Jump to content



Recommended Posts

Παίρνετε μία ενήλικη καμήλα, της αφαιρείτε τα εσωτερικά όργανα και τη γεμίζετε με πέντε ή έξι αρνιά, τα οποία έχετε προηγουμένως γεμίσει με περίπου 20 κοτόπουλα, τα οποία κι αυτά με τη σειρά τους έχουν γεμιστεί με πολλά κιλά ψάρια.

Υλικά (Σερβίρει 100)

1 ολόκληρη καμήλα μέτρια
1 ολόκληρο αρνί μέτριο
20 κοτόπουλα
60 αυγά
12 κιλά ρύζι
3 κιλά αλάτι,
2 1/2 κιλά πιπέρι
415 λίτρα νερό
2 κιλά αμύγδαλα
2 κιλά φυστίκια

Εκτέλεση συνταγής

-Παίρνετε την καμήλα, τη γδέρνετε και την καθαρίζετε, αφού ξεπεράσετε τη βρώμα.
-Γδέρνετε και καθαρίζετε το αρνί και τα κοτόπουλα.
-Βράζετε όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν.
-Βράζετε το ρύζι.
-Τηγανίζετε τα αμύγδαλα και τα φιστίκια και τα αναμιγνύετε με το ρύζι.
-Βράζετε τα αυγά και τα καθαρίζετε.
-Γεμίζετε τα κοτόπουλα με τα σφιχτά αυγά και το ρύζι.
-Γεμίζετε το αρνί με τα γεμισμένα κοτόπουλα. Προσθέστε και επιπλέον ρύζι.
-Γεμίζετε την καμήλα με το γεμισμένο αρνί και προσθέτετε το υπόλοιπο ρύζι.
-Την ψήνετε σε μεγάλο λάκο με κάρβουνα μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
-Απλώνετε το υπόλοιπο ρύζι σε ένα πραγματικά μεγάλο δίσκο και βάζετε την καμήλα πάνω στο ρύζι στο κέντρο.
-Διακοσμείτε με αυγά και φιστίκια.
Σερβίρετε σε 80 με 100 άτομα.
Καλή όρεξη!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.