Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδος v2.0


astrolabos

Recommended Posts

Άλλο αυτό, και μένα μ΄αρέσει που πήγαμε να μαλλιοτραβηχτούμε, αλλά ΔΕ μ'αρέσει που το αποτέλεσμα το πλασάρουν σα μεγάλη νίκη σε μια επική μάχη...

Μιλώντας για τρίχες, μετά το μαλλιοτράβηγμα μάλλον εμείς μείναμε πάλι καραφλοί ωσάν τον Μπαρουφάκη...  

Φασαρία πολύ, αποτέλεσμα 0.

Ε μη μας το πλασάρεις και για επιτυχία ρε μάστορα...

Ε να ξαναβάλουμε τους καλούς επάνω ρε φίλε.

Τι συζήτηση, μαγκιές, ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ( λέμε την αλήθεια που έλεγε και μια αποτυχημένη προεκλογική καμπάνια )... ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ.

Εμπρός ξανά, όλοι μαζί, ΠΑΣΟΚ & ΝΔ κυρίαρχοι στην βουλή!

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα δεν είναι τι πήραμε τώρα (το είχα ξαναπεί ότι είχα μηδενικές προσδοκίες). Το θέμα είναι αν προοδευτικά θα αλλάξει η πολιτική λιτότητας πανευρωπαϊκά μέσα στα επόμενα χρόνια. Και οι συγκεντρώσεις συμπαράστασης θα είναι ανούσιες αν δεν εχελιχθούν σε αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην Ευρώπη, ξεκινώντας από την Ισπανία, που ήταν ο πιο σκληρός αντίπαλος σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Το πρώτο βήμα αναγκαστικά ήταν η σύγκρουση κι ευτυχώς έγινε χωρίς απώλειες.

 

Το μόνο κέρδος μέχρι στιγμής είναι ότι το "ελληνικό πρόβλημα" για πρώτη φορά καταγράφηκε ως ευρωπαϊκό πρόβλημα και ίσως (δεν ορκίζομαι) ότι κάποια μέτρα θα εμπνέονται στην Ελλάδα, αντί να έρχονται με e-mail. Ελπίζω και ο ελεγκτικός μηχανισμός (τέως "τρόικα", νυν "οι θεσμοί") να περιοριστεί επιτέλους σε υπηρεσιακές συναντήσεις, γιατί ακόμνη και σε επίπεδο πρωτοκόλλου είναι αδιανόητο και προσβλητικό ο κάθε ξένος υπαλληλίσκος να συνομιλεί με ίσους όρους με πρωθυπουργό και υπουργούς.

 

Αν οι εγχώριες "αριστερές πλατφόρμες" χρειάζονται να εμφανιστεί ως θρίαμβος για να μαζευτούν λίγο στο καβούκι τους, εγώ δεν έχω πρόβλημα.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

αν κατάλαβα καλά η παράταση ήταν 4μηνη γιατι κάπου τον Αύγουστο θα πρέπει να ξεπληρώσουμε κάτι υποχρεώσεις? :p

δλδ σε 4 μήνες θα παίξει ο εκβιασμός ξανά.. τοτε δεν έχει και εκλογές η Ισπανία? λέτε να μας "πετσι@σουν" για να μην ψηφίσει "λάθος" ο Ισπανός?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτή την στιγμή χρειαζόμαστε συμμάχους και όχι κότες ( σαν κλαμμένο ****ί ήταν ο Ολάντ με την δεσποινίς Άνχελα... ).

Το καλοκαίρι θα έχουμε τους Ισπανούς σε "πολεμικό" κλίμα και αυτούς.

Αν όμως δεν ξυπνήσουνε μερικοί να καταλάβουνε ότι αν η Ελλάδα φύγει από το παιχνίδι θα μπούνε άλλοι στην θέση της Ελλάδας ( καλά, ειδική μνεία χρειάζεται για τους μεγάλους φελούς τους Πορτογάλους... αυτοί είναι που θα την φάνε ολόκληρη και δεν θα μιλάνε ) και συμπορευτούνε μαζί μας όσον αφορά την στρατηγική της "Ευρώπης"... εμμ... της Γερμανίας δηλαδή, θα κάνουμε μια τρύπα στο νερό.

Link to comment
Share on other sites

To κακο ειναι οτι δεν μπορεις να βρεις συμμαχους οταν ολες οι κυβερνησεις εχουν πεισει τον λαουτζικο οτι δικαια τρωει λουτσο τοσα χρονια.

Εστω (λεμε εστω) οτι η κριση στις πορτογαλοισπανοιρλανδοιταλιες περασε (που δεν περναει καθως ειναι ως επι το πλειστον τραπεζικη, οποτε οσα λεφτα και να ριχνεις στην μαυρη τρυπα, ουσιαστικο τοπο δεν πιανουνε, απλα μεταφερεις το προβλημα στον επομενο χρονο).

