Jump to content
 • 1MORE Dual Driver ANC Pro Bluetooth Headset Review


  Εισαγωγή

   

  Τα Bluetooth hands free που είναι διαθέσιμα στην αγορά είναι πλέον τόσο πολλά και σε όλες τις κατηγορίες τιμής, που δύσκολα βρίσκει κανείς κάτι άξιο λόγου, πόσο μάλλον άξιο review.

   

  Τα περισσότερα ανήκουν στην οικονομική κατηγορία, όπου με πολύ λίγα χρήματα προσφέρουν αρκετές λειτουργίες. Είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά δηλαδή και συνήθως έτσι και αποδεικνύονται, με την πλειοψηφία να μην καλύπτει ούτε τα απολύτως απαραίτητα και να καταλήγει στην αχρηστία.

   

  Υπάρχουν βέβαια και οι ακριβές λύσεις, άνω των 200 ευρώ, που διατίθενται από τα μεγάλα ονόματα του χώρου και προσφέρουν ποιότητα και λειτουργικότητα χωρίς πολλές παραχωρήσεις - στη θεωρία - αλλά η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι στην πράξη και αυτά συνήθως αποδεικνύονται κατώτερα των προσδοκιών.

   

  Η 1MORE έγινε γνωστή ως η κατασκευάστρια των διάσημων και οικονομικών Xiaomi Piston και έκτοτε έχει παρουσιάσει τη δική της εκτενή γκάμα προϊόντων, τα οποία συνήθως αποδίδουν πάνω από το επίπεδο της τιμής τους.

   

  Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια από τις ακριβότερες και καλύτερες λύσεις που προσφέρει η εταιρία στην κατηγορία των Bluetooth hands free, τα 1MORE Dual Driver ANC Pro

   

  large.WHC_7405.jpg

   

  Για να είμαστε ξεκάθαροι από την αρχή, δεν πρόκειται για ένα οικονομικό μοντέλο, οπότε όσοι ψάχνετε για φοβερά και τρομερά Bluetooth hands free με 10 ευρώ, move along, nothing to see here.

   

  Για τους υπόλοιπους, τα 1MORE Dual Driver ANC Pro έχουν τιμή καταλόγου 165 ευρώ και σύμφωνα με την εταιρία αυτό τα καθιστά άκρως ανταγωνιστικά, καθώς τα συγκρίνει με υλοποιήσεις άλλων εταιριών, διπλάσιου κόστους.

   

  Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

   

  Φωτογράφιση

   

  Τα 1MORE Dual Driver ANC Pro έρχονται σε μια πολυτελή συσκευασία με μαγνητικό άνοιγμα στο πλάι και τα βασικά χαρακτηριστικά του προϊόντος να αναφέρονται στο εμπρός και πίσω μέρος.

   

  Να σημειώσουμε εδώ ότι, καθώς το δείγμα μας δεν προέρχεται από τη γραμμή παραγωγής, αλλά είναι final engineering sample, η συσκευασία είναι ελαφρώς διαφορετική από αυτή που θα παραλάβει ο αγοραστής.

   

  large_01.jpg large_02.jpg

   

  large_03.jpg

   

  Η αίσθηση πολυτέλειας συνεχίζει στο εσωτερικό της συσκευασίας, με το χαρτόνι να διακοσμείται από ενδιαφέροντα σχέδια του προϊόντος και τα ίδια τα 1MORE Dual Driver ANC Pro να μας παρουσιάζονται με καλαίσθητο τρόπο.

   

  large_04.jpg

   

  Κάτω από το λευκό πλαστικό που φιλοξενεί τα 1MORE Dual Driver ANC Pro βρίσκουμε ένα αυτοκόλλητο, ένα φυλλάδιο με προϊόντα της εταιρίας και τα παρελκόμενα.

   

  large_07.jpg

   

  Τα παρελκόμενα συνεχίζουν στο μοτίβο της καλαίσθητης πολυτέλειας, καθώς είναι τακτοποιημένα όμορφα σε ξεχωριστά κουτάκια.

   

  large_10.jpg

   

  Το πρώτο κουτάκι περιέχει μια νάιλον θήκη μεταφοράς.

   

  large_08.jpg large_09.jpg

   

  Ακριβώς από κάτω υπάρχει ένα καλώδιο USB-C σε στερεοφωνικό καρφί ήχου. Καθώς το καρφί έχει μόνο 3 επαφές, είναι σαφές ότι μεταφέρει μόνο τον στερεοφωνικό ήχο στα ακουστικά και όχι το σήμα του μικροφώνου.

   

  Η χρήση των 1MORE Dual Driver ANC Pro ακόμα και με καλώδιο, προϋποθέτει φορτισμένη μπαταρία και δεν αποτελεί λύση χρήσης του προϊόντος όταν η μπαταρία αδειάσει αλλά λύση χρήσης του χωρίς την απώλεια ποιότητας ήχου που επιφέρει η χρήση των συμπιέσεων που χρησιμοποιούνται από το Bluetooth.

   

  large_12.jpg

   

  Ακόμη πιο κάτω, βρίσκουμε ένα κοντό, πλακέ καλώδιο USB-A σε USB-C που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση των 1MORE Dual Driver ANC Pro. Πρόκειται για ένα απλό και λειτουργικό καλώδιο που δεν είναι στο ίδιο επίπεδο πολυτέλειας με όσα είδαμε έως τώρα και συνεπώς θα προτιμούσαμε ένα πιο μακρύ καλώδιο, αντίστοιχης ποιότητας με το παραπάνω.

   

  large_11.jpg

   

  Τα παρελκόμενα ολοκληρώνονται με 7 ζευγάρια ear tips, πλέον αυτού που βρίσκεται ήδη πάνω στα ακουστικά, έτσι ώστε να βρείτε αυτό που ταιριάζει στα δικά σας αφτιά.

