Δημοφιλής Δημοσίευση karmen1983 Φεβρουάριος 15, 2019 Author Δημοφιλής Δημοσίευση #1761 Φεβρουάριος 15, 2019 Αντε να σας παω σε αλλα λημέρια. Αλλαγη υφασματος σε καρέκλες τραπεζαριας. Σιγα σιγα ολα με ενοχλουνε και ολα θελω να τα αλλαξω. Οποτε καρεκλες τραπεζαριας το επεισόδιο. Αφαίρεση παλιου υφασματος απο το οποιο κρατησα το κατω τμημα μονο, για να χρησιμευσει σαν "καπακι" στο νέο. Ο λογος που το εκανα αυτο και δεν εβαλα εξολοκληρου νεο ηταν για οικονομια, μιας και το διπλης οψης αλεκιαστο που διαλεξα ηταν ακριβο. Μη μου πει κανεις οτι μπορουσα να βαλω φοδρα κλπ διοτι με 2 γατες μεσα στο σπιτι δε θα εκλεινε ουτε 24 ωρες Να πω οτι περισσοτερη ωρα μου πηρε να βγαλω τα παλια υφασματα παρα να βαλω τα καινούρια, παρόλο που ειχα το κατάλληλο εργαλείο. 6 καρεκλες σε 3 και κατι ψηλά ωρες. Ε και κουτσα στραβα σαν κατι καλο να εγινε Και είμαστε πανέτοιμοι για το επομενο τραπεζι 22 1
Asxetius Φεβρουάριος 16, 2019 #1762 Φεβρουάριος 16, 2019 "διοτι με 2 γατες μεσα στο σπιτι " O Λάμπης απέκτησε κοπέλα?
minast Φεβρουάριος 16, 2019 #1763 Φεβρουάριος 16, 2019 1 hour ago, Asxetius said: "διοτι με 2 γατες μεσα στο σπιτι " O Λάμπης απέκτησε κοπέλα? Την Κατερίνα, έχεις χάσει επεισόδια 2
Δημοφιλής Δημοσίευση Asxetius Φεβρουάριος 23, 2019 Δημοφιλής Δημοσίευση #1764 Φεβρουάριος 23, 2019 Το μπιλιάρδο το ξεκίνησα πριν 6 μήνες Κόπηκαν 4 κομμάτια MDF χωρίς καπλαμά με πάχος 4mm με το Laser. Κολλήθηκαν τα 3 πρώτα στρώματα με ξυλόκολλα και χρησιμοποιήθηκαν τα "μανταλάκια" και 2 μικροί σφικτήρες. μετά κολλήθηκε το τελευταίο κομμάτι που ήταν τα τοιχώματα του μπιλιάρδου... χρησιμοποιήθηκαν πάλι τα "μανταλάκια"... ...μετά έδωσα κλίσεις στα πλαινά με το γυαλόχαρτο.... ...κολλήθηκαν οι καπλαμάδες με ξυλόκολλα περιμετρικά... χρησιμοποιήθηκαν μεγάλοι σφικτήρες.... ...και μετά οι καπλαμάδες από πάνω.... ... μετά καθαρίστηκαν... ...τρίφτηκε με γυαλόχαρτο όλο και έγινε κάπως έτσι... .... μετά έπεσε βερνίκι διάφανο ματ (σπρευ) 2-3 στρώματα... Eκοψα τα εσωτερικά τοιχώματα MDF 4mm και τα έδωσα κλίση με το γυαλόχαρτο. Σε αυτό σημείο έπεσε πολύ σκέψη.... Η τσόχα.... Εκοψα στο Laser ύφασμα για το κάτω μέρος (εύκολο) Μετά ήταν το ντύσιμο στα εσωτερικά τοιχώματα.... εκεί υπήρχε θέμα.... με τις άκρες.... με τα διπλώματα του υφάσματος που έπρεπε να γίνουν. Σκέφτηκα το χνουδωτό χαρτί που βάζουν στο εσωτερικό των συρταριών. Δεν.... Σκέφτηκα διάφορα... και τελικά βρέθηκε αυτό το μαγικό υλικό.... Σκόνη βελούδο... έριξα πράσινο χρώμα (σπρευ) στην περιοχή που ήθελα... (χαρτοταινία στα υπόλοιπα σημεία ) ...