Jump to content


 • Kingston Fury Beast DDR5 32GB 6000MT/s C36​​​​​​​ XMP / EXPO Memory Kit Review


  Εισαγωγή

   

  Σύμφωνα με τα επίσημα standards της JEDEC, οι επεξεργαστές 14ης γενιάς της Intel υποστηρίζουν μνήμες RAM με ταχύτητα έως και 5600MT/s. Οι αντίστοιχοι επεξεργαστές AMD Ryzen της σειράς 7000 περιορίζονται, σύμφωνα με ίδια standards, στις 4800MT/s.

   

  Εν τούτοις, τόσο η Intel όσο και η AMD διαφημίζουν την υποστήριξη ταχύτερων RAM, μέσω ειδικών προφίλ που ενσωματώνονται σε αυτές και που ουσιαστικά δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες στη μητρική για να κάνει έναν υπερχρονισμό του ελεγκτή μνήμης του επεξεργαστή, με τρόπο σχετικά ασφαλή και εγγυημένο.

   

  Για τη φιλοσοφία του πράγματός, πολύ με ενοχλεί που και οι 2 εταιρίες θέλουν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Από τη μία διαφημίζουν τις σημαντικά υψηλότερες ταχύτητες υποστηριζόμενης μνήμης, από την άλλη τις ονομάζουν overclocking, νίπτοντας τας χείρας των αν ο δικός σου επεξεργαστής τύχει (ατυχήσει) να έχει ελεγκτή μνήμης που δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Σου λένε, εμείς εγγυόμαστε τις ταχύτητες μνήμης σύμφωνα με τα standards της JEDEC, αλλά σου πουλάνε υποσχέσεις για τις μεγαλύτερες ταχύτητες που μπορεί να επιτευχθούν, με δική σου ευθύνη και τυπικά με απώλεια της εγγύησης. Καθώς είναι αδύνατο να αποδείξουν σε τι ταχύτητα δούλευε η μνήμη σε κάθε επεξεργαστή που χάλασε, ο στόχος τους δεν είναι η απώλεια εγγύησης αλλά η μη επιστροφή του επεξεργαστή ως ελαττωματικού αν δεν μπορεί να υποστηρίξει τις υψηλότερες από τις κατά JEDEC ταχύτητες μνήμης.

   

  Τέλος πάντων, η Intel ονόμασε τα εν λόγω προφίλ που ενσωματώνονται στις RAM για να επιτευχθεί αυτός ο υπερχρονισμός του ελεγκτή μνήμης XMP και τα χρησιμοποιεί από την εποχή των μνημών DDR3 έως και στις σύγχρονες DDR5. Η AMD ονόμασε τα δικά της αντίστοιχα προφίλ EXPO, τα οποία πρωτοεμφανίστηκαν στις μνήμες DDR5.

   

  large_XMP.pnglarge_EXPO.png

   

  Έτσι, οι κατασκευαστές μνημών RAM ενσωματώνουν στα προϊόντα τους είτε προφίλ XMP είτε προφίλ EXPO και τα πουλάνε αντίστοιχα για χρήση με επεξεργαστές Intel ή AMD.

   

  Κάποιοι κατασκευαστές όμως, ενσωματώνουν και τα 2 προφίλ, XMP και EXPO, στα ίδια RAM kits, προσφέροντας την ευελιξία της χρήσης τους με κάθε νέας γενιάς επεξεργαστή - κάτι που βρίσκω πολύ βολικό και απορώ γιατί δεν το κάνουν όλοι. Ίσως κάποιοι προτιμούν να προσφέρουν στην αγορά ξεχωριστά RAM kits για Intel και AMD για να μπορούν να τα εξοπλίζουν αντίστοιχα με τα βέλτιστα RAM chips για τον κάθε τύπο επεξεργαστή αλλά είμαι πλέον πολύ κυνικός για να πιστέψω ότι αυτό είναι το κίνητρο και όχι η επιδίωξη επιπλέον κέρδους.

   

  Σε κάθε περίπτωση, σήμερα έχουμε στον πάγκο των δοκιμών ένα kit μνημών DDR5 από την Kingston που ενσωματώνει και τα 2 προφίλ. Πρόκειται για το kit Kingston Fury Beast DDR5 32GB 6000MT/s C36. Το κιτ αποτελείται από 2 modules των 16GB και προσφέρεται με αλουμινένιες ψύκτρες, είτε σε μαύρο είτε σε λευκό χρώμα, χωρίς RGB.

