Jump to content

Εισαγωγή

 

Το ποντίκι είναι ένα από τα 3 απαραίτητα περιφερειακά κάθε υπολογιστή και ως εκ τούτου ένα από τα πιο διαδεδομένα. Συνεπώς είναι αυτονόητο ότι κυκλοφορούν ποντίκια για όλες τις απαιτήσεις και όλα τα βαλάντια.

 

Η Corsair διαθέτει μια πληθώρα μοντέλων αλλά αυτό που έλειπε ήταν ένα απλό, ασύρματο ποντίκι με καλά χαρακτηριστικά, μεγάλη διάρκεια μπαταρίας και λογικό κόστος. Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει το Corsair Katar Pro Wireless Mouse που σας παρουσιάζουμε σήμερα.

 

 

Όταν λέμε απλό, δεν εννοούμε και απλοϊκό, καθώς το Corsair Katar Pro Wireless Mouse διαθέτει sub 1ms Slipstream τεχνολογία ασύρματης διασύνδεσης και τον οπτικό αισθητήρα PMW3325 της PixArt με ανάλυση 10.000DPI, χαρακτηριστικά που το καθιστούν ικανό να αντεπεξέλθει σε αρκετά σενάρια απαιτητικού gaming, ενώ παράλληλα να μη χρειάζεται τη συχνή φόρτιση που απαιτούν τα ποντίκια που είναι σχεδιασμένα αποκλειστικά για gaming και φέρουν πληθώρα φωτισμών RGB.

 

Ακολουθήστε μας λοιπόν στη συνέχεια αυτής της παρουσίασης για να δείτε ένα ποντίκι ιδανικό για καθημερινή χρήση γραφείου, περιήγησης και multimedia αλλά παράλληλα ικανό για gaming, χωρίς ιδιαίτερες παραχωρήσεις.

 

 

Φωτογράφιση

 

Το Corsair Katar Pro Wireless Mouse έρχεται στη γνωστή κιτρινόμαυρη συσκευασία της εταιρίας η οποία φέρει φωτογραφίες και πληροφορίες για το προϊόν.

 

large_01.jpg large_02.jpg

 

large_03.jpg large_04.jpg

 

large_06.jpg large_05.jpg

 

Εντός της συσκευασίας βρίσκουμε το φυλλάδιο με τις πληροφορίες ασφαλείας, τον οδηγό χρήσης και το φυλλάδιο με τις πληροφορίες σχετικά με την εγγύηση.

 

large_07.jpg

 

Το ίδιο το προϊόν έρχεται προστατευμένο όπως βλέπετε παρακάτω, με μοναδικό παρελκόμενο μια αλκαλική μπαταρία AA.

 

large_08.jpg large_09.jpg

 

Η μπαταρία είναι γνωστής μάρκας και καλής ποιότητας.

 

large_10.jpg

 

Το Corsair Katar Pro Wireless Mouse είναι κλασσικού σχεδιασμού, ιδανικό για claw και fingertip grip. Διαθέτει 6 πλήρως προγραμματιζόμενα πλήκτρα, τα 4 στο επάνω μέρος και τα 2 στο αριστερό:

 • Επάνω μέρος:
  • Αριστερό βασικό πλήκτρο
  • Δεξί βασικό πλήκτρο
  • Πλήκτρο στη ρόδα κύλισης
  • Πλήκτρο επιλογής DPI πίσω από τη ρόδα κύλισης (που φέρει και ενδεικτικό LED)
 • Αριστερό μέρος:
  • Forward πλήκτρο στο εμπρός μέρος του αντίχειρα (για δεξιόχειρες)
  • Back πλήκτρο στο πίσω μέρος του αντίχειρα (για δεξιόχειρες)

 

Διαθέτει επίσης ενδεικτικό LED πίσω από το πλήκτρο επιλογής DPI, που είναι και το μοναδικό φωτιζόμενο τμήμα του.

 

Ο συμμετρικός σχεδιασμός κάνει τη χρήση του από αριστερόχειρες εφικτή, αλλά τα πλήκτρα Forward και Back θα πρέπει να πιέζονται με το μικρό δάχτυλο αντί με τον αντίχειρα, κάτι που δεν είναι εύκολο ή ιδανικό.

 

Το ποντίκι δε φέρει θύρα φόρτισης ή ενσύρματης σύνδεσης, καθώς όπως είδαμε έρχεται με αλκαλική μπαταρία μίας χρήσης.

