Jump to content
 • Razer BlackWidow Elite Review


   Share

  "Hello darkness my old friend" σκέφτηκα όταν ήρθε στα χέρια μου το νέο πληκτρολόγιο της RaZer. Η μαύρη χήρα του ξυραφιού, παρέταξε την ελίτ των δυνάμεών της με σκοπό να κυριαρχήσει στην επιφάνεια εργασίας μας και να κυβερνήσει τον ψηφιακό κόσμο της διασκέδασης.

   

  Razer-BlackWidow-Elite-Review_019.jpg

   

  Το ίδιο περίβλημα με βελτιωμένα μικροστοιχεία δείχνουν την πρόοδο του R&D της εταιρίας και το κατατάσσουν - όχι άδικα - στην μεγάλη κατηγορία των κατασκευαστών περιφερειακών με gaming κατεύθυνση. Στοιχεία ελέγχου πολυμέσων (επιτέλους) τα οποία δουλεύουν απροβλημάτιστα, το "παρατημένο αποπαίδι" των κατασκευαστών smartphone, την 3,5mm υποδοχή ήχου και βέβαια την passthrough θύρα USB για να μπορείτε να οδηγήσετε ή να δώσετε ρεύμα σε οποιοδήποτε περιφερειακό σας. Αυτό, είναι με λίγες λέξεις, το BlackWidow Elite της Razer και πάμε γρήγορα γρήγορα να το δούμε αναλυτικότερα.

   

  razer-blackwidow-elite-html-desktop-key-

   

   

  Χαρακτηριστικά

   

  Τα κύρια χαρακτηριστικά του Razer BlackWidow Elite μπορείτε να τα δείτε παρακάτω:

   

  Με μία ματιά

  Μηχανικοί διακόπτες Razer™

  Πολυλειτουργικός Ψηφιακός επιλογέας

  Εργονομικό στήριγμα καρπού (<3)

  Πλήρως ελεγχόμενα πλήκτρα

  Διάρκεια ζωής έως 80 εκατομμύρια ενεργοποιήσεις

  Πιο αναλυτικά

  Μηχανικοί διακόπτες Razer™ σχεδιασμένοι για gaming 

  Παραμετροποιήσιμος οπίσθιος φωτισμός Razer Chroma™ με επιλογές 16.8 εκατομμυρίων χρωμάτων

  Ελεγκτές πολυμέσων

  Pass through USB 2.0 και ήχος

  Υβριδική ενσωματωμένη μνήμη και αποθήκευση στο σύννεφο μέχρι 5 προφίλ

  Ενεργοποιημένο το Razer Synapse 3

  Δυνατότητα όδευσης καλωδίων κάτω από το πληκτρολόγιο

  10 KRO, anti-ghosting

  Πλήρως προγραμματιζόμενα πλήκτρα με την δυνατότητα άμεσης εγγραφής macro εντολών

  Επιλογή κατάστασης Gaming

  1000 Hz Ultrapolling

  Κατασκευή από μέταλλο υψηλής ποιότητας (Military grade)

  Τεχνολογία Instant Trigger (ITT)

  Συμβατότητα με Xbox One για βασικές εργασίες εισαγωγής δεδομένων

   

  Η τιμή του Razer BlackWidow Elite στην Ελλάδα, τη στιγμή συγγραφής της παρουσίασης, ανέρχεται στα 148,11 €, ενώ 

  στις αγορές των υπόλοιπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης η US έκδοση ξεκινάει από το ποσό των 150,27 €

   

  Πρώτη Επαφή

   

  Η Razer, ήταν για άλλη μια φορά πιστή στο καθήκον της στο να προσφέρει πολυτελείς συσκευασίες με καλούδια για τους φίλους της. Η συσκευασία αποτελείται από μια πολύ καλή κατασκευή, η οποία προστατεύει το πληκτρολόγιο από τους συνήθεις εξωτερικούς παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν κάποια εμφανή φθορά πάνω σε αυτό.