   

  large.FURY_Beast_Black_DDR5_2_angle-zm-lg.jpg large.FURY_Beast_White_EXPO_DDR5_2_angle-zm-lg.jpg

   

  Η απουσία RGB δίνει στις συγκεκριμένες μνήμες χαμηλό προφίλ και συμβατότητα με όλες τις ψήκτρες επεξεργαστή. Για όποιους θέλουν τα ίδια χαρακτηριστικά αλλά και RGB, η εταιρία προσφέρει τη σειρά Fury Beast DDR5 RGB, με αντίστοιχα τεχνικά χαρακτηριστικά.

   

   

  Φωτογράφιση

   

  Οι Kingston Fury Beast DDR5 32GB 6000MT/s C36 έρχονται στην βασικότερη και απλούστερη συσκευασία μνημών, ένα απλό κέλυφος από διάφανο πλαστικό, του οποίου τα 2 μέρη μένουν ενωμένα χάρη σε ένα χάρτινο αυτοκόλλητο που αγκαλιάζει το πάνω μέρος και επεκτείνεται μερικώς στο κάτω μέρος.

   

  large_01.jpg large_02.jpg

   

  Το αυτοκόλλητο περιλαμβάνει πληροφορίες για τη μάρκα και το μοντέλο των μνημών, καθώς και τη χώρα κατασκευής και τα τεχνικά χαρακτηριστικά όπως την ταχύτητα, τους βασικούς χρονισμούς και την τάση λειτουργίας.

   

  large_03.jpg large_04.jpg

   

  Μέσα στο κέλυφος, υπάρχει ένα μικρό φυλλάδιο με βασικές οδηγίες εγκατάστασης από τη μία πλευρά και βασικές πληροφορίες σχετικά με τη μη μεταβιβάσιμη, ισόβια εγγύηση από την άλλη, σε 30 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής.

   

  large_06.jpg large_07.jpg

   

  Τα RAM modules διαθέτουν μαύρο PCB και, στην περίπτωση του δείγματος που έχω στα χέρια μου, μαύρες αλουμινένιες ψύκτρες. Το μικρό αυτοκόλλητο στη μία πλευρά, δυστυχώς, δεν παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στο χρήστη σχετικά με τους χρονισμούς, αλλά αναφέρει τον κωδικό του μοντέλου και την τάση λειτουργίας που είναι 1.35V.

   

  large_08.jpg

   

  Η ψύκτρα χρησιμοποιεί αυτοκόλλητα heat pads για να απάγει τη θερμότητα, κάνοντας τη μη καταστροφική αποσυναρμολόγησή της αδύνατη. Βλέπουμε στις παρακάτω φωτογραφίες ότι το PCB έχει chips μόνο στη μία πλευρά, αλλά δεν μπορούμε να δούμε κάτι παραπάνω.

   

  large_09.jpg large_10.jpg

   

  Ρώτησα την Kingston ποια ακριβώς είναι τα chips μνήμης που χρησιμοποιεί στο εν λόγω kit, αλλά η απάντησή τους ήταν ότι "η εταιρία εγγυάται τις διαφημιζόμενες ταχύτητες, ανεξάρτητα από το ποια chips μνήμης χρησιμοποιούνται". Αυτό υποδεικνύει ότι η εταιρία ίσως να μη χρησιμοποιεί πάντα τα ίδια chips μνήμης για την παραγωγή του εν λόγω kit αλλά οποιαδήποτε chips καλύπτουν τις προδιαγραφές του kit και είναι διαθέσιμα.

   

  Η αρνητική συνέπεια του παραπάνω είναι ότι αν κάποιος χρήστης ψάχνει για ένα kit μνήμης που χρησιμοποιεί συγκεκριμένα chips, δεν μπορεί να βασιστεί στο εν λόγω kit.

   

  Το θετικό, για όλους τους υπόλοιπους χρήστες που είναι και η μεγάλη πλειοψηφία, οι οποίοι δεν γνωρίζουν και δεν ενδιαφέρονται για συγκεκριμένα chips μνήμης, είναι ότι ανάλογα του ποια chips χρησιμοποιούνται, είναι πιθανόν οι προδιαγραφές αυτών να υπερβαίνουν τις διαφημιζόμενες για το kit. Θα το δούμε αυτό, παρακάτω.

