Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδος v2.0


astrolabos

Recommended Posts

Προσωπικά δεν έχω κανένα θέμα να απολυθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των άχρηστων αυτών υπαλλήλων.

 

Και ναι έχω σόι που υπάγεται σε αυτό, δεν λέει κάτι. Και σαφώς άρση μονιμότητας και λοιπές @@ιες. 

 

Πέστε να με φάτε. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ok, να υπάρχει αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Οι δημόσιοι υπάλληλοι μην ξεχνάτε ότι επίσης πληρώνουν φόρους και μάλιστα δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν. Η άποψη ότι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι πληρώνουν τους δημόσιους είναι το λιγότερο αστεία. Και επιτέλους σταματήστε να τσουβαλιάζετε λες και 600.000 δημόσιοι υπάλληλοι είναι όλοι τεμπέληδες και χαραμοφάηδες.

Τώρα για την επίσης αστεία δήλωση του καλύτερα 400 χιλιάδες συμβασιούχοι @Mastoras, καλό θα ήταν να ψάξεις γιατί πήρε την σημερινή ονομασία της η Πλατεία Κλαυθμώνος.

Αυτό που χρειάζεται είναι να προσλαμβάνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι με αξιοκρατικά κριτήρια πάντα και να υπάρχει σωστή αξιολόγηση που να δίνει αξία στην μονιμότητα. Τα υπόλοιπα ειναι του στυλ "να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα". Και αυτά τα λέω ως ιδιωτικός υπάλληλος.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Σταμάτησα να διαβάζω μετά το

Τα προηγούμενα δεν ήταν λάθος, απλά, αν είδες τα draft, δεν είναι αυτά που συζητάνε τώρα, και δεν βλέπω γιατί να πρέπει να πάρουμε άδεια από τον Σόιμπλε για το πως θα κυβερνηθεί η χώρα.

 

Στο quoted τώρα, έχεις κάποια στοιχεία για το ποιοι αποτελούν το 100% του δημόσιου τομέα και ποιο είναι το 70% που θέλεις να απολυθουν? Γιατί ενώ κανείς δεν θέλει τους κηφήνες συνδικαλιστές, ξέρω ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις απέλυαν καθαρίστριες, καθηγητές και γιατρούς.. αν απολύσεις το 70%, δεν θα μείνει κανείς να κάνει την δουλειά. Και ενώ το κράτος θα βρει χρήματα για μισθούς και συντάξεις, ο κόσμος δεν θα έχει χρήματα για να αγοράσει και να κινηθεί η αγορά.

 

@GFFermari, βασικά νόμιζα ότι έκανες πλάκα σε αυτό το κομμάτι. Δεν περίμενα να μιλάει κάποιος σοβαρά για απόλυση του 70+% των δημοσίων υπαλλήλων.

Όσον αφορά το άλλο σκέλος, ήδη και ο Βαρουφάκης αν δεν κάνω λάθος θα ήταν οκ με την επέκταση για 4 μήνες της δανειακής σύμβασης και μετά από αυτούς τους 4 μήνες να ερχόντουσαν με μία άλλη πρόταση. Οι μεταρρυθμίσεις που αναφέρεις δεν έχουν καμία σχέση με τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης και σίγουρα δεν θα έβγαινε ποτέ καμία κυβέρνηση στην εξουσία έχοντας κάνει τέτοιες προεκλογικές εξαγγελίες.

Τώρα αν εσύ θεωρείς ότι απολύοντας το 70+% των δημοσίων υπαλλήλων θα βοηθούσε, τότε να σου θυμίσω ότι αυτούς που θα απολύσεις θα πρέπει να τους αποζημιώσεις. Επίσης μιλάς για 400.000 άτομα και κατ' επέκταση τόσες περίπου οικογένειες που θα αφήσεις χωρίς δουλειά εκ των οποίων ελάχιστοι θα ξαναβρούν ποτέ δουλειά.

Επίσης θεωρώ πως ήδη έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια η μηχανογράφηση του δημοσίου καθώς επίσης έχουμε κτηματολόγιο. Βέβαια λογικά τα αναφέρεις αυτά γιατί λογικά δεν σε ικανοποιούν στην παρούσα μορφή τους. Όσον αφορά το φορολογικό, ήδη έχουν ξεκινήσει να διαμορφώνουν κάποιο φορολογικό πρόγραμμα, αλλά προφανώς ούτε αυτό σε ικανοποιεί αφού φαίνεται πως είσαι των πιο ριζικών λύσεων.

Όπως και να έχει όμως η ερώτηση είναι, όπως είναι τα πράγματα τώρα, πρέπει ή δεν πρέπει να υπογράψουν αυτό που τους προτείνουν;

 

Προφανως το 70% που ανεφερα ηταν υπερβολικο. Ταιριαζε με το υφος της παραγραφου μου βεβαια. Απλα δεν ηθελα να πειραξω το νουμερο για να μη φανει οτι πειραζω την παραθεση.