Με τι μουτρα θα βγει ο Πορτογαλος να σε στηριξει? Με ποια λογικη? Και ακομα και αν σε μια κριση επαναστασης πες οτι το εκανε, πως θα γλυτωσει το λυντσαρισμα απο τους δικους του μολις γυρισει πισω?

Ακομα και στους Γερμανοι που πουλανε παραμυθι οτι στηριζουν (πληρωνουν) ολη την Ευρωπη, δεν μπορουν να βγουνε και να πουν οτι "Παιδια η κριση ηταν ο.τι καλυτερο γιατι τα τελευταια 5 χρονια εχουμε χ#$% στο ταληρο"

Χωρις καν να μπλεξεις στην κουβεντα την οικονομια αστρολογια, απο πολιτικης αποψης και μονο ειναι αρκετα βλαμμενη η κατασταση για να ζητας κατι τετοιο.

Δυστυχως, ασχετως αποτελεσματος, φανηκε οτι ο καθενας σε αυτη την ιστορια ειναι μονος του στα δυσκολα. Το οποιο δεν ειναι απαραιτητα κακο (καθοτι ολοι ειμεθα αυταρκεις και κυριαρχοι της δικης μας μοιρας κλπ γραφικα και ωραια) αλλα αν ειναι ετσι... για ποιο διαολο λογο εισαι μελος μιας οποιασηποτε ενωσης?????

Έγινε επεξεργασία από SLN
  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Ο λόγος που εμείς, οι Ιταλοί, οι Πορτογάλοι, οι Γάλλοι, οι Ιρλανδοί, κλπ είμαστε οι λαλάκες που είμαστε σε μια "ένωση" για να περνάν καλά οι Γερμανοί και τα προτεκτοράτα τους ( Ελβετία, Αυστρία, Λουξεμβούργο ).

Στο θέμα της συμμαχίας, δεν το πάω καθαρά ως υποστήριξη, αλλά σαν συμμαχία μεταξύ των Χ χωρών.

Μαζευόμαστε π.χ. Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλλία, Ιρλανδία, Κύπρος, Ισπανία, και λέμε, ξέρετε κάτι παιδιά, αυτό που κάνετε είναι καταστροφικό για εμάς ( ενώ λέτε πως μας βοηθάτε φίλοι μας καλοί Γερμανοί ) και δεν πάει άλλο.

Υποτίθεται είμαστε μια ένωση, όχι υπάλληλοί σας, ούτε για να έχουμε λιτότητα εμείς για να παίρνετε εσείς νέο Audi & BMW και μερτσεντές κάθε χρόνο και να έρχεστε στις παραλίες μας ( Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλλία κυρίως ) με 5€ και να το παίζετε πλανητάρχες και καπιτάλες.

Ή αλλάζετε ρότα, και βοηθάτε ουσιαστικά και μας αφήνετε να κάνουμε τις κατάλληλες μεταρρυθμίσεις που θα βοηθήσουν και θα οδηγήσουν στο να ορθοποδήσουμε, ή στο καλό φεύγουμε και οι 5-6 μας από το €, παραμένουμε στην Ευρωζώνη ( ελέω εμπορικών συνεργασίων, τελωνειακών δασμών κλπ ) και πάμε σε κοινό νόμισμα τάδε ή σε συνεργασία με την τάδε χώρα.

Πρός το παρών οι άλλοι κάνουν τις κουφάλες, "απολαμβάνουνε" το χώσιμο που μας κάνει η Άνχελα, αλλά δεν πάει το μυαλουδάκι τους ότι όταν τελειώσει το παιχνίδι της Άνχελας με την Ελλαδίτσα, μετά θα βαρεθεί και θα θέλει να βρεί νέο παιχνίδι-χώρα να ασχοληθεί.

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε υπ'όψιν ότι οι όροι του προγράμματος που θα συνεχίζαμε ήταν το email του Χαρδούβελη, και στο Μαξίμου τότε κόντευαν να εκραγούν που κυκλοφόρησε; Ναι, δεν κατάφεραν οι συριζαιοι να πετύχουν στροφή 180 μοιρών στην τακτική της ΕΕ, όπως ευαγγελίζονταν προεκλογικά, και κανείς σώφρων άνθρωπος δε θα έπρεπε να περιμένει κάτι τέτοιο, αλλά τουλάχιστον δεν συνεχίζουμε στον ίδιο ακριβώς δρόμο. Ναι, συνεχίζουμε στην ίδια πορεία, από διαφορετικό δρόμο και τουλάχιστον κάποια εμπόδια τα αποφύγαμε. Και επιτέλους παρουσιάσαμε τις δικές μας θέσεις. Μέχρι τώρα παπαγαλίζαμε (σε επίπεδο πολιτικών, και μαϊντανών τύπου Δήμου) αυτά που υποδείκνυε η Μέρκελ.

