Jump to content



AMD STEAMROLLER ! Νεότερα ,φήμες, αρχιτεκτονική, επιδόσεις.


Recommended Posts

Η AMD ετοιμάζει την νέα γενιά επεξεργαστών της με την κωδική ονομασία steamroller ισχυριζόμενη πως η νέα αρχιτεκτονική η οποία βασίζεται στο σκεπτικό των modules που έφεραν οι bulldozer θα μειώσει ή θα εκμηδενίσει τα όποια προβλήματα υπήρχαν στους έως τώρα επεξεργαστές της bulldozer/Vishera !

Steamroller-01-550x350.png

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως μιλάμε για ένα πιο σωστά δομημένο piledriver, με αλλαγές ως προς την διαχείριση ενέργειας του chip (δυναμική διαχείριση L2 Cache), ξεχωριστό decode για κάθε πυρήνα , επανασχεδιασμό του fetch σε μια προσπάθεια σωστότερου (μείωσης των λαθών) και γρηγορότερου "ταΐσματος" των πυρήνων, αλλά και τα μισά σε αριθμό MMX units σε κάθε FPU .

Τα πρόβληματα με τα σημερινά μοντέλα μπορούν να περιγραφούν με τους παρακάτω πίνακες ! Οι νέα βελτιωμένη αρχιτεκτονική προωθεί την επίλυσή τους.

20130514142051.png

20130514144013.png

H AMD από όλες τις παραπάνω αλλαγές περιμένει μια μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 30% περίπου και μια αύξηση της απόδοσης σε πολυνηματικές εφαρμογές κατά 30% !

Οι νέοι επεξεργαστές θα έρθουν στα 28nm κατά τις αρχές του επόμενου έτους στο υπάρχον AM3+ socket ενώ ίσως υπάρξουν και 10-πύρηνοι /5 modules.

AMD_BulldozerVsSteamroller.jpg

FX_Steamroller_CPU_L2_dynamic_cache.jpg?ver=2

AMD_SteamrollerServer.jpg.jpeg

amd-steamroller2.jpg

Steamroller-Block3.jpg

Steamroller-Efficiency.jpg

As I learned from an enterprise Middle source, AMD is preparing allegedly the successor of Vishera 2.0 for the AM3 + socket.

The CPU's are to be manufactured in 28nm bulk process at Globalfoundries and launch a few weeks after release, the Kaveri processors at CES 2014, between 7 and 10 January to take place.

When the CPU codenamed Komodo surprisingly it is argued that as early as 2012 processor module 5 has been announced on an AMD roadmap.

The processor should be the last processor for socket AM3 +. AMD concentrated on the fusion of CPU and GPU and see for future manufacturing of processors without Grafikeinteil not relevant to the market needs and will finish the production for the server segment to the effect and finished nurnoch APU's.

Processors with disabled graphic content includes AMD not.

This cut comes as little surprise and was as expected, although not in such a short time.

As for the performance of the CPU cores as the Steamroller Qelle invokes Under Accept Internal documents, which specify a theoretical IPC increase the integer performance of 30%.

For real expectable performance increase however, there is new information, and so should surpass the performance of a multithreaded i7 3970X at 10% in Cinebench R11.5 a suspected FX-8770 with 4 modules, which would be enough to build on past successes, the Athlon processors.

In single-threaded benchmark, according to the source you want to reach more than 1.50 points.

The single-threaded turbo to 5.2 ghz are the Alcoreturbo at 5.0 ghz and the standard clock at 4.9 ghz.

Next year will definitely be exciting, there should be a fight and the performance crown back from the processors.

Έγινε επεξεργασία από adpanos
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 494
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Tώρα όντως δε θα έχουμε 4 πυρήνες αλλά ούτε 2 διπλά modules αλλά ούτε 2 μισούς 4πύρηνους. :big_boss:

Τα κάνανε λοιπόν όπως τα κάνανε για να "χτυπήσουν" και το hyper-thread στη λογική του. Για να δούμε και το αποτέλεμα όμως γιατι από λόγια....