   

  Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό διότι η χρήση των κατάλληλων ανά περίπτωση ear tips εξασφαλίζει τη μέγιστη ποιότητα ήχου αλλά και την ξεκούραστη χρήση.

   

  large_13.jpg

   

  Πάμε τώρα στα ίδια τα 1MORE Dual Driver ANC Pro. Όπως βλέπεται, πρόκειται για hands free που διαθέτουν ένα κολιέ το οποίο κάθεται πάνω στον σβέρκο και εκεί βρίσκεται το μικρόφωνο, η μπαταρία και τα χειριστήρια, καθώς και από εκεί ξεκινούν τα καλώδια των ακουστικών.

   

  Ενώ αρχικά και μη έχοντας δοκιμάσει στο παρελθόν τον συγκεκριμένο τύπο hands free, είχα την εντύπωση ότι αυτό θα ήταν άβολο, στην πράξη αποδείχτηκε πολύ πιο άνετο από τα Bluetooth hands free όπου τα ακουστικά ενώνονται από ένα σκέτο καλώδιο. Το κολιέ κάθεται στο λαιμό πολύ πιο ξεκούραστα και τα υλικά του στη συγκεκριμένη υλοποίηση είναι εξαιρετικά, προσφέροντας άνεση και αίσθηση πολυτέλειας.

   

  Η απαραίτητη "δοκιμασία της γυναίκας" επέφερε έκφραση έκπληξης και ενθουσιασμού και το σχόλιο "'Έχει αίσθηση σαν να φοράς κάποιο καλό κόσμημα!".

   

  large_14.jpg

   

  Η άνεση και λειτουργικότητα του κολιέ συμπληρώνονται από τους μαγνήτες στο πίσω μέρος των ακουστικών, που τα κάνουν να κολλάνε μεταξύ τους και να μην ταλαντώνονται ενοχλητικά όταν δεν είναι στα αφτιά.

   

  large_15.jpg large_16.jpg

   

  Τα ear tips είναι μαλακά, ποιοτικά και άνετα. Mε τις 8 προσφερόμενες επιλογές, ο καθένας μπορεί να βρει αυτά που ταιριάζουν στα δικά του αφτιά, για να εξασφαλίσει τόσο την άνεση, όσο και την καλή εφαρμογή που θα επιτρέψει τη σωστή αναπαραγωγή του ήχου, ιδιαίτερα των μπάσων.

   

  large_17.jpg large_18.jpg

   

  Η οπή στο πίσω μέρος με το κόκκινο προστατευτικό πλέγμα κρύβει ένα ακυρωτικό μικρόφωνο, που πιάνει τους ήχους του περιβάλλοντος για να χρησιμοποιηθούν τόσο στο ANC (Active Noise Cancellation - Ενεργή Ακύρωση Θορύβου), που αφορά την ακρόαση, όσο και στην ακύρωση των θορύβων του περιβάλλοντος που πιάνει το κυρίως μικρόφωνο κατά τις συνομιλίες.

   

  Ο κόκκινος χρωματισμός του πλέγματος σε συνδυασμό με τους κόκκινους διακοσμητικούς δακτυλίους στα ακουστικά και στο κολιέ, προσθέτει μια όμορφη αισθητική πινελιά.

   

  Κάτω από το κάθε ear tip, κρύβεται μια ελλειπτική οπή, επίσης προστατευμένη με πλέγμα, που κρύβει τους 2 drivers του κάθε ακουστικού καθώς και ακόμη ένα (σε κάθε ακουστικό) ακυρωτικό μικρόφωνο που πιάνει τους ήχους εντός του ακουστικού πόρου, για χρήση από το ANC.

   

  Αν και είναι σαφές από την κλίση που έχουν τα ear tips σε σχέση με το σώμα του κάθε ακουστικού, το κάθε ακουστικό είναι διακριτικά μαρκαρισμένο ως R (Right - Δεξί) και L (Left - Αριστερό).

   

  large_19.jpg large_20.jpg

   

  Τα καλώδια των ακουστικών είναι ιδιαίτερα μαλακά και εύκαμπτα και για την μακροζωία τους φροντίζουν ελαστικά stress relief και από την πλευρά του κολιέ και από την πλευρά του ακουστικού, τα οποία προστατεύουν τα καλώδια στα σημεία που καταπονούνται περισσότερο.

   

  large_21.jpg

   

  Οι άκρες του κολιέ είναι όμοιες και φέρουν το λογότυπο της εταιρίας στο εξωτερικό τους, ενώ όλα τα χειριστήρια βρίσκονται συγκεντρωμένα στην αριστερή άκρη. 

   

  large_22.jpg large_23.jpg

   

  Να σημειώσουμε εδώ ότι στο final engineering sample που μας έστειλε η εταιρία, το σύμβολο του WNR (Wind Noise Resistance - Αντίσταση Στο Θόρυβο Του Αέρα) είναι λάθος. Στο τελικό προϊόν, φυσικά, θα είναι το σωστό.

   

  large_24.jpg large.644357203_3-EHD9001BAbutton.jpeg

   

  Το εμπρός μέρος του αριστερού άκρου το κολιέ έχει μια μικρή υποδοχή για το νύχι.

   

  large_27.jpg

   

  Μέσω αυτής ανοίγει το καπάκι που αποκαλύπτει την υποδοχή USB-C που χρησιμοποιείται τόσο για τη φόρτιση όσο και για την ενσύρματη χρήση (ως ακουστικών) των 1MORE Dual Driver ANC Pro.

