Jump to content



Λογοι που με κάνουν να μην θέλω να γυρίσω στην Ελλάδα


jax7480

Recommended Posts

 

πριν 1 ώρα, το μέλος jax7480 έγραψε:

Δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο νήμα για να γράψω τα παρακάτω αλλά θα πω δυο κουβέντες έτσι, απλά γιατί θέλω να τα βγάλω από μέσα μου.

Πες τα καλέ μου άνθρωπε, επειδή νόμιζα ότι είμαι περίεργος και τσάμπα νευριάζω. Όποτε βρεθεί ευκαιρία και σ'ένα χρόνο που τελειώνει το δάνειο έχω φύγει.

Πας με το αυτοκίνητο και είτε ο μπροστά πετάει έξω τα σκουπίδια από το παράθυρο, είτε έχει το κινητό περνάει στοπ, κόκκινο στα @@,\/ τους (πόσα σκαμπίλια...). Γονείς περπατάνε και έχουν το παιδί απ'την πλευρά του δρόμου, για τα μηχανάκια αμέτρητα παραδείγματα, τρικάβαλα, σούζες στην διαχωριστική, μαγκιές κλανιές. Πεζός περνάει στενό,δρόμο με ακουστικά ή χαζεύει στο κινητό χωρίς να ελέγξει.

Άλλος ανεβαίνει στενό που έχει απαγορευτικό και μου ζητάει τα ρέστα επειδή χτύπησε στον καθρέφτη μου, άλλη με είπε τρελό επειδή σταμάτησα σε Στοπ όσο ήταν το κάρο που οδηγούσε. Για το παρκάρισμα όπως τα είπες ακόμα και σε περιπτώσεις που έχει χώρο για 3 νταλίκες, όχι θα παρκάρω πάνω στην στροφή και όχι δίπλα στο πεζοδρόμια στην μέση του δρόμου, άντε μετά να στρίψει το λεωφορείο. Σταματάω χωρίς προειδοποίηση για να μιλήσω σε κάποιον, άντε γειά. Οι δρόμοι μπ....λο. Και πόσα άλλα, σεβασμός και παιδεία μηδέν.

 

Έγινε επεξεργασία από idonthave
  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Γιατι να σε πει καποιος μισελληνα η ανθελληνα; Οχι μονο μιλας σωστα,αλλα αυτα που γραφεις και πολυ light τα βρισκω να σου πω την αληθεια. Ας ειχαμε ενα συστημα υγειας σωστο,ενα συστημα παιδειας σωστο και ας υπηρχαν και σκυλια στα μπαλκονια και καγκουρες με φασαριοζικες εξατμισεις. Απο τα τελευταια που με απασχολουν ειναι αυτα... Οταν πρεπει να περασεις ολοκληρη γραφειοκρατια για να "γραψεις" και να παρεις 5 φαρμακα η ενα επιδομα που σου χορηγουταν (καποτε) λογω καποιας ασθενειας, τι σημασια εχουν τα μηχανακια; Οταν τα παιδια περνανε τις ταξεις απο το δημοτικο μεχρι και το λυκειο χωρις καν να ελεγχει καποιος αν οντως εχουν μαθει εστω τα στοιχειωδη πραγματα, γιατι να με ενοχλει το αποτελεσμα ολου αυτου που ειναι οι ξερολες και οι "εχω-παντα-δικιο" τυποι;

 

Η διδασκαλια της δημοκρατιας απο τους αρχαιους ελληνες 2.500 χρονια πριν, ειναι κατι για το οποιο εμεις οι συγχρονοι ελληνες δεν εχουμε κανενα δικαιωμα να περηφανευομαστε. Ουδεμια σχεση εχουμε με τους προγονους μας σε τροπο σκεψης, παιδεια, πολιτισμο... Αυτοι διδαξαν δημοκρατια, εμεις διδασκουμε παπανδρεουδες και μητσοτακηδες. Διδαξαν εργασια, μελετη, προκοπη, πειθαρχια και ενα σωρο αλλες αρετες ενω εμεις ειμαστε master στο πως να μπουμε στο δημοσιο, πως να βαλουμε βυσμα αν δεν ειμαστε οι ιδιοι, πως θα κολλησουμε μερες για να βγει 3ημερο η 4ημερο το ΣΚ... Και δε τα διδασκουμε απο χθες, 40-50 χρονια ολοκληρα τα διδασκουμε!

