ουσία ελλειμματικός.

Λυπάμαι πραγματικά για αυτό που άκουσα από το Σύριζα, το οποίο δυστυχώς με έπεισε ότι αν ανέβει στην εξουσία στην ουσία θα δούμε μια από τα ίδια.

Θα τον ρίξουν ή θα δραπετεύσει σε εκλογές;

Δεύτερη προϋπόθεση είναι η πληρωμή φόρων από τους πλούσιους φοροφυγάδες, που καλύπτουν συστηματικά και προκλητικά οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Η αποκάλυψη της Κριστίν Λαγκάρντ στους Financial Times ότι απειλήθηκε η ζωή της, μόλις μίλησε για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που γράφαμε στην προηγούμενη ανάλυσή μας, ότι δηλαδή οι δανειστές αντιλαμβάνονται πως ήρθε ο καιρός να παταχθεί η μεγάλη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο στην Ελλάδα που οι Σαμαράς-Βενιζέλος δεν θέλουν να κάνουν.

Παρέμβαση δική μου τα έντονα.

Link to comment
Share on other sites

enikos.gr - Οικονομία: Μέσω Facebook δέχθηκε απειλές η Λαγκάρντ;

Έχω ακούσει ότι ''η πένα είναι ισχυρότερη απο το ξίφος'' αλλά τούτο δω είναι στα όρια της γελοιότητας.

Θα μπορούσε κανείς να εικάσει πως ούτε η Χριστινούλα ενδιαφέρεται για την φοροδιαφυγή. Θα έλεγε κανείς πως την ευλογεί κιόλας, καλύπτοντας τις ''προτιμήσεις'' της με γελοίες αιτιάσεις.

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=5271]sstav[/MENTION] ποιος είπε οτι οι τράπεζες θα χρειαστούν 20 δις;

Η διάφορα κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ξέρεις ποια ειναι σε αυτό το κομμάτι; Ο ΣΥΡΙΖΑ αφού λέει οτι θα καταργήσει όσους νόμους ειναι να καταργήσει θα πάρει τα χρήματα του ΤΧΣ για να χρηματοδοτήσει το κοινωνικό του προγράμμα. Αν ρωτας εμένα αν μπορείς να βρεις 100δις για να τα ρίξεις σε κοινωνικά προγράμματα παρτα χθες και ριξτα. Αλλα τα λεφτά του ΤΧΣ; Εμμμμμ δεν ειναι δικά σου ακριβώς για να τα κανεις οτι θες. Θέλει την τζιφρα του Ντράγκι, ο οποίος αν το έμαθες βγήκε και άδειασε τον αδελφό Αλέξιο.

[MENTION=16598]dangar[/MENTION] καταρχάς εγω το έμαθα απο σενα το σκηνικό με τον Ευαγγελισμο. Άρα αν παριστάνουν τους ευεργέτες τους βοηθάς [emoji3]. Απο κει και περα ειναι στο corporate culture της κάθε εταιρίας το αν θα κανει η δε θα κανει τέτοιες χορηγείες. Προσωπικά εγω τα θεωρώ υπερεκτιμημένα.

Link to comment
Share on other sites

Θα τον ρίξουν ή θα δραπετεύσει σε εκλογές;

Παρέμβαση δική μου τα έντονα.

Δε νομίζω ότι δε θέλουν. Φοβάμαι ότι δε μπορούν να πατάξουν την φοροδιαφυγή στην Ελλάδα. Ενώ το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, χορεύει με το σώμα. Αν οι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί είναι για τα πανηγύρια, δεν θα φτιάξουν αυτόματα με "εντολή Τσίπρα".

Αν ήθελε ο Σύριζα να είναι εντάξει με τη κοινωνία, δε θα ανακοίνωνε παροχές, αλλά θα ανακοίνωνε τρόπους αναδιοργάνωσης των ελεγκτικών μηχανισμών. Αλλά έτσι δεν κερδίζεις τους ψήφους αυτών που θέλουν λεφτά στη τσέπη χωρίς να ενδιαφέρονται από που θα βγουν.

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω ότι δε θέλουν. Φοβάμαι ότι δε μπορούν να πατάξουν την φοροδιαφυγή στην Ελλάδα. Ενώ το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, χορεύει με το σώμα. Αν οι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί είναι για τα πανηγύρια, δεν θα φτιάξουν αυτόματα με "εντολή Τσίπρα".

Αν ήθελε ο Σύριζα να είναι εντάξει με τη κοινωνία, δε θα ανακοίνωνε παροχές, αλλά θα ανακοίνωνε τρόπους αναδιοργάνωσης των ελεγκτικών μηχανισμών. Αλλά έτσι δεν κερδίζεις τους ψήφους αυτών που θέλουν λεφτά στη τσέπη χωρίς να ενδιαφέρονται από που θα βγουν.

Μα δεν πρόκειται για εντολή Τσίπρα.

Όταν το κυνήγι λιγοστεύει τα λιοντάρια σκοτώνουν τα τσακάλια για να αυγατίσει το φαγητό.

Λαγκάρντ σημαίνει ΔΝΤ και ΔΝΤ σημαίνει ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί δεν συμφωνούν με την πολιτική λιτότητας, πιστεύουν ότι τους κάνει ζημιά.

Θα βγει για να υλοποιήσει την χαλάρωση της οικονομικής πολιτικής και το κρέμασμα των περισσότερων τσακαλιών.

Απλά επειδή είναι ο μοναδικός που δεν κρατάνε οι Γερμανοί με μισινέζα από τα αρχδα.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.