 

btw, διαβάζω στο λινκ που παρέθεσα

 

 

Στο υπουργείο Οικονομικών μόλις είδαν το δημοσίευμα που κάνει το γύρο του Διαδικτύου θεώρησαν ότι «κάποιος τους τράβηξε το χαλί...» κι ότι είναι ενδεικτική της σκληρής στάσης των δανειστών.

 

και ένα πράγμα μου έρχεται στο μυαλό:

αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

 

ΥΓ Ο Γιάνης (ο Μπαρουφάκης ντε), έδωσε στη δημοσιότητα το φάκελο της διαπραγμάτευσης. Οι προηγούμενοι σκληροί διαπραγματευτές θα μας δείξουν τις θέσεις τους στις προηγούμενες συναντήσεις και συνεδριάσεις; Έστω και τώρα ρε παιδί μου, να εκτιμήσουμε τις σκληρές προσπάθειες. Να μας αποδείξουν ότι η ελληνική πλευρά δεν είχε διάθεση να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ, αλλά τους πίεσαν οι ευρωπαίοι με την σκληρή τους στάση, σε αντίθεση με όσα δήλωσαν οι ευρωπαίοι.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

κοιτάτε που θα με κάνετε να γίνω Μυραλής στη θέση του Μυραλή.

Ρε δώστε λίγο αέρα στη νεα κυβέρνηση. 18 εναντίων ενός ήταν, τι περιμένατε να γίνει. Αν δεν κάναμε πίσω και πηγαίναμε δραχμή θα σας άρεσε; Πάλι θα σκούζατε που ο κακός Σύριζας μας πήγε δραχμή. Με τίποτα δεν θα είστε ευχαριστημένοι, λες και είστε κλώνοι του Άδωνη. @GruntGR, επειδή δε σε έχω για πωρωμένο, δε πιστεύω ότι τα γράφεις με κακό σκοπό, αλλά είναι κάποιοι που χαίρονται που δεν καταφέραμε κάτι στις Βρυξέλλες. Αυτοί, ειλικρινά, να τους καεί η μητρική.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Λίγη ιστορία, για να μην ξεχνάμε...

Ο Καραμανλής είχε πολλά κουσούρια όμως λακές σαν τον Σαμαρά - Βενιζέλο δεν ήταν.

 

Όταν ο κ. Σμιτ σε συνάντηση που είχε με τον Καραμανλή στάθηκε επικριτικά στην εμμονή του τότε Έλληνα πρωθυπουργού για ένταξη της χώρας μας στην ΕΟΚ, ρωτώντας τον: «τί είναι η Ελλάδα για την Ευρώπη;».

 

 

 

Ο Καραμανλής με ευθύτητα του αντέτεινε: «Να μου πείτε εσείς τι είναι η Γερμανία για τηνΕυρώπη, που δύο φορές κατά τον 20ό αιώνα την κατέστρεψε σε δύο πολέμους και τώρα κρίνει την ελληνική συμμετοχή. Η Ευρώπη υπάρχει γιατί υπήρξε η Ελλάδα...».(«Μεσημβρινή», 8 Δεκεμβρίου 1988).

Από τη στιγμή εκείνη κι έπειτα, ο Χέλμουτ Σμιτ μετετράπη σε έναν από τους καλύτερους φίλους του Καραμανλή και της Ελλάδος και είναι εκείνος που κατά την οικονομική κρίση που σήμερα βιώνει η Ελλάδα ήταν από τους ένθερμους συμπαραστάτες της χώρας μας και έντονος επικριτής της πολιτικής της κυρίας Μέρκελ.

Η στάση του Καραμανλή απέναντι στον παντοδύναμο Χέλμουτ Σμιτ δείχνει ότι η σθεναρή αντίσταση απέναντι σε μια άδικη στάση κάποιου συμμάχου έχει αποτελέσματα, αν η αντίδραση του κάθε ηγέτη είναι γνήσια και ειλικρινής και στηρίζεται σε τετράγωνη λογική κι επιχειρήματα.

Αυτός όμως ήταν ο Καραμανλής. Δεν του άρεσαν οι κολακείες. Ούτε τις έκανε, ούτε τις αποδεχόταν.

 


 

Λένε ότι τότε πιαστήκανε στα χέρια με τον Σμιτ.

Επίσης πρώτος λανσάρισε το χέρι στην τσέπη

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν τους ψήφισα αλλά ΑΝ θέλουμε να τα λέμε όλα, με τους προηγούμενους είχαμε καταφέρει να γυρίσουμε το ΑΕΠ σε θετικό πρόσημο για πρώτη φορά μετά το 2008. Αυτό πέρασε στα ψιλά γράμματα αλλά μάλλον είναι σημαντικότερο από τη μετονομασία της "τροικα" σε"θεσμούς". Δέχομαι πάντως ότι το πάλεψαν πολύ καλύτερα από τους Σαμαροβενιζελους και πολύ περισσότερο απ όσο περίμενα.