μετά έβαλα σε ένα σουρωτήρι την σκόνη και έριξα πάνω στο νωπό χρώμα. Ωρες μετά.... ανατροπή του αντικειμένου... έπεσε η σκόνη που δεν κόλλησε.... και συγκεντρώθηκε για να χρησιμοποιηθεί κάπου αλλού. Το ίδιο έκανα και με τα κομμάτια για τα εσωτερικά τοιχώματα του μπιλιάρδου. Οταν είχαν στεγνώσει όλα. Πήρα 2πλης όψης κολλητική ταινία διάφανη και κόλλησα τα κομμάτια στα τοιχώματα του μπιλιάρδου. Την βάση του μπιλιάρδου την είχα από το air-hockey. Κάποια στιγμή θα κάνω άλλη βάση πιο ξύλινη στην όψη Λοιπόν... μετά από 6 μήνες... επιτέλους έχουμε μπιλιάρδο. 19 4
Δημοφιλής Δημοσίευση karmen1983 Φεβρουάριος 23, 2019 Author Δημοφιλής Δημοσίευση #1765 Φεβρουάριος 23, 2019 Εσυ με τα μικρα και αλλοι με τα μεγαλα Εχει πολυ πραμα να γινει και θα σας κραταω ενήμερους οσο μπορω μιας και εχω ψιλοχαλαρωσει. Οποτε τραβαω κ καμια φωτο 16 1
Δημοφιλής Δημοσίευση karmen1983 Φεβρουάριος 24, 2019 Author Δημοφιλής Δημοσίευση #1766 Φεβρουάριος 24, 2019 Μαστορέματα δύο ημερών σε μερικές φωτογραφίες Πρώτο μία μικρή ραφιέρα για το χώρο "υποδοχής" Υλικό μελαμίνη μαύρη 18mm. Όλες οι συνδέσεις γίνανε χωρίς βίδες αλλά με καβίλιες. Οπότε έγινε μία πρώτη δοκιμή και μετά ξυλόκολλα με σφιγκτήρες για να δέσει το όλο επιπλάκι. Η κατερίνα φαίνεται να εγκρίνει Επόμενο πιο μεγάλο, περιττό να το πω ότι μου βγήκε η πίστη με το μέγεθος των κομματιών, είναι ένα κρεβάτι διπλό μαζί με δύο κομοδίνα. Το σκεπτικόι ήταν να είναι κάτι απλό, λιτό και να χωράει φυσικά το στρώμα Υλικό μελαμίνη μαύρη 25άρα και οι εμφανείς βίδες είναι ανοξείδωτες αλενόβιδες M8. Στα πλαϊνά του κρεβατιού βίδωσα και κόλλησα καδρονάκι 4.5χ4.5. Χρησιμοποίησα sikaflex μιας και η ξυλόκολλα δεν πιάνει πάνω στην μελαμίνη. Το έβαψα και με συνοπτικές διαδικασίες μαύρο για να μη φαίνεται "ξένο" και πάμε παρακάτω. Τα πλαϊνά με το κεφαλάρι και την ποδιά τρυπήθηκαν, μπήκαν μούφες/βαρελάκια ξύλου και έγιναν οι πρώτες δοκιμές. Καλό είναι, μάλλον απαραίτητο είναι να σφίγγετε την μελαμίνη την ώρα που πάτε να περάσετε τη μούφα γιατί σκάει. Δεν έχει τις αντοχές που έχει το μασίφ ξύλο. Και σε ένα μικρό διάλειμμα έκανα και τα δύο κομοδίνα. Να αναφέρω ένα δύο πραγματάκια μόνο. Στην μαύρη μελαμίνη φαίνεται άσχημα η κόλλα που κολλάει η μηχανή την ταινία για το σόκορο. Όποιος έχει παρόμοιo πρόβλημα, βγαίνει εύκολα με WD40 Επόμενο. Στην 25άρα όταν γίνεται το γώνιασμα φαίνεται ελαφρά το σόκορο που δεν έχει ταινία. Προσωπικά το έβαψα για να χαθεί εντελώς. Άλλη περίπτωση να μην γωνιάσουν στα σόκορα αλλά να μπει πιο μέσα το κομμάτι που δεν έχει ταινία σε σχέση με το άλλο. Όπως έχω κάνει στο κεφαλάρι που θα δείτε στη