Jump to content



Βιβλία - Προτάσεις, Αξιόλογα, Προσφορές (BookLab)


vic

Recommended Posts

Παρατήρησα ότι (μάλλον με το search που έκανα) δεν έχουμε ένα νήμα μόνο για βιβλία στο οποίο να λέμε ποιο ή ποια βιβλία διαβάζουμε, πώς μας φάνηκαν, προτάσεις προς άλλους και τέλος τυχόν προσφορές που πέφτουν στην αντίληψή μας.

Λοιπόν εγώ τώρα διαβάζω το "The God Delusion" του Dawkins (κανείς δεν το περίμενε :hehe:), ενώ σε λίγο θα διαβάσω και το καινούριο θεατρικό βιβλίο του Αρκά "Βιολογικός Μετανάστης".

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Xαχα... αυτό έλεγα στο Γυμνάσιο σε κάτι συγγενείς, γνωστούς οικογενειακούς που με ρωτούσαν τι διαβάζω στον ελεύθερο μου χρόνο :hehe:

Όσοι ήξεραν τον Αρκά... ε ... με στραβοκοιτούσαν... σου λέει για σοφά βιβλία μιλάμε εμείς, για χαζαμάρες μιλάει ο μικρός :p

Πέρα από την πλάκα με βιβλία - πέρα από τη σχολή- δεν έχω πολλά πολλά για πολλούς κ διάφορους λόγους (πχ προτιμώ τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο που έχω να μιλήσω με κάποιον, να συζητήσουμε για ένα θέμα παρά να διαβάζω για τις απόψεις ενός ανθρώπου χωρίς να υπάρχει περιθώριο συζήτησης, κουβέντας - στην τελική να βγω λιγάκι έξω, πάλι να κλειστώ στο δωμάτιό μου να διαβάζω?!!)

Παρόλαυτά πέτυχα στο αεροδρόμιο ένα ενδιαφέρον βιβλιαράκι το Shantaram.

Η γνώμη μου: Παιδιά, με "γράπωσε" από την αρχή κ όταν λέω αρχή αναφέρομαι στο οπισθόφυλλο! Έχω διαβάσει > 1/3 (πάνω από 300 σελίδες!) και ούτε μια στιγμή δεν μου ήρθε να το αφήσω, άσχετα που το διαβάζω αργά (και για διαστήματα το αφήνω λόγω υποχρεώσεων). Ο συγγραφέας είναι ένας Αυστραλός που το σκάει από κάτι φυλακές και στη συνέχεια εγκαθίστατε στην Ινδία. Μέχρι τώρα περιγράφει το πως είναι εκεί η ζωή από τα μάτια ενός ξένου. Μπαίνουν στη συνέχεια θέματα "φιλοσοφίας", "φιλοσοφικές" συζητήσεις μεταξύ των χαρακτήρων κάτι που ορισμένους μπορεί να κουράσει, άλλους μπορεί να τους αρέσει.

Εdit: Νοιώθω πως έμαθα κάτι από αυτό το βιβλίο, έμαθα για την ζωή που έχουν άλλοι άνθρωποι πολύ πιο σκληρή και το πως αυτοί την αντιμετωπίζουν! Πέρα από τα διάφορα "φιλοσοφικά" που προσωπικά τα βρήκα άξια λόγου. m2c ;)

Τέλος, προτείνω να το διαβάσουν όσοι είναι 15+ γιατί περιγράφει σκηνές που θέλουν γερό στομάχι :) Χαρακτηριστικά να αναφέρω πως περιγράφει κ σκηνικά μέσα στα λεγόμενα slums.

Link to comment
Share on other sites

Αν σας αρέσουν τα fantasy epic style μυθιστορήματα και είστε λάτρης του tolkien, του Χαρυ Ποτερ κλπ, τότε επιτρέψτε μου να σας συστήσω τον κύριο patrick rothfuss και το πρώτο του βιβλίο που ακούει στο όνομα The Name Of The Wind.

