Jump to content
 • Corsair Vengeance RGB Pro 4x8GB 3200MHz C16 White - Review


   Share

  Εισαγωγή

   

  Σε κάθε τεχνολογία έρχεται ο καιρός της ωρίμανσης, οπότε αρχίζουμε να βλέπουμε προϊόντα χωρίς πολλούς ή και καθόλου συμβιβασμούς. H Corsair, με τη σειρά Vengeance RGB Pro σηματοδοτεί την εποχή της ωρίμανσης στα RGB αρθρώματα μνήμης.

   

  Μεγάλη κουβέντα είπες ωρέ reviewer! Και οι μεγάλες κουβέντες χρειάζονται καλές εξηγήσεις. Έτσι λοιπόν, και εφ όσον η Corsair μας έστειλε ένα σετ Corsair Vengeance® RGB Pro 32GB (4x8GB) DDR4 3200MHz C16 σε εντυπωσιακό λευκό χρώμα για να σας παρουσιάσουμε, μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε γιατί η σειρά αυτή είναι η χωρίς παραχωρήσεις εκδοχή των RGB αρθρωμάτων μνήμης.

   

   

  Θα μου πείτε, λειτουργικά, δεν είναι καλές; Μόνο για το RGB θα πούμε; Όχι βέβαια, λειτουργικά είναι το ίδιο καλές με τις προηγούμενες υλοποιήσεις της Corsair, δηλαδή απροβλημάτιστες μνήμες υψηλών επιδόσεων. Θα επικεντρώσουμε όμως στις εξαιρετικές RGB δυνατότητες των αρθρωμάτων, καθώς εκεί βρίσκεται η ειδοποιός διαφορά τους, χωρίς να παραλείψουμε και τις δοκιμασίες επί της λειτουργικότητας.

   

   

  Φωτογράφιση

   

  Οι Corsair Vengeance® RGB Pro 32GB (4x8GB) DDR4 3200MHz C16 έρχονται σε ένα χαρτονένιο κουτί που τονίζει τον RGB χαρακτήρα του προϊόντος.

   

  01.JPG02.JPG

   

  Εντός, βρίσκουμε δύο συσκευασίες από σκληρό, διάφανο πλαστικό που προστατεύουν, ανά δύο, τα αρθρώματα.

   

  03.JPG

   

  04.JPG

   

  Τα αρθρώματα, στη μία πλευρά έχουν το λογότυπο, το οποίο ιριδίζει κάπως στο φως.

   

  05.JPG

   

  Στην άλλη πλευρά βλέπουμε τον κωδικό του προϊόντος και τις βασικές παραμέτρους λειτουργίας.

   

  06.JPG

   

  Στο επάνω μέρος διακρίνεται το γαλακτερό πλαστικό που διαχέει το φωτισμό των RGB LEDs.

   

  07.JPG

   

  Τέλος, βλέπουμε τις Corsair Vengeance® RGB Pro 32GB (4x8GB) DDR4 3200MHz C16 εγκατεστημένες στην ASUS Rampage V Extreme (X99 Chipset) με custom υδρόψυξη.

   

  10.jpg11.jpg

   

   

   

  Χαρακτηριστικά

   

  Τα χαρακτηριστικά των Corsair Vengeance® RGB Pro 32GB (4x8GB) DDR4 3200MHz C16 φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.

   

  RAMSpecs.png

   

   

  Corsair iCUE και RGB φωτισμός

   

  Κατ' αρχάς, για να λειτουργήσει ο έλεγχος του RGB φωτισμού των αρθρωμάτων, και εφόσον αυτό γίνεται κατ' ευθείαν μέσω των DIMM Slot της μητρικής, χωρίς επιπλέον καλώδια, πρέπει να μπορεί η μητρική να γράψει στο SPD των αρθρωμάτων. Αυτό προϋποθέτει ενεργοποίηση της δυνατότητας μέσω του BIOS της μητρικής. Στην ASUS Rampage V Extreme αυτό γίνεται με την ενεργοποίηση του DRAM SPD Write.