   

  Razer BlackWidow Elite Packing
  Razer-BlackWidow-Elite-Review_002.jpg Razer-BlackWidow-Elite-Review_003.jpg
  Razer-BlackWidow-Elite-Review_001.jpg Razer-BlackWidow-Elite-Review_004.jpg

   

  Μας έλειψε το δοκιμαστικό πλήκτρο το οποίο υπήρχε μέσα σε προηγούμενα μοντέλα της "Μαύρης Χήρας", χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι το συνολικό προϊόν είναι υποδεέστερο συνολικά λόγω αυτής της έλλειψης. Εσωτερικά το κουτί περιέχει πολύ καλά προστατευμένο το πληκτρολόγιο, παρόλο που, όπως είδαμε και πιο πάνω, τα πλήκτρα κατεύθυνσης είναι εκτεθειμένα με σκοπό να μπορέσει ο χρήστης να δοκιμάσει τα πλήκτρα της razer που έχει το αυτό το πληκτρολόγιο.

   

  Razer-BlackWidow-Elite-Review_005.jpgRazer-BlackWidow-Elite-Review_007.jpg

   

  Λεπτομέρεια· δείτε τα πλαϊνά προστατευτικά για να διαπιστώσετε την ασφάλεια που προσφέρει στην συσκευασία η Razer στο συγκεκριμένο μοντέλο. Πρόκειται για ένα υλικό σκληρού αφρώδους πλαστικού το οποίο μπορεί άνετα να απορροφά κραδασμούς και να υποστηρίζει την εξωτερική συσκευασία από συνθλίψεις, προστατεύοντας στη τελική το εσώκλειστο προϊόν.

   

  Razer-BlackWidow-Elite-Review_010.jpg

   

  Για άλλη μια φορά θα σταθούμε στον "τεμπέλη" της Razer. Ποιοτικός, μαλακός, με τεχνόδερμα το οποίο δεν ξεφτίζει. Ο τεμπέλης του Razer BlackWidow Chroma V2 , μετά από 2 χρόνια συνεχούς λειτουργίας δεν έχει πάθει το παραμικρό. Η Razer εδώ κατάφερε και πήγε το επίπεδο φινιρίσματος προϊόντος ένα βήμα παραπάνω, προσφέροντας στον καταναλωτή την δυνατότητα να ξεκουράζει τους καρπούς του πάνω στο στήριγμα αυτό από το απλά να ακουμπάει. Με μια επαναστατική μαγνητική συνδεσμολογία του στηρίγματος καρπού με το κυρίως σώμα του πληκτρολογίου η εταιρία κατάφερε με ένα σμπάρο να χτυπήσει δύο τρυγόνια. Κατάφερε να κάνει πανεύκολη την σύνδεση και αποσύνδεση του στηρίγματος καρπού από το πληκτρολόγιο ενώ παράλληλα διατηρεί σταθερή σύνδεση με αυτό χωρίς να αποσπάται κάθε λίγο και λιγάκι. Μεγάλο μπράβο στην εταιρία και πραγματικά πιστεύω ότι ο τεμπέλης είναι ένα από τα βασικά κριτήρια με τα οποία εγώ προσωπικά επέλεξα την Razer σαν κύριο πληκτρολόγιο. Τεράστιο επίτευγμα της Razer εδώ και πραγματικά ελπίζουμε και οι υπόλοιποι κατασκευαστές να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

   

  Razer-BlackWidow-Elite-Review_013.jpg

   

   

  Πλήκτρα Razer

   

  Στο Razer Blackwidow Elite όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, χρησιμοποιούνται πλήκτρα τα οποία έχουν σχεδιαστεί από την Razer και έχουν υλοποιηθεί από την Greetech. Τα πλήκτρα αυτά, σύμφωνα πάντα με την Razer, έχουν διάρκεια ζωής 80 εκατομμύρια ενεργοποιήσεις, 30 εκατομμύρια περισσότερα από όσα δίνει η Cherry Corp και 20 εκατομμύρια περισσότερες από τους προκατόχους της Razer, τους Kalih switches.

