Jump to content


  • Corsair Vengeance C70 review - "Παρουσιάστε... Αρμ!"


    Ένας ακόμα κουρσάρος έφτασε στα χέρια μας.
    Αυτή τη φορά όμως οι κανόνες του παιχνιδιού είναι στρατιωτικοί. Δεν έχουμε να κάνουμε με έναν απλό «πολίτη». «Ψαρώσαμε σαν νέοι» μόλις τον αντικρίσαμε και αυτό που κάναμε ήταν αυτό που έπρεπε. Από το έπ' ώμου, φέραμε το όπλο μπροστά μας, με την φλογοκρύπτη στο ύψος των ματιών μας, τη γεμιστήρα να κοιτά μακριά από εμάς και αποδώσαμε τιμές.

    Παρουσιάστε... Αρμ!!! 

    Το τιμώμενο πρόσωπο της σημερινής παρουσίασης είναι το Corsair Vengeance C70, το οποίο ''θα κριθεί'' βάσει των δυνατοτήτων του.

    Πόσα αστέρια θα πάρει; Θα προαχθεί στην ιεραρχία; Οι απαντήσεις στις σελίδες που ακολουθούν...

     

    Corsair-C70-Vengeance-Military-case-review-image090.jpg

     

    Χαρακτηριστικά

     

    Αρχικά ας ρίξουμε μία ματιά στα χαρακτηριστικά του κουτιού τα οποία παρατίθενται στον παρακάτω πίνακα.

     

    Corsair-C70-Vengeance-Military-case-review-image001.png

     

    Εντύπωση μας προκάλεσε σίγουρα το πόσους ανεμιστήρες μπορεί να δεχτεί το συγκεκριμένο mid tower, οι οποίοι υπόσχονται ένα καλό airflow στο εσωτερικό του υπολογιστή σας.


    Το Corsair Vengeance C70 διατίθεται σε τρεις διαφορετικούς χρωματισμούς, για να ικανοποιήσει κάθε γούστο. Οι τρεις "αποχρώσεις" είναι η χακί(military green), το κλασικό σε όλους μας χρώμα για ένα κουτί, το μαύρο και το λευκό, που κατά πολλούς είναι το νέο μαύρο.
    Η τιμή του δε στην ελληνική αγορά -τη στιγμή που γράφεται το παρόν review- ξεκινάει από τα 147 ευρώ.

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image004.jpg

     

     

    Συσκευασία και περιεχόμενα

     

    Το περιτύλιγμα του Corsair Vengeance C70 δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει κάτι το εντυπωσιακό. Έχει όμως την απαραίτητη κατασκευή και υλοποίηση για να φτάσει το κουτί σώο στα χέρια μας. Η κούτα είναι απλή και λιτή, χωρίς εφέ και χρώματα. Στις διάφορες πλευρές της μπορούμε να διακρίνουμε ένα σχεδιάγραμμα του κουτιού με τα διάφορα κομμάτια του, καθώς επίσης και τα χαρακτηριστικά του. Απλά, αλλά ουσιαστικά πράγματα από την Corsair σε αυτόν τον τομέα.

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image005.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image006.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image007.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image008.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image009.jpg

     

     

    Μέσα στη συσκευασία βρέθηκαν αρκετά καλούδια, οπότε πιάσαμε δουλειά και αρχίσαμε την καταμέτρηση.

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image002.png

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image043.jpg

     

    Αφήσαμε σε μία άκρη τα "δωράκια" και προχωρήσαμε στο manual του κουτιού. Το οποίο πρέπει να πούμε ότι ουσιαστικά είναι ένα quick start guide, αλλά μάλλον είναι πολύ quick. Είναι ένα απλό δισέλιδο ουσιαστικά και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να θεωρηθεί ουσιαστική βοήθεια προς κάποιον που δεν έχει ιδέα πως στήνεται ένα κουτί.

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image044.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image046.jpg

     

    Για το τέλος αφήσαμε το αγαπημένο μας κόκκινο χαρτί. Είναι το χαρτί που μας λέει ότι, αν έχουμε κάποιο πρόβλημα με το προϊόν, να μην μιλήσουμε με το κατάστημα αγοράς, αλλά απευθείας με την εταιρία. Όσοι το τολμήσανε στο παρελθόν δεν είχαν κανένα παράπονο. Φυλάξτε το λοιπόν και να το έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας.

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image045.jpg

     

    Αρκετά με τα περιτυλίγματα, τα δωράκια και τα manuals. Ώρα να μας παρουσιαστεί...

     

     

    Εξωτερικό Μέρος

     

    Το κουτί με την πρώτη ματιά μας ξαφνιάζει. Έχει αυτό το κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει απο τα καθιερωμένα. Αν και στα χέρια μας ήρθε η μαύρη έκδοσή του, δεν παύει να βγάζει τον "αέρα" του διαφορετικού. Military style front panel, κλιπς που συγκρατούν τα πλαϊνά, τα οποία και αυτά παραπέμπουν σε στρατό, λιτές γραμμές και δύο πλαϊνά που φαίνονται να προεξέχουν, ακόμα και αυτό με το παράθυρο. Σίγουρα είναι κάτι το διαφορετικό...

     

    Corsair-C70-Vengeance-Military-case-review-image012.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image013.jpg

     

    Ας το δούμε όμως λίγο αναλυτικά και ας ξεκινήσουμε απο το σημείο που μας έκανε και την μεγαλύτερη εντύπωση, που δεν είναι άλλο απο την πρόσοψή του.


    Στην πρόσοψη διακρίνουμε το front panel το οποίο είναι εξοπλισμένο με δύο usb3.0, power and reset διακόπτες, HDD activity LED και audio in and out.Ακριβώς από κάτω τρεις θέσεις 5.25 και ακόμα πιο κάτω, μεταλλική σήτα σε honeycomp στυλ, με το έμβλημα της εταιρείας να ταξιδεύει περήφανο.
    Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι η πρόσοψη είναι -κατά το μεγαλύτερο ποσοστό της- μεταλλική και όχι πλαστική. Μερικές πλαστικές πινελιές διακρίνονται, αλλά το κύριο σώμα είναι μεταλλικό και αφήνει την αίσθηση της στιβαρής και όχι ψεύτικης κατασκευής.

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image014.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image016.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image017.jpg

     

    Το αριστερό πλαϊνό που μας χαρίζει την πρόσβαση στο εσωτερικό του υπολογιστή μας, είναι επίσης μεταλλικό και το διακοσμεί ένα πλέξι παράθυρο. Το συγκεκριμένο πλέξι έχει πάνω του δύο θέσεις για την εγκατάσταση ανεμιστήρων, είτε 120mm, είτε 140mm. Επίσης δεν είναι εντελώς διάφανο αλλά ελαφρά φιμέ. Η γράφουσα βέβαια θα το προτιμούσε χωρίς καν θέσεις για ανεμιστήρες, αλλά αυτό είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό. Mην τα θυσιάζουμε όλα στο βωμό της ομορφιάς, θα σκέφτηκε η Corsair.


    Κάτι ακόμα που κάνει εντύπωση είναι τα κλιπς που συγκρατούν το πλαϊνό στη θέση του. Είναι και αυτά μεταλλικά και μάλιστα φαίνονται αρκετά καλά μελετημένα με μία πρώτη ματιά.

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image018.jpgCorsair-C70-Vengeance-Military-case-review-image020.jpg

     

    Η πίσω μεριά του κουτιού έχει να μας δείξει αρκετά. Ξεκινώντας απο πάνω και προς τα κάτω βλέπουμε, δύο οπές για να περάσουν οι σωλήνες υδρόψυξης. Εδώ για να είμαστε ειλικρινής απο την Corsair περιμέναμε να δούμε δύο grommets και όχι απλά δύο οπές.


