ΓιαγκΤ Οκτώβριος 18, 2015 #1141 Οκτώβριος 18, 2015 Δείγμα από αυτά που έκανα. Σπιτικά Calzone με σπιτική σάλτσα με ντομάτες απ τον κήπο, κιμά και ΤΥΡΙ. Καλαμάτα μένεις; 1
Δημοφιλής Δημοσίευση Highlander Οκτώβριος 19, 2015 Δημοφιλής Δημοσίευση #1143 Οκτώβριος 19, 2015 Ψωμί θέλετε γατάκια ; Ψωμί λοιπόν, από προζύμι: Είναι του 2012.Από τότε έχω βελτιωθεί πολύ 18
dellman Οκτώβριος 19, 2015 #1145 Οκτώβριος 19, 2015 ....teaser... ...περισσότερα την Τρίτη το βράδυ.... πρέπει να πάμε... 1
xkabamarux Οκτώβριος 19, 2015 #1146 Οκτώβριος 19, 2015 (edited) Μιας και σε λιγακι θα ξεκινησουν τα κρυα του χειμωνα, σας γραφω μια συνταγη για κοτοσουπα. Πηγαινουμε στο χασαπη και του λεμε να βγαλει τη πετσα απο 2 κοτοπουλα και να αφαιρεσει εντελως τις φτερουγες-εντοσθια. Επισης του λεμε να μας ξεχωρισει τα κοκκαλα απο το κρεας μπουτακια-στηθος. Ετσι θα εχουμε ενα πακετακι με τα κοκκαλα και ενα πακετακι με περιπου 1500 γραμμαρια κρεας απο μπουτακια-στηθος κομμενα σε μπουκιες. Βαζουμε τα κοκκαλα απο τα 2 κοτοπουλα (θα εχει μεινει και ελαχιστο κρεας πανω τους λογικα) σε μια κατσαρολα με 4 λιτρα περιπου νερο. Προσθετουμε ενα κρεμμυδι καθαρισμενο αλλα ολοκληρο καθως και 1 καροτο κομμενο σε χοντρα κομματια και μια ολοκληρη σελινοριζα. Μισο κυβο λαχανικων, αλατι πιπερι. Το αφηνουμε να σιγοβρασει σε χαμηλη φωτια για 2 ωρες ακριβως. Μετα απο αυτο σουρωνουμε το νερο και αφαιρουμε τα παντα απο μεσα. Τα κοκκαλα και τα λαχανικα δεν τα ξαναβαζουμε μεσα. Εχουμε λοιπον το ζωμο μας στον οποιο προσθετουμε 300 γραμμαρια ρυζι καρολινα μαζι με τα 1500 γραμμαρια περιπου κρεας απο τα μπουτακια-στηθος. Αφηνουμε να σιγοβρασει για 20 λεπτα ακριβως. Σε ολη τη διαρκεια ξαφριζουμε στην επιφανεια με μια τρυπητη κουταλα. Μολις ληξει ο χρονος το βγαζουμε απο τη φωτια. Σε ενα μεταλικο μπωλ ριχνουμε 4 κροκους αυγων μαζι με το χυμο απο 2 λεμονια. ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ. Χτυπαμε νευρικα για 1-2 λεπτα. Στη συνεχεια οσο εμεις χτυπαμε καποιος θα μας ριχνει λιγο λιγο απο το ζωμο της σουπας, σιγα σιγα. Να ζεστανουμε το αυγολεμονο σιγα σιγα. Χτυπαμε συνεχεια. Θα αρχισει να αφριζει και να πηζει. Μετα απο περιπου 2 λεπτα το ριχνουμε στη κατσαρολα και ανακατευουμε πολυ καλα. Προσθετουμε 2 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο και λιγο πιπερι. ΥΓ: Πιστευω οτι η συνταγη μου θα συνεργαστει αψογα με τα υπεροχα ψωμια που εβαλε ο φιλος μας λιγο πιο πανω. Συγνωμη που δεν ανεβασα φωτογραφιες αλλα δεν προλαβα. Τη φαγαμε ολη. Ευχομαι καλη επιτυχια και μετα χαρας θα ακουσω εντυπωσεις απο οσους τη φτιαξουν. Καλη συνεχεια σε οτι κανετε. Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 19, 2015 από xkabamarux 5
xkabamarux Οκτώβριος 19, 2015 #1148 Οκτώβριος 19, 2015 Γιατι ειπα εγω οτι το λενε καπως αλλιως; Απλα καποιος μπορει να μην γνωριζει πως τι κλπ. Ειναι κακο πιστευεις που τα εγραψα αναλυτικα; Σε ενοχλησε κατι; Δεν καταλαβαινω για ποιο λογο εγραψες αυτα που εγραψες...