   

  BIOS.png

   

  Ο έλεγχος του φωτισμού των Corsair Vengeance® RGB Pro 32GB (4x8GB) DDR4 3200MHz C16 μπορεί να γίνει μέσα από αρκετά προγράμματα ελέγχου RGB που παρέχονται μαζί με τις διάφορες RGB μητρικές, και έτσι να έχουμε και συγχρονισμό φωτισμού με αυτές. Η Corsair όμως ενσωματώνει τον έλεγχο και στο δικό της εξαιρετικό πρόγραμμα ελέγχου και ρύθμισης των συσκευών της, το Corsair iCUE.

   

  Ανοίγοντας το iCUE βλέπουμε τις υποστηριζόμενες συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο σύστημά μας.

   

  01.png

   

  Ας επιλέξουμε λοιπόν τις Vengeance RGB Pro. Αμέσως βλέπουμε τις θερμοκρασίες των αρθρωμάτων και έχουμε τη δυνατότητα να προσθέσουμε τις θερμοκρασίες αυτές τόσο στο Dashboard (πάνω κίτρινο εικονίδιο με τα 4 τετράγωνα) όσο και στο Space (κάτω κίτρινο εικονίδιο με τις 4 γραμμές). Το ότι τα εικονίδια είναι κίτρινα σημαίνει ότι η συγκεκριμένη ένδειξη θερμοκρασίας έχει καρφιτσωθεί στα αντίστοιχα σημεία, Dashboard και Space. Αν δεν είναι καρφιτσωμένη, τότε τα εικονίδια είναι λευκά.

   

  Τώρα τι είναι το Dashboard και τι το Space, θα το μάθουμε λίγο παρακάτω.

   

  02.png

   

  Ας ξεκινήσουμε με το μενού στα αριστερά λοιπόν και πρώτα με το DIMM SETUP. Εκεί μπορούμε να ορίσουμε το πώς είναι τοποθετημένα τα DIMM Slots της μητρικής μας, τόσο σε θέση (με τα βελάκια που εμφανίζονται όταν επιλέγουμε το κάθε ένα) όσο και να του φέρουμε τα πάνω κάτω με τα κυκλικά βελάκια στο κάτω μέρος του.

   

  Έτσι ξέρει το iCUE το πώς είναι τα πράγματα, ώστε να συντονίζει σωστά τα διάφορα εφέ φωτισμού.

   

  03.png

   

  Προχωρώντας στα LIGHTING EFFECTS (εφέ φωτισμού) βλέπουμε για αρχή ότι μπορούμε να ορίσουμε σε ποιο/α DIMM θα εφαρμόζεται το κάθε εφέ που θα προσθέσουμε καθώς και να βάλουμε πολλαπλά layers (επίπεδα) στα εφέ φωτισμού.

   

  30.png

   

  Όμως θα ήταν μεγάλη αδικία για τις Corsair Vengeance® RGB Pro 32GB (4x8GB) DDR4 3200MHz C16 να συνεχίσουμε την ανάλυση σε αυτή τη ρύθμιση.

   

  Ας κάνουμε λοιπόν μια μικρή παράκαμψη και ας πάμε για λίγο στην καρτέλα SETTINGS (ρυθμίσεις). Εκεί, στο πάνω μέρος, βλέπουμε πολύ λίγα πράγματα: Τον έλεγχο της μέγιστης φωτεινότητας, την αναβάθμιση του Firmware και τη δυνατότητα Enable full software control (ενεργοποίηση πλήρους ελέγχου λογισμικού).

   

  Αυτή την τελευταία λειτουργία είναι που πρέπει οπωσδήποτε να ενεργοποιήσουμε. Την ενεργοποιούμε λοιπόν και πάμε πίσω στα εφέ φωτισμού για να δούμε τι έκανε.

   

  26.png

   

  Αντί για τα κουμπιά εφαρμογής του εφέ για το κάθε άρθρωμα, βλέπουμε 10 ξεχωριστά κουμπάκια πάνω σε κάθε άρθρωμα. Αυτά αντιπροσωπεύουν τα 10 ξεχωριστά ελεγχόμενα RGB LEDs που διαθέτει και μπορούμε πλέον να εφαρμόζουμε το κάθε εφέ φωτισμού σε όσα LEDs θέλουμε, από όσα αρθρώματα θέλουμε. Έχουμε δηλαδή συνολικά στα 4 αρθρώματα, 40 ξεχωριστά ελεγχόμενες ζώνες φωτισμού και πολλά εφέ αλληλεπίδρασης μεταξύ τους.