 

@Myralis Επειδη δουλευω ως ελευθερος πολιορκημενος επαγγελματιας ξερω απο πρωτο χερι ολες τις υπηρεσιες του δημοσιου που εχουν σχεση αμεση ή εμμεση με τον κλαδο μου κ οχι μονο. Αν εξαιρεσεις του γιατρους, δασκαλους και σωματα ασφαλειας, τοτε το 70% ειναι πολυ μικρο. Ισως 90% να ηταν σωστοτερο. Αν θεωρεις οτι οι δημοι, οι αντιπεριφερειες, οι κτηματικες υπηρεσιες, τα δασαρχεια σε καθε χωριο κ οι αρχαιολογιες σε καθε χωριο επιτελουν εργο ανταξιο του κοστους συντηρησης του τοτε μαλλον δε γνωριζεις τι θα πει παραγω-προσφερω με ορους ανταγωνιστηκοτητας σε ευρωπαικο επιπεδο.

Ο δημοσιος υπαλληλος δεν ειναι αχρηστος. Ειναι αχρειαστος. Ειναι ατομα ειτε με προσοντα κ ικανοι οπου θα μπορουσαν να προσφερουν πραγματικα και να αμειφθουν αναλογα ή τα μεγαλυτερα παρασιτα με νοοτροπια ανατολης που αν δεν ειχαν θεση στον δημο ή την αντιπεριφερεια της περιοχης τους θα ηταν στο δρομο. Κ παλι οχι απο ανικανοτητα φυσικη, αλλα νοητικη.

Δεν υπαρχει δουλεια στις προαναφερθεισες υπηρεσιες που να χρειαζεται ατομο. Ολα γινονται ηλεκτρονικα παντου. Δε μπορει το κρατος να ειναι ο πατερουλης του καθε παρασιτου. 

Το χειροτερο ξερεις ποιο ειναι. Οτι θεωρεις πως ο κοσμος ειναι ο δημοσιος υπαλληλος κ πως μονο αυτος με τα χρηματα του αγοραζει κ κινει την αγορα. Δε γνωριζω που δουλευεις, αλλα μου φαινεται πως δεν εχεις ιδεα για το πως κινειται η αγορα στον κοσμο.

 

@tragikos

-οι μεταρρυθμισεις που ανεφερα ειναι αυτες που ζητουσαν τα πρωτα μνημονια, ειναι αυτες που υπαρχουν εδω και 300 χρονια σε χωρες της κεντρικης ευρωπης και περιπου 50-100 σε καποιες αλλες, ειναι αυτες που λογικως σκεφτομενος καποιος, φτιαχνουν το κρατος. Εφοσον η κυβερνηση δεν αποδεχεται αυτες τις μεταρρυθμισεις θα μπορουσε να πει οτι δεν τα κανει. Απλα. Παλι με παραταση 3-4 μηνων. Μονο κ μονο για να δειξει στον δανειστη του τι θα κανει κ τι οχι. Για να ξερει κ ο δανειστης τι θα κανει. Πολιτισμενα. Αλλα προφανως η κυβερνηση ειναι απολιτιστη κ ειχε σκοπο τη ρηξη κ οχι τη διαπραγματευση. Προφανως δεν θελει χρονο για να κανει το προγραμμα της αλλα ενα μπαμ, μια εκρηξη.

*Μακαρι να μαι λαθος στο τελευταιο.

 

-Το δημοσιο δε μειωνεται σε μια μερα. Δυστυχως. Αλλα σταδιακα. Δε θα γινει προσληψη, περα απο δασκαλους, γιατρους, σωματα ασφαλειας, για τα επομενα 50 χρονια. Μεχρι να βγουν στη συνταξη, στα 67 οχι στα 50, οι υπηρεσιες κλεινουν και η λειτουργια τους γινεται ηλεκτρονικα. π.χ.ολες οι λειτουργειες της εφοριας μπορουν να γινουν στο υπουργειο οικονομικων. Δε χρειαζεται καμια εφορια, πουθενα.

Ο χρονος για να βγουν ΤΟΣΑ ατομα στη συνταξη ειναι πολυ μεγαλος. Αυτο δινει τη δυνατοτητα στη κυβερνηση να μηχανογραφησει κ ηλεκτρονικοποιησει τα παντα που σχετιζονται με την υπηρεσια αυτη.

 

-Μηχανογραφηση δεν υπαρχει. Μπορει καποια εγγραφα να ειναι ευκολο να τα παρεις σημερα απο μια υπηρεσια ή ΚΕΠ αλλα δεν εχει νοημα εφοσον απαιτουνται για να κανεις το οτιδηποτε.

Στα συν ειναι μονο το taxis που με το ζορι η τροικα επεμεινε κ εβαλε αρκετες λειτουργειες για μας τους ελευθερους επαγγελματιες. Οποιος δουλευει στην πραγματικη οικονομια, γνωριζει.