   

   

  Χαρακτηριστικά

   

  Προς το παρόν, ας δούμε ποιες ακριβώς είναι αυτές οι προδιαγραφές. Ο παρακάτω πίνακας είναι από την ιστοσελίδα της εταιρίας και δείχνει τα τεχνικά χαρακτηριστικά της σειράς Kingston Fury Beast DDR5.

   

  large.Specs.png

   

  Το δείγμα που έχω στα χέρια μου, είναι το Kingston Fury Beast DDR5 32GB 6000MT/s C36 και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι τα εξής:

   

  Χωρητικότητα: 32GB - 2 modules των 16GB έκαστο

  Ταχύτητα: 6000MT/s

  CL: 36

  tRCD: 38

  tRP: 38

  tRAS: 80

  tRC: 118

  Τάση λειτουργίας: 1.35V

   

  Εδώ μπορείτε να δέτε το αναλυτικό Spec Sheet του προϊόντος.

   

   

  Μεθοδολογία, Χρονισμοί, Ρυθμίσεις

   

  Το σύστημα πάνω στο οποίο έγιναν οι δοκιμές βασίζεται στη μητρική ASUS Crosshair X670E Hero και χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή AMD Ryzen 9 7950X. Ως εκ τούτου, το προφίλ που χρησιμοποιήθηκε είναι το EXPO με ταχύτητα 6000MT/s. O SSD που χρησιμοποιήθηκε είναι ο Samsung 990 Pro 2TB και το τροφοδοτικό το Corsair AX1200.

   

  Καθώς τα προφίλ XMP και EXPO στις Kingston Fury Beast DDR5 32GB 6000MT/s C36 έχουν τις ίδιες ταχύτητες και χρονισμούς, τα αποτελέσματα σε συστήματα με επεξεργαστές της Intel πιθανότατα θα είναι αντίστοιχα, αν και δεν μπορώ να το πω αυτό με απόλυτη βεβαιότητα λόγω των διαφορών στην αρχιτεχτονική των δύο τύπων επεξεργαστών.

   

  large.CPU-Z01CPU.png large.CPU-Z02Motherboard.png

   

  Για να έχουμε κάποια σημεία αναφοράς στις δοκιμασίες, χρησιμοποίησα 2 ακόμα kits μνημών με ταχύτητα 6000MT/s. Το πρώτο ήταν το Corsair Dominator Platinum RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MT/s CL30 AMD EXPO.

   

  large.CPU-ZCorsairDominator32GB3000MTsC30SPD.pnglarge.CPU-ZCorsairDominator32GB3000MTsC30Memory.png

   

  Το δεύτερο ήταν το Corsair Vengeance Platinum RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MT/s CL30 AMD EXPO.

   

  large.CPU-ZCorsairVengeance32GB3000MTsC30SPD.pnglarge.CPU-ZCorsairVengeance32GB3000MTsC30Memory.png

   

  Όπως βλέπετε, τα 2 παραπάνω kits μνήμης έχουν πανομοιότυπες προδιαγραφές μεταξύ τους και υπερτερούν του Kingston Fury Beast DDR5 32GB 6000MT/s C36 όσον αφορά τους χρονισμούς. Οι χρονισμοί του Kingston Fury Beast DDR5 32GB 6000MT/s C36 φαίνονται παρακάτω. Οι δοκιμές έγιναν, φυσικά, με το ταχύτερο διαθέσιμο προφίλ EXPO.

   

  large.CPU-ZKingstonFuryBeast32GB3000MTsC36SPD.pnglarge.CPU-ZKingstonFuryBeast32GB3000MTsC36Memory.png

   

  Καθώς όμως ήμουν περίεργος να δοκιμάσω τη θεωρία μου ότι τα χρησιμοποιούμενα chips μπορεί κατά περίπτωση να υπερβαίνουν τις διαφημιζόμενες προδιαγραφές, επιχείρησα να ορίσω χειροκίνητα τους βασικούς χρονισμούς σε αντίστοιχους με αυτούς που προσφέρουν τα παραπάνω kits της Corsair. Το δοκίμασα μάλιστα αρχικά χωρίς να ανεβάσω την τάση λειτουργίας από τα 1.35V στα 1.4V που χρησιμοποιούν εκείνα τα kits για να πετύχουν τους πιο σφιχτούς χρονισμούς.