   

  Στη λίστα των εφέ βλέπουμε τα PREDIFINED (προκαθορισμένα), CUSTOM (προσαρμόσιμα) και LIGHTING LINK (διασύνδεσης φωτισμού).

   

  Τα PREDIFINED είναι τα πιο εύκολα στη χρήση και με την παραμετροποίηση που διαθέτουν μπορούν να δώσουν πολλούς συνδυασμούς φωτισμών που θα ικανοποιήσουν απόλυτα τη μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών.

   

  Για τους πιο απαιτητικούς, υπάρχουν τα CUSTOM, τα οποία μπορεί κανείς να παραμετροποιήσει εντελώς.

   

  Τα LIGHTING LINK είναι προκαθορισμένα εφέ που συνδυάζουν φωτισμό σε 2 ή περισσότερες συσκευές. Δηλαδή μπορείτε να έχετε εφέ που συνεχίζονται και περιλαμβάνουν π.χ. τις μνήμες και το πληκτρολόγιό σας ή και άλλες υποστηριζόμενες συσκευές.

   

  04.png

   

  Στη συνέχεια θα δούμε τα PREDIFINED εφέ φωτισμού μαζί με σχετικά σύντομα Video!

   

  Ξεκινάμε με το πρώτο, το Raibow Wave, στο οποίο μπορούμε να ορίσουμε την ταχύτητα σε Slow (αργό), Medium (μεσαίο) και Fast (γρήγορο) και την κατεύθυνση του εφέ σε αριστερά, δεξιά, πάνω ή κάτω.

   

  05.png

   

  Ας το δούμε σε μεσαία ταχύτητα και προς τα δεξιά.

   

   

  Το δεύτερο εφέ είναι το SPIRAL RAINBOW, το ίδιο με πριν αλλά σε σπιράλ. Εδώ η κατεύθυνση είναι δεξιόστροφη ή αριστερόστροφη. Οι επιλογές ταχύτητας παραμένουν οι ίδιες 3 σε όλα τα εφέ.

   

  06.png

   

  Ας το δούμε σε μεσαία ταχύτητα και δεξιόστροφα.

   

   

  Το τρίτο εφέ είναι το RAINBOW. Η μόνη ρύθμιση είναι η ταχύτητα.

   

  07.png

   

  Ας το δούμε σε μεσαία ταχύτητα.

   

   

  Το τέταρτο εφέ είναι το COLOR SHIFT. Εδώ μπορούμε να έχουμε είτε τυχαία χρώματα, είτε να ορίσουμε 2 χρώματα που θα εναλλάσσονται. Υπάρχει και η γνωστή ρύθμιση ταχύτητας.

   

  08.png

   

  Ας δούμε το εφέ COLOR SHIFT με τυχαία χρώματα, σε μεσαία ταχύτητα.

   

   

  Τις ίδιες ακριβώς δυνατότητες ρυθμίσεων παρέχει και το πέμπτο εφέ, το COLOR PULSE.

   

  09.png

   

  Ας δούμε και το COLOR PULSE με τυχαία χρώματα και μεσαία ταχύτητα.

   

   

  Στο έκτο εφέ, το COLOR WAVE, έχουμε τις ίδιες επιλογές με τα δύο παραπάνω, συν την κατεύθυνση, αριστερά, δεξιά, πάνω ή κάτω.

   

  10.png

   

  Ας δούμε το COLOR WAVE με τυχαία χρώματα, μεσαία ταχύτητα και κατεύθυνση δεξιά.

   

   

  Το έβδομο εφέ είναι το RAIN. Οι επιλογές ρυθμίσεων είναι οι ίδιες, με τις δυνατές κατευθύνσεις να είναι πάνω ή κάτω.

   

  Αυτό το εφέ κάτι μου λέει... Matrix anyone?

   

  11.png

   

  Ας δούμε το RAIN με τυχαία χρώματα, μεσαία ταχύτητα και κατεύθυνση προς τα κάτω.

   

   

  Το όγδοο από τα προκαθορισμένα εφέ είναι το VISOR. Ίδιες ρυθμίσεις και εδώ, με την κατεύθυνση να μπορεί να είναι οριζόντια ή κάθετη.

