Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Έπεσε το μερίδιο χρήσης των Windows 10 για το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου. Ανέβηκε το Linux

    To δημοφιλές λειτουργικό σύστημα της Microsoft, Windows 10, για αρκετούς συνεχείς μήνες παρουσίαζε αύξηση στο μερίδιο χρήσης ανά τον κόσμο, κυρίως λόγω του τερματισμού υποστήριξης των Windows 7 και της προσπάθειας της Microsoft να το προωθήσει ως το μοναδικό Windows λειτουργικό που είναι διαθέσιμο για τους χρήστες. Τα δεδομένα αυτά έρχεται να ανατρέψουν οι πληροφορίες από τη NetMarketShare, μια εταιρεία που παρέχει στατιστικά για το μερίδιο χρήσης διαφόρων τεχνολογιών (browsers και OS). Σύμφωνα με τις μετρήσεις για το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου, τα Windows 10 έχασαν μερίδιο χρήσης.

     

    Από το 57,37% τον Φεβρουάριο, τα Windows 10 έπεσαν στο 57,34% τον Μάρτιο και 56,08% τον Απρίλιο. Αν και η ποσοστιαία μείωση είναι μικρή, με δεδομένο τον τεράστιο αριθμό PC ανά τον κόσμο, αντιστοιχεί σε πολλές χιλιάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Μια πιθανή εξήγηση μπορεί να είναι και η αναστολή λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας COVID-19, κάτι που αναγκάζει τον κόσμο να δουλεύει από το σπίτι, όπου πιθανόν χρησιμοποιούνται διαφορετικά λειτουργικά συστήματα. Φυσικά αυτό είναι μόνο μια υπόθεση. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο ίδιο διάστημα, το δημοφιλές, στον κόσμο του Linux, Ubuntu ανέβασε σημαντικά το ποσοστό του χρήσης από το 0,27% στο 1,89% τον Απρίλιο.

     

    Στα συγκεντρωτικά ποσοστά για τα λειτουργικά συστήματα, τα Windows (όλες οι εκδόσεις) είχαν πτώση από το 89,21% στο 86,92%, ενώ το Linux (όλες οι διανομές) εμφάνισε άνοδο από το 1,36% στο 2,87%.

     

    large.1.jpglarge.2.jpg

     

    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις μετρήσεις ενός άλλου ιστότοπου στατιστικών δεδομένων, του statcounter, η Ελλάδα είναι η χώρα που παρουσιάζεται το υψηλότερο ίσως ποσοστό παγκοσμίως χρήσης Linux, με 4,47% τον Μάρτιο. Το ποσοστό είναι ίσως και μεγαλύτερο αν υπολογίσουμε και το 2,32% με άγνωστο λειτουργικό σύστημα, καθώς οι χρήστες Linux λόγω αυξημένων γνώσεων και ιδιαίτερης ευαισθησίας σχετικά με την ιδιωτικότητά τους, είναι πιθανόν να ρυθμίζουν τα συστήματά τους ώστε να μην αποκαλύπτεται η χρήση του λειτουργικού ή του browser που χρησιμοποιούν από τις ιστοσελίδες συγκέντρωσης τέτοιων δεδομένων.

     

    large.Selection_003.jpg

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.