honda22 Posted June 23, 2015 Share Posted June 23, 2015 Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα άμα καταλήξεις κάπου και το πάρεις περιμένω εντυπώσεις. Επιχείρησα προχτές να κάνω καλτσόνε για πρώτη φορά καλό μου βγήκε 11304536_1076464125714824_1632119379_n.jpg Ξεφούσκωτο βγήκε. Quote Link to post Share on other sites
mer Posted June 23, 2015 Share Posted June 23, 2015 Ναι ισχύει αυτό που λες το παρατήρησα και εγώ. Γιατί όμως; Τι χρειάζεται να διορθώσω την επόμενη φορά; Quote Link to post Share on other sites
honda22 Posted June 23, 2015 Share Posted June 23, 2015 Δεν έχω ιδέα. Απλή παρατήρηση έκανα. Quote Link to post Share on other sites
tommybertsen Posted June 23, 2015 Share Posted June 23, 2015 Ναι ισχύει αυτό που λες το παρατήρησα και εγώ. Γιατί όμως; Τι χρειάζεται να διορθώσω την επόμενη φορά; οριστε μια πολυ καλη συνταγη. Την εχω κανει παλιοτερα και πετυχε μια χαρα και εγινε αφρατο. Μπορεις να δοκιμασεις. Παντως , ομορφο ξε-ομορφο , στο στομαχι πηγε , ετσι δεν ειναι ; 2 Quote Link to post Share on other sites
PetrosD Posted June 23, 2015 Share Posted June 23, 2015 Και την επόμενη μέρα ξέρεις που θα είναι, ε; 2 Quote Link to post Share on other sites
mer Posted June 23, 2015 Share Posted June 23, 2015 (edited) οριστε μια πολυ καλη συνταγη. Την εχω κανει παλιοτερα και πετυχε μια χαρα και εγινε αφρατο. Μπορεις να δοκιμασεις. Παντως , ομορφο ξε-ομορφο , στο στομαχι πηγε , ετσι δεν ειναι ; Θα ξαναδοκιμάσω να το κάνω με κάποιες μικρές αλλαγές και να διορθώσω κάποια σημεία που πιστεύω ότι δεν τα έκανα καλά. Το γευστικό αποτέλεσμα πραγματικά με ενθουσίασε... Αλλιώς θα κάνω την δική σου! Και την επόμενη μέρα ξέρεις που θα είναι, ε; Χαχαχα θα προσπαθήσω να μαντέψω αν και δεν είμαι καλός στις προβλέψεις Edited June 23, 2015 by mer 2 Quote Link to post Share on other sites
DJD Posted June 24, 2015 Share Posted June 24, 2015 Φτερούγες κοτοπούλου με σπιτική buffalo sauce 4 Quote Link to post Share on other sites
GruntGR Posted June 26, 2015 Share Posted June 26, 2015 @felix εκλεισε το BBQs οποτε μετα απο αρκετες φολες ( home burger - food spot 69 - street burger ) κατεληξα στο burger college ! το μπιφτεκι ητανε σκετος (και γευστικος) κιμας ουτε μπαχαρικα ουτε χαζομαρες μεσα. το σαντουιτς το αφησα για αργοτερα, αλλα ενα nugget που δοκιμασα μου φανηκε αρκετα καλο. αμα βρεθεις ποτε Nεο Kοσμο κανε μια βολτα 4 Quote Link to post Share on other sites
fortenick Posted June 28, 2015 Share Posted June 28, 2015 Αγαπούλα μού!! 4 Quote Link to post Share on other sites
Popular Post filthy_dwarf Posted June 28, 2015 Popular Post Share Posted June 28, 2015 2 μπάλες και ένα πουράκι στην μέση. αυτό πάει να πει αγάπη 12 Quote Link to post Share on other sites
zomg Posted June 30, 2015 Share Posted June 30, 2015 Εγω το εριξα εξω μιας και δεν ειχα κουραγιο για μαγειρεμα. Αξιζε παντως Η σαλατα ειναι απο προηγουμενη φορα που επισκεφτηκα το μαγαζι αλλα τη προτιμησα και σημερα Οι μπάλες, παγωτό είναι; Αν ναι, τι γεύση; Σύκο; Γιαουρτοκάτι; Τι; Quote Link to post Share on other sites
felix Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 Για 1+1 σοκολάτα-κρέμα τις κόβω, με τριμμένο PCB από πάνω...(or μπισκότο) Quote Link to post Share on other sites
karmen1983 Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 Ανθότυρο είναι με δυόσμο 1 Quote Link to post Share on other sites
akilleas Posted July 5, 2015 Share Posted July 5, 2015 Από τα αγαπημένα μου!!!! 5 Quote Link to post Share on other sites