   

  12.png

   

  Ας δούμε το VISOR με τυχαία χρώματα, μεσαία ταχύτητα και οριζόντια κατεύθυνση.

   

   

  Το ένατο εφέ είναι το SEQUENTIAL στο οποίο το προεπιλεγμένο χρώμα μπορεί να είναι μόνο ένα. Δηλαδή δεν υπάρχει εναλλαγή. Η ρύθμιση ταχύτητας είναι, όπως πάντα παρούσα και η κατεύθυνση μπορεί να είναι πάνω ή κάτω.

   

  Εννοείται ότι η επιλογή τυχαίων χρωμάτων θα δώσει εναλλαγή χρωμάτων σε κάθε κύκλο. Οπότε, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην υπάρχει και δυνατότητα εναλλαγής στην προεπιλογή χρώματος.

   

  Όπως επίσης, στα εφέ που υπάρχει αυτή η δυνατότητα, γιατί να περιορίζεται σε 2 χρώματα και να μην μπορούμε να ρυθμίσουμε μια εναλλαγή μεταξύ περισσοτέρων χρωμάτων, όπως στις αντίστοιχες ρυθμίσεις των Vengeance RGB (χωρίς προ), όπου στα σημεία που υπάρχει εναλλαγή χρωμάτων, μπορούμε να επιλέξουμε εναλλαγή σε από 2 έως 7 χρώματα και μετά να τα ορίσουμε. Ίσως το δούμε και για τις Vengeance RGB Pro σε κάποια επόμενη έκδοση του iCUE.

   

  13.png

   

  Ας δούμε το SEQUENTIAL με τυχαία χρώματα, μεσαία ταχύτητα και κατεύθυνση προς τα πάνω.

   

   

  Το δέκατο προκαθορισμένο εφέ είναι το MARQUEE στο οποίο επιλέγουμε μόνο ένα χρώμα και την ταχύτητα.

   

  14.png

   

  Ας το δούμε με κόκκινο χρώμα, στη μεσαία ταχύτητα.

   

   

  Το τελευταίο προκαθορισμένο εφέ μπορεί να απεικονίσει με χρώματα τη θερμοκρασία από οποιονδήποτε αισθητήρα στο σύστημα, που υποστηρίζεται από το iCUE. Ορίζουμε 3 χρώματα που αντιστοιχούν σε 3 θερμοκρασίες, εφαρμόζουμε το εφέ σε όποια και όσα LEDs θέλουμε και έχουμε μια άμεση ένδειξη της σχετικής θερμοκρασίας απ' ευθείας πάνω στα αρθρώματα της μνήμης μας.

   

  15.png

   

  Περνάμε τώρα στις CUSTOM επιλογές.

   

  Η πρώτη είναι ιδιαίτερα απλή και αφορά ένα στατικό χρώμα.

   

  16.png

   

  Στα επόμενα εφέ, GRADIENT, RIPPLE, SOLID και WAVE, έχουμε μια γραφική παράσταση του φωτισμού με το χρόνο και μπορούμε να ορίσουμε πάνω σε αυτή σημεία και να τους δώσουμε όποιο χρώμα και ένταση θέλουμε. Η εναλλαγή μεταξύ των σημείων γίνεται με τον τρόπο που ορίζει το όνομα του εφέ. 

   

  Οι δυνατότητες εδώ είναι απεριόριστες!

   

  17.png

   

  18.png

   

  19.png

   

  20.png

   

  Τα προφίλ LIGHTING LINK είναι ακριβώς ίδια με όσα έχουμε ήδη δει, αλλά ενώνουν πολλές συσκευές σε μια πανδαισία φωτισμού. Συνεπώς δεν χρειάζεται να τα ξαναδούμε και φυσικά δεν αποτελούν και το αντικείμενο αυτού του review.

   

  Πάμε συνεπώς στην επιλογή TIMINGS, όπου βλέπουμε τους χρονισμούς στους οποίους λειτουργούν οι Corsair Vengeance® RGB Pro 32GB (4x8GB) DDR4 3200MHz C16 αυτή τη στιγμή και έχουμε τη δυνατότητα να προσθέσουμε αυτήν την πληροφορία στο Dashboard και στο Space.