 

-Στο φορολογικο δεν εγινε τιποτα. Ειχαμε 18000 σελιδες κ τωρα εχουμε 21000 σελιδες. Απο το μνημονιο 1 ελεγε η τροικα να καταργηθει ο κωδικας βιβλιων κ στοιχειων. Η Βουλγαρια το εκανε με το που μπηκε στην ΕΕ το 2007.

Δεν αναφερω την ανωμαλια των φορων με φπα, 26% απο πρωτο ευρω, προκαταβολη 55%, τελος επιτηδευματος, τσμεδε-οαεε κ λοιπα. Κ αν δεν βγαλεις τιποτα, θα σου βγαλουμε εμεις με τεκμηρια. Αλλα αυτα ειναι για μας τους ειλωτες.

 

-Κτηματολογιο δεν εχουμε. Στην περιοχη μου (βεργινα, βεροια) εγινε το 1999. Απο τις πρωτες περιοχες που μπηκαν στο Εθν. Κτηματολογιο λογω αρχαιων. Το 2009 υποτιθεται πως εκλεισε κ τελειωσε. Το 2014 ακυρωθηκε σχεδον ολο κ θα ξαναμπει στην επομενη φαση.

Συναδελφε τραγικε, κτηματολογιο σημαινει να ξερεις καθε ακινητο σε οποιοδηποτε σημειο της χωρας ΠΟΣΟ μεγεθος εχει, ΠΟΥ ειναι ακριβως (με συντεταγμενες στο εκατοστο) τι χρησεις γης ισχυουν και ΠΟΙΟΣ το κατεχει.

Το μονο που εκανε το Εθν. Κτηματολογιο ΑΕ ηταν να γραψει πανω σε ενα χαρτη της πλακας, το ποιος κατεχει τι. Σημαντικο δε λεω αλλα το πιο σημαντικο κ η ουσια του εργου δλδ η ΘΕΣΗ? Ελυσαν τις διανομες του υπουργειου γεωργιας?οχι. Ελυσαν τα σχοαπ, γπσ κ οτιδηποτε ανωμαλο εκανε καθε νομαρχια τοτε οπουδηποτε κ να δωσει μια τελικη λυση?οχι. ΕΣΤΩ ορισαν χρησεις γης χονδροειδως?οχι. Ε τι κανανε τελικα με 5δις ευρω? Θα σου πω τι κανανε. Ενα εξελοφυλο με τα στοιχεια ιδιοκτητη σε καθε τεμαχιο, αγροτικο ή αστικο. Αυτο! ΓΙΑ 5ΔΙΣ!

Το κτηματολογιο θελει υπερεξουσια για να γινει. Η χωρα ειναι 1000μ² ολοκληρη και στα συμβολαια ειναι 5000μ². Χρειαζεται υπερεξουσια για να διορθωσεις 3,5δις αποφασεις απο τις νομαρχιες της χωρας για διορθωση στις διανομες τις αγροτικες. Μονο!

Θελει υπερεξουσια για να επιβαλεις το σωστο, εχοντας απεναντι κ το καρκινωμα της εκκλησιας που αποτελει ενας απο τους λογους που δε γινεται κτηματολογιο στην χωρα.

Έγινε επεξεργασία από GFFermari
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

@Mastoras, δηλαδή προκρίνεις επειδή η πλήρης απορύθμιση της αγοράς εργασίας στον ιδιωτικό τομέα έχει οδηγήσει σε εξαθλίωση τους υπαλλήλους, να την επεκτείνουμε και στο δημόσιο, για να υποφέρουν όλοι εξίσου. Το οποίο Δημόσιο, ειρήσθω εν παρόδω, είναι ο μόνος τομέας της οικονομίας με (διαφθορά μεν, αλλά) πρακτικά μηδενική φοροδιαφυγή.

 

Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω κανέναν εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα που να λαμβάνει πραγματική βεβαίωση αποδοχών και αντίστοιχα να πληρώνει φόρο επί του πραγματικού εισοδήματός του (προφανώς με ευθύνη των εργοδοτών). Συμφωνώ με τον @tavliban ότι η λύση είναι η εξίσωση των δικαιωμάτων, αλλά θεωρώ αυτονόητο ότι πρέπει να γίνει προς τα πάνω και το ίδιο πρέπει να γίνει και για τις υποχρεώσεις όλων.

 

Αυτή τη στιγμή ένας μεγάλος αριθμός υπαλλήλων στο "Δημόσιο" εργάζεται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου, δηλαδή πανομοιότυπες με εκείνες του υπόλοιπου ιδιωτικού τομέα. Αυτοί πρέπει με βάση τα παραπάνω να είναι οι πιο βλάκες. Και όλα τους τα εισοδήματα είνα φανερά και δεν απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα των μονίμων δημοσίων υπαλλήλων.