   

  Razer-BlackWidow-Elite-Review_025.jpg

   

  Στην φωτογραφία βλέπετε τους πράσινους διακόπτες της Razer, τους οποίους είχε και το πληκτρολόγιο που δοκιμάσαμε. Εν συντομία, οι τρεις "γεύσεις" πλήκτρων της Razer μαζί με τα χαρακτηριστικά τους, μπορείτε να τα δείτε παρακάτω:

   

    Razer™ Πράσινοι Razer™ Πορτοκαλί Razer™ Κίτρινοι
  Τύπος Με έντονη ανάδραση και ήχο Με έντονη ανάδραση και αθόρυβοι Χωρίς έντονη ανάδραση και αθόρυβο
  Δύναμη Ανάδρασης 50 G 45 G 45 G
  Διανυόμενη απόσταση 4.0 mm 4.0 mm 3.5 mm
  Σημείο ενεργοποίησης 1.9 mm 1.9 mm 1.2 mm
  Ενεργοποίηση vs Επαναφορά 0.4 mm 0.05 mm 0.0 mm

   

  Περισσότερες πληροφορίες για τους μηχανικούς διακόπτες της Razer μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.razer.com/razer-mechanical-switches

   

  TL;DR: Αν είστε παντρεμένοι και παιχνιδιάρηδες, παίρνετε τους πορτοκαλί, αν είστε παντρεμένοι και έχετε γκόμενα παίρνετε τους κίτρινους, αν είστε εργένηδες παίρνετε τους πράσινους, ευχαριστιέστε πληκτρολόγηση και παιχνίδια χωρίς τη γκρίνια της γυναίκας. Εγώ, αυτή τη στιγμή γράφω στους φανταστικούς πράσινους διακόπτες, αλλά βρίσκομαι σε νεκρή ζώνη όπου η γυναίκα δεν έχει πρόσβαση και το κλικικλικικ πάει σύννεφο.

   

  Συνδεσιμότητα

   

  Το Razer BlackWidow Elite διαθέτει ένα καλώδιο με πλεκτή ίνα το οποίο δεν είναι τόσο δύσκαμπτο έτσι ώστε να το κάνει δύσχρηστο, ενώ μέσα από αυτό περνάνε τρία καλώδια τα οποία δίνουν και αντίστοιχες δυνατότητες στο εν λόγω πληκτρολόγιο. Έτσι, εκτός από το καλώδιο που μεταφέρει τις εντολές ενεργοποίησης των μηχανικών πλήκτρων στον συνδεδεμένο με αυτόν υπολογιστή, υπάρχουν άλλα δύο καλώδια τα οποία δίνουν "ζωή" σε μια θύρα USB 2.0 που έχει το πληκτρολόγιο και μια θύρα σύνδεσης ακουστικών.

   

  Razer-BlackWidow-Elite-Review_011.jpgRazer-BlackWidow-Elite-Review_008.jpg

   

  Ένας ακόμα νεωτερισμός της Razer είναι το κρυφό κανάλι κάτω από το πληκτρολόγιο, το οποίο δίνει την δυνατότητα ενός βασικού cable managenent. Έτσι αν δε θέλουμε το βασικό καλώδιο να φεύγει κάθετα ως προς το πληκτρολόγιο, μπορούμε μέσω αυτού του κρυφού καναλιού να το οδηγήσουμε είτε δεξιά είτε αριστερά του πληκτρολογίου.

   

  Φινίρισμα

   

  Στα χέρια μας έχουμε ένα πληκτρολόγιο το οποίο αποτελεί το καρπό πολυετούς ανάπτυξης και διαδικασίας διόρθωσης λαθών. Το Razer BlackWidow Elite, έχει κέλυφος από μέταλλο το οποίο έχει τις αντοχές με τα μέταλλα της ίδιας κατηγορίας που χρησιμοποιούνται σε στρατιωτικές κατασκευές, πράγμα που σημαίνει υψηλή αντοχή σε καταπονήσεις (δοκιμάστηκε και αντέχει).