Το παιχνίδι πάντως δεν είναι έξω, είναι εντός των συνόρων. Εδώ πρέπει να δείξει η κυβέρνηση πόσο καλύτερα μπορεί να τα πάει απ' τους άλλους. Έξω έτσι κι αλλιώς δεν είχαμε και πολλά περιθώρια επιτυχίας.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

κοιτάτε που θα με κάνετε να γίνω Μυραλής στη θέση του Μυραλή.

Ρε δώστε λίγο αέρα στη νεα κυβέρνηση. 18 εναντίων ενός ήταν, τι περιμένατε να γίνει. Αν δεν κάναμε πίσω και πηγαίναμε δραχμή θα σας άρεσε; Πάλι θα σκούζατε που ο κακός Σύριζας μας πήγε δραχμή. Με τίποτα δεν θα είστε ευχαριστημένοι, λες και είστε κλώνοι του Άδωνη. @GruntGR, επειδή δε σε έχω για πωρωμένο, δε πιστεύω ότι τα γράφεις με κακό σκοπό, αλλά είναι κάποιοι που χαίρονται που δεν καταφέραμε κάτι στις Βρυξέλλες. Αυτοί, ειλικρινά, να τους καεί η μητρική.

 

 

donkey-cartoon.jpg

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Δεν τους ψήφισα αλλά ΑΝ θέλουμε να τα λέμε όλα, με τους προηγούμενους είχαμε καταφέρει να γυρίσουμε το ΑΕΠ σε θετικό πρόσημο για πρώτη φορά μετά το 2008. Αυτό πέρασε στα ψιλά γράμματα αλλά μάλλον είναι σημαντικότερο από τη μετονομασία της "τροικα" σε"θεσμούς".

Nαι, θετικό πρόσημο, σύμφωνα με την μαθηματική φόρμουλα που φτιάχτηκε και "έτρεξε" μόνο για την χώρα μας.

Όσο για τους θεσμούς και την Τροικα, άντε να δούμε πότε (δεν) θα έρθουν οι θεσμοό στην Ελλάδα να μας κουνήσουν το δάχτυλο για να καταλάβετε ότι Τροικα τέλος

Link to comment
Share on other sites

Τουλάχιστον δεν τον κατάπιαμε αμάσητο και μας άκουσε και κόσμος εκτός συνόρων.

Δεν ξέρω κατά πόσο ο κόσμος μας άκουσε πραγματικά και δεν είδε ξαφνικά κάποιους τύπους με πιο ζωντανό στυλ από το "μόλις πήρα όλο το μπουκάλι με τα υπνωτικά" στυλ του Χαρδούβελη, να ζητάνε επίμονα επιπλέον δανικά (και αγύριστα), απλά και μόνο για να ικανοποιήσουν τις προεκλογικές εξαγγελίες τους.

Νομίζω πιο πολύ φανήκαμε ως χώρα στο θέμα των κυρώσεων απέναντι στην Ρωσία, παρά στο θέμα της διαπραγμάτευσης του νέου προγράμματος.

Link to comment
Share on other sites

Nαι, θετικό πρόσημο, σύμφωνα με την μαθηματική φόρμουλα που φτιάχτηκε και "έτρεξε" μόνο για την χώρα μας.

Όσο για τους θεσμούς και την Τροικα, άντε να δούμε πότε (δεν) θα έρθουν οι θεσμοό στην Ελλάδα να μας κουνήσουν το δάχτυλο για να καταλάβετε ότι Τροικα τέλος

 

 

Do tell or gtfo. 

Link to comment
Share on other sites

Σκίσανε το μνημόνιο, διαπραγματευτήκαν μέχρι τέλους, η τρόικα μετονομάστηκε σε κάτι άλλο και ο κόσμος νομίζει ότι όλα είναι καλύτερα...

 

Hell yeah!

 

Άντε τώρα τουλάχιστον μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί γίναμε ένα...

 

και ενα χειροκρότημα στους διαπραγματευτές μας

 

4sBuzKD.gif

 

εύγε πάμε τώρα παρακάτω...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Link?

 

 

Do tell or gtfo. 

Αν μιλάτε για κάτι καινούργιο (μέσα στον μήνα) ζητάω συγνώμη, έκανα λάθος (και δεν έχω καμία όρεξη να το ψάξω).

Μιλούσα για κάτι που είχε γίνει προ καιρού και το σχολιάζαμε εδώ και τρωγόμασταν

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.