συνέχεια. Με το κρεβάτι δυσκολεύτηκα αρκετά και έφτιαξα τους βοηθούς μου για να μου το κρατάνε εκεί που θέλω και με τη βοήθεια από σφιγκτήρες και ένα 3αρι κόντρα πλακέ πήρα το offset του κεφαλαριού σε σχέση με το πλαϊνό. Στα σημεία που πατάει κάτω η μελαμίνη και για να μην έχω θέμα με το σφουγγάρισμα μελλοντικά ή κάποια νερά, έβαλα καρφωτά ποδαράκια. Αφού έγινε το dry fit που λένε και στο χωριό μου, προχώρησα στην τελική συναρμολόγηση. Μπήκε εποξειδική κόλλα δύο συστατικών στις τρύπες που είχα ανοίξει για τις μούφες αφού τις φύσηξα καλά, μπήκαν οι μούφες και οι βίδες έκαναν ένα μπλουμ σε κόλλα σπειρωμάτων (δεν ειναι η τέρμα ισχυρή για να μπορεί να λύσει το κρεβάτι αν το θελήσω κάποια στιγμή στο μέλλον). Για τις πλάγιες δυνάμεις επιστρατεύτηκαν τέσσερα κομμάτια κόντρα πλακέ 30mm και στο κέντρο μπήκε ένα ακόμα κομμάτι μελαμίνης 25mm, που αύριο θα "πατήσει" στο πάτωμα με τέσσερα ρυθμιζόμενα πόδια. Τα κομοδίνα πήρανε θέση και να πω ότι τα ούπα duo power της fischer τα δουλεύω πολύ καιρό και είναι ότι καλύτερο έχω πιάσει στα χέρια μου. Και κάπως έτσι χρειαζόμαστε ένα καλό συμμάζεμα, ένα στρώμα και να πέσουμε να ξεραθούμε στον ύπνο!!! Να πω ότι διαφωνούσα κάθετα με τις βίδες, αλλά έχασα λόγω μειοψηφίας Τελικά σπάνε την μαυρίλα και μου αρέσουν! Αυτά για σήμερα από το άλλο Σ/Κ τα σπουδαία, αρκεί να είμαστε καλά! 19 1
Papakitou Φεβρουάριος 25, 2019 #1767 Φεβρουάριος 25, 2019 Respect.. Τα κοντρα πλακέ για τη στήριξη πως τα επιασες;
karmen1983 Φεβρουάριος 25, 2019 Author #1768 Φεβρουάριος 25, 2019 Pocket screws και τρεσα απο κατω. Το δευτερο πιο πολυ για ψυχολογικο δικο μου 5
Δημοφιλής Δημοσίευση karmen1983 Φεβρουάριος 25, 2019 Author Δημοφιλής Δημοσίευση #1769 Φεβρουάριος 25, 2019 Μπηκαν και τα ποδια. Τεσσερα στον αριθμο αν και θα ηταν και τα τρια μια χαρα. Ρεγουλατοροι απο κατω για να παρουμε τη στραβαδα του πατωματος και το λυγισμα της μελαμινης και ετοιμα ολα. Θα βιδωθουν και οι ταβλες (κατόπιν λαϊκής απαίτησης) και εχουμε ενα κρεβατι βαρεων βαρων 14
Δημοφιλής Δημοσίευση Asxetius Φεβρουάριος 26, 2019 Δημοφιλής Δημοσίευση #1770 Φεβρουάριος 26, 2019 Πέρυσι είχα κάνει ένα mini arcade και το 'χα στείλει στο Ράδιο Αρβύλα Το έδειξαν στην τελευταία εκπομπή της σεζόν (4-6-18) φέτος είπα να κάνω ένα "σκηνικό" για να ολοκληρωθεί το έργο Οπότε... σε 2 κομμάτια MDF πάχος 16mm και διαστάσεων 30cm x 30cm έγινε χάραξη με το CNC να μοιάζει με τοίχο από τούβλα. Βάφτηκε με χρώμα νερού και έγινε 2 χέρια βερνίκι ματ (σπρέυ) Κόπηκαν 4 "κάδρα" στο Laser από MDF 4mm Εγιναν μαύρα με μαρκαδόρο και έγιναν 2 χέρια βερνίκι