   

  Razer-BlackWidow-Elite-Review_015.jpgRazer-BlackWidow-Elite-Review_020.jpg

  Razer-BlackWidow-Elite-Review_021.jpgRazer-BlackWidow-Elite-Review_017.jpg

   

   

  Βέβαια, στην έκδοση Elite η εταιρία πήγε λίγο πιο πέρα, ενσωματώνοντας πλήκτρα ελέγχου πολυμέσων στην άνω δεξιά μεριά του πληκτρολογίου, όπως επίσης ένα πολύ καλά στρατηγικά τοποθετημένο ελεγκτή ήχου. Μια σχεδιαστική παράβλεψη που εντοπίσαμε είναι ο τρόπος με τον οποίο είναι τοποθετημένα τα πλήκτρα ήχου. Δεν είναι μηχανικά, έχουν πολύ μικρή απόσταση ενεργοποίησης και το κυριότερο είναι πολύ χαμηλα σε σχέση με τα πλήκτρα που τα περιβάλλουν με αποτέλεσμα πολλές φορές όταν θέλουμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε αυτά, να πρέπει να κάνουμε ψηλοκρεμαστή κίνηση για να αποφύγουμε τα πλήκτρα του NumPad που βρίσκονται ακριβώς από κάτω τους.

   

  Razer-BlackWidow-Elite-Review_023.jpg

   

  Επίσης ευχάριστη αναβάθμιση αποτελεί και ο τρόπος με τον οποίο είναι τοποθετημένα τα πλήκτρα πάνω στο πληκτρολόγιο. Οι παλαιότερες εκδόσεις της μαύρης χήρας είχαν τα πλήκτρα "χωνευτά" μέσα στο πληκτρολόγιο με αποτέλεσμα η διάχυση του φωτός από τον RGB φωτισμό να μην είναι η βέλτιστη, όπως επίσης το καθάρισμα του πληκτρολογίου ήταν πιο δύσκολο από ό,τι τώρα. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που παραθέτουμε, ο φωτισμός διαχέεται καλύτερα και η συντήρηση του πληκτρολογίου είναι σαφώς πιο εύκολη από ό,τι σε άλλα προηγούμενα μοντέλα.

   

  Razer-BlackWidow-Elite-Review_024.jpgRazer-BlackWidow-Elite-Review_022.jpg

   

  Το μόνο ψεγάδι που βρήκαμε στο σχεδιασμό του πληκτρολογίου είναι οι φωτεινές ενδείξεις κλειδώματος πλήκτρων (Caps Lock, Num Lock, Scroll Lock) οι οποίες είναι σε μη συμβατική θέση και οι πληροφορίες που δίνουν είναι - όπως βλέπετε και από τη παραπάνω φωτογραφία) ελλειπείς. Βέβαια δεν είναι κάτι το οποίο δεν συνηθίζεται αλλά στη μετάβαση στο Razer BlackWidow Elite ίσως ξενίσει σε αρκετούς αυτή η λεπτομέρεια. 

   

  Λογισμικό Razer Synapse 2.0

   

  Πολύ καλή συμβατότητα διαπιστώσαμε με το λογισμικό της Razer, το Synapse 2.0. Αυτό το αναφέρουμε μιας και με προηγούμενα πληκτρολόγια υπήρχαν αρκετά μικροπροβλήματα (πχ macros δεν φόρτωναν, προφίλ χανόντουσαν) που εικάζουμε ότι οφείλονταν σε ασυμβατότητα του προγράμματος με τα Windows 10. Με το BlackWidow Elite πάντως, δεν διαπιστώσαμε κανένα πρόβλημα και όλες οι λειτουργίες είχαν υποδειγματική εκτέλεση χωρίς κανένα πρόβλημα.  Πέρα από τα συνήθη χαρακτηριστικά τα οποία περιμένει ο καθένας να βρει σε κάθε λογισμικό υποστήριξης μηχανικών πληκτρολογίων, υπάρχει και η δυνατότητα αποθήκευσης των προφίλ που δημιουργείτε σε διαδικτυακό χώρο το οποίο σας προσφέρει η Razer με την προϋπόθεση της εγγραφής σας μόνο και τίποτε άλλο. Δηλαδή με λίγα λόγια, έχετε το προσωπικό σας σύννεφο στο οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε τα προφίλ σας και να τα χρησιμοποιήσετε σε άλλα πληκτρολόγια της Razer τα οποία βέβαια είναι συμβατά με το πρόγραμμα Synapse 2.0. Μια λίστα με τις Razer συσκευές που είναι συμβατές με το πρόγραμμα Synapse 2.0, μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.razerzone.com/eu-en/synapse. Αναλυτική παρουσίαση του Synapse 2.0 μπορείτε να δείτε στην παρουσίαση του Razer Black Widow Ultimate 2014 Greek.