DJD Οκτώβριος 19, 2015 #1149 Οκτώβριος 19, 2015 λολ, γιατί αρπάχτηκες; Απλά είπα ότι όλη την σούπα την λέμε αυγολέμονο.
xkabamarux Οκτώβριος 19, 2015 #1150 Οκτώβριος 19, 2015 Η ολη σουπα δεν λεγεται αυγολεμονο, λεγεται κοτοσουπα με αυγολεμονο. Πολλοι ανθρωποι τη τρωνε και χωρις αυγολεμονο. 2
dellman Οκτώβριος 19, 2015 #1151 Οκτώβριος 19, 2015 Μιας και σε λιγακι θα ξεκινησουν τα κρυα του χειμωνα, σας γραφω μια συνταγη για κοτοσουπα. Πηγαινουμε στο χασαπη και του λεμε να βγαλει τη πετσα απο 2 κοτοπουλα και να αφαιρεσει εντελως τις φτερουγες-εντοσθια. Επισης του λεμε να μας ξεχωρισει τα κοκκαλα απο το κρεας μπουτακια-στηθος. Ετσι θα εχουμε ενα πακετακι με τα κοκκαλα και ενα πακετακι με περιπου 1500 γραμμαρια κρεας απο μπουτακια-στηθος κομμενα σε μπουκιες. Βαζουμε τα κοκκαλα απο τα 2 κοτοπουλα (θα εχει μεινει και ελαχιστο κρεας πανω τους λογικα) σε μια κατσαρολα με 4 λιτρα περιπου νερο. Προσθετουμε ενα κρεμμυδι καθαρισμενο αλλα ολοκληρο καθως και 1 καροτο κομμενο σε χοντρα κομματια και μια ολοκληρη σελινοριζα. Μισο κυβο λαχανικων, αλατι πιπερι. Το αφηνουμε να σιγοβρασει σε χαμηλη φωτια για 2 ωρες ακριβως. Μετα απο αυτο σουρωνουμε το νερο και αφαιρουμε τα παντα απο μεσα. Τα κοκκαλα και τα λαχανικα δεν τα ξαναβαζουμε μεσα. Εχουμε λοιπον το ζωμο μας στον οποιο προσθετουμε 300 γραμμαρια ρυζι καρολινα μαζι με τα 1500 γραμμαρια περιπου κρεας απο τα μπουτακια-στηθος. Αφηνουμε να σιγοβρασει για 20 λεπτα ακριβως. Σε ολη τη διαρκεια ξαφριζουμε στην επιφανεια με μια τρυπητη κουταλα. Μολις ληξει ο χρονος το βγαζουμε απο τη φωτια. Σε ενα μεταλικο μπωλ ριχνουμε 4 κροκους αυγων μαζι με το χυμο απο 2 λεμονια. ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ. Χτυπαμε νευρικα για 1-2 λεπτα. Στη συνεχεια οσο εμεις χτυπαμε καποιος θα μας ριχνει λιγο λιγο απο το ζωμο της σουπας, σιγα σιγα. Να ζεστανουμε το αυγολεμονο σιγα σιγα. Χτυπαμε συνεχεια. Θα αρχισει να αφριζει και να πηζει. Μετα απο περιπου 2 λεπτα το ριχνουμε στη κατσαρολα και ανακατευουμε πολυ καλα. Προσθετουμε 2 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο και λιγο πιπερι. ΥΓ: Πιστευω οτι η συνταγη μου θα συνεργαστει αψογα με τα υπεροχα ψωμια που εβαλε ο φιλος μας λιγο πιο πανω. Συγνωμη που δεν ανεβασα φωτογραφιες αλλα δεν προλαβα. Τη φαγαμε ολη. Ευχομαι καλη επιτυχια και μετα χαρας θα ακουσω εντυπωσεις απο οσους τη φτιαξουν. Καλη συνεχεια σε οτι κανετε.ο κύβος δεν χρειάζεται αφού κάνεις ζωμό βάλε λίγη κόκκινη πιπέρια και λίγο πράσσο και άστο χωρίς τον κύβο 4
xkabamarux Οκτώβριος 19, 2015 #1152 Οκτώβριος 19, 2015 Υπαρχουν αδελφε πολλες εκδοσεις της κοτοσουπας χωρις αυτο να σημαινει οτι η μια ειναι καλυτερη απο μια αλλη. Απλα εγραψα τη δικη μου εκδοση.