ματ (σπρευ) Εκτυπώθηκαν οι φωτογραφίες και έγιναν πλαστικοποίηση. Κολλήθηκαν με ταινία 2πλης όψεως. Στο ύφασμα "κάηκε" το λογότυπο του Ραδιο Αρβύλα με το Laser Kολλήθηκε με ταινία 2πλής όψεως 3Μ στο δάπεδο. Κόπηκαν γωνίες αλουμινίου Alfer και μπήκαν στις άκρες του δαπέδου με ταινία 2πλης όψης Kόπηκε προφίλ αλουμινίου Alfer 10mm για σοβάτεπι και κολλήθηκε με ταινία 2πλης όψης. Εγιναν τρύπες στους τοίχους και τοποθετήθηκε o "NEON" φωτισμός (EL-Wire) με ταινία 2πλης όψεως. Αποτέλεσμα ήταν αυτό.... Στην σημερινή 25-2-19 εκπομπή του Ράδιο Αρβύλα έγινε μια μικρή αναφορά με αντίστοιχα πλάνα... 10 1 2
Δημοφιλής Δημοσίευση Asxetius Φεβρουάριος 26, 2019 Δημοφιλής Δημοσίευση #1771 Φεβρουάριος 26, 2019 (edited) και το απόσπασμα που το δείχνει... Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 26, 2019 από Asxetius 13
Δημοφιλής Δημοσίευση Lakisss Φεβρουάριος 26, 2019 Δημοφιλής Δημοσίευση #1772 Φεβρουάριος 26, 2019 Πολύ άκομψο βρήκα τον όλο σχολιασμό, κρίμα. 11
Papakitou Φεβρουάριος 26, 2019 #1773 Φεβρουάριος 26, 2019 Μπραβο ρε φιλε πραγματικα.. Αυτο που κανεις ειναι μοναδικο 2
pol77 Φεβρουάριος 26, 2019 #1774 Φεβρουάριος 26, 2019 Εξαιρετική η δουλειά σου φίλε, αλλά όντως κρίμα που τη χαράμισες στα άχρηστα ρεμάλια της τηλεοπτικής υποκουλτούρας, τα οποία - φυσικά - δεν είχαν τον απαραίτητο σεβασμό για να τον δείξουν. Παρ όλα αυτά, κέρδισε η δουλειά σου κάποια δημοσιότητα - αναγνωρισιμότητα. Μπράβο για όλα αυτά τα ωραία πράγματα που φτιάχνεις! Αν ήμουν στη θέση τους, θα το είχα μόνιμα στολισμένο στο σκηνικό, με σεβασμό. 8 1
Asxetius Φεβρουάριος 26, 2019 #1775 Φεβρουάριος 26, 2019 (edited) πριν 3 ώρες, το μέλος Lakisss έγραψε: Πολύ άκομψο βρήκα τον όλο σχολιασμό, κρίμα. Είδες την πρώτη φορά που τους είχα στείλει το mini arcade τι είπαν? Χθες δεν ήταν η μέρα τους μάλλον πριν 3 ώρες, το μέλος pol77 έγραψε: ......................... Μπράβο για όλα αυτά τα ωραία πράγματα που φτιάχνεις! Αν ήμουν στη θέση τους, θα το είχα μόνιμα στολισμένο στο σκηνικό, με σεβασμό. Aυτό θα ήταν το τέλειο Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 26, 2019 από Asxetius 3
Lakisss Φεβρουάριος 26, 2019 #1776 Φεβρουάριος 26, 2019 πριν 32 λεπτά, το μέλος Asxetius έγραψε: Είδες την πρώτη φορά που τους είχα στείλει το mini arcade τι είπαν? Χθες δεν ήταν η μέρα τους μάλλον Δεν δικαιολογούνται. Εγώ στη θέση σου θα το ζητούσα πίσω. 2
ΓιαγκΤ Φεβρουάριος 26, 2019 #1777 Φεβρουάριος 26, 2019 Λεφτά θέλουν, ίσως όχι αυτοί αλλά η παραγωγή. Όπως και να έχει το δήξανε και καμιά φορά τα .αρνητικά σχόλια είναι πιο διεισδυτικά 2