    Όμως εδώ που τα λέμε όπως θα δούμε και αργότερα, το κουτί δίνει την δυνατότητα εγκατάστασης χοντρών ψυγείων. Οπότε κατά γενικό κανόνα την εξωτερική υδρόψυξη δε θα την χρησιμοποιήσει κανείς, ειδικά όταν έχουμε μπροστά μας ένα τόσο ευάερο κουτί. Μάλλον αυτές οι οπές δε θα ανοιχτούν ποτέ, συν το γεγονός ότι θα "χάλαγε" το στρατιωτικό στυλ που θέλει να δώσει η εταιρεία, με την προσθήκη των πλαστικών grommets. Σε καμία περίπτωση βέβαια, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Απλά δεν το θεωρεί η γράφουσα σημαντική παράλειψη και το αναφέρει σαν προσωπική/υποκειμενική προτίμηση.


    Λίγο πιο κάτω ο 120mm ανεμιστήρας εξαγωγής αέρα. Δίπλα του ακριβώς το σημείο όπου θα κουμπώσει το backpanel της μητρικής μας. Ακόμα πιο κάτω έχουμε τα 8 expansion slots του κουτιού, τα οποία είναι εφοδιασμένα με διάτρητα pci brackets για την επίτευξη ακόμα καλύτερης ψύξης.


    Τέλος στο κάτω μέρος του είναι η θέση για το ΑΤΧ τροφοδοτικό μας, η οποία είναι κατάλληλα διαμορφωμένη, έτσι ώστε να επιτρέπει την εγκατάσταση του με τον ανεμιστήρα, είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω.

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image021.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image022.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image023.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image024.jpg

     

    Το δεξιό πλαϊνό κινείται στην ίδια φιλοσοφία με το αριστερό, απλά εδώ δεν έχουμε plexi παράθυρο όπως είναι άλλωστε και λογικό. Υπάρχουν τα ίδια κλιπς για να το συγκρατούν στο κουτί και επίσης ένα "εξόγκωμα" που θα μας δώσει μερικά χιλιοστά παραπάνω "αέρα" κατά το cable management στο πίσω μέρος του κουτιού. Ποτέ δεν λέμε όχι σε κάτι που μας λύνει τα χέρια και εδώ η Corsair φαίνεται να θέλει να βοηθησει.

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image025.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image026.jpg

     

    Το πάνω μέρος θυμίζει πολύ στρατό. Δύο χειρολαβές για να μεταφέρεται εύκολα και οι τέσσερις μηχανισμοί συγκράτησης των πλαϊνών που "γραπώνονται" πάνω του.
    Στην οροφή υπάρχουν και δύο θέσεις για ανεμιστήρες είτε 120mm, είτε 140mm. Ευχάριστη έκπληξη σε αυτό το σημείο, τα rubber fan mounts που θα απορροφήσουν τυχόν κραδασμούς.

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image027.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image028.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image029.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image030.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image031.jpg

     

    Το κάτω μέρος είναι αυτό που λέμε το βαρύ πυροβολικό. Δεν έχει αφεθεί τίποτα στην τύχη του. Η θωράκιση απο την σκόνη επιτυγχάνεται με δύο μεγάλα φίλτρα αέρα τα οποία είναι άριστης ποιότητας μπορώ να πω και συρταρωτά καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής τους. Δε θα σας δημιουργήσουν κανένα απολύτως πρόβλημα κατα την αφαίρεση και την επανατοποθέτησή τους. Επίσης καλά εξοπλισμένα είναι και τα δύο "πόδια" του κουτιού. Μεταλλική κατασκευή που πιάνει όλο το πλάτος του και στο σημείο επαφής με το πάτωμα ή το γραφείο σας υπάρχουν rubbers για να σας χαρίσουν ησυχία απο τυχόν κραδασμούς.


    Κατα την αφαίρεση των φίλτρων διακρίναμε 5 βίδες στο κάτω μέρος του κουτιού. Με την εμπειρία μας σκεφτόμαστε ότι κάποια σχέση θα έχουν με το HDD cage στο εσωτερικό του κουτιού. Αν έχουμε δίκιο θα το δούμε στην επόμενη σελίδα.

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image032.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image033.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image034.jpg

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image042.jpg

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image035.jpgCorsair-C70-Vengeance-Military-case-review-image036.jpg

     

    Αν εξαιρέσουμε ένα ελλιπές manual και την απουσία grommets στις οπές για την υδρόψυξη δεν έχουμε ανακαλύψει κάποιο άλλο ελάττωμα μέχρι στιγμής. Πάμε μία βόλτα στο εσωτερικό...

     

     

    Εσωτερικό Μέρος

     

    Έφτασε η ώρα που περίμενε πως και πως η γράφουσα. Να ακουμπήσει για πρώτη φορά τα κλιπς συγκράτησης του αριστερού πλαϊνού, να τα απασφαλίσει και να ρίξει μία πρώτη ματιά στο εσωτερικό. Το άνοιγμα ήθελε λίγο παραπάνω δύναμη από ότι περίμενε και ένιωσε ότι έχει να κάνει με ένα δυνατό μηχανισμό. Οπότε "έπαιξε" λίγο μαζί του. Όταν το έκλεισε για πρώτη φορά άκουσε ένα δυνατό χτύπημα στο πλαϊνό του κουτιού. Δεν ήταν δυνατόν να μην σκεφτεί ότι κάποιος χρήστης που θα αγοράσει το κουτί, θα κάνει αυτή τη κίνηση μόνο μία φορά. Άνοιξε λοιπόν και έκλεισε τον μηχανισμό καμιά δεκαριά φορές. Αριθμός μικρός πραγματικά σε σχέση με το πόσες φορές θα γίνει αυτή η κίνηση, απο τον χρήστη που θα το αγοράσει. Το αποτέλεσμα την απογοήτευσε και ειδικά απο την στιγμή που ήξερε ότι στα χέρια της είχε ένα Κουρσάρο. Η βαφή του κουτιού υποχώρησε μπροστά στη δύναμη του μηχανισμού.
    Βεβαίως πολύ δύσκολα μια βαφή -ακόμα και εξαιρετικά καλή- θα μπορούσε να αντέξει την επαναλαμβανόμενη κρούση και μάλιστα σημειακά επικεντρωμένη! Το ενδεχόμενο της καταστροφής της βαφής είναι προφανές και βέβαιο.
    Αυτή ακριβώς η βεβαιότητα, επιβάλει την λήψη ειδικών μέτρων προστασίας της βαφής, τα οποία όμως δεν είδαμε....

    Το πρόβλημα αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν στα συγκεκριμένα σημεία υπήρχαν κάποια "φιλέτα" από λάστιχο τα οποία θα απορροφούσαν την κρούση του μηχανισμού μανδάλωσης και θα προστάτευαν αποτελεσματικά την βαφή.

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image037.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image038.jpg

     

    Παρά την απογοήτευση, πήραμε το πλαϊνό στα χέρια μας για να προχωρήσουμε σε μια καλύτερη μελέτη. Εμοιαζε αρκετά στιβαρό και ο τρόπος συγκράτησης του πλέξι είναι υποδειγματικός. Επίσης στις θέσεις για εγκατάσταση ανεμιστήρων διακρίναμε και πάλι Rubber fan mounts.
    Εκει λοιπόν που βλέπουμε ότι έχει πέσει σοβαρή μελέτη, διαπιστώνουμε κάτι το οποίο λείπει. Ενα φίλτρο αέρα στις θέσεις ανεμιστήρων για την εισαγωγή αέρα στο κουτί. Βέβαια αν υπήρχε το φίλτρο θα ήταν κάπως αντιαισθητικό, αλλά μπροστά στην ομορφιά θυσιάστηκε η λειτουργικότητα.

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image039.jpg

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image040.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image041.jpg

     

    Μέχρι στιγμής , αν δεν υπήρχε το σφάλμα που εντοπίζεται στις μανδαλώσεις (καθώς τα grommets στις σωληνώσεις πιστεύουμε ότι δεν είναι τόσο σημαντικό) και της έλλειψης πρόβλεψης για φίλτρο στο πλάι, η εικόνα που θα είχαμε αποκομίσει θα ήταν απλά εξαιρετική!!!

