Jump to content
 • Sign in to follow this  

  Raijintek Aeneas Case Review


  Πρόλογος

   

  Αινείας… Πρόσωπο που δόξασε ο Όμηρος στην Ιλιάδα για το ήθος του, αλλά και τις πολεμικές του ικανότητες, μιας και τον εμφανίζει ως δεύτερο υπέρμαχο της Τροίας μετά τον Έκτορα. Πέρα όμως από καλός πολεμιστής, ήταν και υποψήφιος για το θρόνο, μετά το θάνατο του Πριάμου.

   

  Τα πράγματα όμως ήρθαν αλλιώς και η Τροία αλώθηκε. Ο Αινείας, παρά την άλωση, δεν σταμάτησε να πολεμάει ακόμα και με μερικούς ακόμα Τρώες, που έγιναν γνωστοί ως «Αινειάδες», συνέχισε να υπερασπίζεται μία περιοχή της Τροίας. Η αντίσταση δε μπόρεσε να κρατήσει για πολύ όπως ήταν φυσικό και οι Αχαιοί σαν ένδειξη σεβασμού για τον ένδοξο αγώνα τους, τους επέτρεψαν να φύγουν ανενόχλητοι από την πόλη και να πάρουν μαζί τους ότι μπορούσαν να σηκώσουν στα χέρια τους από τη περιουσία τους.

   

  Όλοι πήραν ασήμι, χρυσό και διάφορα πολύτιμα αντικείμενα. Ο Αινείας όμως δεν έπραξε κάτι ανάλογο, αλλά πήρε ότι πραγματικά πιο πολύτιμο είχε. Πήρε στη πλάτη του τον ανήμπορο πατέρα του. Μία τέτοια πράξη δε πέρασε φυσικά απαρατήρητη από τους Αχαιούς, οι οποίοι θαύμασαν το ήθος του Αινεία. Οπότε, του επέτρεψαν να βγάλει από τη Τροία τον πατέρα του, να επιστρέψει και να πάρει ότι θελήσει μαζί του, ανεξάρτητα από την αξία. Και πάλι όμως ο Αινείας δεν πήρε χρυσό, ούτε ασήμι. Επέλεξε να πάρει μαζί του ότι αυτός θεωρούσε πολύτιμο για μία ακόμα φορά. Επέλεξε να πάρει τα ξόανα των θεών και τα οικογενειακά του κειμήλια.

   

  Μιλάμε λοιπόν για ένα πρόσωπο σύμβολο της ηθικής, των οικογενειακών αξιών αλλά ταυτόχρονα και έναν λαμπρό πολεμιστή. Το όνομα είναι βαρύ και το κουτί που έχουμε στα χέρια μας, είναι υποχρεωμένο να το υπερασπιστεί.

   

   

  IMG_9676_raijintek_aeneas_micro_atx_cube_case_review.jpg

   

  Χαρακτηριστικά προϊόντος

   

  Στην φωτογραφία που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα χαρακτηριστικά του προϊόντος, όπως ακριβώς τα παρουσιάζει η κατασκευάστρια.

   

   

  gallery_33144_924_113562.jpg


  To κουτί διατίθεται σε δύο χρωματικές εκδοχές. Την μαύρη -η οποία είναι και αυτή του κουτιού της παρουσίασης- και τη λευκή. Επίσης, υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε έκδοση με παράθυρο και χωρίς. Η εγγύηση είναι διετής και η προτεινόμενη τιμή από τη κατασκευάστρια είναι 79.90€ για την έκδοση χωρίς πλαϊνό παράθυρο και 84.90€ με παράθυρο.
  Τη στιγμή που γράφεται η παρουσίαση, το προϊόν είναι διαθέσιμο στον Ελληνικό χώρο, με τιμή εκκίνησης 75,05 € για την έκδοση χωρίς πλαϊνό παράθυρο και 80,37 € για την έκδοση με παράθυρο.

   

   

  gallery_33144_924_15757.png


  Παρακάτω μπορείτε να δείτε και ένα σύντομο βίντεο που ανέβασε η κατασκευάστρια στο κανάλι της στο youtube και αφορά φυσικά το Raijintek Aeneas.

   

   

  Συσκευασία και περιεχόμενα

   

  Η συσκευασία του προϊόντος είναι τυπική, χωρίς πολλά φρουφρού και αρώματα. Στις μεγάλες πλευρές της βλέπουμε δύο γενικές φωτογραφίες του κουτιού και τα κύρια χαρακτηριστικά του. Επίσης, μας ενημερώνει η κατασκευάστρια ότι ο σχεδιασμός του προϊόντος έγινε στην Γερμανία, ενώ η κατασκευή στην Κίνα. Το δεύτερο είναι αναμενόμενο, καθώς η Raijintek όπως και πολλές εταιρίες του χώρου, ζητάνε τα φθηνά εργατικά χέρια του Ασιατικού γίγαντα, για να κρατήσουν χαμηλά το κόστος κατασκευής.
  Στις μικρές πλευρές εντοπίζουμε αρχικά τα τέσσερα διαφορετικά μοντέλα και η πράσινη βούλα, μας ενημερώνει ότι στο εσωτερικό θα βρούμε την μαύρη έκδοση χωρίς το πλαϊνό παράθυρο. Στη δεύτερη μικρή πλευρά, εμφανίζεται και το όνομα της σειράς των κουτιών "GENESIS".

   

   

  IMG 9666 raijintek aeneas micro Atx cube case review

  IMG 9668 raijintek aeneas micro Atx cube case review

   

  IMG 9667 raijintek aeneas micro Atx cube case review

  IMG 9669 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Ανοίξαμε την συσκευασία και στο εσωτερικό είδαμε το κύριο στρώμα προστασίας του κουτιού, που το απαρτίζουν δύο χοντρά κομμάτια φελιζόλ και μία νάιλον σακούλα.