 

Στο κάτω μέρος του φέρει το διακόπτη λειτουργίας που έχει 3 θέσεις. Off, Slipstream (2,4GHz) με χρήση του δέκτη και Bluetooth. Φέρει επίσης 2 ευμεγέθεις επιφάνειες ολίσθησης από PTFE στο εμπρός και πίσω μέρος.

 

large_12.jpg large_14.jpg

 

large_15.jpg large_13.jpg

 

large_16.jpg large_17.jpg

 

Το επάνω μέρος του Corsair Katar Pro Wireless Mouse, πίσω από τα βασικά πλήκτρα, είναι αφαιρούμενο με σύρσιμο προς τα πίσω και αποκαλύπτει την υποδοχή για τη μπαταρία AA και τον δέκτη Slipstream στην ειδική του θήκη, κάτι πολύ βολικό για τη μεταφορά του ποντικιού.

 

large_18.jpg large_19.jpg

 

Ο δέκτης είναι μικροσκοπικός και ιδανικός για να παραμένει πάνω σε κάποιο laptop χωρίς κίνδυνο βλάβης στο δέκτη ή τη θύρα USB.

 

large_20.jpg large_21.jpg

 

Η τοποθέτηση της μπαταρίας είναι ιδιαίτερα απλή και γίνεται με το θετικό πόλο προς τα πίσω.

 

large_22.jpg

 

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Corsair Katar Pro Wireless Mouse, όπως μας τα έδωσε η κατασκευάστρια εταιρεία, φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.

 

large.Specs.png

 

Όπως βλέπετε, το Corsair Katar Pro Wireless Mouse υποστηρίζει τόσο σύνδεση στα 2,4GHz με τεχνολογία Slipstream και χρόνο απόκρισης κάτω του 1ms, όσο και σύνδεση μέσω Bluetooth.

 

Φέρει τον οπτικό αισθητήρα PMW3325 της PixArt που υποστηρίζει αναλύσεις από 200 έως και 10.000DPI σε βήματα των 100DPI.

 

Το βάρος του, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι 96g με την μπαταρία. Εμείς μετρήσαμε 97,2g με την παρεχόμενη μπαταρία, 74g χωρίς μπαταρία και 100,2g με μια λευκή Eneloop AA.

 

Ο χρόνος λειτουργίας μέσω Slipstream μπορεί να φτάσει έως και τις 135 ώρες.

 

Το προϊόν συνοδεύεται από διετή εγγύηση και η προτεινόμενη τιμή του στις ΗΠΑ είναι τα $39,99 ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου προφανώς πληρώνουμε φόρο πολιτισμού, είναι  τα €49,99 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

 

 

Ποιότητα Κατασκευής

 

Η ποιότητα κατασκευής του Corsair Katar Pro Wireless Mouse είναι αυτή που περιμένουμε από την Corsair, με καλά υλικά και άριστη συναρμογή.

 

Τα πλήκτρα ανταποκρίνονται άριστα και η ρόδα κύλισης λειτουργεί ομαλά.

 

large_11.jpg 

 

 

Συνδεσιμότητα

 

Το Corsair Katar Pro Wireless Mouse έχει 2 τρόπους σύνδεσης:

 • Μέσω του δέκτη, με τεχνολογία Slipstream 2,4GHz, που σηματοδοτείται με λευκό χρώμα στο ενδεικτικό LED
 • Μέσω Bluetooth 4.2, που σηματοδοτείται με μπλε χρώμα στο ενδεικτικό LED

 

large_25.jpg large_27.jpg

 

Η τεχνολογία Slipstream υπόσχεται ταχύτερη ανταπόκριση από τον ανταγωνισμό, ενώ η λειτουργιά Bluetooth κάνει εφικτή τη χρήση του ποντικιού και με μια δεύτερη συσκευή, όπως tablet, smartphone, smart TV κλπ, χωρίς τη χρήση του δέκτη. Η σύνδεση μέσω Bluetooth υποστηρίζει Polling Rate στα 250Hz (4ms).

 

 

 

 

Λειτουργικότητα

 

Η λειτουργικότητα του Corsair Katar Pro Wireless Mouse καθορίζεται εν πολλοίς από την απλότητα του σχεδιασμού του.

