Jump to content



Αγορά προϊόντος Apple από τα Public.gr


crmaris

Recommended Posts

Μιας και ο σκοπός του forum είναι να ενημερώνουμε κιόλας ο ένας τον άλλος για τις παγίδες της αγοράς, αποφάσισα να σπαταλήσω λίγο χρόνο (από τον ελάχιστο που έχω free) για να σας προειδοποιήσω σχετικά με τα προϊόντα Apple που πουλάει η εν λόγω αλυσίδα καταστημάτων.

Πριν από 5-6 μέρες παρέλαβα το καινούριο μου iPhone 5 και περιχαρής το έβγαλα από τη συσκευασία για να διαπιστώσω λίγο αργότερα ότι είχε ένα μικρό ελάττωμα στο αλουμινένιο πλαίσιο (σα να είχε πέσει κάτω και είχε κάνει μια μικρή εγκοπή). Βέβαια το πρόβλημα είναι γνωστό και υπάρχει σε πολλά iPhone 5 αλλά νόμιζα ότι είχε πια διορθωθεί (το δικό μου iPhone ήταν κατασκευής 48 βδομάδα του 2012!) Εδώ να τονίσω ότι δεν είναι κάτι το μεγάλο, σαν κόκος άμμου αλλά όπως και να το κάνουμε όταν δίνω 700 ευρώ για κάτι περιμένω να είναι τέλειο!

Και εδώ αρχίζει η περιπέτεια. Την επόμενη μέρα μετά από πολύ σκέψη αποφασίζω να προχωρήσω σε RMA. Συμπληρώνω την αντίστοιχη φόρμα των public και εδώ και 3-4 μέρες κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου ακόμη!! Για ένα άλλο θέμα με πήρε τηλέφωνο μια κυρία που εργάζεται εκεί και επί ευκαιρίας της αναφέρω το πρόβλημα και με φέρνει σε επαφή με έναν τεχνικό του καταστήματος των Ιωαννίνων (ναι στη Μυτιλήνη μέσω online παραγγελίας μου έστειλαν το κινητό από το συγκεκριμένο κατάστημα αντί για κάποιο της Αθήνας!!)

Ο συγκεκριμένος τεχνικός μου πέταξε το μυστικό!! Δεν υπάρχει DOA για προϊόντα Apple αλλά θα πρέπει το κινητό να φτάσει σε αυτούς, να το στείλουν στην Apple και μετά να πάει πάλι σε αυτούς και να μου στείλουν άλλο σε μένα!!! Και όλα αυτά για ένα προϊόν που σύμφωνα με αυτούς θεωρείται όντως DOA!!!

Επειδή η όλη ιστορία μου φάνηκε πολύ παράξενη παίρνω τηλέφωνο το Apple care και συνομιλώ με ένα πολύ εξυπηρετικό παλικάρι ο οποίος με διαβεβαιώνει ότι η Apple φυσικά και υποστηρίζει τη διαδικασία DOA και μάλιστα μου ζήτησε τηλέφωνα και ονόματα αυτών που μίλησα στα Public για να πάρει ο ίδιος και να δει τι πραγματικά παίζει!

Όντως μετά από μισή ώρα περίπου με παίρνει ο άνθρωπος τηλέφωνο και με ενημερώνει ότι τα Public όντως δεν υποστηρίζουν DOA στα iPhone λόγω δικής τους πολιτικής και δεν ευθύνεται η Apple γι'αυτό!!!!

Και ρωτώ εγώ τώρα, γιατί πρώτον δεν υποστηρίζουν DOA ενός τόσο ακριβού προϊόντος και τι θα γινόταν αν αντί για μια μικρή γρατσουνιά το κινητό μου δε δούλευε καθόλου. Θα είχα πληρώσει 700 ευρώ και θα έμενα ένα μήνα χωρίς κινητό δηλαδή!!! Και επίσης το πιο σημαντικό, γιατί στη σελίδα του προϊόντος ξέχασαν να αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο δεν καλύπτεται από DOA!

