Jump to content



Γυμναστηριο και χημειες


giorgos_cupra

Recommended Posts

  • 1 month later...
Ποιά γεύματα να παραλήψεις; Προσωπικά προτιμώ να παραλείπω είτε το πρωϊνό είτε το μεσημεριανό από τα τρία γεύματα.

Το πρωϊνό με βολεύει να το παραλείψω έτσι και έχω φάει πολύ το βράδυ της προηγούμενης μέρας.

giphy.gif

πιο κατω λεει οτι το νορμαλ ειναι  3 γευματα την ημερα λολ 

καποιοι πιστευουν οτι η διατροφη ειναι το 80%  των αποτελεσματων τους οταν μπαινουν σε προγραμμα, μαλλον αυτος πιστευει οτι ειναι το 20% :p

btw μου ηρθε ενα bookmark απο φλασια  για οσους θελουν να γινουν σπαλιαρας πριν γεμισουν οι παραλιες   :hehe:

http://www.bodybuilding.gr/forum/showthread.php?10266-3%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%BF-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%93%CE%B9%CE%B1-%CE%A4%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%93%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CF%89%CF%83%CE%B7!

 

δυστυχως οι φωτογραφιες ειναι down :/ 

Έγινε επεξεργασία από GruntGR
Link to comment
Share on other sites

Επιτελους, προπονητικα split που δεν ειναι για τα μπαζα

Ξέρεις ποιο είναι το χειρότερο χάσιμο του χρόνου σου στο γυμναστήριο;

Να ακολουθείς ένα πρόγραμμα στο γυμναστήριο, ένα split δηλαδή το οποίο δεν θα σου δώσει αποτελέσματα.

Ποια είναι οπότε αυτά τα προπονητικά split που δεν σε βοηθάνε να αλλάξεις το σώμα σου; Οτιδήποτε γυμνάζει μία μυϊκή ομάδα την ημέρα.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ λέω να πάω πάλι στο διατροφολόγο μου, να μου κάνει μια διατροφή, να χάσω 15 κιλά μέχρι τον Ιούνιο ή και νωρίτερα.

Έγινε επεξεργασία από PetrosD
Link to comment
Share on other sites

Εγώ λέω να πάω πάλι στο διατροφολόγο μου, να μου κάνει μια διατροφή, να χάσω 15 κιλά μέχρι τον Ιούνιο ή και νωρίτερα.

Ξαναπηρες απο την προηγουμενη διατροφη, ή ειναι για τα επομενα 15?
Link to comment
Share on other sites

Crossfit και Μυϊκη Αναπτυξη : Πως να τα εχεις και τα δυο;

 

Τα τρία μεγαλύτερα κενά στο Crossfit είναι η σωστή συχνότητα εκγύμνασης, ο προπονητικός όγκος και οι στοχευμένες ασκήσεις.

Το έχεις δει και μόνος σου, αρκετές φορές το κάθε πότε κάνετε μια άσκηση στο Crossfit δεν έχει κάποια λογική. Μπορεί να κάνετε κατακόρυφο μία μέρα, να δυσκολευτείς και να πεις στον εαυτό σου ότι την επόμενη φορά θα το κάνεις καλύτερα. Όμως περνάνε μία, δύο ή και παραπάνω βδομάδες και δεν κάνετε κατακόρυφο. Όταν τελικά κάνετε, πασχίζεις να το μάθεις πάλι από την αρχή.

 

Link to comment
Share on other sites

Την Τετάρτη έκανα κι εγώ pb στην πρέσσα. Μετά τις 12 και επαναλήψεις, έκανα 8 με 177,5 κιλά+το βάρος του μηχανήματος(δεν ξέρω πόσο είναι).

 

 

upperlegs_i03_b.jpg

Η πρέσσα είναι η εκδίκηση του χοντρού,

ξεκινάς από εκεί που τελειώνουν οι άλλοι και φτάνεις πολύ ψηλά εύκολα.

Είχα τραυματιστεί στην πρέσσα όταν είχα πάει από 390 στα 410 (στη μέση, ελαφριά μεν αλλά σιγά την άσκηση), υπερβολή τα κιλά οπότε από τότε μέχρι 300.

Εννοείται όχι με πραγματικά βάρη σαν της φωτό, το μηχάνημα πρέσσα.

Έγινε επεξεργασία από sotiris
Link to comment
Share on other sites

Ναι, χαχα! Κι εσύ χοντρός;

 

Εννοείται όχι με πραγματικά βάρη σαν της φωτό, το μηχάνημα πρέσσα.

 

Τί εννοείς; Στο γυμναστήριο έχουμε 3 διαφορετικά μηχανήματα. Αυτό της φωτό που έκανα, με πραγματικά βάρη, και άλλα 2 που έχουν συρματόσχοινα και τα βάρη πιο δίπλα, που τα επιλέγεις με το καρφί που μπαίνει στην τρύπα.