   

   

  IMG 9670 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Εντός, βρήκαμε επίσης το manual του κουτιού, το οποίο είναι αρκετά κατατοπιστικό και γραμμένο σε έντεκα γλώσσες, μη συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής. Όποιος θέλει να ρίξει μία και δύο και τρεις ματιές, αρκεί να κάνει ένα κλικ εδώ. Βέβαια, να πούμε και την κακία μας, περιμέναμε να δούμε την γλώσσα μας στο εγχειρίδιο χρήσης, μιας και η Raijintek χρησιμοποιεί αποκλειστικά Ελληνικά ονόματα στα προϊόντα της.

   

   

  IMG 9696 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Εκτός από το εγχειρίδιο χρήσης, εντός βρέθηκαν σε μία σακουλίτσα και τα παρελκόμενα του κουτιού. Πέρα από τις κλασικές βίδες, βλέπουμε πέντε δεματικά καλωδίων και ένα buzzer.

   

   

  IMG 9695 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Αρκετά όμως με την πιο βαρετή ίσως σελίδα μίας παρουσίασης, καιρός να περάσουμε και στο ζουμί της υπόθεσης.

   

  Εξωτερικό μέρος

   

  Αυτή η σελίδα ξεκινάει πάντα με τις πρώτες εντυπώσεις και τα πρώτα χάδια πάνω στο κουτί. Για τις διαστάσεις του το κουτί είναι βαρύ, κάτι που υποδεικνύει ποιότητα. Η βαφή φαίνεται αρκετά καλή και αψεγάδιαστη. Οι γραμμές είναι απλές και κοφτές σε κάποια σημεία, αλλά υπάρχουν και αρκετές καμπύλες. Εντύπωση προκαλεί φυσικά η διάτρητη πρόσοψη με το σήμα της Raijintek στο κάτω μέρος, η οποία σίγουρα θα αναλάβει να τροφοδοτήσει με αέρα τους ανεμιστήρες στο εσωτερικό. Αναμένουμε λοιπόν αρκετά καλή ροή αέρα. Ευχόμαστε φυσικά να υπάρχουν και τα ανάλογα φίλτρα στο εσωτερικό.

   

   

  IMG 9671 raijintek aeneas micro Atx cube case review

  IMG 9672 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Μιας και η πρόσοψη μας τράβηξε το ενδιαφέρον, ας ξεκινήσουμε την περιγραφή μας από αυτήν.

   

   

  gallery_33144_924_623959.jpg


  Στο επάνω μέρος της εντοπίζουμε μία θέση 5.25" και μία θέση για 3.5" συσκευές. Η δεύτερη μας ξαφνιάζει μιας και έχει αρχίσει να καταργείται σιγά-σιγά, αλλά αφού υπάρχει δε θα πούμε και όχι. Ίσως να χρειαστεί να μπει κάποιο card reader από τον υποψήφιο κάτοχο.

   

   

  IMG 9674 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Στο κάτω μέρος της πρόσοψης, όπου συνεχίζεται το διάτρητο μεταλλικό τμήμα, βλέπουμε το σήμα της εταιρίας. Στα πλάγια εντοπίζουμε ανοίγματα, τα οποία θα συνεισφέρουν στη τροφοδοσία των ανεμιστήρων με αέρα και στο κάτω μέρος, ένα ακόμα άνοιγμα το οποίο και αυτό με τη σειρά του θα προσφέρει το κάτι παραπάνω στη ροή.

   

   

  IMG 9675 raijintek aeneas micro Atx cube case review

   

  IMG 9677 raijintek aeneas micro Atx cube case review

  IMG 9678 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Εκτελούμε την πρώτη περιστροφή του κουτιού και αντικρίζουμε το αριστερό πλαϊνό, όπως βλέπουμε το κουτί από το μπροστινό μέρος. Από τη συσκευασία είχαμε ενημερωθεί ότι έχουμε στα χέρια μας την έκδοση χωρίς το πλαϊνό παράθυρο, κάτι που το επιβεβαιώνει και η παρακάτω φωτογραφία.

   

   

  IMG 9679 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Δεύτερη περιστροφή και το μάτι μας πέφτει στο πίσω μέρος του κουτιού, το οποίο έχει αρκετά σημεία στα οποία αξίζει να σταθούμε, με πρώτο από αυτά τους δύο προεγκατεστημένους ανεμιστήρες 140mm. Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε το γεγονός, ότι η πρόσοψη είναι διάτρητη, η κατασκευάστρια φαίνεται να στοχεύει σε ένα προϊόν με πολύ καλό airflow.

   

   

  gallery_33144_924_351216.jpg


  Για να τα δούμε όλα όμως αναλυτικά. Στο επάνω μέρος και στα αριστερά εντοπίζουμε τον έναν από τους δύο ανεμιστήρες 140mm και κάτω από αυτόν, τη θέση για το I/O της μητρικής. Στα δεξιά βλέπουμε δύο οπές εξοπλισμένες με grommets για τη διέλευση σωλήνων εξωτερικής υδρόψυξης και κάτω από αυτές, τις πέντε θύρες επέκτασης, που υποδηλώνουν ότι το κουτί μπορεί να δεχθεί μητρικές έως και micro ATX form factor. Οι θύρες δεν είναι εξοπλισμένες με χειρόβιδες αλλά με απλές βίδες, ενώ ένας μηχανισμός ακριβώς πάνω τους, που ελέγχεται με μία χειρόβιδα θα δώσει επιπλέον στήριξη στις συσκευές που θα εγκατασταθούν στο εσωτερικό.
  Κάτι το οποίο είναι άξιο αναφοράς, είναι το γεγονός ότι, στις βίδες έχουμε πρόσβαση από το εξωτερικό του κουτιού. Αυτή η επιλογή είναι κοινή σε μικρά κουτιά, μιας και δίνει ένα ακόμα περίπου εκατοστό στο μέγιστο μήκος κάρτας γραφικών που μπορεί να φιλοξενηθεί στο εσωτερικό του κουτιού.

