Delijohn Μάϊος 25, 2016 #581 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2016 (edited) πριν 39 λεπτά, το μέλος ΣτοΠαραΠεντε έγραψε: Για φρέντο καπουτσίνο τι είδος καφέ χρησιμοποιούμε; Βρήκα αυτό το βιντεάκι και μου φάνηκε πολύ εύκολο στην παρασκευή. υπάρχουν κάτι έτοιμα μείγματα για καπουτσίνο και δεν ξέρω τι είδους καφέ έβαλε... μα έτσι όπως το έφτιαξε, σαν φραπέ με αφρόγαλο φάνηκε.. ο καπουτσίνο έχει εσπρέσο κ χωρίς μηχανή, δύσκολα... Έγινε επεξεργασία Μάϊος 25, 2016 από Delijohn Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Μάϊος 25, 2016 #582 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2016 Υπάρχουνε και έτοιμα για καπουτσίνο που βγάζει και τη κρέμα με το που ρίξεις το νερό αλλά αν θες να βάλεις εσύ το αφρόγαλο και απλά ρωτάς τι καφέ έβαλε ο τύπας, τότε μάλλον της νεστλε τον στιγμιαίο εσπρέσο έβαλε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mer Μάϊος 25, 2016 #583 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2016 35 minutes ago, filthy_dwarf said: αρωματισμένος φραπές με αφρόγαλα είναι αυτό Προτιμώ τον φραπέ από αυτόν πάντως Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Μάϊος 26, 2016 #584 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2016 16 hours ago, ΣτοΠαραΠεντε said: Για φρέντο καπουτσίνο τι είδος καφέ χρησιμοποιούμε; Βρήκα αυτό το βιντεάκι και μου φάνηκε πολύ εύκολο στην παρασκευή. Βάλε κι άλλη ζάχαρη, λίγο έβαλες, βάλε, βάλε!! Βάλε λίγο ακόμα. Εντάξει, καλά είσαι. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣτοΠαραΠεντε Μάϊος 26, 2016 #585 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2016 2 hours ago, PetrosD said: Βάλε κι άλλη ζάχαρη, λίγο έβαλες, βάλε, βάλε!! Βάλε λίγο ακόμα. Εντάξει, καλά είσαι. Εγώ 2-3 δάχτυλα ζάχαρη βάσω στο σέικερ για φραπέ! Και μετά τρέχω να τον αραιώσω με νερό, παγάκια και γάλα! Χαχαχα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
filthy_dwarf Μάϊος 26, 2016 #586 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2016 μέτριος όσο καφές ζάχαρη , γλυκός διπλάσια η ζάχαρη. ο φρέντο είναι διπλή δόση καφέ οπότε 2 ζάχαρες ο μέτριος . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 26, 2016 #587 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2016 2 minutes ago, filthy_dwarf said: μέτριος όσο καφές ζάχαρη , γλυκός διπλάσια η ζάχαρη. ο φρέντο είναι διπλή δόση καφέ οπότε 2 ζάχαρες ο μέτριος . Ο καφές γίνεται μέτρος με τη ζάχαρη. Γλυκό, άμα βάζεις πολύ ζάχαρη. Ο φρέντο, χαλάει με τη ζάχαρη (όπως και ο espresso) Ειδικά όταν ακούω κάτι σούπερ ντούπερ ψαγμένους, με τη Χ μηχανή, τα ειδικευμένα ανταλλακτικά, το κορυφαίο χαρμάνι, το σωστό μύλο και μετά πάνε και βάζουν ζάχαρη, με πιάνουν τα γέλια... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
