Jump to content



Windows 8 Thread


Recommended Posts

Τώρα να επαναλάβω τον εαυτό μου ή να μην τον επαναλάβω; :big_boss: :hehe:

Εγώ τα δοκίμασα σε Virtual Box και πραγματικά δεν καταλαβαίνω πόσο πολύ έχει σαλέψει εκεί στην MS το μυαλό τους. Το metro είναι εμετικό, δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στον desktop user. Όμως οι της MS αποφάσισαν ότι πρέπει να το φάμε στη μάπα και ταυτόχρονα να μην έχουμε Start menu. Έλα να μου πεις εμένα που έχω στο PC μου πάνω από 100 προγράμματα, πως θα τα βρίσκω χωρίς Start menu. Και από που και ως που τα παλαιομοδίτικα μονόχρωμα τετράγωνα κουτιά του metro είναι καλύτερα από τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας, για όποιον θέλει να τα έχει εκεί.

Πραγματική αηδία και απέχθεια μου προκαλεί το μετρό, και η μόνη περίπτωση να βάλω 8άρια κανονικά είναι πρώτον να απενεργοποιείται εντελώς αυτό το έκτρωμα και δεύτερον να υπάρχει start menu.

Να συμπληρώσω επίσης ότι η επιστροφή σε γραφικό περιβάλλον Windows 98 μου είναι επίσης αντιπαθέστατη και ακατανόητη. Θυμάμαι πόσο πολύ περίμενα να βγει νέο λειτουργικό που να είναι πιο ευχάριστο οπτικά, και πόσο πολύ χρησιμοποιούσα τα προγράμματα που τροποποιούσαν την εμφάνιση των XP και έβαζαν γυαλάδες και άλλα ωραία. Και τώρα ήλθε η MS με το έτσι θέλω να μας ξαναγυρίσει 20 χρόνια πίσω. Ήθελα να 'ξερα τι άχυρο έχουν στο κεφάλι τους...

Link to comment
Share on other sites

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιώ σαν βασικό OS τα Windows 7 και περιστασιακά τα Win 8, μπορώ να πω ότι δε με ενοχλούν οσοδήποτε για καθημερινή χρήση. Δε μπορώ να θεωρήσω ότι αφαιρούν κάτι, όσο ότι προσθέτουν.

Το Desktop υπάρχει, το Start menu πιο πολύ για search το χρησιμοποιώ και στα 7, οπότε καμία διαφορά και εκεί.

Οι βασικές διαφορές έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του συστήματος, δικαιωμάτων, χρηστών κλπ, αλλά αυτό δεν είναι παράλογο να ζητάει κάποια εξοικείωση. Δε με βλέπω πάντως να κάνω μαζικές εγκαταστάσεις Win 8 στο εγγύς μέλλον.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα να επαναλάβω τον εαυτό μου ή να μην τον επαναλάβω; :big_boss: :hehe:

Να συμπληρώσω επίσης ότι η επιστροφή σε γραφικό περιβάλλον Windows 98 μου είναι επίσης αντιπαθέστατη και ακατανόητη. Θυμάμαι πόσο πολύ περίμενα να βγει νέο λειτουργικό που να είναι πιο ευχάριστο οπτικά, και πόσο πολύ χρησιμοποιούσα τα προγράμματα που τροποποιούσαν την εμφάνιση των XP και έβαζαν γυαλάδες και άλλα ωραία. Και τώρα ήλθε η MS με το έτσι θέλω να μας ξαναγυρίσει 20 χρόνια πίσω. Ήθελα να 'ξερα τι άχυρο έχουν στο κεφάλι τους...

Αυτό είναι όντως το χειροτερο... Και τα win 8 και το office 2013 είναι οτι πιο άσχημο έχω δει απο 3.1. Θυμάμαι οτι κάθε φορά το ανανεωμένο περιβαλλον μου φαινόταν ομορφότερο απο πριν και με ωθούσε σε αναβάθμιση. Τώρα όμως.....