Πραγματικά, πρόκειται για ένα απίστευτο βιβλίο που σε βουτάει μέσα στον κοσμο της μαγείας και της φαντασίας. Ο τρόπος που γράφει ο Rothfuss είναι σαν να κάνουμε chat, γεγονός που ελκύει πολλούς απο εμάς που δεν μπορούν την λογοτεχνία και τις δύσκολες εκφράσεις. Αν και δεν έχει βγει μετάφραση ακόμα, το Αγγλικό που διαβάζω είναι πολύ εύκολο ακόμα και γι αυτούς που έχουν μόνο πτυχείο lower.

Προσφατα οταν πηγα στην Αγγλία και επισκέφτηκα το waterstone (βιβλιοπωλειο) είχε ένα ολόκληρο ράφι με το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας. Εννοειται πως το αγορασα, αν και ακομα διαβαζω το πρώτο.

Βγηκε πρώτο στην λιστα των new york times και αξιολογοι συγγραφεις φαντασιες όπως ο Tad Williams εχουν δηλωσει ήδη την συμπάθειά τους, ενώ ο patrick ruthfuss έχει ακούσει τα καλύτερα σχόλια για ένα τρομερο ντεμπούτο της καριερας του.

The Name of the Wind - Wikipedia, the free encyclopedia

Patrick Rothfuss - The Reviews

Link to comment
Share on other sites

Εχω πολυ καιρο να διαβασω βιβλιο δυστυχώς .Τα τελευταια που επιασα στα χερια μου ηταν κυριως βιβλια του Clive Barker.

Weaveworld

Cabal (novella)

The Great and Secret Show

Imajica

Everville

ΑΑΑυτα.Τα προτεινω ολα στους λατρεις της φαντασιας.Ωραια βιβλια πιασαρικα ,μερικα εξαιρετικα εθιστικα.

Εχω διαβασει και μπολικα του King φυσικα.Ενα που μου ηρθε τωρα μπαμ μπαμ που μου εχει μεινει εντονα στην μνημη ειναι αυτο The Talisman.Εχει και δευτερο μερος Black House

Ωραια threadaki , χρειαζοτανε.Aντε μπας και μου ερθει παλι ορεξη για κανα βιβλιο.

Link to comment
Share on other sites

"Ο αλχημιστής" του Paulo Coelho. Είναι το μόνο (λογοτεχνικό :hehe:) βιβλίο που έχω διαβάσει ολόκληρο, και με εξέπληξε τόσο που το διάβασα σε μία μόλις ημέρα, κατανοώντας πλήρως το νόημά του.

Υγ: Όσοι δεν είναι αρκετά φιλόδοξοι, δεν θα εντυπωσιαστούν (το αντίθετο μάλιστα), so... i warned you. :)

Link to comment
Share on other sites

To τελευταίο που διάβασα ήταν το Let Me Tell You (Να σου πω μια ιστορία στα Ελληνικά) του Jorge Bucay. Μικρές ιστορίες από τα ίδια κεντρικά πρόσωπα με καταπληκτικές αφηγήσεις και περίεργη ψυχολογία. Καταπληκτικός ο τύπος! Τόσο ωστε να ξεκινήσω στο καπάκι το Count on me.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

για τους λατρεις ρων βιβλιων προτεινω ανοιχτα ενα βιβλιο.που διαβασα παρα πολυ ευχαριστα το βιβλιοπωλειο των σκιων. ωραιο παραμυθακι.

τελευταιο βιβλιο ο αφραγκος ανθρωπος

mark boyle

το ξεκινησα απο περιεργεια, δε βρηκα την πληροφορια που περιμενα.

απλοικο γραψιμο, υπαρχει και το κοψοδρομι,να πας απευθειας στα γκρι πλαισια η στο στενο κειμενο, αναφορες αλλων, και μετα κεφαλαιο 15.

πολυ ενδιαφερον βιβλιο και το συνδεδεμενοι christakis-fowler, μαθηματικοποιει ομορφα, αρκετα πραγματα που ξερουμε περι σχεσεων και αναλυει τα κοινωνικα δικτυα. καλο.