Ακου εκει να συγκριθουμε με τους προγονες μας!!! Απο που κι ως που;;; :p

 

Οποιος μπορει να φυγει, φευγει χθες! Ουτε συναισθηματισμους θελει ουτε τιποτα. Οταν η πατριδα μπορεσει να μας αντιμετωπισει ΑΠΛΩΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ τοτε να το ξανασκεφτουμε... Δυστυχως εγω δεν μπορω να φυγω... 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Εχω γυρισει εδω και δυο χρονια σχεδον απο το εξωτερικο.
Ενα πραγμα θελει στα 18-19 να επιβαλει το κρατος σε ολους σε αυτη τη χωρα να ζησουν στο εξωτερικο εστω για 6μηνες - 1 χρονο.
Μονο ετσι θα καταλαβουν πως ειμαστε αθλιοι στα παντα.

Αγαπαω το τοπο που μεγαλωσα αλλα μισω σχεδον τα παντα τωρα πια.
Οπως ειπες εχουμε ενα τοπο διαμαντι αλλα το εχουμε καλυψει με σκατα.
Ψυχολογικα επισης παρα πολλα. Ηρθε και αυτη η κριση με τους αθλιους να κυβερνουν και εγινε η χωρα αυτη ενας βοθρος.

Σε αυτο συμβαλει ολο το συστημα.
Ειδες ποτε κανεναν να του μπιπ το σπιτι ολοκληρο που περναει με κοκκινο;
Να του γινεται αφαιρεση του διπλωματος επειδη εστελνε sms ή μιλουσε στο κινητο ή εβγαζε selfie για το fb?
Ειδες κανεναν να αντιδραει που ο αλλος περναει με κοκκινο;
Ζουμε σε απολυτη αναρχια  κανεις δεν ακολουθει το νομο ουτε οι ιδιοι οι κυβερνητες.
Ο αλλος δεν θα σου κοψει φπα γιατι ετσι γουσταρει και αν του ζητησεις την αποδειξη ή θα το παιξει τρελιτσα ή θα βγει και απο πάνω.

 

Το εχω πει και θα συνεχιζω να το λεω.

Οταν δουμε εφαρμογη του κοκ  & σωστη ασφαλτο  και οταν παψει να παιρνει τα πρωταθληματα μια ομαδα, διχως να υπαρχουν πιθηκια στο γηπεδο (δεν βλεπω μπαλα ουτε ειμαι σε καμια ομαδα το θεωρω χασιμο χρονου) τοτε μονο θα εχουμε κανει ενα βημα μπροστα ως χωρα.  
 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Πέρα του ότι συμφωνώ σε όλα όσα έγραψες, το πιο θλιβερό είναι όταν πας να παλέψεις για το δίκιο σου, συνήθως βρίσκεις τον μπελά σου. Σε όσες περιπτώσεις κάποιο σίχαμα με θράσος πάει να κάνει το δικό του, όπως η κυρία με το καλαθάκι στο σουπερ μάρκετ, αν της πεις κάτι, φωνάξεις τον υπευθυνο ή κάνεις φασαρία τέλος πάντων, θα τύχει να είναι καμια γνωστή με Χ Υ δικηγόρο φίλο δήμαρχο μπατζανάκη και δεν ξέρω και γω τι, και απλά θα παιδευεσαι και θα βλαστημάς την ώρα και τη στιγμή που ασχολήθηκες.
Δεν ξέρω αν είχες όρεξη να ασχολείσαι με αυτά όταν συνέβαιναν μπροστά σου ή αν πίστευες ότι δεν άξιζε να αναλώσεις το χρόνο σου (γιατί όπως είπες δεν αλλάζει τίποτα) αλλά όσες φορές το έχω κάνει εγώ απλά δεν κέρδισα τίποτα παρά μόνο έχασα την ψυχραιμία μου και χαλάστηκα ψυχολογικά.
Είναι θλιβερή η κατάτασταση και όντως δεν φαίνεται να μπορεί να αλλάξει τίποτα και όχι γιατί το έχουμε στο "αίμα" μας αλλά γιατί όπως είπα όταν πας να κυνηγήσεις το δίκιο σου, ΤΣΟΥΠ εμφανίζεται η κυρία με τον φίλο πολιτικό/δήμαρχο/δικηγόρο/αστυνομικό και όσο δίκιο και να είχες, άντε γεια. Με λίγα λόγια δεν υπάρχει κανένας νόμος να σε προστατέψει ότι και να κάνεις. Οι νόμοι καμπύλωνουν όποτε τους συμφέρει (απλά επειδή έχουν ένα μέσο) και δεν μπορείς να είσαι καλύμενος για τίποτα. Και ΝΑΙ η μισή ελλάδα έχει μέσο γιατί έτσι έχουμε μάθει να λειτουργούμε. Ο καθένας για την πάρτυ του και για τους δικούς του μόνο. Μέχρι εκεί.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, giorgos2187 said:

Ας ειχαμε ενα συστημα υγειας σωστο,ενα συστημα παιδειας σωστο και ας υπηρχαν και σκυλια στα μπαλκονια και καγκουρες με φασαριοζικες εξατμισεις. Απο τα τελευταια που με απασχολουν ειναι αυτα... Οταν πρεπει να περασεις ολοκληρη γραφειοκρατια για να "γραψεις" και να παρεις 5 φαρμακα η ενα επιδομα που σου χορηγουταν (καποτε) λογω καποιας ασθενειας, τι σημασια εχουν τα μηχανακια; Οταν τα παιδια περνανε τις ταξεις απο το δημοτικο μεχρι και το λυκειο χωρις καν να ελεγχει καποιος αν οντως εχουν μαθει εστω τα στοιχειωδη πραγματα, γιατι να με ενοχλει το αποτελεσμα ολου αυτου που ειναι οι ξερολες και οι "εχω-παντα-δικιο" τυποι;

 

Γιώργο αν μου επιτρέπεις να χρησιμοποιήσω το μήνυμα σου, φοβάμαι πως αυτός είναι και ο σημαντικότερος  λόγος που έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε.

Άτομα που αν και φαινομενικά συμφωνούν μεταξύ τους, βρίσκουν κάποιο παραθυράκι να βγάλουν τον εαυτό τους απέξω.

 

Ο απλός πολίτης δεν μπορεί να φτιάξει το σύστημα υγείας ή παιδείας ή δεν ξέρω τι άλλο. Αυτά περιμένει από άλλους να τα κάνουν.

Μπορεί όμως να εκπαιδεύσει το σκυλάκι του που έχει φυλακισμένο στο μπαλκόνι, μπορεί να απαιτεί σε ΚΑΘΕ συναλλαγή του απόδειξη και μπορεί να φτιάξει το αυτοκίνητο/μηχανάκι του να είναι νόμιμο (και αθόρυβο).

 

Μην ξεχνάμε πως το μεγαλύτερο ταξίδι ξεκινά με ένα βήμα! Ε ας μην περιμένουμε να το κάνει κάποιος άλλος αυτό το βήμα.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

πριν 10 λεπτά, το μέλος djkostas έγραψε:

 

Γιώργο αν μου επιτρέπεις να χρησιμοποιήσω το μήνυμα σου, φοβάμαι πως αυτός είναι και ο σημαντικότερος  λόγος που έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε.

Άτομα που αν και φαινομενικά συμφωνούν μεταξύ τους, βρίσκουν κάποιο παραθυράκι να βγάλουν τον εαυτό τους απέξω.

 

Ο απλός πολίτης δεν μπορεί να φτιάξει το σύστημα υγείας ή παιδείας ή δεν ξέρω τι άλλο. Αυτά περιμένει από άλλους να τα κάνουν.

Μπορεί όμως να εκπαιδεύσει το σκυλάκι του που έχει φυλακισμένο στο μπαλκόνι, μπορεί να απαιτεί σε ΚΑΘΕ συναλλαγή του απόδειξη και μπορεί να φτιάξει το αυτοκίνητο/μηχανάκι του να είναι νόμιμο (και αθόρυβο).

