Jump to content
 • Streacom FC8 EVO review - "What a... quiet world"


  Τόσο καιρό μπορώ να πω ότι πέρασαν από τις οθόνες σας -αλλά και από τα χέρια μου- πολλά είδη κουτιών. Από mini κουτιά μέχρι πραγματικά full towers. Υπήρχαν στιγμές που μπορούσα μόνη μου να κάνω τη παρουσίαση ενός κουτιού και υπήρχαν άλλες, που πραγματικά θα ήθελα να έχω ένα κλαρκ δίπλα μου, όπως ακριβώς ψάχνει κάποιος νερό στην έρημο.

  Όλα όμως τα κουτιά που είδατε και είδα, είχαν ένα κοινό παρανομαστή. Τη ψύξη με αέρα μέσω ανεμιστήρων! Σήμερα η εταιρία Streacomμας έδωσε την ευκαιρία να δούμε κάτι διαφορετικό και να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα. Να δούμε ένα κουτί που δεν εξοπλίζεται με μια ντουζίνα ανεμιστήρες, εάν ο χρήστης το επιθυμεί, αλλά ένα κουτί, που δεν έχει καμία θέση για ανεμιστήρα και το ρόλο του "ανεμιστήρα" θα παίξει το ίδιο το κουτί. Δε το κρύβω ότι χαίρομαι πραγματικά που βρίσκομαι στη θέση να παρουσιάσω ένα τέτοιο κουτί στο κοινό του TheLab.gr και εύχομαι αυτή η αρχή να είναι απλά το ίσιωμα πριν την "ανηφόρα".

  Λίγα λόγια όμως για το λιλιπούτειο τέρας της σημερινής παρουσίασης. Το FC8 EVO πέρα από το θέμα ψύξης, πρωτοτυπεί και στο τομέα των υλικών. Είναι ένα κουτί κατασκευασμένο από αλουμίνιο και παρά το μικρό του μέγεθος, ζυγίζει 2,5 κιλά. Δε σας κρύβω ότι την ημέρα της παραλαβής νόμιζα ότι ο courier έφερε μια σειρά ανεμιστήρων που περίμενα. Προς μεγάλη μου έκπληξη όμως, η μικρή συσκευασία είχε μέσα όχι μόνο ένα κουτί, αλλά και ένα τροφοδοτικό!!!

  Δε ξέρω αν θα καταφέρω μέσα από διάφορες φωτογραφίες να σας δώσω να καταλάβετε την έννοια του μεγέθους, αλλά είμαι σίγουρη ότι ακόμα και αν την καταλάβετε -όσο αυτό είναι δυνατό- όταν το δείτε θα εντυπωσιαστείτε. Καιρός όμως να προχωρήσουμε στη σημερινή παρουσίαση και να ρίξουμε μια ματιά στα χαρακτηριστικά του σημερινού κουτιού.

   

  Streacom FC8 EVO review

   

  ΧαρακτηριστικάΑρχικά, ας ρίξουμε μία ματιά στα χαρακτηριστικά του κουτιού, τα οποία παρατίθενται στην παρακάτω φωτογραφία.
   

  Streacom FC8 EVO review

   

  To Streacom FC8 EVO, διατίθεται σε δύο χρωματικές εκδοχές, για να ικανοποιήσει κάθε γούστο. Η μία είναι χρώματος ασημί και η άλλη μαύρου.
  Tη στιγμή που γράφεται το παρόν review, το προϊόν δεν διατίθεται στον ελληνικό χώρο, ενώ η προτεινόμενη τιμή από την εταιρία είναι 149,90 ευρώ.
   

  streacom%20FC8%20EVO%20colorss.jpg?m=138

   

  Τέλος, το σημερινό κουτί συνοδεύεται από διετή εγγύηση.

  Συσκευασία και περιεχόμεναΌπως σας είπα και στο πρόλογο η σημερινή παρουσίαση έχει να κάνει με δύο προϊόντα, τα οποία παρέλαβα. Η εταιρία Streacomέστειλε ένα κουτί και ένα τροφοδοτικό για τις ανάγκες της σημερινής παρουσίασης.
  Στη φωτογραφία που ακολουθεί και στα αριστερά, είναι η συσκευασία του κουτιού, ενώ στα δεξιά -η λίγο πιο μικρή- είναι η συσκευασία του NANO τροφοδοτικού.
   

  Streacom FC8 EVO review

   

  Ας ξεκινήσουμε όμως από το case της εταιρίας και τη συσκευασία του.
  Το χρώμα που κυριαρχεί είναι το μαύρο σε όλες τις πλευρές της μικρής κούτας. Επάνω του δεν αναφέρονται κάποια από τα χαρακτηριστικά του κουτιού -όπως έχουμε συνηθίσει- και το μόνο που μπορούμε να δούμε είναι το λογότυπο της κατασκευάστριας αλλά και το μοντέλο του προϊόντος.
  Στο επάνω μέρος της συσκευασία, υπάρχει μία χειρολαβή, για να μας διευκολύνει κατά τη μεταφορά.
   

   

  Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review  Streacom FC8 EVO review

  Στο εσωτερικό βρίσκεται καλά προστατευμένο το κουτί της σημερινής παρουσίασης. Για το σκοπό αυτό, η εταιρία έχει επιλέξει μία λευκή υφασμάτινη θήκη και δύο κομμάτια φελιζόλ, εξασφαλίζοντας έτσι ότι το προϊόν θα φτάσει στα χέρια σας, χωρίς κάποια χτυπήματα ή γρατσουνιές. Όλα αυτά βέβαια, αν οι μεταφορείς δεν ονειρεύονται να μοιάσουν σε κάποιον εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών.
   

  Streacom FC8 EVO review

   

  Επίσης, μέσα στη συσκευασία συναντήσαμε το εγχειρίδιο χρήσης του κουτιού. H Streacom συνοδεύει το προϊόν της με ένα πολυσέλιδο εγχειρίδιο, το οποίο μάλιστα αποτελείται από αναλυτικές οδηγίες, έγχρωμα σχεδιαγράμματα και εικόνες. Σε κουτιά όπως το σημερινό που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, είναι απαραίτητη η παρουσία ενός κατατοπιστικού και αναλυτικού εγχειριδίου χρήσης. Σε αυτό το σημείο να πούμε ένα μπράβο στη Streacom για τη προσοχή στη λεπτομέρεια.
  Το εγχειρίδιο χρήσης μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ.
   