 

Το ποντίκι είναι μέσου μεγέθους και ξεκούραστο στη χρήση. Τα πλήκτρα είναι τοποθετημένα σωστά και ανταποκρίνονται απροβλημάτιστα.

 

Η χρήση μπαταρίας AA προσφέρει το πλεονέκτημα ότι δε χρειάζεται να συνδεθεί το ποντίκι με καλώδιο για να φορτίσει. Προσωπικά, μου αρέσει πολύ να χρησιμοποιώ τέτοια ποντίκια με 2 επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, έτσι ώστε όταν αδειάσει η μπαταρία, να την αντικαθιστώ και να συνεχίζω απρόσκοπτα, ενώ τη φορτίζω για να είναι έτοιμη για την επόμενη αλλαγή. Αυτό το σενάριο μου αρέσει πολύ περισσότερο από τις μη αφαιρούμενες μπαταρίες Λιθίου που φέρουν τα περισσότερα ασύρματα ποντίκια και που απαιτούν συχνή φόρτιση με καλώδιο συνδεδεμένο στο ποντίκι.

 

Ενδιαφέρον από πλευράς λειτουργικότητας παρουσιάζει το μοναδικό ενδεικτικό LED πίσω από το πλήκτρο επιλογής των DPI, το οποίο επιτελεί πολλαπλούς ρόλους:

large.369219865_Multi-PurposeLED1.png

 

large_24.jpg large_25.jpg large_26.jpg

 

large.1436494491_Multi-PurposeLED2.png

large_28.jpg large_29.jpg

 

 

Οι επιλογές Performance Mode και Power Saving Mode μπορεί να ενεργοποιηθούν είτε μέσω του λογισμικού Corsair iCUE, είτε μέσω του εικονιδίου του Corsair iCUE στο system tray, είτε απ' ευθείας στο ποντίκι ως εξής:

 1. Απενεργοποιούμε το ποντίκι.
 2. Κρατάμε πατημένο το πλήκτρο της ρόδας κύλισης.
 3. Ενεργοποιούμε το ποντίκι σε οποιαδήποτε επιλογή σύνδεσης.
 4. Αφήνουμε το πλήκτρο της ρόδας κύλισης.
 5. Το mode έχει αλλάξει και το χρώμα του ενδεικτικού LED δείχνει σε ποιο mode βρισκόμαστε.

 

Το Performance Mode συνίσταται για gaming και έχει τις εξής προεπιλογές:

 • 1000Hz report rate.
 • Θέτει τη συσκευή σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας μετά από 2 λεπτά απραξίας.

 

Το Power Saving Mode συνίσταται για χρήση εκτός gaming ή όταν η μπαταρία είναι σε χαμηλό επίπεδο και έχει τις εξής προεπιλογές:

 • 125Hz report rate.
 • Θέτει τη συσκευή σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας μετά από 10 δευτερόλεπτα απραξίας.

 

large.25329490_Multi-PurposeLED3.png

large_26.jpg large_29.jpg large_24.jpg

 

large.1909534005_Multi-PurposeLED4.png

 

large_25.jpg large_27.jpg

 

Ένα στοιχείο που λείπει από το Corsair Katar Pro Wireless Mouse είναι τα προγραμματιζόμενα onboard profiles. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι το ποντίκι μπορεί να παραμετροποιηθεί αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση του λογισμικού iCUE και συνεπώς μόνο σε σύνδεση μέσω του δέκτη Slipstream 2,4GHz. Σε σύνδεση με Slipstream χωρίς το λογισμικό ή σε σύνδεση Bluetooth που δεν υποστηρίζεται από το λογισμικό, δεν μπορούν να παραμετροποιηθούν ούτε οι λειτουργίες των πλήκτρων, ούτε οι 3 επιλογές για την ανάλυση του αισθητήρα, οι οποίες είναι 800, 1500 και 3000 DPI.

 

 

iCUE

 

Το λογισμικό της Corsair για τον έλεγχο όλων τον συσκευών της ονομάζεται Corsair iCUE και προσφέρει εύκολη και λεπτομερή παραμετροποίηση και πλήρη έλεγχο της κάθε συσκευής. 

 

Ανοίγοντας το Corsair iCUE βλέπουμε αριστερά το επιλεγμένο προφίλ και δεξιά τις συνδεδεμένες υποστηριζόμενες συσκευές.