   

  Η απόπειρα υπερχρονισμού ήταν επιτυχής με την πρώτη προσπάθεια και μετά από ένα επιτυχημένο 30λεπτο stress test με το Cinebench R23, μπόρεσα να ολοκληρώσω όλα τα benchmarks που θα δείτε παρακάτω, με απόλυτη σταθερότητα.

   

  Τι σημαίνει αυτό; Απλά ότι το δικό μου δείγμα μπορεί να ανταποκριθεί στον εν λόγω υπερχρονισμό και ότι ίσως η παρούσα παρτίδα του εν λόγω kit να φέρει chips ανώτερων προδιαγραφών από τις διαφημιζόμενες. Μπορεί όμως απλά να κέρδισα το silicone lottery. Μπορεί επίσης το δείγμα μου να ήταν σταθερό κατά το stress test και τα benchmarks αλλά να παρουσιάζει αστάθεια σε βάθος χρόνου κατά την καθημερινή χρήση - πχ ένα κόλλημα την εβδομάδα. Συνεπώς λάβετε το εν λόγω δεδομένο με έναν κόκκο αλατιού, όπως λένε οι Άγγλοι.

   

  Σε κάθε περίπτωση, αυτοί είναι οι χρονισμοί των Kingston Fury Beast DDR5 32GB 6000MT/s C36 με τον εν λόγω υπερχρονισμό και τα αποτελέσματα των δοκιμών θα περιλαμβάνονται στους αντίστοιχους πίνακες. 

   

  large.CPU-ZKingstonFuryBeast32GB3000MTsC36MemoryOC.png

   

  Ας δούμε λοιπόν συνοπτικά τους χρονισμούς των kits μνημών που περιλαμβάνονται στα benchmarks...

   

  large.01Timings.png

   

  ...καθώς και τις αντίστοιχες τάσεις λειτουργίας.

   

  large.02Voltages.png

   

   

  Συνθετικά Benchmarks

   

  Ξεκινάμε με τα συνθετικά benchmarks. Το AIDA64 δεν δείχνει ουσιώδη διαφορά στις επιδόσεις αλλά φαίνεται μια μικρή τάση να υπερτερούν τα kits με τους σφιχτότερους χρονισμούς, όχι όμως περισσότερο από το χειροκίνητα υπερχρονισμένο kit της δοκιμής.

   

  large.03AIDA64.png

   

  Το Super Pi φαίνεται να έχει περισσότερη τυχαία διακύμανση του αποτελέσματος από ότι διαφορές λόγω χρονισμών, οπότε δε μας δίνει ουσιαστικές πληροφορίες.

   

  large.04SuperPi.png

   

  Το wPrime όμως δείχνει αξιοσημείωτη σταθερότητα στα αποτελέσματά του καθώς και ουσιαστικό πλεονέκτημα για τα kits με τους σφιχτότερους χρονισμούς. 

   

  large.05wPrime.png

   

  Το Fritz Chess Benchmark δείχνει πλέον την ηλικία του καθώς μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο 16 από τα 32 διαθέσιμα threads του επεξεργαστή και δε μας έδειξε κάποια διαφοροποίηση στις επιδόσεις των kits.

   

  large.06Fritz.png

   

  To benchmark του WinRAR επίσης δεν έδειξε ουσιασικές διαφορές.

   

  large.07WinRAR.png

   

  Παρομοίως, και το benchmark του Truecrypt δεν έδειξε ουσιαστικές διαφορές.

   

  large.08Truecrypt.png

   

  Στο Cinebench R23 βλέπουμε μια μικρή αλλά μετρήσιμη υστέρηση του Kingston Fury Beast DDR5 32GB 6000MT/s C36 η οποία όμως εξαφανίζεται με τον χειροκίνητο υπερχρονισμό.

   

  large.09CinebenchR23.png

   

  Το ίδιο συμβαίνει, σε μικρότερο βαθμό όμως, στο Cinebench R24.

   

  large.10CinebenchR24.png

   

   

  Benchmarks Προσομοίωσης Πραγματικής Χρήσης

   

  Ας περάσουμε τώρα στα πιο ουσιαστικά benchmarks προσομοίωσης πραγματικής χρήσης.

   

  Το PCMark10 Extended δείχνει μια σαφή υπεροχή των σφιχτότερων χρονισμών ειδικά στις δοκιμασίες productivity και - σε μικρότερο βαθμό - Digital Content Creation.