   

  Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

   

  Κλείνοντας με τα της συσκευασίας και τα περιεχόμενά της, αφήσαμε για το τέλος το κύριο μέρος από τα παρελκόμενα του κουτιού, τα οποία θα μας φανούν χρήσιμα κατά την εγκατάσταση του υλικού στο εσωτερικό του.
  Αξίζει να πούμε ένα ακόμα μπράβο στη Streacom για τα τακτοποιημένα παρελκόμενα και τα αυτοκόλλητα που έχει επάνω σε κάθε μικρή σακούλα.
  Επίσης, τόσα πολλά παρελκόμενα καθώς και πάστα συναντάμε πρώτη φορά σε κουτί. Αλίμονο βέβαια να μην εξόπλιζε το κουτί της με θερμοαγώγιμη πάστα, αφού αυτό στηρίζεται σε δικό του σύστημα παθητικής ψύξης.
   

  Streacom FC8 EVO review

   

  Αναλυτικά τα παρελκόμεναΤο block που θα αναλάβει να ψύξει τον επεξεργαστή του συστήματος, έρχεται με προεγκατεστημένο το intel bracket.
  Στο κέντρο του εντοπίζουμε το λογότυπο της εταιρίας ενώ τη συγκράτηση του intel bracket επάνω του, έχουν αναλάβει τέσσερις αλενόβιδες.
  Η επιφάνεια επαφής με τον επεξεργαστή δεν έχει φινίρισμα καθρέπτη, αλλά όπως έχει δείξει η μέχρι τώρα εμπειρία μας, είναι κάτι που δεν προδικάζει καλές ή κακές επιδόσεις.
  Τέλος, μπορούμε να διακρίνουμε τέσσερις οπές από τις οποίες θα περάσουν τα heatpipes, τα οποία υπάρχουν και αυτά στα παρελκόμενα του κουτιού.
   

   

  Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review  Streacom FC8 EVO review

  Το ξεβίδωμα του intel bracket θα γίνει είτε ο χρήστης έχει intel επεξεργαστή, είτε όχι. Είναι μία διαδικασία απαραίτητη, καθώς θα πρέπει να περαστούν τα heatpipes. Το άλεν κλειδί που απαιτείται για τη αποσυναρμολόγηση του block, θα το βρείτε και αυτό μέσα στη συσκευασία.
   

  Streacom FC8 EVO review

   

  Αφού ξεβιδώσαμε τις τέσσερις αλενόβιδες πλέον αποκτήσαμε θέα στο εσωτερικό του block. Και η εσωτερική επιφάνεια είναι ματ και όχι με φινίρισμα καθρέπτη όπως μπορείτε να διακρίνετε στις φωτογραφίες που ακολουθούν.
  Το βάρος του κάτω μέρους είναι 32 γραμμάρια ενώ του intel bracket είναι 31 γραμμάρια.

   

  Streacom FC8 EVO review
   

  Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

   

  Στη περίπτωση που ο χρήστης επιλέξει τη πλατφόρμα της AMD για το σύστημά του, στα παρελκόμενα υπάρχει το αντίστοιχο συμβατό bracket, το οποίο και αυτό ζυγίζει 31 γραμμάρια.
   

   

  Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

   

  Tα heatpipes όπως είδαμε στη προηγούμενη σελίδα είναι μέσα σε τέσσερις νάιλον σακούλες οι οποίες είναι αριθμημένες (1-4). Βάση του εγχειριδίου χρήσης, προχωρήσαμε σε μία γρήγορη τοποθέτηση, έτσι ώστε να έχετε την πρώτη εικόνα από το block που θα αναλάβει να ψύξει τον επεξεργαστή.
   

   

  Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

   

  Στη δεύτερη φωτογραφία επάνω -όπου σας δείξαμε για πρώτη φορά εγκατεστημένα τα heatpipes στο block- μπορείτε να δείτε ότι αριστερά και πάνω, τα heatpipes έχουν μικρότερο μήκος, από αυτά που βρίσκονται πάνω και δεξιά.
  Σε αυτά τα δύο σημεία θα εγκατασταθούν δύο ακόμα brackets και θα αναλάβουν να φέρουν τα heatpipes σε άμεση επαφή με το σκελετό του κουτιού.
  Όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες που ακολουθούν, τα δύο brackets είναι διαφορετικού μεγέθους και στο κέντρο τους έχουν δύο σπειρώματα, στα οποία θα βιδώσουν δύο βίδες στο καθένα κατά την εγκατάστασή τους. Το εσωτερικό και σε αυτά τα εξαρτήματα είναι ματ και όχι με φινίρισμα καθρέπτη.
   

  Streacom FC8 EVO review
   

  Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

   

  Για το τέλος αφήσαμε τα δύο σωληνάρια θερμοαγώγιμης πάστας, τα οποία συνοδεύουν το προϊόν. Έκαστο περιέχει 1 γραμμάριο θερμοαγώγιμης πάστας, η θερμική αγωγιμότητα της οποίας είναι 5W/m-k.
   

   

  Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

   

  Συσκευασία και δύο λόγια για το Nano150Ας ρίξουμε μία ματιά και στα χαρακτηριστικά του τροφοδοτικού το οποίο έφτασε στα χέρια μας.
   

  Streacom FC8 EVO review

   

  Στα θετικά του τροφοδοτικού κατατάσσουμε το γεγονός ότι είναι Haswell ready.
  Το παραπάνω βέβαια σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρίας, καθώς δεν είχαμε την δυνατότητα να το επαληθεύσουμε. To Streacom NANO150, τη στιγμή που γράφεται το παρόν review, δεν διατίθεται στον ελληνικό χώρο, ενώ η προτεινόμενη τιμή από την εταιρία είναι 89,90 ευρώ, την οποία και θα χαρακτηρίσουμε αρκετά τσουχτερή.