filthy_dwarf Μάϊος 26, 2016 #588 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2016 καλα ναι. και εγώ μόνο σκέτους. απλά αυτός είναι ο κανόνας στο πόσο ζάχαρη βάζεις. μεταξύ μας εγώ πάντα βάζω κάπως λιγότερο ζάχαρη . ειδικά αν μου πουν γλυκό με μαύρη. άστα να πάνε, δεν χτυπιέται και αναγκαστικά χαλάς τον καφέ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
meletis_m Ιούνιος 25, 2016 #589 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2016 Προσωπικά έχω μια οικιακή μηχανή Espresso (Ronshon R-967),συνήθως πίνω freddo espresso με μαύρη ζάχαρη στην μύτη. Δέν παίρνω απο τα SuperMarket, έχω βρεί απο καφεκοπτείο καφέ έτοιμο κομμένο.Έχει μεγάλη διαφορά τιμής 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstraLgr Ιούνιος 25, 2016 #590 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2016 30 minutes ago, meletis_m said: Προσωπικά έχω μια οικιακή μηχανή Espresso (Ronshon R-967),συνήθως πίνω freddo espresso με μαύρη ζάχαρη στην μύτη. Δέν παίρνω απο τα SuperMarket, έχω βρεί απο καφεκοπτείο καφέ έτοιμο κομμένο.Έχει μεγάλη διαφορά τιμής και παίρνεις και καλλίτερη ποιότητα καφέ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Ιούνιος 25, 2016 Author #591 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2016 οχι απαραίτητα. καποια καφεκοπτεια εχουν αξιολογο καφε καποια λιγοτερο. εχει να ανει με το ποσο μερακι εχει ιδιοκτητης του μαγαζιου. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣτοΠαραΠεντε Ιούλιος 19, 2016 #592 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2016 (edited) Τα μπρίκια εσπρέσο λένε τίποτα; Ψάχτηκα για πολυκαφετιέρα για χύμα καφέ, αλλά είναι αρκετά ακριβές και αναξιόπιστες. Οι κριτικές στα προϊόντα του Κωτσόβολου είναι χαρακτηριστικά απογοητευτικές. Και δε θέλω να δώσω ένα σκασμό λεφτά για κάτι που ίσως χαλάσει πρόωρα. Σκέφτομαι να πάρω ένα μπρίκι που είδα στο skroutz για 10 φλιτζάνια. Δεδομένου ότι σχεδόν όλοι στην παρέα μου πίνουν εσπρέσο φρέντο ή φρέντο καπουτσίνο, γιατί όχι; Οι μηχανές εσπρέσο δεν έχουν τόσο μεγάλη χωρητικότητα. Η μικρότερη πίεση που παρέχει το μπρίκι υποβαθμίζει και την ποιότητα του καφέ; Έχει δοκιμάσει κανείς; Έγινε επεξεργασία Ιούλιος 19, 2016 από ΣτοΠαραΠεντε 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Ιούλιος 19, 2016 #593 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2016 42 minutes ago, ΣτοΠαραΠεντε said: Η μικρότερη πίεση που παρέχει το μπρίκι υποβαθμίζει και την ποιότητα του καφέ; Απλά φτιάχνει διαφορετικό καφέ. Ειδικά για φρέντο, που ψύχεται και αραιώνεται με τα παγάκια, μπορεί να μη σας κάνει καμία διαφορά. Υπάρχουν και πιο περίτεχνα μπρίκια (με ρυθμιζόμενη βαλβίδα πίεσης) που ανεβάζουν μεγαλύτερη πίεση από τα παραδοσιακά, με αποτέλεσμα πιο πλούσια κρέμα και γεύση πιο κοντά στον εσπρεσο μηχανής. Πάντως, θέλει και τη σχετική διαδικασία του το moka pot και ελαφρώς πιο χοντροκομμένο καφέ από ό,τι μια εσπρεσιέρα υψηλής πίεσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filthy_dwarf Ιούλιος 