Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Κατέρρευσε το Microsoft Teams υπό το βάρος της αυξημένης χρήσης στην Ευρώπη λόγω κοροναϊού

    Λόγω του κοροναϊού, εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, Ευρωπαίοι πολίτες εργάζονται εξ αποστάσεως από το σπίτι τους. Σε πολλές χώρες τα σχολεία κλείνουν και η διαδικασία της εκπαίδευσης πραγματοποιείται εξ αποστάσεως επίσης. Μια από τις δημοφιλείς εφαρμογές τηλεσυσκέψεων και συνεργασίας είναι το MS Teams. Όμως, οι δικτυακές υποδομές της Μicrosoft φάνηκαν ανέτοιμες να αντέξουν το φορτίο από τον άνευ προηγουμένου υψηλό αριθμό ταυτόχρονων χρηστών, εξαιτίας του κοροναϊού.

     

    Χθες το πρωί, το δίκτυο του MS Teams εμφανιζόταν μη διαθέσιμο για πολλούς χρήστες, για διάστημα περίπου δυο ωρών. Αυτή δεν ήταν η πρώτη γνωστή διακοπή λειτουργίας της πλατφόρμας: Τον προηγούμενο μήνα το MS Teams τέθηκε και πάλι εκτός λειτουργίας λόγω ενός ληγμένου TLS certificate.

     

    Η νέα διακοπή, που συνέβη περίπου στις 8:30π.μ. UTC, φαίνεται ότι οφείλεται σε υψηλό φόρτο που προκλήθηκε από άνευ προηγουμένου αριθμό Ευρωπαίων χρηστών που προσπαθούσαν να εργαστούν εξ αποστάσεως. Οι εκπρόσωπο της Microsoft ήταν εξαιρετικά λακωνικοί για το συμβάν, ανακοινώνοντας τόσο το πρόβλημα, όσο και τον μετριασμό του.

    Ακόμα όμως και οι 365 Office administrators, που έχουν πρόσβαση στο Admin Center, δεν μπορούσαν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες. Πολλοί διαμαρτυρήθηκαν ότι το πρόβλημα TM206544 δεν εμφανιζόταν στο Admin Center καθόλου. Όσοι τα κατάφεραν, διάβασαν μόνο τις ακόλουθες πληροφορίες που δεν είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικές:

     

    Quote

    End time: Monday, March 16, 2020, at 10:35am UTC

     

    Preliminary root cause: One of our services experienced timeouts, which impacted messaging scenarios.

     

    Next steps:—We're reviewing our code to improve service resiliency and avoid future incidents.

     

    Δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό το θέμα έχει επιλυθεί. Το Downdetector.com δείχνει ακόμα πολλές αναφορές διακοπής και κάποιοι Ευρωπαίοι χρήστες αναφέρουν στο twitter στο @MSFT365Status ότι η υπηρεσία δεν αποκρίνεται.

     

    Εσείς αυτές τις μέρες δουλεύετε εξ αποστάσεως; Και αν ναι, ποια εργαλεία τηλεσυνεργασίας χρησιμοποιείτε;


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.