  Η συσκευασία του μικρού τροφοδοτικού ακολουθεί τα χνάρια αυτής του κουτιού. Το χρώμα που κυριαρχεί είναι το μαύρο και σε μία από τις μικρές πλευρές της, βλέπουμε κάποια από τα χαρακτηριστικά του, όπως τον αριθμό καλωδίων, αλλά και τα Αmpere.
   

   

  Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

   

  Ανοίγοντας τη συσκευασία, στο εσωτερικό της είδαμε τακτοποιημένα τα διάφορα εξαρτήματα καθώς επίσης και ένα φακελάκι με silica gel, για να προστατευτεί το προϊόν σε περίπτωση που βρεθεί σε χώρο με υγρασία.
   

  Streacom FC8 EVO review

   

  Μέσα σε μία αντιστατική σακούλα βρήκαμε τις καλωδιώσεις του τροφοδοτικού, ένα καλώδιο τροφοδοσίας σούκο και το μετασχηματιστή που θα μετατρέψει τα 110-240V AC σε 12V DC.
  Κάποιος βέβαια σε αυτό το σημείο θα αναρωτηθεί, γιατί αντιστατική σακούλα στα καλώδια; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα δοθεί παρακάτω.
   

  Streacom FC8 EVO review

   

  Ο μετασχηματιστής είναι χρώματος μαύρου και για όσους ακούνε κάποιες διαφημίσεις, το βάρος του είναι 560 γραμμάρια.
  Στο πίσω μέρος του -σε μία ετικέτα- βλέπουμε τα χαρακτηριστικά του. Με το κύριο χαρακτηριστικό των 12V output με 12,5A, που σημαίνει 150W με ένα απλό πολλαπλασιασμό.
  Στο καλώδιο εντοπίσαμε επίσης ένα φερρίτη, ο οποίος βοηθά στη μείωση των παρασίτων.
   

   

  Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review


   

  Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

   

  Τα καλώδια που συνοδεύουν το τροφοδοτικό είναι ένα 24pin, ένα 4pin EPS, δύο καλώδια Power Sata και ένα καλώδιο 4pin molex. Το καλώδιο το οποίο έχει επιλέξει η εταιρία είναι αρκετά λεπτό καθώς είναι 22AWG αλλά δεν νομίζουμε σε αυτά τα φορτία να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

   

   

  Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

   

  Και εδώ θα λυθεί η απορία! Προς τι η αντιστατική σακούλα για να προστατευτούν μερικά καλώδια.
  Το 24pin δεν είναι ακριβώς καλώδιο αλλά ο "διαμοιραστής" της τάσης στα τριγύρω καλώδια. Στην ουσία σε αυτή την πλακέτα τα +12V -που έρχονται από το εξωτερικό τροφοδοτικό- παράγουν τις υπόλοιπες τάσεις που χρειάζεται ένα σύστημα για να λειτουργήσει (5V, 3.3V, 5VSB και -12V)
  Σημαντικό είναι επίσης ότι διαθέτει αρκετούς πολυμερικούς πυκνωτές για να επιτευχθεί χαμηλό ripple.
   

   

  Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

   

  Τέλος, η αρσενική υποδοχή Jack 5.5x2.5mm, η οποία θα πάρει τη θέση της στην οπή που υπάρχει στο πίσω μέρος του κουτιού και θα δώσει ζωή στο εσωτερικό, παίρνοντας τροφοδοσία από το θηλυκό Jack του μετασχηματιστή.
   

  Streacom FC8 EVO review


   

  Μια πρώτη ματιάΑρκετά όμως με τα της συσκευασίας και των παρελκομένων. Έφτασε η ώρα της αποκάλυψης του προϊόντος.
  Νομίζω ποτέ δεν έχω σχολιάσει εμφάνιση σε ένα κουτί, οπότε καιρός να πρωτοτυπήσω.
  Η πρώτη εντύπωση είναι πραγματικά άριστη. Η ποιότητα του κουτιού φάνηκε πριν καλά καλά το ακουμπήσω. Οι γραμμές του λιτές και με μερικές καμπύλες που του χαρίζουν το κάτι παραπάνω στο τομέα της αισθητικής.
  Η βαφή φαίνεται αψεγάδιαστη και το βλέμμα το τραβάει αμέσως το heatsink στο δεξιό μέρος.
   

   

  Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

   

  Ας το δούμε όμως αναλυτικά και ας ξεκινήσουμε όπως κάνουμε συνήθως από τη πρόσοψη του κουτιού.
   

  Streacom FC8 EVO review

   

  Στο επάνω μέρος της διακρίνουμε μία θέση 5.25" η οποία μπορεί να φιλοξενήσει ένα slim drive και ακριβώς από κάτω βλέπουμε ένα universal eject κουμπί.
   

  Streacom FC8 EVO review

   

  Κάτω αριστερά, υπάρχει το power κουμπί και πάνω από αυτό το power LED χρώματος μπλε.
  Τέλος, κάτω και δεξιά, διακρίνουμε δύο θύρες USB 3.0 και ένα μικρό παράθυρο για το remote receiver.
   

   

  Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

   

  Στο αριστερό πλαϊνό -όπως βλέπουμε το κουτί από το μπροστινό μέρος- δεν έχουμε να σχολιάσουμε και πολλά καθώς έχουμε να κάνουμε με ένα μασίφ κομμάτι αλουμινίου.
   

  Streacom FC8 EVO review

   

  Στο πίσω μέρος και ξεκινώντας από αριστερά προς τα δεξιά, διακρίνουμε μία οπή στην οποία -όπως θα δούμε και στη συνέχεια- θα συνδεθεί ένα Jack βύσμα, για να τροφοδοτήσει τα επιμέρους εξαρτήματα.
  Λίγο πιο δεξιά υπάρχουν οπές κατά μήκος του πίσω μέρους, για να μπορέσει ο θερμός αέρας να αποδράσει, από το εσωτερικό του κουτιού.
  Ακριβώς από κάτω, είναι η θέση για το Ι/Ο της μητρικής και τέρμα δεξιά είναι μία PCI θέση, για να εγκατασταθεί μία κάρτα γραφικών χαμηλού προφίλ.
  Τέλος, στο επάνω μέρος υπάρχουν δύο φρεζάτες βίδες οι οποίες συγκρατούν μία αρκετά χοντρή δοκό αλουμινίου στο εσωτερικό του κουτιού.
   