   

  21.png

   

  Στο GRAPHING μπορούμε να δούμε τη γραφική παράσταση της θερμοκρασίας οποιουδήποτε από τα 4 αρθρώματα.

   

  22.png

   

  Και τέλος, στο NOTIFICATIONS, μπορούμε να ορίσουμε 4 λειτουργίες όταν κάποιο άρθρωμα φτάσει κάποια θερμοκρασία.

   

  Αυτές οι λειτουργίες είναι να τεθούν όλοι οι ανεμιστήρες στο 100%, να γίνουν όλα τα RGB LEDs ένα συγκεκριμένο χρώμα, να τρέξει κάποιο αρχείο ή να σβήσει ο υπολογιστής μετά από κάποια προκαθορισμένα δευτερόλεπτα. Χρήσιμη λειτουργία προστασίας.

   

  23.png

   

  Κάπως έτσι τελειώσαμε με το tab HOME και περνάμε στο DASHBOARD.

   

  Εκεί μπορούμε να δούμε συγκεντρωμένες όλες τις υποστηριζόμενες πληροφορίες για τις συσκευές που υποστηρίζει το iCUE καθώς και αρκετούς αισθητήρες του συστήματος που μπορεί να διαβάσει.

   

  24.png

   

  Το tab INSTANT LIGHTING ενεργοποιεί έναν από φωτισμό κάποιου εκ των 10 προσφερόμενων χρωμάτων σε όλες τις υποστηριζόμενες συσκευές.

   

  25.png

   

  Επιστρέφουμε τώρα στο SETTINGS για να το δούμε λίγο αναλυτικότερα.

   

  Το πάνω μέρος το έχουμε ήδη δει, οπότε πάμε στο κάτω, που περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις του iCUE. Αυτό έχει 4 tabs. Στο πρώτο, το GENERAL έχουμε τις γενικές επιλογές του iCUE καθώς και τον έλεγχο για ενημερωμένη έκδοση.

   

  26.png

   

  Το δεύτερο, το OSD, περιλαμβάνει τις επιλογές για τη λειτουργία On Screen Display.

   

  27.png

   

  Το τρίτο tab, το DASHBOARD περιλαμβάνει επιλογές για την καρτέλα του DASHBOARD.

   

  28.png

   

  Τέλος, το SENSOR LOGGING έχει επιλογές για το logging των διαφόρων υποστηριζόμενων αισθητήρων.

   

  29.png

   

  Έχουμε τελειώσει με τη βασική περιγραφή της λειτουργίας του iCUE όσον αφορά τον έλεγχο των Corsair Vengeance® RGB Pro 32GB (4x8GB) DDR4 3200MHz C16 αλλά αξίζει μια μικρή αναφορά και στο εικονίδιό του στο system tray. Ένα δεξί κλικ αποκαλύπτει το μενού που βλέπετε, το οποίο είναι αυτοεξηγούμενο. Το, μόνο που χρίζει ιδιαίτερης μνείας είναι το Show iCUE Space.

   

  31.png

   

  Επιλέγοντάς το, εμφανίζεται το iCUE SPACE στα δεξιά της οθόνης μας, εκτοπίζοντας όλα τα υπόλοιπα παράθυρα στην υπόλοιπη επιφάνειά της. Περιλαμβάνει πληροφορίες που έχουμε καρφιτσώσει εκεί, όπως ακριβώς και το DASHBOARD.

   

  32.png

   

   

   

  Μεθοδολογία, χρονισμοί, ρυθμίσεις

   

  Τα βασικά χαρακτηριστικά του συστήματος πάνω στο οποίο έγιναν οι δοκιμές των Corsair Vengeance® RGB Pro 32GB (4x8GB) DDR4 3200MHz C16, φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.

   

  large.SysSpecsGR.png

   

  Καθώς το σύστημα δοκιμών μας βασίζεται στο Chipset X99, η μεγαλύτερη συχνότητα μνήμης που μπορούμε να πετύχουμε με σταθερότητα είναι τα 2800MHz. Για να εκμεταλλευτούμε πλήρως τις δυνατότητες των Corsair Vengeance® RGB Pro 32GB (4x8GB) DDR4 3200MHz C16 λοιπόν, που κανονικά χρονίζονται στα 3200MHz με Latencies 16-18-18-36 T2, τις χρονίσαμε στα 2800MHz αλλά με Latencies 14-14-14-28 T2. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη ταχύτητα που μπορέσαμε να πάρουμε από τις Corsair Vengeance® RGB Pro 32GB (4x8GB) DDR4 3200MHz C16 στην πλατφόρμα X99.