   

   

  Δοκιμές

   

  Ύστερα από αρκετό καιρό συμβίωσης με το Razer BlackWidow Elite, η αίσθηση που έμεινε ήταν πάρα πολύ καλή. Αν εξαιρεθεί ο θόρυβος που παράγουν οι Razer™ Green, που αποτελεί καθαρά προσωπική άποψη, η συμπεριφορά του και οι επιδόσεις του ήταν υποδειγματικές. Η Razer υποστηρίζει, ότι το πληκτρολόγιο είναι 10 KRO (Key Roll-over) το οποίο σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε πατημένα ταυτόχρονα 10 πλήκτρα και να εγγράφονται οι εντολές και από τα 10, πράγμα που δε γίνεται με τα περισσότερα πληκτρολόγια μεμβράνης, μιας και για οικονομία υλικών, οι κατασκευαστές προτιμούν να ομαδοποιούν τις εισόδους δεδομένων από τα πλήκτρα. Στις δοκιμές που κάναμε, επιβεβαιώσαμε την ταυτόχρονη καταγραφή 10 ενεργοποιήσεων πλήκτρων, ενώ η μέγιστη τιμή που πετύχαμε ήταν η ταυτόχρονη ενεργοποίηση 15 πλήκτρων όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω.

   

  large.aqua-test-1.pnglarge.aqua-test-2.png

   

  Στη συνέχεια προβήκαμε σε ελέγχους για να διαπιστώσουμε αν το πληκτρολόγιο πάσχει από ghosting, από την μη εγγραφή κάποιου πατήματος πλήκτρου όταν χρησιμοποιείται συνδυασμός πλήκτρων. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους συνδυασμούς αυτούς. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να πλοηγηθείτε και να ενημερωθείτε εδώ: http://www.microsoft.com/appliedsciences/content/projects/AntiGhostingExplained.aspx

   

  large.imageproxy.png

   

  Συνδυασμοί που προκαλούν ghosting Στον παραπάνω συνδυασμό πλήκτρων, είτε τριών είτε τεσσάρων, το πληκτρολόγιο ανταποκρίθηκε τέλεια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καθόλου ghosting! Επίσης δοκιμάστηκε και το τέστ με το οποίο κρατώντας πατημένα τα δύο πλήκτρα shift, δοκιμάσαμε να γράψουμε με απόλυτη επιτυχία και μηδενικές απώλειες το κείμενο "THE QUICK BROWN FOX JUMPS OVER THE LAZY DOG". Στα παιχνίδια οι επιδόσεις του πληκτρολογίου ήταν πάρα πολύ καλές. Όπως αναφέραμε και πιο πριν, η κατασκευή του Razer BlackWidow Elite είναι από υψηλής ποιότητας και αντοχής μέταλλο, πράγμα το οποίο το είδαμε στην πράξη. Πολλές φορές στο World of Tanks αναγκαστήκαμε να καταφύγουμε σε ονοματολογία των θείων και των ιερών των συμπαικτών μας, των αντιπάλων τους καθώς επίσης ιδιαίτερες επικλήσεις σε μέλη των οικογενειών αυτών που έχουν δημιουργήσει το παιχνίδι. Πολλές φορές δε, υπήρχαν στενές επαφές τρίτου τύπου μεταξύ του πληκτρολογίου και των χεριών μου και παρόλα αυτά, το πληκτρολόγιο εξακολουθούσε και ήταν σε ένα κομμάτι και δεν παρατηρήθηκε καμία αλλαγή στην λειτουργικότητα των διακοπτών. Άρα το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο προτείνεται για "νευρικούς παίκτες".