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει γούστα είναι αυτά το έχουμε ξαναπεί.

Για αυτό που λες, είναι όντως όμορφο.

Αλλά δε μπορώ την γενικότερη μετάβαση...

Παράδειγμα:

_RIB2013.GIF

Νομίζω ότι έχω πάθει αχρωματοψία...

Επίσης στο συγκεκριμένο παράδειγμα, δεν χωρίζονται ευδιάκριτα ανα γκρουπ τα εικονίδια

(εντάξει παράδειγμα office αλλά η λογική είναι η ίδια)

Έγινε επεξεργασία από jimmy81
Link to comment
Share on other sites

Δε δουλεύει το remote desktop των Windows 8 :/

οι ρυθμίσεις ειναι σωστές, firewall κλειστά, κοίταξα και τα services τρέχουν.. μέχρι πριν κάποιο διάστημα έμπαινε. Σήμερα δοκιμασα να συνδεθώ και φαγαμε το ακυρο... ;p

πφφ, δεν τρέχει αυτό το service:

capturetkb.jpg

και δεν ξεκινάει με τιποτα.

Έγινε επεξεργασία από lefteriz
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν…

Μετά από τόση κουβέντα που γίνεται, είπα να το ψάξω περισσότερο το θέμα… Λέω δεν μπορεί, και άλλοι σαν εμένα θα απεχθάνονται το βδελυρό, εμετικό, τρισάθλιο, αρρωστημένο metro και κάποια λύση θα υπάρχει…

Οπότε ψάξιμο googling, δοκιμή σε virtual pc, ανεκτά αποτελέσματα, και κατόπιν δοκιμή προσωρινή σε ένα netbook, από το οποίο σας γράφω τώρα.

Τα καλά; Ή αλλιώς τι μου έκανε θετική εντύπωση;

Επιβεβαιώνω αυτό που διάβασα, ότι η M$ έκανε γερές προσπάθειες να μειώσει τους κύκλους λειτουργίας των CPU & GPU. Ο επεξεργαστής σε idle καταστάσεις είναι πραγματικά idle, οπότε πράγματι η μπαταρία κρατάει ΕΜΦΑΝΩΣ περισσότερο.

Δεν είδα δραστική βελτίωση στο booting, ίσως γιατί έχω βάλει και πρόγραμμα για start μενού, ίσως γιατί το booting στα 8 το μετράνε μέχρι την εμφάνιση του άθλιου metro και όχι του desktop. Η βελτίωση που είδα στο netbook είναι ελάχιστη για να αξίζει τον κόπο. Ωστόσο υπάρχει βελτίωση στην απασχόληση του σκληρού και της cpu (είναι πολύ πιο λίγες στα 8 ) με αποτέλεσμα να σου δίνεται η εντύπωση ότι τα πάντα τρέχουν – ξεκινάνε πιο γρήγορα. Δεν το μέτρησα όμως επιστημονικά για να μπορώ να το πω με σιγουριά.

Τώρα, πως αντιμετώπισα τις τραγικές ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ που οφείλονται στο ελεεινό metro;

Πρώτον, μετά από δοκιμές διαφόρων προγραμμάτων, κατέληξα και έβαλα το Start Menu 8, το οποίο ενσωματώνεται άνετα στα 8, λειτουργεί άψογα το search όχι μόνο στα προγράμματα αλλά και στα στοιχεία του control panel, ενώνεται αισθητικά με το υπόλοιπο λειτουργικό, και ΚΥΡΙΩΣ απενεργοποιεί ΠΛΗΡΩΣ το σιχαμερό metro. Δεν υπάρχει ίχνος από αυτό, ούτε στις τέσσερις γωνίες, ούτε η side bar που σου πετάγεται στα μούτρα συνέχεια με το παραμικρό, ούτε τίποτα. Ο μόνος τρόπος να πας στο αίσχος αυτό είναι να το ζητήσεις ο ίδιος.