  Streacom FC8 EVO review

   

  To αριστερό πλαϊνό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αν όχι το σημαντικότερο, ένα από τα σημαντικότερα μέρη και όπλα του σημερινού κουτιού. Το FC8 EVO έχει ειδικά διαμορφωμένο πλαϊνό, που ουσιαστικά θα παίξει το ρόλο που παίζουν τα fins σε μία ψύκτρα.
   

  Streacom FC8 EVO review

   

  Με μια πιο κοντινή ματιά διακρίνουμε δύο βίδες αριστερά και δεξιά, αλλά και τέσσερις συνολικά οπές, δύο σε κάθε μεριά του πλαϊνού. Οι πάνω βίδες -μαζί με άλλες δύο στο κάτω μέρος του κουτιού- συγκρατούν το κάλυμμα διατομής Γ, που θα μας χαρίσει πρόσβαση στο εσωτερικό του κουτιού, στη θέση του.
  Από τις οπές, θα περαστούν βίδες και θα βιδωθούν επάνω στο κουτί τα brackets, συγκρατώντας τα heatpipesπου είδαμε σε προηγούμενη σελίδα.
   

   

  Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

   

  Η διαμόρφωση -με μια πιο κοντινή ματιά- έχει αρκετό ενδιαφέρον. Τα κομμάτια μετάλλου δεν είναι ίσια κομμένα, αλλά παρουσιάζουν κυματιστή επιφάνεια. Το γεγονός αυτό θα αυξήσει την επιφάνεια ψύξης και η αποβολή θερμότητας θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματική.
   

  Streacom FC8 EVO review

   

  Η οροφή του κουτιού αποτελείται από διάτρητα τμήματα, δίνοντας την δυνατότητα στον θερμό αέρα -που θα υπάρχει στο εσωτερικό του κουτιού- να βρει διέξοδο.
   

  Streacom FC8 EVO review

   

  Το κάτω μέρος του κουτιού παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον.
  Καταρχήν να σταματήσουμε στις πολλές στρογγυλές οπές που υπάρχουν. Αυτές σε συνδυασμό με τις οπές στο πάνω και στο πίσω μέρος του κουτιού, θα "δημιουργήσουν" ένα ρεύμα αέρα. Οι επάνω θα βγάζουν το θερμό, ενώ οι κάτω θα εισάγουν κρύο αέρα στο εσωτερικό.
  Τέρμα δεξιά και ακριβώς κάτω από το ειδικά διαμορφωμένο πλαϊνό του κουτιού, λείπει ολόκληρο κομμάτι μετάλλου για να βοηθήσει και αυτό με τη σειρά του ώστε να δημιουργηθεί μία ροή αέρα.
   

  Streacom FC8 EVO review
   

  Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

   

  Από το κάτω μέρος θα έρχεται ο κρύος και θα ψύχει ουσιαστικά τα heatsinks, άρα και τον επεξεργαστή.
   

  Streacom FC8 EVO review

   

  Τέλος, με τη βόλτα μας στον εξωτερικό κόσμο του FC8 EVO, δε θα μπορούσαν να ξεφύγουν από το φωτογραφικό μας φακό τα πόδια του κουτιού, τα οποία περιμετρικά είναι νίκελ, ενώ στο σημείο επαφής με την επιφάνεια πάνω στην οποία θα τοποθετήσουμε το κουτί, είναι εξοπλισμένα με λαστιχένια επένδυση.
  Με αυτό το τρόπο πετυχαίνει δύο πράγματα η εταιρία. Αρχικά να προστατέψει την επιφάνεια πάνω στην οποία θα πατήσει το κουτί, αλλά και να αποτρέψει τυχόν κραδασμούς. Βέβαια το δεύτερο σε fanless κουτί ακούγεται περίεργο, αλλά στο εσωτερικό θα έχουμε και μηχανικό δίσκο από ότι θα δούμε, κατά την εγκατάσταση του συστήματος. Μικρές οι πιθανότητες κραδασμών αλλά πάντα καλοδεχούμενες τέτοιες επιλογές.
   

  Streacom FC8 EVO review

   

  Ματιές στο εσωτερικόΏρα να δούμε το εσωτερικό του μικρού. Για να αποκτήσουμε πρόσβαση όπως ξαναείπαμε στο εσωτερικό θα πρέπει να ξεβιδώσουμε δύο βίδες στο κάτω μέρος και δύο βίδες που βρίσκονται "κρυμμένες" ανάμεσα στα πτερύγια του πλαϊνού.
   

   

  Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

   

  Το ξεβίδωμα των βιδών στο κάτω μέρος δεν παρουσιάζει κάποια δυσκολία.
  Η δυσκολία είναι να φτάσουμε σε αυτές που βρίσκονται ανάμεσα στα πτερύγια. Η λύση είναι ένα λεπτό και μακρύ κατσαβίδι που είναι απαραίτητο να διαθέτει και μαγνήτη.
  Αυτό όχι τόσο για το ξεβίδωμα αλλά όσο για το βίδωμα όταν χρειαστεί να κλείσουμε το πλαϊνό.
  Ίσως εδώ να ήθελα να δω -μέσα στα τόσα παρελκόμενα του κουτιού- και ένα κατσαβίδι.
   

  Streacom FC8 EVO review

   

  Το κάλυμμα βγήκε από τη θέση του -και όπως φαίνεται και στις δύο παρακάτω φωτογραφίες- είναι από ένα κομμάτι αλουμινίου διατομής Γ.
   