   

  large_28.jpg large_29.jpg

   

  Η διαδικασία της φόρτισης σηματοδοτείται από ένα κόκκινο LED που μοιράζεται μια οπή με το κυρίως μικρόφωνο της συσκευής.

   

  Η ολοκλήρωση της φόρτισης γίνεται φανερή από το σβήσιμο του LED. Προσωπικά θα προτιμούσα να άλλαζε το χρώμα, για παράδειγμα σε μπλε, όπως ανάβει το ίδιο LED κατά τη σύνδεση της συσκευής. Το να σβήνει απλά το LED δεν ξεχωρίζει την ολοκλήρωση της φόρτισης από καταστάσεις όπως βλάβη ή αποσύνδεση του φορτιστή.

   

  large_30.jpg large_31.jpg

   

  Εδώ βλέπουμε το καλώδιο σύνδεσης των ακουστικών τοποθετημένο στη θύρα USB-C.

   

  large_32.jpg

   

  Και εδώ τα 1MORE Dual Driver ANC Pro εντός της θήκης μεταφοράς.

   

  Πρέπει να σημειωθεί ότι ενώ τα 1MORE Dual Driver ANC Pro αποδείχτηκαν σαφώς πιο άνετα στη χρήση από υλοποιήσεις όπου τα 2 ακουστικά συνδέονται με ένα σκέτο καλώδιο αντί για κολιέ, η μεταφορά τους είναι σαφώς πιο απαιτητική σε χώρο.

   

  large_33.jpg large_34.jpg

   

   

  Τεχνικά Χαρακτηριστικά

   

  Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά των 1MORE Dual Driver ANC Pro1MORE Dual Driver ANC Pro , όπως τα παραθέτει η ίδια η εταιρία.

   

  large.2020-05-25_20-47-01.png

   

  Βλέπουμε ότι χρησιμοποιείται το πλέον σύγχρονο Bluetooth 5 και ότι η διάρκεια της μπαταρίας είναι ιδιαίτερα καλή. 

   

  Ακόμη περισσότερα χαρακτηριστικά και μάλιστα σε αντιπαραβολή με 2 γνωστά ανταγωνιστικά προϊόντα, παρατίθενται στον παρακάτω πίνακα. Ο πίνακας αυτός έχει συνταχθεί από την 1MORE, με στοιχεία που πήρε από τις αντίστοιχες ιστοσελίδες των κατασκευαστών.

   

  large.306714937_ComparisonSheet.png

   

  Αξίζει πραγματικά μια προσεκτική ανάγνωση του πίνακα, καθώς αυτός δείχνει ότι με λίγο πάνω από το μισό κόστος, τα 1MORE Dual Driver ANC Pro υπερτερούν σχεδόν σε όλα τα σημεία. Σημειώνουμε ότι η επίσημη τιμή των 1MORE Dual Driver ANC Pro είναι τα 165 ευρώ και όχι τα 149 ευρώ που αναφέρει ο πίνακας.

   

  Ποιότητα Κατασκευής

   

  Η ποιότητα κατασκευής των 1MORE Dual Driver ANC Pro είναι εφάμιλλη με κάθε ακριβή (ακριβότερη) υλοποίηση ακουστικών που έχω πιάσει στα χέρια μου, με τιμή έως τα 300 ευρώ και δεν έχει κάτι να ζηλέψει από αυτά.

   

  Αν κάπου θα μπορούσε να υπάρξει βελτίωση είναι η χάραξη των συμβόλων και λογότυπων που δεν είναι κακή αλλά θα μπορούσε να είναι πιο ευκρινής, αλλά επιφυλάσσομαι σχετικά, καθώς όπως είπαμε στα χέρια μου έχω final engineering sample και όχι το retail προϊόν.

   

  large_19.jpg

   

   

  Άνεση στη Χρήση

   

  Η εργονομική σχεδίαση των ακουστικών, τα ποιοτικά - και πολλά - ear tips και το μαλακό καλώδιο, κάνουν τη χρήση των 1MORE Dual Driver ANC Pro μια από τις πιο άνετες εμπειρίες που είχα έως τώρα με όσα hands free έχω δοκιμάσει, και έχω δοκιμάσει αρκετά ακριβότερα.

   

  large.1622163516_9-EHD9001BA-earbud.png

   

  Για το κολιέ δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω από όσα είπα ήδη στη φωτογράφιση του προϊόντος. Και μόνο που πέρασε τη δοκιμασία της γυναίκας, είναι αρκετό! 

   

  large.211875174_updatedon202003272.jpg

   

  Οι μαγνήτες στο πίσω μέρος των ακουστικών εξασφαλίζουν άνεση και κατά τη μη χρήση.

   

  large.1461757671_updatedon20200327.jpg

   

  Η πιστοποίηση IPX5 σημαίνει ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, χωρίς κάποιο πρόβλημα.

   

  large.WHC_9762.jpg

   

  Εντύπωση μου έκανε αρχικά η συγκέντρωση όλων των χειριστηρίων στην αριστερή πλευρά του κολιέ αντί να μοιραστούν και στις 2 πλευρές. Φαντάστηκα ότι ήταν μια επιλογή που απλά απλούστευε την κατασκευή και περιόριζε το κόστος.

   

  Και ενώ μπορεί να είναι έτσι τα πράγματα, τα χειριστήρια είναι τόσο έξυπνα τοποθετημένα και η λειτουργία τους τόσο φυσική και λογική που έμαθα τη χρήση τους αμέσως και δε χρειάστηκε ποτέ να ψάξω τι γίνεται και πώς. Τα πλήκτρα έχουν πολύ καλή αίσθηση και σαφές feedback έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή ήξερα αν και τι έχω πατήσει.

   

  Η λειτουργίες και ο τρόπος χρήσης του 1MORE Dual Driver ANC Pro συνοψίζονται στην παρακάτω εικόνα.

   

  large.2020-05-25_20-46-05.png

   

   

  Συνδεσιμότητα

   

  Τα 1MORE Dual Driver ANC Pro υποστηρίζουν το ασύρματο πρωτόκολλο επικοινωνίας Bluetooth 5. Η επικοινωνία με το κινητό μου τηλέφωνο που επίσης υποστηρίζει το εν λόγω πρωτόκολλο είναι εξαιρετική με εμβέλεια που μετρήθηκε τουλάχιστον στα διαφημιζόμενα 10 μέτρα.

   

  Με εντυπωσίασε μάλιστα το γεγονός ότι η επικοινωνία παρέμεινε άψογη ακόμα και διαμέσου ενός τοίχου που στη μία του πλευρά είχε ντουλάπια με φακέλους.

  large_BT5.png

   

  Η χρήση του Bluetooth 5, έναντι του παλαιότερου 4.2 προσφέρει πλεονεκτήματα τόσο στην ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων όσο και στην εμβέλεια.

   

  large.2020-05-25_20-42-06.png

   

  Η σύνδεση γίνεται με το συνήθη τρόπο, κρατώντας πατημένο το πλήκτρο ενεργοποίησης για 4 δευτερόλεπτα, κατά την ενεργοποίηση των 1MORE Dual Driver ANC Pro ή για 2 δευτερόλεπτα αν αυτά είναι ήδη ενεργοποιημένα.

   

  Το pairing με το Samsung Galaxy Note 9 ήταν άμεσο και απροβλημάτιστο και μας έδωσε τη δυνατότητα να επιλέξουμε χρήση για κλήσεις, για ήχο ή και για τα δύο.

   

  Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα ενεργοποίησης του LDAC codec που προσφέρει την καλύτερη δυνατή ποιότητα ήχου μέσω Bluetooth, με σημαντικό κόστος στη διάρκεια της μπαταρίας.

   

  large.1670055877_BluetoothSettings.jpg

   

  Τα codecs που χρησιμοποιεί το Bluetooth για τη συμπίεση του ήχου είναι πολλά και ποικίλα και η μελέτη τους άκρως ενδιαφέρουσα, αλλά όχι αντικείμενο του παρόντος review.

   

  Τα 1MORE Dual Driver ANC Pro υποστηρίζουν το πρωτόκολλο LDAC που προσφέρει την καλύτερη ποιότητα ήχου, με αντίστοιχο κόστος σε κατανάλωση μπαταρίας και υποστηρίζονται από σύγχρονες συσκευές με λειτουργικό Android.

   

  Υποστηρίζουν ακόμα το πρωτόκολλο AAC, που προσφέρει ένα πολύ καλό συνδυασμό ποιότητας ήχου και χαμηλού bitrate, επιτυγχάνοντας την καλύτερη διάρκεια της μπαταρίας. Καθώς έχει μεγάλες απαιτήσεις σε επεξεργαστική ισχύ, υποστηρίζεται από μοντέρνα iPhone και ισχυρές συσκευές Android, ενώ η ποιότητά του αποτελέσματος διαφέρει ανάλογα με τις δυνατότητες της κάθε συσκευής.

   

  Τέλος, οι υπόλοιποι, αναγκαστικά αρκούνται στο SBC που είναι το βασικό codec ήχου που υποστηρίζουν υποχρεωτικά όλες οι συσκευές Bluetooth που αναπαράγουν ήχο.

   

  large.2020-05-25_20-40-48.png

   

  Παρά το γεγονός ότι στην παραπάνω εικόνα της 1MORE το AAC διαφημίζεται ως το codec των iPhone, το Samsung Galaxy Note 9 το χρησιμοποιούσε ως default όταν δεν ήταν ενεργοποιημένο το LDAC και το SBC μπορούσε να ενεργοποιηθεί μόνο χειροκίνητα, μέσω τον Developer Options του τηλεφώνου. Αυτό βέβαια έχει να κάνει με την κάθε συσκευή και σαφώς διαφέρει ανάλογα με τις επιλογές του κάθε κατασκευαστή.

   

  Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει τα μέγιστα bit rates διαμεταγωγής που υποστηρίζει το κάθε Bluetooth codec. Πολλά σχετικά με αυτό το θέμα μπορείτε να διαβάσετε στο εξαιρετικό άρθρο των SoundGuys, από όπου προέρχεται και το εν λόγω διάγραμμα.  

   

  large.BT-Codecs-kbps.jpg

   

   

  Ήχος

   

  Ο χαρακτηρισμός της ποιότητας του ήχου είναι ένα από τα πιο υποκειμενικά και συνεπώς ασαφή και δύσκολα κομμάτια οποιουδήποτε review.

   

  Η κατασκευή των 1MORE Dual Driver ANC Pro που φαίνεται παρακάτω, κάνει σαφές ότι μπορούμε να περιμένουμε καλύτερη ποιότητα ήχου από αυτή που αντιστοιχεί στην τιμή τους.

   

  large.2020-05-25_20-39-59.png

   

  Πράγματι, ιδιαίτερα με τη χρήση του LDAC 990 (και ακόμη περισσότερο με τη χρήση του καλωδίου), ο ήχος των 1MORE Dual Driver ANC Pro, χωρίς να είναι επιπέδου Audiophile, είναι εξαιρετικός για το είδος και την κατηγορία και ακόμη περισσότερο για το κόστος του προϊόντος.

   

  Προσωπικά, προτιμώ τον ήχο τους από ακριβότερες υλοποιήσεις Bluetooth hands free που δοκίμασα, εκτός ίσως - με μικρή διαφορά - από μία της BeyerDynamic.