19, 2016 #594 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2016 ωραίο είναι το μπρίκι και με το καιρό "στρώνει" και ποτίζει με άρωμα καφέ και κάνει καλύτερο. αλλά να ξέρεις ότι δεν είναι εσπρέσο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Σεπτέμβριος 27, 2016 #595 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2016 On 29/2/2016 at 11:17 AM, filthy_dwarf said: υπεραυτόματες λέγονται αλλιώς. ευκολία αλλά έχει περιορισμούς σε πάχος κοψίματος γραμμάρια καφέ και πάτημα. αν θες να το ψάξεις δηλαδή δεν σου κάνει Βρήκα μια saeco odea go εδώ που είμαι σε πολύ χαμηλή τιμή (45 ευρώ). Έχει διαβαθμίσεις κοψίματος του καφέ, αλλά έχει μόνο 1 ρύθμιση της ποσότητας του καφέ, 8,5 γραμμάρια*. Είναι 15 bar και ρυθμίζει ο χρήστης την ποσότητα του νερού για κάθε φλυτζάνι. Πόσο μείον είναι αυτό, για τα χρήματα που θέλει; *Άλλο μοντέλο ρυθμίζει από 7 μέχρι 10,5 γραμμάρια καφέ. Σε αυτή τη σελίδα έχει smart rating 79 http://espresso-machines.homeowl.com/ τη στιγμή που η Gaggia Classic έχει 66. Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Σεπτέμβριος 28, 2016 #596 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2016 17 hours ago, PetrosD said: Βρήκα μια saeco odea go εδώ που είμαι σε πολύ χαμηλή τιμή (45 ευρώ). Έχει διαβαθμίσεις κοψίματος του καφέ, αλλά έχει μόνο 1 ρύθμιση της ποσότητας του καφέ, 8,5 γραμμάρια*. Είναι 15 bar και ρυθμίζει ο χρήστης την ποσότητα του νερού για κάθε φλυτζάνι. Πόσο μείον είναι αυτό, για τα χρήματα που θέλει; *Άλλο μοντέλο ρυθμίζει από 7 μέχρι 10,5 γραμμάρια καφέ. Σε αυτή τη σελίδα έχει smart rating 79 Compare Espresso Makers by Reviews and Specs τη στιγμή που η Gaggia Classic έχει 66. Εάν μπορούσα να εξασφαλίσω ότι δεν έχει κάποιο κουσούρι, εγώ δεν θα την φοβόμουν. Μπορεί να μην έχει πολλή παραμετροποίησιμη αλλά και μόνο με το χαρμάνι, το κόψιμο και την ποσότητα νερού θα κάνεις δουλειά καλύτερη από τα χρήματα που ζητάει. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Σεπτέμβριος 28, 2016 #597 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2016 Πήγα και την είδα. Ο τύπος την είχε στο υπόγειο χωρίς ρεύμα. Τελικά μου την έβαλε στην πρίζα αλλά δεν είχε καφέ, για να μου δείξει ότι λειτουργεί. Είχα δει όμως βιντεάκι πώς να κάνω διαγνωστικό τεστ. Δεν δούλευε ο κόφτης... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Σεπτέμβριος 28, 2016 #598 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2016 (edited) Πέτρο δε θυμάμαι αν είσαι Γερμανία ή Ελβετία και οι δυο χώρες είναι από τις καλές περιοχές της Ευρώπης για να ψάχνεις μεταχειρισμένη μηχανή, είναι «ζωντανή» η αγορά τους. Το καλό είναι ότι έτσι μπορεί να πετύχεις κάτι φτηνότερο σε αξιοπρεπή κατάσταση. Το κακό ότι ακριβώς επειδή η αγορά λειτουργεί είναι αρκετά δύσκολο έως απίθανο να πετύχεις κελεπούρια τύπου «με 45€ βρήκα κάτι που αξίζει 300». Κατά τη γνώμη μου μην κάνεις το λάθος να κοιτάς στη φτηνή κατηγορία ή υπεραυτόματες μηχανές. Πάρε κάτι για παρασκευή είτε με μέθοδο drip (π.