Δημοφιλής Δημοσίευση karmen1983 Μάρτιος 3, 2019 Author Δημοφιλής Δημοσίευση #1778 Μάρτιος 3, 2019 Θα σπάσω σε δύο ποστς την τελευταία κατασκευή, καθώς σε ένα θα βγει αρκετά μεγάλο και με πολλές φωτογραφίες. ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΟΡΤΑΣ ΑΣΑΝΣΕΡ ΜΕΡΟΣ 1ο Εχουμε που λέτε μία πόρτα ασανσερ, άχαρη, καφέ προς μαύρη, ταλαιπωρημένη από ένα σωρό εργασίες που γίνανε και έχουμε και ξύλινες εσωτερικές πόρτες. Γιατί λοιπόν να μην κάνουμε την άχαρη σιδερόπορτα κάτι πιο ζεστό; Από εδώ η πόρτα τη στιγμή που αφαιρώ τα σοβατεπί του μαρμάρου που ενοχλούν πλέον. Στο μέρος 2ο θα φύγουν και τα σοβατεπί από το πλακάκι. Οι εσωτερικές πόρτες είναι συγκεκριμένου χρώματος και θα έπρεπε να κάνω ανακατέματα με τα βερνίκια για να πετύχω όσο γίνεται πιο κοντινό αποτέλεσμα. Το πιο κοντινό που πέτυχα μετά από αρκετές δοκιμές ακολουθεί. Δεν είναι 100% ίδιο, αλλά και οι πόρτες δεν θα είναι η μία δίπλα στην άλλη, οπότε δεν είχε νόημα άλλο να τυραννιέμαι. Το φύλλο κόντρα πλακέ που χρησιμοποίησα είναι 9mm και κόπηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει συνέχεια στα νερά του ξύλου κατά την εγκατάσταση των κομματιών. Το τι τρίψιμο έπεσε μέχρι να βαφτεί το ξύλο και από στρώση βερνικιού σε στρώση δεν περιγράφεται, αλλά το αποτέλεσμα είναι π0π0ς μωρού Το βερνίκι που έπεσε πάνω είναι της 3v3 το aquagel. Είναι εμποτισμού νερού και πέρασα δύο χέρια με τη φορά των νερών πάντα. Το πινέλο παίζει καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα και μετά από πάρα πολλές δοκιμές καταλήγω ότι το πινέλο αν χρησιμοποιηθεί σωστά, δίνει απίστευτα αποτελέσματα. Επενδύστε λοιπόν σε ένα πολύ καλό πινέλο για να μην πάει και χαμένος ο κόπος σας Αφού άφησα πάνω από 24ώρες τα κομμάτια να στεγνώσουν καλά, έπεσε ένα ακόμα τρίψιμο με 400αρι γυαλόχαρτο, καθαρίστηκε καλά η επιφάνεια και πάνω έπεσαν 3 χέρια από ένα υλικό που έχω λατρέψει το 3v3 saturateur tenue extreme. Εννοείται από χέρι σε χέρι μεσολάβησαν κάποιες ώρες και τρίψιμο καθάρισμα στο ενδιάμεσο. Υπάρχει και το floor extreme traffic, αλλά το saturateur tenue extreme έχει δοκιμαστεί στο τραπέζι του σαλονιού και η αδιαβροχοποιηση και η ανθεκτικότητα που έδωσε ήταν απίστευτη. Επίσης επειδή συνίσταται για πισίνες αντέχει και στο χλωριωμένο νερό και φυσικά για εξωτερικούς χώρους. Οπότε δεν ήθελα πειράματα σε τόσο μεγάλη επιφάνεια και θέλω τα μέγιστα όταν περνάει η σφουγγαρίστρα από εκεί. Θεωρώ ότι θα κρατήσει μια χαρά. To κόστος ανέρχεται από 18-22 ευρώ το λίτρο ανάλογα από που θα αγοραστεί. Και κάπου εδώ έτοιμα τα 4 κομμάτια και ξεκινάει