 

Μην ξεχνάμε πως το μεγαλύτερο ταξίδι ξεκινά με ένα βήμα! Ε ας μην περιμένουμε να το κάνει κάποιος άλλος αυτό το βήμα.

Φυσικα επιτρεπεται, συζητηση κανουμε. Σε οσα λες, συμφωνω 1000% αδιαμφισβητητα. Απλα με το μυνημα μου ηθελα να τονισω οτι εκτος απο τα προβληματα της καθημερινοτητας που προκυπτουν απο παραβατικη συμπεριφορα συμπολιτων μας, εδω στην Ελλαδα υπαρχουν πολυ μεγαλυτερα, σημαντικοτερα, πιο θεμελιωδη η οπως θελεις ονομασε το. 

Το ποστ του @jax7480 ξεκιναει με τη συγκριση της διαβιωσης στην Ελλαδα και τη Νορβηγια και κυριως εκει βασιστηκα. Οσον αφορα τη διαβιωση λοιπον αυτη κοθοριζεται πολυ περισσοτερο απο τις παροχες του κρατους παρα απο τα σκυλια η τα μηχανακια. Ετσι πιστευω εγω τουλαχιστον... Ενα θορυβωδες μηχανακι, ενα σκυλι που γαβγιζει μπορω να το αντιμετωπισω προσωπικα ειτε με το καλο ειτε με το κακο. Ακομα και αν δεν μπορεσω, δεν θα σκεφτω να αλλαξω χωρα επειδη εχω εναν γειτονα ταγαρι. Το πολυ να αλλαξω μια γειτονια, η να αλλαξω πολη ωστε να ζω πιο ησυχα μακρυα απο θορυβους απο μηχανες, αμαξια κλπ. Στη Σαλαμινα που ζω, εχω συναντησει πολλους ανθρωπους που ζουσαν σε Πειραια η Αθηνα και μετακομισαν εδω για να αλλαξουν το θορυβωδες και βαβουριοζικο περιβαλλον και τα καταφεραν. Ενα κατεστραμμενο συστημα υγειας ομως, μια ανυπαρκτη παιδεια που δεν μορφωνει αλλα εκπαιδευει παιδια να αποστηθιζουν και να χειριζονται μαθηματικους τυπους, μη εφαρμογη του νομου ακομα και απο τους ιδιους τους φορεις, ανυπαρκτες υποδομες σε οτιδηποτε (δρομοι, αθλητικες εγκαταστασεις, παρκα κλπ κλπ) ναι, ειναι λογοι που θα μπορουσαν να οδηγησουν καποιον στα να ξεριζωθει και να αλλαξει χωρα! 

 

Ναι σιγουρα ακομα και οι μικρες αλλαγες προς το καλυτερο ειναι σημαντικες. Αλλα ακομα και να συμορφωθουν ολοι οι παραβατικοι και να μην ξανα ακουσεις εξατμισεις, σκυλια που γαβγιζουν, να μην ξαναδεις κυρατσες να παρκαρουν σε θεσεις ΑΜΕΑ η Ελλαδα θα εξακολουθει να ειναι πολυ αφιλοξενο (και επικινδυνο) μερος για να ζεις.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω στα περισσότερα, ως προς την παιδεία του μεγαλύτερου μέρους της φυλής μας. Όμως σε βρίσκω λάθος σε σκεπτικά όπως αναφέρεσαι:

πριν 4 ώρες, το μέλος jax7480 έγραψε:

... Το κακό είναι πως είναι και "γνωστοί" και δεν μπορείς να μαλώσεις/κάνεις καταγγελία whateva.

Κι αυτό γιατί με τη λογική αυτή, απλά κλείνεις τα μάτια και αποδέχεσαι τις συμπεριφορές αυτές. Και με την ίδια την οικογένεια μου θα μαλώσω. Δυστυχώς ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσεις καταστάσεις ασέβειας, είναι πέραν της οικοδόμησης παιδείας σε βάθος όμως χρόνου, μόνον η "τιμωρία". Στην Ισπανία, για να τους "μάθουν" να φοράνε κράνη, χρειάστηκε να τους κατάσχουν τα δίκυκλα σε όσους δεν φορούσαν. Με εφαρμογή του μέτρου, όχι για 1-2 μήνες, όπως παρόμοια "πρόστιμα" που μπορεί κάποιος να πει επιβλήθηκαν κι εδώ, αλλά μόνιμα. Δυστυχώς το πρόβλημα είναι βαθύτερο από τον μέσω πολίτη. Είναι καθαρά θέληση πολιτείας και τον κυβερνώντων.
 