 

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει οριακά μικρότερο ευρύτερο δημόσιο τομέα από τον μ.ο. των εταίρων μας και δραματικά μικρότερο αν αναλογστούμε ότι εκείνοι συνήθως δεν προσμετρούν τις ένοπλες δυνάμεις (καταγράφονται χωριστά) και εκπαιδευτικούς (συνήθως είναι δημοτικοί υπάλληλοι). Την επόμενη φορά που κάποιος θα αναφωνήσει "πού είναι το κράτος;" ας αναλογιστεί αν για την απουσία του φταίει και η δραματική συρρίκνωσή του.

 

Προφανώς όλοι θέλουμε να απολυθούν οι άχρηστοι και οι επίορκοι. Αλλά για ρωτήστε όσους επιχειρηματίες χάρηκαν με την κατάργηση δώρων Χριστουγέννων/Πάσχα στο δημόσιο πόσο γρήγορα τους κόπηκε η χαρά όταν είδαν τον εορταστικό τζίρο να καταβαραθρώνεται.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η αξιολόγηση πως θα δουλέψει ΜΑΖΙ με την μονιμότητα? Δεν θα πάρει προαγωγή στα 3 χρόνια και θα πάρει στα 5 ενώ θα παρασιτεί ακόμα ασταμάτητα? 

 

Το δέχομαι πως δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν αλλά αν ήταν έτσι ας κάνουμε όλο το κράτος δημοσίους για να το λύσουμε το πρόβλημα :)

 

Και όχι δεν τσουβαλιάζω πως όλοι είναι τεμπέληδες, ούτε πως κανείς δεν είναι άξιος ή σωστός. Δεν είπα αυτό Θοδωρή, και δεν το πιστεύω. 

Αλλά υπάρχει ένα τεράστιο ποσοστό (και μπορεί να είναι 20% ή 70% δεν ξέρω), που θεωρώ πως το καλύτερο που μπορεί να κάνει το κράτος είναι να τους δώσει ένα γκασμά μην σπάσουν κανένα νύχι. ΑΥΤΌ το ποσοστό πρέπει να πάρει το μακρύτερο. 

Link to comment
Share on other sites

Έχασα επεισόδια? Γιατι @LL_NEO μιλάς για στήριξη? ζήτησε ο Σύριζα τη στήριξη της ΝΔ?

 

Η "στήριξη"-"εθνικη συννενόηση" είναι κατά τη γνώμη μου μια παπάτζα που αναμασάει μία κυβέρνηση όταν χάνει τη στήριξη των πολιτών της χώρας. (βλ. προηγούμενη κυβέρνηση κυβερνούσε 1 χρόνο έτσι). Αυτή τη στιγμή καλώς ή κακώς η κυβέρνηση έχει την ενεργή στήριξη ενός ποσοστού ικανού να αναδείξει μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφια, καθώς επίσης και την παθητική αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας όσων δεν την στηρίζουν ενεργά. Δεν έχει ανάγκη τη στήριξη της ΝΔ για κανένα λόγο.

Να το πω και αλλιώς θα ήταν μεγάλο φάουλ για την κυβέρνηση να ζητήσει τη στήριξη των προηγούμενων , τη στιγμή που όλος ο κόσμος πιστεύει ότι περιμένουν στη γωνία να γίνει μία στραβή.

Όταν ο Σύριζα σταματήσει να έχει τη στήριξη του κόσμου (και αυτό το καταλαβαίνεις εύκολα αμα θες) ή αν διαπιστώσει ότι το σχέδιο του δεν εφαρμόζεται τελικά τότε το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να παρουσιάσει νέο σχέδιο με ειλικρινή παρουσίαση της κατάστασης και να πάει σε εκλογές. Αυτό πιστεύω ότι ειναι το σωστότερο, στήριξη απο το λαό απευθείας όχι από τους ηγούμενους και τους προηγούμενους.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Να το ξαναματαπώ μια φορά ακόμα και ας είναι για μερικούς αστείο (αφού γελάτε βρε γιατί να μην το ακούσετε/διαβάσετε;)

 

Οι Δημόσιοι υπάλληλοι τον φόρο που πληρώνουν είναι όταν αγοράζουν κάτι (23%) ή το 0,6% υπερ του δημοσίου σε κάποιο δάνειο που έχουν ή στο ΕΝΦΙΑ κλπ... Δηλαδή πληρώνουν έμμεσους φόρους.

 

Αυτό που γράφει στο χαρτί του μισθού κάθε μήνα για ΦΜΥ είναι το αστείο, γιατί είναι σαν εγώ πληρώνομαι κάθε μήνα από τον εργοδότη μου, να μου λέει αυτός "ε φιλαράκι, δώσε μου πίσω 150ευρό από τον μισθό σου σαν φόρο". Όπως και επίσης για τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Αν ήταν έτσι ο ΟΠΑΔ θα ήταν μακράν το καλύτερο ταμείο και θα πλήρωνε τους πάντες στην ώρα του. Όλα είναι ένα λογιστικό κόλπο.