χ. Hario) ή French Press είτε κάποιο τύπου Moka Pot (π.χ. Bialetti). Στο εν τω μεταξύ μάζευε λεφτά κι όποτε νιώσεις έτοιμος κάνε το άλμα για κανονικό σύνολο espresso και μύλο. Αυτά με 15bar πίεση και παρόμοια είναι καθαρό marketing μην τους δίνεις σημασία. Παρομοίως οι πολλοί αυτοματισμοί είναι σε βάρος του προϊόντος, γευστικά κυρίως αλλά και ως προς το επιρρεπές σε βλάβες. Να γράψω και κάτι όχι πλέον ως απάντηση στον φίλο που ρωτούσε για μπρίκι τον Ιούνιο, απλώς να υπάρχει εδώ για όποιον τύχει να διαβάσει: τα μπρίκια (Moka pots) καλό είναι να αγοράζονται για την χωρητικότητα που πρόκειται να χρησιμοποιούνται, αν πρόκειται να φτιάχνει κάποιος σε σταθερή βάση καφέ για 2 άτομα είναι σφάλμα να αγοράσει μπρίκι για 10 άτομα. ΥΓ σημείωσε ότι περί μύλων καφέ δεν ψάχνεις για «κόφτες» (ουσιαστικά τέτοιους έχουν οι πολύ φτηνοί μύλοι) αλλά για αλεστικά. Να αλέθεις θες όχι να κόβεις. Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 28, 2016 από salde Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Οκτώβριος 4, 2016 #599 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2016 Γερμανία είναι, 60 χιλιόμετρα από τα σύνορα με Ελβετία. Επειδή δεν γνωρίζω τους όρους που μου είπες, έκανα μια αναζήτηση. Βρήκα ότι μέθοδος drip είναι κάτι σαν κι αυτό: που παρασκευάζει καφέ φίλτρου, σαν την αυτόματη καφετιέρα για "Γαλλικό" που έχω στην Ελλάδα. Επίσης, είδα ότι η French Press είναι αυτό το οποίο έχω στην Ελλάδα και φτιάχνω "Γαλλικό" καφέ. Δεν θέλω τίποτα από τα 2, αλλιώς θα αγόραζα (ή θα μου χάριζαν μιας και φίλοι μου εδώ δεν τη θέλουν) μια καφετιέρα με χάρτινα φίλτρα και θα τελείωνε η υπόθεση. Το Moka Pot είναι αυτό: Το οποίο έχω στην Ελλάδα και του βάζω καφέ esspresso και φτιάχνω εσπρεσάκι για 1 άτομο. Και από αυτό δεν είμαι ικανοποιημένος. Αυτό που θέλω, για να μπεις για λίγο στη θέση μου και να με καταλάβεις, είναι το εξής: Ξυπνάω περίπου 4 το πρωί, πάω στην κουζίνα, ανάβω τη μηχανή, πάω τουαλέτα, πάω κουζίνα πατάω το κουμπί για να βγει ο καφές, πάω ντύνομαι, πάω κουζίνα, πίνω, φεύγω. Έχω καταλήξει σε αυτόματη μηχανή, beans to coffee και από ότι λίγα είδα, μπορώ να ρυθμίσω κόψιμο, ποσότητα καφέ, ποσότητα νερού, και σε μερικές και θερμοκρασία νερού. Αυτά μου αρκούν. Έχω βρει μερικές ακόμα αγγελίες από μηχανές από 120-180 ευρώ, θα επανέλθω. salde, αν θυμάμαι καλά, είχες βάλει παλιότερα ένα link από κάποιο φόρουμ εξειδικευμένο στους καφέδες. Μπορείς να το ξαναβάλεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Οκτώβριος 4, 2016 #600 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2016 (edited) εγώ σήμερα προσπάθησα με αυτή να βγάλω άκρη... Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 4, 2016 από Delijohn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now