   

  Σε κάθε περίπτωση, χωρίς να δημιουργούν κάποιο ιδιαίτερο sound stage, ο ήχος τους είναι σαφής και καθαρός σε όλο το εύρος, με καθαρά μεσαία, σαφή μπάσα και πρίμα που δεν τσιρίζουν.

   

  Συνολικά, ισορροπημένος και ευχάριστος ήχος, πάνω από την κατηγορία της τιμής τους.

   

   

  Active Noise Cancelation

   

  Όπως είναι σαφές από την εικόνα που δείχνει τα υλικά κατασκευής αλλά και από το ίδιο το όνομα των 1MORE Dual Driver ANC Pro, αυτά παρέχουν Active Noise Cancelation. Δηλαδή ενεργή ακύρωση θορύβου.

   

  Αυτό κατ' αρχάς δεν αφορά τον ήχο που ακούει ο συνομιλητής μας μέσω του μικροφώνου αλλά τον ήχο που ακούμε εμείς, όταν για παράδειγμα ακούμε μουσική.

   

  Έτσι, όταν το ANC είναι απενεργοποιημένο, τα 1MORE Dual Driver ANC Pro αφήνουν τους ήχους του περιβάλλοντος να περάσουν μέσω των ακουστικών, για να διατηρεί κάποιος επαφή με αυτό, όταν για παράδειγμα οδηγεί.

   

  Με την ενεργοποίηση του ANC, αυτό όχι μόνο σταματάει, αλλά επιπλέον τα ακουστικά, ενεργά, παράγουν αντίθετα κύματα ήχου που ακυρώνουν το θόρυβο του περιβάλλοντος και επιτρέπουν την καλύτερη ακρόαση της μουσικής.

   

  large.2020-05-25_20-37-27.png

   

  Το ANC των 1MORE Dual Driver ANC Pro διαθέτει 2 επίπεδα και ένα bonus.

   

  Στο επίπεδο 1, μειώνει το θόρυβο του περιβάλλοντος κατά 35dB και προτείνεται για ιδιαίτερα θορυβώδη περιβάλλοντα ενώ στο επίπεδο 2 μειώνει το θόρυβο κατά 20dB και προτείνεται για λιγότερο θορυβώδεις καταστάσεις.

   

  large.2020-05-25_20-38-13.png

   

  Το bonus είναι η λειτουργία αντίστασης στον αέρα WNR (Wind Noise Reduction), που ενώ διαθέτει δικό της πλήκτρο, είναι ουσιαστικά λειτουργία του ANC. Μειώνει το θόρυβο κατά 15dB και είναι ειδικά σχεδιασμένη για την απομείωση του θορύβου που προκαλείται από τον αέρα. 

   

  large_WNR.png

  Επαναλαμβάνω και τονίζω ότι όλα τα παραπάνω, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας WNR, αφορούν τα ακουστικά και την ακρόαση και όχι το μικρόφωνο!

   

   

  Μικρόφωνο

   

  Το μικρόφωνο λοιπόν. Αυτό είναι όπως είπαμε στο αριστερό άκρο του κολιέ, στην οπή ανάμεσα στα πλήκτρα της έντασης και του play/pause. 

   

  Η ποιότητά του είναι ιδιαίτερα καλή για την κατηγορία και το κόστος των 1MORE Dual Driver ANC Pro και η πάντα ενεργή, όσον αφορά το μικρόφωνο, ακύρωση των θορύβων του περιβάλλοντος αποδείχτηκε πολύ καλή και εξαιρετικά δημοφιλής μεταξύ των συνομιλητών μου.

   

  Δοκιμάστηκε στο δρόμο, στο λεωφορείο και σε όποιες θορυβώδεις καταστάσεις κατάφερα να βρεθώ και το μόνο που διέκριναν οι συνομιλητές μου, αφού τους ρώτησα πώς ακούγομαι και τους ενημέρωσα ότι βρίσκομαι σε περιβάλλον με πολύ θόρυβο, είναι ότι απλά ελαττώνεται κάπως η ένταση της φωνής μου σε κάποιες περιπτώσεις, οι οποίες ήταν όταν υπήρχε ισχυρός περιβαλλοντικός θόρυβος.

   

  Η δε συμπεριφορά του σε δυνατό αέρα κρίνεται ως απίθανη, καθώς ο ισχυρός άνεμος ήταν μετά βίας αντιληπτός από τους συνομιλητές μου και μόνο κατόπιν ενημέρωσης εκ μέρους μου περί της ύπαρξής του!

   

  large.WHC_7426.jpg

   

  Παρακάτω σας παραθέτω ένα συγκριτικό του μικροφώνου με άλλες συσκευές. Οι ηχογραφήσεις έγιναν σε σχετικά ήσυχο δωμάτιο, σε χώρο με πολύ θόρυβο (το μέγιστο που θα συναντούσε κάποιος συνήθως) και σε χώρο με εξωφρενικό θόρυβο (πολύ περισσότερο από όσο συναντάει κανείς συνήθως και σαφώς περισσότερο από όσο θα του επέτρεπε καν να σκεφτεί να κάνει ή να δεχτεί τηλεφώνημα).

   

  Παρατίθεται σύγκριση με μικρόφωνο επιπέδου streaming / broadcast (Control - ηχογράφηση μόνο σε ήσυχο περιβάλλον), του ενσωματωμένου μικροφώνου του Samsung Galaxy Note 9, του μικροφώνου των Creative Aurvana Platinum και του μικροφώνου των 1More Piston Fit BT.