   

  Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

   

  Κάπου εδώ το παχύμετρο βγήκε από την εργαλειοθήκη μας και πήραμε μετρήσεις.
  Το πάχος του πλαϊνού είναι πάνω από 2 χιλιοστά ενώ οι μασίφ δοκοί, ξεπερνούν το ένα εκατοστό. Νούμερο πραγματικά εντυπωσιακό! Άλλοι κάνουν ειδικές διαμορφώσεις στα πλαϊνά με τσακίσματα και νεύρα και άλλοι τοποθετούν μία δοκό αλουμινίου και κάνουν την όλη κατασκευή κυριολεκτικά άκαμπτη!
   

   

  Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

   

  Αφήσαμε το πλαϊνό σε μία άκρη και ρίξαμε μία πρώτη ματιά στο εσωτερικό του FC8 EVO.
  Εδώ για πρώτη φορά "σπάει η μονοτονία" του αλουμινίου και κάνει την εμφάνισή της η κλασική λαμαρίνα που βλέπουμε στα κουτιά. Το χρώμα της είναι μαύρο και στηρίζεται πάνω στο κουτί με τέσσερις βίδες.
   

  Streacom FC8 EVO review

   

  Η αφαίρεση ήταν σχετικά απλή και πλέον μπορούμε να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά.
  πάνω σε αυτό το κομμάτι μετάλλου μπορούν να εγκατασταθούν ένας δίσκος 2,5", έναν επιπλέον δίσκο 3,5" ή 2,5" και ένα slim optical drive.
   

   

  Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review


   

  Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

   

  Στο σημείο όπου θα εγκατασταθεί ο δίσκος 3,5" υπάρχουν grommets για να αποτρέψουν τυχόν κραδασμούς.
  Επίσης μέσα στη συσκευασία με τα παρελκόμενα υπάρχουν επιπλέον λαστιχένια pads αν θέλετε να τοποθετήσετε στο δίσκο αλλά και στο optical drive.
   

  Streacom FC8 EVO review

   

  Κάτι που είδαμε και δεν μας άρεσε, ήταν κάποιες ατέλειες της ηλεκτροστατικής βαφής. Δε ξέρουμε αν είναι πρόβλημα του δείγματος ή γενικό, αλλά μας είχε κακομάθει η εταιρία με το κύριο μέρος του κουτιού στο θέμα ποιότητας βαφής.
   

  Streacom FC8 EVO review

   

  Αφήνουμε και το bracket συσκευών σε μία άκρη και επανερχόμαστε στο εσωτερικό του κουτιού.
  Αρχικά δεξιά και αριστερά, βλέπουμε δύο χοντρές μπάρες αλουμινίου όπως έχουμε προαναφέρει.
   

  Streacom FC8 EVO review

   

  Μπροστά και δεξιά υπάρχει η πλακέτα με το power on κουμπί αλλά και το power LED.
   

  Streacom FC8 EVO review

   

  Λίγο πιο αριστερά και μένοντας στην ίδια μεριά του εσωτερικού εντοπίζουμε μία δεύτερη πλακέτα.
  Η συγκεκριμένη έχει συνδεδεμένες επάνω της, τις δύο θύρες USB 3.0 που είδαμε κατά τη πλοήγησή μας στο εξωτερικό του κουτιού.
  Όμως εργοστασιακά το κουτί λειτουργεί τις συγκεκριμένες θύρες σαν USB 2.0. Όπως μπορείτε να δείτε, το 20pin καλώδιο λάμπει δια της απουσίας του!
   

   

  Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

   

  Το καλώδιο αυτό βέβαια, μπορείτε να το προμηθευτείτε από την εταιρία, καθώς πωλείται ξεχωριστά. Βέβαια σε αυτό το εύρος τιμής -που βρίσκεται το σημερινό κουτί- δε μπορούμε να καταλάβουμε για πoιo λόγο δεν παρέχεται μαζί με το κουτί. Εξάλλου το κόστος του καλωδίου δεν είναι εξωπραγματικό.
   

   

  Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

   

  Αφήνουμε την γκρίνια και επιστρέφουμε στο σημείο που είχαμε μείνει, στη πλακέτα USB.
  Tέρμα αριστερά διακρίνουμε δύο αποστάτες με σπειρώματα ακριβώς πάνω από το μικρό παράθυρο για το remote receiver.
   

  Streacom FC8 EVO review

   

  Εκεί βιδώνει η πλακέτα του IR receiver, δίνοντάς σας τη δυνατότητα μέσω ενός τηλεκοντρόλ να πραγματοποιήσετε τις διάφορες λειτουργίες στον υπολογιστή σας.
  Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι το παρακάτω σετ, δεν συμπεριλαμβάνεται μαζί με το προϊόν, αλλά πωλείται ξεχωριστά.
   

   

  Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review  Streacom FC8 EVO review

  Αφήσαμε τη δεξιά μεριά του εσωτερικού και πάμε στο μπροστινό μέρος. Εκεί βλέπουμε -πλέον από το εσωτερικό- τις οπές που θα περάσουν οι βίδες για τη συγκράτηση των brackets και κατ' επέκταση των heatpipes.
   

  Streacom FC8 EVO review

   

  Στο αριστερό μέρος του εσωτερικού, βλέπουμε το πίσω μέρος του κουτιού από την εσωτερική όμως πλευρά αυτή τη φορά.
   

  Streacom FC8 EVO review

   

  Και μιας και έχουμε περιγράψει το πίσω μέρος σε προηγούμενη σελίδα, το μόνο που μένει να δούμε είναι το πάχος της μπάρας στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά και το πάχος του αλουμινίου που σχηματίζει τον σκελετό του σημερινού κουτιού.
  Νούμερα πραγματικά εντυπωσιακά για μία ακόμα φορά!! Η μπάρα αλουμινίου ακουμπάει τα εφτά χιλιοστά, ενώ ο σκελετός είναι κατασκευασμένος από τέσσερα χιλιοστά αλουμινίου!
   

   

  Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

   

  Για το τέλος της βόλτα μας στο εσωτερικό, αφήσαμε τους αποστάτες οι οποίοι έρχονται προ-εγκατεστημένοι.
   