η διαδικασία της εγκατάστασης. Πρώτα μπήκαν τα φιλετάκια περιμετρικά όπου χρειάστηκε και μία τρύπα 16mm για να μπαίνει το κλειδί ασφαλείας της πόρτας του ασανσέρ για την συντήρηση. Αριστερά και δεξιά στους λαμπάδες που θα γίνουν στο επόμενο μέρος, βλέπετε ότι έχουν μπει κάποια MDF Ο λόγος ότι δεν είναι απόλυτα ίσιος ο τοίχος και όχι απόλυτα κάθετος προς την πόρτα. Οπότε έπρεπε να πάρω τα μπόσικα για να ζυγιστεί η κάσα και να μπει. Ένας ακόμα λόγος είναι για να μπορέσω να σπρώξω τα κομμάτια και να μείνουν σταθερά για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να πιάσει καλά η sikaflex. Εσκεμένα λοιπόν δεν έχουν μπει απόλυτα κατακόρυφα οι μακριές πλευρές ώστε με μερικά κυβάκια σπρώχνοντάς τα να προς τη μικρή διαθέσιμη κενή μεριά να ασκώ πίεση στο κομμάτι προς κόλληση. Και τέρμα κάτω βλέπετε το λόγο που κράτησα για λίγο ακόμα τα σοβατεπί από το πλακάκι. Και κάπου εδώ έρχεται το δύσκολο έργο του μεγάλου κομματιού. Και λέω δύσκολο μιας και το να είσαι μόνος και να προσπαθείς να βάλεις σωστά ένα τόσο μεγάλο κομμάτι είναι παίδεμα. Εγινε όμως αφού κόπηκε από το κάτω μέρος ακριβώς στις διαστάσεις που έπρεπε. Περιμετρικά στο χείλος της πόρτας άνοιξα αρκετές τρύπες, τις φρέζαρα για να φύγουν τα γρέζια και με βίδες άρχισε η πρώτη εγκατάσταση. Μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχω βάλει κόλλα στο μεγάλο κομμάτι και δεν ξέρω αν θα το κάνω κιόλας. Και κάπως έτσι πάει και αυτό το μέρος της εγκατάστασης. Στην πρώτη φωτογραφία θα είδατε ότι έχουμε μία χειρολαβή και ένα κάλλυμα της κλειδαριάς, οπότε έπρεπε να μπουν και αυτά. Χειρολαβή και κάλυμμα έτοιμα. Ο λόγος που σκέφτομαι να μην βάλω κόλλα είναι αυτή η ακριβώς η χειρολαβή αλλά θα ήθελα την γνώμη σας. Η χειρολαβή λειτουργεί σαν σφιγκτήρας ουσιαστικά, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα μελλοντικά αν κάτι δεν πάει καλά, να τυραννηθώ να αφαιρέσω τόσο μεγάλο κομμάτι αν βάλω κόλλα. Κάπου εδώ τελειώνει το πρώτο μέρος το οποίο είναι και το εύκολο της κατασκευής. Πράγματα που πήγαν στραβά και βρήκα τρόπο λύσης χωρίς να δυσκολευτώ ή να χάσει η κατασκευή κάτι. 1. Με το 9mm κόντρα πλακέ δεν άνοιγε η πόρτα. Έβρισκε στα δεξιά όπως την κοιτάμε. Οπότε αντί να αφήσω εντελώς κάθετο το φιλέτο και να το σπρώξω πιο δεξιά μεγαλώνοντας το κενό (χάλια θα ήταν), προχώρησα σε κοπή φάλτσου κατά μήκος με ελαφρύ πομπάρισμα. Και για να είναι ομοιόμορφο το ίδιο έγινε και στο αριστερό φιλέτο. 2. Το κλειδί δεν έκανε οριακά. Ξεκλείδωνε μεν αλλά ακουμπούσε το μεταλλικό κάλυμμα. Αντί να σκάψω λοιπόν το κόντρα πλακέ, έβγαλα ένα αντικλείδι 4mm πιο μακρύ και προσπέράστηκε και αυτός ο σκόπελος. Αυτά για σήμερα. Μέχρι το επόμενο θα μεσολαβήσει πολύ πλάνισμα από τη μεριά μου για να γίνει η κάσα και τα περβάζια. Μέχρι τότε να είμαστε καλά και γεροί. 13 2