 

large_01.png

 

Επιλέγουμε το Corsair Katar Pro Wireless και βλέπουμε στα αριστερά, κάτω από τα προφίλ, ένα μενού με 3 επιλογές, ενώ δεξιά βλέπουμε μια αναπαράσταση της συσκευής, με τη λίστα των 6 πλήκτρων, με το αριστερο κλικ να είναι παρόν αλλά ανενεργό και συνεπώς μη προγραμματιζόμενο και τα υπόλοιπα 5 να είναι πλήρως προγραμματιζόμενα πλήκτρα.

 

Η πρώτη επιλογή είναι τα ACTIONS όπου μπορούμε να προγραμματίσουμε μια πληθώρα λειτουργιών και να την αντιστοιχίσουμε σε οποιοδήποτε από τα πλήκτρα.

 

Αποθηκεύοντας κάποιο ACTION στη σχετική βιβλιοθήκη ACTIONS LIBRARY, μπορούμε να το βρίσκουμε διαθέσιμο εκεί προς χρήση και σε άλλες μας συμβατές συσκευές.

 

large_02.png

 

Η δεύτερη επιλογή στην λίστα στα αριστερά είναι το DPI, από όπου μπορούμε να επιλέξουμε σε πόσα DPI θα αντιστοιχεί το κάθε ένα από τα 3 DPI modes, με τι χρώμα θα σηματοδοτείται, ποιο θα είναι το προεπιλεγμένο, αν θα είναι ενεργά και επιλέξιμα το κάθε ένα από τα υπόλοιπα 2 καθώς και τη ρύθμιση του Sniper DPI, το οποίο μπορεί να αντιστοιχιστεί σε οποιοδήποτε από τα προγραμματιζόμενα πλήκτρα, μέσω του μενού ACTIONS.

 

large_03.png

 

Η τρίτη και τελευταία επιλογή είναι το μενού PERFORMACE, το οποίο περιέχει μόνο τη δυνατότητα ενεργοποίησης και επιλογής της έντασης του Enhanced Pointer Precision.

 

large_04.png

 

Το Dashboard του Corsair iCUE το έχουμε δει και στο παρελθόν. Περιέχει πληροφορίες για τις συσκευές μας.

 

large_05.png

 

large_06.png

 

Το Instant Lighting καθορίζει με ένα κλικ ένα από τα 11 διαθέσιμα στατικά χρώματα φωτισμού σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές που το υποστηρίζουν, ή και απενεργοποίηση του φωτισμού. Η λειτουργία αυτή δεν επηρεάζει το Corsair Katar Pro Wireless.

 

large_07.png

 

 

Το μενού των ρυθμίσεων του Corsair iCUE χωρίζεται σε 2 μέρη. Το επάνω μέρος αφορά τις συσκευές και το κάτω μέρος το ίδιο το λογισμικό.

 

Εδώ βλέπουμε στο επάνω μέρος επιλεγμένο το Corsair Katar Pro Wireless . 

 

Οι επιλογές είναι σαφείς:

 

large_08.png

 

To Dongle Polling Rate μπορεί θα ρυθμιστεί σε 4 προεπιλεγμένα επίπεδα.

 

Στο κάτω μέρος έχουμε 4 καρτέλες. Την καρτέλα General...

 

large_09.png

 

Την καρτέλα OSD (On Screen Display)...

 

large_10.png

 

Την καρτέλα Dahsboard... 

 

large_11.png

 

Και την καρτέλα Sensor Logging...

 

large_12.png

 

Από το μενού του Corsair iCUE στο system tray, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το iCUE Space και την ένδειξη του επιπέδου της μπαταρίας στο system tray για την κάθε συσκευή που το υποστηρίζει. Μπορούμε επίσης να αλλάξουμε μεταξύ Performance Mode και Power Saving Mode για το Corsair Katar Pro Wireless Mouse.

 

large_13.png

 

 

Το iCUE Space μας δείχνει τις ίδιες πληροφορίες με το Dashboard, αλλά κάθεται στο δεξί μέρος του desktop μας, ακόμα και με το Corsair iCUE στο παρασκήνιο.

 

large_14.png large_15.png

 

Όπως είδαμε, το Corsair iCUE προσθέτει σημαντική αξία στο Corsair Katar Pro Wireless Mouse, μέσω των δυνατοτήτων εκτεταμένης παραμετροποίησης.