   

   

   

  Μπαταρία

   

  Η μπαταρία του 1MORE Dual Driver ANC Pro είναι, σύμφωνα με τις προδιαγραφές, 160mAh και του επιτρέπει πολύ καλούς χρόνους λειτουργίας.

  large_pt1.gif

   

  Η 1More ισχυρίζεται ότι μπορεί να φτάσει έως και τις 20 ώρες αναπαραγωγής μουσικής, στο 50% της έντασης και με codec ACC. Αυτό μπορεί να καλύψει την ακρόαση 400 μουσικών κομματιών μέσης διάρκειας 3 λεπτών ή την παρακολούθηση 13 ταινιών μέσης διάρκειας 90 λεπτών ή μια πτήση 10.000 μιλίων. Σε συνδυασμό με την ταχεία φόρτιση που διαρκεί μόλις 1 ώρα και το γεγονός ότι μόλις 10 λεπτά φόρτισης αρκούν για 3 ώρες χρήσης, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του 1MORE Dual Driver ANC Pro είναι μάλλον εντυπωσιακή.

   

  large.2020-05-25_20-44-06.png

   

  Είναι αυτονόητο ότι δεν αρκεστήκαμε στους ισχυρισμούς της εταιρίας αλλά πήραμε τις δικές μας μετρήσεις, τις οποίες και σας παρουσιάζουμε.

   

  Όπως βλέπετε στο παρακάτω διάγραμμα, η φόρτιση των 1MORE Dual Driver ANC Pro διήρκεσε 1 ώρα και 6 λεπτά. Αρκετά κοντά στην 1 ώρα που υπόσχεται η εταιρία. Η συνολική ενέργεια που δαπανήθηκε από το φορτιστή ήταν 173mAh, κάτι που συνάδει με τη φόρτιση μπαταρίας χωρητικότητας 160mAh.

   

  Μέχρι εδώ όλα καλά και αρκετά κοντά στις προδιαγραφές.

   

  Το μέγιστο ρεύμα φόρτισης ήταν τα 259,6mA, οπότε (σχεδόν) οποιοσδήποτε φορτιστής ή θύρα USB υπολογιστή μπορεί να παρέχει το ρεύμα για την φόρτιση των 1MORE Dual Driver ANC Pro στη μέγιστη ταχύτητα που υποστηρίζουν.

   

  large.Charging.png

   

  Ο παρακάτω πίνακας περιλαμβάνει τις κατά προσέγγιση διάρκειες της μπαταρίας που δίνει η εταιρία, ανάλογα με το codec που χρησιμοποιείται και την ενεργοποίηση η όχι του ANC. Το ANC ήταν στο επίπεδο 1. Χρήση του στο επίπεδο 2 ή στο επίπεδο WNR θα έχει μικρότερη επίδραση την κατανάλωση.

   

  large.2020-05-25_20-44-29.png

   

  Εδώ βλέπουμε τις τιμές που μετρήσαμε εμείς, οι οποίες είναι πολύ κοντά σε αυτές που δίνει η εταιρία.

   

  large.Battery.png

   

  Συνολικά, μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από το χρόνο φόρτισης και τη διάρκεια της μπαταρίας των 1MORE Dual Driver ANC Pro.

   

   

  Λογισμικό 1MORE Music

   

  Προαιρετικά, μπορεί ο χρήστης να κατεβάσει το δωρεάν λογισμικό 1MORE Music και από αυτό να ελέγχει την κατάσταση της μπαταρίας, καθώς επίσης και να ενεργοποιεί και να απενεργοποιεί το ANC και το WNR. Το πιο σημαντικό όμως, μπορεί να κάνει αναβάθμιση του firmware της συσκευής, εφ' όσον η εταιρία κρίνει ότι υπάρχει λόγος έκδοσης νέου firmware.

   

  large_01.jpg large_02.jpg

   

  large_03.jpg large_04.jpg

   

  Ένα ακόμη ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του λογισμικού είναι ότι περιέχει τον πλήρη, εικονογραφημένο οδηγό χρήσης του προϊόντος.

   

  large_05.jpg

   

  Το 1MORE Music έχει τη δυνατότητα αρκετών ειδοποιήσεων, οι οποίες μπορούν να είναι ενεργές ή να απενεργοποιηθούν.

   

  large_06.jpg

   

   

  Επίλογος

   

  Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που ένας reviewer ολοκληρώνει κάποιο review χωρίς να έχει κάτι κακό να πει. Τα 1MORE Dual Driver ANC Pro είναι από τα σπάνια εκείνα προϊόντα που κάνουν αυτό που υπόσχονται και λειτουργούν ικανοποιητικά σε όλα τα επίπεδα.

   

  Τα χαρακτηριστικά τους είναι πληρέστατα, αφού υποστηρίζουν Bluetooth 5 και 3 πολύ στρατηγικά επιλεγμένα codecs: SBC (που είναι και υποχρεωτικό) για συμβατότητα με όλες τις συσκευές, ACC για καλή σχέση ποιότητας ήχου και διάρκειας μπαταρίας και LDAC για την καλύτερη δυνατή ποιότητα ήχου.

   

  Η άνεση και η εργονομία τους είναι επίσης άριστη, με άνετη εφαρμογή και ποιοτικά υλικά αλλά και έξυπνη τοποθέτηση των χειριστηρίων. Η πιστοποίηση IPX5 σημαίνει ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, χωρίς κάποιο πρόβλημα.

   

  Ο ήχος τους είναι σαφώς πάνω από την κατηγορία της τιμής τους και το σε συνδυασμό με το ANC και το WNR προσφέρει μια πολύ ευχάριστη εμπειρία ακρόασης. Ευχάριστη είναι και η εμπειρία του συνομιλητή σας, χάρη στο εξαιρετικό μικρόφωνο και την ακύρωση θορύβου του περιβάλλοντος.