rory Μάρτιος 3, 2019 #1779 Μάρτιος 3, 2019 Ωραία δουλειά και πάλι. Μπράβο! Λίγη κόλλα στις 4 άκρες και στο κέντρο θα την έβαζα για παν ενδεχόμενο. 1
Seafalco Μάρτιος 3, 2019 #1780 Μάρτιος 3, 2019 Μία ώρα πριν, το μέλος karmen1983 έγραψε: Περιμετρικά στο χείλος της πόρτας άνοιξα αρκετές τρύπες, τις φρέζαρα για να φύγουν τα γρέζια και με βίδες άρχισε η πρώτη εγκατάσταση. Μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχω βάλει κόλλα στο μεγάλο κομμάτι και δεν ξέρω αν θα το κάνω κιόλας. Ωραίες δουλειές Αγάπη ! Αρκετή γυμναστική για έναν μάστορα βεβαίως, αλλά μια χαρά το πας! Στο θέμα της στερέωσης του φύλλου επένδυσης της πόρτας, με δεδομένη την ύπαρξη των περιμετρικών βιδών και με τη βοήθεια των βιδών της χειρολαβής, το φύλο του κόντρα πλακέ δεν μπορεί να πάει πουθενά ! Θα είναι εκεί ακίνητο στη θέση του! Το μόνο ζήτημα που υπάρχει είναι ότι μπορεί να "παίζει" λίγο στο μέσα έξω (πλησιάζοντας και απομακρυνόμενο) σε σχέση με την επιφάνεια της μεταλλικής πόρτας. Την ακινησία του σε αυτό τον άξονα και στην περιοχή του κέντρου της επιφάνειάς του, μπορείς να την εξασφαλίσεις με μερικά "κουμπάκια" κόλλας και αργότερα αν χρειαστεί να την βγάλεις, μπορείς να κόψεις την κόλλα "πριονίζοντάς" με ένα κομμάτι πετονιά όπως κάνουν οι καθρεφτάδες. Πρέπει να βάλεις βέβαιο κόλλα που δεν γίνεται "τσιμέντο", οπότε κάτι σε μονίμως μαλακό υλικό σε πάει και πιθανότατα ένα ελαστικό σφραγιστικό της Sika να είναι το πιο κατάλληλο. Αυτή είναι η κλασική προσέγγιση, αλλά σκέφτομαι και μια άλλη, πιο pro και πιο "κομπιουτερέ" ! Ξηλώνεις κάνα δυο αρχαίους σκληρούς δίσκους και παίρνει τα μορφής "φύλλου" μαγνητάκια νεοδυμίου που δημιουργούν το πεδίο της κίνησης των κεφαλών του δίσκου. Με ένα σκαρπελάκι κάνεις τρεις τέσσερις υποδοχές στην κρυφή μεριά της επένδυσης και εκεί κολλάς τα μαγνητάκια έτσι ώστε να προβάλουν όσο χρειάζεται για να έρθουν σε επαφή με την μεταλλική πόρτα. Ε και όταν έρθουν σε επαφή , έχουν αυτά το τρόπο τους να κρατάνε σε πειθαρχία τις εγκάρσιες δονήσεις της επένδυσης. Έτσι θα μπορεί να βγάλεις όποτε θέλεις το φύλο. Ακόμα μια ιδέα (πιθανότατα το έχεις ήδη σκεφτεί!) εκεί που βιδώνουν οι νοβοπανόβιδες στην επενδυση, βάλε φυτευτά σπειρώματα ξύλου (Μ4) με λίγη κόλλα και βίδωσε με βίδες M4. Όπως και να έχει, εύχομαι καλή συνέχεια και . . . καλή διασκέδαση ! ! ! ! 1 2
Recommended Posts