 

 

Μετρήσεις

 

Οι μετρήσεις έγιναν με τη χρήση του Corsair MM250 Champion Series Mouse Pad – X-Large και το λογισμικό Enotus Mouse Test v0.1.4, τόσο με σύνδεση Slipstream 2,4 GHz όσο και με σύνδεση Bluetooth.

 

large_30.jpg

 

Όσον αφορά τη σύνδεση Slipstream, μετρήθηκε το Polling Speed, το Precision και το Smoothness σε αναλύσεις 400, 800, 1600, 4000, 8000 και 10.000DPI. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων φαίνονται παρακάτω.

 

large.1864442348_01Slipstream400.png large.192957607_02Slipstream800.png

 

large.1555795702_03Slipstreem1600.png large.1204557671_04Slipstream4000.png

 

large.2083424307_05Slipstream8000.png large.471393879_06Slipstream10000.png

 

Σε σύνδεση Bluetooth, οι μόνες επιλογές είναι, όπως είπαμε, τα 800, 1500 και 3000DPI, καθώς το Corsair Katar Pro Wireless Mouse δεν υποστηρίζει προγραμματιζόμενα onboard προφίλ, ούτε και υποστηρίζεται από το Corsair iCUE σε σύνδεση Bluetooth.

 

Καθώς όμως το Enotus Mouse Test v0.1.4 δεν υποστηρίζει τις αναλύσεις των 1500 και 3000DPI, ήταν εφικτή μόνο η μέτρηση στα 800DPI.

 

large.1503067929_07Bluetooth800.png

 

Ας δούμε συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα των παραπάνω μετρήσεων. Όπως είναι αναμενόμενο, η σύνδεση μέσω Slipstream υπερτερεί της σύνδεσης μέσω Bluetooth σε όλες τις μετρήσεις.

 

large.527702903_01PollingSpeed.png

 

large.1729816436_02Precision.png

 

large.1351364846_03Smoothness.png

 

Ας δούμε τώρα τα αποτελέσματα του Corsair Katar Pro Wireless Mouse σε σύγκριση με άλλα ποντίκια, σε σύνδεση στα 2,4GHz.

 

Το Polling Speed βρίσκεται κοντά στα 1000Hz σε όλες τις μετρήσεις, όπως και στα περισσότερα σύγχρονα ποντίκια της Corsair, εκτός από το Dark Core RGB Pro SE, που υποστηρίζει και 2000Hz και το παλαιότερο Dark Core, που δεν κάνει χρήση της τεχνολογίας Slipstream και βρίσκεται λίγο χαμηλότερα.

 

large.267476993_04ComparativeSlipstreamPollingSpeed.png

 

Στο Precision, το σημαντικά οικονομικότερο από τα υπόλοιπα ποντίκια που δοκιμάστηκαν Corsair Katar Pro Wireless Mouse, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει.

 

large.649765676_05ComparativeSlipstreamPrecision.png

 

large.862321626_05aComparativeSlipstreamPrecisionCloseUp.png

 

Στο Smoothness, ο χαμηλότερης ανάλυσης αισθητήρας του, φαίνεται να του δίνει το πλεονέκτημα.

 

large.783595294_06ComparativeSlipstreamSmoothness.png

 

Ας δούμε και πώς τα πήγε σε σχέση με τον ανταγωνισμό και σε σύνδεση Bluetooth, έστω και μόνο στην ανάλυση των 800DPI.

 

Στο Polling Speed είχε τα ίδια αποτελέσματα με το Dark Core RGB Pro SE, κοντά στα 250Hz.

 

large.2052945132_07ComparativeBluetoothPollingSpeed.png

 

Στο Precision υπολείπεται ελαφρώς των υπολοίπων.

 

large.726495997_08ComparativeBluetoothPrecision.png

 

large.1317416738_08aComparativeBluetoothPrecisionCloseUp.png

 

Ενώ στο Smoothness εξακολουθεί να έχει το πλεονέκτημα.

 

large.768106795_09ComparativeBluetoothSmoothness.png

 

large.918460444_09aComparativeBluetoothSmoothnessCloseUp.png

 

Συνολικά, το Corsair Katar Pro Wireless Mouse τα πήγε εξαιρετικά στις μετρήσεις, αφού στάθηκε αντάξια ανάμεσα σε πολύ ακριβότερες επιλογές.

