Jump to content



Δείξτε το κουτί σας...


kbilly13

Recommended Posts

το κόβω όπου θέλω θα φύγει και η μπογιά σε κάποια σημεία οπότε θα χρειαστώ και βάψιμο δηλαδή θα μου πάει το κουστούμι κοντά ένα κουτί και τα $$$ αυτόν τον καιρό τα ψάχνω με την δίοπτρα.

Με το κόψιμο δεν είναι απαραίτητο να σου φύγει η βαφή.

Αυτό που έκανες σα λάθος είναι ότι δεν προφύλαξες την επιφάνεια πριν την κόψεις. Αν έβαζες χαρτοταινία θα είχες καλύτερο αποτέλεσμα. Επίσης πρέπει να σου έφυγε και ο τροχός λίγο σε ένα σημείο (έλλειψη εμπειρίας).

Μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά.

Ξεφύγαμε όμως. Απλά απάντησα για να διευκρινίσω κάποια πράγματα :)

Link to comment
Share on other sites

Απ΄την στιγμή όμως που δεν τίθεται θεμα ολικού backup (τα κρίσιμα αρχεία του τα έχει ήδη σε backup ή εν γένει αντίγραφο), το θέμα που απομένει είναι να αυξηθεί η αξιοπιστία του συστήματος όσον αφορά στα αρχεία.

Όταν το θέμα είναι αυτό και τα αρχεία πολλά το raid-6 έιναι μια πολύ καλή προσέγγιση στο πρόβλημα.

Και αν στηθει σωστά παρέχει αρκετά μεγάλη ασφάλεια, έναντι του στατιστικού ενδεχομένου μεμονωμέων αστοχιών των μεσων αποθήκευσης.

Απόλυτα σωστά το έθεσες το θέμα. Δεν έχω ασχοληθεί ακόμα με το raid, γιατί τεχνικά δεν το γνωρίζω το θέμα, δεν θέλω να διαθέσω αυτή τη στιγμή τα χρήματα για τους επιπλέον δίσκους που απαιτούνται, αλλά και από τα λίγα που γνωρίζω, δεν θα μπορούσα κιόλας αυτή τη στιγμή τεχνικά να στήσω raid.

Εννοώ ότι αυτή τη στιγμή, έχω 16ΤΒ συνολική χωρητικότητα, αλλά μόλις 5ΤΒ ελεύθερο χώρο, και από ότι ξέρω οι δίσκοι που μπαίνουν σε raid, πρέπει να είναι εντελώς άδειοι από δεδομένα, έτσι δεν είναι; Οπότε θα είχα το πρόβλημα το που να μεταφέρω τα δεδομένα από τους δίσκους που πρέπει να αδειάσουν. :hm:

Το σημαντικότερο θέμα για μένα αυτή τη στιγμή, είναι να λύσω τον γρίφο για τον sata controller που πρέπει να προσθέσω στη μητρική. Το Shinobi μπορεί να δεχτεί μάξιμουμ 10 σκληρούς δίσκους, και έχω βάλει ήδη έξι (πέντε σύν τον ssd), άρα μπορώ να προσθέσω ακόμα τέσσερις μεγάλους σκληρούς. Τα συνολικά SATA που έχω αυτή τη στιγμή είναι οχτώ, τέσσερα της μητρικής και τέσσερα του SATA I controller σε κάρτα pci που έχω, που μου φρενάρει όμως τους δίσκους στα 90ΜΒ/s μάξιμουμ διαμεταγωγή. Έχω μόνο μία θύρα pci express (x1) διαθέσιμη, αυτή που βλέπεις να έχει μπει η καρτούλα με τις δύο συνδέσεις USB 3.0, η οποία φυσικά θα θυσιαστεί.

Άρα ψάχνω για έναν SATA controller με τέσσερις SATA συνδέσεις σε θύρα pci express (x1), για την μάξιμουμ επεκτασιμότητα στο Shinobi (εννιά σκληροί, συν τον ssd, συν το Blu-ray writer μας κάνουν 11 SATA συνδέσεις, άρα χρειάζομαι ακόμα τέσσερις να προστεθούν στις οχτώ που ήδη έχω). Αυτό που με καίει όμως, είναι ο συγκεκριμένος SATA II ή III controller να μην μου φρενάρει τους σκληρούς δίσκους όπως κάνει ο SATA I, να μου δίνει δηλαδή την μέγιστη διαμεταγωγή τους, κοντά στα 200MB/s που πετυχαίνουν οι φρέσκοι τριάρηδες και τεσσάρηδες δίσκοι των 7200 στροφών.

Εκεί έχω κολλήσει αυτή τη στιγμή. Βρίσκω τέτοιους SATA controllers στο ebay, αλλά είτε απαιτούν σύνδεση pci express x4 όπως αυτός ο πολύ ωραίος της Asus ή αυτός εδώ με οκτώ SATA ΙΙ συνδέσεις (!!!), είτε απαιτούν pci express x2, είτε έχουν 2 εσωτερικές και 2 εξωτερικές SATA συνδέσεις όπως αυτός εδώ κτλ.