     

    Αφήσαμε σε μία άκρη το πλαϊνό και ρίξαμε μια πρώτη ματιά στο εσωτερικό. Μπορεί να μην φαίνεται στη φωτογραφία, αλλά το κουτί είναι αρκετά ευρύχωρο, κάτι που θα φανεί κατά την εγκατάσταση του συστήματος. Το εσωτερικό στην συγκεκριμένη έκδοση είναι μαύρου χρώματος και μπορούμε στα γρήγορα να διακρίνουμε τα 2 HDD cages, τις θέσεις 5.25 και τα πολύ ποιοτικά Grommets της Corsair. Διαπιστώθηκε μια ακόμα -μικρή- ανακολουθία προς αυτά που μας έχει συνηθίσει η Corsair. Όλες οι οπές είναι εξοπλισμένες με grommets εκτός απο αυτήν πάνω αριστερά για το 8pin eps καλώδιο.


    Κατά την άποψή μας, θα ήταν πιο όμορφο αν όλες διέπονταν από την ίδια φιλοσοφία

     

    Corsair-C70-Vengeance-Military-case-review-image047.jpg

     

    Ας το δούμε όμως ανά τμήματα και ας ξεκινήσουμε από τις θέσεις για τους σκληρούς δίσκους.
    Το Corsair vengeance C70 μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και έξι δίσκους.
    Αριστερά και προς το σημείο που θα είναι η κάρτα γραφικών υπάρχουν δύο ανεμιστήρες σε διάταξη pull, για να προσφέρουν επαρκή ψύξη στους δίσκους μας, αλλά και να σπρώχνουν αέρα προς την κάρτα ή τις κάρτες γραφικών μας.

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image049.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image050.jpg

     

    Σε αυτή τη φωτογραφία φαίνεται ξεκάθαρα -στα δεξιά του ανεμιστήρα που είναι εγκατεστημένος στο HDD cage- ο ουσιαστικός μηχανισμός ασφάλισης/απασφάλισης των συρταριών, στο εσωτερικό των HDD cages.
    Όταν σπρώξετε προς το εσωτερικό του HDD Cage το συρτάρι θα κουμπώσεις στα συγκεκριμένα σημεία.
    Για να το αφαιρέσετε δε, θα πρέπει με τα δάχτυλά σας να πιέσετε τα δύο άκρα απο το συρτάρι για να το ελευθερώσετε και να το τραβήξετε προς το μέρος σας.

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image048.jpg

     

    Οι βάσεις των δίσκων, είναι έτοιμες να δεχτούν είτε 3,5", είτε 2,5" δίσκους. Είναι κατασκευασμένες από πλαστικό καλής ποιότητας που έχει ελαστικότητα και εξασφαλίζει την απομόνωση των κραδασμών. Είναι δε σε θέση να ανταπεξέλθει σε κάθε ταλαιπωρία, λογική και μή. Η εγκατάσταση για δίσκους 3,5" είναι toolfree, ενώ για την εγκατάσταση 2,5" δίσκων απαιτείται βίδωμα.

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image051.jpg

     

    corsair%20c70.gif?m=1350222489

     

    Όμως η Corsair δεν σταμάτησε εκεί. Στα συρταράκια τοποθέτησης των δίσκων , μας περίμενε μια μικρή "έκπληξη", και δεν εννοούμε την μεγάλη τους αντοχή και ελαστικότητα, αλλά το γεγονός ότι οι πίροι στήριξης των δίσκων στα πλαϊνά του συρταριού, δεν πατάνε απευθείας στο πλαστικό -που θα μπορούσαν-, αλλά υπάρχει ένα ειδικό ελαστικό παρέμβυσμα , το οποίο εξασφαλίζει την μέγιστη απόσβεση των υψίσυχνων δονήσεων που παράγει ένας δίσκος.
    Το γεγονός αυτό, συν το ότι οι πίροι έχουν ένα μικρό τζόγο, εγγυώνται την απορρόφηση οποιουδήποτε κραδασμού!!!

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image103.jpgCorsair-C70-Vengeance-Military-case-review-image102.jpg

     

    Ενα ακόμα εξόγκωμα γίνεται αντιληπτό και δεν είναι τίποτα άλλο, απο έναν μικρό μεν, αλλά ουσιαστικό δε, μηχανισμό κουμπώματος του συρταριού, μέσα στο HDD cage.
    Με αυτό τον τρόπο ο δίσκος κουμπώνει στην θέση του και σε συνδυασμό με τον άλλο μηχανισμό -που είδαμε πιο πάνω- ο δίσκος δεν κουνάει προς τα εμπρός ή προς τα πίσω.

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image101.jpg

     

    Και τα δύο HDD cages είναι αφαιρούμενα όπως μας συνηθίζει τελευταία η Corsair και όχι μόνο. Για την αφαίρεσή τους σκεφτήκαμε ότι πρέπει να ξεβιδώσουμε τις τρεις βίδες (δύο thumbscrews και μία σταυρωτή) που φαίνονται παρακάτω. Ετσι και κάναμε αλλά αρνιόταν πεισματικά να βγουν απο τη θέση τους.
    Εδώ έπεσε ψάξιμο και ήταν το καλογραμμένο manual που έλειπε. Οπότε ανοίξαμε και το πίσω πλαϊνό και είδαμε άλλες δύο thumbscrews. Αφαιρέθηκαν και αυτές με τη σειρά τους και πλέον πήραμε στα χέρια μας τα δύο HDD cages.
     

    Corsair-C70-Vengeance-Military-case-review-image058.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image059.jpg

     

    Χαρακτηριστικά είναι τα βέλη, που μας δείχνουν τη φορά εγκατάστασής τους στο κουτί.

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image060.jpg

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image061.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image062.jpg

     

    Σε αυτό το σημείο θα μας επιτρέψετέ να επαναφέρουμε στο προσκήνιο μία φωτογραφία απο την βόλτα μας στο εξωτερικό του κουτιού. Είναι η φωτογραφία με τις πέντε βίδες στο κάτω μέρος του. Αφαιρέθηκαν και πήραμε στα χέρια μας το πλαστικό πάνω στο οποίο συρταρώνει το κάτω hdd cage.
    Τα σπειρώματα είναι στο πλαστικό. Ναι μεν είναι πολύ καλά αλλά, καλό είναι να μην δοκιμάσετε τις αντοχές τους με κάποιο δραπανοκατσάβιδο παίζοντας με το ενδεχόμενο να σας "κλωτσήσει" καμιά βίδα.

     

    Corsair-C70-Vengeance-Military-case-review-image036.jpg

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image063.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image064.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image065.jpg

     

    Αφού αφαιρέθηκαν όλα, ρίξαμε μια ματιά στο κάτω μέρος του κουτιού που πλέον είναι ελέυθερο και ταυτόχρονα, μας βάζει πολλές ιδέες. Στο κάτω μέρος πέρα απο τη θέση για το τροφοδοτικό μας διακρίνουμε πλέον 2 θέσεις για ανεμιστήρες. Μπορείτε να βάλετε είτε 120mm, είτε 140mm ανεμιστήρες, είτε -γιατί όχι- και ανεμιστήρες και ψυγείο. Όρεξη, φαντασία και χρήματα να υπάρχουν.

     

    Corsair-C70-Vengeance-Military-case-review-image066.jpg

     

    Κάποιοι σίγουρα θα αναρωτιέστε αν μπορούμε -όπως είχαμε κάνει στο 600T- να τοποθετήσουμε το ένα εκ των δύο HDD cages, σε θέση δίπλα στο τροφοδοτικό. Η απάντηση είναι όχι, γιατί υπάρχουν δύο κολλήματα. Το ένα είναι ότι αν έχετε ΑΤΧ μητρική κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκει σε αυτήν και το δεύτερο είναι ότι δεν θα μπορείτε να κλείσετε το πλαϊνό.

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image067.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image068.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image069.jpg

     

    Έφτασε η ώρα για ανηφόρα και συγκεκριμένα στις θέσεις 5.25. Είναι τρεις στον αριθμό και η εγκατάσταση συσκευής είναι toolfree. Είναι εξοπλισμένες με τρία ελάσματα και όχι τα κλασικά πλαστικά που έχουμε συνηθίσει, έτσι ώστε να παραπέμπουν σε στρατιωτικό στυλ.