Ένα screen σας δείχνω εδώ:

th_Image001.png

fa1bb3a8-c259-42d3-8588-e77df5ef613f.jpg

Δεύτερον, έκανα pin to taskbar το control panel, για άμεση πρόσβαση σε αυτό, με εύρεση στη συνέχεια στο search box.

Τρίτον, έφτιαξα μια βιβλιοθήκη, στην οποία έβαλα όλους τους φακέλους στους οποίους τα win αποθηκεύουν τις συντομεύσεις των προγραμμάτων, που παλιότερα έβγαιναν στο start menu. Ευτυχώς η M$ δεν τους έχει καταργήσει ακόμα, για λόγους συμβατότητας όπως διάβασα. Έτσι με εύρεση στο search box, έχω άμεση πρόσβαση στα προγράμματα.

Ένα άλλο που ενόχλησε είναι ότι δεν υποστηρίζονται τα gadgets, τα οποία εγώ χρησιμοποιώ πολύ, με monitoring εργαλειάκια για CPU, Hard disks, network κλπ. Στο όνομα των επιδόσεων, πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι!

Τώρα από πλευράς εμφάνισης, ανάμεικτα συναισθήματα. Έντονα χρώματα μεν στα παράθυρα, αλλά μουντίλα στο εσωτερικό των παραθύρων.

Σχετικά με αυτό, έριξα μια ματιά και στο Office 2013. Χριστέ μου, ποιος σκέφτηκε τέτοιο interface; Τι θανατίλα, τι πτωματίλα, τι αχρωμία, τι έλλειψη ζωής είναι αυτή; Και πόσο πιο δύσχρηστα τα εικονίδια να τα βρεις; Ήθελα να ‘ξερα, πληρώσανε για να βρούνε τέτοιους graphic designers; Εννοείται ότι δεν το έβαλα καν στο netbook (μόνο στο Virtual) και φυσικά μένω στο 2010, μέχρι να διορθώσουν το τρισάθλιο interface χρωματίζοντάς το.

Γενικότερα πάντως, αν εξαιρέσεις ότι τα 8 είναι πιο γρήγορα/ελαφρά, δεν είδα δραστικές βελτιώσεις/προσθήκες, που να σε κάνουν να θες να αναβαθμίσεις οπωσδήποτε. Για παράδειγμα η βελτίωση από τα XP στα 7 είναι η μέρα με τη νύχτα. Με το που τα βάλεις τα 7, δεν γυρνάς ποτέ πίσω.

Και άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι τα 8 κερδίζουν σε επιδόσεις διότι ΔΕΝ έχουν χαρακτηριστικά των 7 που προσθέτουν αξία, όπως τα gadgets. Το σκηνικό μου θυμίζει λίγο εκείνη τη διαφήμιση της Huyndai, που έδειχνε την βασική έκδοση του αυτοκινήτου χωρίς πόρτες και λαμαρίνες. Άμα είναι να μπούμε σε αυτή τη λογική, της αφαίρεσης, τότε να γυρίσουμε στα Win98 που με το σημερινό hardware θα ξεκινούσαν σε 3 δεύτερα και θα κλείναν σε 2.

Αντίθετα λοιπόν με την μετάβαση από τα XP στα 7, εδώ τα αισθήματα είναι προς το αρνητικό. Διότι τι θα γίνει αν το start menu 8 π.χ. σταματήσει να εξελίσσεται; Θα φορτωθούμε το τρισάθλιο metro στα μούτρα; Ούτε συζήτηση!! Η απάντηση θα είναι: ΠΙΣΩ ΣΤΑ 7 ΟΛΟΤΑΧΩΣ!!!

Σημείωση: Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ, δέστε το σαν πρόχειρο review ή σαν συμβολή στην εξόντωση του metro… :p

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν έβαλες αυτό το βίντεο προς απάντηση σε μένα ή γενικά για ενημέρωση, σε κάθε όμως περίπτωση σε ευχαριστώ διότι δείχνει την κατάντια του ελεεινού metro.

1. Δηλαδή ο ατελείωτος κατάλογος με μικρά και δυσανάγνωστα εικονίδια στο Apps είναι η μοντέρνα άποψη της ΜΣ για την ευχρηστία.