Μπορώ να λύσω προσωρινά το πρόβλημα με έναν SATA controller με δύο SATA ΙΙ συνδέσεις, όπως αυτός εδώ, για να του συνδέσω άμεσα π.χ., τον Hitachi 7Κ4000 + άλλον ένα γρήγορο δίσκο 7200 στροφών, αλλά μελλοντικά πάλι θα έχω πρόβλημα επεκτασιμότητας. :hm:

Καταλαβαίνω φυσικά ότι η οριστική λύση θα ήταν να άλλαζα μητρική και να πήγαινα σε μια άλλη με έξι ή και οκτώ SATA ΙΙ ή ΙΙΙ συνδέσεις, αλλά βαριέμαι πραγματικά να κάνω φρέσκια εγκατάσταση από την αρχή. Πραγματική σπαζοκεφαλιά. Αν έχεις κάποια αξιόπιστη λύση, στείλε κανένα link, φυσικά σε pm, για να μην ξεφύγουμε εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως,αν και όμορφα στο μάτι,με όλα αυτά τα plexi παράθυρα σε κουτιά (ανεβασμένα κιόλας πάνω σε γραφεία) θα τρίζουν τα κόκκαλα του Faraday μέσα στον...κλωβό του :)

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=22392]Zarko1[/MENTION] .. Συμαχητή .. Υπάρχει pci x1 με 4 σατα... Το ξερω γιατι την αγορασα γι αυτο το λόγο... Θα δω αν μπορώ να την ξαναβρω στο ebay αλλιώς θα πρεπει να τη δω στον υπολογιστή μου οταν επιστρέψω...

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=22392]Zarko1[/MENTION] .. Συμαχητή .. Υπάρχει pci x1 με 4 σατα... Το ξερω γιατι την αγορασα γι αυτο το λόγο... Θα δω αν μπορώ να την ξαναβρω στο ebay αλλιώς θα πρεπει να τη δω στον υπολογιστή μου οταν επιστρέψω...

http://www.ebay.com/itm/PCI-Interface-To-4-SATA-II-PCI-RAID-Host-Controller-Chipset-Card-Internal-Cables-/180932355476?pt=US_Computer_Disk_Controllers_RAID_Cards&hash=item2a2068a594#

Νομίζω αυτό κανει.. Φυσικά είναι sata 2 ... Σε sata 3 δεν υπάρχει κάτι δυστυχώς...

Link to comment
Share on other sites

Απόλυτα σωστά το έθεσες το θέμα. Δεν έχω ασχοληθεί ακόμα με το raid, γιατί τεχνικά δεν το γνωρίζω το θέμα, δεν θέλω να διαθέσω αυτή τη στιγμή τα χρήματα για τους επιπλέον δίσκους που απαιτούνται, αλλά και από τα λίγα που γνωρίζω, δεν θα μπορούσα κιόλας αυτή τη στιγμή τεχνικά να στήσω raid......

.....Καταλαβαίνω φυσικά ότι η οριστική λύση θα ήταν να άλλαζα μητρική και να πήγαινα σε μια άλλη με έξι ή και οκτώ SATA ΙΙ ή ΙΙΙ συνδέσεις, αλλά βαριέμαι πραγματικά να κάνω φρέσκια εγκατάσταση από την αρχή. Πραγματική σπαζοκεφαλιά. Αν έχεις κάποια αξιόπιστη λύση, στείλε κανένα link, φυσικά σε pm, για να μην ξεφύγουμε εδώ.

H οριστική λύση είναι να αλλάξεις την μητρική σου πουλώντας αυτή που έχεις.

Να πάρεις μία άλλη έστω και μεταχειρισμένη μητρική που να έχει PCI-E X16 και μία ακόμα τουλάχιστον Χ8.

Και να αγοράσεις τέλος ένα controller της προκοπής και όχι τις παραπάνω μπούρδες που να συνδέεται σε Χ4 ή Χ8 θύρα, για να σου δώσει και ταχύτητα και αξιοπιστία (αν είναι και καλής εταιρείας).

dell perc 6 i | eBay

Link to comment
Share on other sites

PCI Interface To 4 SATA II PCI RAID Host Controller Chipset Card Internal+Cables | eBay

Νομίζω αυτό κανει.. Φυσικά είναι sata 2 ... Σε sata 3 δεν υπάρχει κάτι δυστυχώς...