 

 

Εμπειρία Χρήσης

 

Η εμπειρία χρήσης του Corsair Katar Pro Wireless Mouse έχει υπάρξει έως τώρα, απροβλημάτιστη. Και λέω "έως τώρα", γιατί εκτός από απροβλημάτιστη έχει υπάρξει και ιδιαίτερα σύντομη, καθώς παρέλαβα το δείγμα μόλις το απόγευμα στις 2/10/2020, με την κυκλοφορία του προϊόντος - και του παρόντος review - στις 6/10/2020.

 

Συνεπώς δεν μπορώ να πω πολλά για τη διάρκεια της μπαταρίας, εκτός του ότι η λευκή Eneloop AA δεν έχει χρειαστεί ακόμα φόρτιση, με φυσιολογική, καθημερινή χρήση. Γνωρίζω όμως από εμπειρία ότι η αλλαγή των μπαταριών, επαναφορτιζομένων ή μη, με βολεύει πολύ περισσότερο από τη σύνδεση καλωδίου στο ποντίκι για φόρτιση.

 

Η κύλιση είναι ομαλή και η ασύρματη σύνδεση, είτε με Slipstream είτε με Bluetooth, λειτούργησε χωρίς διακοπές ή προβλήματα. Το Corsair Katar Pro Wireless Mouse ανταποκρίνεται με ακρίβεια και ομαλότητα, είτε χρησιμοποιείται πάνω στο mouse pad, είτε πάνω στην αρκετά γυαλιστερή επιφάνεια του τραπεζιού, είτε στο μπράτσο του καναπέ, είτε στο πόδι μου.

 

Τα πλήκτρα έχουν θετική ανταπόκριση και σαφές feedback, αλλά θα ήθελα 2 ακόμη πλήκτρα στο δεξί πλάι. Με τον τρόπο αυτό το Corsair Katar Pro Wireless Mouse θα ήταν πραγματικά αμφιδέξιο, ενώ τα 2 πλήκτρα που δεν αντιστοιχούν στον αντίχειρα, μπορούν να χρησιμοποιούνται για λιγότερο συχνές εργασίες.

 

Συνολικά, η εμπειρία χρήσης του Corsair Katar Pro Wireless Mouse, αν και σύντομη, υπήρξε μόνο θετική.

 

 

Επίλογος

 

Το Corsair Katar Pro Wireless Mouse είναι ένα ποντίκι κλασσικού σχεδιασμού με 6 συνολικά, πλήρως προγραμματιζόμενα πλήκτρα, μέσω του Corsair iCUE, και τεχνολογία διασύνδεσης τόσο Slipstream 2,4GHz, όσο και Bluetooth.

 

Φέρει τον οπτικό αισθητήρα PMW3325 της PixArt με ανάλυση 10.000DPI, που σε συνδυασμό με την τεχνολογία sub 1ms Slipstream, του επέτρεψε να ανταγωνιστεί επάξια με ακριβότερα ποντίκια.

 

Ο σχεδιασμός του είναι αμφιδέξιος και αν διέθετε 2 πλαϊνά πλήκτρα και στη δεξιά πλευρά του θα ήταν απόλυτα συμμετρικό, ενώ τα επιπλέον πλήκτρα θα προσέδιδαν πρόσθετη λειτουργικότητα.

 

Δε διαθέτει φωτισμό, εκτός από το ενδεικτικό RGB LED πολλαπλών λειτουργιών, αλλά το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη χρήση μπαταρίας AA, του επιτρέπει να έχει ιδιαίτερα καλή διάρκεια μπαταρίας, που σύμφωνα με την Corsair μπορεί να φτάσει έως και τις 135 ώρες χρήσης. Επιπλέον, η χρήση μπαταρίας AA επιτρέπει την επιλογή τόσο επαναφορτιζομένων μπαταριών όσο και μίας χρήσης.

 

Η κύλιση που προσφέρει ο οπτικός αισθητήρας της PixArt είναι ομαλή και ακριβής, σε κάθε επιφάνεια που το δοκίμασα, από το Corsair MM250 Champion Series Mouse Pad – X-Large όπου έγιναν οι μετρήσεις, έως στο μπράτσο του καναπέ και στο πόδι μου. Τα πλήκτρα έχουν θετική ανταπόκριση και σαφές feedback.