   

   

  IMG 9681 raijintek aeneas micro Atx cube case review

  IMG 9682 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Στο κάτω μέρος, εντοπίζουμε μία τριάδα από χειρόβιδες. Όχι-όχι δεν είναι η Αγία Τριάδα, αλλά μία τριπλέτα από χειρόβιδες που μαζί με άλλες τέσσερις που υπάρχουν στο εσωτερικό, είναι υπεύθυνες για την εγκατάσταση και απεγκατάσταση του motherboard tray. Καλά καταλάβατε, το motherboard tray είναι αφαιρούμενο και δίνει την ευκολία της γρήγορης και άνετης εγκατάστασης της μητρικής στο εσωτερικό.
  Κάτω από αυτές και στα αριστερά, είναι η θέση για το τροφοδοτικό το οποίο θα εγκατασταθεί με κατακόρυφο προσανατολισμό και στα δεξιά του ο δεύτερος 140mm ανεμιστήρας εξαγωγής.

   

   

  IMG 9683 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Περιστροφή και το δεξιό πλαϊνό ποζάρει στο φακό μας. Είναι της ίδιας φιλοσοφίας με το αριστερό, απλά εδώ κάτω και δεξιά εντοπίζουμε ένα διάτρητο τμήμα με ένα μαγνητικό φίλτρο στο εσωτερικό. Από αυτό το άνοιγμα, θα πάρει τις απαραίτητες ανάσες το τροφοδοτικό. Το φίλτρο βέβαια δε μας γεμίζει το μάτι, αλλά θα το δούμε καλύτερα και από κοντά, κατά τη πλοήγησή μας στο εσωτερικό του Raijinitek Aeneas.

   

   

  IMG 9684 raijintek aeneas micro Atx cube case review

  IMG 9685 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Φέρνουμε τούμπα το κουτί -όχι δεν απευθυνόμαστε στους οπαδούς του ΠΑΟΚ- και αντικρίζουμε ένα μασίφ κομμάτι λαμαρίνας, εξοπλισμένο με αρκετά πριτσίνια, τα οποία αναλαμβάνουν το δέσιμο του εξωτερικού μέρους, αλλά και κάποιων εξαρτημάτων στο εσωτερικό. Κατά πάσα πιθανότητα λοιπόν, δε θα έχουμε αφαιρούμενο cage δίσκων.

   

   

  gallery_33144_924_1502367.jpg


  Στο μπροστινό μέρος υπάρχει ένα ακόμα άνοιγμα μέσω του οποίου θα μπορέσουμε με το χέρι μας να τραβήξουμε τη πρόσοψη και να την αφαιρέσουμε και φυσικά δε θα μπορούσαμε να μην τραβήξουμε και ένα κοντινό πλάνο στα ορθογώνια ελαστικά πόδια του κουτιού, που θα αναλάβουν να απορροφήσουν τυχόν κραδασμούς, αλλά και να προστατέψουν τόσο το κουτί, όσο και την επιφάνεια πάνω στην οποία θα το τοποθετήσουμε.

   

   

  IMG 9687 raijintek aeneas micro Atx cube case review

  IMG 9688 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Για πάμε εκεί πάνω στα ψηλά να δούμε πως φαίνεται το κουτί... Όπως βλέπετε στη φωτογραφία που ακολουθεί, το διάτρητο τμήμα της πρόσοψης, συνεχίζεται και στην οροφή του κουτιού.

   

  gallery_33144_924_388381.jpg


  Στα αριστερά βλέπουμε δύο θύρες USB2.0 και δύο θύρες USB3.0. Στα δεξιά βλέπουμε το κουμπί εκκίνησης, ένα κουμπί ελέγχου LED και jacks για ακουστικά και μικρόφωνο. Και σε όσους έλειψε, ναι απουσιάζει το κουμπί επανεκκίνησης.

   

   

  IMG 9690 raijintek aeneas micro Atx cube case review

  IMG 9691 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Τα ανοίγματα που εντοπίσαμε στην πρόσοψη του κουτιού κάνουν και εδώ την εμφάνισή τους.

   

   

  IMG 9692 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Και κάπως έτσι ολοκληρώσαμε την γρήγορη βόλτα μας στο εξωτερικό του Raijintek Aeneas. Καιρός να γνωρίσουμε από κοντά και τον εσωτερικό του κόσμο.

   

  Εσωτερικό μέρος

   

  Για να μπούμε στο εσωτερικό του Raijintek Aeneas, κάνουμε το κλασικό πλέον. Ξεβιδώνουμε δύο χειρόβιδες και τραβάμε το πλαϊνό. Οι χειρόβιδες όπως βλέπετε δεν φέρουν λαστιχένιες ροδελίτσες, αλλά ευτυχώς -προς το παρόν τουλάχιστον- η βαφή του κουτιού δεν έχει τραυματιστεί.

   

   

  IMG 9693 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Το πλαϊνό είναι αρκετά στιβαρό κάτι στο οποίο συμβάλουν τα νεύρα περιμετρικά, αλλά και το γεγονός ότι δεν έχουμε την έκδοση με παράθυρο στο πλαϊνό.

   

   

  IMG 9697 raijintek aeneas micro Atx cube case review

  IMG 9698 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Ήρθε η ώρα για τη πρώτη ματιά στο εσωτερικό του Αινεία. Έκπληξη αποτελούν οι δύο ανεμιστήρες στην πρόσοψη. Ναι περιμέναμε να βρούμε κάποιον ανεμιστήρα, αλλά οι δύο μας εξέπληξαν! Μιλάμε για ένα κουτί στα 75 ευρώ περίπου και έρχεται εξοπλισμένο με τέσσερις ανεμιστήρες. Επίσης, βλέπουμε grommets στο motherboard tray, το οποίο όπως ήδη έχουμε αναφέρει είναι αφαιρούμενο, τέσσερις θέσεις για δίσκους, με το cage να σαρώνεται από τους ανεμιστήρες και στο πάνω μέρος του να βλέπουμε δύο χειρόβιδες συγκράτησης του motherboard tray και τέλος, μαύρα καλώδια στο front panel. Σε αυτό το εύρος τιμής, τέτοια χαρακτηριστικά αποτελούν ευχάριστη έκπληξη κατά γενική ομολογία και κάποιοι δε θα ζητήσουν τίποτα παραπάνω.