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image052.jpg

     

    Στρέφοντας αριστερά το κεφάλι μας βλέπουμε την οροφή του κουτιού. Μεταλλική σήτα και θέσεις για δύο ανεμιστήρες 120mm ή 140mm. Επίσης μπορεί άνετα να χωρέσει ένα διπλό ψυγείο και μάλιστα αρκετά χοντρό. Δεν θα περιοριστούμε δηλαδή μόνο στην Η100 ή σε κάποιο λεπτό ψυγείο 30mm πάχους.
    Σε αυτό το σημείο κάποιος θα αναρωτηθεί που είναι το φίλτρο; Κατά την άποψη της γράφουσας οι πάνω θέσεις είναι για εξαγωγή αέρα και όχι εισαγωγή. Στη συγκεκριμένη θέση λοιπόν, μόνο εμπόδιο στην έξοδο του αέρα θα ήταν.
    Επίσης δεν αντισταθήκαμε στο να πάρουμε το μέτρο στα χέρια μας, για να διαπιστώσουμε πόσο χώρο έχουμε στο επάνω μέρος για την εγκατάσταση ενός ψυγείου. Γενναιόδωρη η Corsair , αφού μας δίνει σχεδόν 7 ολόκληρα εκατοστά στο επάνω μέρος. Λέμε σχεδόν, καθώς ακόμα δεν έχουμε εγκαταστήσει την μητρική στο κουτί, οπότε μετράμε στο περίπου μέχρι τον πάνω αποστάτη.

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image053.jpgCorsair-C70-Vengeance-Military-case-review-image089.jpg

     

    Επειδή αρκετά ψηλά ανεβήκαμε καιρός για λίγη κατηφόρα. Σειρά αυτή τη φορά έχει το πάνω και πίσω μέρος του κουτιού, όπου διακρίνουμε τον 120mm ανεμιστήρα εξαγωγής αέρα -ο οποίος έρχεται μαζί με το κουτί- και είναι ίδιων χαρακτηριστικών με τους δύο που συναντήσαμε στα HDD cages.

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image054.jpg

     

    Λίγο πιο κάτω οι pci θέσεις του κουτιού, με τα όμορφα μπορούμε να πούμε pci brackets. Η συγκράτηση της κάρτας ή των καρτών γραφικών μας γίνεται με το βίδωμα thumbscrews. Κλασικός, αλλά σίγουρα ασφαλής τρόπος.

     

    Corsair-C70-Vengeance-Military-case-review-image056.jpg

     

    Ας πιάσουμε πάτο που λένε και ας ρίξουμε μία ματιά στην θέση για την εγκατάσταση του τροφοδοτικού μας. οπως προαναφέραμε είναι ειδικά διαμορφωμένη έτσι ώστε να μπορούμε να εγκαταστήσουμε το τροφοδοτικό μας, είτε με τον ανεμιστήρα προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω. Μία παράλειψη που βλέπουμε σε αυτό το σημείο, είναι η απουσία rubber pads στα σημεία που πατάει το τροφοδοτικό.

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image057.jpg

     

    Και μιας που ανοίξαμε το πίσω μέρος για να βγάλουμε τα HDD cages, ας πάμε μία βόλτα.
    Αμέσως διακρίνουμε κάτι "νέο" στο συγκεκριμένο κουτί. Αυτό δεν είναι άλλο από τρία πλαστικά κλιπς για την συγκράτηση και την τακτοποίηση μεγάλου μέρους των καλωδίων που θα περάσουν στο πίσω μέρος του κουτιού. Είναι κάτι που θα μας γλυτώσει σίγουρα απο αρκετά δεματικά καλωδίων, αν είμαστε απο αυτούς που θέλουμε ένα τακτοποιημένο εσωτερικό και όχι απο αυτούς που δεν περνάμε καλώδια απο την πίσω μεριά.

     

    Corsair-C70-Vengeance-Military-case-review-image071.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image072.jpg

     

    Η καθιερωμένη μέτρηση πλέον σε όλα τα reviews μας, είναι να ελέγξουμε τι "αέρα" έχουμε στο πίσω μέρος για την τακτοποίηση των καλωδίων. Εδώ η corsair ήταν πραγματικά γενναιόδωρη. Απο 2cm που έχει ελάχιστη το κουτί, φτάνει μέχρι και τα 3cm. Επίσης αν κλείσουμε και το πίσω πλαϊνό και μετρήσουμε απο διάφορα σημεία του motherboard tray μέχρι την πίσω λαμαρίνα, βλέπουμε ότι έχουμε ακόμα περισσότερο χώρο λόγω του "εξογκώματος" του πλαϊνού και συγκεκριμένα έχουμε μέχρι και 3,3cm.
    Το cable management χωρίς καν να έχουμε ασχοληθεί ακόμα φαντάζει παιχνιδάκι.

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image074.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image073.jpg

     

    Για το τέλος της πλοήγησης στην πίσω μεριά του κουτιού αφήσαμε τα καλώδια του front panel. Μεγάλο συν είναι ότι όλα τα καλώδια είναι μαύρα.

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image075.jpg

     

    Αφήσαμε το πίσω μέρος και ώρα για ένα κομμάτι του κουτιού που σηκώνει πολύ συζήτηση και ανάλυση. Αυτό δεν είναι άλλο απο την πρόσοψη του κουτιού.
    Απο το εσωτερικό βλέπουμε δύο θέσεις για ανεμιστήρες 120mm, αφού πρώτα έχουμε αφαιρέσει τα hdd cages.

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image070.jpg

     

    Η πρόσοψη κουμπώνει επάνω στον σκελετό του κουτιού με 6 μεταλλικά κλιπς. Για να την αφαιρέσουμε δεν έχουμε από το να πιέσουμε ένα ένα τα κλιπς και να την τραβήξουμε απαλά.
    Στα δεξιά  των θέσεων για ανεμιστήρες διακρίναμε δύο οπές οι οποίες είναι για να περάσουμε τα καλώδια των ανεμιστήρων μας. Η Corsair δείχνει να μην αφήνει τίποτα στην τύχη του.

     

    Corsair-C70-Vengeance-Military-case-review-image077.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image078.jpg

     

    Αφού αφαιρέσαμε την πρόσοψη και την αφήσαμε σε μία άκρη, αρχίσαμε τα "πειράματα". Στα παρελκόμενα του κουτιού θυμηθήκαμε ότι βρήκαμε 8 μακριές βίδες ανεμιστήρων. Απλώσαμε το χέρι μας στην κούτα με τους ανεμιστήρες μας και πήραμε δύο από αυτούς. Με το βίδωμα των οκτώ βιδών, οι ανεμιστήρες πήραν την θέση τους στην πρόσοψη και δοκιμάσαμε να την κλείσουμε. Όλα πήγαν περίφημα!!!

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image104.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image105.jpg

     

    Οπότε την ξαναβγάλαμε από την θέση της, για να ασχοληθούμε με το front panel. Ξεβιδώσαμε τέσσερις βίδες και επειδή ως γνωστόν είμαστε περίεργα παιδιά, είπαμε να το ανοίξουμε και να το δούμε εσωτερικά. Για να γίνει αυτό αφαιρέθηκαν άλλες τρεις βίδες. Όλα τα καλώδια είναι με θερμοσυστελλόμενα και οι κολλήσεις φαίνονται καλής ποιότητας.

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image079.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image080.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image081.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image082.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image083.jpg

     

    Κάπου είχαμε αφήσει την πρόσοψη, οπότε καιρός να ασχοληθούμε μαζί της. Εδώ δυστυχώς παίρνουμε μία μεγάλη δόση απογοήτευσης.
    Παρόλο που είναι εφοδιασμένη με τρεις οδηγούς για την σωστή και εύκολη τοποθέτησή της στο κουτί, ενώ έχει φίλτρο αέρα με έξυπνα κλιπς για την εύκολη αφαίρεση του, ξαφνικά βλέπουμε κάποια άσπρα σημάδια. Δεν είναι τίποτα άλλο από την κακή εφαρμογή βαφής στα συγκεκριμένα σημεία!!!
    Αρχικά το θεωρήσαμε τυχαίο, οπότε κάναμε άλλο ένα unboxing ενός ακόμα Corsair Vengeance C70, το οποίο επίσης είχε στείλει η εταιρεία. Με γρήγορες κινήσεις αφαιρέθηκε η πρόσοψη και στο άλλο κουτί και δυστυχώς είδαμε αυτό που φοβόμασταν. Τα ίδια ακριβώς σημεία ήταν άβαφα!!!