Προσωπικά είχα(και έχω) την ευκαιρία να φύγω από την χώρα, αλλά επέλεξα πως "πρέπει" να παραμείνω, αν θέλω αύριο κάτι να αλλάξει. Πρέπει να είμαι και να είμαστε όλοι, ένας από αυτούς που θα δουλέψουν για να το αλλάξουν, αν θέλουμε πραγματικά να αλλάξει η κατάσταση και όχι απλά να κλαιγόμαστε ρίχνοντας τις ευθύνες πάντοτε στους άλλους. Γιατί όλοι μας φταίμε. Φταίει εκείνος που είναι ασεβής/κάφρος κτλ, αλλά φταίω κι εγώ που δεν έκανα κάτι για να μην είναι. Δεν θα γίνει από την μία μέρα στην άλλη, αλλά κάποια στιγμή θα γίνει.

Link to comment
Share on other sites

Μεγαλο θεμα ανοιξε και απλα θα συμμετεχω γιατι εχω σκασει. Μια απ'τα ιδια θα πω με δικα μου λογια.. Η χωρα αυτη γεννησε τον πολιτισμο.. την παρατησε και εφυγε χωρις να κοιταξει πισω. Εχουμε κανει τους αρχαιους εμπορευμα και ολοι οι αλλοι πρεπει να μας σεβονται γι'αυτο. Ειναι σαν να λεμε "Η μανα μου ειχε φτιαξει ενα φαΐ πριν 30 χρονια και ολοι το θυμουνται!"

Εσυ ρε φιλε τι εκανες απο κει και περα; Μεγαλωσα βλεποντας γυρω μου βολεμα, λαμογια αλητεια τζαμπα μαγκια και απατεωνισκους που αντι να θελουν να πατανε στα ποδια τους θελουν να υπηρετουν το αφεντικο για να φανε τα ψιχουλα στο τελος και ειναι περιφανοι κιολας! Δε θα παμε μπροστα γιατι δεν εχουμε παιδεια κι αν αυτη λειπει βραστα. Αγαπω τη χωρα μου γιατι θαυμαζω αυτους που εσπασαν τα κοκκαλα τους να την υπερασπιστουν και να την χτισουν, οχι τα αγαλματα αλλα τους ανωνυμους.. ακουω τον υμνο μας και λυπαμαι αντι να γεμιζω περιφανεια γιατι πως τους τιμαμε ολους αυτους;

Αν θες να κανεις τη διαφορα σε καταπνιγουν και εισαι σαν το μαυρο προβατο.. δε θα πω αλλα ειπαν τα αλλα παιδια πολλα. Θελω να φυγω για να δω πως ειναι να ισχυει το αυτονοητο αλλα δεν μπορουμε ολοι δυστυχως.. "Ζωη οχι φτιασιδωμα"

 

Αυτα..

Έγινε επεξεργασία από Seek & Find
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Και γω γύρισα πριν 2 έτη από έξω(προσπαθώ να ξαναφύγω) και θέλω να πω δύο πράγματα για την εποχή που ζούμε στην Ελλάδα:

1) Κανείς δεν σέβεται κανέναν και την ίδια στιγμή απαιτεί/ουν σεβασμό!

2) Στην ζούγκλα με τον ταρζάν έχουν πολύ μεγαλύτερη οργάνωση απ'οτι έχουμε εμείς εδώ!!

Φυσικά λυπάμαι γι αυτήν την κατάσταση αλλά και γω, πριν βγω έξω, δεν το είχα καταλάβει σε αυτον τον βαθμό.

 

ΥΓ Έζησα σε ένα χωριό και σε μία πόλη της Γερμανίας.