Αν γνώριζα το παραπάνω δεν θα αγόραζα φυσικά από τα Public, παρόλο που το πήρα σε καλή τιμή το iPhone αλλά από ένα άλλο κατάστημα που υποστηρίζει DOA (το παλικάρι από το Apple care μου ανέφερε ότι πολλά ελληνικά καταστήματα το υποστηρίζουν).

Τα συμπεράσματα δικά σας παιδιά!!

Παρακαλώ μη γίνει flame thread αυτό για τα προβλήματα κατασκευής που υπάρχουν σε μερικά (πολλά) iPhone αλλά ας επικεντρωθούμε στο σημαντικό το οποίο είναι ότι δεν υπάρχει στην ουσία DOA για Apple προϊόντα (IPhone στην περίπτωση μου) στα Public.

Προσωπικά αποφάσισα ότι δεν αξίζει για κάτι τόσο μικρό να μπλέξω με μια τόσο μεγάλη διαδικασία (εδώ δεν μπορώ να τους βρω στο τηλέφωνο στα public, που να στείλω το κινητό και μετά να ψάχνω που είναι και πότε θα το στείλουν σε μένα). Αν η διαδικασία ήταν 3-4 μέρες (το παραλαμβάνουν και αμέσως στέλνουν άλλο και να είχα τη δυνατότητα να το στείλω σε οποιοδήποτε κατάστημα και όχι να περιμένω πότε θα πάει το κινητό στα Γιάννενα! ) τότε φυσικά και θα το έκανα.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Δεν το ήξερα οτι το public δεν υποστηριζει doa..Η apple δεν μπορεί να αναλάβει την αλλαγή του με καινούργιο;;700 ευρώ εσκασες..Τι σκέφτεσαι να κανεις;;Εγώ παντός θα το έστελνα πίσω και ας περιμενα..

Στάλθηκε από το Nexus 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

Η Apple με ενημέρωσε ότι αν είχε επίσημο Apple store στην Ελλάδα κατά εξαίρεση θα με εξυπηρετούσαν, αλλά δυστυχώς δεν έχουν. Κοίτα σαν κόκκος είναι το σημάδι οπότε δεν είμαι διατεθειμένος να μπλέξω και να μείνω χωρίς κινητό για 20+ μέρες γι'αυτό. Αλλά και πάλι προσωπικά μου την σπάει μιας και είμαι ιδιαίτερα ψείρας με τα πράγματα μου (ειδικά αυτά που χρυσοπλήρωσα). Απλά άλλη φορά δεν ξανά αγοράζω τίποτα από Public.

Link to comment
Share on other sites

Απο ότι βλέπω στο site δεν αναφέρει στο iphone 5 την λέξη DOA πουθενά, έχουν πάτημα δηλαδή ότι τουλάχιστον δεν σε κοροιδέψανε λέγοντας σου ότι έχει, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει. Τώρα εσύ το θεωρούσες αυτονόητο να έχει που σίγουρα έχεις δίκιο σε αυτό. Μη γνωρίζοντας άμα είναι υποχρεωτικό ή όχι το DOA σε όλα τα προιόντα, πιστεύω ότι το Public δεν σε παραπλάνησε. Ναι είναι αντιδεοντολογικό που δεν έχει DOA σε τέτοια προιόντα αλλά επιλογή σου ήταν να το πάρεις απο εκεί. Μην περιμένεις να το γράψουν με μεγάλα γράμματα ότι δεν δίνουν DOA, απλά δεν το γράφουν καθόλου στην περιγραφή του προιόντος και είναι καλυμμένοι με αυτό.