   

  Η γρήγορη φόρτιση και η μεγάλη διάρκεια της μπαταρίας είναι σαφώς πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα που στην καθημερινή χρήση παίζουν μεγαλύτερο ρόλο από όσο αρχικά νομίζει κανείς.

   

  Το λογισμικό 1MORE Music συμπληρώνει ευχάριστα μια ούτως ή άλλως εξαιρετική συνολική εμπειρία.

   

  large.2020-05-25_20-36-22.png

   

  Και ενώ περιμένει κανείς για όλα αυτά να πληρώσει τα χρήματα που κοστίζουν αντίστοιχα - και πολλές φορές όχι τόσο καλά - ανταγωνιστικά προϊόντα, τα 1MORE Dual Driver ANC Pro έχουν τιμή καταλόγου 165 ευρώ, που είναι λίγο πάνω από το μισό κόστος των ανταγωνιστικών προϊόντων της ίδιας κατηγορίας.

   

  Ας συνοψίσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των 1MORE Dual Driver ANC Pro:

   

  large_Up.png

  Πλεονεκτήματα

  + Ποιότητα ήχου

  + Active Noise Cancelation 2 επιπέδων

  + Wind Noise Reduction

  + Εξαιρετικό μικρόφωνο με ακύρωση θορύβου περιβάλλοντος

  + Bluetooth 5

  + SBC, AAC και LDAC codecs

  + Εμβέλεια

  + Διάρκεια μπαταρίας

  + Ταχύτητα φόρτισης

  + Φόρτιση με βύσμα USB-C

  + Αδιαβροχοποίηση IPX5

  + Ποιότητα και αίσθηση υλικών

  + Εργονομία

  + Κόστος για αυτά που προσφέρουν
  + Άνεση στη χρήση

  + Μαγνήτες στο πίσω μέρος των ακουστικών

  + Λογισμικό με δυνατότητα αναβάθμισης του firmware

   

   

  large_Down.png

  Μειονεκτήματα

  - Η ολοκλήρωση της φόρτισης σηματοδοτείται με σβήσιμο του σχετικού LED ενώ θα προτιμούσαμε αλλαγή του χρώματος

  - Θα προτιμούσαμε πιο μακρύ και sleeved καλώδιο φόρτισης

   

   

   

   
   
   

   

  large.Spouse.png

   

   

  Ευχαριστούμε θερμά την 1MORE για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής.

  large.1More.png

  Πολύμερος Αχανιώτης 08/06/2020


  Συντελεστές Review
  Reviewers: Πολύμερος Αχανιώτης
  Photographers: Πολύμερος Αχανιώτης
  Editing: TheLab.gr Team
  Αξιολόγηση
  Features:9.50
  Usability9.50
  Quality9
  PerformanceSelect
  GraphicsSelect
  Sound9
  GameplaySelect
  ReplayabilitySelect
  Value for money9.50
  Editor's ChoiceYes
  Innovation AwardNo
  Design AwardYes
  Value for MoneyYes  User Feedback

  Recommended Comments

  Σίγουρα έχει κάποια προτερήματα, αλλά θεωρώ το design ΤΕΡΜΑ lame.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Πολύμερε, πολύ ολοκληρωμένη και περιεκτική η παρουσίαση !

  Δεν άφησε τίποτε στο ημίφως και πραγματικά πήγε μονορούφι -ε και με λίγο καφέ! :) -

  Ευχαριστώ  πολύ  για το πόσο κατατοπιστική ήταν και να μεταβιβάσεις τα χαιρετίσματά μου στον μερακλή και νηστεύοντα  Πατέρα! :D

   

  Κατά καιρούς έχουν περάσει από τα χέρια μου σχεδόν όλοι οι τύποι ασύρματων hands free.

  Τελικά έχω καταλήξει σε ένα σετ αυτού του τύπου και πραγματικά, μολονότι στην αρχή έκανα τη σκέψη που αναφέρεται και στην παρουσίαση (για τον αν θα είναι βολικά) τα έχω βολευτεί τόσο πολύ που δεν τα αλλάξω με κανένα άλλο από τα άλλα που μαζεύουν -πλέον- σκόνη στο συρτάρι.

  Σίγουρα ίσως  δεν είναι τα πιο κατάλληλα ακουστικά για έντονη καλοκαιρινή δραστηριότητα, αλλά αυτό είναι ο μόνος εγγενής περιορισμός τους.

  Κατά τα άλλα, τα ακουστικά είναι πολύ ενδιαφέροντα και επειδή είναι πολύ μεγάλη η διαφορά τους από τα άλλα του λειτουργικά ομόλογου ανταγωνισμού, είναι πραγματικά προκλητικά και μπαίνω σε σκέψεις . . .  ! :)

   

  Στο πλαίσιο αυτών των σκέψεων, και για να δω αν σε  αυτή η διάσταση απόψεων, υπάρχει κάτι που πρέπει να πάρω υπόψη μου . . .

  9 hours ago, l2phile said:

  Σίγουρα έχει κάποια προτερήματα, αλλά θεωρώ το design ΤΕΡΜΑ lame.

   

  . . . θα ήθελα να αναφέρεις πιο αναλυτικά τι είναι αυτό που δε σε ικανοποιεί και απλά βρίσκεις . . . "κάποια προτερήματα".

  Τι είναι αυτό που δεν έχουν και αποτελεί μειονέκτημα ?

  Τι έχεις δει σε άλλα που δεν το έχουν και θα ήταν καλό ή και απαραίτητο να το διαθέτουν ?