Έγινε επεξεργασία από optimogar
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Κι εγω θελω να πω τα δικα μου. Φυσικα συμφωνω με ολα στο αρχικο ποστ αλλα διαφωνω με καποια επομενα, στο παρακατω σημειο. Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να κατσω εδω και να προσπαθησω να αλλαξω τα κακως κειμενα. Για ποιον ζω, για μια καλυτερη Ελλαδα? Γι'αυτο παλευουν οι πολιτικοι μας (insert lol here). Για μενα ζω, και παλευω για να ζω οσο καλυτερα μπορω εγω και η οικογενεια μου. Γιατι να ξοδευω την ψυχικη μου ηρεμια, τα λεφτα μου σε δικηγορους, και να κοβω χρονια απο τη ζωη μου με νευρα και αγχος προσπαθωντας να αλλαξω αυτο το μπουρδελο? Το επιχειρημα 'εφυγες αντι να κατσεις να παλεψεις' στα αυτια μου ακουγεται οπως το 'γιατι θαλασσοπνιγονται? να κατσουν στη συρια να πολεμησουν'. Πριτς!

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα με όσα λέτε αλλά γιατί έγιναν όλα αυτά; Γιατί η Ελλάδα έχει καταντήσει έτσι;

 

Δε νομίζω να φταίνε μόνο οι πολιτικοί ούτε μεμονωμένα κάποιοι άνθρωποι, σαν σύνολο έχουμε πρόβλημα και δυστυχώς δεν γίνετε θα λυθεί εύκολα.

Θεωρώ ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην παιδεία και από κει να μπουν οι βάσεις για όλα τα υπόλοιπα.

 

Και τέλος, επειδή η μάζα έχει τεράστια δύναμη θα πρέπει να αλλάξει κ αυτή. Γιατί ναι μεν μπορεί να κάνεις κάτι εσύ σωστά, να σου γίνει συνήθεια αλλά πολύ εύκολα μπορεί να έρθει η μάζα και να σε παρασύρει. Αν δεν τα καταφέρει, τότε θεωρώ ότι (όντως) έχεις καταλάβει εις βάθος γιατί το κάνεις.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, chrooooo said:

Κι εγω θελω να πω τα δικα μου. Φυσικα συμφωνω με ολα στο αρχικο ποστ αλλα διαφωνω με καποια επομενα, στο παρακατω σημειο. Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να κατσω εδω και να προσπαθησω να αλλαξω τα κακως κειμενα. Για ποιον ζω, για μια καλυτερη Ελλαδα? Γι'αυτο παλευουν οι πολιτικοι μας (insert lol here). Για μενα ζω, και παλευω για να ζω οσο καλυτερα μπορω εγω και η οικογενεια μου. Γιατι να ξοδευω την ψυχικη μου ηρεμια, τα λεφτα μου σε δικηγορους, και να κοβω χρονια απο τη ζωη μου με νευρα και αγχος προσπαθωντας να αλλαξω αυτο το μπουρδελο? Το επιχειρημα 'εφυγες αντι να κατσεις να παλεψεις' στα αυτια μου ακουγεται οπως το 'γιατι θαλασσοπνιγονται? να κατσουν στη συρια να πολεμησουν'. Πριτς!

Οι επιλογές που κάνει κάθε άνθρωπος για τον ίδιο και την οικογένειά του δεν είναι "σωστές" ή "λανθασμένες". Ποτέ δε θα κατηγορήσω κάποιον που κάνει την αντίθετη από τη δική μου. Όμως το πρόβλημα της χώρας μας είναι μια συλλογική, κοινωνική Τραγωδία των Κοινών (https://el.wikipedia.org/wiki/Τραγωδία_των_Κοινών) και στεναχωριέμαι όταν βλέπω άλλοι να κάνουν την "εύκολη" επιλογή. Βεβαίως δεν υπάρχει τίποτα πραγματικά εύκολο στο να ξεσπιτωθείς και να φύγεις, αλλά παραδέχομαι ότι για κάθε έναν ατομικά ίσως είναι πιο ευνοϊκό να εγκαταλείψει την προσπάθεια και να στοχεύει απλά να βελτιώσει τη ζωή του. Κι εγώ έχω υποκύψει στον πειρασμό κατά καιρούς.

