Jump to content



  • yanni
    yanni

    Αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων που δουλεύει κάτω από οθόνη, τζάμι ή μέταλλο, ανέπτυξε η Qualcomm

    Η Qualcomm εδώ και λίγο καιρό κατασκευάζει τους δικούς της αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων. Στο παρελθόν τους προωθούσε μέσω την ονομασίας Sense ID, αλλά πλέον τους ονομάζει απλά Qualcomm Fingerprint Sensors. Οι νέοι αυτοί Qualcomm Fingerprint Sensors, έρχονται με νέα χαρακτηριστικά για σύγχρονα smartphones, που θα επιτρέψει στους σχεδιαστές τους μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, κρύβοντας τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων για παράδειγμα, κάτω από την οθόνη.

     

    Η τοποθέτηση του αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, θα επιτρέπει σε κάποιον να ενεργοποιεί το smartphone του, απλά χτυπώντας ελαφρά με το δάκτυλό του σε κάποιο προκαθορισμένο σημείο αυτής. Ακόμα περισσότερο, σύμφωνα με την Qualcomm οι νέοι της αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων δουλεύουν τόσο κάτω από την οθόνη, όσο και κάτω από γυαλί ή μέταλλο, επιτρέποντας τους σχεδιαστές της συσκευής να επιλέξουν ελεύθερα το που θα τοποθετήσουν αυτούς.

     

    fingerprint_01.jpg

    fingerprint_02.jpg

     

    Η δυνατότητα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, όταν ο αναγνώστης είναι κάτω από μία άλλη επιφάνεια, επιτυγχάνεται χάρη στην χρήση υπερήχων, με μοναδική προϋπόθεση η οθόνη, το γυαλί ή το μέταλλο, να μην ξεπερνάνε κάποια όρια πάχους. Η υποστήριξη επιπλέον του προτύπου IP68, εγγυάται και την λειτουργία του αναγνώστη κάτω από το νερό.

     

    fingerprint_03.jpg

    fingerprint_04.jpg

     

    Η Qualcomm σε συνεργασία με την Vivo επέδειξαν μια τροποποιημένη έκδοση του Vivo X6 Play η οποία χρησιμοποιούσε τον νέο αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων της Qualcomm. Θα χρειαστεί πάντως να περιμένουμε λίγο καιρό μέχρι να δούμε τους νέους αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων σε συσκευές που θα κυκλοφορήσουν ευρέως στην αγορά. Συσκευές με αναγνώστες που θα βρίσκονται κάτω από γυαλί ή μέταλλο, αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2018, με αυτούς που θα βρίσκονται κάτω από την οθόνη αργότερα.

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.