Jump to content



  • yanni
    yanni

    Νέες πληροφορίες για τους Skylake

    .
    Οι Skylake-S που προορίζονται για τα desktop PCs, θα χρησιμοποιούν ένα νέο socket, το socket 1151 και θα είναι διαθέσιμοι μέσα στο καλοκαίρι. Για να μπορέσει κάποιος να εκμεταλλευτεί τα νέα χαρακτηριστικά των επεξεργαστών αυτών, θα χρειαστεί να προμηθευτεί μια νέα μητρική η οποία θα χρησιμοποιεί chipset της σειράς 100.

     

    Οι Skylake-S θα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Οι δύο πρώτες θα περιλαμβάνουν dual και quad core μοντέλα και η διαφορά τους θα είναι στο TDP αυτών. Της μίας κατηγορίας τα μοντέλα θα έχουν TDP 65W και της άλλης TDP 35W. Η τρίτη κατηγορία που θα απευθύνεται στους enthusiasts, θα περιλαμβάνει μοντέλα με 95W TDP και υψηλότερες συχνότητες.

     

    Οι skylake αναμένεται να προσφέρουν υψηλότερες επιδόσεις όσον αφορά το επεξεργαστικό κομμάτι, ή αλλιώς υψηλότερο IPC, σε σχέση με τους παλαιότερους core, καθώς επίσης υψηλότερες επιδόσεις και από την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Αυτό μάλιστα αναμένεται να το επιτύχουν έχοντας παράλληλα και χαμηλότερη κατανάλωση. Οι επεξεργαστές θα υποστηρίζουν DDR3L και DDR4, ενώ στην μεγάλη λίστα των υποστηριζόμενων τεχνολογιών βρίσκουμε τα Turbo Boost 2.0, Hyper Threading, DMI 3.0, υποστήριξη για τρεις οθόνες μέσω ψηφιακών εξόδος συμπεριλαμβανομένων και Displayport, HEVC, VP8, VVP9, AMCs και υποστηίριξη για τα τελευταία APIs όπως τα DirectX 12, OpenGL 4.3/4.4 και OpenCL 2.0.

     


    Intel Skylake S Platform Details1

     


    Όσον αφορά τα chipsets, θα υπάρχουν τρία στην σειρά 100 τα Z170, H170 και H110. Το Z170 θα είναι το μόνο που θα υποστηρίζει overclocking. Το Z170 θα είαι ένας μικρός παράδεισος για όποιον θέλει ένα σύστημα με πληθώρα δυνατοτήτων έχοντας υποστήριξη για πάνω από δέκα USB 3.0 υποδοχές, έξι SATA 3.0 υποδοχές, και 16 γραμμές PCI-Express 3.0. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά έχουμε 40% καλύτερο high-speed I/O, DMI και PCI-Express στα 8 GT/s, Intel RST, Intel RST PCIe (x4 M.2) και x2 SATA Express υποδοχές. Προφανώς τα νέα chipsets θα υποστηρίζουν και NVMe λύσεις αποθήκευσης όπως η σειρά SSD 750 της Intel.

     


    Intel 100 Series chipset Overview


    Intel Z170 H170 H110 Chipset Comparison


    Intel Motherboard Chipset Roadmap

     


    Η Intel ήταν σε θέση να δείξει ήδη μοντέλα συσκευών που χρησιμοποιούσαν τους Skylake στην IDF2015, όπως ένα ultrabook το οποίο έτρεχε Windows 10, διέθετε οθόνη 12,5'' ανάλυσης 2560x1440 pixels, USB Type-C υποδοχή, ενώ για την τροφοδοσία του χρησιμοποιούταν ένα τροφοδοτικό των 65W.

     


    Intel ASUS Chi Skylake Notebook


    Intel Skylake All In One PC


    Skylake powered notebook hybrid


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.