Όλα αυτά βέβαια στην περίπτωση που δεν είναι υποχρεωτικό το DOA σε όλα τα προιόντα. Αλλιώς μιλάμε για παρανομία του καταστήματος.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς καλορίζικο όπως και να ήρθε. Και εγώ σπάζομαι με κάτι τέτοια ακόμα και ας είναι ένα σημαδάκι απειροελάχιστο. Αν βάλεις μια θήκη για γρατσουνίες δεν καλύπτεται? εκτός αν δν έχω καταλάβει ακόμα που βρίσκεται η γρατσουνιά. Η λογική λέει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα του περάσεις θήκη οπότε και δεν θα φαίνεται τίποτα. Δεν αξίζει να μπλέξεις. Σωστό που το μοιράστηκες με μας και πολύ λάθος αν κάποιος για οποιοδήποτε λόγο να μην μπορεί να το επιστρέψει. Σε σοβαρότερο πρόβλημα εγώ προσωπικά αν δν το επέστρεφα - άλλαζα από το κατάστημα το μόνο που θα επιθυμούσα-επιδίωκα θα ήταν να κλείσει το κατάστημα ή να μην ξαναπατήσει πελάτης :p (έμμεσα πάλι κλείσιμο καταστήματος :p)

Link to comment
Share on other sites

Όλα αυτά βέβαια στην περίπτωση που δεν είναι υποχρεωτικό το DOA σε όλα τα προιόντα. Αλλιώς μιλάμε για παρανομία του καταστήματος.

Από τη στιγμή που η παραγγελία έγινε online, έτσι κατάλαβα, ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον αγοραστή να το επιστέψει εντός 15 ημερών και να ζητήσει επιστροφή χρημάτων, επειδή απλά δεν του άρεσε. Πόσο μάλλον αν έχει κάποιο ελάττωμα, χτύπημα, πρόβλημα.

Όσον αφορά στο DOA, ισχύει για όλα τα προϊόντα που παρέχουν εγγύηση, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά και ρητά κάπου. Δε χρειάζεται να αναφέρει ότι ισχύει DOA πουθενά. Γνωστό online shop το αναφέρει, επειδή δεν το τηρούσε κι αφού μάζεψε δεκάδες καταγγελίες και άρχισε να χάνει τους πελάτες κατά συρροή, το έβαλε για να δείξει ότι συμμορφώθηκε.

Πάντως εγώ είχα πάρει από το Public ένα ζευγάρι ακουστικά Plantronics και αφού απογοητεύτηκα από τον ήχο τους τα πήγα πίσω την επόμενη μέρα και παρόλο που τα είχα αγοράσει από εκεί, όχι online, μου επέστρεψαν αμέσως τα χρήματα. Αν έχουν διαφορετική πολιτική για κάθε προϊόν ή εταιρία και δεν το αναφέρουν, είναι foul σε πολύ μεγάλο βαθμό, για να μην αναφερθώ στη νομιμότητα αυτού.

Link to comment
Share on other sites

Ας δοκιμάσει να τους ρωτήσει ακόμα μια φορά τουλάχιστον τον λόγο που δεν είναι DOA ή που ακριβώς αναφέρει μέσα στο κατάστημα ή στο site τους ότι τα Apple προιόντα δεν έχουν DOA.

Επιστροφή εντός 14 μερών αναφέρει, αλλά οι προυποθέσεις που θέτουν τα καταστήματα γιαυτό είναι να είναι στην αρχική του κατάσταση το προιόν, δηλαδή να μπορεί να γίνει μεταπωλήσιμο.

Στην περίπτωση που πχ πάρεις ένα laptop και σκίσεις την ταινία ασφαλείας του και δεν σου αρέσει προσωπικά εσένα δεν πρόκειται να στο πάρουν πίσω, όχι επειδή είναι χαλασμένο ή δεν εχει ακριβώς τις προδιαγραφές που έγγραφε στο site (δεν είναι δικό τους λάθος δλδ), αλλά επειδή δεν έμεινες εσύ ευχαριστημένος απο το laptop για δικούς σου λόγους. Τώρα θα μου πείς, πως γίνεται να δεις αμα σου αρέσει άμα δεν το δοκιμάσεις... :suicide:

[MENTION=173]Wizard![/MENTION] τα ακουστικά που πήγες πίσω ήταν όπως ακριβώς τα πείρες? δηλαδή κομπλέ συσκευασία κτλπ ? έσκισες καμία ταινία ή κάτι ανάλογο όταν τα χρησημοποιήσες?