dellman Οκτώβριος 19, 2015 #1153 Οκτώβριος 19, 2015 Βρε μην αρπάζεσαι στο λέω για καλό.. Αφού κάνεις τον κόπο να κάνεις ζωμό κάντον με φυσικό τρόπο και όχι προσθέτοντας γλουταμικό νάτριο(ο κύβος δηλαδή) η συνταγή σου είναι άριστη απλά σου λέω κάτι που αφού κάνεις τον κόπο κάντο για να πάρεις άριστα και όχι να χάσεις στις λεπτομέρειες (Σαν το masterchef το έγραψα) 4
dellman Οκτώβριος 19, 2015 #1154 Οκτώβριος 19, 2015 Και επειδή αξίζει να είανι μόνο του αυτό το ποστ κύβακια homemade ζωμώνhttp://caruso.gr/spitikoi-zomoi-kotas-bodinou/ 3
Seafalco Οκτώβριος 19, 2015 #1155 Οκτώβριος 19, 2015 @xkabamarux Καλώς τον ! ! Που είχες "χαθεί" εσύ ! Πρώτη η κοτόσουπα με 'η άνευ λεμόνι και αυγό! Ένα μόνο πρόβλημα έχει...το κοτόπουλο ! ! Δηλαδή το να βρείς κοτόπουλο της προκοπής εννοώ, και αυτό έχει αποδειχθεί δύσκολο άθλημα ! Γιατί οι κότες παραγωγής έχουν μια "πλαστική" γεύση, το μόνο που ίσως διορθώνει αισθητά τη κατάσταση είναι να πάρεις κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής (αυτά που έχουν γύρω στα 8 € το κιλό ) και να παίξεις με άλλες απαιτήσεις, διαφορετικά, χημεία ξεχημεία , το κυβάκι κάτι κάνει για να δώσει γεύση και εντάξει ειλικρινά είμαι της φυσικής διατροφής, αλλά ένα κυβάκι στη χάση και στη φέξη δε χάθηκε κι ο κόσμος ! 1
dellman Οκτώβριος 19, 2015 #1156 Οκτώβριος 19, 2015 Α @xkabamarux Καλώς τον ! ! Που είχες "χαθεί" εσύ ! Πρώτη η κοτόσουπα με 'η άνευ λεμόνι και αυγό! Ένα μόνο πρόβλημα έχει...το κοτόπουλο ! ! Δηλαδή το να βρείς κοτόπουλο της προκοπής εννοώ, και αυτό έχει αποδειχθεί δύσκολο άθλημα ! Γιατί οι κότες παραγωγής έχουν μια "πλαστική" γεύση, το μόνο που ίσως διορθώνει αισθητά τη κατάσταση είναι να πάρεις κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής (αυτά που έχουν γύρω στα 8 € το κιλό ) και να παίξεις με άλλες απαιτήσεις, διαφορετικά, χημεία ξεχημεία , το κυβάκι κάτι κάνει για να δώσει γεύση και εντάξει ειλικρινά είμαι της φυσικής διατροφής, αλλά ένα κυβάκι στη χάση και στη φέξη δε χάθηκε κι ο κόσμος ! δες το πάνω ποστ για κυβάκια αν μένεις κοντά Γκύζη να σε στείλω σε χασάπικο να πάρεις κανονική κότα 2
Highlander Οκτώβριος 20, 2015 #1157 Οκτώβριος 20, 2015 (edited) Δηλαδή τώρα θα με κάνετε να βγάλω φωτό από κοτόσουπα αυγολέμονο με δικές μου αλανιάρες κότες ; Ούτε κύβους, ούτε τίποτα. Και το αυγολέμονο, από αυγά από τις κότες μου και λεμόνια από τις λεμονιές μου. Όπως λέει και η γυναίκα μου, αν φας μια φορά το καλό, όλα τα άλλα σου φαίνονται πλαστικά. Επιφυλάσσομαι για φωτό , μια και η κοτόσουπα παίζει τουλάχιστον 2 φορές το μήνα στο σπίτι. Νιώθω πολύ πλούσιος ώρες ώρες (κι ας μην υπάρχει σάλιο) Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 20, 2015 από Highlander 7