 

Όμως, αυτό μας στερεί το δικαίωμα να γκρινιάζουμε. Ας πάρουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Η Παιδεία, που προαναφέρθηκε, είναι δημόσιο αγαθό που προσφέρεται σε ανεπάρκεια στη χώρα μας. Αλλά όταν ευτελίζουμε το σχολείο και το αποκαλούμε "μπουρδέλο" μπροστά στα παιδιά μας, όταν βαφτίζουμε άχρηστους και τεμπέληδες τους δασκάλους που υποτίθεται πρέπει να τα εκπαιδεύσουν, όταν απαιτούμε να πληρωθούν με τον κατώτατο δυνατό μισθό, για να μας τονωθεί ένα στρεβλό αίσθημα κοινωνικής ισοπέδωσης, είμαστε μέρος της λύσης ή του προβλήματος;

 

Δε λέω, μπορεί αν φτάσω στο ίδιο σημείο, να έχω εξαντληθεί κι εγώ από την προσπάθεια και να κάνω τα ίδια. Όμως θέλω να ελπίζω ότι πρώτα θα έχω προσπαθήσει να μάθω ο ίδιος στα παιδιά μου ό,τι δεν μπορούν να μάθουν στο σχολείο, θα τους έχω εξηγήσει ότι αν έχουν κάποιον άχρηστο δάσκαλο δε σημαίνει ότι είναι άχρηστος ο θεσμός του σχολείου και ότι είναι και δική τους ευθύνη να διατηρήσουν και να βελτιώσουν ό,τι βρήκαν εκεί.

 

Διαφορετικά, στο τέλος θα τα βρω σε καμία "κατάληψη", να καίνε θρανία, καρέκλες και βιβλία και δε θα δικαιούμαι να πω τίποτα, αν εγώ πρώτος είχα απαξιώσει τον θεσμό που θα έπρεπε να υπερασπίζομαι.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

@acct, λυπάμαι που το λέω, αλλά ο κύριως λόγος που έφυγα ήταν όλα τα παραπάνω. Και όχι, προσωπικά δεν έχω την όρεξη να βάλω μυαλό σε κανέναν και γιατί να το κάνω εγώ ή ο οποιοσδήποτε "εγώ".

Γιατί θα πρέπει στον κάφρο που με είπε μ@λάκα να πω το αυτονόητο, ότι δεν παρκάρουμε στο σούπερ μάρκετ στις θέσεις για εγκύους γιατί πολύ απλά είναι θέση για εγκύους, γιατί η έγκυος ρε καρναβάλι είναι αυτή που δεν πρέπει να περπατήσει 200 μέτρα παραπάνω για να πάει στο σούπερ μάρκετ και όχι εσύ με την κοιλάρα.

Γιατί θα πρέπει να καλέσω τον υπεύθυνο στο σούπερ μάρκετ για να πει στην "κυρία" ότι, ξέρεις ΜΩΡΗ, το καλαθάκι το παίρνουμε και το γεμίζουμε δεν το αφήνουμε μπροστά στο ταμείο για να μπούμε πρώτοι.

Γιατί θα πρέπει να κάτσω να μαλώσω με τους ιδιοκτήτες σκύλων στο πάρκο, με απειλή της σωματικής μου ακεραιότητας όταν η ταμπέλα η γ@μημένη γράφει ΞΕΚΑΘΑΡΑ πως απαγορεύονται τα σκυλιά;

Γιατί θα πρέπει να μαλώσω με τους ιδιοκτήτες σκύλων στην πολυκατοικία όταν γαβγίζουν τα σκυλιά τους στο μπαλκόνι μέρα-νύχτα;

Η απάντηση είναι πως ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ από τα παραπάνω αν ο άλλος δεν με είχε χεσμένο και δεν σκεφτόταν μόνο το τομάρι του κάτι που δυστυχώς δεν ισχύει.

 

Παραδείγματα ένα σωρό, μυαλό όμως 0. Και πως να υπάρχει όταν οι κυβερνήσεις αλλάζουν επειδή ο ένας έταξε 153.000 δρχ σύνταξη και ο άλλος 151.000 δρχ.

 

 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.