[MENTION=403]crmaris[/MENTION] δοκίμασε να τους πεις ότι δεν έμεινες ευχαριστημένος απο το προιόν και θες να το κάνεις επιστροφή να δούμε πως θα σε απαντήσουν, απο περιέργια περισσότερο.

Χωρίς το DOA, το σημάδι που έχεις θεωρείτε απευθείας φθορά απο την χρήση του κινητού (στην ουσία είναι σαν να το έκανες εσύ).

Link to comment
Share on other sites

μα παιδιά τα public μου είπαν αρχικά ότι η Apple δε δίνει DOA για τα iPhone και αυτός είναι ο λόγος που δεν μου το αλλάζουν απευθείας. Από την άλλη η Apple μου είπε ότι δίνει DOA αλλά τα public έχουν τη συγκεκριμένη πολιτική!!!

Η γρατζουνιά δεν είναι μεγάλη και με μια θήκη δε θα φαίνεται τίποτα. Αλλά το θέμα είναι ότι είμαι περίεργος με κάτι τέτοια και από την άλλη αν το πρόβλημα ήταν πιο σοβαρό τι θα γινόταν δηλαδή;

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=173]Wizard![/MENTION] τα ακουστικά που πήγες πίσω ήταν όπως ακριβώς τα πείρες? δηλαδή κομπλέ συσκευασία κτλπ ? έσκισες καμία ταινία ή κάτι ανάλογο όταν τα χρησημοποιήσες?

Έσκισα το αυτοκόλλητο. Η υπόλοιπη συσκευασία, άθικτη.

Link to comment
Share on other sites

θα πω και εγω τν περιπετεια μου απο τα public η οποια δεν εχει ληξει ακομα καθως ειμαι υπομονετικος.

παραγγειλα λοιπον και εγω απο τα public μια φωτογραφικη μηχανη μαυρου χρωματος και παρελαβα ροζ

το καταστημα που μου τν εστειλε ηταν αυτο που εστειλε και σε εσενα (ιωαννηνων) και εγω βρισκομαι αργολιδα

εστειλα σχετικο εμαιλ και ακομα δεν εχω λαβει απαντηση παραμονο οτι προωθηθηκε στο καταλληλο τμημα

ακομα περιμενω!

σας ενημερωνω απλα για να ξερουμε ολοι τι παιζει με public.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε crmaris διυλιζεις τον κωνωπα.

Να πω δεν λειτουργουσε το τηλεφωνο ή είχε σοβαρα προβληματα ενταξει.

Εσυ σε 1 μηνα θα το γεμισεις γρατζουνιες και βρωμιες απο τη χρηση, ετσι και αλλιως.

Απολαυσε το και μην μπλεκεις με RMA γιατι μπορει να σου ερθει τπτ χειροτερο, απο κακοτυχια.

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδιά το ξέρω ότι δεν είναι σοβαρό το πρόβλημα αλλά έσταξα τόσα λεφτά για το ρημάδι, πειράζει που θέλω τις όποιες γρατσουνιές να τις προκαλέσω εγώ και να μην είναι έτσι από το εργοστάσιο!!

Επίσης το θέμα το ξεκίνησα για να προσέχουν όλοι που αγοράζουν από τα Public, σε περίπτωση που αγοράσουν iPhone. Γιατί σε κάποιον άλλο μπορεί να έρθει σε χειρότερη κατάσταση ή και εντελώς dead και εκεί είναι που θα τα δει όλα.

ps. ήδη παράγγειλα θήκες κτλ. οπότε δεν παίζει να το γεμίσω γρατσουνιές κτλ. Πείτε με παράξενο κτλ. αλλά έχω κόλλημα με τα πράγματα μου και τα προσέχω :)

Link to comment
Share on other sites

Για τον ******.