  Streacom FC8 EVO review

   

  Αλλά και τα καλώδια του front panel. Δύο καλώδια για τη σύνδεση των USB σε θέση USB 2.0 της μητρικής και άλλα δύο καλώδια ένα για το power κουμπί και ένα για το power LED.
   

   

  Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

   

  Δε ξέρω για εσάς, αλλά προσωπικά βιάζομαι να γεμίσω το μικρο... Αλλάζουμε σελίδα και καιρός για το πραγματικό τεστ.

  Εγκατάσταση συστήματοςΤο σύστημα της δοκιμής αναφέρεται παρακάτω:
   

  Επεξεργαστής: Intel Pentium G2020
  Μητρική: Gigabyte H61N-USB3
  Mνήμες: Kingston HyperX Grey Edition KHX1600C9D3X2K2/4G
  ssd: OCZ Agility
  hdd: Samsung f3 spinpoint 1TB
  Τροφοδοτικό: Streacom NANO 150 W

   

  Αυτό το στάδιο σε ένα case review, είναι ίσως το πιο σημαντικό. Εδώ κρίνεται η χρηστικότητα ενός κουτιού και κατά κανόνα, εδώ βγάζει τα σημαντικότερα ελαττώματά του.
  Το κουτί παρά το μικρό του μέγεθος δε μπορώ να πω ότι με δυσκόλεψε ιδιαίτερα. Ένα σημείο που με στεναχώρησε και δεν είχε να κάνει με το κουτί αλλά με τον εξοπλισμό μου, ήταν ότι δεν είχα απολύτως συμβατή μητρική για το συγκεκριμένο κουτί.
  Η εταιρία μας ενημέρωσε αμέσως για το θέμα συμβατότητας και είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή αν σκέφτεστε να αγοράσετε το συγκεκριμένο κουτί.
  Καλό είναι να ρίξετε μία ματιά στη φωτογραφία που ακολουθεί, αλλά να ακολουθήσετε και τον σύνδεσμο που σας δίνουμε.
   

  Streacom FC8 EVO review

   

  Ας αρχίσουμε όμως με την εγκατάσταση του υλικού στο εσωτερικό του FC8 EVO.
  Αρχικά από τα παρελκόμενα πήραμε τα τέσσερα CPU cooler mounting Nuts, αφαιρέσαμε την προστατευτική ταινία και στο εσωτερικό αντικρίσαμε μία ταινία διπλής όψεως.
  Καλό θα ήταν βέβαια η εταιρία να συνόδευε το προϊόν της με ένα universal backplate, έτσι ώστε αν ο χρήστης αλλάξει μητρική ή μητρικές, να μην ψάχνεται για ταινίες διπλής όψεως.
  Από την άλλη μέχρι και μία αλλαγή μητρικής δεν θα έχετε κάποιο πρόβλημα, καθώς στα παρελκόμενα του κουτιού υπάρχουν τέσσερις ανταλλακτικές ταινίες.
  Τέλος το μόνο που κάναμε ήταν να πιέσουμε τα nuts στις οπές της μητρικής για να κολλήσουν.
   

   

  Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review


   

  Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

   

  Στη συνέχεια τοποθετήσαμε το I/O shield της μητρικής και τη βιδώσαμε στη θέση της.
   

  Streacom FC8 EVO review

   

  Σειρά πήρε ο επεξεργαστής και η τοποθέτηση θερμοαγώγιμης πάστας στο εσωτερικό του block.
  Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πόσο μεγάλη βοήθεια μας πρόσφερε το εγχειρίδιο χρήσης με τις οδηγίες βήμα βήμα.
  Δε το κρύβω ότι οι εμπειρία μου με τέτοιου είδους κουτιά είναι μικρή, οπότε το manual ήταν για μένα Ευαγγέλιο!
   

   

  Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

   

  Και αφού έγινε μία γρήγορη τοποθέτηση, θυμήθηκα τα λόγια του PR manager της Streacom που με είχε ενημερώσει για το τι θα αντιμετωπίσω.
  Έπεσε τόσο μέσα που με κάνει να απορώ αν κατά τύχη είχε δοκιμαστεί η μητρική μου στο συγκεκριμένο κουτί ή έχουν κάνει τόσες πολλές δοκιμές με διάφορες μητρικές και έχουν κρατήσει μία database με ακρίβεια χιλιοστού.
  Το πρόβλημα λοιπόν ήταν στο ότι η μητρική που είχα στη κατοχή μου, είχε το 24pin βύσμα ακριβώς κάτω απο τα heatpipes. Το αποτέλεσμα για μόλις 1-2 χιλιοστά να μην μπορώ να κουμπώσω το block χωρίς να κινδυνεύει η πλακέτα του 24pin βύσματος.
  Η λύση ήταν να βγει το ένα απο τα τρία heatpipes (με τη συγκατάθεση της εταιρίας φυσικά) ή να χρησιμοποιούσα κάποιο extension καλώδιο για το 24pin.
  Προτίμησα τη δεύτερη λύση αλλά δυστυχώς για μερικά χιλιοστά και πάλι δε τα κατάφερα. Οπότε η λύση της μη εγκατάστασης ενός heatpipe ήταν μονόδρομος.

  Streacom FC8 EVO review

   

  Η θερμοαγώγιμη πάστα απλώθηκε πρόχειρα και επίσης -βάση του manual- προσθέσαμε πάστα και στα heatpipes που θα έρθουν σε επαφή με το εσωτερικό μέρος του σκελετού του κουτιού.
   

   

  Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

   

  Σφίξαμε τις βίδες -οι οποίες είναι εξοπλισμένες με ελατήρια- και η εγκατάσταση ήταν πλέον γεγονός. Εδώ, παρόλο που υπάρχουν τα ελατήρια, θέλει προσοχή μην το παρακάνετε στο σφίξιμο. Το λιγότερο που μπορεί να συμβεί, είναι απλά το σύστημα να μην καταφέρει να εκκινήσει.
   

   

  Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

   

  Οι δίσκοι πήραν και αυτοί με τη σειρά τους τη θέση τους, αλλά δυστυχώς δεν είχαμε και κάποιο slim DVD για να σας δείξουμε την εγκατάσταση και το πως λειτουργεί.
   