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image085.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image086.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image087.jpg

     

    Αυτό μας ταρακούνησε και άρχισε η προσεχτική επανεξέταση του κουτιού στα διάφορα σημεία του. Κάτι το οποίο ξεφεύγει με μία πρώτη ματιά, θέλαμε αν υπάρχει να το εντοπίσουμε. Και δυστυχώς εντοπίστηκε! Το μοναδικό σημείο στο οποίο η βαφή δείχνει να μην έχει πιάσει καλά, πέρα από το εσωτερικό της πρόσοψης είναι το κάτω μέρος του εσωτερικού της μπροστινής όψης του κουτιού, που δείξαμε πριν λίγο, οπότε επαναφέρουμε την φωτογραφία.
    Βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι το πρόβλημα δεν είναι εμφανές με μία πρώτη, αλλά ούτε με μία δεύτερη. Έπρεπε να επικεντρώσουμε το μάτι μας στο συγκεκριμένο σημείο, για να γίνει αντιληπτό.

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image070.jpg

     

    Εδώ δε σας κρύβει η γράφουσα ότι έχασε τον κόσμο κάτω από τα πόδια της, καθώς ήταν κάτι που δεν περίμενε σε καμία περίπτωση από έναν Κουρσάρο.

    Για το τέλος αφήσαμε το φίλτρο αέρα που βρίσκεται στην πρόσοψη και είδαμε ότι πιάνει με τέσσερα κουμπώματα πάνω σε αυτή. Η ποιότητα είναι πολύ καλή και δεν θα σας δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα, είτε κατά τον καθαρισμό του, είτε κατά την αφαίρεση και επανατοποθέτησή του

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image088.jpg

     

    Ανασκουμπωθήκαμε και προχωρήσαμε στην εγκατάσταση του συστήματος...

     

     

    Εγκατάσταση Συστήματος


    Το σύστημα της δοκιμής αναφέρεται αναλυτικά παρακάτω:

    Επεξεργαστής: AMD Phenom II X4 955
    Μητρική: Gigabyte 990FXA-UD3
    Μνήμες: Kingston HyperX Grey Edition KHX1600C9D3X2K2/4G
    Ψύκτρα: Xigmatek Gaia
    Ssd: OCZ agility 3
    hdd: Seagate Barracuda 1TB
    Κάρτα γραφικών: Asus 6850 Direct CU
    Τροφοδοτικό: Fractal Design Tesla R2 650W

    Αυτό το στάδιο σε ένα review είναι το πιο σημαντικό. Εδώ κρίνεται η χρηστικότητα ενός κουτιού και κατά κανόνα, εδώ βγάζει τα σημαντικότερα ελαττώματά του. Παρόλο που η γράφουσα είχε πάρει την ψυχρολουσία της βαφής και δεν το κρύβει ότι είχε αρχίσει να γίνεται προκατειλημμένη, οφείλει να ομολογήσει ότι σε αυτό το στάδιο, "αναγκάστηκε" να βγάλει στο Corsair Vengeance C70 κυριολεκτικά το καπέλο!!!
    Από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε; Καταρχήν να σας υπενθυμίσουμε ότι στα χέρια μας έχουμε ένα mid tower. Κάτι όμως που δεν μας στέρησε καμία άνεση και καμία "πολυτέλεια".
    Η μητρική μπήκε στη θέση της με οδηγό τον κεντρικό αποστάτη του κουτιού. Είναι κάτι που συνηθίζει η Corsair όπως είχαμε δει και στο 600Τ αλλά και στο 300R.
    Το τροφοδοτικό είχε την δυνατότητα να τοποθετηθεί με τον ανεμιστήρα είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.
    Η κάρτα γραφικών ήταν η χαρά του παιδιού, καθώς ο κλασικός αλλά πάντα σίγουρος τρόπος με τις thumbswrews, δούλεψε άψογα.
    Η ψύκτρα σας -είτε επιλέξετε να την τοποθετήσετε στην μητρική πριν να εγκατασταθεί αυτή στο κουτί, είτε μετά- δεν θα σας δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Το μεγάλο και καλά μελετημένο cpu cut out κάνει την δουλειά για την οποία κατασκευάστηκε.

    Corsair-C70-Vengeance-Military-case-review-image091.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image092.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image093.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image094.jpg

     

    Οι 3,5" δίσκοι σας, εγκαθίστανται με τον tool free μηχανισμό όπως και το DVD σας, καθώς το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να το σπρώξετε, αφού αφαιρέσετε το μεταλλικό 5,25" bezel. Mόνο για τους 2.5" δίσκους, θα πιάσετε το κατσαβίδι στα χέρια σας.

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image095.jpg

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image096.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image097.jpg

     

    Για το cable management κυριολεκτικά τα λόγια είναι περιττά. Αρκεί να σας πούμε ότι για πρώτη φορά τα δεματικά καλωδίων που ήρθαν μαζί με το κουτί, περίσσεψαν!!! Το κουτί ήρθε με έξι δεματικά καλωδίων και χρησιμοποιήσαμε μόνο τα τέσσερα από αυτά. Δεν προσθέσαμε κανένα έξτρα στήριγμα στο πίσω μέρος και αυτά, παρά το γεγονός ότι το τροφοδοτικό που χρησιμοποιήσαμε δεν ήταν modular. Τα τρία κλιπς που είχαμε δει στο πίσω μέρος του κουτιού κατά την βόλτα μας στο εσωτερικό του, ήταν ο Μίτος της Αριάδνης, στον λαβύρινθο που λέγεται cable management. Το να αναφέρουμε επίσης ότι το πίσω πλαϊνό έκλεισε με περίσσια άνεση, το θεωρούμε απλά περιττό και ευκόλως εννοούμενο. Πραγματική απόλαυση!!!

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image098.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image099.jpg

     

    Τελευταίες αφήσαμε τις μετρήσεις για το max CPU cooler height και το max VGA length.
    To μέγιστο σε ύψος cpu cooler που μπορεί να μπει στο κουτί δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 167mm.
    Για τις κάρτες γραφικών σας πήραμε τρεις μετρήσεις.
    Η πρώτη είναι μέχρι τον ανεμιστήρα που είναι εγκατεστημένος στο HDD cage και το μέτρο μας έδειξε 325mm
    Η δεύτερη με την προοπτική ότι αφαιρείτε τον ανεμιστήρα και το μέτρο μας έδειξε 350mm.
    Αν πάλι επιλέξετε να αφαιρέσετε το HDD cage τότε έχετε σχεδόν 470mm χώρο για να βάλετε την κάρτα σας.
    Με απλά λόγια σε αυτό το κουτί, "όλοι οι καλοί χωράνε".

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image107.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image106.jpg

     

    Κλείνοντας με αυτό το κομμάτι του σημερινού review, η γράφουσα αξίζει να αναφέρει ότι αρκετές φορές χρειάστηκε -με θαυμασμό- να υπενθυμίσει στον εαυτό της ότι το κουτί, δεν είναι, full tower! Οι χώροι που προσφέρει είναι πραγματικά μεγάλοι. Μπορείτε άνετα να δουλέψετε μέσα σε αυτό και να αφαιρέσετε το εξάρτημα που θέλετε και μόνο, χωρίς να σκουντάει το χέρι σας σε κάποιο άλλο. Συνηθισμένο πρόβλημα στα mid cases είναι η εγκατάσταση και απεγκατάσταση του 8Pin eps καλωδίου. Αν έχει εγκατασταθεί η ψύκτρα, η πρόσβασή μας σε αυτό είναι δύσκολη και απαιτεί είτε λεπτά χέρια, είτε αφαίρεση της ψύκτρας. Δεν διαπιστώσαμε κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση και γενικά δεν μας έλειψε κάτι. Με απλά λόγια, αν το σημερινό review άρχιζε και τελείωνε σε αυτή τη σελίδα, το 100% -σαν βαθμολογία- θα φάνταζε λίγο!!!

     

    Μετρήσεις θερμοκρασιών, θορύβου και "στατικής" πίεσης

     

    Αρχικά ας δούμε τι γίνεται με τις θερμοκρασίες του hardware που τοποθετήσαμε στο εσωτερικό τουCorsair vengeance C70.