   

  large.11PCMark10Ext.png

   

  Το PCMark10 Applications δείχνει μικρότερο πλεονέκτημα των σφιχτότερων χρονισμών, που περιορίζεται κυρίως στη χρήση του Word.

   

  large.12PCMark10App.png

   

  To Procyon Office Productivity από την άλλη δεν έδειξε αντίστοιχο πλεονέκτημα.

   

  large.13ProcyonOffice.png

   

  Το Procyon Photo Editing είχε αρκετη διακύμανση μεταξύ των kits με ίδιους χρονισμούς ώστε να θεωρώ τα αποτελέσματά του αναξιόπιστα.

   

  large.14ProcyonPhoto.png

   

  Τέλος, το Procyon Video Editing δεν έδειξε κάποια ουσιώδη διαφορά μεταξύ των kits.

   

  large.15ProcyonVideo.png

   

   

   

  Benchmarks Προσομοίωσης Gaming (3DMark)

   

  Όσον αφορά τις πθανές διαφορές στο gaming, χρησιμοποιησα τις δοκιμασίες του 3DMark.

   

  Αρχικά χρησιμοποίησα κάποια από τα πιο ελαφρά benchmarks του 3DMark, με τα γραφικά του επεξεργαστή, όπου η RAM παίζει και το ρόλο της VRAM. Η ρύθμιση της ποσότητας της VRAM στο BIOS της μητρικής ήταν στο Auto.

   

  Όπως βλέπουμε στον παρακάτω πίνακα, δεν υπήρχε μετρήσιμη διαφορά μεταξύ των διαφόρων kits.

   

  large.163DMarkCPU.png

   

  Στη συνέχεια έτρεξα τα πιο απαιτητικά benchmarks του 3DMark, κάνοντας χρήση μιας υδρόψυκτης ASUS Strix RTX 4090 OC. Ούτε εδώ παρατηρήθηκαν διαφορές.

   

  large.173DMarkGPU-H.png

   

  Τέλος, έτρεξα και τα πιο ελαφριά benchmarks με τη χρήση της ASUS Strix RTX 4090 OC και ούτε εδώ υπήρξε μετρήσιμο πλεονέκτημα των kits με σφιχτότερους χρονισμούς.

   

  large.183DMarkGPU-L.png

   

  Συνεπώς μπορούμε να συμπεράνουμε ότι δεν υπάρχει μετρήσιμη διαφορά μεταξύ kits μνημών 6000MT/s C36 και 6000MT/s C30, είτε χρησιμοποιούνται με CPU Graphics είτε με την πιο high end κάρτα γραφικών που είναι διαθέσιμη σήμερα.

   

   

  Επίλογος

   

  Το Kingston Fury Beast DDR5 32GB 6000MT/s C36 είναι ένα kit μνημών RAM τύπου DDR5 που αποτελείται από 2 modules των 16GB και συνεπώς προσφέρει συνολική μνήμη RAM 32GB. Λειτουργεί σε ταχύττητα 6000MT/s και με βασικούς χρονισμούς 36-38-38-80-118, τόσο με τη χρήση προφίλ XMP για επεξεργαστές Intel όσο και EXPO για επεξεργαστές AMD. Η τάση λειτουργίας του είναι τα 1.35V.

   

  Το kit έρχεται με αλουμινένα heat spreaders, είτε σε μαύρο είτε σε λευκό χρώμα, είναι χαμηλού προφίλ που το κάνει συμβατό με όλες τις ψύκτρες επεξεργαστή της αγοράς και δεν φέρει φωτισμό RGB.

   

  Καθώς η εταιρία δεν προσφέρει πληροφορίες σχετικά με το ποια chips μνήμης χρησιμοποιούνται και το μόνο που σχολίασαν σε σχετική ερώτησή μου είναι ότι η Kingston εγγυάται τις ταχύτητες που αναφέρονται στα τεχνικά χαρακτηριστικά, ανεξερτήτως των ποιων chips μνήμης χρησιμοποιούνται, υπάρχει πιθανότητα να χρησιμοποιούνται ανά παρτίδα όποια chips μνήμης είναι διαθέσιμα και καλύπτουν τις προδιαγραφές. Αυτό μπορέι να δυσαρεστήσει κάποιους χρήστες που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν kits μνήμης με συγκεκριμένα chips αλλά δεν επηρεάζει την πλειοψηφία και μάλιστα μπορεί να συμβεί να χρησιμοποιηθούν chips μνήμης που επιτρέπουν πιο σφιχτούς χρονισμούς από τις προδιαγραφές.