2. Όπως επίσης ο ατελείωτος κατάλογος με ατάκτως εριμμένα εικονίδια πίσω από ένα μονοχρωματικό γκράφιτι στην οθόνη start, είναι η μοντέρνα άποψη της ΜΣ για το αισθητικά ωραίο και πρακτικό.

3. Δηλαδή τώρα στην εννιάχρονη κόρη μου εγώ θα πρέπει να της μάθω όλες αυτές τις geeky συντομεύσεις πληκτρολογίου απλά για να δουλέψει στα Win, αντί για το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ να μπορεί να τα κάνει όλα αυτά με το ποντίκι και κάποια σύμβολα στην οθόνη (βλέπε παράδειγμα προς μίμηση, έτσι όπως μου έρχεται κατευθείαν στο μυαλό, στην επιφάνεια εργασίας του Photoshop, που πρώτο εφάρμοσε τη λογική Ribbon).

4. Αλήθεια πως γίνεται να έχουμε παράθυρα (Windows) χωρίς... παράθυρα, αλλά μονοθεματικές οθόνες εποχής DOS; Μιλάμε για φοβερή εξέλιξη σε πρακτικότητα!!! Δηλαδή στις 27αρες και 30άρες οθόνες εμείς θα δουλεύουμε με μόνο μια εφαρμογή στην οθόνη.

Συγχαρητήρια ΜΣ! Πάντα τέτοια, για να κλείσεις μέσα σε μια πενταετία!

Link to comment
Share on other sites

Να πω κι εγω τη γνώμη μου μετα απο 1+ μήνα συμβίσωσης με win 8.

Το μετρο ούτε εμενα με βολεψε στο λαπτοπ, αλλα όταν το δουλεψα σε surface (χωρίς το extra πληκτρολόγιο, μονο αφή) ήταν μια χαρά εύχρηστο. Όπως και οι εφαρμογές που έχει.

Έτσι κι αλλιως το metro ui είνα φτιαγμένο για να δουλευει με οθόνες αφής και παρόμοια με τα windows phone.

Στο laptop έβαλα Classic Shell λίγη ώρα μετα την εγκατάσταση των 8 και ότι πρόβλημα ειχα λύθηκε. Start menu + απενεργοποίηση metro και active corners.

Όλα τα εγκατέστημενα προγραμματα πλέον εμφανίζονται με τον κλασσικο τρόπο στην εναρξη καθως και τα apps που λειτουργουν σε metro ui.

Έχει search και όλες τις αλλες λειτουργίες που είχε το start των win 7 και είναι customizable.

Στο metro πας μόνο αν θες (shift+win) και αν δεν θες δεν το βλέπεις καν (έχει μπόλικες ρυθμίσεις).

Συμφωνώ ότι έκανε μ@λ@κία η M$ και δεν έβαλε start, αλλα απο κει και πέρα δεν βλέπω κατι χειρότερο των 7 ουτε αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα.

Το αντίθετο μάλιστα.

Όπως είπε και ο [MENTION=14671]dimgr[/MENTION] ή cpu & gpu είναι πραγματικά idle όταν λέει idle οπότε και η μπαταρία κρατάει περισσότερο στο laptop.

Προσωπικά είδα και γρηγορότερη εκκίνηση σε σχέση με τα 7.

Επίσης έχουν ενσωματωμένο το windows defender το οποίο χρησιμοποιούσα και στα 7 και με βολεύει.

Αυτά από μένα. :)

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν έβαλες αυτό το βίντεο προς απάντηση σε μένα ή γενικά για ενημέρωση, σε κάθε όμως περίπτωση σε ευχαριστώ διότι δείχνει την κατάντια του ελεεινού metro.

1. Δηλαδή ο ατελείωτος κατάλογος με μικρά και δυσανάγνωστα εικονίδια στο Apps είναι η μοντέρνα άποψη της ΜΣ για την ευχρηστία.