Link to comment
Share on other sites

Και να δεις που θα βγάλει κάτι καλό σαν τελευταίο τσιπ για το σοκετ και μετά θα έχουμε "δράματα" που για το επόμενο θα θέλει και η μητρική αλλαγή

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

Και να δεις που θα βγάλει κάτι καλό σαν τελευταίο τσιπ για το σοκετ και μετά θα έχουμε "δράματα" που για το επόμενο θα θέλει και η μητρική αλλαγή

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2

Στο επόμενο σίγουρα θα θέλουμε νέα μητρική είτε για DDR4 μνήμες είτε γιατί μάλλον θα έχουν και IGP επάνω τους οπότε θα πάμε προς FMX socket.

Link to comment
Share on other sites

Στο επόμενο σίγουρα θα θέλουμε νέα μητρική είτε για DDR4 μνήμες είτε γιατί μάλλον θα έχουν και IGP επάνω τους οπότε θα πάμε προς FMX socket.

Ας βγάλουν τώρα που υπάρχει το παραθυράκι cpu-πλατφόρμα που θα κάνει τον κόσμο να τα θέλει και για τις επιδόσεις τους και όχι μόνο την τιμή τους (μια και υπάρχουν ακόμα τομείς που υστερεί πολύ). Ο τωρινός Perl και ειδικά ο steamroller φαίνεται καλό βήμα όσο αφορά το cpu κομμάτι και φαίνεται να το παίζει σωστά μαζί με τις κονσόλες που θα της δώσουν το dev support που τόσο πολύ της έλλειπε.

Της δόθηκε η ευκαιρία, πρέπει να την εκμεταλλευτεί όσο ο ανταγωνισμός φορά παρωπίδες και πουλά 4core για χρυσάφι και 6core για χέρι+πόδι+νεφρό...

Ας περιμένουμε και τα reviewδακια βεβαία, μην την πατήσουμε όπως πρόπερσι!

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

To ερώτημα και το στοίχημα είναι να δώσει overall* επιδόσεις του σύγχρονού του i5 με 30-40 ευρώ λιγότερα. Αν γίνει αυτό, τότε προσωπικά δεν βλέπω λογο να πάει κάποιος με την intel σε αυτό το κομμάτι της αγοράς.

*Όταν λέμε overall εννοούμε overall, όχι μισόλογα "οι προγραμματιστές δεν τα γράφουν σωστά", "έλα μωρέ τι είναι 2-5-10 frames", "τι σε νοιάζει η κατανάλωση, οικολόγος είσαι" κτλ

Το OVERALL είναι θέμα λογισμικού/εφαρμογών και όχι hardware ! Σε επεξεργαστική ισχύ δίνει είδη αρκετά παραπάνω από I5 και οι κονσόλες με τα 8-core support είναι στην γωνία σε ότι αφορά τα games και με υπογραφή AMD.

Αν μέσα στην επόμενη χρονιά επικρατήσει το 8-core cpu support στα νέα games με 3-4 δυνατούς τίτλους να βγαίνουν πάνω στις νέες μηχανές γραφικών, δεν βλέπω τον λόγο που θα κοιτάξει κανείς το single thread pref. !! Νομίζω πως οι Jaguar-cores στα ps/xbox θα το επιβάλουν με το καλημέρα !

Στο θέμα κατανάλωση με τα 5Ghz που βλέπω να διαρρέουν επιφυλάσσομαι !

Έγινε επεξεργασία από adpanos
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν τα γράψουν σωστά για 8-core support τα games δεν θα τρέχουν πάνω στο ps/xbx ... που έχουν ΠΟΛΥ αδύναμα cores.

Είναι αναγκασμένοι για να περπατήσουν οι κονσόλες!:rolleyes:

Είναι πιστεύω οφθαλμοφανές και μαγκιά της AMD που προώθησε τα jaguar σε αυτές.

Κατά τα άλλα σε οτιδήποτε απαιτεί σήμερα σημαντική επεξεργαστική ισχύ νομίζω πως υπάρχει υποστήριξη πολυπύρηνων !

Το γενικό τοπίο πιστεύω πως θα αναγκάσει και την intel να δώσει περισσότερους πυρήνες στο μικρό socket της ή να μειώσει τις τιμές που είναι καλό για όλους εμάς τους καταναλωτές !

Έγινε επεξεργασία από adpanos
Link to comment
Share on other sites

να αυξήσει τις τιμές της η AMD το αποκλείεις;

Αν της κάτσει κάτι καλό για αρχή θα το δούμε σε τιμή αντίστοιχη με του 1090Τ που αν θυμάσαι κόστιζε κανένα 300€ , άρα θα τις ανεβάσει ίσως με την ναυαρχίδα της να είναι εκεί αλλά σίγουρα θα υπάρξουν και φτηνές λύσεις! Ετσί το κόβω.

Εμένα βέβαια δεν με ενδιαφέρουν οι τιμές εκκίνησης αλλά να υπάρχει κάτι δυνατό στην συνέχεια του socket που έχω ώστε να αναβαθμιστώ στον κατάλληλο χρόνο.

Βέβαια όσο και να ανεβάσει τις επιδόσεις η AMD , επειδή ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος δεν νομίζω να ξεφύγουν οι τιμές ...

Link to comment
Share on other sites

Μωρέ ας βγάλει chip που να χτυπάει την intel, και ας το χρεώνει και 500 ευρώ. Τόσο καιρό περιμένουμε...

Το να χτυπήσει την Intel σε κάθε επίπεδο μάλλον το αποκλείουμε ..

Το να μπορέσει να χτυπήσει τους Hass. με κάποιον 8-πύρηνο, οι οποίοι φαίνεται να μην φέρνουν την επανάσταση σε σχέση με τους προκατόχους τους και με κάποιον 10-πύρηνο ίσως να είναι ίσα βάρκα με τον μικρό X6 της σειράς Ivy-e S2011 είναι πιθανό.

Πάντως για να πεις πως είναι ανταγωνιστική πρέπει να βάλει cpu που να αξίζει και να πιάνει τις επιδόσεις στα 300€ ! Νομίζω έως εκεί είναι και το 95% των συστημάτων της αγοράς.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι έχουμε πήξει στις υποσχέσεις, και δυνατό cpu έχουμε να δούμε χρόνια... Και σαν αποτέλεσμα η intel δίνει τα 6πύρηνα με το σταγονόμετρο και τιμές φωτιά.

Τώρα αυτό με το 95% που λες είναι απλά αστείο. Ούτε στο TheLab δεν υπάρχει αυτό το ποσοστό. Το θέμα είναι να βγάλει δυνατή ναυαρχίδα, για να έχει βάση για να παίξει και σε χαμηλότερες κατηγορίες.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν τα γράψουν σωστά για 8-core support τα games δεν θα τρέχουν πάνω στο ps/xbx ... που έχουν ΠΟΛΥ αδύναμα cores.

Basically υπάρχει ένα θέμα που δεν θίγει κανείς.

Τι ακριβώς θα κάνεις σε ένα game που να θέλει 8 cores @ CPU.

Δεν είναι και τόσα πολλά αυτά που μπορούνε να παραλλελιστούνε και να μπορούνε να δώσουνε κάτι ουσιαστικό στα games.

Μέχρι τώρα είχαμε και τα physics @ CPU ( θα μπορούσανε τα physics να γίνουνε multi-threaded kαι να έπαιρνες περισσότερο utilization που θα έδινε στους AMD help όταν στον αντίστοιχο Intel αρκούσε ο 1ας πυρήνας π.χ. ), τώρα σιγά σιγά τα physics φεύγουνε γενικότερα και μεταφέρονται στις γραφικών.

Σε λίγο καιρό θα φύγει τελείως και αυτό το κομμάτι από το μέρος του CPU.

Θα ξεμείνουνε με engine - mesh - a.i. - audio - net στο CPU μέρος ( και εκεί πόσο load έχουνε να δώσουνε για να γεμίσουνε 8πύρηνο ? audio processing ? meh, net code ? meh ).

Στις κονσόλες έχουνε κομμένα τα πάντα ( polygon count, view distance, physics, a.i. opponents, multiplayer match size, κλπ ) δεν πρόκειται να δείς fully fledged BF3 σε κονσόλα για να ζοριστούνε να κάνουνε τα αδύνατα δυνατά ( και το αφύσικο φυσικό να προσθέσω, δεν μπορείς να βάλεις τον CPU να κάνει κάτι που δεν μπορεί να το κάνει ).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.