   

   

  gallery_33144_924_683118.jpg


  Εμείς όμως δε σταματάμε μόνο σε αυτά, αλλά θέλουμε να το δούμε αναλυτικά στα διάφορα σημεία του. Αρχή βάζουμε από το cage δίσκων, που βρίσκεται στο κάτω μέρος. το cage αποτελείται από τέσσερα συρτάρια, εξοπλισμένα με πίρους για tool free εγκατάσταση των μηχανικών δίσκων, ενώ βλέπουμε και οπές στο κέντρο του, οι οποίες μπορούν να υποδεχθούν 2.5" δίσκους, χωρίς να απαιτείται η αφαίρεση κάποιου πίρου.

   

   

  IMG 9700 raijintek aeneas micro Atx cube case review

   

  IMG 9701 raijintek aeneas micro Atx cube case review

  IMG 9702 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Στη πρόσοψη βλέπουμε τους δύο ανεμιστήρες 120mm, που έρχονται προεγκατεστημένοι με τον κάτω να είναι ακριβώς απέναντι από το πλαϊνό του cage δίσκων και τον επάνω, να κοιτάει προς το σημείο που θα εγκατασταθεί η κάρτα γραφικών και η ψύκτρα του επεξεργαστή.

   

   

  IMG 9704 raijintek aeneas micro Atx cube case review

  IMG 9703 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Πάνω από αυτούς βλέπουμε τη μία θέση 5.25" και μία ακόμα θέση για 3.5" συσκευές. Βέβαια αξίζει να πούμε ότι απουσιάζουν οι μηχανισμοί tool free και η όποια εγκατάσταση θα γίνει με τη χρήση βιδών.

   

   

  IMG 9705 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Η οροφή του κουτιού έχει αρκετές διαμορφώσεις για την εγκατάσταση ανεμιστήρων, κάτι στο οποίο θα αναφερθούμε αναλυτικά στην σελίδα "Εις βάθος". Επίσης, βλέπουμε οβάλ οπές στη θέση 5.25", από όπου θα μπορούμε να περάσουμε τα καλώδια του front panel, πετυχαίνοντας καλύτερο cable management.

   

   

  IMG 9706 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Στο πίσω μέρος συναντάμε τον 140mm ανεμιστήρα εξαγωγής με τις πέντε θύρες επέκτασης και κάτω από αυτά, τον δεύτερο ανεμιστήρα 140mm. Όλοι οι ανεμιστήρες στο εσωτερικό είναι 3pin, ενώ είναι εξοπλισμένοι και με molex καλώδιο.

   

   

  IMG_9707_raijintek_aeneas_micro_atx_cube_case_review.jpg

  IMG_9708_raijintek_aeneas_micro_atx_cube_case_review.jpg

   

  IMG 9721 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Ένα κοντινό αξίζει και το αφαιρούμενο motherboard tray, το οποίο έρχεται με προεγκατεστημένους τους αποστάτες, πέντε συνολικά grommets και ένα μέτριο σε διαστάσεις CPU cut out.

   

   

  gallery_33144_924_1708423.jpg


  Πάμε να αφαιρέσουμε και το δεξιό πλαϊνό και να το δούμε από το εσωτερικό του. Αρχικά να σχολιάσουμε το θέμα στιβαρότητας του πλαϊνού. Και αυτό όπως και το αριστερό είναι σχεδόν άκαμπτο. Βλέπουμε τα ίδια νεύρα περιμετρικά και επίσης το μαγνητικό φίλτρο. Αν και η φωτογραφία με τη χειρόβιδα για σύγκριση μας βγήκε λίγο out of focus, καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για διάτρητη λαμαρίνα και όχι τόσο για πραγματικό φίλτρο

   

   

  IMG_9710_raijintek_aeneas_micro_atx_cube_case_review.jpg

  IMG_9711_raijintek_aeneas_micro_atx_cube_case_review.jpg


  Αφήνουμε το πλαϊνό σε μία άκρη και βλέπουμε το κουτί από τη δεξιά μεριά πλέον. Δεν υπάρχει κάτι που να έχουμε αφήσει ασχολίαστο πέρα από δύο χειρόβιδες πάνω από το cage δίσκων, που συγκρατούν το motherboard tray.

   

   

  IMG_9712_raijintek_aeneas_micro_atx_cube_case_review.jpg

  IMG_9714_raijintek_aeneas_micro_atx_cube_case_review.jpg


  Έμεινε να ρίξουμε και μία ματιά στη θέση για το τροφοδοτικό, η οποία δεν είναι εξοπλισμένη με λαστιχένιες επενδύσεις και μία ακόμα στα καλώδια του front panel. To μόνο που μας χάλασε τη "μαυρίλα" ήταν το λευκό house του molex καλωδίου.

   

   

  IMG_9713_raijintek_aeneas_micro_atx_cube_case_review.jpg

  IMG 9717 raijintek aeneas micro Atx cube case review

   

  IMG 9719 raijintek aeneas micro Atx cube case review

  IMG 9720 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Γρήγορη ήταν και η βόλτα μας στον εσωτερικό κόσμο του Raijintek Aeneas. Καιρός για μια εις βάθος εξέταση...

   

  Εις βάθος

   

  Η σελίδα εις βάθος έχει να κάνει με το εσωτερικό του κουτιού, απλά εδώ παρουσιάζονται οι αθέατες πλευρές του. Πρώτο κομμάτι του κουτιού που απεγκαθίσταται από το εσωτερικό, είναι το motherboard tray. Συνολικά αφαιρέσαμε επτά χειρόβιδες. Τέσσερις από το εσωτερικό μέρος του κουτιού και άλλες τρεις, από τη πίσω πλευρά του. Και κάπως έτσι ποζάρει στο φακός μας.
  Τα grommets φαίνονται πολύ καλής ποιότητας. Το CPU cut out αν και μικρό σε διαστάσεις (ύψος 10cm και μήκος 10cm) μοιάζει ικανό να εξυπηρετήσει το σκοπό κατασκευής του. Το πάχος του υλικού είναι 0.85mm και η όλη κατασκευή είναι στιβαρή. Παρακάτω δίνονται και οι εσωτερικές αποστάσεις των grommets.

