Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    64-core Threadripper στα σκαριά;

    Σύμφωνα με πληροφορίες του αρθρογράφου Usman Pirzada που δημοσιεύονται στο wccftech, η AMD ετοιμάζει έναν «τερατώδη» 64-core/128-thread Threadripper προς κυκλοφορία το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους (Q4 2019). Μέχρι στιγμής ο κορυφαίος HEDT επεξεργαστής της σειράς είναι ο W2990X (32-core).

     

    Ο 64πύρηνος Threadripper θα χρησιμοποιεί και νέα πλατφόρμα η οποία κανονικά θα ονομαζόταν X599, αλλά προς αποφυγή σύγχυσης με την αντίστοιχη της Intel, μάλλον θα χρησιμοποιηθεί άλλο όνομα. 

     

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο νέος επεξεργαστής θα είναι συμβατός με το υπάρχον TR4 socket ακολουθώντας την ίδια λογική με τους desktop Zen2 που είναι συμβατοί με παλαιότερες πλατφόρμες. Το νέο chip αυτή τη φορά θα είναι κατασκευασμένο στα 14nm, αν και δεν αποκλείεται να υπάρξει μετάβαση στα 7nm.

     

    Οι τιμολόγηση αναμένεται μεταξύ των 2.500$-3.000$ κάνοντας τον εν λόγω επεξεργαστή ιδιαίτερα ελκυστικό για τους επαγγελματίες που ενδιαφέρονται για τέτοια επίπεδα απόδοσης. (Οι HEDT 18-core αντίστοιχοι Intel κοστίζουν σήμερα 1800$).


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.