Link to comment
Share on other sites

Ενα μικρο λαθος που σου κοστιζει τα αποτελεσματα στο γυμναστηριο

 

 

Τί να κοιτάζεις σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής;

Πρώτο πράγμα που μας ενδιαφέρει είναι αρχικά να δούμε τι πρόγραμμα ήδη κάνεις.

Η Λίλη μου έστειλε το δικό της, λέγοντάς μου ότι το κάνει τρεις μέρες την εβδομάδα. Ορίστε το πρόγραμμα:

  • Α Μέρα – Στήθος Τρικέφαλοι
  • Β Μέρα – Πλάτη Δικέφαλοι
  • Γ Μέρα – Πόδια Ώμοι

Οι επαναλήψεις ήταν λίγο πολύ 12 σε κάθε σετ. Ο συνολικός αριθμός σετ ανά μυϊκή ομάδα ήταν 20 σετ. Είκοσι σετ. Ανά μυϊκή ομάδα.

Εικοσι

Σετ

Ανά

Μυϊκή

Ομάδα

Γιατί κάτι τέτοιο μου προκαλεί εντύπωση; Ούτως ή άλλως όλα τα προγράμματα γυμναστηρίου έτσι δεν γράφονται λίγο πολύ;

Ναι έτσι γράφονται. Όμως μπορείς να κάνεις πολύ καλύτερη δουλειά.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

Ζέσταμα ή διατάσεις; Διατάσεις ή ζέσταμα;

 

 

Παράθεση

 

Το ζέσταμα, κατ’ αρχήν, δεν είναι συνώνυμο με τις διατάσεις, ούτε οι διατάσεις είναι ζέσταμα. Πώς μπορούμε λοιπόν να προετοιμαστούμε αποτελεσματικά για την άσκησή μας;

 

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ο στόχος της προθέρμανσης που είναι ένας άλλος όρος ταυτόσημος με το ζέσταμα, είναι να προετοιμάσει τον αθλούμενο για τη δραστηριότητα που σκοπεύει να κάνει, να βελτιώσει την επίδοσή του και να μειώσει τις πιθανότητες τραυματισμού. Ακόμη και τώρα, ακούμε και βλέπουμε συχνά οτι οι διατάσεις είναι μέρος της προθέρμανσης (αν και πολλοί τις έχουν ταυτίσει σχεδόν με την προθέρμανση).

Ο λόγος που αυτό συμβαίνει, είναι ότι οι θιασώτες αυτής της πρακτικής υποστηρίζουν πως με τις διατάσεις μειώνεται ο κίνδυνος τραυματισμού. Δυστυχώς όμως, οι αριθμοί δείχνουν ότι οι τραυματισμοί δεν μειώθηκαν στις ομάδες ή τους αθλητές που κάνουν διατάσεις στην προθέρμανσή τους. Οι έρευνες έδειξαν επίσης, ότι οι τραυματισμοί γίνονται συνήθως στη φάση της «έκκεντρης» σύσπασης (αυτό που λέγαμε κάποτε πλειομετρική).

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 Εχω εναν φίλο ο οποιος ειναι 400αρης, αλλα αγωνιζεται μεχρι και σε ημιμαραθονιους. Το θεωρω αρκετα καλο (παντα εντος 5αδας σε αγωνες εντος Ελλαδας) και ειναι 35αρης σαν κ εμενα.

 

 Μου ειχε αναφερει οτι απο τις καλυτερες ασκησεις ζεσταματος ειναι οι δυναμικες. Συγκεκριμενα μου εστειλε το παρακατω λινκυ
(οσοι δεν εχετε FB, tough luck ... :p )

 

https://www.facebook.com/MenteAtletaARG/videos/745576725579451/
 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Ένα καναλάκι στο youtube που έχει ανοίξει εδώ και κανένα χρόνο και έχει αρκετά συμπυκνωμένη και καλή πληροφορία στα βιντεάκια του.

https://www.youtube.com/channel/UCadiU6WTKl65HUwEih1XLYg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Quote