   

  Τα συνολικά αποτελέσματα ταχύτητας, σύμφωνα με υπολογισμούς και τύπους που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, πρέπει να είναι σχεδόν ταυτόσημα με τις default ρυθμίσεις ταχύτητας του κιτ..

   

  Εδώ βλέπουμε λοιπόν τις ρυθμίσεις με τις οποίες δοκιμάσαμε τις Corsair Vengeance® RGB Pro 32GB (4x8GB) DDR4 3200MHz C16.

   

  CPU-Z-1.pngCPU-Z-2.png

   

  Η σταθερότητα των κιτ δοκιμάστηκε με 250 επαναλήψεις στο IntelBurn Test, στη ρύθμιση Stress Level: Very High.

   

  Σε όλες τις δοκιμές, ο επεξεργαστής παρέμεινε στις εργοστασιακές του συχνότητες, τόσο για το Core (Turbo για όλους τους πυρήνες - 3500MHz) όσο και για το Uncore (3000MHz).

   

  Λόγω των patches για τα Spektre και Meltdown και την επίπτωσή τους στις επιδόσεις του συστήματος, η βάση μας με αποτελέσματα άλλων μνημών έχει καταστεί άχρηστη. Ξεκινάμε σήμερα, με αυτό το review, μία νέα βάση λοιπόν. Γι αυτό το λόγο θα σας παραθέσουμε τα αποτελέσματα των μετρήσεων χωρίς κάποια σύγκριση.

   

  Στους παρακάτω πίνακες βλέπετε συχνότητες, χρονισμούς και τάση λειτουργίας.

   

  1-Set01-Frequencies.png

   

  1-Set02-Timings.png

   

  1-Set03-Voltages.png

   

   

   

  Benchmarks

   

  Οι μετρήσεις μας αρχίζουν με τις δοκιμασίες μνήμης του AIDA64, καθώς και του CPU Photoworxx που εξαρτάται αρκετά από τις επιδόσεις της μνήμης. Ευχαριστούμε την AIDA για την παραχώρηση του προγράμματος.

   

  2-Ben01-AIDA64.png

   

  Συνεχίζουμε με Super PI MOD 1.5 που μετράει single thread performance.

   

  2-Ben02-SuperPiMod1.5.png

   

  Το wPrime 2.10 μετράει multi-thread performance

   

  2-Ben03-wPrime2_10.png

   

  Το ίδιο και το Fritz.

   

  2-Ben04-Fritz4.3.png

   

  To benchmark του WinRAR μας δείχνει πώς τα πάει το σύστημα κατά τη συμπίεση αρχείων.

   

  1327236158_2-Ben05-WinRAR5_50b3.png

   

  Το benchmark του Truecrypt μας δείχνει τις επιδόσεις στην κρυπτογράφηση.

   

  2-Ben06-Truecrypt7_01.png

   

  Το Cinebench R15 δείχνει τις επιδόσεις στο rendering.

   

  2-Ben07-CineBenchR15.png

   

  Τέλος, το UL PCMark 10 δείχνει τις επιδόσεις του συστήματος σε διάφορα σενάρια χρήσης. Ευχαριστούμε τη UL για την παραχώρηση του προγράμματος.

   

  2-Ben08-PCMark10.png

   

   

   

  3DMark

   

  Ας δούμε και τις 3D επιδόσεις, οι οποίες επηρεάζονται κυρίως από την κάρτα γραφικών, αλλά σίγουρα παίζει ρόλο και ο επεξεργαστής και η μνήμη του συστήματος.

   

  3-3D01-3DMark2.5_5029.png

   

   

   

  RAM Disk

   

  Χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα RAMDisk της SoftPerfect, δημιουργήσαμε έναν εικονικό δίσκο μεγέθους 8GB στη RAM και τρέξαμε το CrystalDiskMark σε αυτό. Εδώ λοιπόν βλέπουμε τις επιδόσεις των Corsair Vengeance® RGB Pro 32GB (4x8GB) DDR4 3200MHz C16 σε λειτουργία Ram Disk.