Link to comment
Share on other sites

Με αφορμή ένα σεμινάριο και μια συνάντηση με κάποιον καθηγητή Φιλοσοφίας εκτός μαθήματος ,αποφάσισα πριν 3 βδομάδες να διαβάσω το εξής βιβλίο που του ζήτησα να μου δανείσει:

saving-god-religion-after-idolatry-mark-johnston-hardcover-cover-art.jpg

Αρκετά καλό βιβλίο από έναν άνθρωπο που ποτέ δεν πίστευε,μέχρι τα τελευταία 10 χρόνια ,αλλά σίγουρα με διαφορετικό τρόπο από τους "δικούς μας". Ουσιαστικά εδώ παρουσιάζεται μια νέα μορφή Πανενθεϊσμού. (και όχι μονοθεϊσμού)

Πολύ συγκροντημένες απόψεις,χωρίς υπερβολές.

Review

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

  • Προσωκρατικοί (Ορφικοί , Πυθαγόρειοι)
  • Σωκράτης - Πλάτωνας
  • Αριστοτέλης
  • Στωϊκοί φιλόσοφοι
  • Επικούρειοι

Μετά έρχονται οι πιο σύγχρονοι:

  • Ντεκάρτ
  • Χιούμ
  • Μπέρκλεϋ
  • Βιτγκενστάιν

Έχεις τόσες πολλές επιλογές,πας σε ένα βιβλιοπωλείο και διαλέγεις.

Δεν έχω διαβάσει όλα αυτά ,κυρίως τους νεότερους για να προτείνω κάτι συγκεκριμένο,αλλά και αποσπασματικά μπορείς να καταλάβεις αρκετά αν ψάξεις στο νετ.

Θα προτείνω τα εξής:

"Το Εγώ της Νόησης" εκδόσεις Κάτοπτρο

Link to comment
Share on other sites

ειμαι στο 3ο βιβλιο απ τη σειρα του Stephen King The Dark tower

μπορω να πω οτι το 1ο βιβλιο δεν ειναι κ τοσο καλο (λογικο αφου νομιζω οτι το εγραψε οταν ηταν 18 χρονων)

αλλα απ το 2 και μεχρι στο 3 που ειμαι η βελτιωση ειναι τεραστια κ πραγματικα αξιζει καποιος να τα διαβασει

νομιζω κατι εχει ακουστει οτι θα βγουν και σε σειρα στην tv το 2012-13

Link to comment
Share on other sites

Τέλειωσα το Πόλεμος και Ειρήνη πρόσφατα (το είχαν δωρεάν σαν ebook και είπα να δω τι παίζει). Ιστορικό..χμ..μυθιστόρημα; Δε ξετρελάθηκα. Οι χαρακτήρες άλλαζαν, από το ένα κεφάλαιο στο άλλο, τελείως συμπεριφορά. Επίσης χρησιμοποιούσε πολύ συχνά το "οι ιστορικοί λενε Α αλλά στην πραγματικότητα έγινε Β" και κατέληγε κουραστικό. Μεγάλο "τεχνικό" κατόρθωμα, πολλοί χαρακτήρες, ενδιαφέρον περίοδος, αλλά μάλλον δεν έχω το υπόβαθρο να το εκτιμήσω όσο ο υπόλοιπος κόσμος.

Επίσης φέτος (πέρσι; ) τέλειωσα και την "σειρά" foundation του Asimov (prelude, forward/foundation/empire/second foundation/edge/earth). Λάτρες του scifi/μυστηρίου διαβάστε τα οπωσδήποτε.