ΟΤΙΝΑΝΑΙ

Δηλαδη τα εικονιδια στο start menu ειναι μεγαλυτερα;

2. Όπως επίσης ο ατελείωτος κατάλογος με ατάκτως εριμμένα εικονίδια πίσω από ένα μονοχρωματικό γκράφιτι στην οθόνη start, είναι η μοντέρνα άποψη της ΜΣ για το αισθητικά ωραίο και πρακτικό.

Μια χαρα ειναι, τα ρυθμιζεις και ανα κατηγορια, και πιο γρηγορο ειναι απο το start των 7.

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδια και πριν κανα 2μηνο τα εβαλα στο laptop ετσι απο περιεργεια και μολις αγανακτησα γιατι εψαχνα τον πινακα ελεγχου ξαναεβαλα ολοταχως τα 7αρια.

τωρα κατεβασα ενα iso των 8 απο torrent με ονομασια underground edition σκεφτομαι να τα περασω σ ενα ξεχωριστο partition.

αν τα βαλω θα σας πω.

οσο για το metro.sucks!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Μαλλον ειμαι απ τους ελαχιστους που ειναι ευχαριστημενοι με τα 8αρια τους τελευταιους 6 μηνες!!!

Πολυ γρηγορα σε boot. Καμια σχεση με τα 7αρια.

Δεν με εχει προβληματισει ποτε η ελειψη του start.

Οι κινησεις για αναζητηση ειναι ιδιες αλλωστε. (start + πληκτρολογηση στα 7αρια | κλικ στην γωνια ή κλικ στο win button του πληκτρολογιου και πληκτρολογηση στα 8αρια). ιδιες κινησεις δλδ.

Επισης κατι που αξιζει πραγματικα ειναι πως σε περιπτωση bluescreen ή οποιαδηποτε αλλης δυσλειτουργιας

πετας το dvd των win κανει το restart του και μπαινεις κυριος μεσα.

Εχουν διαφορετικη φιλοσοφια αλλα για ατομα που ασχολουνται με την τεχνολογια δεν ειναι παραπανω απο 1 εβδομαδα για να το συνηθισουν.

ps. [MENTION=16129]chriss1[/MENTION]

εκτος απ την λυση του [MENTION=24642]Nighthunter[/MENTION], τον πινακα ελεγχου τον βρισκεις και ανοιγοντας το my computer στην καρτελα computer.

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ σε γενικό βαθμό ευχαριστημένος είμαι.

Έκανα αναγκαστικά αναβάθμιση γιατί από βλακεία μου έβαλα στα 7 οδηγούς της μητρικής για τον Intel controller και από τότε όλο προβλήματα είχα. Διόρθωση δεν έπαιρνε, Φορματ και ξαναεγκατάσταση δεν ήθελα να κάνω, οπότε δοκίμασα την αναβάθμιση σε 8. Τα πάντα δουλέψανε, αν όχι με την πρώτη μετά από reinstall έφτιαχνε. Τα προβλήματα που είχα με τους προβληματικούς οδηγούς εξαφανιστήκαν.

Το μόνο που έμεινε ήταν να βρω τρόπο να ξαναφτιάξω το desktop όπως το είχα στα 7.

Μιας και είχα το object desktop της stardock, έβαλα το start8 και μετά το modernmix (τρέχει τις μετρο εφαρμογές σε παράθυρο).

Όσο για τα widgets, βρήκα από prerelease έκδοση των 8 που τα είχαν ακόμα ένα πακέτο εγκατάστασης και έτσι έχω και widgets.

Έτσι έχω γρήγορο boot, μηδενικά προβλήματα και το desktop που είχα στα 7. Άψογα!

Link to comment
Share on other sites

Όσο για τα widgets, βρήκα από prerelease έκδοση των 8 που τα είχαν ακόμα ένα πακέτο εγκατάστασης και έτσι έχω και widgets.

Μπορούμε να έχουμε link?

Γενικα και γω ευχαριστημένος είμαι με τα 8, δεν εχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα σε καθημερινή χρήση. :T:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.