    Εδώ να σημειώσουμε τα εξής:
     

    • Το στρεσάρισμα του επεξεργαστή έγινε με το OCCT ver. 4.3.1 και πιο συγκεκριμένα το CPU:LINPACK για τον συνολικό χρονικό διάστημα των 15 λεπτών, με Idle Periods 1 λεπτό και 5 λεπτά κατά την αρχή και το τέλος του test αντίστοιχα.
    • To στρεσάρισμα της κάρτας γραφικών έγινε με το Furmark ver. 1.10.1 για 5 λεπτά σε ανάλυση 1280x760 και με επιλογές στα Options, Dynamic Backround και Burn in, ενώ το anti-aliasing έμεινε στο off.
    • Και ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών βρίσκονταν σε stock συχνότητες
    • H ελάχιστη θερμοκρασία των σκληρών δίσκων λήφθηκε μετά από τη λειτουργία του συστήματος σε κατάσταση ηρεμίας για μισή ώρα.
    • Τέλος η θερμοκρασία δωματίου κατά την διάρκεια των τεστ ήταν στους 26°C

     

    Corsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image100.jpg

     

    Στις θερμοκρασίες το Corsair Vengeance C70, μπορούμε να πούμε ότι τα πήγε καλά σε γενικές γραμμές. Η μόνη ίσως παραφωνία, ήταν αυτή της μέγιστης θερμοκρασίας που καταγράψαμε στον σκληρό μας δίσκο. Παρόλα αυτά, μετά από τη λειτουργία του συστήματος σε κατάσταση ηρεμίας για μισή ώρα, είδαμε ότι οι θερμοκρασίες πέφτουν.
    Ενα κουτί με το οποίο μπορύμε άμεσα να το συγκρίνουμε καθώς δέχτηκαν το ίδιο ακριβώς hardware με εξαίρεση την μητρική είναι το Fractal Design Define R4. Στο Define R4 είχαμε max core temp 46, max vga temp 72 και max HDD temp 31. Επίσης αν θυμάστε καλά ήταν ένα κουτί που είχε κονταροχτυπηθεί σε θερμοκρασίες με το Corsair Graphite 600T και το Nox Xtreme Hummer. Το συγκεκριμένο κουτί είχε δοκιμαστεί σε θερμοκρασία δωματίου μόλις ένα βαθμό κάτω απο το Corsair Vengeance C70 και το θεωρούμε μετά τα παραπάνω ένα πολύ καλό μέτρο σύγκρισης.
    Στον ένα βαθμό διαφορά στην κάρτα γραφικών δεν θα σταθούμε καθώς είναι στα όρια του λάθους και της διαφοράς θερμοκρασίας στο χώρο. Στην μέγιστη θερμοκρασία που καταγράψαμε στα cores, έχουμε σχεδόν ισοπαλία και λέμε σχεδόν, καθώς έχουμε άλλη μητρική οπότε και άλλο Vcore κατά το στρεσάρισμα. Η διαφορά είναι 3°C.
    Εκεί λοιπόν που σταματάμε είναι οι θερμοκρασίες των δίσκων, όπου τις ανέβασε λίγο σε σχέση με το Define R4, αλλά κατάφερε να τις επαναφέρει.

     

    temps corsair vengeance c70.png

     

    Επειδή μας έτρωγε λίγο η περιέργεια, για την συμπεριφορά του κουτιού στις θερμοκρασίες των σκληρών δίσκων (καθώς το κουτί φαίνεται αρκετά ευάερο) είπαμε να κάνουμε μία εξαίρεση και να κάνουμε μία μικρή δοκιμή. Αφαιρέσαμε τους ανεμιστήρες από τα HDD cages και τους επανατοποθετήσαμε στην πρόσοψη, αλλά σε διάταξη push αυτή τη φορά. Αφήσαμε το σύστημα να ηρεμήσει και να πιάσει σταθερές θερμοκρασίες και επαναλάβαμε τις μετρήσεις.
    Αποτέλεσμα; Άμεση μείωση στις θερμοκρασίες των δίσκων κατά τρεις ολόκληρους βαθμούς. Αν σας φαίνεται περίεργο, απο την μεριά μας, έχουμε να σας πούμε πως μας φαίνεται φυσικό επακόλουθο.
    Όταν οι ανεμιστήρες ήταν σε διάταξη pull, δεν τραβούσαν αέρα μόνο από την πρόσοψη, αλλά και από τον ήδη θερμό αέρα του κουτιού. Οπότε η ψύξη τους δεν ήταν τόσο άμεση.
    Μία μικρή λοιπόν αλλαγή που μπορείτε να κάνετε, για ένα πιο δροσερό εσωτερικό, χωρίς ουσιαστικά κάποια μετατροπή στο κουτί σας. Απλά αλλάζετε θέση στους ήδη εγκατεστημένους ανεμιστήρες του κουτιού.

    Τελευταίο εμπόδιο για το κουτί είναι οι μετρήσεις θορύβου. Το καινούριο μας απόκτημα, το οποίο κάνει για τρίτη φορά την εμφάνισή του, στάθηκε απέναντι από το κουτί πάνω σε τρίποδο και σε απόσταση ενός μέτρου από αυτό. Οι μετρήσεις έγιναν ξημερώματα με κλειστές πόρτες και παράθυρα, για να περιοριστούν όσο ήταν δυνατόν οι επιδράσεις από το περιβάλλον.

     

    IMG_2280.jpg?m=1341505245

     

    Το κουτί ήταν αρκετά ήσυχο και στις δύο καταστάσεις και ήταν κάτι αρκετά ευχάριστο, ειδικά απο την στιγμή που μιλάμε για ένα κουτί χωρίς κάποια επένδυση ηχομονωτικού υλικού.
    Το ακούσαμε βέβαια ελαφρά, κατά το στρεσάρισμα της κάρτας γραφικών μας, αλλά αυτό έγινε μέσα σε ένα δωμάτιο απόλυτα ήσυχο.
    Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην απόλυτη ησυχία του δωματίου μας και πριν καν πατήσουμε το Power on του κουτιού το db meter έδειξε 34,6db. Αυτό για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης.

     

    580c7185d69a7-noisecorsairvengeancec70.png

     

    Κλείνοντας και αυτό το κομμάτι από το σημερινό μας review, κάναμε έναν έλεγχο της "στατικής" πίεσης του κουτιού. Αυτό το βήμα έγινε πριν εγκαταστήσουμε hardware στο εσωτερικό του. Ακολουθώντας ευλαβικά το άρθρο Simple, PC-case Static Pressure Indicator (Home made) το αποτέλεσμα έδειξε θετική πίεση. Κάτι το οποίο το περιμέναμε βέβαια καθώς έχουμε τρεις ίδιους ανεμιστήρες, εκ των οποίων ο ένας βγάζει αέρα και οι άλλοι δύο βάζουν.

     

     

    Εγκατάσταση Υδρόψυξης
     

    To στήσιμο της υδρόψυξης ήταν το ίδιο εύκολο με την εγκατάσταση του συστήματος. Το κουτί παρέχει πραγματικά κάθε ευκολία -για να κάνετε ότι θέλετε- χωρίς καν να σκεφτείτε το ενδεχόμενο κάποιας μετατροπής.
    Χωράει τόσα πολλά, που το καλάθι σας όταν θα πάτε στο κατάστημα αγοράς για τα καλούδια της υδρόψυξής σας, θα γεμίσει και το χέρι θα μπει βαθειά στην τσέπη.

    Μπορεί να δεχτεί μέχρι και τέσσερα ψυγεία, αν δεν είστε απο αυτούς που έχετε πολλούς δίσκους. Δυο διπλά και δύο μονά. Επίσης δεν περιορίζεστε στο πάχος των ψυγείων, με εξαίρεση το πάνω, που δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 5 εκατοστά. Εμείς δοκιμάσαμε ένα διπλό ψυγείο 55mm μαζί με μία σειρά fans, αλλά για μόλις 2 χιλιοστά βρήκε στα κλιπς των μνημών μας. Βέβαια με άλλη μητρική, ίσως και να το χώραγε. Δε το δοκιμάσαμε να σας πούμε την αλήθεια...
    Ακόμα και στο πίσω ψυγείο -που καμιά φορά έχουμε περιορισμό στο τι πλάτος να επιλέξουμε- δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα. Και αυτό γιατί, το διπλό ψυγείο στην οροφή είναι μετατοπισμένο προς τις θέσεις 5.25". Οπότε δεν θα είστε με ένα μέτρο στο χέρι...