   

   

  IMG 9716 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Οπότε για να δούμε πως είναι το κουτί εσωτερικά αφού βγει το motherboard tray...

   

   

  IMG 9722 raijintek aeneas micro Atx cube case review

  IMG 9723 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  … Όπως βλέπετε μόνο το cage δίσκων μένει στη θέση του, το οποίο στηρίζεται στο κάτω μέρος με πριτσίνια. Επίσης εντοπίσαμε διάφορους πίρους στήριξης, πάνω στους οποίους πατάει το motherboard tray και ενισχύεται η σταθερότητά του.

   

   

  IMG 9755 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Αμέσως μετά, αφαιρέσαμε την πρόσοψη του κουτιού τραβώντας από κάτω και προς το μέρος μας. Θέλει λίγο προσοχή μιας και επάνω της υπάρχει ένα καλώδιο για την τροφοδοσία του φωτισμού της.

   

   

  IMG 9724 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Εσωτερικά, βλέπουμε τα πλαστικά κλιπς συγκράτησης, φίλτρο αέρα και κάποιες βίδες που συγκρατούν diffusers για να επιτύχει το κουτί ομοιόμορφο φωτισμό στη πρόσοψη. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που ακολουθούν το κουτί δεν έχει λεντοταινία, αλλά LEDs 5mm, τα οποία έχουν αναλάβει να δώσουν το κάτι παραπάνω στον τομέα της αισθητικής.

   

   

  IMG 9725 raijintek aeneas micro Atx cube case review

  IMG 9726 raijintek aeneas micro Atx cube case review

   

  IMG 9727 raijintek aeneas micro Atx cube case review

  IMG 9728 raijintek aeneas micro Atx cube case review

   

  IMG 9729 raijintek aeneas micro Atx cube case review

  IMG 9730 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Αφήνουμε το πλαστικό της πρόσοψης σε μία άκρη και ρίχνουμε μια ματιά στην αθέατη πλευρά της. Πρώτο-πρώτο συναντάμε ένα φίλτρο ίδιας φιλοσοφίας με αυτό του τροφοδοτικού. Μπορεί η πρόσοψη να έχει δύο φίλτρα ουσιαστικά, ένα πάνω στο πλαστικό και ένα πάνω στη λαμαρίνα του κουτιού, αλλά το παρακάτω, όπως έχουμε ξαναπεί, είναι ένα φίλτρο για τα χοντρά. Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε τα πολλά ανοίγματα που είδαμε στην πρόσοψη, τότε η σκόνη μάλλον θα εισέρχεται με σχετική ευκολία.

   

   

  IMG 9731 raijintek aeneas micro Atx cube case review

  IMG 9732 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Αφαιρέσαμε και το "φίλτρο" και πάμε να δούμε τι κρύβεται πλέον στη πρόσοψη. Φυσικά συναντάμε τους δύο ανεμιστήρες 120mm, που έρχονται προεγκατεστημένοι μαζί με το κουτί και αμέσως μετά, διαπιστώνουμε ότι οι επιλογές για επιπλέον ανεμιστήρες, είναι πραγματικά πολλές.

   

   

  IMG 9733 raijintek aeneas micro Atx cube case review

   

  IMG 9734 raijintek aeneas micro Atx cube case review

  IMG 9735 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Παρακάτω έχουμε σημειώσει για εσάς διάφορους συνδυασμούς, που μπορέσαμε να επιτύχουμε. Αξίζει να πούμε δε, ότι μπορείτε να έχετε ανεμιστήρες είτε από το εσωτερικό της πρόσοψης, είτε από το εξωτερικό, ανάμεσα δηλαδή σε λαμαρίνα και πλαστικό αυτής.

   

   

  gallery_33144_924_373132.jpg


  Πάμε στην οροφή του κουτιού, όπου διαπιστώσαμε ότι, για να αφαιρεθεί το διάτρητο τμήμα της απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αφαιρεθεί η πρόσοψη του κουτιού, καθώς αυτό είναι συρταρωτό. Εσωτερικά έχει φίλτρο και μπορείτε να το καθαρίσετε από τα χοντρά-χοντρά και αμέσως μετά γιατί όχι και να το πλύνετε.

   

   

  IMG 9738 raijintek aeneas micro Atx cube case review

   

  IMG 9739 raijintek aeneas micro Atx cube case review

  IMG 9740 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Ανεμιστήρες χωράνε κάτω από το διάτρητο τμήμα και εξωτερικά της οροφής όπως φαίνεται στη πρώτη φωτογραφία που ακολουθεί, ενώ στη δεύτερη βλέπουμε τους συνδυασμούς που προσφέρονται, οι οποίοι είναι είτε 2x120mm, είτε 2x140mm

   

   

  IMG 9741 raijintek aeneas micro Atx cube case review

  IMG 9742 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Αφαιρούμε και το πλαστικό της οροφής, το οποίο είναι κουμπωτό και εσωτερικά βλέπουμε τις πλακέτες του front panel. Η κατασκευή είναι απλή σε όλα τα εξαρτήματα, για να κρατηθεί χαμηλά το κόστος. Η απλότητα βέβαια δεν είναι απαραίτητα αρνητικό όταν την συναντάς σε ηλεκτρονικά. Τις περισσότερες φορές τέτοια εξαρτήματα, ακριβώς επειδή είναι πολύ απλά, έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.

   

   

  IMG 9743 raijintek aeneas micro Atx cube case review

   

  IMG 9745 raijintek aeneas micro Atx cube case review

  IMG 9744 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Αφού την αφήσαμε γυμνή την οροφή ρίχνουμε μία ακόμα ματιά η οποία πέρα από τους συνδυασμούς ανεμιστήρων που είδαμε πριν (2x140mm ή 2x120mm) μας αποκαλύπτει μία ακόμα θέση για ανεμιστήρα 200mm.