Συμμαχητή, αυτόν ακριβώς τον SATA controller που μου έβαλες, τoν έχω ήδη εγκατεστημένο στο Shinobi, και είναι δυστυχώς μια μπούρδα και μισή. Δουλεύει βέβαια άψογα με το Blu-ray writer και ότι δίσκο του έχω συνδέσει, αλλά φρενάρει όπως έγραψα πριν τους σκληρούς δίσκους στα 90MB/s μέγιστη διαμεταγωγή! :TD:

Με γρήγορους σκληρούς δίσκους 7200 στροφών, όπως ο Hitachi 7k4000 που έχω συνδεδεμένο αναγκαστικά τώρα πάνω του, και που χτυπάει άνετα 170MB/s διαμεταγωγή, είναι σαν να έχεις μια Φεράρι και να της έχεις βάλει κόφτη στα 100 χλμ/ώρα!!! :tomato:

Άσε που δεν μου κάνει έτσι κι αλλιώς γιατί είναι PCI, ενώ εγώ ψάχνω σύνδεση pci express.

Link to comment
Share on other sites

Αποφάσισα σήμερα το πρωί ότι η σκόνη με νίκησε κατα κράτος:wall:

Αλλά τα κουτάκια τα αγαπάω, δεν μπορούσα να τα βλέπω έτσι και δε το έβαλα κάτω. Οπότε δεν θα περνούσε της σκόνης το κέφι αλλά το δικό μου. Και μιας και είναι καλοκαίρι είπα να τα δροσίσω αρχίζοντας απο ένα 600Τ που είχε κανένα κιλό σκόνη πάνω παίρνοντας την ιδέα απο τον sotoscorfu :yes2:

Τελικά μόνο έτσι φεύγει εντελώς η σκόνη απο ένα pc. Τι blower και λαλακίες :hehe:

IMG_3943.jpg

IMG_3944.jpg

IMG_3945.jpg

IMG_3949.jpg

IMG_3952.jpg

IMG_3953.jpg

Έγινε επεξεργασία από karmen1983
Link to comment
Share on other sites

Ο περίεργος συνειρμός της ημέρας:

"...πούν' το, πούν' το, δεν το βλέπω μπάρμπα!

Α! που να πλαντάξεις βλάκα!

Αφού είναι νύχτα,

κι' αφού είναι μαύρο

πως θες να φαίνεται!!"

Αρχαίο ρεφρέν

Link to comment
Share on other sites

Μετα τα πλυντηρια μοτοσυκλετων τωρα ερχονται

(τυμπανα)

"ΤΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ"

Εξειδικευμενα συνεργεια ερχονται στο χωρο σας να σας απαλλαξουν απο την σκονη

που μαζευει το κονσερβοκουτι σας.

Εχετε υδροψυξη? Κανενα προβλημα

Εχετε 3 κιλα χαλκινη αεροψυξη ? Ουτε καν μας αγγιζει

Εχετε peltier που κανατε συμβαση με την ΔΕΗ? Λεπτομερειες

Εχουμε την λυση :crazy_pilot:

Link to comment
Share on other sites

Το φύσηξα με blower πριν το βγάλω στο μπαλκόνι για να μην στάξει στο υπέροχο παρκέ μου. Εμ τι νόμιζες; :p

Η σωστή δουλειά δεν γίνεται έτσι!

1. Μετακομίζεις στο Δελχί.

2. Νοικιάζεις ένα ημιυπόγειο.

3. Περιμένεις ....τους Μουσώνες!

.................................................

Όλα λαμπίκο!!

Και η ζωή σου ακόμα!

:slap:

Link to comment
Share on other sites

Το φύσηξα με blower πριν το βγάλω στο μπαλκόνι για να μην στάξει στο υπέροχο παρκέ μου. Εμ τι νόμιζες; :p

θα 'θελα να είμαι από μια πλευρά να σε δώ να πλένεις τα χαλιά :D

Link to comment
Share on other sites

θέλω να ανοίξω μερικές τρύπες στο κουτί για να περάσω μερικά καλώδια και νομίζω ήρθε η ώρα να πάρω κάποιο εργαλείο,γιατί τόσο καιρό έκανα καμπύλες με το dremel!!!Όπως καταλαβαίνετε είχε αρκετή δυσκολία να γίνει ωραία η καμπύλη αλλά το καλό είναι ότι απέκτησα μεγαλύτερη εμπειρία και δεξιότητα (πιστεύω :p)

Λέτε να πάρω 1-2 ποτυροτρύπανα (είναι ακριβά γμτ) ή αυτό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αλλού;

mann_54603_copy.jpg

Link to comment
Share on other sites

Τα κλιμακωτά τρυπάνια που δείχνεις είναι πολή καλή επιλογή για τις λαμαρινοδουλιές.

ΑΝ θυμάμαι καλά μπορείς να τα βρείς και ένα-ένα, οπότε διαλέγεις αυτό που έχει τις τρύπες που καλύπτουν τις χρήσεις σου και πάιρνεις -αρχικά :) - μόνο αυτό.

Υπόψιν ότι αν σε ενδιαφέρουν οι μεγάλες διάμετροι , καλό είναι να έχεις και ένα καλό δράπανο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.