    Αν είστε όμως από αυτούς που έχετε δίσκους, αλλά θέλετε και τα νερά σας, τότε μπορείτε αφαιρώντας μόνο το κάτω hdd cage, να βάλετε δύο διπλά ψυγεία (πάνω και κάτω) και ένα μονό στο πίσω μέρος. Ακόμα και με τρία ψυγεία, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα ψύξης, σε καμία περίπτωση.

    Εμείς επειδή θέλαμε να το φορτώσουμε για τα καλά, εγκαταστήσαμε τέσσερα ψυγεία στο εσωτερικό του, όπως άλλωστε φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες.

    Κάποιος/οι απο εσάς θα αναρωτηθούν αν παίρνει διπλό ψυγείο όρθιο στις δύο θέσεις της πρόσοψης. Η απάντηση είναι όχι. Οι λόγοι;

    1) Το ψυγείο που δοκιμάσαμε δεν χωρούσε (έβρισκε στις θέσεις 5.25") και
    2) Οι τρύπες που έχουν γίνει στο συγκεκριμένο σημείο για τους ανεμιστήρες, δεν είναι (οι τέσσερις κοντινές) σε απόσταση 15mm αλλά 20mm. Οπότε ακόμα και αν κόψετε το κάτω μέρος από τις 5,25" για να χωρέσετε το ψυγείο, θα θέλετε μία ακόμα μετατροπή/μετατόπιση στις τρύπες των ανεμιστήρων.

    Αυτό δεν μας ενόχλησε και τόσο καθώς έτσι θα χάναμε τις θέσεις για δίσκους και από την άλλη, το κουτί είναι έτοιμο να δεχτεί το ένα ακόμα διπλό ψυγείο στο κάτω μέρος, χωρίς καμία μετατροπή.

    Δύο επεμβάσεις ακόμα που γίνανε από την μεριά μας ήταν η προσθήκη sleeve extensions και δύο κομμάτια λεντοταινίας στο πάνω και στο κάτω μέρος. Η χρήση κάποιας γωνίας αλουμινίου δεν ήταν αναγκαία, καθώς στα συγκεκριμένα σημεία το κουτί μας πρόσφερε και αυτή την ευκολία και μας έβγαλε από τον επιπλέον κόπο.

    Αν μας ξάφνιασε; Ναι, μας ξάφνιασε ευχάριστα σαν mid case. Χώρεσε τόσα πράγματα, όσα λίγα στην κατηγορία του και παρόλα αυτά μας έδινε την αίσθηση ότι μπορεί να χωρέσει και άλλα. Συνέχιζε να είναι άνετο...
    Στάθηκε στο ύψος του, δεν έβγαλε τριγμούς και απλά στάθηκε απέναντί μας για την φωτογράφιση... Εκείνη τη στιγμή δε ξέραμε αν το κουτί ήταν εκείνο που βάρεσε προσοχή ή εμείς που το κοιτούσαμε!

     

    Corsair-C70-Vengeance-Military-case-review-image108.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image109.jpgCorsair_C70_Vengeance_Military_case_review_image110.jpg

     


    Απολογισμός
     

    Θα μου επιτρέψετε -για πρώτη φορά- να γράψω τον επίλογο ενός review σε πρώτο ενικό πρόσωπο. Και αυτό γιατί όσα έχω να πω, είναι κάτι σαν «κατάθεση».

    Πρώτη φορά έρχομαι σε πραγματικά δύσκολη θέση γράφοντας τον επίλογο ενός review. Έχω στα χέρια μου ένα απίστευτο κουτί, το οποίο όμως έχει ένα θέμα -που εγώ προσωπικά στο εύρος τιμής του, αλλά και λόγω του ονόματος που φέρει- θεωρώ επιεικώς ανακόλουθο της παράδοσης της Corsair.
    Υπό διαφορετικές συνθήκες θα αισθανόμουν ότι εκείνο με "κρίνει" εμένα σαν reviewer και όχι εγώ αυτό!
    Θα είχε από την μεριά μου ένα 95%, το οποίο μάλιστα θα φάνταζε και λίγο!!!

    Είναι από τα καλύτερα κουτιά που έχουν περάσει από τα χέρια μου. Πραγματικά πολλές φορές αναρωτήθηκα αν όντως έχω στα χέρια μου ένα mid case ή αν απλά, η Corsair έκανε τυπογραφικό λάθος στο Site της.

    Προσέφερε κυριολεκτικά τα πάντα και έρχεται με τη σειρά του να «απολογηθεί» για ένα πρόβλημα βαφής, για το οποίο δυστυχώς, όσα reviews και να διάβασα στο net, δεν βρήκα κάποια αναφορά. Ίσα-ίσα μιλούσαν για άριστη ποιότητα βαφής και κατασκευής! Στην κατασκευή δεν θα διαφωνήσω με κανέναν συνάδελφο, αλλά στην βαφή θα διαφωνήσω κάθετα και οριζόντια.

    Μίλησα με την εταιρεία, καθώς στην κατοχή μου είχα δύο κουτιά που μου έστειλε και παρουσίαζαν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Άρα δε μπορούσε να είναι τυχαίο, σε καμία περίπτωση!

    Η απάντηση που πήρα -είχε να κάνει με την αποδοχή του «προβλήματος» βαφής-, δικαίωσε την σκέψη μου.
    Η Corsair αποφάσισε να μην το βάψει στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά η γνώμη μας είναι ότι θα έπρεπε να είναι βαμμένο και να ακολουθεί την ποιότητα που τόσο καιρό, έχει συνηθίσει να μας προσφέρει η εταιρεία.

    Από εκεί και πέρα, επειδή εμείς οι reviewers είμαστε με το μέρος των αναγνωστών, όφειλα από την μεριά μου να επισημάνω τα καλά και τα άσχημα.

    Αν με ρωτήσετε αν θα το αγόραζα, η απάντηση είναι ΝΑΙ!

    Θα το αγόραζα για την ιδιαιτερότητά του σαν κουτί.
    Θα το αγόραζα για τις ανέσεις του.
    Θα το αγόραζα γιατί μου έλυσε τα χέρια.
    Θα το αγόραζα γιατί δε χρειάζεται μετατροπές.
    Θα το αγόραζα γιατί με τόσους ανεμιστήρες μπορώ να το κάνω αεροπλάνο.
    Αλλά πάνω από όλα αφού το αγόραζα, δεν θα ήθελα να διαπιστώσω ότι υπάρχει κάποιο θέμα (έστω και από επιλογή της εταιρίας, έστω και αν είναι σε σημείο που δεν φαίνεται) για το οποίο θα είχα πλήρη άγνοια.
    Θα μου πείτε ότι, αυτή ακριβώς είναι η δουλειά του reviewer, ελπίζω να την υπηρέτησα σωστά και -παρά τις δυσκολίες- να κατόρθωσα να σας δώσω μια πλήρη εικόνα του συγκεκριμένου κουτιού.

     

    Αρκετά σας ζάλισα όμως, ας μιλήσω λίγο για την βαθμολογία του.

    Στον τομέα των χαρακτηριστικών: Έχασε το πεντάρι για δύο πράγματα ουσιαστικά. Το ένα είναι το προαναφερθέν τοπικό πρόβλημα βαφής του και το άλλο, είναι η έλλειψη διάταξης πρόληψης καταστροφής της βαφής στα σημεία των μανδαλώσεων, όπου η εφαρμογή της βαφής ήταν πραγματικά άριστη και όπως μας έχει συνηθίσει η Corsair. Ειλικρινά αν ήταν τα πράγματα όπως μας συνηθίζει η εταιρεία εδώ θα «αναγκαζόμουν» να βάλω ένα πεντάρι.