Eάν έχω μετανιώσει για τη χρήση φαρμακοδιέγερσης που έκανα στο παρελθόν,είναι κυρίως για δύο λόγους,όπως ανέφερα και σε μια πρόσφατη συνέντευξη μου:
Επειδή τα φάρμακα μου κόστισαν σε θέματα υγείας,ψυχικής και σωματικής (αριστερή καρδιακή υπερτροφία,ενδομυικό απόστημα-νοσηλεία,καρδιακές αρρυθμίες-νοσηλεία,αφυδάτωση-νοσηλεία,φαρμακευτική ηπατίτιδα,αθηρωμάτωση-χρήση στατίνων,διπολική διαταραχή-ψυχοθεραπεία,υπογοναδισμός-ορμονική αποκατάσταση). Επειδή τα ΑΑΣ και τα διεγερτικά μου κόστισαν σε ανθρώπινες σχέσεις με συγγενείς-οικογένεια,φίλους-συνάδελφους,σχέσεις-διαζύγιο. Έπρεπε να απομονωθώ από τους ανθρώπους και την κοινωνία γενικότερα,προκειμένου να βελτιώσω τη σωματική μου εμφάνιση,στη διάρκεια της προετοιμασίας για έναν αγώνα.Ξόδευα όλες μου τις οικονομίες στην αγορά φαρμάκων,συμπληρωμάτων,φαγητού,για μασάζ και έξοδα γυμναστηρίου.Ένιωθα όπως ένας τοξικομανής που απελπισμένα αναζητούσε τη δόση του,στην προσπάθεια του να νιώσει καλύτερα,να αποδώσει καλύτερα στο γυμναστήριο,αλλά ακόμη και στο κρεβάτι. Ενίοτε γινόμουν ψυχωτικός με παρερμηνείες,ως αποτέλεσμα των ισχυρών ανδρογόνων (φλουοξυμεστερόνης-τρενμπολόνης),αλλά και μανιοκαταθλιπτικός ως αποτέλεσμα της δράσης των αδρενεργικών διεγερτικών του ΚΝΣ (υδροχλωρική εφεδρίνη-υδροχλωρική κλενβουτερόλη).
Η οργή μου ήταν τόσο ανεξέλεγκτη,που με οδηγούσε σε καταστροφές αντικειμένων και με έμπλεκε σε καυγάδες.Εν τέλη,λυπάμαι που απογοήτευσα κυρίως τους γονείς μου και τη σύζυγο μου.
Όταν η ορμονική αποθεραπεία έφτανε στο τέλος της,αντιμετώπισα αρκετές φορές βαριά καταθλιπτικά επεισόδια,τη στιγμή που η ζωή έμοιαζε άδεια δίχως όραμα,νόημα και αξία.Συναισθηματική αστάθεια και κυκλοθυμία αποτελούσαν συνήθη συμπτώματα.Δεδομένου ότι η σωματική διάπλαση δεν ήταν η βασική μου ασχολία,παρά ένα χόμπι,ήταν δύσκολο να αποδεχθώ πως η όμορφη περίοδος της φαρμακο-εξάρτησης έλαβε τέλος και έπρεπε να αφοσιωθώ στην ιατρική μου επιστήμη.Έπρεπε να πιεστώ προκειμένου να δώσω ένα γενναίο αγώνα με τους εσωτερικούς μου δαίμονες και να φτάσω στα άκρα κατά τη διαδικασία της απεξάρτησης ουσιαστικά. Μακάρι να ήξερα τότε,αυτά που γνωρίζω τώρα,νόμιζα πως ήμουν ένας υπεράνθρωπος,κάποιος ξεχωριστός,με ιδιαίτερη εμφάνιση.Αλλά στην ουσία ήμουν απλά ένας εγωπαθής,νάρκισος,αλαζόνας που προσπαθούσε να βρει αποδοχή και αναγνώριση μέσα από τις προσωπικές του ματαιοδοξίες και ανασφάλειες.Αναντίρρητα είχα το σύμπλεγμα του Άδωνι και τη σωματική δυσμορφία.Ήμουν ολοκληρωτικά εθισμένος στην εικόνα μου και τη γνώμη του περίγυρου μου για εμένα.
Στο αγωνιστικό bodybuilding υφίσταται το νους ασθενής εν σώματι ασθενές και με αυτό υποδηλώνω πως ό,τι λάμπει,δεν είναι χρυσός.Αυτό είναι εξάλλου και το τίμημα για το όνειρο μιας ακραίας εικόνας που κάποιοι ονειρεύονται και κοπιάζουν.Είναι η άλλη όψη του νομίσματος,εκείνη που σπανιότατα αποκαλύπτεται και γίνεται συγκάλυψη της,απλούστατα διότι η αλήθεια πονά.
Αυτή είναι μια ειλικρινής εξομολόγηση ενός βετεράνου αγωνιστικού bodybuilder που θυσίασε πολλές παραμέτρους της ζωής του,προκειμένου να πραγματοποιήσει ένα από τα όνειρα ζωής του.Τώρα πια όλη μου η πείρα και η γνώση εμπεριέχεται στο συγγραφικό μου έργο.Διάλεξα τη συγγραφή,προκειμένου να ενημερώσω τη νέα γενιά για τους ενδεχόμενους κινδύνους στην υγεία τους,μέσω της πρόληψης.Κυρίως να μην επαναλάβουν τα δικά μου λάθη,καθώς έχω πλέον ως ιατρός χρέος και αυξημένο μερίδιο ευθύνης κοινωνικής.Τουλάχιστον ο εκάστοτε ενήλικας υποψήφιος να αποφασίσει συνειδητά πλέον και υπεύθυνα για τις όποιες επιλογές του,γνωρίζοντας το κόστος αυτών για την επίτευξη των στόχων του.Φαντάζει άδικο να έρχεσαι στον κόσμο με ένα νεφρό,όμως είναι ανόητο και αυτοκτονικό συνάμα να καταλήγεις με ένα νεφρό,ως αποτέλεσμα της μισαλλοδοξίας σου και της ημιμάθειας σου,που πηγάζει από την άγνοια και τις λάθος επιλογές.

Η γνώση είναι δύναμη.

https://www.facebook.com/yorgos.touliatos/posts/1074208745936907

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.