 

και όποιος κατάλαβε κατάλαβε :)

 

άσχετο... Ρωμανιά γερά μην αφήσεις τους συνδικαληστές των ΔΕΚΟ/Δ.Ο. να σε ρίξουν! Κάνε αυτά που είπες μαζί με τους υπόλοιπους και θα σε ψηφίζω μια ζωή!!!!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

μηπως δεν θα επρεπε να ειχαμε φτασει ως εδω ? δηλαδη να μην θεωρουσαμε τοσους δεκαετιες  τους  ΔΥ ως "προνομιουχους"  ? 

 

μελος του φορουμ και "συμπολεμιστης" μου στο BF, σε μια απο τις πολλες κουβεντες που εχουμε κανει.  μου ειχε πει πως οταν δουλευε στην Ολλανδια, ο κοσμος εκει θεωρουσε το δημοσιουπαλληλικι   "κανταντια"  και οχι   "αξιωμα" 

 

λετε οτι οι ΔΥ δεν φοροδιαφευγουν  επειδη ξερει ακριβως το κρατος  ποσα  τους δινει καθε μηνα, ξερει ομως τα παντα  για τις δαπανες/τεκμηρια τους ? ξερει πχ οτι ο ταδε εχει φτιαξει πισινα  ή το εμαθε τυχαια προχθες  βλεποντας τους  χαρτες απο το google earth ? 

 

FYI και τα πρακτορεια ΟΠΑΠ εχουν φορολογια  42% επι της προμηθειας που παιρνουν, λαμβανουν  σε επιστολη, βεβαιωση καθε χρονο για το συνολο αυτης απο τον ιδιο τον ΟΠΑΠ  την οποια μετα  παραδιδουν στους λογιστες και αρχιζει το αρμεγμα, ( οπως ειχε ο παπακωνσταντινου σε συναδελφο - τα παιρνουμε απο εσας γιατι δεν μπορουμε να τα παρουμε απο αλλου - ) μιλαμε για  4.600 καταστηματα που  προ ΔΝΤ ητανε  +400 και βαζανε "ζεστο" χρημα στα ταμεια του κρατους καθε  δευτερα και πεμπτη.

 

τα παραπανω τα ξερω απο πρωτο χερι γιατι ειχα βρεθει στην δεινη θεση τον φεβρουαριο του '13 να βγαλω στο σφυρι  z68 mobo - 2500k -60gb SSD - H100 - 8gb ram - gtx 660  για να μαζεψω 600 ψωροευρω και να πληρωσω την τελευταια δοση του φορου εισοδηματος που χρωσταγα, μενοντας ετσι  χωρις main pc στο σπιτι για 8 μηνες, ξερω πολυ καλα οτι σημαντικο ποσοστο "αρρωστακηδων" εδω μεσα, αντι να επραττε το παραπανω θα προτιμουσε να πουλησει το νεφρο του. 

 

δεν ξερω αν ειναι 100% σωστο αυτο που εγραψε ο μαστορας με τις συμβασεις, αυτο που ξερω ειναι οτι πηγα πριν κατι μερες στον οροφο που ειναι οι παροχες στο ΙΚΑ παγκρατιου, το χαρτακι  βγηκε απο το μηχανημα  στις 8μιση το πρωι -  το ιδιο μηχανημα το κλεισανε 2 ωρες αργοτερα επιτηδες - και εξυπηρετηθηκα  στις 2μιση το μεσημερι, στο ιδιο  ΙΚΑ τα γραφεια στο ισογειο  ειναι κλειστα εδω και χρονια επειδη οι κοπελες που βρισκοντουσαν εκει απολυθηκαν,  τα συμπερασματα δικα σας ... 

Έγινε επεξεργασία από GruntGR
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@GFFermari, πως δηλώνεις ότι "προφανώς δε θέλει χρόνο" αφού αυτό έχει δηλώσει ότι θα υπέγραφε ο Βαρουφάκης στο Eurogroup; Για τα υπόλοιπα απ' ότι φαίνεται έχεις συγκεκριμένα "αγκάθια" στο φορολογικό που σε επηρρεάζουν άμεσα και τα θεωρείς παράλογα. Ίσως και να είναι δεν το γνωρίζω, αλλά αυτή τη στιγμή φαίνεται πως η κυβέρνηση ασχολείται με το μείζον θέμα της δανειακής σύμβασης. Αμφιβάλλω αν τους δανειστές τους ενδιαφέρει αν θα πάρουν από εσένα 26% στο πρώτο ευρώ και 55% προκαταβολή αρκεί να τους βγαίνουν τα νούμερα. Όπως και να έχει όμως δε μπορείς να περιμένεις από μία κυβέρνηση του ενός μήνα να έχει βρει την χρυσή τομή για όλα όσα δεν βρήκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις εδώ και 20 χρόνια. Αλλά ακόμα και αν θέλουν να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα, δε γίνεται αυτό να είναι τόσο "ριζοσπαστικό" που να δημιουργήσει χάος. Και θα μου πεις "πότε μπορώ να αρχίσω να κατηγορώ την κυβέρνηση ότι δεν κάνει τίποτα;" και η απάντηση είναι "όταν θα κλείσει το θέμα με τους δανειστές".