PetrosD Posted July 5, 2015 Share Posted July 5, 2015 Κι εμένα αλλά χωρίς το ψωμάκι. 1 Quote Link to post Share on other sites
racer Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 Να ρωτήσω ρε 'σεις, επειδή έχω πάρει ένα ωραίο κομμάτι T-Bone και είναι κρίμα να πάει χαμένο . Τις μπριζόλες πώς τις ψήνετε; Έχω ακούσει διάφορες απόψεις, ότι πρέπει να τη γυρίσω μόνο όταν ψηθεί η πρώτη πλευρά/πρέπει να τη γυρνάω συνέχεια, ότι θέλει σιγανή/δυνατή φωτιά κλπ και έχω μπερδευτεί. Το μάτι είναι με γκάζι και έχω ένα μαντεμένιο τηγάνι. Δεδομένου ότι είναι αρκετά χοντρό κομμάτι, πώς θα πετύχω καλό ψήσιμο και μέσα; Quote Link to post Share on other sites
N4speed Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 Να ρωτήσω ρε 'σεις, επειδή έχω πάρει ένα ωραίο κομμάτι T-Bone και είναι κρίμα να πάει χαμένο . Τις μπριζόλες πώς τις ψήνετε; Έχω ακούσει διάφορες απόψεις, ότι πρέπει να τη γυρίσω μόνο όταν ψηθεί η πρώτη πλευρά/πρέπει να τη γυρνάω συνέχεια, ότι θέλει σιγανή/δυνατή φωτιά κλπ και έχω μπερδευτεί. Το μάτι είναι με γκάζι και έχω ένα μαντεμένιο τηγάνι. Δεδομένου ότι είναι αρκετά χοντρό κομμάτι, πώς θα πετύχω καλό ψήσιμο και μέσα; http://www.pandespani.com/syntages/spalobrizolas-mystika-psisimo-sto-tigani/ 1 Quote Link to post Share on other sites
karmen1983 Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 Να ρωτήσω ρε 'σεις, επειδή έχω πάρει ένα ωραίο κομμάτι T-Bone και είναι κρίμα να πάει χαμένο . Τις μπριζόλες πώς τις ψήνετε; Έχω ακούσει διάφορες απόψεις, ότι πρέπει να τη γυρίσω μόνο όταν ψηθεί η πρώτη πλευρά/πρέπει να τη γυρνάω συνέχεια, ότι θέλει σιγανή/δυνατή φωτιά κλπ και έχω μπερδευτεί. Το μάτι είναι με γκάζι και έχω ένα μαντεμένιο τηγάνι. Δεδομένου ότι είναι αρκετά χοντρό κομμάτι, πώς θα πετύχω καλό ψήσιμο και μέσα; δε θα το βάλεις επάνω αν δεν το έχεις αφήσει εκτός ψυγείου αρκετή ώρα για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αλλιώς στο κέντρο θα είναι ωμό! Βάλε λίγο λαδάκι, βάλε αλατοπίπερα, δυνατή φωτιά στο μάτι και βάλε τη μπριζόλα σε καυτό τηγάνι. Μόλις ακουμπήσεις την άψητη μεριά και νιώσεις μία ελαφριά ζέστη γύρνα την. (σίγουρος τρόπος για να μην είναι rare στο κέντρο αλλά να είναι medium προς ψημένο για όσους δε θέλουν αίματα) Και άσε για μερικά λεπτά και εκείνη τη πλευρά. μόλις τελειώσεις με αυτό βάλε λίγο βούτυρο στο τηγάνι γύρισε το κομμάτι για ένα λεπτό και απο τις πλαϊνές μεριές να ροδίσει και απο εκεί (αφού είναι χοντρό όπως λες) Βάζε με ένα κουτάλι βούτυρο και στη μεριά που δεν ακουμπάει στον πάτο του τηγανιού για να συνεχίσει να ψήνεται αλλά και να διατηρηθεί ζουμερό. Βγάλε απο το τηγάνι και άσε το να ξεκουραστεί 1-2 λεπτά πριν το σερβίρεις.' ΥΓ Μπορείς στο λάδι να προσθέσεις μία σκελίδα σκόρδο με τη φλούδα και φρέσκο θυμάρι για έξτρα άρωμα. Μη σε φοβίζει το σκόρδο δε θα μυρίσει το κρέας αλλά θα του δώσει μία έξτρα πινελια 5 Quote Link to post Share on other sites
filthy_dwarf Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 το ότι έχεις μαντέμι μεγάλο ατού. άφησε να πιει το τηγάνι πρώτα λίγο λαδι να γίνει αντικωλλιτικό 1 Quote Link to post Share on other sites
jax7480 Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 Να προσθέσω πως σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κρέατα, το μοσχαρίσιο που είναι για σχάρα το αλατοπιπερώνουμε, μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε μία ώρα για να έρθει σε θερμοκρασία χώρου μαζί με το αλάτι και πιπέρι. 2 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts