Jump to content



Αναβάθμιση κάρτας γραφικών


Recommended Posts

Καλησπερα παιδια καλως σας βρηκα θα ηθελα τα φωτα σας για μια αγωρα καρτας γραφικων γυρω στα 250 με 275 euro το πολυ λοιπον ας αρχισω με το μηχανημα μου intel i5 sta 16gb τροφοδοτικο 750w corsair 3 σκληρους 

 

και ειμαι ψημενος για την msi vga r9 380 θα χρειαστω αλλο τροφοδοτικο η αντεχω ακομα θελω τα φωτα σας βοηθεια 

 

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα σε όλους. Δεν ανοίγω καινούργιο θέμα καθώς η περίπτωσή μου είναι σχετική με το υπάρχον. Σκέφτομαι να προβώ σε αναβάθμιση της κάρτας γραφικών που έχω (ΑMD 6850) μιάς και αρχίζει να ζορίζεται πλέον με τα νέα παιχνίδια που κυκλοφορούν. Ο προϋπολογισμός μου είναι μεταξύ 300-400 ευρώ. Θα ήθελα να με βγάλει για 4 τουλάχιστον χρόνια (αν και αυτό είναι πλέον σχετικό με τις ραγδαίες εξελίξεις) και να μπορεί να αποδίδει ultra στα τρέχοντα παιχνίδια. Διαβάζω θετικά σχόλια για την R9 390 το κόστος της οποίας είναι μέσα στα πλαίσιά μου. Θα ήθελα όμως και την γνώμη σας καθώς και κάποιες εναλλακτικές ενδεχομένως λύσεις. Επίσης το τροφοδοτικό μου θα μπορέσει να σηκώσει την νέα κάρτα και θα χωρέσει στο κουτί μου? Το σύστημά μου είναι:

CPU INTEL i5 3570 (1155/3.4GHz/6MB)

MB Gigabyte Z77X-D3H

RAM Corsair 8GB 1600MHz

PSU Corsair VS Series 650W

Case Corsair Carbide 300R

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Αν θέλεις να σε βγάλει 4 χρόνια κάνεις υπομονή μέχρι να βγουν οι νέες κάρτες αυτό το Καλοκαίρι- φθινόπωρο. Αν θέλεις το κάτι παραπάνω μέχρι τότε, πουλάς την 6850 και χτυπάς καμιά καλή προσφορά μεταχειρισμένης στα 100-130€ η οποία θα σου δώσει το κάτι παραπάνω μέχρι να έρθει ο καιρός να αγοράσεις την καινούρια κάρτα.

 

Τώρα μεταξύ 300 και 400 μόνο σε 390 μπορείς να πεις ότι θα πας και θα είναι future proof, αλλά αν οι διαφορές επιδόσεων και υποστήριξης του DX12 από την νέα γενιά είναι σημαντικές έναντι της υπάρχουσας, ούτε 12 μήνες δεν θα την κρατήσεις. Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό αυτό το "ultra στα τρέχοντα παιχνίδια" με έως 400€. Νομίζω ότι απλά δίνεις λίγα για αυτά που ζητάς.

Link to comment
Share on other sites

Στα 300-400 ευρω παιζουν οι gtx 970/r9 390. Οι μτχ πλησιαζουν στα 300, οι καινουριες στα 400. Σε τι αναλυση παιζεις; Αν εισαι στα 1080p τοτε και οι δυο μπορουν να σου "ψιλο"-μαξαρουν τα σημερινα παιχνιδια. Θα μπορεσεις δλδ να ultrαρεις textures στα περισσοτερα ΣΗΜΕΡΙΝΑ παιχνιδια αλλα ολο και καποιες παραχωρησεις θα κανεις οι οποιες ομως δε θα φερουν δα και το τελος του κοσμου ουτε θα επηρεασουν τοσο πολυ στο οπτικο αποτελεσμα. Σε βαθος 3-4 ετων και δεδομενου οτι θα μεινεις σε αναλυση 1080p νομιζω και οι δυο θα κρατησουν αλλα οσο περναει ο καιρος καποια settings θα πρεπει να τα χαμηλωνεις. Τωρα αν μπορεις να περιμενεις τις καινουριες γενιες για κανενα τετραμηνο, περιμενε, αλλα νομιζω πως και με τις υπαρχουσες καρτες μια χαρα δουλεια θα κανεις. Οι καινουριες καρτες θα ενσωματωνουν τεχνολογιες που νομιζω καποιος θα τις ευχαριστηθει στα ακριβα μοντελα που θα παιξουν και σε μεγαλυτερες αναλυσεις. Παρε για παραδειγμα και τις Fury της AMD που ηρθαν με HBM μνημη με ατελειωτο bandwith αλλα στα 1080p δεν ωφελησαν εντελως καθολου.