   

  Έτσι, στο συγκεκριμένο δέιγμα που δοκίμασα εγώ, μπόρεσα με ευκολία να θέσω χειροκίνητα χρονισμούς 30-36-36-76-112, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να ανεβάσω την τάση λειτουργίας από τα 1.35V στα 1.4V που απαιτούν τα άλλα kits μνήμης που δοκίμασα και τα οποία φέρουν αυτούς τους χρονισμούς.

   

  large_11.jpg

   

  Καθ' όλη τη διάρκεια των δοκιμών, οι Kingston Fury Beast DDR5 32GB 6000MT/s C36 επέδειξαν απόλυτη σταθερότητα και αξιοπιστία. Οι δοκιμές έδειξαν ότι σε ελάχιστες περιτπώσεις υπήρχε ορατή διαφορά σε επιδόσεις λόγω των πιο χαλαρών χρονισμών έναντι των άλλων kits που δοκίμασα, οι οποίες εκμηδενίστηκαν με τον χειροκίνητο υπερχρονισμό του kit στους ίδιους βασικούς χρονισμούς. Όσον αφορά το gaming, ουδεμία διαφορά παρατηρήθηκε, τόσο με τη χρήση των γραφικών του επεξεργαστή όσο και με τη χρήση high end GPU.

   

  Τη στιγμή της συγγραφής του παρόντος review, το κόστος των Kingston Fury Beast DDR5 32GB 6000MT/s C36 στην Ελληνική αγορά ξεκινάει από τα 118.84€ με τον ΦΠΑ, χωρίς τα μεταφορικά. Το κόστος αυτό είναι αρκετά ανταγωνιστικό σε σχέση με αντίστοιχα προϊόντα του ανταγωνισμού και γενικά καλό value for money. Αν λάβούμε υπ' όψιν την υπάρκτή αλλα όχι σίγουρη πιθανότητα καλύτερων επιδόσεων από ότι λένε οι προδιαγραφές, όπως συνέβη με το δείγμα μου, ακόμα καλύτερα.

   

  Ας συνοψίσουμε λοιπόν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των Kingston Fury Beast DDR5 32GB 6000MT/s C36:

   

  large.Positive.png

  Πλεονεκτήματα

  + Προφίλ XMP για επεξεργαστές Intel και EXPO για επεξεργαστές AMD.

  + Μαύρα PCB και αλουμινένιες ψύκτρες σε μαύρο ή λευκό χρώμα.

  + Χαμηλό προφίλ που εξασφαλίζει συμβατότητα με όλες τις ψύκτρες επεξεργαστή.

  + Καλές επιδόσεις.

  + Απόλυτη σταθερότητα κατά τις δοκιμές.

  + Το δείγμα μου υπερχρονίστηκε άνετα και σταθερα σε χρονισμούς 30-36-36-76-112 με τη χρήση μόλις 1.35V.

   

  large.Negative.png

  Μειονεκτήματα

  - Πιθανότητα να χρησιμοποιούνται διαφορετικά chips μνήμης ανάλογα με τη διαθεσιμότητα τα οποία καλύπτουν τις προδιαγραφές του προϊόντος αλλά μπορεί να ενοχλεί μικρή μερίδα χρηστών που επιθυμούν τη χρήση συγκεκριμένων chips μνήμης.

  - Απουσία φωτισμού RGB.

   

  Με βάση τα παραπάνω, η συνολική βαθμολογία των Kingston Fury Beast DDR5 32GB 6000MT/s C36 είναι:

   

   
   
   

   

   

  Ευχαριστούμε θερμά την Kingston για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής.

   

  large.kingston-logo.png 

   

  Πολύμερος Αχανιώτης 06/11/2023

  Συντελεστές Review
  Reviewers: Πολύμερος Αχανιώτης
  Photographers: Πολύμερος Αχανιώτης
  Editing: The Lab.gr Team
  Αξιολόγηση
  Χαρακτηριστικά:9
  Χρηστικότητα9.50
  Ποιότητα9
  Επιδόσεις9
  ΓραφικάSelect
  ΉχοςSelect
  GameplaySelect
  Αντοχή στο ΧρόνοSelect
  Απόδοση/Τιμή9
  Editor's ChoiceNo
  Innovation AwardNo
  Design AwardNo
  Value for MoneyYes

  • Like 10

  User Feedback

  Recommended Comments  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.