   

   

  IMG 9754 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  To μόνο που έμεινε να αφαιρέσουμε είναι οι θέσεις 5.25" και 3.5" που υπάρχουν στην πρόσοψη. Ναι είναι αφαιρούμενες και όπως θα δούμε αργότερα, για να μπει ψυγείο στην οροφή του κουτιού, απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι αφαίρεσή τους.

   

   

  IMG 9757 raijintek aeneas micro Atx cube case review

   

  IMG 9758 raijintek aeneas micro Atx cube case review

  IMG 9759 raijintek aeneas micro Atx cube case review

   

  IMG 9760 raijintek aeneas micro Atx cube case review

  IMG 9761 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Το κάναμε βίδες το κουτί... Τώρα χαλαρώνουμε για λίγο, πριν αρχίσει η συναρμολόγησή του και η εγκατάσταση hardware στο εσωτερικό του.

   

   

  IMG 9751 raijintek aeneas micro Atx cube case review

   

  Εγκατάσταση συστήματος

   

  Αρχικά ας δούμε το σύστημα το οποίο εγκαταστήσαμε στο εσωτερικό του Raijintek Aeneas.

   

   

  gallery_33144_40_73845.jpg


  Όπως συνηθίζω να λέω σε αυτό το στάδιο, εδώ φαίνονται τα πιο βασικά ελαττώματα ενός κουτιού και εδώ σε μεγάλο βαθμό αξιολογείται το κουτί όσον αφορά τον τομέα της χρηστικότητας.
  Αρχικά στο εσωτερικό εγκαταστήσαμε την μητρική και συνεχίσαμε με την ψύκτρα. Το CPU cut out δε τα πήγε και τόσο καλά με τη μητρική της παρουσίασης. Ο χώρος υπάρχει για επιπλέον άνοιγμα, συνεπώς περιμένουμε σε επόμενη έκδοση του κουτιού να το μελετήσουν κάπως καλύτερα για να μη χρειάζεται να βγάζουμε και να βάζουμε τη μητρική, για να εγκαταστήσουμε μία ψύκτρα. Επίσης, μετρήθηκε το μέγιστο ύψος ψύκτρας που μπορεί να δεχθεί το Raijintek Aeneas, το οποίο φτάνει το εντυπωσιακό νούμερο των 190mm!!

   

   

  IMG 9763 raijintek aeneas micro Atx cube case review

  IMG 9764 raijintek aeneas micro Atx cube case review

   

  IMG 9762 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Σειρά πήρε η κάρτα γραφικών όπου μετρήσαμε και το μέγιστο μήκος αυτής που μπορεί να δεχθεί το κουτί. Ανάλογα το ύψος του PCB της κάρτας σας ίσως χρειαστεί να απεγκαταστήσετε το 3.5’’ bracket, είτε επειδή θα βρίσκει σε αυτό και δε θα επιτρέπει την εγκατάσταση, είτε επειδή θα πρέπει να περάσετε τα καλώδια τροφοδοσίας. Στο δεύτερο ειδικά ενοχλεί και το 5.25’’, αλλά μπορεί άνετα να το ξαναεπιστρέψετε στο κουτί αφού συνδέσετε τα καλώδια.

   

   

  IMG 9765 raijintek aeneas micro Atx cube case review VGA length

   

  IMG 9769 raijintek aeneas micro Atx cube case review

  IMG 9770 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Σειρά έχουν οι δίσκοι με την εγκατάσταση του 3.5’’ να είναι tool free ενώ του 2.5’’ να απαιτείται η χρήση βιδών.

   

   

  IMG 9767 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Κλείνοντας, έμεινε το τροφοδοτικό το οποίο δεν έχει κάποιο περιορισμό στο μήκος. Το κουτί μπορεί να φιλοξενήσει όπως βλέπετε τροφοδοτικά τέρατα κυριολεκτικά.

   

   

  IMG 9766 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  To μόνο που έμεινε είναι η διευθέτηση των καλωδίων. Το 8pin EPS καλώδιο κρύβεται υποδειγματικά και όλα τα άλλα «κρύφτηκαν» κάτω από τη μητρική και μπροστά από το τροφοδοτικό. Τα μόνα που θα θέλαμε κάπως διαφορετικά, είναι πιο μακριά καλώδια στο front panel, ώστε να μπορούσαμε να τα περάσουμε και αυτά κάτω από το motherboard tray και να είναι πιο Stealth και τέλος λίγο πιο μεγάλη οπή για το πέρασμα του 24pin καλωδίου. Όχι ότι δεν αρκεί ή ότι δεν περνάει, απλά ήταν οριακό.

   

   

  IMG 9774 raijintek aeneas micro Atx cube case review

   

  IMG 9772 raijintek aeneas micro Atx cube case review

  IMG 9771 raijintek aeneas micro Atx cube case review

   

  Πατήσαμε και το power on και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στις μετρήσεις μας.

   

   

  IMG 9779 raijintek aeneas micro Atx cube case review

  Μετρήσεις θερμοκρασιών, θορύβου και "στατικής" πίεσης

   

  Αρχικά ας δούμε τι γίνεται με τις θερμοκρασίες του hardware που τοποθετήσαμε στο εσωτερικό του Phanteks Enthoo Mini XL.

   

  Εδώ να σημειώσουμε τα εξής:

  • Το στρεσάρισμα του επεξεργαστή έγινε με το OCCT ver. 4.4.0 και πιο συγκεκριμένα το CPU:LINPACK για τον συνολικό χρονικό διάστημα των 15 λεπτών, με Idle Periods 1 λεπτό και 5 λεπτά κατά την αρχή και το τέλος του test αντίστοιχα.
  • To στρεσάρισμα της κάρτας γραφικών έγινε με το Furmark ver. 1.14.1.2 για 5 λεπτά σε ανάλυση 1280x720 και με επιλογές στα Options, Dynamic Backround και Burn in, ενώ το anti-aliasing έμεινε στο off.
  • Και ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών βρίσκονταν σε stock συχνότητες.
  • H ελάχιστη θερμοκρασία των σκληρών δίσκων λήφθηκε μετά από τη λειτουργία του συστήματος σε κατάσταση ηρεμίας για μισή ώρα.
  • Τέλος η θερμοκρασία δωματίου κατά την διάρκεια των τεστ ήταν στους 24°C
   


  Παρόλο που το micro-ATX σύστημα που έχουμε στη κατοχή μας, δεν διαθέτει κάποιον θερμόαιμο επεξεργαστή, θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Το κουτί τα πήγε πάρα πολύ καλά, κάτι το οποίο ήταν αναμενόμενο με τόσους ανεμιστήρες να σαρώνουν στην κυριολεξία το hardware. Πέτυχε τις καλύτερες μετρήσεις μέχρι στιγμής Στον επεξεργαστή, ενώ στην κάρτα μένει νικητής το benchtable, κάτι το οποίο φαίνεται στα γραφήματα που ακολουθούν.
   
   

  gallery_33144_924_18317.jpggallery_33144_924_49246.jpg


  Τελευταίο εμπόδιο για το κουτί είναι οι μετρήσεις θορύβου. Το db meter μας, στάθηκε απέναντι από το κουτί πάνω σε τρίποδο και σε απόσταση ενός μέτρου από αυτό. Οι μετρήσεις έγιναν ξημερώματα με κλειστές πόρτες και παράθυρα, για να περιοριστούν όσο ήταν δυνατόν οι επιδράσεις από το περιβάλλον.
   
   

  IMG 9598


  Από τα έως τώρα reviews και τις μετρήσεις μας με το παραπάνω db meter, έχει γίνει κατανοητό ότι, οτιδήποτε πάνω από τα 40db, αρχίζει να γίνεται αισθητό. Και οτιδήποτε που περνάει τα 42-43db, ενοχλητικό.
  Το κουτί καθ' όλη τη διάρκεια των δοκιμών ήταν ήσυχο, πράγμα θετικό με τέσσερις προεγκατεστημένους ανεμιστήρες. Και οι τέσσερις ήταν συνδεδεμένοι στο FAN header της μητρικής με τις στροφές τους να ελέγχονται μέσω του BIOS ανάλογα τη θερμοκρασία του επεξεργαστή.
  Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην απόλυτη ησυχία του δωματίου μας και πριν καν πατήσουμε το Power on του κουτιού, το db meter έδειξε 33,7dbΑ. Αυτό για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης.
   
   

  gallery_33144_924_2645.jpg


  Κλείνοντας και αυτό το κομμάτι από το σημερινό μας review, κάναμε έναν έλεγχο της "στατικής" πίεσης του κουτιού. Αυτό το βήμα έγινε πριν εγκαταστήσουμε hardware στο εσωτερικό του. Ακολουθώντας ευλαβικά το άρθρο Simple, PC-case Static Pressure Indicator (Home made) το αποτέλεσμα έδειξε ελαφρά αρνητική πίεση.

  Εγκατάσταση υδρόψυξης
   
  Σημαντική σελίδα και αυτή και ο λόγος που γράφεται είναι για τους λάτρεις του υγρού στοιχείου. Ας ξεκινήσουμε από τα απλά και αν χωράει ψυγείο 240mm στην οροφή έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να κουμπώσει τον Τρίτωνα, που κάτι μας λέει ότι η παρουσίασή του δεν αργεί.
  Όπως δείχνει και το μέτρο μας, ακόμα και χωρίς να αφαιρεθεί η οπτική θέση –αν και ουσιαστικά είναι άχρηστη αν μπει ψυγείο- αυτό παίρνει τη θέση του στην οροφή, μη αφήνοντας όμως σε κάποιο μονό ψυγείο, να εγκατασταθεί στο πίσω μέρος.
   
   

  IMG 9781 raijintek aeneas micro Atx cube case review
  IMG 9782 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Στην πρόσοψη του κουτιού μπορούν να πάρουν τη θέση του δύο διπλά ψυγεία. Εμείς εγκαταστήσαμε ένα με πάχος 30mm και ένα με πάχος 45mm.
   
   

  IMG 9783 raijintek aeneas micro Atx cube case review
  IMG 9784 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Επίσης υπάρχουν σημεία για κάποιο κυλινδρικό reservoir με καλύτερη θέση να θεωρούμε αυτή κάτω από την κάρτα γραφικών.
   
   

  IMG 9785 raijintek aeneas micro Atx cube case review
  IMG 9786 raijintek aeneas micro Atx cube case review
  IMG 9787 raijintek aeneas micro Atx cube case review


   
  Τέλος ένα ακόμα ψυγείο πάχους 45mm με έναν ανεμιστήρα μπορεί να φιλοξενηθεί στο κάτω και πίσω μέρος.
   
   

  IMG 9788 raijintek aeneas micro Atx cube case review


  Έξυπνος σχεδιασμός από την κατασκευάστρια με πολλές επιλογές για τους λάτρεις της υδρόψυξης.
   
   

  Ο Απολογισμός
   
  Μία ακόμα παρουσίαση έφτασε στο τέλος της. Ο Αινείας δε το κρύβουμε ότι εντυπωσίασε. Τόσο με το εύρος τιμής, όσο και με τις επιδόσεις και τα χαρακτηριστικά που τον συνοδεύουν. Είναι ένα έξυπνα σχεδιασμένο cube case, το οποίο στην τιμή που διατίθεται έρχεται να τινάξει την μπάνγκα στον αέρα.
   