   

  4-RAMDisk01-CrystalDiskMark6.01Read.png

   

  4-RAMDisk02-CrystalDiskMark6.01Write.png

   

   

  Επίλογος

   

  Οι Corsair Vengeance® RGB Pro 32GB (4x8GB) DDR4 3200MHz C16 συνεχίζουν την εξαιρετική παράδοση των μνημών της Corsair σε επιδόσεις και σταθερότητα. Αυτό δεν είναι κάτι νέο βέβαια, καθώς έχει γίνει πλέον αναμενόμενο από τα προϊόντα της εταιρίας.

   

  Αυτό που είναι νέο και μάλιστα εξαιρετικό, είναι η εξέλιξη του RGB φωτισμού που στη σειρά Vengeance RGB Pro περιλαμβάνει 10 ξεχωριστά ελεγχόμενα LEDs σε κάθε άρθρωμα μνήμης, κάνοντας τα ξεχωριστά ελεγχόμενα RGB LEDs του συγκεκριμένου κιτ συνολικά 40!

   

  Αυτά τα 40 RGB LEDs, σε συνδυασμό με το εξαιρετικό πρόγραμμα ελέγχου της Corsair, το iCUE, δίνουν απεριόριστες δυνατότητες φωτεινής πανδαισίας από ένα παραδοσιακά χρηστικό υποσύστημα, αυτό των μνημών.

   

  Οι φωτεινοί συνδυασμοί είναι πραγματικά ατελείωτοι και τα αρκετά βίντεο που περιλαμβάνονται σε αυτό το review δεν είναι παρά ένα μικρό δείγμα των συνολικών δυνατοτήτων.

   

  Σαν τελευταίο παράδειγμα, άφησα αυτό, αφιερωμένο σε όλους τους φανατικούς του Matrix (This is for you David!).

   

   

  Πόσο κοστίζει όμως το απόλυτο RGB κιτ μνημών; Η χαμηλότερη τιμή που μπορέσαμε να βρούμε στα Ελληνικά καταστήματα τη στιγμή της συγγραφής του παρόντος, συμπεριλαμβανομένων μεταφορικών και ΦΠΑ, ήταν στα 340,47 ευρώ. Δεν είναι σε καμία περίπτωση οικονομικό το κιτ, αλλά έχει μια λογική, premium τιμή, ανάλογη των premium δυνατοτήτων των Corsair Vengeance® RGB Pro 32GB (4x8GB) DDR4 3200MHz C16.

   

  Ας συνοψίσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των Corsair Vengeance® RGB Pro 32GB (4x8GB) DDR4 3200MHz C16.

   

  large.tu.png.a97745f451303e1accacfa89100

  Πλεονεκτήματα

  + Υψηλές επιδόσεις

  + Εξαιρετική σταθερότητα

  + Εξαιρετική ποιότητα RGB φωτισμού

  + 10 ανεξάρτητα ελεγχόμενα RGB LEDs ανά άρθρωμα μνήμης

  + Εύκολος έλεγχος του φωτισμού με το πρόγραμμα iCUE

  + Επισκόπηση της θερμοκρασίας, της συχνότητας και των βασικών χρονισμών των modules με το πρόγραμμα iCUE

   

  large.td.png.a70d3638131ca9c3e1b49b66a50

  Μειονεκτήματα

  - Δεν καταφέραμε να βρούμε λόγο να γκρινιάξουμε

   

   

   
  9.6
  Superb

   

  Ευχαριστούμε θερμά την Corsair για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής

   

  large_Logo.png

   

  Πολύμερος Αχανιώτης 24/09/2018

  Edited by pol77

  Συντελεστές Review
  Reviewers: Πολύμερος Αχανιώτης
  Photographers: Πολύμερος Αχανιώτης
  Editing: TheLab.gr Team
  Αξιολόγηση
  Χαρακτηριστικά:10
  Χρηστικότητα10
  Ποιότητα9.50
  Επιδόσεις9.50
  ΓραφικάSelect
  ΉχοςSelect
  GameplaySelect
  Αντοχή στο ΧρόνοSelect
  Απόδοση/Τιμή8.50
  Editor's ChoiceYes
  Innovation AwardYes
  Design AwardYes
  Value for MoneyNo