    Στον τομέα της τιμής: Εχασε το πεντάρι όχι γιατί δεν πιστεύω ότι αξίζει τα λεφτά του, αλλά γιατί όταν θα δώσω 146 ευρώ, αν μη τι άλλο, τα θέλω όλα τέλεια.

    Στον τομέα της χρηστικότητας: Πήρε πεντάρι δαγκωτό και πραγματικά είναι λίγο. Τα λόγια είναι περιττά!!!

    Τέλος στον τομέα των επιδόσεων: Έχασε το πεντάρι μόνο και μόνο για τις θερμοκρασίες στους δίσκους. Επειδή μετριέται εργοστασιακό ένα κουτί όπως έχω ξαναπεί, οι μετρήσεις γίνανε με τους ανεμιστήρες σε διάταξη Pull. Όταν όμως οι ίδιοι ανεμιστήρες, μπήκαν σε διάταξη push, είχαμε αισθητή μείωση στις θερμοκρασίες, χωρίς καμία ουσιαστική μετατροπή του.

    Με βάση την παραπάνω ανάλυση, επιτρέψτε μου να αφήσω στην κρίση σας το θέμα βαφής και να αποδώσω τα του Καίσαρος τω Καισαρι. Ειλικρινά δε πάει η καρδιά μου να βάλω μία βαθμολογία που δε του αξίζει. Αξίζει πολύ παραπάνω από το 90% που θα του αποδώσω.

    Ας κάνω μία περίληψη λοιπόν και ας συνοψίσω τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Corsair Vengeance C70

    Πλεονεκτήματα
     

    • Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής.
    • Μεγάλο και καλά μελετημένο cpu cut out.
    • Δυνατότητα εγκατάστασης όλου σχεδόν του hardware, με tool free μηχανισμούς.
    • Άριστος σχεδιασμός στο cable routing αλλά και στο cable management. Ειδικά το δεύτερο -με την προσθήκη από την μεριά της Corsair των τριών κλιπς που είδαμε- ήταν πραγματικά παιχνίδι.
    • Φίλτρα και Grommets άριστης ποιότητας.
    • Άπλετοι χώροι για την εγκατάσταση οποιουδήποτε hardware και την εγκατάσταση extreme συστήματος υδρόψυξης
    • Πλαϊνό παράθυρο.
    • Ιδιαίτερο front panel που ήταν στην ίδια φιλοσοφία με το υπόλοιπο κουτί.
    • Οι μανδαλώσεις των πλαϊνών προσφέρουν γρήγορη πρόσβαση στο εσωτερικό του .
    • Μεταλλικά και όχι πλαστικά κουμπώματα στην πρόσοψη.
    • Μεταλλικές χειρολαβές για την εύκολη μεταφορά του.
    • Αρκετοί προεγκατεστημένοι ανεμιστήρες αλλά και δυνατότητα εγκατάστασης έως και 10!

     

    Μειονεκτήματα
     

    • Κακή απόφαση με την εφαρμογή της βαφής σε κάποια σημεία.
    • Δεν υπήρξε η πρόβλεψη για την προστασία της βαφής από την ορμή των μανδαλώσεων.
    • Απουσία φίλτρου αέρα στο πλαϊνό με το plexiglass (αυτό είναι περισσότερο κάτι που θα θέλαμε να δούμε, γιατί είναι το μόνο που λείπει για να είναι το κουτί το μόνο -ίσως- πληρως φιλτραρισμένο κουτί με πλαϊνό ανεμιστήρα!).
    • Καθόλου αναλυτικό manual, στο οποίο θα μπορούσε κάλιστα να υπάρχει για παράδειγμα η οδηγία προς το χρήστη, να προσέχει στο κλείσιμο των μανδάλων.

     

    Με βάση όλα τα παραπάνω, η γενική βαθμολογία που απέσπασε το Corsair Vengeance C70 δεν μπορεί να είναι μικρότερη από:

     

    Δημοσίευση Εικόνας

    karmen1983 16-10-12

     

    Ευχαριστούμε την Corsair για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής

     

     

    Συντελεστές Review
    Reviewers: karmen1983
    Photographers: karmen1983
    Editing: TheLab.gr Team
    Αξιολόγηση
    Χαρακτηριστικά:Select
    Χρηστικότητα:Select
    Ποιότητα:Select
    Επιδόσεις:Select
    Γραφικά:Select
    Ήχος:Select
    Gameplay:Select
    Αντοχή στο Χρόνο:Select
    Απόδοση/Τιμή:Select
    Editor's ChoiceNo
    Innovation AwardNo
    Design AwardNo
    Value for MoneyNo


    User Feedback

    Recommended Comments

    There are no comments to display.



    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

  • Similar Content

  • Φοιτητική Έρευνα για το Λιανικό Εμπόριο

    Καλησπέρα σας,    στο πλαίσιο μεταπτυχιακού προγράμματος του ΕΑΠ, διεξάγουμε την παρακάτω ερεύνα που αφορά την αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών όπως app, VR, AI, εντός φυσικών εμπορικών καταστημάτων (phygital retail). Παρακαλώ όσες και όσους έχουν την διάθεση να συμμετάσχουν. Για την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, θα χρειαστείτε 10-15 λεπτά.   Η έρευνα είναι ανώνυμη και τα δεδομένα που θα συλλεχθούν προορίζονται για ακαδημαϊκή ερευνητική χρήση (μη-εμπορική).   Με το

    std157489
    std157489
    Off topic

    απενεργοποίηση σε Thunderbird

    Καλησπέρα.   Μία ερώτηση επάνω σε Thunderbird v115 σε Ubuntu 22.04   Όταν φτιάχνω ένα imap account, το "πρόβλημα" είναι ότι, επιβεβαιώνεται σωστά username+password, φορτώνονται servers, και στο τελικό create/ok, δημιουργείται ο λογαριασμός, και έρχονται όλοι οι φάκελοι με περιεχόμενα (inbox, sent, κλπ κλπ). Αυτό που θέλω είναι, κατά το τελικό ok, να δημιουργηθεί ο λογαριασμός, και να μην έρθουν οι φάκελοι, παρά μόνο όταν πάω να κάνω το πρώτο "Get messages". Να γίνει, δηλ

    serpico75
    serpico75
    Internet & Τηλεφωνία

    login σε Google με security code

    Το σενάριο: Ας πούμε έχω ένα παλιό κινητό μου χωρίς καρτα-αριθμο (SIM). Και το καινούριο με τη SIM μου το έκλεψαν ή έπεσε στο νερό ή ο,τιδηποτε (τέλος πάντων, δεν το έχω πια).   Από το παλιό έχω κάνει login σαν test@gmail.com   Πάω σε ένα pc να κάνω login στο test@gmail.com , και μου ζητάει να πιστοποιήσει ότι είμαι πράγματι εγώ. Και με πάει σε αυτό το γνωστό μήνυμα: Get your GT-S7580 (παράδειγμα κινητό) Go to security Go to security tab (you may need move

    serpico75
    serpico75
    Internet & Τηλεφωνία

    connectors RJ11 & RJ12

    Ήθελα να ρωτήσω εάν έχετε κάνει τη δοκιμή:   Έχω καλώδιο τηλεφωνικό πλακέ, την πένσα, και υποτίθεται πρέπει να έχω connectors RJ11 (6P4C) για να φτιάξω το καλώδιο (πριζα-τηλεφωνο).   Εάν δεν έχω connectors RJ11, αλλά RJ12 (6P6C), θα δουλέψουν (καλώδιο, πένσα, και πριζα-τηλεφωνο) ή θέλει αποκλειστικά τους RJ11; Έχετε δοκιμάσει να δουλέψετε με τους RJ12 στην πόρτα RJ11 τής πενσας;

    serpico75
    serpico75
    Internet & Τηλεφωνία 3

    Dragon’s Dogma 2

    Αύριο κανει Launch το Dragon’s Dogma 2 , ήμουν έτοιμος για preorder αλλά θα περιμένω πρώτες εντυπώσεις (κυρίως performance ) . Αν υπάρχει κάποιος που θα το εχει day 1 ας μας πει εντυπώσεις !    

    DoNaTos
    DoNaTos
    PC Gaming 9
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.