Jump to content



Overclocking και εγγύηση


gdp77

Recommended Posts

Κοιτώντας τους νέους adrenaline drivers, έπεσε το μάτι μου σε αυτό το disclaimer:

 

Quote
  • GD-106 - Overclocking AMD processors, including without limitation, altering clock frequencies / multipliers or memory timing / voltage, to operate beyond their stock specifications will void any applicable AMD product warranty, even when such overclocking is enabled via AMD hardware and/or software. This may also void warranties offered by the system manufacturer or retailer. Users assume all risks and liabilities that may arise out of overclocking AMD processors, including, without limitation, failure of or damage to hardware, reduced system performance and/or data loss, corruption, or vulnerability.

 

Ισχύει νομίζω και για την Intel κάτι αντίστοιχο.

 

Αναρωτιέμαι πώς μπορούν να γνωρίζουν αν κάποιος χρήστης έχει κάνει OC σε επεξεργαστή. Υπάρχει κάποιου είδους flash rom εντός του επεξεργαστή που αποθηκεύει π.χ. σε ποιες συχνότητες και τάσεις λειτουργεί ο επεξεργαστής;

 

Στην περίπτωσή μου, και είναι καρατσεκαρισμένο, ο επεξεργαστής λειτουργεί overclocked με τάσεις μικρότερες από τις default, και ως εκ τούτου και με θερμοκρασίες, αν όχι μικρότερες, τουλάχιστον ίδιες με τις default. 

 

Καταλαβαίνω ότι αυτό το disclaimer είναι για να προστατέψει την εταιρεία από αυτούς που θα εφαρμόσουν extreme τάσεις ή και επίτηδες θα κάψουν επεξεργαστές για να επωφεληθούν της εγγύησης, όμως η απορία μου είναι πώς μπορούν να το γνωρίζουν;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Θα μπορούσαν να βάλουν fuses μεσα στο cpu die και όταν περάσουν ένα threshold voltage*current να καίγεται το fuse και να γνωρίζουν αν έχεις ξεπεράσει κάποιο όριο, αλλά δεν νομίζω ότι θα το κάνουν. Νομίζω τις εποχές του Socket A, η DFI ή η Abit σκεφτόταν να βάλει αυτά τα fuses στις μητρικές, λόγω των πολλών rma από failed o/c.

Έγινε επεξεργασία από Kosmos
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.