ειμαι στο 3ο βιβλιο απ τη σειρα του Stephen King The Dark tower

μπορω να πω οτι το 1ο βιβλιο δεν ειναι κ τοσο καλο (λογικο αφου νομιζω οτι το εγραψε οταν ηταν 18 χρονων)

αλλα απ το 2 και μεχρι στο 3 που ειμαι η βελτιωση ειναι τεραστια κ πραγματικα αξιζει καποιος να τα διαβασει

νομιζω κατι εχει ακουστει οτι θα βγουν και σε σειρα στην tv το 2012-13

Όχι πες μου τώρα ότι τον gunslinger δεν τον φανταζεσαι σαν τον Clint Eastwood. Ή εγώ έχω δει πολλά "καουμπόικα" με τον Clint, ή ο King αυτόν είχε στο μυαλό του όταν τα έγραφε.

Link to comment
Share on other sites

Όχι πες μου τώρα ότι τον gunslinger δεν τον φανταζεσαι σαν τον Clint Eastwood. Ή εγώ έχω δει πολλά "καουμπόικα" με τον Clint, ή ο King αυτόν είχε στο μυαλό του όταν τα έγραφε.

ναι ρε συ ακριβως σαν τον Clint Eastwood.

Δεν εξηγεται αλλιως νομιζω οτι αυτον ειχε στο μυαλο του οταν το εγραφε γιατι απ οτι θυμαμαι στην εισαγωγη ελεγε

οτι η ιδεα για τη σειρα του ειχε ερθει σαν συνδιασμος αμερικανικου γουεστερν και αρχοντα τον δαχτυλιδιων.

600full-clint-eastwood.jpg600full-clint-eastwood.jpg&w=398&h=269&ei=F6sVT47BCqeL4gTupJzEAw&zoom=1&iact=rc&dur=299&sig=110329454789459821783&page=1&tbnh=132&tbnw=168&start=0&ndsp=60&ved=1t:429,r:33,s:0&tx=79&ty=52

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δεν ξέρω πώς και γιατί (ψέμματα λέω) με έχει πιάσει και διαβάζω Κάφκα τελευταία..."Δικη", "Πύργος", "Αγνοούμενος"...

Τη Δίκη όποτε τη διαβάζω (ντάξ' δεύτερη φορά είναι) συγκλονίζομαι, βυθίζομαι, χάνομαι, ψάχνω, πνίγομαι, ψηλαφώ, αναδύομαι, ξαναβουτώ, βλέπω φως και μετά σκοτάδι, μαζί με τον ήρωα...

Στη τριλογία όμως αυτή "ο Αγνοούμενος" με απογοητεύει...στα άλλα δύο έργα αυτή η φαινομενολογική, υποκειμενι(στι)κή αφήγηση από διαφορετικά σημεία προοπτικής έχει στόχο, αναφορά, παρά την ατελή συμπληρωματικότητά της, το ότι διασαφηνίζει όσο και συσκοτίζει, αφήνοντας συνεχω΄ς τη γενική εικόνα ανολοκλήρωτη, θολή την ίδια στιγμή που πασχίζει να τη συλλάβει...

...στον Αγνοούμενο αυτή η γραφή μοιάζει αυτοαναφορική, αναλισκόμενη, ως άσκηση του συγγραφέα σε ένα στυλ, σε μια μέθοδο, που δένει το κείμενο αυτό από άποψη τεχνικής με τα υπόλοιπα, αλλά κάθε φορά η αναφορά της μοιάζει να αρχίζει και να τελειώνει στα όρια της περιγραφής, η αμφι/πολυσημία της δε περιορισμένη...λες και το πιο αισιόδοξο φως του έργου τού στέρησε τη δύναμή του...ανολοκλήρωτο βέβαια, παρόλαυτά...

Το μόνο που μου θύμισε το Κάφκα που αγάπησα ήταν η αφήγηση η αφιερωμένη στο πανδοχείο και την αποχωρηση του ήρωα από εκεί...

Η μετάφραση επίσης δεν νομίζω πως είναι εξίσου καλή (εκδ. Ροές το τελευταίο)

Αν δεν έχετε διαβάσει πάντως αυτά τα βιβλία, μην καθυστερείτε (για τα δύο πρώτα τουλάχιστον)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.