  • Like 12
  • Agree 1
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • μνημη για επεξεργαστη amd ryzen

  καλησπερα σε ολους,   ποιες μνημες να προτιμησω για επεξεργαστη amd ryzen 5600g (ενα dimm)   μιλαμε  για 16 η 32 gb και τις θελω κυριως για επεξεργασια βιντεο, bryce 3d   η διαταξη dual channel παραχει ελαχιστα καλυτερη αποδοση σε εργασιες οπως η επεξεργασια βιντεο   δεν ξερω εαν οντως υπαρχει αισθητη διαφορα μεταξυ ddr4 2600 και 3200

  nikonick
  nikonick
  Μνήμες RAM DDR/DDR2/DDR3/DDR4/DDR5 1

  Brother MFC-L2710DW Laser Πολυμηχάνημα

  Γεια σας, έχω το μηχάνημα του θέματος και αντιμετωπίζω το εξής... Όταν πάω να εκτυπώσω μέσω wifi μετα από κάποια αρκετή ώρα από την τελευταία εκτύπωση, δεν εμφανίζεται διαθέσιμος και αναγκάζομαι να τον κλείνω και να τον ανοίγω πάλι. Έχω δοκιμάσει επανεκκίνηση ρούτερ, reset network settings στον εκτυπωτή, αλλά ακόμα αντιμετωπίζω το πρόβλημα. Κάποια ιδέα???

  skepasti21
  skepasti21
  Εκτυπωτές

  Αναζητώντας νέο παιχνίδι αντί του Warzone...

  Ό,τι λέει ο τίτλος....   To warzone1 το πετσόκοψαν, το warzone 2 δεν είναι ούτε για φτύσιμο, επομένως ψάχνω εναλλακτικό game.   Μου αρέσουν τα μεγάλα maps και τα casual game modes (π.χ. team deathmatch). Plunder τύπος εξ όσων γνωρίζω δεν προσφέρεται από κανένα παιχνίδι, ακόμα και το warzone 2 δεν έχει. Αν δεν υπάρχουν μεγάλα maps, θα "υπομείνω" μικρά maps με ομάδες 10 vs 10, 16 vs 16 κτλ. Όσο μεγαλύτερο το community, τόσο το καλύτερο. Προτιμούνται τα f2p αλλά όχι τα p2w. Πληρ

  gdp77
  gdp77
  PC Gaming 11

  ADSL στο σπίτι : συνδέσεις αποσυνδέσεις

  Το θέμα (ίσως) είναι περισσότερο επιμορφωτικό. Όχι ότι δεν ψάχνω λύση. Πάμε λοιπόν. . .   Χθες, αναβάθμιση σε Ο.Τ.Ε. , από απλό τηλέφωνο PSTN στο σπίτι, σε 24Mbps.   Δύο δωμάτια με τηλεφωνική πρίζα. Δωμάτιο με κεντρική πρίζα και πρίζα στο χωλ. Τηλεφωνική συσκευή και στις δύο πρίζες. Στην αρχή, με τον τεχνικό, προσπαθούσαμε να συνδέσουμε το router στο χωλ. Με τίποτα. Η σύνδεση δεν γινόταν. Πήγε εκτός σπιτιού, κάτι κοίταξε στο καφάο, έβαλε σκάλα να ελέγξει καλώδι

  serpico75
  serpico75
  Δίκτυα 23

  προβλημα με αρχεια wdp

  καλησπερα σε ολους,   αντιμετωπιζω προβλημα με τα αρχεια πολυμεσων (wave, wma) που δεν παιζουνε με τον media player λογω του οτι εχουνε καταληξη ''wdp''   ακομη και οταν κανω rendereing σε wave εχουνε την καταληξη ''wdp''   εχω δοκιμασει την μεθοδο να ανοιγουμε τον media player τα αρχεια wave αλλα δεν γινεται τιποτα   οταν αλλαξω την καταληξη σε wav ειναι ενταξει αλλα οταν ηχογραφω  τα κανει με καταληξη ''wdp''    

  nikonick
  nikonick
  Λειτουργικά Windows 1
×
×
 • Create New...