  Ας ξεκινήσουμε με τα θετικά του. Τέσσερις προεγκατεστημένοι και ήσυχοι ανεμιστήρες αναλαμβάνουν να σαρώσουν το hardware που θα φιλοξενηθεί στο εσωτερικό. Ο χρήστης μπορεί να εγκαταστήσει με απλά λόγια από το πιο απλό σύστημα, μέχρι ένα extreme gaming το οποίο θα χαίρει της δροσιάς που του προσφέρουν. Μην ξεχνάμε ότι τα περισσότερα κουτιά της αγοράς με αυτόν το σχεδιασμό, υπέφεραν συνήθως στις θερμοκρασίες των δίσκων. Ο σχεδιασμός όμως του Raijintek Aeneas, σε συνδυασμό με τις καίριες θέσεις που επιλέχθηκαν για να εγκατασταθούν οι ανεμιστήρες, προσφέρει όσα δεν προσφέρουν άλλα κουτιά.
   
  Συνεχίζουμε με το αφαιρούμενο motherboard tray. Ποιος να πει όχι σε ένα τέτοιο χαρακτηριστικό, όταν δε θα χρειαστεί να στριμώξει τα χέρια του μέσα σε ένα κουτί; Κανένας φαντάζομαι. Σειρά παίρνουν η καλή ποιότητα κατασκευής, η βαφή, οι τέσσερις συνολικά USB θύρες, με δύο εξ’ αυτών να είναι USB3.0, έλεγχο με διακόπτη του LED φωτισμού, το μέγιστο ύψος ψύκτρας επεξεργαστή που αγγίξει τα 19cm και το μέγιστο μήκος κάρτας γραφικών που ξεπερνάει τα 31cm. Δε σταματάμε όμως εδώ. Δεν είστε λάτρεις του αέρα αλλά του νερού; Υπάρχουν πολλές θέσεις για να κάνετε ότι επιλογή θέλετε όπως έδειξε η σελίδα της υδρόψυξης. Mε τρία ψυγεία 240mm και ένα 120mm να χωράνε ταυτόχρονα.
   
   

  gallery_33144_924_289071.jpg


  Ας πάμε να δούμε όμως επιγραμματικά και τα αρνητικά που εντοπίσαμε. Αρχικά να πούμε για τα φίλτρα αέρα. Υπάρχουν παντού όπως είδαμε αλλά προσωπικά δεν είμαι λάτρεις των διάτρητων φίλτρων από λεπτή λαμαρίνα. Περιμένω σε επόμενο revision του κουτιού καλύτερες επιλογές από την Raijintek. Επίσης, θα ήθελα να μην απαιτείται η αφαίρεση της πρόσοψης για να απεγκαταστήσουμε το διάτρητο τμήμα της οροφής, όπως και καλύτερα μελετημένο CPU cut out. Τέλος, θα μου άρεσε να δω χειρόβιδες στις θέσεις PCI, tool free μηχανισμούς στη θέση 5.25’’, αλλά και στην εξωτερική 3.5’’, μαύρο molex house για τη τροφοδοσία των LEDs στη μαύρη έκδοση του κουτιού και λίγο μεγαλύτερη οπή στο σημείο που περνάει το 24pin καλώδιο. Ίσως όλα αυτά να μοιάζουν πταίσματα στους περισσότερους από εσάς, αλλά όλα αν αλλάξουν θα είναι σίγουρα προς το καλύτερο.
   
  Κλείνοντας ας συνοψίσουμε σε μορφή λίστας τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του Raijintek Aenas αφού αναφέρουμε ότι τη στιγμή που γράφεται η παρουσίαση η τιμή του στον ελληνικό χώρο είναι 75,05 € για την έκδοση χωρίς πλαϊνό παράθυρο και 80,37 € για την έκδοση με παράθυρο.
  thumps-up.png?m=1423577950

  • Τιμή.
  • Πολύ καλή ποιότητα βαφής και κατασκευής.
  • Τέσσερις προεγκατεστημένοι ανεμιστήρες.
  • Αφαιρούμενο motherboard tray.
  • Αφαιρούμενες θέσεις 5.25’’ και 3.5’’ στη πρόσοψη.
  • Αρκετός χώρος για την εγκατάσταση οποιασδήποτε κάρτας γραφικών και ψύκτρας επεξεργαστή.
  • Πολύ καλές θέσεις των οπών για το cable management, εξοπλισμένες με grommets.
  • Πολύ καλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με χαμηλά επίπεδα θορύβου.
  • Πολλές δυνατότητες για το στήσιμο υδρόψυξης.
  • LED φωτισμός με διακόπτη on/off.
  • Δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο χρωματισμούς, όπως και επιλογή με παράθυρο ή χωρίς.

  thumps-down.png?m=1423577948

  • Περιμέναμε καλύτερη επιλογή στα φίλτρα αέρα.
  • Θα θέλαμε να μην απαιτείται η αφαίρεση της πρόσοψης για να απεγκατασταθεί το διάτρητο τμήμα της οροφής.
  • Απουσία λαστιχένιων επενδύσεων στη θέση του τροφοδοτικού.
  • Το CPU cut out δε λειτούργησε σωστά στη μητρική της παρουσίασης.
  • Απουσία tool free μηχανισμού στη θέση 5.25’’ και χειρόβιδων στις θέσεις PCI.

  Με βάση όλα τα παραπάνω η γενική βαθμολογία που αποσπά το Raijintek Aeneas, δε μπορεί να είναι μικρότερη από:

   

   
  00
  Loading.
   

   

   

  Ευχαριστούμε θερμά την Raijintek για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής.

   

  gallery_33144_803_2107.png

   

  Για το TheLab.grkarmen1983 16/03/2015

  <

  Edited by karmen1983


  Συντελεστές Review
  Reviewers: karmen1983
  Photographers: karmen1983
  Editing: TheLab.gr team
  Αξιολόγηση
  Features:8.50
  Usability9
  QualitySelect
  Performance9.50
  GraphicsSelect
  SoundSelect
  GameplaySelect
  ReplayabilitySelect
  Value for money9.50
  Editor's ChoiceYes
  Innovation AwardNo
  Design AwardYes
  Value for MoneyNo

  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Latest Reviews

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.