   

  Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

   

  Συνδέθηκε και η Jack υποδοχή στο πίσω μέρος και η ροδέλα καλώς υπάρχει, καθώς θα προστατέψει τη βαφή του κουτιού.
   

  Streacom-FC8-EVO_animation1.gif?m=138745

   

  Όλα στη θέση τους και έτοιμοι να πατήσουμε το power κουμπί, αφού τοποθετήσουμε και το καπάκι του κουτιού.
  Βέβαια όπως βλέπουμε τον δίσκο 3,5" μάλλον θα έχει να περάσει δύσκολες στιγμές και συνθήκες καύσωνα.
   

   

  Streacom FC8 EVO review Streacom FC8 EVO review

   

  Τρία επεισόδια Homeland FullHD μας περιμένουν στην επόμενη σελίδα, για να δούμε τι γίνεται με τις θερμοκρασίες.
   

  Streacom FC8 EVO review


   

  Μέτρηση θερμοκρασιώνΑρχικά ας δούμε τι γίνεται με τις θερμοκρασίες του υλικού που τοποθετήσαμε στο εσωτερικό του Streacom FC8 EVO.

  Εδώ να σημειώσω τα εξής:

  Αρχικά προτιμήθηκε ένα real life test και όχι κάποιο benchmark ή κάποιο πρόγραμμα τύπου prime, occt, linx. Ο λόγος είναι ότι όποιος αγοράσει το συγκεκριμένο κουτί δε θα θα αρχίσει ούτε τους υπερχρονισμούς αλλά ούτε θα περνάει την ώρα του σε προγράμματα τέτοιου τύπου. Θα το πάρει να το έχει στο σαλόνι του και να απολαύσει τις ταινίες του αλλά και να σερφάρει στο internet.
  Επίσης, όπως είδατε δεν χρησιμοποιήσαμε κάποια κάρτα γραφικών πέραν αυτής του επεξεργαστή, καθώς την θεωρούμε παραπάνω από ικανή, να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα για τα οποία προορίζεται το προϊόν.
  Τέλος η θερμοκρασία δωματίου κατά την διάρκεια των δοκιμών ήταν στους 25°C. Είναι θεωρούμε ένας καλός μέσος όρος θερμοκρασίας, ανάλογα την εποχή μέσα σε κάθε σπίτι.

  Στις μετρήσεις μπορώ να πω ότι περίμενα πάνω κάτω τα νούμερα που αντίκρισα, μετά την προβολή μιας από τις αγαπημένες μου σειρές αλλά και με λίγο σερφάρισμα στο TheLab.gr. Ο δίσκος πήρε την ανηφόρα, ενώ οι θερμοκρασίες στον επεξεργαστή ήταν αρκετά ικανοποιητικές παρόλο που είχαμε εγκαταστήσει τα τρία από τα τέσσερα heatpipes.
   

  Streacom FC8 EVO review

   

  Τέλος και με αυτή τη σελίδα και πριν προχωρήσουμε στον επίλογο της σημερινής παρουσίασης, δεν θα σας παρουσιάσω αυτή τη φορά μετρήσεις ήχου. Το κουτί από μόνο του είναι εντελώς αθόρυβο πραγματικά και το μόνο που άκουγα ήταν ο σκληρός δίσκος.


  O Απολογισμός...

  Streacom FC8 EVO review

   

  Ένα ακόμα review έφτασε στο τέλος του και ένας ακόμα επίλογος, είναι έτοιμος να γραφτεί.
  Μετά τις μετρήσεις θερμοκρασιών, την εγκατάσταση hardware αλλά και μετά από μία ξενάγηση σε εσωτερικό αλλά και εξωτερικό μέρος, ήρθε η ώρα να αναλύσει η γραφούσα τις σκέψεις της.

  Πραγματικά δηλώνω εντυπωσιασμένη από το σημερινό προϊόν και δε το έκρυψα από τον πρόλογο κιόλας. Εξάλλου ένα προϊόν πρώτα δοκιμάζεται και μετά γράφεται το κείμενο της παρουσίασης.
  Η ποιότητα πραγματικά είναι κορυφαία. Η εταιρία δεν τσιγκουνεύτηκε σε καμία περίπτωση τα υλικά, αλλά ούτε και τη τεχνογνωσία που έβαλε επάνω στο κουτί.
  Το κάθε του μέρος και κομμάτι έδειχνε πολύ καλά μελετημένο και δυσκολεύτηκα να βρω ελαττώματα στο τομέα της κατασκευής, κάτι που είναι σχετικά εύκολο σε άλλα κουτιά. Τα σπειρώματα ήταν καθαρά και με μεγάλα μήκη. Η κοπή του μετάλλου του σκελετού αψεγάδιαστη όπως και η βαφή του. Τα παρελκόμενα άψογα συσκευασμένα και τακτοποιημένα και γενικά μύριζε ποιότητα από την ώρα που έπιασα τη συσκευασία στα χέρια μου.

  Τα μόνα ελαττώματα που του βρήκα ήταν ότι πόνεσε στις θερμοκρασίες του 3,5" δίσκου. Ίσως να ήθελα να δω το κάτι σε αυτό το σημείο του κουτιού από τη Streacom για να μην συναντήσω 53°C. Ίσως μια διαφορετική τοποθέτηση του δίσκου, για παράδειγμα στο πάνω μέρος του hdd bracket, ώστε να έρχεται σε επαφή η μεταλλική του επιφάνεια με αυτή του κουτιού. Φυσικά σε αυτή τη περίπτωση θα υπήρχαν και άλλες αλλαγές, απλά το διατυπώνω σαν σκέψη.
  Επίσης δε μου άρεσε που η εταιρία δεν εξοπλίζει το κουτί της με ένα εσωτερικό καλώδιο USB 3.0. Νομίζω σε αυτό το εύρος τιμής, θα μπορούσε να το έχει μέσα στα παρελκόμενα.

  Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που μου άρεσε που δεν έχει να κάνει μόνο με θέμα αισθητικής, αλλά και λειτουργικότητας είναι ότι το κουτί διατίθεται σε δύο χρωματικές εκδοχές. Σήμερα σας παρουσιάσαμε την ασημί έκδοση, αλλά υπάρχει και η μαύρη ματ. Η δεύτερη εκδοχή του κουτιού -όπως έχουμε δει από τα διάφορα reviews ψυκτρών- λογικά θα έχει καλύτερη θερμική συμπεριφορά σε σχέση με αυτή της σημερινής παρουσίασης. Οπότε, αν το επιλέξετε σαν το επόμενο κουτί σας, σκεφτείτε και αυτή την εκδοχή.

  Πριν το κλείσιμο να κάνω ένα σχόλιο για τη τιμή του κουτιού αλλά και για τον τομέα των επιδόσεων όπου δεν έβαλα βαθμολογία.

  Κάποιοι θα θεωρήσετε υπερβολική τη τιμή του. Θεωρώ ότι δεν είναι, καθώς το σημερινό κουτί πέρα από τα υλικά έχει και μια ολόκληρη επιστήμη πάνω του στο τομέα της ψύξης. Τίποτα δεν αφέθηκε στη τύχη του απολύτως και αν το συγκρίνεται με αντίστοιχου μεγέθους cases, που δεν είναι από αλουμίνιο αλλά από απλή λαμαρίνα, μάλλον θα συμφωνήσετε μαζί μου.
  Στο τομέα των επιδόσεων δεν έβαλα βαθμολογία για δύο λόγους. Ο ένας είναι το γεγονός ότι δοκίμασα το κουτί με τρία από τα τέσσερα heatpipes και ο άλλος ότι δεν έχω ξαναπιάσει στα χέρια μου τέτοιου είδους κουτί για να ξέρω με πόσο πρέπει να το βαθμολογήσω. Οπότε συμπαθάτε με.

  Κλείνοντας το Streacom FC8 EVO έχει προτεινόμενη τιμή από την εταιρία τα 149.90 ευρώ και σε κάποια ευρωπαϊκά καταστήματα ξεκινάει από τα 135.00 ευρώ. Αξίζει να σημειώσω εδώ ότι τη στιγμή που γράφεται το παρόν review, το κουτί δεν είναι διαθέσιμο στον ελληνικό χώρο και η ευχή μου είναι σύντομα να δούμε στην αγορά μας αρκετά από τα προϊόντα της εταιρίας.

  Παρακάτω αναφέρονται τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματά του σημερινού κουτιού:

  Πλεονεκτήματα
   

  • Αλουμινένιος σκελετός με πάχος υλικού εντυπωσιακό!
  • Καλή ποιότητα βαφής και κατασκευής.
  • Πολύ καλή μελέτη στη διαμόρφωση των heatsinks.
  • Επαρκή παρελκόμενα και επιμελώς τακτοποιημένα.
  • Δόθηκε μεγάλη προσοχή από την εταιρία στα τυχόν θέματα κραδασμών.
  • Αθόρυβη λειτουργία.
  • Δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο χρωματικές εκδοχές.
  • Δυνατότητα εγκατάστασης remote receiver.

   

  Μειονεκτήματα

   

  • Αυξημένες θερμοκρασίες στο μηχανικό δίσκο.
  • Απουσία εσωτερικού καλωδίου USB 3.0.
  • Δεν είναι συμβατό με όλες τις mini ITX μητρικές.

   

  Λίγο πριν πέσει η αυλαία δύο λόγια για το δεύτερο δείγμα που μας έστειλε η εταιρία που δεν είναι άλλο από το NANO150.

  Αν και δεν είμαι η ειδικός σε αυτό το τομέα, μετά από συνομιλία που είχα με τον Άρη, μπόρεσα να γράψω δύο λόγια για το συγκεκριμένο προϊόν.
  Στα θετικά του το γεγονός ότι σύμφωνα με την εταιρία είναι Haswell ready και ότι είδαμε και εδώ την προσοχή στη λεπτομέρεια. Η passive λειτουργία του, ακολουθεί αυτή του κουτιού. Δε θα θέλαμε για παράδειγμα να αγοράσουμε ένα fanless κουτί και τελικά να ακούμε το τροφοδοτικό.
  Κλείνοντας το σημερινό μαραθώνιο να αναφέρουμε ότι η τιμή είναι τσιμπημένη, καθώς έχει προτεινόμενη τιμή από την εταιρία τα 89.90 ευρώ και σε κάποια ευρωπαϊκά καταστήματα ξεκινάει από τα 93.00 ευρώ.

  Παρακάτω αναφέρονται τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματά του Nano150:

  Πλεονεκτήματα
   

  • Haswell ready.
  • Πολυμερικοί πυκνωτές για χαμηλό ripple.
  • Passive λειτουργία.
  • Φερρίτης στο καλώδιο τροφοδοσίας για τη μείωση των παρασίτων.

   

  Μειονεκτήματα

   

  • Τιμή.
  • Θα προτιμούσαμε πιο χοντρά καλώδια από τα ήδη υπάρχοντα 22AWG.

   

  Με βάση όλα τα παραπάνω, η γενική βαθμολογία δεν μπορεί να είναι μικρότερη από:
   

  rating-streacom.png?m=1387535715Editors_Choice_streacom.png?m=1387535710

   

  karmen1983 20/12/2013

   

  Ευχαριστούμε θερμά τη Streacom, για την παραχώρηση των δειγμάτων της δοκιμής

  Edited by karmen1983


  Συντελεστές Review
  Reviewers: karmen1983
  Photographers: karmen1983
  Editing: TheLab.gr Team
  Αξιολόγηση
  Features:Select
  UsabilitySelect
  QualitySelect
  PerformanceSelect
  GraphicsSelect
  SoundSelect
  GameplaySelect
  ReplayabilitySelect
  Value for moneySelect
  Editor's ChoiceNo
  Innovation AwardNo
  Design AwardNo
  Value for MoneyNo  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Latest Reviews

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.