   

  Και κάτι ακόμα, γιατί εντάξει το "Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα !" ισχύει, αλλά και το " ...design ΤΕΡΜΑ lame", είναι κάπως bold και σκέφτομαι ότι ενδεχομένως κρύβει μια πιο βασική αντίρρηση στο σχεδιασμό τους, που ενδεχομένως άπτεται ζητημάτων πέραν του αυστηρά αισθητικού, όπως είναι η λειτουργικότητα ή θέματα υποβαθμισμένου σχεδιασμού που δεν ακολουθεί αποτελεσματικές, σύγχρονες  και τεχνικά ορθές λύσεις!

  Τι έχει ο σχεδιασμός τους που σε κάνει να χρησιμοποιείς  τέτοιο χαρακτηρισμό?

   

  Συμπάθα με που σε "ζαλίζω", αλλά απόρησα και κάπου σκέφτομαι μήπως κάτι σημαντικό μου διαφεύγει ! :) 

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Παρα πολυ καλη παρουσιαση οπως παντα αλλωστε, Ομως εχω μια απορια ακομα που δεν απαντηθηκε και το θεωρω απαραιτητο:

  Spoiler

  Τελικα ο παπας ο παχυς γιατι εφαγε παχια φακη;:hehe: sorry

   

  • Haha 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Εδώ σε πιάνω "αδιάβαστο"  ! ! !

  Απαντήθηκε . . .

  . . .  ήταν μερακλής ! ! !  :D

   

  • Like 1
  • Haha 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  1 hour ago, Seafalco said:

  . . . θα ήθελα να αναφέρεις πιο αναλυτικά τι είναι αυτό που δε σε ικανοποιεί και απλά βρίσκεις . . . "κάποια προτερήματα".

  Τι είναι αυτό που δεν έχουν και αποτελεί μειονέκτημα ?

  Τι έχεις δει σε άλλα που δεν το έχουν και θα ήταν καλό ή και απαραίτητο να το διαθέτουν ?

   

  Και κάτι ακόμα, γιατί εντάξει το "Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα !" ισχύει, αλλά και το " ...design ΤΕΡΜΑ lame", είναι κάπως bold και σκέφτομαι ότι ενδεχομένως κρύβει μια πιο βασική αντίρρηση στο σχεδιασμό τους, που ενδεχομένως άπτεται ζητημάτων πέραν του αυστηρά αισθητικού, όπως είναι η λειτουργικότητα ή θέματα υποβαθμισμένου σχεδιασμού που δεν ακολουθεί αποτελεσματικές, σύγχρονες  και τεχνικά ορθές λύσεις!

  Τι έχει ο σχεδιασμός τους που σε κάνει να χρησιμοποιείς  τέτοιο χαρακτηρισμό?

   

  Συμπάθα με που σε "ζαλίζω", αλλά απόρησα και κάπου σκέφτομαι μήπως κάτι σημαντικό μου διαφεύγει ! :) 

   

  Τα προτερήματα φαντάζομαι είναι ότι:

  - το/α μικρόφωνο/α είναι πιο κοντά ή σε ανεμπόδιστη ευθεία από το στόμα. (καλύτερος ήχος από μέρους σου)

  - η μπαταρία θα είναι μεγαλύτερη ..αν και μόλις είδα τα Creative Outlier που έχουν 10ώρες + 2 φορτίσεις στο battery pack/θήκη τους

  - αν χρειάζεσαι να δουλεύεις συνέχεια με ακουστικά, είναι βολικό να τα βαζο-βγάζεις ενώ κρέμονται στον λαιμό σου

  - τέτοια γκουμούτσα δεν χάνεται εύκολα

   

  Και ναι, φαίνεται μου άρεσει διαφορετική  κολοκυθόπιτα :p

  Το design είναι πολύ καλό, αλλά όχι κάτι που θα αγόραζα.

  Δεν μπορώ πχ να έχω ένα "κολιέ" στο λαιμό όλη την ώρα ( δεν μπορείς να το βγάλεις και να το βάλεις στην τσέπη ) με δύο @@ με το συμπάθιο να κρέμονται και να τα βάζω στα αυτιά μου όποτε θέλω.

  Επίσης τα ακουστικά θα τραβιούνται από ρούχα πχ κάποιο ψηλό μπουφάν

  Προτιμώ ασύρματα ακουστικά με καλώδιο μεταξύ των ακουστικών (το βάζεις πίσω από το κεφάλι) η πλήρως ασύρματα (δύο ξεχωριστά ακουστικά)

   

  Τα δίκασα αδίκως λίγο στην πρώτη ανάρτηση :)

  • Like 3

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  On 6/8/2020 at 11:17 PM, l2phile said:

  τέτοια γκουμούτσα δεν χάνεται εύκολα

  Δεν θες να ξέρεις τι έχω χάσει . . .  :wall:  

  :p

  Ο όγκος τους δεν είναι και το πιο διακριτικό τους γνώρισμα, αλλά έχοντας και των δύο τύπων τα ακουστικά πιο πολλές φορές μπερδεύτηκε στα ρούχα μου το καλώδιο (για να μην αναφέρω τα χαμένα ear tips από μάγκωμα στα ρούχα!) παρά με το κολιέ!

  Και τα ακουστικάκια κολλάνε μεταξύ τους και γίνεται σαν μενταγιόν.

  Αυτό μπερδεύεται πολύ λίγο με τα ρούχα!

  Φυσικά δεν ισχύει το ίδιο με τα άλλα κρεμαστάρια που έχω στο λαιμό (βλέπε γυαλιά Χ 2  :hehe: ) αλλά με αυτά μόνο τα πολύ μικρά ακουστικά (μονοφωνικά και μη) δεν έχουν πρόβλημα, αλλά δυστυχώς αυτά, είναι τελείως ασύμβατα με την αφηρημάδα μου !  :D

  Edited by Seafalco
  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Latest Reviews

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.