   

  1798591709_.PNG.0d7cc518762d0e2c627b226d1910791696_.PNG.7941d27976ddd5aa94b265e1

   

   

  Εν κατακλείδι

   

  Το Razer BlackWidow Elite είναι ένα αναβαθμισμένο προϊόν από κάθε οπτική γωνία. Εδώ, όπως και σε κάθε νέο προϊόν η έρευνα και ανάπτυξη που έχει γίνει φαίνεται. Το Razer BlackWidow Elite είναι ένα σχεδόν τέλειο μηχανικό πληκτρολόγιο. Καλοί διακόπτες (κλικλικλικλικ), φοβερός αποσπώμενος "τεμπέλης", επιτέλους πολυμεσικοί ελεγκτές - αν και περιμένουμε να βελτιωθούν σχεδιαστικά - είναι τα βασικά πλεονεκτήματά του πληκτρολογίου. Στα μειονεκτήματα είδαμε τις όχι και τόσο ευκρινείς ενδείξεις κλειδώματος πλήκτρων και η έλλειψη από συνοδευτικά καλούδια, όπως ο εξαγωγέας πλήκτρων (keycap puller) και κάποιο δοκιμαστικό πλήκτρο που είχαμε δει σε προηγούμενες εκδόσεις.

   

  Το πληκτρολόγιο μας άρεσε, τους Razer™ Green τους λατρέψαμε, μιας και έκανε την συγγραφή αυτού του review απόλαυση και το Razer BlackWidow Elite εδώ και ένα μήνα είναι το κύριο πληκτρολόγιό μου. Σκοπεύω να το κρατήσω για να αυξήσω την παραγωγικότητά μου στη πληκτρολόγηση κατά κύριο λόγο και κατά δεύτερο για τις επιδόσεις του ως μηχανικό πληκτρολόγιο στα παιχνίδια. Το γεγονός ότι μπορεί να μην προσφέρει NKRO (άπειρες ταυτόχρονες ενεργοποιήσεις πλήκτρων) αλλά τα 10KRO που έχει, είναι κατά τη γνώμη μου υπέρ αρκετά.

   

  Συνοψίζοντας λοιπόν, αναφορικά με το Razer BlackWidow Elite έχουμε τα εξής:

   

  gallery_33472_825_8446.jpg
  Ο καλός
  - Άψογο εξωτερικό φινίρισμα
  - Καλός φωτισμός RGB

  - Κατασκευή αντοχής εξωτερικού περιβλήματος
  - Στήριγμα καρπών από τεχνόδερμα που δε λερώνει
  - Ύπαρξη USB Θύρας και θύρας ήχου

  - Μηχανικοί διακόπτες με διάρκεια ζωής 80 εκατομμύρια ενεργοποιήσεις

  - Κρυφό κανάλι για την οδήγηση καλωδίων στο πληκτρολόγιο

   

  gallery_33472_825_10385.jpg
  Ο Κακός
  - Ενδείξεις κλειδώματος πλήκτρων

  - Σχεδιασμός πολυμεσικών πλήκτρων

  - Έλλειψη keycap puller

   

  gallery_33472_825_6003.jpg
  Ο Αδιάφορος
  - Θέλουμε πίσω το δοκιμαστικό πλήκτρο

  - Απουσία USB 3.0

   

  Με βάση λοιπόν όλων των παραπάνω, η βαθμολογία του Razer BlackWidow Elite είναι:

   

   

   
   
   

   

  Ευχαριστούμε πολύ τη Zegetron για την παραχώρηση του δείγματος

  Συντελεστές Review
  Reviewers: Αντώνης Καργαδούρης
  Photographers: Αντώνης Καργαδούρης
  Editing: TheLab Team
  Αξιολόγηση
  Χαρακτηριστικά:Select
  Χρηστικότητα8.50
  Ποιότητα9.50
  ΕπιδόσειςSelect
  ΓραφικάSelect
  ΉχοςSelect
  GameplaySelect
  Αντοχή στο ΧρόνοSelect
  Απόδοση/ΤιμήSelect
  Editor's ChoiceYes
  Innovation AwardNo
  Design AwardYes
  Value for MoneyNo

  • Like 11
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  Και ένα παρόραμα το οποίο θα ήθελα να διορθώσω. Το λογισμικό ελέγχου του πληκτρολογίου έγινε από το Synapse 3 και όχι από το Synapse 2. Καλύτερο λογισμικό, με καλύτερη συμπεριφορά και σταθερότητα. 

  Link to comment
  Share on other sites

  2o update: Με το χθεσινό Update στο Razer Synapse μπήκε το Αmbient Awareness στις επιλογές φωτισμού.

  Αυτό επιτρέπει την επέκταση των χρωμάτων της οθόνης στα περιφερειακά Razer αλλά και Chroma Connect συσκευές από τις υποστηριζόμενες Εταιρίες.

