Jump to content



Υδρόψυξη και θόρυβος... - Βοήθεια


speedster

Recommended Posts

Μόλις έφτιαξα το πρώτο σύστημα υδρόψυξης...

Το κουτί στο οποιο μπήκε είναι περίεργο (Antec 900) καθώς είναι midi και φτιαγμένο για αερόψυκτα συστήματα.

Κομμάτια Υδροψυξης:

1) Eheim αντλια εμβαπτισμένη στο ρεζερβουαρ

2) Διπλο ψυγείο

3) μπλοκ για τη cpu

Το πρόβλημα μου ειναι ότι δεν ξέρω πόσο πρέπει να γεμισω το τανκ... τώρα το έχω βάλει τόσο ώστε όταν κλείνω την αντλία το ρεζερβουαρ να φτάνει να ειναι σχεδόν γεμάτο... ωστόσο όταν γεμίζει κατεβαίνει η στάθμη και το νερό που επιστρεφει πέφτει και δημιουργεί παφλασμους μέσα στο υπολειπόμενο νερό. μπορώ να ανοίξω το τανκ; μήπως να βάλω ένα σωληνάκι ώστε να επιστρεφει το νερό μέσα στο υπάρχον νερό ώστε να μην κάνει θόρυβο? κατέντησε ένα σύστημα σχεδόν αθόρυβο να με τρελαίνει...ακούω συνέχεια νερό να τρέχει!!!!

μια ακόμη απορία... η αντλία ειναι 220v. Σκεφτόμουν να ξεγυμνώσω το κουμπί της επανεκκίνησης και να συνδέσω τα καλώδια του 220 στο διακόπτη αυτό ώστε να την ανοιγοκλείνω...ή να βραχυκυκλώσω το κουμπί ανοιγματος ώστε να ανοιγει με το πάτημα του.. θα παίξει ή θα μοιυ τα κάψει όλα? έχετε κάτι να προτείνετε?

μήπως υπάρχει Inverter που θα παίρνει ρεύμα απο μια 12αρα και θα μπορούσε να προσαρμοστεί στην αντλια;

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχεις κάνει σωστή εξαέρωση...

Γέμισε το tank, βάλε την αντλία να λειτουργεί και όσο κατέβει, γέμισε το και κλείσε το tank. κούνα μετά ψυγείο, ώστε να φύγει ο αέρας και γέμισε ανάλογα.

Για να ανοίγει η αντλία θες ρελέ 12/220 volt. Έτσι όταν παίρνει ρεύμα 12v από το τροφοδοτικό, θα ανοίγει και η αντλία. Ψάξε λίγο και θα βρεις πως και τι...

Link to comment
Share on other sites

Το γέμισα μέχρι σχεδόν να ξεχειλίσει και τώρα είναι όλα οκ...έφυγε όλος ο αέρας... Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!! για το ρελέ θα το κοιτάξω!!

Το τρεχούμενο νερό βοηθάει στο feng shui. Απλά πρόσεξε το νερό να ρέει προς το κέντρο του σπιτιού.:tomato:

Θεός...!!! Απλά respect!!! έφαγα όλη τη μέρα να το φτιάχνω και ήμουν κομμάτια και κατάφερες να με κάνεις να γελάω μέχρι δακρύων...

Link to comment
Share on other sites

Η είσοδος του νερού στο tank καλό είναι να βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα από τη στάθμη του νερού. Έτσι και να πέσει λίγο η στάθμη (πέφτει με τον καιρό), δεν θα κάνει θόρυβο και δεν θα γεμίζει φυσαλίδες το νερό στο tank. Δεν κάνει να περνάει αέρας στην αντλία. Αυτός είναι ο λόγος που βάζουμε όρθια τα tank και η είσοδος του νερού είναι χαμηλά, ενώ η έξοδος από κάτω και το νερό πάει από το tank στην αντλία.

Link to comment
Share on other sites

Το γέμισα μέχρι σχεδόν να ξεχειλίσει και τώρα είναι όλα οκ...έφυγε όλος ο αέρας... Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!! για το ρελέ θα το κοιτάξω!!

φίλε speedster αν είσαι κοντά από θεσ/νικη σε καμιά 10-15 μέρες θα είμαι εκεί μου περισσεύει ενα ρελε με κουτάκι απο την παλιά αντλία αν ενδιαφέρεσαι στείλε πμ να στο δώσω.

χαμένο θα πάει εκεί στο ντουλάπι που κάθετε.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.