 

 

@Dolly, εγώ είμαι υπέρ της απόλυσης ενός δημόσιου υπαλλήλου εφόσον μία αξιοκρατική αξιολόγηση δείξει ότι δεν είναι ικανός για την θέση στην οποία βρίσκεται.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@tavliban, εσύ υποθέτεις ότι ο ΟΠΑΔ θα ήταν γεμάτος αν οι δημόσιοι υπάλληλοι πλήρωναν τις εισφορές τους προς το ταμείο. Εγώ σου λέω λοιπόν ότι τις εισφορές ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα (όχι στο ελεύθερο επάγγελμα) τις πληρώνει ο εργοδότης. Στην περίπτωση των δημοσίων υπαλλήλων ο εργοδότης είναι το κράτος, οπότε αν ο ΟΠΑΔ ήταν άδειος, είναι γιατί το κράτος φρόντιζε να δίνει μεν τον μισθό στον υπάλληλο αλλά να μη βάζει στα ταμεία τις εισφορές που αναλογούν. Όπως και να έχει όμως και ο δημόσιος υπάλληλος έχει κρατήσεις από το μισθό του για αυτές τις εισφορές, δε φταίει αυτός που δεν έφτασαν στο ταμείο. Άρα ναι, και αυτός είναι φορολογούμενος πολίτης.

Link to comment
Share on other sites

Ok, να υπάρχει αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Οι δημόσιοι υπάλληλοι μην ξεχνάτε ότι επίσης πληρώνουν φόρους και μάλιστα δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν. Η άποψη ότι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι πληρώνουν τους δημόσιους είναι το λιγότερο αστεία. Και επιτέλους σταματήστε να τσουβαλιάζετε λες και 600.000 δημόσιοι υπάλληλοι είναι όλοι τεμπέληδες και χαραμοφάηδες.

Τώρα για την επίσης αστεία δήλωση του καλύτερα 400 χιλιάδες συμβασιούχοι @Mastoras, καλό θα ήταν να ψάξεις γιατί πήρε την σημερινή ονομασία της η Πλατεία Κλαυθμώνος.

Αυτό που χρειάζεται είναι να προσλαμβάνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι με αξιοκρατικά κριτήρια πάντα και να υπάρχει σωστή αξιολόγηση που να δίνει αξία στην μονιμότητα. Τα υπόλοιπα ειναι του στυλ "να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα". Και αυτά τα λέω ως ιδιωτικός υπάλληλος.

 

  Πρίν σου απαντήσω να αναφέρω οτι αυτή τη στιγμή στην οικογένεια μου έχω δύο ενεργούς δημόσιους υπαλλήλους και έναν συνταξιούχο του δημοσίου. Το οτι αν σήμερα διατηρώ ένα "αξιοπρεπές" επίπεδο ζωής οφείλεται ίσως σε αυτό μιας και κάποια κοινά έξοδα τα μοιραζόμαστε. Συνεπώς αυτά που υποστηρίζω πρώτο απο όλους εμένα δε συμφέρουν. 

 

  Πρέπει να αξιολογούνται όπως και ο κάθε ιδιωτικός υπάλληλος που ανα πάσα στιγμή έστω κι αν στραβοκοιτάξει τον προιστάμενο του παίζει να βρεθεί στο δρόμο. Δε μπορώ με την καμμία όμως να αποδεχτώ τη λογική της μονιμότητας. Και πές οτι πρίν 10 χρόνια που μπήκες πληρούσες κάποια κριτήρια. Σήμερα τα τηρείς ? Επίσης οκ, μπήκες, τη δουλειά σου την κάνεις σωστά ? Στον ιδιωτικό τομέα στέλνεις ένα βιογραφικό,συνέντευξη πρόσληψη. Ε, αυτά σου "ανοίγουν" το δρόμο, όμως αν ΔΕΝ είσαι αποδοτικός ΕΦΥΓΕΣ, απλά αξιοκρατικά και ωραία. 