   

  54727571_10218903386432694_4485835032748

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • ADSL στο σπίτι : συνδέσεις αποσυνδέσεις

  Το θέμα (ίσως) είναι περισσότερο επιμορφωτικό. Όχι ότι δεν ψάχνω λύση. Πάμε λοιπόν. . .   Χθες, αναβάθμιση σε Ο.Τ.Ε. , από απλό τηλέφωνο PSTN στο σπίτι, σε 24Mbps.   Δύο δωμάτια με τηλεφωνική πρίζα. Δωμάτιο με κεντρική πρίζα και πρίζα στο χωλ. Τηλεφωνική συσκευή και στις δύο πρίζες. Στην αρχή, με τον τεχνικό, προσπαθούσαμε να συνδέσουμε το router στο χωλ. Με τίποτα. Η σύνδεση δεν γινόταν. Πήγε εκτός σπιτιού, κάτι κοίταξε στο καφάο, έβαλε σκάλα να ελέγξει καλώδι

  serpico75
  serpico75
  Δίκτυα 4

  προβλημα με αρχεια wdp

  καλησπερα σε ολους,   αντιμετωπιζω προβλημα με τα αρχεια πολυμεσων (wave, wma) που δεν παιζουνε με τον media player λογω του οτι εχουνε καταληξη ''wdp''   ακομη και οταν κανω rendereing σε wave εχουνε την καταληξη ''wdp''   εχω δοκιμασει την μεθοδο να ανοιγουμε τον media player τα αρχεια wave αλλα δεν γινεται τιποτα   οταν αλλαξω την καταληξη σε wav ειναι ενταξει αλλα οταν ηχογραφω  τα κανει με καταληξη ''wdp''    

  nikonick
  nikonick
  Λειτουργικά Windows 1

  Ερώτηση απορία σχετικά με τα στικάκια

  Καλησπέρα παιδιά ήθελα να ρωτήσω γιατί ένα στικακι USB 3 αν το έχουμε σε μορφή Fat32 πιάνει κανονικά τη μέγιστη ταχύτητα έγγραφης στα 60mb ας πούμε  και αν το κάνουμε exfat χάνει σε εγγραφή ελάχιστα και ακόμα ποιο πολύ χάνει σε NTFS πάντα μιλάμε για την ταχύτητα εγγραφής η ταχύτητα ανάγνωσης και στα 3 πρωτόκολλα παραμένει η ίδια ποιο κάτω έχω ένα παράδειγμα, πήρα τις μετρήσεις με ένα στικακι της silicon power σε θύρα usb 3     οι ταχύτητες είναι read στα αριστερά write στα δεξιά 

  panos 12
  panos 12
  Συσκευές Αποθήκευσης

  Upgrade 5600X to 5800X3D

  Οτι λέει ο τίτλος. Αξίζει το να επιχειρήσω "future proofing" σε EOL πλατφόρμα ή να περάσω σε AM5?   Tα parts είναι: 32G Ram Neo Z Gskill @3600C16 Asus ROG B550E GF 1660Super (θα αλλάξει αργότερα, περιμένω τις 7k radeons) Απο ψύξη έχω some bullshit ψοφιομαστερ ΑΙΟ που θα αλλάξει σε AC Freezer 280 ή καμια Noctua.   Monitors 1440p 165Hz + secondary 1080p 144Hz.    

  Cyber_Cookie
  Cyber_Cookie
  AMD Platform 14

  Επέκταση τροφοδοσίας σε Deco X20 (?)

  Αγόρασα πρόσφατα αυτό το προϊόν TP-LINK Deco X20 V4 WiFi Mesh Network Access Point Wi‑Fi 6 Dual Band (2.4 & 5GHz) σε Διπλό KitΘα ήθελα όμως να επεκτείνω το καλώδιο τροφοδοσίας. Μπορείτε να μου πείτε εάν κάνει αυτό ? https://www.ledison.gr/gr/globostarr-70679-kalodio-trofodosias-dc-proektasi-2-metron-apo-jack-2-1x5-5mm-male-se-female-2-1x5-5mm-d1-1-x-l200cm-leuko.html  

  SakisL
  SakisL
  Δίκτυα 1
×
×
 • Create New...