xkabamarux Οκτώβριος 20, 2015 #1158 Οκτώβριος 20, 2015 (edited) @xkabamarux Καλώς τον ! ! Που είχες "χαθεί" εσύ ! Πρώτη η κοτόσουπα με 'η άνευ λεμόνι και αυγό! Ένα μόνο πρόβλημα έχει...το κοτόπουλο ! ! Δηλαδή το να βρείς κοτόπουλο της προκοπής εννοώ, και αυτό έχει αποδειχθεί δύσκολο άθλημα ! Γιατί οι κότες παραγωγής έχουν μια "πλαστική" γεύση, το μόνο που ίσως διορθώνει αισθητά τη κατάσταση είναι να πάρεις κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής (αυτά που έχουν γύρω στα 8 € το κιλό ) και να παίξεις με άλλες απαιτήσεις, διαφορετικά, χημεία ξεχημεία , το κυβάκι κάτι κάνει για να δώσει γεύση και εντάξει ειλικρινά είμαι της φυσικής διατροφής, αλλά ένα κυβάκι στη χάση και στη φέξη δε χάθηκε κι ο κόσμος ! Χαθηκα αδελφε γιατι αντιμετωπιζω θεματα υγειας...οικονομικα...ψυχολογικα...ολα μαζι. Για τα κυβακια τωρα....στη συνταγη που εχω αναρτησει γραφω μισο κυβο...πιστευω οτι και να ειναι αυτος ο κυβος...μισος πιστευω δεν θα μας βλαψει και τοσο πολυ. Πολυ καλη ιδεα ομως αυτο που μας εγραψε πιο πανω ενας φιλος για φυσικους σπιτικους κυβους. Φυσικα και θα το δοκιμασω και θα κανω χρηση αυτων πλεον. Καποιος εγραψε για χασαπικο με καλες κοτες...αν μπορει να μας γραψει κανα τηλεφωνο θα τον ευχαριστουμε αιωνιως. Χτες το μενου ειχε πιτσα απο το galeone στη πλατεια του Αγιου Ανδρεα στη Λαμπρινη. Σπεσιαλ γιγας με ταμπασκο....τεραστια πιτσα...κατσαμε εκει...17 ευρω. Ηταν πραγματικα τεραστια και νοστιμοτατη. Μονο αρνητικο το οτι δεν ειχαμε λεφτα για δευτερη... Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 20, 2015 από xkabamarux 3
dellman Οκτώβριος 20, 2015 #1159 Οκτώβριος 20, 2015 http://www.vrisko.gr/details/1167__03da2ja4ad6ad_aab62hb6cfccκαι μοσχάρι έχει άριστο.... 2
Seafalco Οκτώβριος 20, 2015 #1160 Οκτώβριος 20, 2015 (edited) @xkabamarux Εύχομαι περαστικά και γρήγορα ! Κι όσο για τα άλλα, στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι! Αλλά όσο δύσκολο κι αν έχει γίνει το χαμόγελο, δεν πρέπει να πάψουμε να αγωνιζόμαστε γι αυτό! Καλημέρα και καλή δύναμη ! Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 20, 2015 από Seafalco 1
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now