Το τροφοδοτικο σου θα σε καλυψει σιγουρα για την gtx 970 και κατα 99% για την 390, αναλογως με την ηλικια του και το ποσο ταλαιπωρημενο ειναι συν το ποσα ακομα περιφερειακα τροφοδοτει(fans, fan controllers, σκληρους δισκους κλπ)

Η παρατηρηση του @yanni για το dx12 ειναι σωστη αλλα μονο στην περιπτωση που το λειτουργικο σου ειναι τα windows 10 και αν σκοπευεις τουλαχιστον καποια στιγμη να τα βαλεις. Αν οχι, απλα δεν μας απασχολει!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Σκέφτομαι πως η νέα γενιά καρτών μέχρι να στρώσει στην αγορά και από θέμα τιμολόγησης αλλά και αξιοπιστίας θα περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος. Δουλεύω σε ανάλυση 1080 και δεν προβλέπω να αλλάζει αυτό. Το λειτουργικό μου είναι Windows 7 και ούτε αυτά τα αλλάζω. Η 390 δεν υποστήρίζει DX12? Το τροφοδοτικό έχει πάνω εκτός από αυτά που αναφέρω 1 SSD, 2 HDD, 1 BLU-RAY και 2 Fans του case. Εναλλακτικά μήπως θα ήταν καλύτερα να πάω σε μία καλή mid-ranged κάρτα που θα αποδίδει αρκετά αξιοπρεπώς τα σημερινά παιχνίδια και με χαμηλότερο κόστος αγοράς η οποία θα με κρατήσει για 2 χρόνια και τότε να ψάξω για κάτι καλύτερο?

Link to comment
Share on other sites

Και οι δυο καρτες που ειναι μεσα στο μπατζετ σου υποστηριζουν dx12. Απλα το dx12 ει αι feature των windows 10. Απο τροφοδοτικο εισαι οκ. Τωρα για το αν θα παρεις τωρα καρτα και αν θα την ξανα αλλαξεις σε δυο χρονια, απο σενα εξαρταται. Αν εχεις διαθεση ξανα για αναβαθμιση κλπ..

Link to comment
Share on other sites

Η 380 δεν είναι άσχημη κάρτα, αλλά δεδομένου ότι ψάχνεις για Ultra ρυθμίσεις, μπορεί να μετανιώσεις την αγορά μιας κάρτας μεταξύ 200 και 300 ευρώ. Αν βρεις καμιά 7950-7870-αντίστοιχη Nvidia, μεταξύ 100-140€ θα έλεγα να κινηθείς προς τα εκεί και να ξανά δεις το θέμα σε έναν χρόνο. Αλλιώς φουλ για πάνω από 300 και όσο αυτή κρατήσει. Απλά, θεωρητικά, δεν είναι η καλύτερη περίοδος αυτή εδώ για επενδύσεις σε κάρτες.

 

Υ.Γ. Οι μεταχειρισμένες έχουν πάντοτε ρίσκο για αυτό και δεν γράφω για καμιά μεταχειρισμένη 290-370-390 που ίσως τελικά να είναι και η καλύτερη λύση αν σου κάτσει κάπου στα 250-270€, πολύ περισσότερο αν έχει και υπόλοιπο εγγύησης.

Έγινε επεξεργασία από yanni
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.