Jump to content



Recommended Posts

  • Replies 25,5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • astrolabos

    2261

  • PetrosD

    2039

  • HotPeanut

    1614

  • wrong method

    1495

πριν 19 λεπτά, το μέλος Simon έγραψε:

Που υπαρχει ελαιολαδο (αλλα ελαιολαδο, οχι οτι να ναι) με 2 ευρω το λιτρο? Εστω και 4 δε με χαλαει καθολου.

εγώ από Κρήτη από φίλους περσινό τόσο το αγοράζω φετινό περιμένω αν θες θα σου στείλω

Link to comment
Share on other sites

2-3 πραγματακια που ξερω για το λαδι...

Κατω απο 70-75 ο τενεκες ειναι νοθευμενο η οχι καλης ποιοτητας...[παραπανω οξεα, πεσμενες ελιες, αναμιξη με λαδι απο β ποιοτητας Καλαμων , κτλ]

Η παραπανω τιμη δεν διασφαλιζει βεβαια την ποιοτητα, χρειαζεται κ η τιμιοτητα του ανθρωπου που αγοραζετε..:)

Το καλυτερο λαδι ειναι  απο Κρανιδι  κ απο Λακωνια [απο Κροκεες μεχρι Νεαπολη]

Επισης καλο ειναι απο Καλαματα,αλλα υπαρχει μεγαλη νοθευση απο λαδι που βγαινει απο ελιες Καλαμων[δευτερες,μη εμπορευσιμες]  το οποιο λαδι ειναι πεντανοστιμο αλλα '' τσαγκιαζει'' γρηγορα χαλωντας τη γευση του υπολοιπου...

Το Κρητικο κ απο αλλα μερη της Ελλαδας [προσωπικη αποψη] ειναι 1-2 κλικ κατω το λιγοτερο για διαφορους λογους...[τροπος μαζεματος, ποικιλιες, τροπος αποθηκευσης ελιων]

   Φετος το καλο λαδι θα παιξει στα 80+ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ λογω μειωμενης παραγωγης  [καθολου βροχη το καλοκαιρι ως πριν λιγο] κ αν ο παραγωγος μπορει να δωσει το Καλο λαδι  3,60 - 4 + που θα φτασει λογω ζητησης απο εξω [ τα λαδια μας,λογω ποιοτητας κ μηδενικων ,στην ουσια ,οξεων , τα αγοραζουν ΙΤΑΛΟΙ  επι το πλειστον κ τα μοσχοπουλανε σε απιστευτες τιμες σε ολο τον κοσμο]  κ δυσκολα θα μπει στην ταλαιπωρια ο καθε ΣΩΣΤΟΣ παραγωγος να γεμιζει δοχεια κ να στελνει Αθηνα με αμελητεο στην ουσια κερδος...

  Μια φυσιολογικη αναλογια ελιας προς λαδι ειναι  6 - 1 ,δηλ. 6 κιλα ελιες, 1 κιλο λαδι...

Μεγαλυτερες του 8 - 1 σημαινει ασυστολη κλοπη του λιτριβειου   η παγωμενες ελιες[ ποτε προλαβανε?:p]

Θα μπορουσα να σας εξηγησω κ να σας πω πολλα ακομη για το λαδι, οπως για ΠΑΣΟΚοσυνεταιρισμους, για την Ισπανικη μαφια  που καθοριζε παλια παγκοσμιως την αγορα, κ τωρα την Ιταλικη, για τροπους μαζεματος κ ποσο σημαντικο ρολο παιζουν στην ποιοτητα , οπως κ για την ταχυτητα που πρεπει να περνανε απο τα μηχανηματα η τη θερμοκρασια που πρεπει  να βγαινει το λαδι κτλ. αλλα θα παει μακρυα....:) 

Θα σας πω το ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΑΓΗΤΟ του λιτριβειου...

 Φετες ζυμωτου ψωμιου  ''καψαλιστες'' στη φωτια του λιτριβειου, λιγο αλατι , λεμονι  απ τη λεμονια που παντα υπηρχε εξω απο καθε εργοστασιο κ τελος περασμα κατω απ το φρεσκο λαδι που εβγαινε εκεινη τη στιγμη... Οποιος εχει δοκιμασει θα με βριζει:) που του το θυμισα!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ αλλά για το κρητικό είναι ο παραγωγός και η τοποθεσία.. έχω βρει εξαιρετικό λάδι πλέον (καλύτερο από τα κάτω του αυλακίου μέρη)

 

Όσο για το άλλο που είπες άσε..... αυτά είναι ψωμί λάδι ρίγανη αχ....

Link to comment
Share on other sites

πριν 6 ώρες, το μέλος dellman έγραψε:

εγώ από Κρήτη από φίλους περσινό τόσο το αγοράζω φετινό περιμένω αν θες θα σου στείλω

Μου ακουγεται too good to be true. Γι αυτο το εγραψα :p

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Πίνοντας καφεδάκι, λίγο πριν ξυπνήσουν γυναίκα και κόρη. Έξτρα δυνατός ο καφές σήμερα (όπως κάθε μέρα τώρα τελευταία;)), γιατί ξενυχτήσαμε χθες, αλλά τι να κάνουμε. Έπονται τα ψώνια της εβδομάδας.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ως γνωστός μπάρμπατρον (c) @astrolabos, ξύπνησα μισή ώρα νωρίτερα από τις καθημερινές, δηλαδή στις 7. Έφτιαξα καφεδάκι, έστριψα τσιγαράκι και είδα με ησυχία την πρεμιέρα του Agents of Shield. Μετά λαϊκή, χασάπη και τώρα δεύτερο καφεδάκι στο γραφείο...

Έγινε επεξεργασία από GriGaS
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.