 

  Ίσως να γίνομαι υπερβολικός και να τσουβαλιάζω αλλά αν ξεκινήσω απο παραδείγματα και προσωπικά βιώματα τα τελευταία 20 χρόνια στον στίβο εργασίας γράφω μέχρι μεθαύριο και δεν νομίζω οτι απέχω πολύ απο την πραγματικότητα. Ναι προτιμώ 400 χιλιάδες συμβασιούχους που να εναλλάσονται και φυσικά να αμοίβονται καλύτερα απο ότι τώρα. Στο κάτω κάτω κακά τα ψέμματα ΑΥΤΟΙ κάνουν τη δουλεία στον ελληνικό δημόσιο τομέα του σήμερα. Στα περισσότερα αν όχι όλα δυτικά κράτη με "σοβαρή" οικονομία ισχύει το εξής. Καλύτερα αμοιβόμενος τομέας ο ιδιωτικός και έπεται ο δημόσιος. Μπορείς να μου πείς ποιος πληρώνε τα πλουσιοπάροχα εφ'άπαξ για παράδειγμα των συνταξιούχων των ΔΕΚΟ? 200 χιλιάρικα ο αγράμματος οτετζής seriously? Οι εισφορές του μικρομεσάιου ελέυθερου επαγγελματία για παράδειγμα που πήγανε ? Σε έργα, υγεία, παιδία ή εκεί που νομίζω εγώ οτι πήγανε ? Μήπως αυτό δεν εννούσε ο Πάγκαλος οτι μαζί τα φαγάμε? 

 

 Όλα είναι θέμα κινήτρου. Η άλλη πάει στη δουλειά να πάρει το χιλιαρικάκι+ να κάτσει 6 ώρες, να βάψει τα νύχια της, να κάνει μπάρμπεκιου, να κάνει τζόκινγκ και λέει οτι κουράζεται! Θα πάρει και 5 άδειες το χρόνο. Αφού βρίσκει μπορεί και τα κάνει.. τέλος .. ταφόπλακα.. period. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ παράδειγμα (συμβαίνει τώρα που μιλάμε) απο το άμεσο οικογενειακό μου περιβάλλον. Το άλλο το καημένο το κοριτσάκι στον "Γρηγόρη" πάει για 450 μιάς και είναι κάτω απο 24 και βαριέμαι πραγματικά να πώ τι τραβάει και πόσες ώρες δουλεύει.

 

 Τυχερός ο γείτονας που έχει κατσίκα λοιπόν και ο άλλος ο κακομοίρης δεν έχει τίποτα. Και ναί εγώ έτσι πιστέυω οτι ο ΔΥ που κράζω τόση ώρα την έχει την κατσίκα εις βάρος κάποιου άλλου. Ας μη το κάνουμε προσωπική αντιπαράθεση, δεν είναι ανάγκη να μου απαντήσεις, άποψη σου-άποψη μου και thats all..

 

ΥΓ. Η αμιγώς "πολιτική" συζήτηση δεν είναι το φόρτε μου, προτιμώ το "λαικίζειν" (sic) παραλήρημα! Επικεντρώνομαι σε πραγματικούς ανθρώπους, ιστορίες, καταστάσεις, αίσθημα αξιοκρατείας και δικαίου. Τα άλλα μου θυμίζουν τα ολυμπιακός-παό κτλ και την ανάγκη μερικών σώνει και καλά να ανήκουν κάπου. Αλλά τέτοιοι είμαστε που χρόνος για ορθολογισμό..  Ούφ με πιάσατε, ας το "ξεράσω" και αυτό. ΝΑΙ σιχαίνομαι τον έλληνα του σήμερα, την κουλτούρα του, τη λογική του, τη μουσική του, την τηλεόραση του ότι εκπροσωπεί και πρεσβεύει και νομίζω ότι και αυτά που "κατέχει" δεν του αξίζουνε. Αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς, επι της ουσίας δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτα. Πάσχουμε σε αρχές και αξίες, γούστο-συλλογικότητα-ανθρωπιά..

Έγινε επεξεργασία από Mastoras
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

προεδρος της δημοκρατιας  ο Mr " δεν σηκωθηκα ορθιος να τον εμποδισω γιατι φοβομουνα  πως θα τον ειχα σκοτωσει με την δυναμη που εχω " 

 

@greekfragma,  ειχες δικιο τελικα, τα τριβουμε τα ματακια μας εδω και μερες .... :D 

Link to comment
Share on other sites

προεδρος της δημοκρατιας  ο Mr " δεν σηκωθηκα ορθιος να τον εμποδισω γιατι φοβομουνα  πως θα τον ειχα σκοτωσει με την δυναμη που εχω " 

Είπε κάτι τέτοιο? Εγώ θυμάμαι μόνο το ότι έμεινει ακίνητος.. 

Μάλλον προπόνηση έκανε από τότε για ΠτΔ.

 

Κακή επιλογή και κακή δικαιολόγηση παραυτα.