 

large.1278598719_KATARPROWIRELESSReviewersGuide.jpg

 

Το μόνο αρνητικό είναι ότι το Corsair Katar Pro Wireless Mouse δε διαθέτει προγραμματιζόμενα onboard profiles. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι το ποντίκι μπορεί να παραμετροποιηθεί αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση του λογισμικού iCUE και συνεπώς μόνο σε σύνδεση μέσω του δέκτη Slipstream 2,4GHz. Σε σύνδεση με Slipstream χωρίς το λογισμικό ή σε σύνδεση Bluetooth που δεν υποστηρίζεται από το λογισμικό, δεν μπορούν να παραμετροποιηθούν ούτε οι λειτουργίες των πλήκτρων, ούτε οι 3 επιλογές για την ανάλυση του αισθητήρα, οι οποίες είναι 800, 1500 και 3000 DPI.

 

Η προτεινόμενη τιμή λιανικής του Corsair Katar Pro Wireless Mouse  είναι τα €49,99 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Θεωρώ ότι, αν και το προϊόν είναι αξιόλογο, στο κόστος αυτό θα μπορούσε και θα έπρεπε να περιλαμβάνει λειτουργία τουλάχιστον ενός προγραμματιζόμενου onboard προφίλ. Ως έχει, βρίσκω την προτεινόμενη τιμή για τις ΗΠΑ πιο σωστή, καθώς βρίσκεται στα $39,99 συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Τώρα το γιατί το ίδιο προϊόν πωλείται σημαντικά ακριβότερα στην Ευρώπη από ότι στις ΗΠΑ, αυτό είναι θέμα διεθνούς πολιτικής και πολιτικών και δεν αφορά την παρούσα παρουσίαση.

 

Παράλληλα με το Corsair Katar Pro Wireless Mouse, κυκλοφορεί και το Corsair Katar Pro Mouse το οποίο είναι οπτικά ίδιο, εκτός του ότι δεν έχει το ενδεικτικό LED πίσω από το πλήκτρο επιλογής DPI και έχει το φωτισμό στα πλαϊνά της ρόδας κύλισης. Η βασική του διαφορά είναι ότι δεν είναι ασύρματο και ως εκ τούτου, είναι οικονομικότερο. Χρησιμοποιεί όμως και διαφορετικό αισθητήρα, μεγαλύτερης ανάλυσης, οπότε οι επιδόσεις του είναι διαφορετικές.

 

Ας συνοψίσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Corsair Katar Pro Wireless Mouse:

 

large_Up.png

Πλεονεκτήματα

+ Συνδεσιμότητα τόσο μέσω sub 1ms Slipstream 2,4GHz όσο και μέσω Bluetooth

+ 5 πλήρως προγραμματιζόμενα πλήκτρα, από τα συνολικά 6, μέσω του λογισμικού iCUE

Οπτικός αισθητήρας PMW3325 της PixArt με ανάλυση από 200 έως 10.000DPI με δυνατότητα ρύθμισης ανά 100DPI

Βάρος μόλις 74 γραμμάρια, χωρίς τη μπαταρία

Ανταπόκριση σε κάθε επιφάνεια

+ Αμφιδέξιος σχεδιασμός, εκτός από τα 2 πλαϊνά πλήκτρα

 

 

large_Down.png

Μειονεκτήματα

Απουσία προγραμματιζόμενων onboard profiles

 

Με βάση τα παραπάνω, η βαθμολογία του Corsair Katar Pro Wireless Mouse είναι:

 

 

 
 
 

 

 

 

Ευχαριστούμε θερμά την Corsair για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής.

 

large.corsair-banner.png

 

Πολύμερος Αχανιώτης 06/10/2020

Συντελεστές Review
Reviewers: Πολύμερος Αχανιώτης
Photographers: Πολύμερος Αχανιώτης
Editing: TheLab.gr Team
Αξιολόγηση
Χαρακτηριστικά:7
Χρηστικότητα9
Ποιότητα8
Επιδόσεις9
ΓραφικάSelect
ΉχοςSelect
GameplaySelect
Αντοχή στο ΧρόνοSelect
Απόδοση/Τιμή7.50
Editor's ChoiceNo
Innovation AwardNo
Design AwardNo
Value for MoneyNo

 • Like 12
 Share


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
 • Create New...