Καλή χρεωκοπία θα τους ευχόμουνα, αλλά πάντα στην Ελλάδα οι μόνοι που την πληρώνουνε είναι οι υπάλληλοι, οπότε... να τα φάει στα νοσοκομεία ο κύριος ιδιοκτήτης.

Συγχαρητήρια ζώα.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε crmaris διυλιζεις τον κωνωπα.

Να πω δεν λειτουργουσε το τηλεφωνο ή είχε σοβαρα προβληματα ενταξει.

Εσυ σε 1 μηνα θα το γεμισεις γρατζουνιες και βρωμιες απο τη χρηση, ετσι και αλλιως.

Απολαυσε το και μην μπλεκεις με RMA γιατι μπορει να σου ερθει τπτ χειροτερο, απο κακοτυχια.

Όταν εχεις αγοράσει κάτι καινουργιο δεν θέλεις να υπάρχει ουτε το παραμικρό ψεγάδι..Ποσο μάλλον όταν εχεις σκάσει 700ευροπουλα σε αυτή τη φαση που βρίσκεται η Ελλάδα..

Είδα τις φωτογραφιες..Δεν είναι μονο μια γρατζουνιτσα,αλλά 3..Εγώ θα απαιτουσα refund..

Όσο για το σε 1 μήνα θα γεμίσει γρατζουνιες,σε πληροφορω πως το κινητό μου μετα απο 1 χρονο είναι άθικτο..

καλά ξεμπερδεματα φιλέ..

Στάλθηκε από το Nexus 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

Τι λέτε ρε παίδες. Τι θα πει διυλίζει τον κώνωπα;

Του το χαρίσανε το τηλέφωνο; όχι

μήπως του δώσανε τα λεφτά για να το αγοράσει; όχι.

Έσκασε 700€ ζεστά και δεν θα τους κάνει μανούρα για το ότι το τηλέφωνο έχει σημάδια;

Αυτός όταν έσκασε το 700αρι τους έκανε μανούρα; μήπως τους τα έστειλε κομμένα στη μέση και τους είπε κολλήστε τα εσείς;

Τι άλλο θα ακούσουμε δηλαδή.

Όταν σκάω 700€ ΑΠΑΙΤΩ το τηλέφωνο να είναι ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΟ . & -

Δηλαδή αν πάω στο Πλαίσιο να αγοράσω κάρτα γραφικών και μου δώσουν μία μεταχειρισμένη κάρτα απλά με λίγη σκόνη επάνω, να την πληρώσω για καινούρια, αφού μετά από λίγο καιρό χρήσης, θα έχει σκόνη επάνω.

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=403]crmaris[/MENTION] εγώ προσωπικά θα πήγαινα για RMA, Τώρα στο Public στην Apple δεν ξέρω που αλλά θα το έκανα RMA άσε που όταν θα βγάζεις τις θήκες κτλπ το μάτι σου θα πέφτει κατευτείαν εκεί περα.. Είχα 1 πορόμοιο πράγμα και μόνο αυτό εκανα αντι να κοιτούσα την οθόνη κοίταγα τα σημάδια..

Εγώ νομιζα για μια επηφανιακή γρατσουνιτσα "αόρατη" πάνω στο μέταλο γιατί έχω δει κάτι εικόνες από "τότε" που το φωνάζανε αλλά δεν ήταν και έτσι! Και σφραγισμένο κιόλας..

Όσο για Public μόνο και μόνο για σπάσιμο θα τους τα έσπαγα μέχρι να το στείλουν αλλά κατευτειαν στην Apple πιστεύω γίνεται πιο γρήγορα.. (άμα γίνεται)

Link to comment
Share on other sites

Απο τη στιγμη που πληρωνεις 700 ευρω για τηλεφωνο εταιρειας ,η οποια μαλιστα στηριζεται στο εξαιρετικο design που εχουν τα προιοντα της τοτε ειναι απαραδεκτο και το παραμικρο ψεγαδι!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.