Link to comment
Share on other sites

@Mastoras, ξαναλέω ότι "είμαι υπέρ της απόλυσης ενός δημόσιου υπαλλήλου εφόσον μία αξιοκρατική αξιολόγηση δείξει ότι δεν είναι ικανός για την θέση στην οποία βρίσκεται". Αυτό σαν μέτρο δεν είναι ακραίο ούτε παράλογο. Αυτό που περιγράφεις εσύ είναι. Δε γίνεται να δουλέψεις με συμβασιούχους γιατί η μία κυβέρνηση θα βάλει τους δικούς της η άλλη δεν θα ανανεώσει τη σύμβαση στους παλιούς, αλλά θα βάλει επίσης τους δικούς της ψηφοφόρους. "Μονιμότητα" λοιπόν με περιοδική αξιολόγηση. Μπήκες και μας έκανες καλά τη δουλειά αλλά σε 10 χρόνια δε μας κάνεις αξιοκρατικά; Η αξιολόγηση σε κόβει και παίρνει τη θέση σου άλλος. Άκόμα και τώρα όμως να εφαρμοστεί η αξιολόγηση, δε σημαίνει ότι όσοι αποτύχουν θα πρέπει όλοι να απολυθούν, θα πρέπει πρώτα να υπάρξουν ίσως μετακινήσεις σε καταλληλότερη θέση ακόμα και αν αυτό ειναι "υποβάθμιση" και όσοι δεν μπορούν να αξιοποιηθούν θα πρέπει απλά να μην αντικατασταθούν όταν πάρουν σύνταξη, εκτός αν η αξιολόγηση τους τους βγάλει εντελώς άχρηστους που τότε θα πρέπει να λύσουμε τη συνεργασία μας.

Αυτές είναι σκέψεις από ένα άτομο που επίσης έχει στην οικογένεια δημόσιους υπαλλήλους.

Link to comment
Share on other sites

http://lmgtfy.com/?q=%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B7+%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%B1+%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%81%CE%B7%CF%82+%CF%80%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82#

 

 

επιλεκτικη μνημη να υποθεσω  :p

 

το "εμεινα παυλοπουλος" γραφτηκε στην ιστορια μαζι με τα  funny pics  τυπου " rocky pavloa"  :hehe:

 

σαν χθες θυμαμαι το απογευμα των εκλογων του 2007,  οταν πλησιαζα  το παραβαν, ηρθε ο πατερας απο  διπλα και πριν μπω  μου ψιθυρησε στο αυτι " ριξτο στον παυλοπουλο, ειναι απο το χωριο μας ! "

 

εγω για να του παω κοντρα, το εριξα για πρωτη  (και τελευταια) φορα ΠΑΣΟΚ :hehe: 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα.. με κατηγορεί κάποιος για επιλεκτική μνήμη για κάτι που απλά δεν θυμάμαι.. Κάποιος που ψήφισε ΠΑΣΟΚ μόνο και μόνο για να πάει κόντρα στον πατέρα του.. cool.

Link to comment
Share on other sites

αλλο υποθετω  αλλο κατηγορω, do u even grammar  bro ?  

 

τους λογους που ψηφισα πασοκ το '7, τους  εχω αναλυσει αρκετες φορες εδω μεσα. το ιδιο ισχυει και για τους λογους που ψηφισα συριζα το '9

 

μιλα  καλυτερα λοιπον, γιατι αμα δεν το ειχα ριξει συριζα τοτε, μπορει και να μενατε εκτος βουλης :p

 

edit : 

 

bonus link(s)

 

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/790528/tha-psifisoume-opoion-proedro-proteinei-i-ko-tou-suriza/

 

 

\m/ \m/ 

Έγινε επεξεργασία από GruntGR
Link to comment
Share on other sites

προεδρος της δημοκρατιας  ο Mr " δεν σηκωθηκα ορθιος να τον εμποδισω γιατι φοβομουνα  πως θα τον ειχα σκοτωσει με την δυναμη που εχω " 

 

@greekfragma,  ειχες δικιο τελικα, τα τριβουμε τα ματακια μας εδω και μερες .... :D

 

Αν και δε ξέρω γιατί έκανες εμένα mention...ομολογώ πάντως οτι δεν έχω τι να απαντήσω για τον μίστερ παγωτό.

Αυτή τη στιγμή νιώθω κάπως έτσι.

 

1310483866536.jpg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

"Όλη η χρονιά θα έχει σόου πάντως εντός Βουλής με τα νούμερα της ΧΑ και τη στάση που θα κρατήσει το ΚΚΕ και το Ποτάμι απέναντι στους κυβερνώντες. Γνώμη μου είναι οτι έχουν να αλλάξουν πολλά και θα τρίβουμε τα μάτια μας. "

 

http://www.thelab.gr/topic/140717-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-2512015/page-26#entry2124447

 

:) 

 

 

:hehe:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Συριζα κυβερνηση, Παυλοπουλος ΠτΔ κ ενας λαος που υγραινει στο ακουσμα ''Δημοσιος υπαλληλος''.

 

Απορω γιατι δεν εχει κομουνισμο αυτη η χωρα. Σοβαρα το λεω, δε κοροιδευω. Θα ηταν ισως η μονη περιπτωση που θα ειχε ''σχετικη'' επιτυχια αυτο το πολιτευμα.

Ο ελληνας εχει πολιτισμο μεσα του. Ειναι ανθρωπιστης. Σε ενα τετοιο ολοκληρωτικο καθεστως ισως να εβρισκε την ηρεμια του.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.